Dodaj do ulubionych

lektorat na AP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:55
W lipcu wpisując się na studia składaliśmy deklarację wyboru języka.Jak mam
się dowiedzieć czy zostałam przydzielona akuart do tej grupy językowe , którą
wybrałam? Czy dostanę jakieś pismo w tej sprawie? Czy może się zdarzyć, że
przydzielono mi inny język niż ten, który wybrałam???
Obserwuj wątek
    • kati_p up /ntx 24.09.04, 09:33
      do góry, wątku.
    • Gość: aga Re: lektorat na AP IP: *.um.krakow.pl 24.09.04, 09:38
      Najlepiej sprawdzić na uczelni. Wydział humanistyczny już wywiesił wszystkie
      informacje. Podział na grupy zaawansowania i na języki. Istnieje także podział
      na grupy ćwiczeń. Wszystko prosto i jasno. Polecam wybrać się na uczelnie przed
      1 października
    • Gość: mikołajka Re: lektorat na AP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:11
      Możesz np. zadzwonić do sekretariatu Studium Języków Obcych (telefon znajdzisz
      na stronie AP) i zapytać, czy są już listy z podziałem na języki.
      Deklaracje wyboru języka wprowadzili dopiero w tym roku - bo z zapisami na
      języki zawsze były problemy. Np. w zeszłym roku część osób w ogóle nie
      wiedziała, że trzeba się zapisywać no i potem były takie zamieszanie na
      rozpoczęciu roku, że szkoda gadać ...;)
      A czy możesz trafić na inny język niż chciałaś? Pamiętam, że jeden chłopak
      trafił na francuski (ale zaznaczam, że na poziomie początkującym), bo nigdzie
      się nie zapisał:) Wy w końcu składaliście deklaracje czego się chcecie uczyć -
      ale nie wiadomo co zrobią, jak na któryś język będzie za dużo chętnych.
      pozdr:)
      • kati_p Re: lektorat na AP 24.09.04, 10:13
        ja żyję nadzieją, że na mój lektorat w ogóle będą jacyś chętni (francuski,
        początkujący) :)
        • red_hoga Re: lektorat na AP 24.09.04, 17:37
          No niby nam na matematyce też kazali przynieśc formularz na którym wybieraliśmy
          lektorat, ale gdy go przyniosłam to się okazało, że nie jest potrzebny i mam go
          sobie zabrać spowrotem. Czy ktoś wie czy na matmie na pierwszym roku jest
          lektorat??
          No i ja też byłabym zainteresowana francuskim dla początkujących.
    • agi75 Re: lektorat na AP 24.09.04, 17:55
      na lektorat wybranego poziomu trzeba się samemu zapisać na początku
      października do eybranego wykładowcy i lepiej to załatwic szybko bo potem
      traficie na jakigos paskudnego magisterka który gnębi przez 2 lata!!!!!!!!!
      • Gość: mikołajka Re: lektorat na AP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:15
        Obawiam się, że zapis na początku października to zdecydowanie za poźno.
        W zeszłym roku termin zapisu kończył się jakoś w drugiej połowie września.
        Zapisywało się w sekretariacie Studium Języków Obcych - pani w sekretariacie
        pytała się na jaki język chce się iść i jaka była ocena na koniec szkoły
        średniej. Ale część osób w ogóle nie wiedziała, że trzeba sie zapisać
        (ogłoszenie na dziekanacie wywiesili dopiero we wrześniu - więc Ci, którzy
        dostali się w I terminie nic nie wiedzili o żadnych zapisach). W efekcie na
        rozpoczęciu roku była awantura o te zapisy. Wiem, że kilka osób wcale nie
        trafiła tam, gdzie chcieli.
        • Gość: Ania Re: lektorat na AP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:20
          Ja wybrałam niemiecki początkujący i mam nadzieję, że trafię właśnie do tej
          grupy. Pozdrowionka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka