Gość: znajomy królika IP: *.betanet.pl 30.09.04, 20:55 ciekawe wiadomości. A co z Dyr. Marcińską pisamo że także opuszcza magistrat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uradowany Bravo TAJSTER !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:45 Wreszcie bedzie można będzie mieć zaufanie, że pieniądze w ZDiK będą dobrze wykorzystywane. Odpadną pasożyty i inne przkrętasy. Tylko dlaczego red,. Pelowski nie cieszy się z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusik Re: Bravo TAJSTER !!!!!!!!!!!! IP: *.zax.pl 01.10.04, 00:34 Panie "uradowany", niech Pan zastanowi się, dlaczego TAJSTER po raz drugi wchodzi do ZDiK. Co się od tamtego czasu podziało, że zmienił zdanie. Wiara w dziwne przypadki lub zbiegi okoliczności byłaby naiwnością. Za pierwszym razem TAJSTER pracował w ZDIK kilka tygodni. Coś mi się zdaje, że "wejście" TAJSTERA oznacza połączenie ZDIK z ZGK. Czyżby "główny rozgrywający" w UMK - Wiceprezydent TRZMIEL wreszcie trafił na wymagającego i godnego siebie rywala, bo w partnerską współpracę tych Panów nie za bardzo wierzę. Oj będzie teraz iskrzyło...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracusik Re: Bravo TAJSTER !!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 11:53 Ty uradowany nie znasz tego paranoika. Wybitny talent do rozwalania wszystkiego co jest na drodze. Znamy go z Zarzadu Cmentarzy, z jego popisów w czasie poprzedniego pobytu w ZDiK. Wspólczuję Wam ludzie. Ale jak się skonsolidujecie(oczywiście bez kadrowej bo to jego człowiek) to może po paru mieisącach go wypędzicie. Jestem z Wami pracownicy ZDiK. Odpowiedz Link Zgłoś
mierwin Re: Bravo TAJSTER !!!!!!!!!!!! 05.10.04, 15:41 Gość portalu: pracusik napisał(a): > Ty uradowany nie znasz tego paranoika. > Wybitny talent do rozwalania wszystkiego co jest na drodze. > Znamy go z Zarzadu Cmentarzy, z jego popisów w czasie poprzedniego pobytu w > ZDiK. > Wspólczuję Wam ludzie. Ale jak się skonsolidujecie(oczywiście bez kadrowej bo > to jego człowiek) to może po paru mieisącach go wypędzicie. > Jestem z Wami pracownicy ZDiK. Z dyskusji w Radio Kraków z udziałem redaktora tego artykułu, Majchrowskiego i Tajstera wynika jednoznacznie, że wszystkiemu są winni dziennikarze a pan Tajster jest kryształowo czysty i padł ofiarą nagonki. Ciekawe, że obaj panowie M. i T. nie potrafili w jasny sposób odpowiedzieć na zadawane przez dziennikarzy konkretne pytania. Chyba skończyli kiedyś WUML. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 22:36 W magistracie od dawna szeptano,że TAjster wróci,bo ma czym "przekonać" Majchrowskiego.Jak mówił Tajster, sam sobie wybierze stanowisko ,które prezydent ma mu dać.Wybrał i dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosiaczek Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:39 Widze, ze obaj zywo interesujemy sie kariera pani M. Wlasnie trwa konkurs na czlonka zarzadu Radia Krakow - taki wysmienity fachowiec jak pani M. bylaby idealnym kandydatem. Raz juz bardzo chciala wejsc w te strukture, ale Opatrznosc zadzialala. Jak mowi stare przyslowie - kropla drazy skale, wiec kto wie, jak bedzie teraz... Na miejscu pracownikow z al. Slowackiego juz dzis dalbym na msze, odprawial egzorcyzmy i modlil sie o cud "uchronienia". Inaczej ciekawe czasy przed nimi hahahahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy królika Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.betanet.pl 30.09.04, 22:52 Trudno nie interesować się tak świetlaną karierą tak inteligentnej i kompetentnej osoby. Ale o ile pamiętam ta Pani jest urlopowana z Urzędu Wojewódzkiego - biedny Adamik, biedna administracja rzadowa. Moze tam M. wroci, a on nie moze dac na msze. Wiadomo czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosiaczek Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 00:43 Informacja o jej odejsciu to byl dla mnie absolutny szok. Zachowywala sie przeciez jak niezatapialny lodolamacz z turbodoladowaniem, a wplywy jej siegaly gleboko. Mysle teraz, ze musi przezywac trudne chwile po wylotce ze swiecacej karuzeli magistratu. I za grosz nie potrafie odnalezc w sobie najmniejszych odruchow wspolczucia. No ale poziom arogancji, chamstwa i bezczelnosci, ktorymi ujmowala na co dzien, zrobil swoje. Urzednicy z placu Wszystkich Swietych, ktorzy powinni pobierac dodatek za prace w warunkach szkodliwych (koniecznosc kontaktow z pania M.) moga isc na wodke! Na zdrowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 01:25 No przecież chyba właśnie w końcu nie odeszła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flak Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.visp.energis.pl 01.10.04, 09:52 No właśnie dlaczego ta Marcińska dalej pracuje. Bo pracuje i chybamiewsz się dobrze - nie pamiętacie co było na forum po poprzednim artykule w którym wyborcza napisała że odchodzi - biadolenie pani M, logowanie się pod różnymi nickami - każdy z "anty", opowiadanie o brakju perspektyw i małym mieszkanku - zresztą jak taka wybitna urzędniczka może nie mieć perspektyw - tu już przesadziła, w końcu wreszcie zdemaskowana się zamknęła. Teraz siedzi cicho - znaczy zostaje na nieszczęście dla wszystkich - nas którzy z nią pracujemy, i mieszkańców bo przecież na niczym się nie zna. Może jednak stanie się cód i pójdę na tą wódkę. Oby ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flak Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.10.04, 10:18 Przepraszam za to co napisałem wczesniej..jestem sflustrowanym pracownikiem magistratu którego odwaga jest tak żenująca iż pozwala jedynie na pisanie głupot na forum internetowym.Pragne zapewnic ze zastanowie się nad swoim zachowaniem...i niczym nieusprawiedliwioną głupota.Nie obiecuje sukcesów ponieważ wiedząc jak małym jestem człowiekiem..daje sobie nieduże szanse.Jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flak Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.visp.energis.pl 01.10.04, 12:36 Flaku - przez duże F: po pierwsze: jestem kobietą - więc ewentualnie powinnam napisać przepraszam za to co napisałam - niestety nie przepraszam, po drugie: w urzędzie trudno o odwagę, z pracą trudno - może jakąś znalazłabym, zresztą cały czas szukam, bo mam jakie takie kwalifikacje i nie jestem typowym urzędasem po trzecie: może jestem małym człowiekiem bez odwagi, ale nie tobie tooceniać, po czwarte: prawdopodobnie nie zetknąłeś się z nią służbowo - nie przeżyłeś wydzierania się i tuszowania swojej niekompetencji kosztem innych, nie wierzysz zapytaj w Urzędzie - ale wiesz jak to dziś z odwagą, zresztą jak na rodzinkę Marcińskiej - chyba na bezrobociu - bo wątpie żebyś kablówke miał w pracy, to i tak obszedłeś się ze mną wyrozumiale, za co dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flak Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.10.04, 14:13 Tak dokładnie Chello można mieć w domu ( woracy rozniez mam chello) ale widze ze Ty wypisujesz brednie na forum podczas pracy.Rozumiem ze należy to do Twoich obowiązków, za które podatnik płaci? Jesteś typowym urzedasem którego świadomośc ogranicza się do bzdetnych pomówien (jako ż ejestem rodziną Pani.M) w dodatku na bezrobociu? Na bezrobicie to powinni wysyłac.....sama się domyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flak Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.visp.energis.pl 01.10.04, 15:19 jako że powoli zbieram się do domu, nie mogę pozostawić bez odpowiedzi tej wypowiedzi pełnej chamskiego prymitywizmu. Posłuchaj człowieku, nie masz pojęcia o czym piszesz, nie musiałeś z nią pracować, jest po prostu kiepska, nic więcej, nie powinna być tu gdzie jest. fachowość ocenia się po tym czy po odejściu z ciepłej posadki ów geniusz znajdzie sobie sam pracę nie gorszą. Obawiam się w tym przypadku że nie. Co do mnie i insynuacji na temat bezrobocia, które mi przepowiadasz, muszę Cię zmartwić. Nie grozi mi to, co więcej pracuje tu gdzie pracuje, gdyż potrzebuje stabilnej pracy - po prostu państwowej - mogę się w każdej chwili spakować i wyjść, czego niestety nie można powiedzieć o tej Pani. Przyrosła biudula do stołka jak bufetowa do baru. Acha i mało mnie obchodzą twoje chanskie wypowiedzi pod moim adresem. Jesteś dla mnie tym kim dla marcińskiej są jej pracownicy. Wiesz już kim dla mnie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyflak Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.blast.pl / 81.219.147.* 01.10.04, 19:36 CÓD piszę się przez 'u' - dyslektyku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprosiaczek Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.blast.pl / 81.219.147.* 01.10.04, 19:33 skrzynkę wódki se kup ty niezatapialny z turbodoładowaniem przeciwniku. ciekawe co ona Ci zrobiła? ale chyba domyślam się kim jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosiaczek Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:39 Nic nie zrobila, jej wplywy tak daleko nie siegaja. Nie lubie tylko niekompetentnych, prymitywnych, chamskich i histerycznych urzednikow, z ktorymi musza kontaktowac sie wszyscy majacy cokolwiek do zalatwienia w kancelarii, a taka wlasnie jest pani M. A to czy wiesz kim jestem obchodzi mnie tyle, co zeszloroczny snieg :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprosiaczek Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.blast.pl / 81.219.147.* 01.10.04, 19:31 no i co z tego że trwa konkurs na członka zarządu radia, który ma słuchalność na granicy błędu statystycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smęder Rany Boskie,co się dzieje ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusik Re: 50%, orzeł i reszka IP: *.zax.pl 01.10.04, 00:25 Podaj mi dokładny wzór na ten "urzędniczy wzór". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: 50%, orzeł i reszka IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 08:15 Jeżeli już to URZĘDNICZKĄ! Pomimo tak długoletniej pracy w urzędzie paniom nadal pozostaje ta sama płeć! Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: 50%, orzeł i reszka 04.10.04, 13:37 "Pomimo tak długoletniej pracy w urzędzie paniomnadal pozostaje ta sama płeć!" Mam nadzieję, że zostaje. To po prostu wyraz mojego szacunku dla majestatu Urzednika. (jest Pani Sklepowa nie pisze się: Pani Ministerka, Pani Premierka, a Pani Profesorka, to tylko w szkole podst.) Taki wredny świat męskich szowinistycznych świń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuś Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.zax.pl 01.10.04, 09:00 A co z pomysłem pracy na dwie zmiany. Miało to usprawnić obsługę petentów. Kulig odszedł i pewnie juz po pomyśle. Ciekawe na ile Nowakowa będzie miała cos do powiedzenia. Dowody osobiste przyjmują strony do 18.00 (codziennie) a ewidencja ludności tylko w poniedziałki dłużej do 17.30 a w inne dni do 15.00 - stwarza to duże utrudnienie dla ludzi. Podobnie komunikacja winna być czynna o wiele dłużej. A strony w takich wydziałach UM Krakowa: jak Architektura, USC, Ewidencja Ludności i Dowody Osobiste czy Komunikacja winny być przyjmowane od 7 rano do 19 wieczorem, a pracownicy zaczynać pracę o 6.30 zaś kończyć o 19.30. Wzorem dla mnie jest URZĄD MIASTA GDYNIA gdzie strony przyjmowane są codziennie od poniedziałku do piątku w godz 7.00 - 18.00 i to nie tylko dowody osobiste a prawie wszystkie wydziały!!! Panie prezydencie czy będą jakieś zmiany w organizacji przyjmowaniu petentów czy wszystko pozostanie po staremu, a może cofniemy sie do organizacji Urzędu Miasta Katowice (tak tego na Śląsku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Martusia bój się Boga ! IP: *.comnet.krakow.pl 01.10.04, 09:25 kto tych pracowników miałby nadzorować ? kadra kierownicza to paniska które mogą pracowac tylko na pierwszej zmianie, bo po południu uzupełniają wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 01.10.04, 09:54 Majchrowski zawsze chce dobrze tylko mu się nie udaje Jan T. jest specjalistą od dróg ale Majchrowski chyba nie dosłyszał ,że specjalistą od drogi tej ostatniej "a światłość wiekuista niechaj mu świeci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 01.10.04, 10:06 Brakowało Bąbasiowi stanowczości to śmieszne jak rządził w Telefonice to mu nie brakowało przygadał kocioł garnkowi chciałby Majchrowski mieć taki porządek w magistracie jaki był za Babasia w Telefonice Majchrowskiemu potrzebni są ludzie co mu zdejmaą kłopoty z zarządzaniem miastem tylko w takim razie po co szedł na prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość22 niezatapialny IP: 217.96.97.* 01.10.04, 10:10 Wyrazy współczucia dla praconików ZDiK. Pan T nie ma twardej ręki to co on wyczyniał w ZCK i przez chwile w ZDIK to mobbing. nie mozna zarzadzac taka jednostką jak ZDIK przez ZASTRASZANIE. Ta nominacja odbije sie na wszystkich, począszy od pracownikow poprzez wykonawców na wykonaniu inwestycji kończąc. Jedyna rada dla pracowników ZDIK do od poniedziałku 180 osób powinno iśc na zwolnienie lekarskie conajmniej na 2 tygodnie - I co wtedy zrobi PAN T ???. Oczywiście pozostaje jeszcze totalny bunt . Zorgnizowac strajk okupacyjny i nie wpuścic T do pracy. Niestety do jednego i drugiego potrzebna by była 100% solidarność wśród pracowników. A to chyba w żadnym urzędzie nie jest niestety możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: niezatapialny IP: *.bphpbk.pl 01.10.04, 10:54 Niestety ZDIK to państwo w państwie, więc przyda się ktoś, kto złapie tą instytucję "za mordę". Raz już mu się prawie udało, ale niestety mu podziękowali. Aż miło pomyśleć jak wszystkie elementy już drżą na myśl o jego powrocie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: niezatapialny IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 01.10.04, 15:13 spokojnie , to nie jest feudalizm , w końcu trafi kosa na kamień , 180 osób , szybko śliny nie zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 01.10.04, 15:17 Panie Pelowski dlaczego niezatapialny , czy to znaczy ,ze nadęty i powietrze ma w środku , a moze to dziennikarze wykreowali mu taki wizerunek a to chłopina skromna i nieprawdą jest ,że przypinał kajdankami kobiety do krzeseł a potem....... Panie Pelowski , jakeś taki orzeł to może dojdziesz kto za nim stoi i skąd ma tą moc przekonywania o swojej racji jak to było w przypadku Majchrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Majster, klajster, Ralska, Tajster.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:34 Ene, due, rabe… Wypadło na babę Która to łagodnie Modnie oraz godnie Przetrzepie wam spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik ZCK Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 01.10.04, 17:34 Jak taki psychopoata jak Tajster może pracować w jakimkolwiek urzedzie? Nawet do pracy przy zwierzetach trzeba miec wiecej człowieczństwa w sobie, a ten człowiek(?) nie nadaje sie do pracy nawet przy zwirzetach, wiem co mówie ...pracowałem w "jego" firmie ZCK... powinno sie go leczyc w Kobierzynie... Czy Prezydent naprawde musi obracać sie w Takim towarzystwie???? Wstyd Panie Profesorze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 01.10.04, 20:36 zgadzam się , najpierw kwarantanna a póżniej do zdik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: 62.233.183.* 01.10.04, 22:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: 62.233.183.* 01.10.04, 22:09 smutne, swiat zwariował do wladzy dostaja sie kretyni bez wiedzy o urzedzie i zostają dyrektoprami lub psychopaci a to wszystko zsa przyzwoleniem i w majestacie prawa profesora.Po Urzedzie cichaczem przemykaja myszki pracujace na idiotów dyrektorów z układu kolesiów !!! Te myszki to skarbnica wiedzy o życiu i urzedzie i nigdy nie osiagną niczego. Oj smutny krakowie z tradycjami??? czy aby napewno !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: 62.233.183.* 01.10.04, 22:25 blagam kochani dziennikarze nie piszcie, że nowy Dyrektor Magistratu pracuje w magistracfie od 1980 r bo to nie jest prawda. W tym okresie nie było samorządów istnieja od 1990 r.W 1980 r istniał Urząd Wojewódzki i Urzędy Dzielnicowe.Wiedza i fachowość jest potrzebna wszędzie również w prasie.Kochani redaktorzy nic nie wiecie o ciężkiej pracy bez imiennych urzędników, którzy pracują na kretynów dyrektorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Reorganizacja w krakowskim magistracie - wrac IP: *.crowley.pl 03.10.04, 16:48 Aj! Jaka szkoda! Najwiekszy strateg Krakowa - Piątkowska nie zostanie szefem urzedu! Instynkt samozachowawczy wyjatkowo zadzialal?? Jak mi przykro - pewnie pani Nowak nie bedzie tak malownicza postacia. W koncu wydzial administracyjny to nie strategia! Ale nic straconego, zostalo jeszcze pare spraw do zawalenia, wiec o pani Piątkowskiej jeszcze usłyszymy. Przed nią sława, wieczna zabawa, pieniędzy w bród - jak śpiewa Sikorowski. Za wasze pieniądze kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Jacy "starzy"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 18:05 Wszystko się zgadza, tylko jacy to niby "starzy ludzie prezydenta"? Starym był właśnie Kulig może! Przyszedł do Urzędu razem z Marcińską i rzecznikiem, który podziękował najszybciej. A jakim niby "starym człowiekiem prezydenta" jest Tajster czy Marta N.? Przecież to wcześniejszy układ! "Starych" więc już nie ma, a Majchrowski skazany jest na zwykłą karuzelę urzędniczą, bo swoich ludzi nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś