Dodaj do ulubionych

Licytacja nadziei

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 23:26
polecam wycieczke do brna - miasta 400 tys. Warto zobaczyc jak powinny
wygladac kamienice w centrum miasta - prawie wszystkie świerzo-bialusieńkie -
iluminowane. A gdzie tam Brnu do Krakowa!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Henryk Re: Licytacja nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 06:39
      Licytacja to kpina.
      Pan Prezydent Majchrowski i osoby odpowiedzialne za mieszkania komunalne maja w
      nosie ludzi, którzy staraja sie o lokal z Gminy a nie stać na kupno lub wysokie
      czynsze.
      Jestem jednym z grupy osób promujące Miasto i Województwo w dodatku inwalidą.
      Mimo licznych list z poparciami i interwencjamiPan Prezydent nie widzi
      możliwości przyznania małego dla mnie mieszkania. Nadmieniam, że jestem
      urodzony w Krakowie.
      Całe życie tak ja jak i moim repatryjanci ze Wschodu rodzice.
      A mieszkanie Spółdzielcze utraciłęm z winy pewnego małżeństwa - prawników,
      ktrórego jedna osoba jest doradcą prawnym Prezydenta.
      Natomiast ostatnie pismo jakie otrzymałem z Wielopola wyjaśniało, że były
      konsyltacje w tej sprawie z Zarządem XII Dzielnicy w Krakowie. Jest to o tyle
      dziwne, ze nikt z Zarzadu tej Dzielnicy nigdy ze mną się nuie kontaktował.
      Natomiast moje pismo złożone w dniu 06 sierpnia br. do Zarządu tej dzielnicy
      między innymi o wyjaśnienie sprawy pozostaje bez odpowiedzi
      • Gość: gomulka wacek Re: Licytacja nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:10
        A ja jestem emerytem-inwalida, nie mam rak, nog, glowy, nie mam pieniedzy,
        wyksztalcenia, jestem glupi, nie pracuje, nie szukam pracy.... i zadam
        przyznania lokalu, min 250 m.kw, w centrum, najlepiej w rynku, min 3 lazienki,
        jacuzzi, sauna, basen, silwonia, kino, bilard, ochrona, z garazem i samochodem
        terenowym, i rety w wysokosci nie mniejszej niz 7500 euro/miesiac BO JAK NIE to
        was zaskarze do Trybunalu w Strazburgu!!!
    • Gość: fidel castro Re: Licytacja nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:58
      7 PLN za m. kw.?!!! I tłuszcza jeszcze narzeka. Ja mam 28 lat i za swoje 60
      metrowe placiłem ponad 3500 PLN za metr kwadratowy (!!!), harujac przez 2 lata
      po 12 godzin dziennie 6 dni w tygodniu.

Dlaczego ci ludzie ciągle jeszcze żyją w przekonaniu, że coś im się należy za
      darmo?!!!

Obrzydliwe.
      • Gość: Karinka Re: Licytacja nadziei IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 25.09.04, 17:37
        To jest czynsz a nie zakup, Pan pewnie kupił za 3.500 za metr, a 7 zl to ma byc
        miesieczny czynsz!
    • Gość: marta Re: Licytacja nadziei IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 25.09.04, 17:39
      Sprostowanie! Mieszkanie na Lobzowskiej wcale nie było słoneczne a wrecz
      przeciwnie :) Dziennikarz musiałżle usłyszeć...
    • Gość: domcia ?? IP: *.blich.krakow.pl 25.09.04, 17:42
      " podczas gdy w tym samym czasie gmina pobiera od swoich lokatorów maksymalnie
      4,10 zł,"

hmmm, kamienica w ktorej mieszkam tez jest gminna i ostatnio dostalismy pismo
      ze od pazdziernika mamy placic: 5,88 za metr2....

szukalam w necie rozporzadzenia na ktore sie powoluja i zero... wiec o co
      chodzi?

ps. powoluja sie na: zarządzenie nr 1201/2004 prezydenta miasta krakowa, czy
      ktos zna to rozporzadzenie w calosci?
    • Gość: krakowianin Na Rynku Głównym na 100 m za darmo mieszkają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:57
      Zrzeszenie Lokatorów zębami się trzyma komunistycznych przywilejów, za darmo
      mieszkania najlepiej w centrum, natomiast swoje mieszkania przepisane na kogoś
      innego wynajmują na wolnym rynku i tak oto nic nie robiąc żyją z cudzej pracy
      mieszkając za darmo !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka