Dodaj do ulubionych

ACTIV INVESTMENT help!!

17.08.04, 13:40
Witam,

Jestem zainteresowany kupnem mieszkanka na Kurdwanowie na ul. Wysłochów. Moje
obawy budzi terminowość oraz solidnośc wykonania osiedla przez firmę Activ
Investment. To moja pierwsza tak poważna inwestycja i nie chcę "wtopić" na
starcie. Nie znalazłem narazie żadnych opinii na temat tej firmy i czekam na
opinie tych którzy mieli z nią do czynienia. Jest to dla mnie bardzo pilny
temat więc będe wdzięczny za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: ACTIV INVESTMENT help!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.08.04, 20:23
      jesli chcesz to zagladnij na 4471195:-)
      pozdrawiam
      • tomzawad Re: ACTIV INVESTMENT help!! 18.08.04, 10:05
        ok, tylko co oznaczaja te litery? gdzie mam zaglądnąć?
        • agniesh Re: ACTIV INVESTMENT help!! 18.08.04, 10:19
          litery? :) chyba cyferki...Podejrzewam,ze chodzi o numer gg, byc moze jego
          wlascicielka ma cos do powiedzenia na temat tego developera.Sama jestem
          zainteresowana bo podpisalam juz umowe na mieszkanko i czekam sobie...
          • Gość: marcel Re: ACTIV INVESTMENT help!! IP: *.rodium.pl 18.08.04, 16:01
            kupiłem mieszkanie u nich na Borowinowej w Swoszowicach
            , sciany równe , tynki ok, okna prawidłowo zamontowane ,
            z terminem też nie było poslizgu , czynsz płace nieduzy okoo 110 zł , miałem
            problem z kom. lokatorska ( dostała mi sie najmniejsza - trochę coś pokrecili z
            numeracją ) , w sumie jestem zadowolony
            • Gość: Tomi Re: ACTIV INVESTMENT help!! IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:11
              Ja też mam wykupione mieszkanko na ul.Wysłouchów i czekam sobie też cierpliwie.
              Jak na razie nie narzekam
            • agniesh Re: ACTIV INVESTMENT help!! 19.08.04, 08:54
              > czynsz płace nieduzy okoo 110 zł

czy mozesz napisac za jaki metraz?
              • Gość: m Re: ACTIV INVESTMENT help!! IP: *.rodium.pl 19.08.04, 10:31
                50 m2
                • agniesh Re: ACTIV INVESTMENT help!! 19.08.04, 10:43
                  > 50 m2

dzieki, faktycznie czynsz niewielki
        • Gość: jacek Re: ACTIV INVESTMENT help!! IP: *.rodium.pl 24.08.04, 14:58
          przyjechałam na studia cztery lata temu wtedy rodzice postanowili kupić mi
          nieduże mieszkanie , tak jak ty zastanawiali się którą firmę wybrać dziś wiem
          że wybór Halszki tam gdzie budowała firma ACTIV był słuszny , co więcej
          wprzyszłym roku sisostra zaczyna studia i rodzice zarezerwowali jej już
          mieszkanie niedaleko mnie na wysłouchów
          • peteen Re: ACTIV INVESTMENT help!! 25.08.04, 12:42
            a zatem jacku, vel alu23, mówisz że wysłouchów znajduje sie niedaleko od
            halszki...
            i że wcale nie jestes pracownikiem activu...
            hmmm
            • agniesh Re: ACTIV INVESTMENT -peteen dzieki! 25.08.04, 13:31
              wielkie dzieki! jestes niesamowity,otworzyles mi wlasnie oczy-rodium.pl i
              activ.krakow.pl maja wiele wspolnego...az przykro sie robi czujac sie lekko
              oszukanym...alem naiwna. Widac, ze pracownicy activu nawet nie potrafia sie
              sprytnie maskowac, podaja sie jak na talerzu- jacek, marcel i ala- po prostu
              super! Az sie boje co bedzie dalej. Peteen jestes bardzo znana i szanowana
              tutaj na forum osoba-prosze Cie, jesli masz jakies wiarygodne informacje na
              temat activ inv.przeslij info na moj adres, bede zaszczycona :)
              • peteen nie ma za co... 25.08.04, 14:56
                w sumie więcej mam wrogów, niz przyjaciół...

co do meritum: znam historię, nie znam współczesności - activ (były activ
                investment), to firma pana podstawskiego, polskiego niemaca, któren przy okazji
                firmy deweloperskiej założył tbs południe, zbudowali razem halszki, potem
                wzieli się za wodną, szuwarową i okulickiego, zarzaz potem za wysłouchów
                o ile activ starał sie być firmą solidną, o tyle południe pobierało
                partycypacje od klientów, zanim w ogóle maiłao pozwolenie na budowę
                okulickiego, zdobyte w ten sposób pieniądze wędrowały do założonej w tajemnicy
                przed panem p. przez jego pracowników firmy eskont, która debiutowała bardzo
                nieudana inwestycja przy ul. ornej, miała to być forma pożyczki, którą eskont
                zwróci, jak sprzeda mieszkania... ba, ale sprzedać nie mógł; w międzyczasie p.
                zoriantował się, że gdzieś mu pieniądze uciekają i rozpirzył towarzycho na
                cztery wiatry, niestety, na nowego szefa swoich przedsięwzięć wziłą babę z tej
                samej kliki...
                efekt na okulickiego widoczny

łączę wyrazy i życzę pozytywnego załatwienia swoich spraw, niekoniecznie z
                activem...
                • agniesh Re: nie ma za co... 25.08.04, 15:33
                  >życzę pozytywnego załatwienia swoich spraw, niekoniecznie z
                  activem...
                  musztarda po obiedzie, szkoda,ze nie zaczelam szukac wczesniej..zanim
                  podpisalam umowe z TBS Poludnie na Okulickiego, po dlugim okresie oczekiwania
                  na pozwolenie na budowe postanowilismy (za namowa przemilego pracownika activu
                  oczywiscie) przeniesc nasz wklad na bardziej pewna inwestycje na
                  Wyslouchow,gdzie budowa byla juz w trakcie, zaciagnelismy niebotycznie dlugi
                  kredyt i teraz lapki do Bozi skladamy, zeby COS z tego wyszlo.Na
                  szczescie,oprocz pochwal rzekomych wlascicieli mieszkan sprzedawanych przez
                  activ (pusty smiech mnie ogarnia..) nie znalazlam niczego co mogloby mnie
                  jeszcze bardziej zniechecic....coz zrobic, trzeba czekac
                  Jeszcze raz dzieki..
                • humblet Re: nie ma za co... 25.08.04, 20:11
                  Z tego co piszesz rozumie ze pan podstawski to krysztal a jego pracownicy to
                  niekumate durnoty w dodatku o lepkich rekach. Pewnie masz racje.
                  Ja chcialam napisac cos na temat TBS w ogole .
                  Autorzy ustawy o popieraniu niektorych form budownictwa mieszkaniowego w
                  oparciu o ktora dzialaja TBS-y chcieli zapewne, tak jak stalo sie to wczesniej
                  w krajach cywilizowanych, umozliwic nabycie prawa do mieszkania, mniej zamoznej
                  czesci spoleczenstwa. Jak to jednak czesto u nas bywa, dobre zamiary zostaly
                  prawie natychmiast udupione przez grupe deweloperow-cwaniakow, ktorzy wyczuli
                  dobry interes.
                  Jak wiadomo TBS-y, prywatne tez, jesli osiagaja zyski, to moga je przeznaczac
                  wylacznie na dzialalnosc statutowa. Deweloperzy zakaldajacy prywatne TBS-y
                  otaczali je wianuszkiem wlasnych firm, swiadczacych uslugi projektowe,
                  wykonawcze i adminstracyjne dla TBS ale ich glownym zadaniem bylo wysysanie
                  ewentualnych zyskow z TBS-u, przeciez prywatny deweloper po to zaklada firme
                  aby zarobic, szczegolnie kiedy do kieszeni leca mu pieniadze z panstwowej kasy.
                  Na poczatku byl to rzeczywiscie dobry biznes i wiele osob dorobilo sie na tym
                  sporego majatku. Policzmy: klient wplaca 30% ceny mieszkania plus kaucja,
                  panstwo doplaca 70%, te 70 % splaca klient przez 30 lat czyli po 30 latach
                  praktycznie 100% ceny (nie wartosci) a mieszkanie dalej jest wlasnoscia
                  dewelopera.
                  Dopoki kredyt z KFM byl stosunkowo latwo dostepny i znaczaco nizej
                  oprocentowany niz kredyty komercyjne, TBS byl tez jakas alternatywa dla tych,
                  ktorych nie stac na mieszkanie wlasnosciowe.
                  Jednak namnozylo sie zbyt duzo chetnych na latwy zarobek, w kasie panstwowej -
                  wiadomo - pustki a poza tym oprocentowanie juz nie rozni sie tak znaczaco od
                  komercyjnego i cala idea, jak wiele innych u nas wziela w leb.
                  Przykro mi ze tak wielu z Was zostalo naciagnietych przez cwaniaczkow.
    • Gość: Irek Re: ACTIV INVESTMENT help!! IP: 81.219.116.* 03.09.04, 15:10
      Człowieku.
      TBS Południe o mało co nie splajtowało.
      Była pani Prezes załoszyła swoją firmę (dorobiła sie w TSB-ie).
      TBS Południe i ACTIV szukają kasy.
      Miałem z nimi niezłe przeboje.
      Nie ufaj im, bo cię omotają jak mnie a potem się wypną!!!!
      • Gość: jano Re: ACTIV INVESTMENT help!! IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 03.09.04, 16:05
        a co to za firma bylej prezes jak sie nazywa i w jakiej branzy dziala?
        • irus.b Re: ACTIV INVESTMENT help!! 06.09.04, 14:59
          nie znam nazwy, ale branża budowlana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka