IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.17, 12:19
Moja ciotka mieszka w podkrakowskiej wsi. Obok niej stoi dom który właściciele z powodu zdrowia opuścili jakieś 10 lat temu. Raz na rok ktoś tam wpada rzucić okiem i tyle. Jeszcze przez pierwsze 2 lata kosili trawę. Teraz jest ona po pas. Raj dla myszy, kun i innych zwierzaczków. W sumie to nic złego, nie są aż tak uciążliwe. Większy problem jest z samym domem. W zeszłym roku ktoś podpalił szopę na tej działce. O mały włos przez to nie spaliłby się dom ciotki. Od tamtej pory nie przespała spokojnie nocy. Właściciele czy ich spadkobiercy tego domu mieszkają gdzie indziej i raczej nie wrócą do tego domu. Próbowałem zainteresować biuro nieruchomości w pobliskim miasteczku to odpowiedzieli mi bym podał numer działki, pytali o księgi wieczyste, adres i numer telefonu właścicieli. Tak, chcieli by zarobić ale się nie narobić. Ktoś się orientuje czy w Krakowie jakieś biuro nieruchomości mogłoby być zainteresowane takim domkiem do którego podam tylko lokalizację? To chyba jedyny sposób by zapobiec kolejnemu pożarowi i by uspokoić ciotkę.
Obserwuj wątek
    • magdarysz Re: Pusty dom 28.02.18, 14:00
      Jeśli aktualnie napisz na priv jaka miejscowość, i ewentualnie jak zlokalizować. magdarysz@tlen.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka