Dodaj do ulubionych

Krakowska afera korupcyjna ujawniona dzięki Jan...

IP: 195.116.43.* 31.08.04, 21:37
Dlaczego nikt z czołowych krakowskich polityków nie chce się zająć znacznie
poważniejszą krakowską aferą? Dlaczego nikt z poważnych polityków nie stara
się w sposób oficjalny wyjaśnić afery związanej z

motelem KRAK?

Przecież ta sprawa jest dużej wagi z przynajmniej z dwóch powodów:
1. bardzo dużo krakowskich polityków jest w jakiś sposób tajemniczy powiązana
z tą sprawą,
2. Forte domaga się od Miasta drobnych 400.000.000 PLN
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Migacz Która partia parlamentarna? IP: 195.117.171.* 31.08.04, 21:42
      Zachęcam do zbadania sprawy, którego z przewodniczących i jakiej parlamentarnej
      partii miał na myśli W. Stechnij mówiąc na antenie TVP o kilkumilionowej
      propozycji:
      www.rzeczprawa.eco.pl/biuletyn/2004/htm/rp6.htm
      Marcin Migacz
      PS
      Oczywiście nie wierzę Stechnijowi
      • Gość: sceptyk Re: Która partia parlamentarna? IP: *.zax.pl 31.08.04, 23:25
        Sam jestem ciekaw, jakiej to partii może dotyczyć!!!
        Skoro W.STECHNIJ tak powiedział, to chyba tak było....
        O ile pamiętam było to w programie TV, gdzie Pan był obecny, "wykonując zleconą
        pracę" -siedział Pan koło tego "słynnego" działacza ŁOPATY, tórego "serdecznie"
        pozdrawiają kibice MKS CRACOVIA.
        A prpos tej sprawy, może mały zakładzik - niech Pan poda swoje dwa typy.
        • Gość: Marcin Migacz Re: Która partia parlamentarna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:38
          Zarzuca mi Pan, że mój udział w "Sprawie dla reportera" był zleconą pracą. Po
          prostu jest Pan tchórzem, stawiając taki zarzut anonimowo i bez żadnych
          dowodów. Na prawdę brzydzę się już z Panem dyskutować.
          • Gość: sceptyk Re: Która partia parlamentarna? IP: *.zax.pl 05.09.04, 23:35
            Panie MIGACZ, ja po prostu obnażam Pańskie jednostronne spojrzenie na tę
            sprawę, gdyż nie jest Pan w niej ani komptentny, ani nie dysponuje rzetelną
            wiedzą opartą na faktach z kilku stron.
            Powtarzanie wyświechtanych frazesów i peanów na temat "poważnej firmy" /WAWEL
            IMOS INTERNATIONAL -sp. z o.o./, której historii nawet nie miał Pan odwagi
            zgłębić , a która od lat walczy o tereny KRAKA, potwierdza moją tezę.
            Widowiskowe gesty oburzenia ze strony Pana utwierdzają mnie w przekonaniu, że
            mam rację. Ja też brzydzę się dyskutować z takim "bajokiem" jak Pan, ale
            postanowiłem obnażyć Pańską obłudę.
            Niech Pan nie udaje, że został "zrzucon
          • Gość: sceptyk Re: Która partia parlamentarna? IP: *.zax.pl 05.09.04, 23:45
            Panie MIGACZ, ja po prostu obnażam Pańskie jednostronne spojrzenie na tę
            sprawę, gdyż nie jest Pan w niej ani komptentny, ani nie dysponuje rzetelną
            wiedzą opartą na dokumentach zebranych z róznych stron.
            Powtarzanie wyświechtanych frazesów i peanów na temat "poważnej firmy" /WAWEL
            IMOS INTERNATIONAL -sp. z o.o./, której historii nawet nie miał Pan odwagi
            zgłębić , a która od lat walczy o tereny KRAKA, potwierdza moją tezę.
            Co mają znaczyć stałe powtórzenia o intencjach tej tajemniczej Spółki, o jej
            osobistym interesie i podobnych dyrdymałach, które są -niczym innym - niż jawną
            kpnią z państwa /ta Spółka może unieważnić umowę, podczas gdy sądy uznały
            bezprawność przyczyn wypowiedzenia/ prawa czy wręcz stawianiem się ponad prawem.
            Widowiskowe gesty oburzenia ze strony Pana utwierdzają mnie w przekonaniu, że
            mam rację. Ja też brzydzę się dyskutować z takim "bajokiem" jak Pan, ale
            postanowiłem obnażyć do końca Pańską obłudę i kulisy Pańskiego działania.
            Niech Pan nie udaje, że został "zrzucony" awaryjnie do programu TV obok takiego
            działacza SK. jak Pan ŁOPATA. To był przypadek, czy może coś innego....
          • Gość: sceptyk Re: Która partia parlamentarna? IP: *.zax.pl 06.09.04, 10:15
            Panie MIGACZ, "prawda kole w aureolę" ??
            Skoro Pan sięga do inwektyw i obelg pod moim adresem, to świadczy, że Panu
            nerwy puszczają...
            Przecież w programie "Sprawa dla reportera" siedział Pan obok Pana ŁOPATY -
            działacza Samorządnego Krakowa, a plansza wyraźnie informowała, że jest Pan
            ekspertem tej organizacji, to jakie wnioski z tego wypływają... Przez kogoś
            został Pan "zrzucony" do tego programu i to nie podlega dyskusji.
            Pana nachalne propagandowe teksty na temat "poważnej firmy" mającej patent na
            rozwiązanie problemu KRAKA, to co jest.... To medialne "bugotanie"...
            Nie odwzajemniam Panu takich epitetów, gdyż z takim "bajokiem" jak Pan
            zamierzam jeszcze długo polemizować i obnażać Pańskie teksty propagandowe....
    • Gość: Marcin Migacz Czy Majchrowski spłaca długi? IP: 195.116.43.* 31.08.04, 21:52
      W lipcu tego roku do prokuratury dotarło doniesienie o następującej treści:

"...Na dokonanie nadużyć wskazujują choćby doniesienia:

- Gazety Wyborczej:
      „Nie możemy jednak pogodzić się ze sposobem potraktowania doniesienia Fijaka
      przez prezydenta Krakowa. Wolno nam się domyślać, że prezydent Majchrowski
      chciał zlekceważyć sprawę - ma bowiem wobec przedsiębiorcy B. zobowiązania z
      okresu kampanii wyborczej. A jak wiemy z tekstu "Zwycięzcy biorą posady", który
      obok dzisiaj publikujemy, zobowiązania z kampanii się respektuje. Sprawa
      Zbigniewa B. ukazuje zależność polityków od biznesu finansującego ich kampanię.
      Dotykamy jednak tylko rąbka tajemnicy. Jacek Majchrowski rozlicza w swoim
      sprawozdaniu kwotę 367 tys. zł. Tyle miała kosztować jego kampania i dużo
      więcej, zgodnie z przepisami, nie wolno mu było wydać. Ludzie, którzy
      organizowali już kampanie wyborcze w Krakowie, oceniają wydatki komitetu
      wyborczego Jacka Majchrowskiego na ok. 4 mln zł (podobnie zresztą wydatki
      komitetu Józefa Lassoty). Nawet jeśli te szacunki są dwukrotnie zawyżone, to
      pozostała jeszcze do spłacenia spora suma. Tak naprawdę obywatele Krakowa nie
      wiedzą, jakie i wobec kogo ma zobowiązania ich prezydent, a przecież to oni
      będą musieli je spłacić.” (Zobowiązania prezydenta - komentarz Seweryna
      Blumsztajna 04-05-2003)..."

cd.:
      www.rzeczprawa.eco.pl/biuletyn/2004/htm/epilog/doniesieniesk.htm
      • Gość: sceptyk Re: Czy Majchrowski spłaca długi? IP: *.zax.pl 31.08.04, 23:00
        Czyżby to doniesienie do Prokuratury wysmażył ten konglomerat SAMORZĄDNY
        KRAKÓW. Bo coś mi pachnie tak jakoś.
        Sprawa ZBIGNIEWA B. toczy się przed Sądem i wszystko zależy od decyzji
        niezawisłego Sądu.
        Dziwi, dlaczego enuncjacje prasowe sprzed roku są podstawą do zgłoszenia "o
        dokonanie nadużyć" przed tych "działaczy" dopiero teraz.
        Czyżby "czachy" działaczy SK parowały od "rewolucyjnego zapału" przywalenia
        PREZYDENTOWI MAJCHROWSKIEMU, że .... skorzystali z przeterminowanej okazji.
    • Gość: sceptyk Re: Krakowska afera korupcyjna ujawniona dzięki J IP: *.zax.pl 31.08.04, 22:03
      Ci krakowscy politycy zajmują się tylko sobą, aby co miesiąc leciało
      parlamentarne uposażenie. Zeby zajmować się takimi "drobnymi sprawami" mam
      lepsze sprawy niż sprawę KRAKa, która wypączkowała dzięki roszczeniu
      odszkodawczemu FORTE choćby sprawę układu sądowego WAWEL IMOS INTERNATIONAL/,
      trzeba mieć trochę "jaj", a tego tym politykom brakuje. I tyle....
      Niech Pan nie przypisuje Panu ROKICIE roli pogromcy "afer" bo "się ześmieję ze
      śmiechu".
      Proszę o nazwiska tych polityków? Nie wiem, czy Panu starczy odwagi, gdyż ma
      Pan jak w banku pozwy cywilne o zniesławienie? No to jak będzie Panie MIGACZ....
      • Gość: Marcin Migacz Re: Krakowska afera korupcyjna ujawniona dzięki J IP: 195.116.43.* 31.08.04, 22:28
        Nazwiska polityków zamieszanych w sprawę KRAKa znajdzie Pan na stronie:
        www.rzeczprawa.eco.pl
        • Gość: sceptyk Re: Krakowska afera korupcyjna ujawniona dzięki J IP: *.zax.pl 31.08.04, 22:51
          Czy mają postawione zarzuty działania niezgodnego z prawem?
          No proszę o ich wymienienie i wskazanie za jakie działania odpowiadają!!
      • Gość: kubapowiatowy beczący z wilkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:55
        Ja bardzo przepraszam, że się wtrącam, ale p. Migacz ma rzeczywiście
        przerąbane. Bo wychyla się z imienia i nazwiska, zamiast tak jak my schować się
        za jakimś pseudonimem i spokojnie pieprzyć do woli. Albo też, podobnie jak nasi
        miejscy, wojewódzcy oraz centralni pomazańcy, nabrać wody w usta i dalej sobie
        zbiorowo rżnąć w „milczącego głupa”. Z sobą i z nami.
        • Gość: sceptyk Re: beczący z wilkami IP: *.zax.pl 31.08.04, 23:07
          Panie "kubapowiatowy" Pan MIGACZ jest nawiedzonym propagandystą, który tylko
          się nauczył /lub ktoś Go nauczył/ pełnych fraz oskarżycielskich o Spółce FORTE.
          Zapomina przy tym, że propaguje jedynie zalety "poważnej" firmy /prywatnej/
          WAWEL IMOS INTERNATIONAL, aspirującej od wielu lat do tego terenu, której
          przeszłość jest tajemnicza i skrywana przed opinią publiczną. I tyle......
          Pozdrawiam.
          • Gość: West Re: beczący z wilkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:38
            Panowie,jak rany ,dajcie spokój.Problem z Forte jest bo niepotrzebnie
            przekazano teren Stechnijowi ale też i niepotrzebnie przyblokowano Stachnija co
            on teraz wykorzystuje .A gdyby w 2000/2001 poczekano to było by po sprawie.Z
            tym odszkodowaniem to spokojnie,najpierw trzeba udowodni straty a Stechnij jest
            cieniutki i może tylko straszyć.Z drugiej strony rzeczywiście Wawel Inmos to
            też szemrana firma a sposób jej przedstawiania przez p.Migacza śwadczy o dużej
            jego stronniczości. I tak odczytuję tą dyskusję i trochę mnie ona męczy .A
            interesuje jak widać nielicznych. Kończcie WaćPanowie ,wstydu oszczędźcie ....
            • Gość: sceptyk Re: beczący z wilkami IP: *.zax.pl 03.09.04, 12:47
              Panie "WEST" krytykować to każdy głupi potrafi. Ze swej strony dziękuję za
              ciche wsparcie, bo materiały Pana MIGACZ pachną jednostronnym patrzeniem na tę
              sprawę.
              Skoro Pana ta dyskusja męczy, to nie musi Pan czytać naszych wypowiedzi...
              Przecież ani ja, ani Pan MIGACZ nie zmuszamy Pana do tego. I tyle.....
          • Gość: Marcin Migacz O uzasadnieniu decyzji urzędników IP: 195.116.43.* 01.09.04, 11:13
            Moim głównym celem w sprawie motelu KRAK jest kontrolowanie urzędników. Badam
            czy ich zachowania były i są racjonalne.

Urzędnicy podjęli wiele decyzji, które trudno w sposób racjonalny uzasadnić
            troską o dobro wspólne. Na przykład, nie rozumiem, czym urzędnicy kierowali się
            przekazując na 40 lat w trybie bezprzetergowym tereny warte ponad 40.000.000
            PLN W. Stechnijowi,
            który na przełomie lat 80/90 jako dyrektor WAWEL-TOURIST był odpowiedzialny za
            obniżenie standardu motelu KRAK,
            który był skazany prawomocnym wyrokiem za współudział w wyłudzeniu kredytu,
            którego spółka miała śmieszny kapitał zakładowy 100 PLN?
            Rozumiem natomiast, dlaczego dzisiaj motel KRAK straszy swym widokiem,
            rozumiem, dlaczego nie przeprowadzono tam żadnych inwestycji.
            Przykładów bzdurnych decyzji urzędników w sprawie KRAKa jest więcej. Więcej
            szczegółów na ten temat można znalźć na stronie:
            www.rzeczprawa.eco.pl

Pan, panie Sceptyk, chce sprowadzić moje badania do pracy na rzecz jakieś
            firmy. Może Pan mówić o tej firmie co chce, zwłaszcza anonimowo. Narazie to, co
            Pan powiedział na temat sprawy KRAKa, nie uzasadnia w sposób racjonalny decyzji
            urzędników.
            • Gość: bubu Re: O uzasadnieniu decyzji urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:26
              PAnie Marcinie , Panie Sceptyk- widzę, że opanowaliści całą korupcję w miście
              Kraka, ale co z moją suchą krakowską.
              • Gość: sceptyk Re: O uzasadnieniu decyzji urzędników IP: *.zax.pl 03.09.04, 12:43
                Panie "bubu" ,to niech się Pan przyłączy. Będzie ciekawiej.
            • Gość: sceptyk Re: O uzasadnieniu decyzji urzędników IP: *.zax.pl 05.09.04, 23:54
              Poprzez swoje frazesy o przeszłości W.STECHNIJA, który przecież nie został
              skazany pozbawiony możliwości uczestnictwa w przetargu próbuje Pan po raz
              kolejny wprowadzić w tej sprawie atmosferę "magla" w której czuje się Pan
              najlepiej.
              Skąd Pan wytrzasnął zna wycenę terenów KRAKa na 40.000.000 złotych?? Proszę o
              fakty oraz wsparte na nich dokumenty.. Jeśli nie, to jest Pan kłamcą.......
    • Gość: wyborca Re: Krakowska afera korupcyjna ujawniona dzięki J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 01:21
      Znowu Rokita łże jak pies !!!! Ani Rokita, ani tym bardziej Fijak nie był
      żadnym "przeciwnikiem obozu Majchrowskiego". Trzeba wiedzieć że Fijak niczego
      nie zrobi bez wiedzy i zgody Rokity. Jest on bezwględnie i absolutnie wiernym
      giermkiem Rokity. Wszyscy w Krakowie wiedzą, że po przegraniu Rokity w I turze
      wyborów na prezydenta Krakowa, Fijak natychmiast zaczął szkolić Majchrowskiego,
      szczególnie przed debatą telewizyjną. Sam zresztą o tym publicznie mówił. Miał
      od Majchrowskiego zagwarantowane stanowisko dyrektora Zarządu Cmentarzy
      Komunalnych. Tylko, jak zwykle, Majchrowski nie wywiązał się z tego. Stąd
      wzięła sie cała ta "afera korupcyjna". A przy okazji Zbigniew B. chciał coś dla
      siebie ugrać. Przecież mocno napracował się przy kampanii Majchrowskiego i
      sporo pieniędzy w nią włożył. Uznał więc, że należy mu się rekompensata.
      Jasno więc trzeba powiedzieć, że Rokita znacznie przyczynił się do wygrania w
      II turze przez Majchrowskiego. I nie pomogą w ukryciu tej sprawy nawet
      bałamutne tytuły /zapewne samego naczelnego Blumsztajna/ jak ten, że to Rokita
      spowodował ujawnienie krakowskiej afery korupcyjnej. Gdyby Majchrowski
      dotrzymał zobowiązań danych Rokicie osobiście i bezpośrednio, to oczywiście
      razem z Fijakiem robili by swoje machloje na krakowskich cmentarzach.
      Oj pośle Rokito ! Powoli coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać jaki naprawdę
      jesteś. Niestety, prawie nic dobrego nie można o tobie powiedzieć - oczywiście
      wyłączając Blumsztajna i jego krakowskie wydanie GW.
      • zen16 Znowu Rokita i Blumsztajn łżą jak psy !!!! 01.09.04, 09:01
        Całkowicie sie zgadzam z tą opinią
        • Gość: Smecz Re: Znowu Rokita i Blumsztajn łżą jak psy !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:01
          Rokita ujawnił ???. Wolne żarty,najbliższy współpracownik Rokity wstrzymuje się
          od ujawniania prawdy o aferze korupcyjnej a jego pryncypał w tym samym czasie
          atakuje GW za śledztwo dziennikarskie i wstrzymywanie się z zawiadomieniem
          władz. A przecież Fijak nic nie robi bez Rokity. Tytuł jest taki jakby to
          Rokita ujawnil,a to przeciez nieprawda. CO to bedzie jak oni dojda do wladzy
    • Gość: zz czy to artykul sponsorowany przez J M Rokite? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:28
      czy to artykul sponsorowany przez J M Rokite? kampania sie juz zaczeła?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka