Dodaj do ulubionych

prośba do wszystkich

09.04.02, 19:48
może wszyscy mazwiemy się seperatystami jakimikolwiek, bo zrobił się kocikwik i
juz sie nie można połapać , którzy prawdziwi a którzy faszysci lepperowcy.
Mam prośbę do prawdziwych :
zmieńcie sobie nicka i bawmy się dalej, może Tamci zrozumieli, może.
:-))) skks
Obserwuj wątek
    • separatysci_limanowscy Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 19:50
      to NIE JEST zabawa.

a nicka zmieniać nie zamierzamy.
    • Gość: peteen Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 19:51
      ich zdaniem to ja jestem separatystą, a tak naprawdę, to ja jestem przecież
      bruce lee
      :))))))))
      • skks Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 19:53
        Peteen, separ-faszysta naprawde jest poj........
        :-(((( skks
        • Gość: peteen Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 20:01
          teraz maj (ma, bo jeden malczyk) metodę oskarżania mnie o bycie wszystkimi
          jednocześnie: separkami, guesswho i pieron wie kim jeszcze, no jaja jak berety
          :)))
          • separatysci_limanowscy Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 20:04
            nie chciało ci się logować z nickiem guesswho i wystarczy spojrzeć na IP.
            • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 20:31
              separatysci_limanowscy napisał(a):

> nie chciało ci się logować z nickiem guesswho i wystarczy spojrzeć na IP.

chcialbym zauwazyc, ze ip peteena jest dosc czeste - gdyby
              nie bylo odcietej pierwszej czesci moglibyscie je porownac
              z ip `guesswho', ale jakoze, ze pierwszej i najwazniejszej
              czesc ip nie ma nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze to
              byl peteen, to moglo byc kilkudziesieciu innych ludzi.
              • separatysci_limanowscy Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 20:33
                tylko formalnie. bo niby jak to sie stało, że "przypadkiem" własnie teraz
                pojawiła się osoba z takim IP?
                • Gość: peteen Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 21:26
                  mam to w dupie, ale co to jest IP ?
                  • separatysci_limanowscy Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 21:30
                    "genialny" dowcip...
                    • Gość: peteen Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 21:32
                      mikołaj7, weź no mnie oświeć, bo z tym kretynem sie nie dogadam
                  • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 21:33
                    Gość portalu: peteen napisał(a):

> mam to w dupie, ale co to jest IP ?

popatrz na dowolny post osoby niezalogowanej. na gorze
                    jest tytul, nazwa osobnika. to po lewej, a po prawej na
                    szaro, kursywa jest ciag znakow. to jest twoje ip.
                    • Gość: Zbigniew Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 21:41
                      mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: peteen napisał(a):
                      >
                      > > mam to w dupie, ale co to jest IP ?
                      >
                      > popatrz na dowolny post osoby niezalogowanej. na gorze
                      > jest tytul, nazwa osobnika. to po lewej, a po prawej na
                      > szaro, kursywa jest ciag znakow. to jest twoje ip.

Nie jest to tak dokładnie, IP komputera wskaże Ci dokładnie jeden komputer w
                      sieci natomiast to co pokazuje gazeta pomoże Ci z grubsza domyśleć się gdzie
                      znajduje się komputer danej osoby inaczej jest to nazwa nadana większej grupie IP
                      przez dostawcę usług np TP S.A.
                      Nie wyszło to zbyt jasno ale trudno.
                      • Gość: peteen Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 21:46
                        sugerujecie, że tylko ja mam w Krakowie te wszystkie znaczki po prawej ? bo ja
                        już ich widziałem duckę...
                        dzięki za wyjaśnienie
                        • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 21:50

> sugerujecie, że tylko ja mam w Krakowie te wszystkie znaczki po prawej ? bo ja
                          > już ich widziałem duckę...
                          > dzięki za wyjaśnienie

nie nie tylko Ty, ale ip 'guesswho' zgadza sie z Twoim. tzn.
                          ta czesc, ktora jest widoczna sie zgadza. bo kazdy komp ma
                          inne, gdyby pokazwyali cale ip mialbys na poczatku jeszcze
                          5 znakow (przynajmniej ja mam)
                        • Gość: Zbigniew Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 21:53

> sugerujecie, że tylko ja mam w Krakowie te wszystkie znaczki po prawej ? bo ja
                          > już ich widziałem duckę...
                          > dzięki za wyjaśnienie

Mają wszyscy co się nie logują ja też krakow.sdi.tpnet.pl (płacę za SDI), ty masz
                          krakow.cvx.ppp.tpnet.pl (masz modem i bulicz za minuty), skks jak się nie
                          zaloguje ma grzegorzki.sdi.tpnet.pl (znaczy mieszka na grzegórzkach i płaci za
                          SDI) jest jeszcze wiele innych bratniak.agh (jakiś akademik na miasteczku),
                          acn.waw.pl (dostęp przez kablówkę AsterCity w Warszawie) chello.pl (dawne ptk
                          teraz upc) itd..
                          • Gość: peteen Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 21:56
                            w takim razie ja, to również bzz, bo ma to samo ? ale śmieszne te separki...
                            dzięki jeszcze raz
                            :)))
                            • Gość: Zbigniew Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 22:01

> w takim razie ja, to również bzz, bo ma to samo ? ale śmieszne te separki...
                              > dzięki jeszcze raz
                              > :)))

Wszyscy co łączą się przez modem w Krakowie mają takie samo oznaczenie :)))
                              Jednocześnie może być całe mnóstwo.
                              Masz oczywiście podczas podłączenia własny IP przydzielony tylko na czas
                              połączenia po ponownym połączeniu dostajesz inny numer.
                              Jak masz stały dostęp jak np SDI numer IP masz stałe i dostajesz je na piśmie od
                              TP S.A.
                          • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 21:56
                            Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Gość portalu: peteen napisał(a):
                            >
                            > > sugerujecie, że tylko ja mam w Krakowie te wszystkie znaczki po prawej ? b
                            > o ja
                            > > już ich widziałem duckę...
                            > > dzięki za wyjaśnienie
                            >
                            > Mają wszyscy co się nie logują ja też krakow.sdi.tpnet.pl (płacę za SDI)

ja mam taki sam. tylko, ze na samym poczatku mam jeszcze
                            diwe litery i trzy cyfry, Ty tez, ale gazeta ich nie wyswietla
                            :)
                            • skks Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:01
                              Mikołaju a skąd Ty masz literki w IP?
                              • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:07
                                skks napisał(a):

> Mikołaju a skąd Ty masz literki w IP?
                                > :-))) skks

tzn? moje ip jest takie jak mtq, a poczatek znam.
                                • skks Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:10
                                  nie wiem dlaczego ale wydawało mi się, że ip to zestaw samych cyferek.
                                  • Gość: Zbigniew Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 22:13
                                    skks napisał(a):

> nie wiem dlaczego ale wydawało mi się, że ip to zestaw samych cyferek.
                                    > :-))) skks

Dobrze Ci się wydaje masz ten zestaw w umowie o SDI :)))
                                    Mikołaj7 wie Co ma zamiast * przed krakow.sdi.tpnet.pl (resztę ma taką samą jak
                                    ja:))
                                    • skks Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:22
                                      W systemie Win98/98SE oraz najprawdopodobniej Millenium IP komputera mozna
                                      sprawdzic programem WINIPCFG (wpisz w Menu Start/Uruchom)
                                      Jesli natomiast ktos korzysta z W2000 to w "Wierszu polecenia" moze wpisac
                                      IPCONFIG
                                    • skks Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:25
                                      Mikołaju!!!
                                      wejdz sobie na www.polchat.pl

potem nacisknij guzik wyglądający (?) o jakoś tak:_))
                                      no i ci się wyświetli IP
                                      • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:32
                                        skks napisał(a):

> Mikołaju!!!
                                        > wejdz sobie na www.polchat.pl
                                        >
                                        > potem nacisknij guzik wyglądający (?) o jakoś tak:_))
                                        > no i ci się wyświetli IP

a bylem tam... ale nie znalazlem rzeczonego guzika. a moje
                                        ip i tak znam :)

dobra. bede musial juz isc. zegnam
                                    • Gość: rita Re: prośba do wszystkich IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 22:26
                                      Słuchajcie - do czego służy kameta internetowa - dostałam ją moja córka na
                                      urodziny.
                                      • skks Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:30
                                        ??????????
                                      • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:31
                                        Gość portalu: rita napisał(a):

> Słuchajcie - do czego służy kameta internetowa - dostałam ją moja córka na
                                        > urodziny.

mozesz siebie pokazac w necie. na zywca.
                                        • Gość: rita Re: prośba do wszystkich IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 22:34
                                          mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: rita napisał(a):
                                          >
                                          > > Słuchajcie - do czego służy kameta internetowa - dostałam ją moja córka na
                                          >
                                          > > urodziny.
                                          >
                                          > mozesz siebie pokazac w necie. na zywca.

Czy przeciwnik też musi ją mieć?
                                          • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 22:42

> mikolaj7 napisał(a):
                                            >
                                            > > Gość portalu: rita napisał(a):
                                            > >
                                            > > > Słuchajcie - do czego służy kameta internetowa - dostałam ją moja cór
                                            > ka na
                                            > >
                                            > > > urodziny.
                                            > >
                                            > > mozesz siebie pokazac w necie. na zywca.
                                            >
                                            > Czy przeciwnik też musi ją mieć?

nie. ja sie na tym nie znam, moze mowie o czyms zupelnie
                                            innym, ale wg mnie to, co filmujez trafaia do netu i kazdy
                                            moze to ogladac.
                                            • Gość: rita Re: prośba do wszystkich IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 22:46
                                              mikolaj7 napisał(a):

>
                                              > > mikolaj7 napisał(a):
                                              > >
                                              > > > Gość portalu: rita napisał(a):
                                              > > >
                                              > > > > Słuchajcie - do czego służy kameta internetowa - dostałam ją moj
                                              > a cór
                                              > > ka na
                                              > > >
                                              > > > > urodziny.
                                              > > >
                                              > > > mozesz siebie pokazac w necie. na zywca.
                                              > >
                                              > > Czy przeciwnik też musi ją mieć?
                                              >
                                              > nie. ja sie na tym nie znam, moze mowie o czyms zupelnie
                                              > innym, ale wg mnie to, co filmujez trafaia do netu i kazdy
                                              > moze to ogladac.

To urządzenie kosztuje gdzieś 300zł i myślę żę mogę mieć tylko obraz z tą osobą
                                              która na też to urządzenie.
                                              • Gość: Zbigniew Re: prośba do wszystkich IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 22:52

> mikolaj7 napisał(a):
                                                >
                                                > > Gość portalu: rita napisał(a):
                                                > >
                                                > > > mikolaj7 napisał(a):
                                                > > >
                                                > > > > Gość portalu: rita napisał(a):
                                                > > > >
                                                > > > > > Słuchajcie - do czego służy kameta internetowa - dostałam j
                                                > ą moj
                                                > > a cór
                                                > > > ka na
                                                > > > >
                                                > > > > > urodziny.
                                                > > > >
                                                > > > > mozesz siebie pokazac w necie. na zywca.
                                                > > >
                                                > > > Czy przeciwnik też musi ją mieć?
                                                > >
                                                > > nie. ja sie na tym nie znam, moze mowie o czyms zupelnie
                                                > > innym, ale wg mnie to, co filmujez trafaia do netu i kazdy
                                                > > moze to ogladac.
                                                >
                                                > To urządzenie kosztuje gdzieś 300zł i myślę żę mogę mieć tylko obraz z tą osobą
                                                >
                                                > która na też to urządzenie.

Niekoniecznie dokładnie też nie wiem ale jak masz możliwość stworzenia własnej
                                                www to możesz na tą stronę włączyć obraz z kamery. Oczywiście możesz do niego
                                                założyć hasło żeby nie wszyscy Ciebie widzieli:))
                                                • Gość: rita Re: prośba do wszystkich IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 22:54

>
                                                  > > mikolaj7 napisał(a):
                                                  > >
                                                  > > > Gość portalu: rita napisał(a):
                                                  > > >
                                                  > > > > mikolaj7 napisał(a):
                                                  > > > >
                                                  > > > > > Gość portalu: rita napisał(a):
                                                  > > > > >
                                                  > > > > > > Słuchajcie - do czego służy kameta internetowa - dosta
                                                  > łam j
                                                  > > ą moj
                                                  > > > a cór
                                                  > > > > ka na
                                                  > > > > >
                                                  > > > > > > urodziny.
                                                  > > > > >
                                                  > > > > > mozesz siebie pokazac w necie. na zywca.
                                                  > > > >
                                                  > > > > Czy przeciwnik też musi ją mieć?
                                                  > > >
                                                  > > > nie. ja sie na tym nie znam, moze mowie o czyms zupelnie
                                                  > > > innym, ale wg mnie to, co filmujez trafaia do netu i kazdy
                                                  > > > moze to ogladac.
                                                  > >
                                                  > > To urządzenie kosztuje gdzieś 300zł i myślę żę mogę mieć tylko obraz z tą
                                                  > osobą
                                                  > >
                                                  > > która na też to urządzenie.
                                                  >
                                                  > Niekoniecznie dokładnie też nie wiem ale jak masz możliwość stworzenia własnej
                                                  > www to możesz na tą stronę włączyć obraz z kamery. Oczywiście możesz do niego
                                                  > założyć hasło żeby nie wszyscy Ciebie widzieli:))

Zbyszek teraz już rozumię - dziękuję.
                      • mikolaj7 Re: prośba do wszystkich 09.04.02, 21:51

> mikolaj7 napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: peteen napisał(a):
                        > >
                        > > > mam to w dupie, ale co to jest IP ?
                        > >
                        > > popatrz na dowolny post osoby niezalogowanej. na gorze
                        > > jest tytul, nazwa osobnika. to po lewej, a po prawej na
                        > > szaro, kursywa jest ciag znakow. to jest twoje ip.
                        >
                        > Nie jest to tak dokładnie, IP komputera wskaże Ci dokładnie jeden komputer w
                        > sieci natomiast to co pokazuje gazeta pomoże Ci z grubsza domyśleć się gdzie
                        > znajduje się komputer danej osoby inaczej jest to nazwa nadana większej grupie
                        > IP
                        > przez dostawcę usług np TP S.A.
                        > Nie wyszło to zbyt jasno ale trudno.

ja zrozumialem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka