Dodaj do ulubionych

W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów za...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:59
Bardzo dobrze drodzy nauczyciele, macie pelne prawo pobierac oplaty od
uczniow. Wasza praca jest warta 5 razy wiecej, wiec kursy powinny kosztowac
nie 200 lecz 2000 PLN, tak jak we wszystkich prywatnych szkolach!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: JAN KULCZYK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 23:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: zabra Re: PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 01:26
        Kluczyku Janie!
        przewaznie jest tak, że dziadek jest geratryczny. Młodego dziadka nie
        widzieliśmy, ale jak zobaczymy, to powiadomimy. Z poważaniem Genowefa Pigwa!
    • Gość: Boo [...] IP: *.net.autocom.pl 19.10.04, 23:59
      • Gość: matka Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.przybyslowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 08:14
        Tak, to prawda, to najlepszy dyrektor i najbardziej przyjazna szkoła pod
        słońcem.
    • Gość: ROBAK Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.04, 00:13
      Można zrobić inaczej: Gdyby nauczyciele z XIV wymienili uczniów z nauczycielami
      np. z XIII. Nie byłoby problemu. Więc czy to nie obojętne ?
      Czy do każdej sprawy musimy szukać powodów dla wnoszenia "dymku" ?

Zapłata? Nauczyciele wnoszą wkład pracy poza obowiązkami szkolnymi.
      W rewanżu można by poszukać naruszeń prawa wśród redaktorów, którzy też nie
      są "święci" i zacząć bawić się w pojedynek.... Tylko, że nauczyciele nie bawią
      się w "złodzieja i policjanta".
      • Gość: ZABRA Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 01:29
        a czemu sie płaci wierszówkę za... takie sensacyjne bzdety?
        Dziewczyna miała problem - to idzie się i załatwia się sprawę u dyrektora, tak
        robi się w normalnym państwie, w państwie pt. Rzeczpospolitav Karytoflana musi
        być sensacyjne medium, reproter czuwa, nieodzowne jest więc poproszenie
        dziennikarzy.
        Ludzie w tym kraju kradną, oświata nie ma pieniędzy, budżety szkół wyczerpały
        się w kwietniu - także na kółka. Może to jest ważniejsze i ciekawsze niż
        dyżurni respondenci.
        • Gość: tomaszek Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 07:07
          No to teraz dzieci bedą musiały douczać się ... gdzieś indziej !
          Informowanie redakcji o tych praktykach nie wyszło na dobrze. Zawsze łatwiej
          uczyć się u osoby którą się zna ... niż u jakiejś przypadkowej !
          • Gość: Katarzyna Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 20:34
            Swoja droga. Hyba głupotą jest to, co zrobily uczennice, które sie dla Gazety
            wypowiadały. Chociaż kto wie, ,czy gazeta tego nie zmyśliła...
          • Gość: absolwentka XIVL.O Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.autocom.pl 25.10.04, 19:49
            Poprostu nie moge uwierzyc w to co przed chwila przeczytalam!!Nauczyciele w tej
            szkole poswiecaja swoj cenny czas po lekcjach,staraja sie pomoc na tyle ile
            moga!!! Jak ta dziewczyna mogla do czegos takiego dopuscic,z tego widac,ze ta
            laska zanlazla sie w tej szkole przez przypadek,do XIV L.O nie chodza ani nie
            chodzili bajkopisarze ,szkoda ,ze znalazla sie taka osoba!!tzn.,ze nie byla ani
            nie jest uczniem XIV L.O!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mat w XIV nauczyciele douczają bezpłatnie! IP: *.przybyslowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 08:23
        Nie pozwolę złego słowa powiedzieć na "czternastkę"! I na jej kierownictwo.
        Drugiej takiej szkoły ze świecą szukać! Mój syn ją skończył. To jest naprawdę
        krzywdzące dziennikarskie szukanie sensacji. Najpierw trzeba poznać atmosferę
        szkoły, bardzo przyjazny sposób traktowania uczniów, wyjątkowe staranie o ich
        poziom, a dopiero potem pisać. To jest krzywdzące niszczenie tej niezwykłej
        szkoły.
    • rektordrink SA nauczyciele Lancut, ktorzy uwazaja, ze 20.10.04, 07:38
      nie ma nic zlego w dawaniu korepetycji swoim uczniom.
    • Gość: Paweł Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:02
      Ależ bzdury wypisujecie w tych komentarzach ... "no, tak, teraz nasza dzieci
      będą musiały douczać się gdzie indziej" - one nie mają się douczać, tylko
      uczyć ! Przecież mowa o obowiązującym programie. To tak jakby założyć, że
      dzieci z pierwszej klasy "za darmo" to tylko nauczą pierwszych pięciu liter z
      alfabetu, a reszta za kasę. Ale cóż się dziwić rodaczkom, którzy uważają, że
      lekarzowi trzeba dać w łapę, urzędnikowi i policjantowi również. Czemuż więc
      nie nauczycielom, prawda ?? ... Może jeszcze uznacie, że płacenie bandytom za
      tzw. "ochronę" to też super sparawa ?? Nie zdziwił bym się. Kolejny
      cytat: "prasa zasrana" - Oczywiście, że zasrana. Jak za komuny mogła pisać
      tylko peany na cześć władzy i pochwały dla działających placówek (w tym
      dydaktycznych) to się Wam rodacy i czytelnicy też nie podobało, sami
      walczyliście o to by można było pisać o czym się chce. Zapomnieliście ?? ...
      " Kradnie się ... Oświata niedoinwestowana..." Ludzie o tym bębni się cały
      czas ... A może niech wydawcy wydrukują kilkaset milionów egzemplarzy gazety z
      oczekiwaną przez Was treścią i niech codziennie wręczają Wam ten sam egzemplarz
      zawierający owe wspaniałe tematy ??
      Na zakończenie powiem, że moje dzieci biegają do liceum, w którym przygotowują
      ich naprawdę solidnie i o żadnych dopłatach jakoś mowy nie ma. Które to
      liceum ?? Trzeba sobie samemu poszukać, bo jak napiszę które, to zaraz znajdzie
      się "uprzejmy".
      Powodzenia malkontenci, zmieńcie kontynent.
      • Gość: haka Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:49
        "Bym" z osobową formą czasowników pisze się razem
        - "zdziwiłbym się".Maturę zdawałam 20 lat temu w sławetnej krakowskiej
        j......ce i nie brałam korepetycji. Tam właśnie nauczono mnie poprawnie pisać!

• Gość: Alhor Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:28
        Jestem uczniem 3 klasy mat. inf. wymienionego liceum. Mówisz że w normalnym
        cyklu nauczania powinniśmy być przygotowani do zdawania rozszeżonaj matury z
        matematyki. Nie wim czy znany ci jest fakt że na ten rok mieliśmy przewidziane 4
        godziny matematyki! W ROZSZEŻONYM PROFILU!!! biorąc pod uwagę przeciętnego
        przeciętnego ucznia z dwujki (który ma np. matematyczne kilku dniowe wycieczki),
        po obcięciu dotatkowych godzin po prostu nie będziemy mieli z nimi szans.
        Materiał który sam rozpracowyje w perę godzin na lekcji prowadzonej przez
        profesora pojmuję w o wiele krótrzym czasie. A na maturze nie liczy się ile masz
        punktów w stosunku do maksymalnej ilości, tylko ile masz punktów w stosunku do
        ludzi z któryi będziesz rywalizował o miejsce na studiach. A co do kwesti
        pobierania pieniędzy, jeśli uczeń nie ma pieniędy to nie płaci. W zeszłym roku
        sam nie zapłaciłem za lekcję, po prostu nie byłem w stanie, i nie spotkały mnie
        z tego powodu żadne restrykcję (dyrektor naprawdę nie gryzie). A co do tego na
        co wydawane są pieniądzę to myślę że wystarczy zajżeć do szkoły, to że jest
        jakoś wymalowana to akurat żecz standardowa (mi akurat dobór kolorów nie
        odpowiada ale podobno farby były podarowane przez kogoś za darmo), mamy dobrze
        wyglądające łazienki (w porównaniu z moją poprzednią szkołą różnica jest
        powalająca), mamy piłki na wf które w końcu kształtem przypominają kulę, szkoła
        kupowała myszki do sali informatycznej pnieważ firowe byłu bardzo kiepskiej
        jakości i przestawały działać. A jeszcze kwestia zwolnień osub które nie chodzą
        na korepetycje - pierwsze słysze, trochę to dziwne skoro chodzę do tej właśnie
        klasy. Myślę że bardzo łatwo jest znależć osobę która poda takie dane, wystarczy
        znaleźć ucznia ( w tym wypadku uczennice) który miał zagrożenia z matematyki lub
        po prosyu jej nie lubi. Dziwi mnie fakt że tak łatwo pisać takie oszczerstwa,
        zawsze myślałem że ktoś to weryfikuje, np. zapyta paru innych uczniów o opinię.
        • Gość: belfer nie wieżę wlasnym oczom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:10
          Zajżałem tu na chwilę i widzę, że jak na razie, to ciebie uczą w profilu raczej
          zawęrzonym. Uważaj, bo na maturze będzie ciężko nawet o trujkę.
          Chyba że to jakiś rzart lub prowokacja.
          • Gość: Alhor kolejny antydyslektyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:25
            Nie rozumiem z czego wyciągsz takie wniąski, możliwe że na matuże będzie ciężko,
            a co do profilu to nie widzę związku. Domyślam się że może chodzić ci o
            ortografię, cóż nie lubię jej, jest bezsensowan, właściwie nie widzę przeszkód
            rzeby np. wszystkie u pisać otwarte, świat się od tego nie zawali. Zirytuje się
            jeśi poawi się riposta antydyslektyczna, typu "Ja z tym nie mam problemu, mi
            przychodzi to łatwo więc wszyscy powinni pisać poprawnie, a jak nie to żucę ci
            kilka obraźliwych epitetów i będę zadowolony że dożuciłem kolejną cegiełkę do
            mury bezsensownu regół). Jeżeli nie chodziło o ortagrafię bedę wdzieczny za
            sprecyzowanie pretensji. Na pytanie dotyczące treści z chęcią odpowiem, błedy
            ortograficznie bedziesz muciał dzielnie znieść, wieżę w ciebie.
            • Gość: belfer nie matóra lecz hęć szczera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:37
              Widzę, że szkoda czasu na dyskusję, zadam ci tylko jedno pytanie - czy
              ubierasz się i wyglądasz tak samo jak piszesz?
              • Gość: Alhor ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:40
                Jeśli pytasz o muj styl to jestem konserwatysto liberalnym, i nie lubię
                bezwartościowych regył reguł , a ty jak mnie widzisz? wyczułem nutę antypati.
                • Gość: Alhor Re: ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:44
                  OK zrobiłem naprawdę dużo błedów, pisałem szybko i bez sprawdzanie, kwestia
                  wzbużenia, zrobiłem dużo literówek, jednak ważna jest jedynie treść nie jej
                  forma, no chyba że trafiłem do kolejnego konformist, w takim wypadku ta
                  odpowiedż i tak do ciebie nie trafi.
                  • Gość: belfer Re: ortografia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:06
                    Nie tylko treść jest ważna, forma również, między innymi dlatego, że w
                    takich „publicystycznych” czy publicznych sytuacjach jak ta (również
                    towarzyskich, ale to zależy z kim się zadajesz), forma świadczy o dojrzałości,
                    klasie, powadze etc. Również o szacunku - jeśli nie dla innych - to chociaż dla
                    samego siebie. Wreszcie to Forum jest dla czytatych i pisatych – i takie są
                    reguły tej gry. Może dla co poniektórych bezwartościowe, niemniej na razie
                    obowiązujące i proszę się jednostronnie nie wyłamywać, bo to nie fair. Ponadto
                    są przecież inne środki wyrazu i ekspresji. Dlatego może lepiej coś namaluj,
                    zatańcz albo zaśpiewaj. Tylko - na litość boską – nie pisz!, przynajmniej jak
                    nie musisz.
                    No tak, ale co z matórą?! Chyba że jakieś zaświadczonko? Ale tu trafiamy na
                    kolejną minę, bo jeśli jego autor ma tak liberalne poglądy jak Ty, to kto owo
                    zaświadczenie napisze, przeczyta i zrozumie?! Wreszcie tolerowanie obecnej
                    epidemii językowego niechlujstwa (są słowniki, edytory, itp.) na podstawie
                    owych zaświadczeń (może je dostać każdy) jest wyrazem, mimo wszystko,
                    przestrzegania jakiejś umowy oraz związanych z nią reguł. Nieprawdaż?

PS. Że też mi się chciało to wszystko Ci tłumaczyć. To albo sympatia, albo
                    zawodowe zboczenie. Albo jedno i drugie. Pozdrawiam i powodzenia!
                    • Gość: Alhor Re: ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:20
                      Forum nie jest jedynie wartością estetyczną samą w sobie, przekazuje informację
                      a nie jest jakąś formą sztuki, jednak rzeczywiście popełniłem wiele błędów
                      zwłaszcza gubienie liter, nie martwię się o ortograficzne ponieważ pisałem już
                      wcześniej jak ją traktuje. Na forum pisze po raz pierwszy ponieważ poruszany
                      temat jest mi bliski, więc zirytował mnie fakt sprowadzenia moich myśli o do
                      ortografii. Po ponownym przeczytaniu wiem że moje listy były nieczytelne i z
                      chęcią bym je poprawił, ale jak już mówiłem to moje pierwsze posty więc będę
                      musiał bardziej uważać w następnych.. Jeśli chodzi o gloryfikowanie formy, no
                      cóż wg Mnie jest to już ułomność ze strony odbiorcy, jeśli nie potrafi on
                      zagłębić się w treść której forma przybrała kształt obiegający od przyjętych
                      kanonów to jest w pewien sposób ograniczony. Myślę że jest on nawet w pewien
                      sposób manipulowany przez ową formę , im ładniejszą oprawę widzi tudzież czyta
                      tym bardziej jest przekonany do słuszności informacji przez nią przekazywanych,
                      a te nie zawsze są słuszne. Zapewniam że jestem osobą dużo czytającą, nie
                      czytuje lektur, no może parę się zażyło, ale książek czytam akurat całkiem sporo
                      , i jak wiać nie pomaga (polecam kod Leonarda da vinci). Na kompetencjach
                      odejmowano w sumie 4 punkty za ortografię więc może na maturze też nie będą
                      zwracać na to takiej uwagi. Z resztą przejmuję się raczej przedmiotami z mojego
                      profilu niż polskim. Dla twojego komfortu psychicznego informuję że w
                      najbliższym czasie żadnej powieści nie wydaje, a jeśli ewentualnie bym planował
                      obiecuję że najpierw sprawdzę ortografię i stylistykę. Postaram się nie
                      umieszczać już tego typu postów ponieważ odbiegają o tematu. Może jeszcze coś na
                      temat estetyki literackiej, la mnie estetyczna jest właśnie treść przekazywana
                      przez utwór, może sama forma też ma jakieś znaczenie, jest ono jednak dla mnie
                      drugorzędne.
                      • Gość: belfer Re: ortografia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:51
                        No dobra już dobra, niech Ci będzie, chociaż z opinią, że odpowiednia
                        forma „ściemnia” treść nie do końca się zgadzam. Ale myśmy byli wychowani na
                        innych wzorcach, to może dlatego. Chyba, że masz na myśli na przykład cytowany
                        wcześniej „Kod” - podobał Ci się? Dla mnie to właśnie dość typowy przykład
                        przewagi multi-faktograficznej formy nad żałosną i infantylnie odmalowaną
                        treścią, zarówno w warstwie sensacyjnej jak i „obrazoburczo-światopoglądowej”.
                        Zgodzisz się z tym?
                        A na koniec, na zgodę (i w podziękowaniu za dobrą zabawę) przyjmij, jako małą
                        dedykację – pewien aforyzm Juliana Tuwima:

Gdyby jajko miało inna formę
                        Zycie kury byłoby potworne.
                        • Gość: Alhor Re: ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:50
                          Przyjmuję rozwiązanie pokojowe, dla mnie też rozmowa była dobrą zabawą. Pozwolę
                          sobie jeszcze dodać kilka sprostowań. Moja ideologia nie wydaje mi się nowa,
                          sprzeciw tradycji i obecnemu porządkowi (Jedynie gdy jest on szkodliwy!) jest
                          elementem występującym od dawna, no ale myślę że wystarczy podać przykłady do 2
                          pokoleń wstecz, w latach 60-tych byli to „dzieci kwiaty”, w latach 80-tych ideę
                          przechwycił punk (może w sposób bardziej drastyczny, anarchia jest już formą
                          ostateczną i wg mnie destruktywną), a obecnie jest to grandż , więc bez względu
                          na twoje pokolenie była okazja aby zetchnąć się z którąś z tych subkultur, mam
                          nadzieję że nie byłeś w opozycji. A co do książki, mi się podobała, na końcu
                          jest sprostowanie co do autentyczności podanych faktów, zwykle czytuję fantazy a
                          z poza tego działu przeczytałem jeszcze parę książek Dena Koontzta (jedną
                          książkę można przeczytać później robi się wtórny) i parę innych pozycji więc ta
                          książka była dla mnie fascynującym nowym doznaniem, autor nie potrzebował
                          dodawać magii aby dało się ją odczuć w utworze, tematyka też była dla mnie nowa,
                          nie mam możliwości weryfikacji tych danych, uznałem je za w miarę prawdziwe, z
                          resztą moje dane posiadane do tej pory pokrywały się z prezentowanymi w książce.
                          Przez słowo obrazobójcze rozumiem chęć wprowadzenia sensacji, no cóż sensacja
                          jeśli odkrywa próby kłamstwa, kamuflażu o negatywnych skutkach jest elementem
                          pozytywnym. No może sama chęć wprowadzenia sensacji jest negatywna lecz to co
                          ona robi w tym konkretnym przypadku uważam za pozytywne. Dobrze robię się nuny,
                          czas kończyć, podobno posiadam bardzo negatywną cechę- nie potrafię kończyć
                          wypowiedzi bez własnego zakończenia, nie potrafię nie zareagować na wypowiedź do
                          mnie skierowaną, ale w ramach samo udoskonalania obiecuję że jeśli pojawi się
                          jeszcze jakiś post postaram się nie pisać kolejnego własnego (no chyba że będzie
                          on bardzo kontrowersyjny) dziękuję za dyskusję.
          • Gość: 100lec Re: nie wieżę wlasnym oczom! IP: 213.134.173.* 20.10.04, 20:26
            ale o co ci chodzi chlopcze?
            sam sadzisz takie byki ze przykro patrzec,czemu wiec pouczasz innych?!
            rece opdaja...
      • Gość: wb Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:15
        Myli si pan piszac "Przecież mowa o obowiązującym programie." Wie Pan ze
        obowiazuja 2 programy - podstawowy (3 godz. tygodniowo) i rozszerzony ( 5
        godzin tygodniowo). I uczniow o ktorych tu mowa OBOWIAZUJE program podstawoey.
        Czy wyobraza sobie pan roznice programowa pomiedzy tymi profilami? A teraz,
        jesli uczen z profilu podstawowego wybierze mature rozszerzona jak sie dzieje w
        70% przypadkow, to jak powinien zareagowac nauczyciel? Jak ma w ciagu kilku
        miesiecy nadrobic wszystkie lekcje ? A moze powinien od poczatku I klasy
        realizowac program rozszerzony w ciagu 3 lekcji tygodniowo? Nie ma tu dobrego
        rozwiazania i chwala liceom, takim jak XIV, ktore dbaja o swoich uczniow.
    • Gość: uczeń czternastki Będę bronił mojej szkoły! IP: *.przybyslowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 08:35
      Będę bronił mojej szkoły. Takiej drugiej nie spotkacie. Fajna, zdrowa, życzliwa
      atmosfera. Nauczyciele są jak przyjaciele. Dyrektor Zięba też. Nie ma drugiego
      takiego. Jak mogliście napisać o nim takie krzywdzące opinie! Poczytajcie sobie
      inne opinie, wszystkie bronią czternastki. A raz wyrządzoną krzywdę trudno
      naprawić, zapamiętajcie sobie, dziennikarze. Ciekawe, która to dziewucha, taka
      wredna. Wstyd mi za nią!
    • Gość: Gaj samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:25
      Tak to już jest, że dyr.szkół szukają pieniedzy wszędzie nawet tam gdzie nie
      powinni.Zawsze muszą mieć coś na koncie i nikt praktycznie nie kontroluje jak
      te pieniądze są wydawane.Sam jestem w Radzie Rodziców innej szkoły i nikt nie
      odważy sprzeciwić sie dyr. odnośnie wydawania pieniędzy,bo on najlepiej wie
      gdzie powinny być wydawane.Szkół odgórnie praktycznie nikt kontroluje, a jak
      sie zjawi kontrola to najczęściej znajoma pani z finansów z Wydziału Edukacji
      i zawsze wszystkow jest w porządku.U nas też uczniowie płacą za fakultety i
      to "słono" tylko każdy siedzi cicho , bo chce zdać maturę
    • Gość: Dem Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.qumak.pl 20.10.04, 10:31
      Pani Kurator Lęcznarowicz jest śmieszna... albo ma krótką pamięć. 9 lat temu
      jak byłem w klasie maturalnej była ta sama historia w szkole w której Pani
      Kurator była wtedy Dyrektorką - Zespół Szkół Ekonomicznych nr1 w Krakowie - a
      dokładnie w Liceum Ekonomicznym przy ul. Kapucyńskiej. Zmiany nauczycieli z
      jęz. polskiego co roku i strasznie okrojony (przez MEN) program nauczanie
      matemtyki w LE spowodowały iż na początku 4 klasy mieliśmy wiedzę z tych
      przedmiotów na poziomi 2 klasisty. Trzeba było sporo zaległości nadrobić - 2
      lata w jednym roku zrobić (a i tak z polskiego nie wyrobiliśmy ze wszystkim) po
      drodze. Zajęcia odbywały się wieczorami i stedy to się nazywało "płatne
      fakultety" - a musieli wszyscy chodzić, obecność nawet była sprawdzana.
      Pamiętam że wtedy nie były to wielkie pieniądze, może ok 50 zł od osoby za
      semestr + obowiązkowy prezent na zakończenie szkoły dla każdego z nauczycieli
      (Pani od polskiego dostała bodajrze pralke, a matematyk ekspres do kawy). Tak
      było, podejrzewam że w wielu przypadkach jest i będzie. Nie neguje ludzi którzy
      chcą zdobyć wiedzę wszelkimi sposobami i takie inicjatywy popieram. Sam jestem
      bardzo zadowolony z tych dodatkowych lekcji dzięki którym bez problemu zdałem
      maturę, i dostałem się na studia. Piszę to tylko w celu ośmieszenia kłamców: a
      za taką uważam obecnie panią kurator, w jednym miejscu piętnuje a w drugim
      przymyka oko.
      I jeszcze apel do młodzierzy: będąc teraz na waszym miejscu uczestniczyłbym we
      wszystkich możliwych takich zajęciach dodatkowych - wiedza jest bezcenna, a
      wprzyszłosci pomaga!
      • Gość: belfer Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:14
        Pomaga, pomaga, bodajrze wszystkim.
    • Gość: barbarossa Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.autocom.pl 20.10.04, 11:43
      Kończyłem XIV LO i wiadomym było, że zawsze się tak tam działo, nauczyciele polecali swoich kolegów uczniom, którzy mieli kłopoty prawdziwe lub wyimaginowane z danego przedmiotu bo sami nie potrafili nauczyć materiału. Najgorsze że w tym LO jest świetna klika nauczycielska i jeden na drugiego nic nie powie bo to np. jego kolega lub koleżanka ze studiów lub rodzina a uczniowie cierpią i płacą. Fakt, że część z tych korepetycji nie szkodziła tylko pomagała nie zmienia stanu rzeczy. A co do dyr. Ryszarda "Gołębie Serce" Zięby myślał człowiek, że chociaż on jest inny.
      • Gość: Alhor Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:44
        Hmm... Hyba nie powiesz że lekcje z matemetyki z dyrektorem są (lub były) mało
        treściwe?
        • Gość: belfer Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:17
          Ale za to posiłki mało merytoryczne!!!
    • Gość: krakuska Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:14
      Ja nie znam duzo szkoł w Krakowie gdzie takie lekcje sie daje ale roznie sie
      one nazywaja... W mojej szkole niektore nauczycielki dawaly lekcje
      indywidualnie, ktore "przydaloby sie brac", zeby zdac mature :( I w ten sposob
      cala klas miala indywidualne korepetycje bo nagle w ostatniej klasie okazywalo
      sie, ze powinnismy sie douczyc indywidualnie u nauczycieli, ktorzy oceniali
      potem na maturze.
    • Gość: Mistrz Jedi Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.kim.pl / *.kim.pl 20.10.04, 12:22
      jestem uczniem drugiej klasy i nie mam zamiaru placic za to co mam
      zagwarantowane przez prawo. w statucie naszej szkoly jest zapisane, iz
      nauczyciel powinien pomagac nieodplatnie uczniowi, ktory nie jest w stanie
      opanowac danego materialu. Niestety koledzy z klas trzecich potwierdzają, iż
      są "zmuszani" do płacenia za korepetycje w szkole. Mam nadzieje, ze ktos sie
      tym zainteresóje i zmieni tą sytuacje na lepszą.
      • Gość: koVal Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.net.autocom.pl 20.10.04, 13:54
        Lepiej "zainteresój" sie slownikiem ortograficznym. Nie jestes do niczego zmuszany przeciez, wszystko jest dobrowolne :)
    • Gość: m. sosnowska Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:23
      Witam,
      20 lat temu ukończyłam XIV LO, miałam to ogromne szczęście, że matematyki uczył
      mnie RYSZARD ZIĘBA, to wspaniały pedagog i matematyk. Dzięki niemu egzamin
      maturalny z matematyki i egzaminy na AKADEMII EKONOMICZNEJ to prawdziwa
      przyjemność. Pozdrawiam całe grono pedagogiczne ABSOLWENTKA.
    • Gość: 30-TKA Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:01
      A NA CO IDA NASZE PODATKI? RZĄD TYLKO RĘCE ZACIERA NIECH PŁACA I... PŁACZA.
      ZMNIESZYC PODATKI I WPROWADZIC ODPŁATNOŚĆ W SZKOŁACH. TO WYELIMINUJE
      NAUCZYCIELI-OBIBOKÓW I DA ZAROBEK NAJLEPSZYM. PODNIESIE TO AUTOMATYCZNIE
      POZIOM NAUCZANIA. ALE ABY TO SIĘ STAŁO MUSIAŁO BY SIĘ ZMIENIC W POLSCE CAŁE
      ODGÓRNE USTAWODAWSTWO. NO ALE CO Z SPRAWIEDLIWOŚCIĄ...( SPOŁECZNĄ BŁŁEE, JAK
      NIE CIERPIĘ TEJ KOMUNY)?.
    • Gość: koVal Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.net.autocom.pl 20.10.04, 13:44
      Jestem uczniem czternastki i gdy czytam ten artykul to az mi sie krew w zylach gotuje. Moge powiedziec tylko tyle, ze jest to je
      den wielki absurd, i owszem - mielismy wplacac odpowiednie kwoty za przeprowadzone lekcje, ale w wiekszosci przypadkow mialo to cel wylacznie symboliczny i fundusze zebrane w taki sposob mialy byc przeznaczone na cele tylko i wylacznie szkoly. Nie wiem skad autorka tego tekstu wziela informacje o takich niestworzonych rzeczach jak chocby zwalnianie z lekcji tych uczniow ktorzy zlozyli oplaty (zwalniani byli ci, ktorzy nie beda zdawac na maturze matematyki na poziomie rozszerzonym co jest raczej oczywiste) - podejrzewam ze i tak nikt nie wplacil zadnej kwoty, bo nie mielismy ograniczenia czasowego. Rownie absurdalna jest informacja o zbieraniu po lekcji pieniedzy za nasza 'wiedze', przeciez to nie jest kosciol abysmy dawali datki na kazdym spotkaniu. Jednym slowem ten artykul to jedno wielkie pomowienie i cala ta "afera" jest zupelnie przeinaczona, co oczernia zarowno osobe wicedyrektora, jak i renome "czternastki". Gratuluje autorce mistyfikacji..
    • Gość: uczennica XIV LO Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.kim.pl / *.kim.pl 20.10.04, 14:15
      Jestem uczennica 2 klasy XIV LO i jestez zszokowana informacjami zawartymi w
      tym artykule!Jak mozna pisac takie bzdury nie sprawdzajac informacji!Nie sa
      pobierane zedne oplaty!Nie rozumiem jak mogliscie cos takiego napisac opierajac
      sie jedynie na opinii dwoch uczniow.
      • Gość: uczennica XIVLO1kl Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.crowley.pl 20.10.04, 17:52
        Co jak co ale mam multum znajomych w wyzszych klasach i o czyms takim nie
        slyszalam, wogole to jak mozna opierac sie na opinii 2 uczniow?? Jeżeli juz
        jestescie zszokowani to przepraszam ale to jest POLSKA(!) tu sie sprawy
        zalatwia tak a nie inaczej. A tak a propos duzo osob w KAZDEJ szkole placi by
        otrzymac promocje(tu mature)....wiec niedziwmy sie..
    • Gość: yunna Uczennica XIV LO IP: *.autocom.pl 20.10.04, 14:31
      To jakaś bzdura totalna... jeśli Ci sie coś wszkolenie podoba to idzie sie
      chyba najpierw do dyrektora,prawda? Sprawe się wyjasnia i po kłopocie...rzeczy
      napisane w tym artykule to po porstu bzdura. Ciekawe, ze my - czyli trzecia
      (maturalna) klasa tego Liceum jakoś nie pamiętamy żeby ktoś z nami rozmawiałna
      ten temat,pytał...bo moze nalezało by sprawdzić gruntownie informacje.
      Nauczyciele prowadzą dodatkowe zajęcia po to by pomóc tym z rozszerzoną...mogą
      to robić dobrowolnie lub za odpłata. W końcu to ich dodatkowy czas,poświęcony
      dla nas na nasza prośbę. Zależy tood umowy między uczniem a nauczycielem...

A szanownej koleżance,która pofatygowała się do redakcji bardzo
      dziękujemy...myślę ze w drodze rewanżu cała szkoła złoży sie na zapłacenie
      rachunku za telefony do redakcji...dziękując jej serdecznie, ze teraz do matury
      być moze kazdy bedzie się musiał przygotowac we własnym zakresie.
      • Gość: 30-TKA Re: Uczennica XIV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:13
        A CO MAJA POWIEDZIEC UCZNIOWIE KTÓRZY NIE MAJA KASY NA DODATKOWĄ OPŁATĘ?
        TAK DODATKOWĄ, BO ICH RODZICE CO MIESIĄC WYBULAJA NA PODATKI, KTÓRE POWINNY
        TRAFIC DO ICH NAUCZYCIELI W POSTACI GODZIWE ZAPŁATY ZA ICH TRUD.
        ŁATWO SIĘ MÓWI ŻE ZAPŁACĄ WSZYSCY ZAINTERESOWANI DODATKOWYMI LEKCJAMI, JAK SIĘ
        JESZCZE NIE ZAROBIŁO NA TE KOREPETYCJE TYLKO CIĄGNIE Z KASY RODZICIELI...
        • Gość: yunna Re: Uczennica XIV LO IP: *.autocom.pl 20.10.04, 20:51
          To już wina reformy ze nie zawsze jest się w stanie wyrobic z materiałem. A
          nauczyciele starają sie ajk moga - do podstwowej przygotują napewno. a
          rozszerzona? Jeśli ktoś chce zdawać rozszerzoną to musi się liczyć z dopdatkowa
          pracą - moze chodzić na kółko w szkole, uczyć sie na prywatnych drogich
          korepetycjach lub uczyć samemu...Nie jest powiedziane że nauczyciele biorą za
          swoje lekcje. Na chodze na zajęcia dodatkowe od trzech lat i nigdy za nie nie
          płaciłam...sama bogata nie jestem i moi rodzice też ciężko pracują...gdybym
          musiała płacić za zajęcia to chybabym coś o tym wiedziała prawda??
        • Gość: K O R K I [...] IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.10.04, 14:15
    • Gość: 30-TKA Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:18
      TAK! ZBANKRUTUJMY TYCH CO JESZCZE MAJĄ KASĘ TO I NAWET NA TE MARNE PENSYJKI I
      EMERYTURKI DLA FELECZERÓW NIE STARCZY. NAUCZYCIELE ZAMIAST WYCIĄGAĆ KASĘ OD
      RODZICÓW( PATRZ-PODATNIKÓW, KTORZY PŁACA CO MIESIĄC NA ICH BUDZETOWE PENSJE)
      POWINNI ZOBLIGOWAC SWÓJ ZWIAZEK ZAWODOWY DO AKTYWNEGO UPOMINANIA SIĘ "NA GÓRZE"
      O PIENIĄZKI (A NIE JAK DOTYCHCZAS O MNIEJSZĄ LICZBĘ GODZIN W TYGODNIU, WIĘCEJ
      WOLNEGO, ETC..).
    • Gość: AS Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:28
      Caly ten artykuł to jedna wielka bajka, skad sie urwali ci dziennikarze??Jest
      to nie prawda, kazdy potrafi wyolbrzymiac i robic sensacje. Opłaty mialy byc
      wnoszone na cele szkolne a nie do nauczycieli! Ale wy dziennikarze lubicie
      zmieniac wszystko!!!! Bede bronił dyrektora i wszystkich nauczycieli XIV LO.
      • Gość: uczeń czternastki Wstyd dziennikarze, ze podajecie takie informacje IP: *.przybyslowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 15:51
        bez dokładnego ich sprawdzenia i naświetlane tendencyjnie. Będę bronić
        wspaniałego dyrektora Zięby i całej szkoły. Jest cool!
        • Gość: Katarzyna Re: Wstyd dziennikarze, ze podajecie takie inform IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 20:22
          To prawda. Pan dyrektor jest niewinny. A Gazeta bezpodstawnie go osądza
          i "przekręca" wywiad z Nim.
    • Gość: Maciek Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: 193.129.219.* 20.10.04, 15:29
      Musze przyznac, ze po przeczytaniu tego "artykulu" krew mi sie zagotowala.
      7 lat temu zdalem mature w XIV, potem dostalem sie na AGH, a teraz pracuje za
      granica w swoim zawodzie. Do dzis wspominam cale grono pedagogiczne z XIV
      wyjatkowo cieplo, zwlaszcza p. dyr. Ziebe. Sposob w jaki nauczal i przekazywal
      wiedze, spowodowal ze nigdy potem z mat. nie mialem najmiejszego problemu. To
      samo moge powiedziec o innych nauczycielach ktorzy mnie uczyli w XIV. Wielka
      szkoda, ze liceum i nauczyciele zostali postawieni przez GW w takim swietle...
      Pozdrawiam wszystkich nauczycieli i uczniow z XIV - trzymajcie sie!
      • Gość: pozory Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:56
        Maciek i nadal mozesz wspominac Rysia dobrze!! jest Super koleś a pani redaktor
        ewidentnie sie skonczyly tematy do artykułów!! nie daj sie otumanic...
      • Gość: maria Większość komentarzy broni szkoły, słusznie! IP: *.przybyslowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 16:48
        Przeczytałam większość komentarzy, opinia o czternastce jest właściwie
        jednoznaczna: jest to naprawdę świetna szkoła i niepotrzebnie dziennikarze, bez
        dogłębnego wyrobienia sobie prawdziwego osądu sprawy, wypisują "sensacyjne"
        newsy. Panie Dyrektorze, proszę wierzyć, Pana praca zasługuje wyłącznie na
        pochwały! Będzie dobrze, wszyscy trzymamy z Panem.
        Ja też mam Panu za co dziękować.
    • Gość: mutt Wierutne bzdury! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:58
      To co napisała "GW" jest kompletną bzdurą. W XIV LO(do którego osobiscie
      uczęszczam)nigdy nie było takich sytuacji, jakię są opisane w artykule!
      Wprawdzie pewne sugestie dotyczace sybolicznych opłat za dodatkowe lekcje były,
      ale spełzły na niczym. Poza tym te "symboliczne" kwoty(wszak 30-40zł za semestr
      nie jest wygurowaną ceną)z całą pewnością miały być przeznaczane na rzecz
      szkoły, a nie trafiać do rąk nauczycieli, co świadczyłoby o pewnym rodzaju nie
      tyle korupcji, co złego taktu;) Także jako uczeń "Czternastki" czuję się
      dotknięty takim zniesławieniem naszej kochanej szkoły!
      Drodzy dziennikarze, nie szukajcie taniej sensacji w miejscach gdzie i tak jej
      nie znajdziecie;)
      Pozdrowienia.
      Uczeń XIV LO
      • Gość: HA HA HA Re: Wierutne bzdury! IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 16:03
        BRAWO BRAWO!!! DRODZY REDAKTORZY JESTEŚCIE WSPANIALI... LEPSI NIŻ ANDERSEN I CI
        BRACIA OD CZERWONEGO KAPTURKA! NO ALE PRZECIEŻ MUSICIE ZA COŚ KASE BRAĆ ...
        MOŻE ZMIENICIE ZAWÓD Z REDAKTORA NA BAJKOPIARZA ?? HAHAHA PANI OLGO Z
        NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA KOLEJNY TOMIK BAJEK ... CIEKAWE CO PANI PISARSKA
        WYOBRAŹNIA TYM RAZEM PODSUNIE ?? HAHAHA

RySiU the best! żyby wszyscy byli nauczyciele byli jak on ...
      • Gość: belfer Re: Wierutne bzdury! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:22
        Istotnie, opłata nie jest wygurowaną. Guru by na to nie powzolił.
    • Gość: Zbulwersowana M Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.azory.net.pl 20.10.04, 16:06
      Jestem uczennicą tej szkoły i tak się składa, że również z klasy maturalnej.
      To co dziś się dowiedziałam z Tej Gazety to totalna bzdura i historia wyssana z
      palca! Przecież my najlepiej wiemy co dzieje się w szkole do której chodzimy
      codziennie a coś takiego na 100% nie miało miejsca! Dodam, że nauczyciele
      organizują nam spotkania za darmo, których mozemy konsultowac z nimi swoje
      problemy i wątpliwości i NIGDY TAKIE ZAJĘCIA NIE BYŁY PŁATNE!Dlatego serdecznie
      dziękuje ludziom, którzy zrobili aferę i dzięki nim teraz musimy chodzić na
      korepetycje, za które musimy płacić Kolosalne Sumy!PAN DEREKTOR TO NAJLEPSZY
      NAUCZYCIEL POD SŁOŃCEM A SZKOŁA JEST NAPRAWDE FAJNA!!!
    • Gość: uczennica xiv lo Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 16:17
      ucze sie w tej szkole juz drugi rok i uwazam ze jest bardzo dobra
      placowka,mogla bym posadzic niektorych nauczycieli ze sa troche za bardzo
      wymagajacy ale o lapowkarstwo nigdy!Czy wy naprawde nie macie o czym pisac?
      Chcialabym wiedziec czy zawsze opieracie swoje artykuly na opiniach jednego czy
      dwoch uczniow?Przez wasz artylul wiele osob wyrobilo sobie zdanie o naszej
      szkole-zdanie negatywne,jak mozna tak postepowac?
      "wdzieczna"uczennica
      • Gość: teddy Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.autocom.pl 20.10.04, 16:53
        Szkoła według mnie jest rewelacyjna, żadnego łapówkarstwa nie ma, w ogóle nie
        śmiałbym o to posądzać nauczycieli, tej miłej pani która napisała ten artykuł
        wsadziłbym gazetę w **** - to jest szukanie "na siłę" sensacji, ciekawe jakby
        się ona poczuła jeżeli ktoś by tak o niej napisał (przeinacza fakty), a co do
        uczennicy - JESTEŚ ŻAŁOSNA
      • Gość: uczeń czternastki Dziennikarze, naprawcie teraz wyrządzoną krzywdę IP: *.przybyslowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 16:57
        Prosimy o odwołanie tych bzdur w GW w najbliższym czasie. Poczytajcie sobie
        opinie uczniów o szkole. Chyba trudno znależć jakąś negatywną. Szkoła i jej
        kierownictwo jest THE BEST! O tym wiemy juz od lat.
      • Gość: Boo Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.net.autocom.pl 20.10.04, 17:13
        No i jak już ktoś prawde pisze, to mu komentarz wytną...
        Może było wulgarnie, ale prawdziwie, nie tak jak szanowna gazeta... :/
        Pisałem że niestety nie da się zdążyć z materiałem, bo taki jest system
        edukacyjny. Może zamiast szukać winy nauczycieli, poszukacie winy w systemie i
        tam zrobicie afere... Nauczyciel też człowiek, więc jeśli przychodzi godzine
        lub 2 przed lekcjami, to też powinien za to coś dostać. Gdy redaktor dostaje
        dodatkowy wywiad czy artykuł do zrobienia, to też dostaje za to dodatkową
        kase... Nic nie jest za darmo! A jednak ta kasa nie idzie na nauczycieli, tylko
        na szkołe, bo jest naprawde biedna i nie ma nawet na mydło do kibla.

Zamiast sie czepiać i czepiać, mógłby ktoś wreszcie sypnąć kakimś szmalem, to
        bedzie uczciwsze dla nas... Tylko wtedy my będziemy narzekać że ZA MAŁO...
    • Gość: Gotka Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.autocom.pl 20.10.04, 16:56
      Jestem uczennicą XIV LO i postanowiłam zabrać głos w obronie nauczycieli!
      Wcześniej nie było żadnych lekcji dodatkowych,tylko RODZICE wraz z UCZNIAMI
      zaproponowali odpłatne douczanie,ponieważ Pan wicedyrektor nie chciał przyjąc
      tych pieniędzy RODZICE z UCZNIAMI zaproponowali by oddać je na wydatki zwiazane
      ze szkoła.Nauczyciele tej szkoły są WSPANIALI i kiedy ktoś czegoś nie rozumie
      zawsze wytłumaczą nie biorąc za to pieniędzy.Ta uczennica lub uczeń który
      wyjawił cała sytuację jest hipokrytą.Jeszcze raz powtarzam że sami uczniowie
      wraz z rodzicami zaproponowali odpłatne lekcje.Zawsze stanę w obronie
      nauczycieli XIV LO,bo zawdzęczam im wiele(to wcale nie jest podliz).Niech się
      wstydzi ta osoba co zakablowała.!!!!!!!!!!
      • Gość: uczeń Rodzice mają przecież prawo wpłacac pieniądze IP: *.przybyslowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 17:02
        na rzecz szkoły, jeśli tak sobie życzą. Nie damy zniszczyć naszej szkoły przez
        nierzetelnych dziennikarzy. A ta głupia niech się lepiej weźmie do zakuwania i
        wynajmnie sobie gdzie badź korepetycje.
      • Gość: Gość Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.net.autocom.pl 20.10.04, 17:08
        Tez jestem uczniem xivlo. Skoro pan w-ce dyrektor nie chcial przyjac kasy,
        dlaczego nie mogl sie zgodzic na bezplatne douczanie? w zeszlym roku nie bylo
        mowy o zadnej kasie za kolko. W tym byla, ale nikt z nas nie placil. Nie wiem
        ktorzy rodzice, ja nie slyszalem zeby sie zobligowali do placenia.....
        Ogolnie ta szkole dopada to co inne, brak kasy... APEL DO ZA**** RZONDU <-
        (err): ZAMIAST KRASC, DAJCIE KASE NA SZKOLY (zebysmy mogli miec zagwarantowane
        to, co nam gwarantuje konstytucja: darmowa nauke), ALBO ZWOLNIJCIE NAS Z
        PODATKOW (i bedziemy mogli sobie sami zaplacic za szkole)
    • Gość: Diduch Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.autocom.pl 20.10.04, 17:10
      swojego czasu dziennikarze GW ostro atakowali łapówkarzy w białych kitlach.
      teraz, gdy szpitale pustoszeją, nagle temat zniknął z łamów tego poczytnego
      dziennika. znalazła się za to nowa ofiara w postaci środowiska
      nauczycielskiego. ciekawe, jak długo to potrwa. w krajach UE zarobki
      nauczycieli też są wyższe, a my mamy całkiem nieźle wykształconą kadrę. może
      nauczyciele pójdą w ślad lekarzy. ciekawe, jak będzie wyglądało społeczeństwo
      składające się z samych dziennikarzy. dlaczego nie ujawniacie Państwo
      mechanizmów rządzących Waszym środowiskiem, np. kulisów publikacji kilka
      miesięcy temu artykułów o ludziach związanych z PO w spółkach i agendach
      wojewódzkich. Jakoś to dziwnie Pan Blumsztajn puścił ten materiał właśnie dzień
      po tym, jak krakowska PO potępiła Marsz Gejów...
      • Gość: Diduch Re: W XIV LO nauczyciele douczają swoich uczniów IP: *.autocom.pl 20.10.04, 19:31
        co nie zmienia faktu, że to, co dzieje się w XIV jest obrzydliwe!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka