Gość: bart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 23:26 polecam wycieczke do brna - miasta 400 tys. Warto zobaczyc jak powinny wygladac kamienice w centrum miasta - prawie wszystkie świerzo-bialusieńkie - iluminowane. A gdzie tam Brnu do Krakowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Henryk Re: Licytacja nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 06:39 Licytacja to kpina. Pan Prezydent Majchrowski i osoby odpowiedzialne za mieszkania komunalne maja w nosie ludzi, którzy staraja sie o lokal z Gminy a nie stać na kupno lub wysokie czynsze. Jestem jednym z grupy osób promujące Miasto i Województwo w dodatku inwalidą. Mimo licznych list z poparciami i interwencjamiPan Prezydent nie widzi możliwości przyznania małego dla mnie mieszkania. Nadmieniam, że jestem urodzony w Krakowie. Całe życie tak ja jak i moim repatryjanci ze Wschodu rodzice. A mieszkanie Spółdzielcze utraciłęm z winy pewnego małżeństwa - prawników, ktrórego jedna osoba jest doradcą prawnym Prezydenta. Natomiast ostatnie pismo jakie otrzymałem z Wielopola wyjaśniało, że były konsyltacje w tej sprawie z Zarządem XII Dzielnicy w Krakowie. Jest to o tyle dziwne, ze nikt z Zarzadu tej Dzielnicy nigdy ze mną się nuie kontaktował. Natomiast moje pismo złożone w dniu 06 sierpnia br. do Zarządu tej dzielnicy między innymi o wyjaśnienie sprawy pozostaje bez odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomulka wacek Re: Licytacja nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:10 A ja jestem emerytem-inwalida, nie mam rak, nog, glowy, nie mam pieniedzy, wyksztalcenia, jestem glupi, nie pracuje, nie szukam pracy.... i zadam przyznania lokalu, min 250 m.kw, w centrum, najlepiej w rynku, min 3 lazienki, jacuzzi, sauna, basen, silwonia, kino, bilard, ochrona, z garazem i samochodem terenowym, i rety w wysokosci nie mniejszej niz 7500 euro/miesiac BO JAK NIE to was zaskarze do Trybunalu w Strazburgu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel castro Re: Licytacja nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:58 7 PLN za m. kw.?!!! I tłuszcza jeszcze narzeka. Ja mam 28 lat i za swoje 60 metrowe placiłem ponad 3500 PLN za metr kwadratowy (!!!), harujac przez 2 lata po 12 godzin dziennie 6 dni w tygodniu. Dlaczego ci ludzie ciągle jeszcze żyją w przekonaniu, że coś im się należy za darmo?!!! Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karinka Re: Licytacja nadziei IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 25.09.04, 17:37 To jest czynsz a nie zakup, Pan pewnie kupił za 3.500 za metr, a 7 zl to ma byc miesieczny czynsz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Licytacja nadziei IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 25.09.04, 17:39 Sprostowanie! Mieszkanie na Lobzowskiej wcale nie było słoneczne a wrecz przeciwnie :) Dziennikarz musiałżle usłyszeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domcia ?? IP: *.blich.krakow.pl 25.09.04, 17:42 " podczas gdy w tym samym czasie gmina pobiera od swoich lokatorów maksymalnie 4,10 zł," hmmm, kamienica w ktorej mieszkam tez jest gminna i ostatnio dostalismy pismo ze od pazdziernika mamy placic: 5,88 za metr2.... szukalam w necie rozporzadzenia na ktore sie powoluja i zero... wiec o co chodzi? ps. powoluja sie na: zarządzenie nr 1201/2004 prezydenta miasta krakowa, czy ktos zna to rozporzadzenie w calosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Na Rynku Głównym na 100 m za darmo mieszkają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:57 Zrzeszenie Lokatorów zębami się trzyma komunistycznych przywilejów, za darmo mieszkania najlepiej w centrum, natomiast swoje mieszkania przepisane na kogoś innego wynajmują na wolnym rynku i tak oto nic nie robiąc żyją z cudzej pracy mieszkając za darmo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś