Gość: Zbigniew IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 22:55 Jaki telewizor kupić Panasonic czy Sony? 29 cali, 100HZ cena ponad 3tys. Inna marka mnie nie interesuje, ktoś się zna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mtq Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 22:58 ja bym wchodził w sony..... kupowalismy ostatnio panasonica i piszczy choleeernie! Poza tym jest jakiś taki mało "intuicyjny" w obsłudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 23:04 Gość portalu: mtq napisał(a): > ja bym wchodził w sony..... > kupowalismy ostatnio panasonica i piszczy choleeernie! Poza tym jest jakiś taki > mało "intuicyjny" w > obsłudze. Jaki model tego panasonica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 23:35 nie wiem. duzy, szary, telegazeta...tyle o nim moge powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 23:37 Dziwne. Mój brat ma Panasonica i spisuje się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 23:35 Ciężki wybór. Zarówno SONY jak i Panasonic to bardzo dobre firmy. Dlatego jak kupisz to czy to będziesz na pewno zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 23:44 Ale z drugiej strony wiele ludzi mówi, że SONY ma najlepsze telewizory. (choć nie należy opierać się na obiegowych opiniach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.client.attbi.com 23.04.02, 02:15 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Jaki telewizor kupić Panasonic czy Sony? > 29 cali, 100HZ cena ponad 3tys. > Inna marka mnie nie interesuje, ktoś się zna? Sony tylko i wylacznie. Szukaj Sony Vega. Zajebista jakosc obrazu ale sa duzo drozsze od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.client.attbi.com 23.04.02, 02:35 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > > > Jaki telewizor kupić Panasonic czy Sony? > > 29 cali, 100HZ cena ponad 3tys. > > Inna marka mnie nie interesuje, ktoś się zna? > > Sony tylko i wylacznie. Szukaj Sony Vega. Zajebista jakosc obrazu ale sa duzo > drozsze od innych. Sorry, powinno byc Sony Wega. To chyba najlepsze telewizory w tej chwili.Najlepsze jesli chodzi o telewizory typu "tube" (wklesle). Widac to zwlaszcza ogladajac filmy na DVD. Te oryginalne oczywiscie, lewe kopie sa denne. Sa to telewizory specjalnie przystosowane dla "digital tv" (cyfrowej telewizji). Trzeba zobaczyc zeby uwierzyc. Sa drogie ale warto (to tylko moja ocena). Jak chcesz to zajrzyj na www.sony.com tam mozna znalesc prawie wszystko o ich produktach. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.sp / 192.168.5.* 23.04.02, 10:00 SONY I TYLKO SONY POD WARUNKIEM ŻE JEST PŁASKI-W TYCH CZASACH NIE WARTO KUPOWAĆ INNEGO,CHOĆ PAMIĘTAM WĄTEK O ROWERZE-ZROBISZ I TAK JAK BĘDZIESZ CHCIAŁ ;))) PS JA MAM PHILIPSA 29 CALI 100HZ, CO PRAWDA NIE PŁASKI ALE TERAZ GO PRZECENILI Z 3599 NA 2999 GODNE ROZWAŻENIA MA MULTUM FUNKCJI I OGÓLNIE JESTEŚMY Z NIEGO BARDZO ZADOWOLENI MA NP FUNKCJE DOBORU OBRAZU W ZALEŻNOŚCI OD WARUNKÓW ŚWIETLNYCH W POMIESZCZENIU, SAM DOBIERA OSTROŚĆ REGULUJE JASNOSC KOLORY- OCZYWIŚCIE MOŻESZ TO WYŁĄCZYĆ. MA DZWIEK 3D STOPKLATKE MOŻNA WYŁACZYĆ OBRÓBKE CYFROWĄ GDY OGLĄDA SIĘ NA VIDEO FILM ZŁEJ JAKOŚCI I CHODZI WTEDY JAK 50HZ- ÓWKA, REDUKUJE ZAKŁUCENIA SPOWODOWANE PRZEZ DOSTAWCÓW NP PASKI W KABLÓWCE I WSZELKIE SZUMY.POLECAM GO CAŁYM SERCEM DO, TEGO CHODZI OD ROKU I JESZCZE DZIAŁA ;)). zOBACZ WWW.PHILIPS.PL->OBRAZ->TELEWIZORY-HZ-ᡕPT8306 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 13:50 Gość portalu: Piter napisał(a): > SONY I TYLKO SONY POD WARUNKIEM ŻE JEST PŁASKI-W TYCH CZASACH NIE WARTO > KUPOWAĆ INNEGO,CHOĆ PAMIĘTAM WĄTEK O ROWERZE-ZROBISZ I TAK JAK BĘDZIESZ > CHCIAŁ ;))) > PS JA MAM PHILIPSA 29 CALI 100HZ, CO PRAWDA NIE PŁASKI ALE TERAZ GO PRZECENILI > Z 3599 NA 2999 GODNE ROZWAŻENIA MA MULTUM FUNKCJI I OGÓLNIE JESTEŚMY Z NIEGO > BARDZO ZADOWOLENI MA NP FUNKCJE DOBORU OBRAZU W ZALEŻNOŚCI OD WARUNKÓW > ŚWIETLNYCH W POMIESZCZENIU, SAM DOBIERA OSTROŚĆ REGULUJE JASNOSC KOLORY- > OCZYWIŚCIE MOŻESZ TO WYŁĄCZYĆ. MA DZWIEK 3D STOPKLATKE MOŻNA WYŁACZYĆ OBRÓBKE dźwięk 3D? > CYFROWĄ GDY OGLĄDA SIĘ NA VIDEO FILM ZŁEJ JAKOŚCI I CHODZI WTEDY JAK 50HZ- > ÓWKA, REDUKUJE ZAKŁUCENIA SPOWODOWANE PRZEZ DOSTAWCÓW NP PASKI W KABLÓWCE I > WSZELKIE SZUMY.POLECAM GO CAŁYM SERCEM DO, TEGO CHODZI OD ROKU I JESZCZE > DZIAŁA ;)). > zOBACZ WWW.PHILIPS.PL->OBRAZ->TELEWIZORY-?HZ-?PT8306 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Dźwięk 3d IP: *.sp / 192.168.5.* 23.04.02, 16:04 To znaczy VIRTUAL DOLBY SUUROUND funkcja dająca wrażenie dzwieku przestrzennego (trójwymiarowego)tylko przy pomocy 2 głośników standardowo wbudowanych w telewizor ;) more questions?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Dźwięk 3d IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 16:07 nie - dzieki. po prostu pierwszy raz o tym slysze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Dźwięk 3d IP: *.sp / 192.168.5.* 23.04.02, 16:23 Gość portalu: mtq napisał(a): > nie - dzieki. po prostu pierwszy raz o tym slysze :-))) Cała przyjemność po mojej stronie ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Dźwięk 3d IP: *.client.attbi.com 23.04.02, 22:42 Gość portalu: Piter napisał(a): > Gość portalu: mtq napisał(a): > > > nie - dzieki. po prostu pierwszy raz o tym slysze :-))) > > Cała przyjemność po mojej stronie ;) Pozdrawiam Jesli chodzi o dzwiek to ja uzywam audio/video receiver czyli surround system. Wykorzystuje go do sluchania radia, CD, DVD, VCR i kablowki. Moj system ma dwa glosniki z przodu i jeden base ponizej telewizora. Mam tez dwa glosniki z tylu za kanapa. Potocznie nazywa sie to home theather (domowy teatr). Jakosc dzwieku i wrazenie jest niesamowite. Piekna sprawa dla prywatnego domu. Mieszkajac w bloku trzeba troche uwazac, na zdenerwowanych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Dźwięk 3d IP: *.sp / 192.168.5.* 24.04.02, 00:02 No tak!! A mnie nie stac na dvd buuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Dźwięk 3d IP: *.client.attbi.com 24.04.02, 01:23 Gość portalu: Piter napisał(a): > No tak!! A mnie nie stac na dvd buuuuuuuuuuuuuuuuuu To juz twoj problem. Napisz do Swietego Mikolaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Dźwięk 3d IP: *.sp / 192.168.5.* 24.04.02, 09:45 HAHAHAHA ale śmieszne!! łuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
karia Re: Sony czy Panasonic TV? 23.04.02, 10:41 Tez dotychczas byłam fanką Sony, ale w ubiegłym roku kupiłam Philipsa 29 cali 100 Hz, zupełnie płaski ekran i jestem bardzo zadowolona. Cena 4 tys. - jak kupujesz gotówką to trzeba koniecznie upomnieć sie o upust. Ja dostałam. Przede wszystkim jakoś obrazu jest wspaniała. Też wybierałam pomiedzy Sony, Panasonikiem, Thomsonem a Philipsem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relom Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.de.deuba.com 23.04.02, 10:56 a ja mam 21 calowego Samsunga z płaskim kineskopem i 100Hz i....jestem bardzo zadowolony, świetna jakość obrazu, i sprawdza się przy DVD, chociaż ekran olbrzymi nie jest (ale i mieszkanko niewielkie). Jeżeli jednak miałbym wybierac między Sony a Panasoniciem to powiedziałbym, ze nie ma to większego znaczenia. W Polsce ostatnio dobrze mówi się o Sony, bo maja silniejszą kampanię, a prawda jest taka, że obie firmy są równorzędne, Panasonic po prostu w mniejszym stopniu działa na rynku polskim - stąd małe zapomnienie o ich technologicznych osiągnięciach...może jednak Sony...hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.forum Re: Sony czy Panasonic TV? 24.04.02, 19:29 www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=KRAKOW&wid=1580218&aid=1708352 Zbigu ja się (nie chcę być skromnym ;))) na tym nawet nieźle znam. Zanim zrobisz tę głupotę kupując taki TV o jakim mówisz prześlij mi swojego maila. Napiszę Ci małe wypracowanko na ten temat. Pozdrawiam, Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Sony czy Panasonic TV? IP: *.abo.wanadoo.fr 24.04.02, 22:18 Zdecydowanie Sony!! Ich najnowsze telewizory sa bardzo dobre i nie tak drogie .Teraz sprawa 50 lub 100 hz , jesli masz duzo plyt DVD polecam 50 hz i w wersji ekranu wide 16-9 .Natomiast jesli ogladasz tylko programy TV to 100hz warto kupic , choc roznica w cenie znaczna! Odpowiedz Link Zgłoś