Gość: Eve999 Genialni IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 10.11.04, 21:46 musze stwierdzic ze to co tu czytam doprowadza mnie do wniosku ze ucznowie z naszje szkoly sa inteligentniejsi niz myslalam! A pani Olga wielka dziennikaraka niech spada i nauczy sie lepei jzetelnej pracy a nie wypisuje pie..na temat ktorego wcale dobzre nie zna!! A nasi szkolni ziomkowie umiecie dojechac i za to was kocham!! Tak trzymac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master (Adam) Procho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:50 Pomimo niezbyt licznego marginesu szkolnego nasza szkoła MA POZIOM a ta gazeta tylko chce uczniów zniechęcić do naszej wspaniałej szkoły ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maron [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebacpolicje maroń [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama corki z 2kl Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 10.11.04, 22:44 jestem zdziwiona reakcja nawiedzionej mamuski...pewna jestem ze wysła la prawie głoa corkwe do szkoły...(dobrze ze mundurki sa obowiazkowe). A jest zbulwersowana bo jej corka cwiczy z chłopakami na wyefie...jestem przekonana ze wiele dziewczyn chodzi w mini i z golym brzuszkiem. A ty droga redakcjo zajełabys sie bardziej pozytecznymi tematami jak narkomania, wymuszanie w gim nr5...tam dopiero dzieja sie skandaliczne rzeczy! A swoja droga gratuluje P. Graniczcer wytrwałości w czytaniu oraz słuchaniu tych niedorzecznych bzdur, ktore wymyslaja niektorzy rodzice a wy w redakcji powielacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:57 Jasne, najlepiej znależć temat zastępczy, proszę Pani. Papier( Internet) wszystko przyjmie, zwłaszcza,gdy się chce odwrócić uwagę od swojej szkoły. Ale to z G1 pochodziła dziewczynka, którą koledzy naszpikowali narkotykami i zostawili w bramie.Nie ma szkoły, w której by nie było problemów. Kto mówi, że nie ma, kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom_alka z III kl Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 09:31 JA mysle że te laski co sie wstydzą ćwiczyć na wfie to so jakieś czopy!!!!!! ja sie cieszę że mamy z facetami bo zawsze można z nimi pograc w kosza czy w siatę a jak sie ma z samymi dziwczynami ( a szczególnie z młodszymi) to nic sie nie da robić!!! tylko siedzieć i to jest nudne a wf jest chyba po to żeby ćwiczyć, nie?! ale tak se jeszzce myśle że skoro one sie wstydzą to muszą być mega grube ale chyba dzieki ćwiczeniom schudną a jak beda siedzieć to im dupa dalej będzioe rsła wiec dziewczynki: Jesteście do dupy!!!! a jak wam sie nie podoba szkoła to se zmieńcie!!! a po za tym co to przeszkadza że jest wf koedukacyjny ?? przecież nie ćwiczymy nago!! a jak ktoś nie chce krótkivch spodenek to "se" moi że wziąć dressssy i po problemie!! a jakoś jak pewnie w lecie chodzicie na basen to jest tam full ludzi i jakoś sie nie wstydzicie??? jesteście do bani!! robicie jaką afere z powodu: wuefu z chłopcami!! TYLKO NIE PŁACZCIE JUŻ!!!!!!!!!!!!!! heiehiehieheiheiehieheiehiehe dałny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna z 2a Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 16:42 No nie co za wogóle idiotyczny problem!! Wcale tak nie jest chyba tylko jakiś chore psychiczne dziewczyny tak uważają...wf wyglada tak, że chłopaki siedzą i maja gdzieś to, że ćwiczą również dziewczyny i na odwrót. nie ma zadnego powoidu do wstydu, a podkoszulki sa tak długie, że itak nawet jakby się nie wiem jak starać to się itak nic nie zobaczy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazula Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.11.04, 18:21 Witam! Jestem mamą szóstoklasisty, i zastanawiam się, do jakiej posłać go szkoły. Napiszcie mi, proszę, czy rzeczywiście jedynka jest tak dobrym gimnazjum? Mnie osobiście wspólne wf-y nie przeszkadzają, co więcej- uważam, że uczą one pewnej skromności i tolerancji. Ale czy poziom nauki jest w miarę wysoki? Pytam o to, ponieważ moja pociecha to już jest taka, że jak się go odpowiednio nie "przyciśnie", to nic nie robi.... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janissa Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:50 Super komentarz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 22:20 W gimnazjum nr 1 jest bardzo wysoki poziom i panuje dobra atmosfera. Oczywiście, jak w każdej publicznej szkole, są tam ucznowie z rejonu, którzy czasem stwarzają problemy, jednak ich zachowanie jest potępiane przez rówieśników. Chodzę do pierwszej klasy i bylo dla mnie oczywiste, ze pojde do tej szkoly, bo słyszałam o niej wiele dobrego od starszych koleżanek. Nie żałuję swojej decyzji i teraz polecam to gimnazjum młodszym kolegom. A jeżeli chodzi o ten koedukacyjny wf, to to jest jedna wielka bzdura!!! Nie wstydzimy się ćwiczyć przy chłopcach! To jest zupełnie normalne, przecież ćwiczymy w ubraniu, tyle że sportowym. Jeśli dziewczyna, której rodzice nagłośnili tę sprawę jest już teraz tak chorobliwie wstydliwa, nie wyobrażam sobie, jak poradzi sobie w dorosłym życiu. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Dla kogo jest sala gimnastyczna??? IP: *.sebastiana.ceti.pl 12.11.04, 04:19 Od kilku lat sa problemy z salą gimnastyczną w tej szkole(wybudowaną dla uczniów z pieniędzy rodziców). W tym roku szkolnym "kończono" remont części szkoły, więc na początku wcale nie było WF na sali, tylko na bulwarach. Na sali stały maszyny budowlane (jak wygląda teraz podłoga?. 20 września ktoś wymyślił malowanie olejne - smród był w całej szkole - jak w takich warunkach można kazać siedzieć dzieciom tam w tych oparach przez kilka godzin dziennie? Gdzie był Sanepid? Jedna z nauczycielek "jest uczulona" więc miała wolne. A co z dziećmi alergicznymi - nikt im nie dał wolnego! Kilka lat temu wynajmowano salę gimnastyczną odpłatnie na godziny dla różnych instytucji. W czasie, kiedy uczniowie mogliby miec lekcje WF, na sali w kosza grali panowie dyrektorzy różnych firm. Problem jest jeden - od kiedy odchodziły ostatnie roczniki podstawówki, dyrekcja obiecywała, że klas gimnazjum będzie tyle, żeby wszyscy chodzili na rano do szkoły. Ale obietnice sobie, a rzeczywistość sobie. Ilość klas gimnazjalnych co roku rośnie (miało być 4-5 klas w roczniku, a jest 8 klas. Młodzież na przerwach "stoi w korkach" na korytarzu, by przecisnąć się do innej klasy. Bajzel na kółkach!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka TAK;TAK..... IP: *.bruckneruni.at 12.11.04, 18:07 Kochani uczniowie.skonczylam Wasza szkole pare lat temu kiedy byla jeszcze podstawowka.Rozumiem was ze bronicie swojej szkoly to normalne,ale uwaza ze powinniscie by bardziej obiektywni.macie racje jezeli chodzi o wf-to norma ze macie je razem.Kiedy ja chodzilam do 9. bylo nas duzo duzo mniej a mimo to mielismy wf-y razem i nikomu to niie przeszkadzalo.Niestety uwazam ze jest was stanowczo za duzo.szkola jest przepelniona,co z jednej strony jest niebezpiecznie(np.pozar) a z drugiej jak mozna 'dotrzec' indywidualnie do ucznia w tak wielkiej grupie? Zgadzam sie z nauczycielka ktora sie wypowiadala na temat tej szkoly,bo odwiedzilam ja juz jak bylo gimnazjum i slyszalam wiele skarg z ich strony, ktore oczywiscie nie docieraja do dyrcia no bo wiadomo... Jesli chodzi o imprezki na zielonych szkolach to racja,bywalo i tak ze sie nikt nami nie opiekowal.bywalo!To nie znaczy ze tak jest zawsze.W kazdej szkole jest podobnie i tez sie w sumi troszke dziwie 'gazecie' ze zajmuje sie takimi pie..mi... Pozdrawiam was bardzo serdecznie!!!3majcie sie cieplutko i sie nie dajcie! Mimo wszystko milo wspominam ta szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam (Master) Bez komentarza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 19:06 Teraz jest całkiem luźno od kiedy jest nowa klatka schodowa, więc prosze sie nie czepiać. A nauka w dużej grupie jest fajna (dużo znajomych) ale rzeczywiście jest pewien nieład na lekcjach. A propo pożaru czy coś w tym stylu, przypominam kolegom o czwartku pare tygodni temu ;) - alarm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była nauczycielka Re: Dla kogo jest sala gimnastyczna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:28 Całkowicie zgadzam się z przedmówczynią.Bajzel na kółkach to bardzo dobre okreslenie zarówno szkoły jak i grona pedagogicznego. Jeżeli chodzi o sam budynek to rzeczywiście jest bardzo ciasny, na przerwie nie ma jak się przecisnąć przez korytarz, sale są ciasne, jedna wąska szafka służy dwóm uczniom naraz, a także nauczycielom (dramat, nie ma gdzie przechowywać książek i innych materiałów dydaktycznych). Pokój nauczycielski jest tak mały, że na dużej przerwie nie było nieraz gdzie się podziać, nie mówiąc o tym, że chciałoby się na chwilę usiąść, ale czasem nie było gdzie...Taka sama ciasnota panuje w bibliotece, gdzie na przerwie panuje zazwyczaj taki tłum, że trudno się dopchać. Po drugie grono pedagogiczne, niestety prawdziwi nauczyciele to wyjątki, i tych naprawdę sznuję, lecz większość to po prostu Ci którzy nigdy nie powiedzieli panu dyrektorowi "nie", którzy zawsze sie do niego uśmiechają, bo dzięki temu mają wyższy dodatek motywacyjny, wiekszość to też niestety osoby nie stroniące od alkoholu, zarówno na terenie szkoły jak i poza nią (wycieczki szkolne!). Proszę sprawdzić, co dzieje się w kantorku wuefistów 4.grudnia kiedy to mają miejsce bardzo popularne imieniny...Skądinąd młodzieży to pasuje, lepiej jest gdy nie są pilnowani, to takie wyjazdy wspomina sie jako superowe, a nie te gdzie panował porządek i nie można było robić Bóg wie czego! Dlatego proponuję poważnie rozważyc decyzje posłania dziecka do gimnazjum nr 1. Jest bardzo dobre gimnazjum przy ul. Lipińskiego, dobry dojazd autobusy 128, 124, 114. Wysoki poziom, wymiany młodzieży z Austrią i Niemcami, nowy budynek, dobrzy nauczyciele, wysoka zdawalność do liceum, godne polecenia... Pozdrawiam, była nauczycielka gimnazjum nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc byla nauczycielka?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:24 jestem ciekaw jak sie nazywa "byla nauczycielka" ktora tak odwaznie rzuca tezy i nazwiska...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve999 Pani WIELKA NAUCZYCIELKA IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 13.11.04, 10:35 Łatwo rzucać hasełka i oskarżać co?? Ale podpisać się jest trudniej... Widocznie w naszych czasach młodzież jest taka jak dorośli czyli tchórzliwa... A myślałam że z tego się wyrasta... Niestety pomyliłam się. W naszej szkole jest jak jest, ale widocznie niektórym łatwiej jest narzekać a nie łaska zauważyć również dobre strony. Jak komuś szkoła nie pasuje to niech się przepisze albo znajdzie sobie pracę gdzie indziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była nauczycielka Re: Pani WIELKA NAUCZYCIELKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:37 Nie napisałam, ze jestem wielką nauczycielką. Jestem normalnym człowiekiem, który chciałby pracować w godnych warunkach, razem z wami. Bo to o was, waszą przyszłość i edukację chodzi. Te godne warunki nie były mi dane w gimnazjum nr 1, spotkało mnie wiele przykrości i rozczarowań, być może tak to już jest jak się jest młodym człowiekiem, chciało by się dużo i jak najlepiej, a szara rzeczywistość, pokazuje, że nie warto, że nie dobra praca się liczy ale co innego, układy np., umiejętność rezygnacji z własnych ambicji i podporządkowywania się, ale ja z nich nie zrezygnowałam i dlatego mnie już tam nie ma i nie żałuję. Pracuję teraz w wyśmienitych warunkach, czyli zmiana wyszła mi tylko na lepsze. I przede wszystkim jestem sobą i mogę się realizować w pracy z dziećmi i młodzieżą tak jak ja to czuję, nikt mi nic nie narzuca, poza wymogiem kompetencji i rzetelności w tym co robię. Nie podpiszę się, bo nie chcę więcej nieprzyjemności, jakie mogły by mine jeszcze ewentualnie ze strony szkoły spotkać, chce żyć sobie spokojnie...A tchórzem nie jestem, gdybym była, to pewnie nadal pracowałabym w jedynce, nie umiejąc powiedzieć prawdy przełożonemu co myślę o nim i jego szkole, ale zrobiłam to i poniosłam wszelkie tego konsekwencje. Pozdrawiam wszystkich moich byłych uczniów, niektórzy pewnie już zakuwają do matury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń była nauczycielka IP: *.net.pl / 80.51.253.* 13.11.04, 18:34 prosze tylko o jedno słowo wyjaśnienia. Ja też byłem uczniem tego Gimnazjum i mam pewne podejrzenia co do "byłej nauczycieliki" a mianowicie, ze mnie uczyła :) Moje pytanko brzmi więc czy może jest Pani jedną z matematyczek??? Jeżeli tak to serdeczne pozdrowienia, jeżeli nie to musiałem się srodze pomylić. Przy okazji ja tez coś powiem na temat tej szkoły. Cóz prawdziwych nauczycieli moge tam policzyć na palcach jednej ręki: Pan Choiński (serdeczne pozdrowienia - mój były wychowawca, naprawdę świetny człowiek i dobry nauczyciel, przy tym momentami niekonwencjonalny), Pan Gabryś, ale on tam już chyba nie uczy (ale informatyki były przednie:)) i Pani od matematyki, którą niesamowicie szanowałem i wiem, ze mimo, iż z tym przedmiotem sobie raczej nie radziłem to ona sporo mnie nauczyła (nazwiska nie wymieniam z wiadomych powodów). Pani Gandor, nie wiem czy jeszcze uczy, ale lekcje angielskiego z nią były naprawdę wporzadku. Z tych, którzy mnie uczyli to chyba wszyscy. Nie mam sensu pisać o innych, gdyż czasami ich metody były tragicznie śmieszne. Aż przykro się robi, że w "królewskim gimnazjum" z widokiem na Wawel pracują tacy ludzie. Ale cóż jaki szef tacy podwładni, a Pan Graniczka ma swoje grzechy i więdzą o tym wszyscy, a Ci, kótrzy mówią o tym głośno wylatują ze szkoły Pozdrawiam wszystkich serdecznie, byłych i obecnych, nawet Pana Mariusza G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glan Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 00:15 to prawda!!! jestem absolwetka tego gimnazjum i sama tego doswiadczylam!! cwiczac krepowalam sie jak wiedzialam ze wszyscy sie na mnie patrza jak np serwuje, nie chodzi mi np o klase do ktorej chodzilam, tylko o zupelnie obce osoby z innych klas, krepujace naprawde!! a teraz gdy chodze do liceum na sali jestem tylko z dziewczynami z mojej klasy chociaz w mojej szkole jest wiecej klas niz w tym gimnazjum..... zagielo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve999 ... IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 14.11.04, 11:48 Wiecie co?? Wszyscy jesteści tak samo żałośni łącznie z całą panią Olga Szpunar! Ja nie mówię że nasza szkoła nie ma wad bo ma je jak każda... Ale wychowałam się w niej i spędziłam 9 lat mojego życia więc będę jej bronić pomimo wszystkiego. Ja również czasami narzekam, ale zaraz potem myślę o tym co jest w niej dobrego. Uważam że może budynek naszej szkoły nie jest zachwycający, ale mnie bardziej interesuja osoby które do tej szkoły chodzą! I musze powiedzieć, że nigdy jesczez nie spotakłam w jednym miejscu tak wielu zajebistych osób! A jeżeli tu się komus nie podoba to widocznie do nas nie pasuje... To jesteśmy my i nie próbujcie nas zmieniać!! Najpierw zmienńcie siebie. Żegnam i pozdrawiam tylko tych co są ze mną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nacia Hehe ZWARIOWAŁAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:06 Ja tam lubie wf z chłopcami chociaż z nimi nie mam wf niestety:( A co do ciasnych korytarzy to są fajne przynajmniej mozna na kogos WAPSC przez przypadek:D:) Pozdrowki dla ziomkow moich:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrJEL Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.autocom.pl 14.11.04, 20:09 Ale LIPA!!! Ludzie!!! Biedne dziewczynki się wstydzą??? Trudno. Niech poprostu oleją małolatów i tyle. Jakoś w innych sprawach mają gdzies młodszych. Pozdro Dla MR Maronia i Mrs Golc!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.crowley.pl 19.11.04, 20:06 heh:) ja chodze to tej szkoły i stwirdamze jest to jedna z najlepszych szkół w krakowie...gazety takie brednie pisza bo nie maja o czym pisac i plotkowac...co prada jest to uciązliwy kłopot z tymi dziewczynami ale rzecywiście nie ma innego sposobu na zmian podziału godzin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.local.pl / *.crowley.pl 19.11.04, 22:13 Przepraszam bardzo,ale ja juz od dawna chodze do tego gimnazjum...i nigdy nie było takiej sytuacji.A jak tej dziewczynie i jej matce sie cos nie podoba ,to niech zmienią szkołę-A nie oczerniają ją-I co pani z tego ma? Ta gazeta robi z igły widły-jedna dziewczyna nie ćwiczy na wf i już jets załatwiony temat do gazety, moim zaniem to jet bez sęsu!Ja na miejscu tej dziewczyny głupio bym sie czuła w tej szole-może czas zmienić szkołe jak Ci coś nie pasuje!!! Ja moge pogratulować Ci tylko tego co zrobiłaś i dalej robisz z naszą szkołą... NARA-życze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KACZOR Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: *.crowley.pl 20.11.04, 12:33 jedynka to jedno wielkie nieporozumienie koniec kropka jedna wielka pokazowka pozdrawiam dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzia macie problemy IP: 82.160.57.* 20.11.04, 20:12 wf z chłopcami to rzeczywiście problem..... jak ktos go widzi to niech zapisze swoją córusię do prywatnej szkoły dla dziewcząt i będzie miał problem z głowy. A co do checi uczestniczenia panienek na wf-ie to mam swoje własne doświadczenia i z nich wynika, że jeśli zaproponujesz im możliwość nie ćwicznia to 85% z niej skorzysta. Pozostałym 15% nie przeszkadza obecność chłopców, są nawet gotowe grać z nimi (fajna sprawa tyle tylko, że mają troche więcej siły i w tym może być drobny problem) Zaznaczam chodzę do II klasy LO, wf-ie wybiłam sobie dwa nadgarstki i skęciłam kostkę i nadal na niego chodzę, z otrzymywanych zwolnień lekarskich nie korzystałam (raz zostałam tylko zmuszona), bo po co dopisywac się do długiej listy nie aktywnych fizycznie Polaków. pozdrowienia dla młodszych koleżanek z I gim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrakadabra Re: Koedukacyjny wf w Gimnazjum nr 1 IP: 195.136.33.* 13.12.04, 18:58 ten tekst jest żenujący, tak jak panienka, ktora mamusię napuściła. Przepis dopuszcza takie rozwiązanie i dobrze, ze dziewoje tyłkiem ruszają. Tekst ten jest obraźliwy dla dyrektora Graniczki - to dobry i przyzwoity gospodarz. Nie jego jest winą, że miasto nie dało kasy na szafki ubraniowe oraz inne rzeczy. Szkoła jest zniszczona, bo dyrektorzy szkółó otrzymuja budżety rzędu 3 tys. na remonty i zakupy. Czy mądrale, wyzywajace dyrektora, przyszły z pomysłem wystapienia na Radzie Miasta i zaproszeniem radnych... i czy pokazałyby szkołę od środka radnym... Powiedzmy sobie szczerze - nie. Żądać, narzekać i wyzywać - to jest polska publiczność. A szkoły jak leżą, tak leżą. Odpowiedz Link Zgłoś