Dodaj do ulubionych

KONSTELACJA :-) System argentyński????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:15
Czy ktoś wie w jaki sposób są sprzedawane mieszkania w Konstelacji na ul.
Miłkowskiego przez spółkę J&J Developer???

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Konstelacji i chciałabym wiedzieć kto
tam będzie mieszkał, kto będzie moim sąsiadem?? Czy to prawda że część
mieszkań zakupiły tam firmy, którym nie zostały wypłacone pieniądze przez
Developera?
Czy ta firma dokończy ten budynek i odda go w terminie? Czy to prawda, że
nieruchomość na której stoi budynek jest obciążona hipoteką a regulacja
własności wciąż trwa?

Jeśli ktoś ma na ww. pytania jakieś informacje proszę komentarz.
Obserwuj wątek
    • Gość: teksańksa piła Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:18
      Nie wsadzaj nosa w nie swoje sprawy!
    • Gość: kient Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:21
      Ile mają jeszcze mieszkań do sprzedania? 10? 20? 30? To wszystko zależy jak
      finansowana jest inwestycja.
      • Gość: Wysłannik Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:28
        ...A kim jest prezes J&J..?
      • Gość: PamięćAbsolutna DEVEL-OPERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:06
        Oby nie okazało się, że "J&J DEVEL-OPERA" to "Mydlana Opera"
    • Gość: Sąsiadka Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:29
      Nawet nie chcę myśleć co się stanie
      • ruczaj.x Następny geniusz... 22.11.04, 22:42
        • Gość: Mazur z Mazur Re: Następny geniusz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:25
          Co tam się wogóle dzieje, czy ktoś mi powie?
    • Gość: @@@ Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:48
      i po co ci to wiedzieć
      • ruczaj.x bedziemy sobie budowali 25.11.04, 14:29
        bedziemy sobie budowali w systemie brazyliskim, argentyńskim nawet południowo-nowo-funladzkim, a CO!

tacy jestesmy fajni!

;>

pozdrowienia dla rozsądnych
    • Gość: Koniu12 Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 20:17
      ja też coś slyszałem ze tam mataczą.
      • Gość: Niedowiarek a co słyszałeś geniuszku?? IP: *.autocom.pl 28.11.04, 01:04
        na pewno masz jakieś ciekawsze fakty niż system brazyliski... sorki.. eeee.. no ten argentynski
        :)
    • Gość: toya Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 14:24
      Ja to ci się tylko dziwię że chce zapłacić tak duże pieniądze
      za "apartamentowiec" w środku blokowiska z wielkiej płyty, z dzwonnicą
      kościelną w odległości 20m... aha no i czynsz tam zapewne będzie ciekawy, wszak
      ochrona, recepcja, utrzymanie czystości słono kosztuje.
      • Gość: oooo Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.autocom.pl 28.11.04, 19:48
        możesz łaskawie nie chrzanić od rzeczy, proszę

byłaś tam?? jakie 20m?? jaki środek blokowiska???
        czynsz, ochrona i recepcja kosztuje dokładnie tyle samo co w każdym innym apartementowcu (a przypuszczalnie dużo mniej)

Nie dziwie się, że to kosztuje tyle - zupełnie inna klasa materiałów, inna technologia... poza tym obok na Lipińskiego budowane są przez Start 'normalne' budynki - z bardzo podobnymi cenami - i już praktycznie nie ma wolnych mieszkań. Sam bardzo chciałbym mieszkać w tym miejscu, gdyby tylko było by mnie na to stać.
        Na pewno zainteresuje Cie fakt, że 100m dalej budowany jest nowoczesny budynek biurowo-wystawienniczy, więc coś musi być w tej lokalizacji. (inwestorem jest ta sama firma która buduje Villa Verona). Ty dziecko nigdy tego nie zrozumiesz dopoki nie odwiedzisz chociaz raz tego miejsca.

Powiedzmi geniuszu - dostałeś zlecenie.. czy tak z czystej głupoty piszesz te bzdury? Zaczynasz już nudzić tymi prowokacjami.

www.dominium.pl/inwestycje/?id=4&inw=270
        • Gość: toya Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:59
          wyobraź sobie że miszkam niedaleko tej budowy :) i jeśli to nie jest w środku
          blokowiska ruczaj to gdzie? po drugiej stronie miłkowskiego bloki, po drugiej
          stronie kobierzyńskiej bloki, za budynkiem kościół (sorry może do dzwonnicy
          jest 50m a nie 20, nie mierzyłem, wiem jedno skoro dzwony słychać u mnie
          kilkaset metrów od budynku konstelacji to nie chce wiedzieć jak u nich będzie
          to słychać, dalej od ul. pszczelnej idą bloki w strone konstelacji, do tego ten
          budynke wystawinniczy, jest mi tak potrzebny koło miejsca zamieszkania jak
          koziej dupie trąba. Dla mnie lokalizacja syf malaria, ale zapewne innym się
          podoba, mnie nic do tego gdzie ktoś zainwestuje swoje pieniądze i będzie
          mieszkał, mnie takie coś "nie kręci". Wole spokojne osiedle, a nie takie aby
          bać się wyjść po zmroku, a ruczaj niestety do takowych miejsc należy.
          • Gość: oooo Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.autocom.pl 28.11.04, 22:39
            Często bywam na Lipińskiego stare bloki, prawie przy samej budowie.
            Powiedz mi jak to jest, że na ulicy obok na osiedlu budowanym przez Start tak dobrze sprzedają sie mieszkania - mimo, że ich cena waha się w okolicach: 3500-3600 za m2 ???

Co do "w środku blokowiska". Na Miłkowskiego kończy się stare blokowisko, dalej na Pszczelnej zaczynają się nowe budynki wielorodzinne przechodzące w domy jednorodzinne (tutaj zaczyna się Nowy Ruczaj - zupełnie inna dzielnica).
            Budynek budowany 200m dalej nie jest jakąś halą, a biurowcem - więc miejscem pracy, to ciekawe, że inwestor ładuje grube miliony na budowe takiego obiektu w tym miejscu. Może nie jest tak 'syfnie' jak Ci sie wydaje.

Nie wiem o co Ci chodzi z obawami wychodzenia po zmroku, w życiu nie spotkałem się z historiami, które są tak powszechne na innych 'wspaniałych osiedlach'. Powiedziałbym, że jest bezpiecznie, nawet bardzo. Nie wiem jak jest za Kobierzyńską, ale okolice Lipińskiego i Miłkowskiego są pod tym względem bardzo przyjemne.
            Co ciekawe inny inwestor planuje wybudowanie podobnego obiektu nieopodal na ulicy Zachodniej - wszyscy musieli OSZALEĆ, nie? :D

Żałuje, że przez neta nie mogę sprawdzić gdzie naprawdę mieszkasz.. ale czytając twoje słowa coś nie bardzo chce mi się wierzyć, że mieszkasz gdzieś obok. [oczywiście mogę się mylić:]

o! Napisz ile pieter ma obecnie biurowiec na Miłkowskiego:)

pozdr.
            • Gość: toya Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:11
              Jeśli idzie o bloki Startu to dla mnie są one ładniejsze od Konstelacji, a i
              lokalizacja lepsza bez porównania, mimo że to kilkaset metrów w lini prostej.
              Po pierwsze bloki są na skraju osiedla (od konstelacji oddziela je kilkanaście
              4piętrowców i pare wieżowców), a z drugiej strony już tylko wilga i raczej nic
              tam nie wsadzą, a do tego i lepszy układ komunikacyjny, ale to chyba mnie ważne
              bo osoby które stać na mieszkanie w Konstelacji zapewne i mają samochody. Cena
              3200 - 3600 to teraz średnia cena metra w Krakowie, powiem że ceny niższe
              traktuje jak podejżane :-)
              Jak bloki przechodzą w domy to już nie jest Ruczaj, a Borek Fałęcki, który to
              zaczyna się od ul. Zbrojarzy i Podhalańskiej w strone Zakopianki.
              Jeśli idzie o bezpieczeństwo to niestety na Ruczaju nie jest wesoło, mój
              znajomy wracając z autobusu nocnego (wysiadł na przystankui przy skrzyżowaniu
              koło kościoła) został pocięty nożem przez grupe lokalnych dresów i nie był to
              jednorazowy przypadek czy też odosobniony. Jeśli natomiast Twoje podróże po
              osiedlu nocą kończą sie na przejściu z kaltki do samochodu to zapewne jest
              bezpiecznie. Nie wmówisz mi że Ruczaj jest osiedlem bezpiecznym tak nie jest, a
              budynek o którym rozmawiamy znajduje w jego sercu (na lewo i na prawo
              blokowisko).
              Ten biurowiec który budują koło tego domku ceglanego? jutro napiszę, bo jak mam
              być szczery nie zaprzątam sobie takimi rzeczami głowy, a z okna go nie widzę.
              Ja chciałbym mieszkać na osiedlu całkowicie nowym, bez żadnych bloków z
              wielkiej płyty i to najlepiej gdzieś na uboczu, ale wiem że są ludzie którzy
              preferują inne lokalizacje, dlatego ja kupując mieszkanie dam zarobić firmie
              która buduje coś w spokojniejszej okolicy, a ludzie którzy cenią sobie
              mieszkanie w okolicy Ruczaju i sąsiedztwo świątyni dadzą zarobić firmir J&J.
              • Gość: oooo Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.autocom.pl 28.11.04, 23:42
                Nie słyszałem o tym przypadku, a dosyć dokładnie śledzę lokalną prasę. Nie wierze, żeby tak drastyczny przypadek pozostał bez echa.

1. 200-300m dalej nie robi, aż tak dużej różnicy w sensie dostępu do przystanku
                2. Granica starego blokowiska to ul. Lipińskiego, Miłkowskieg, a dalej Kobierzyńska... więc nie wiem o co Ci chodzi z tym sercem:) Mapka w dłoń to sama się przekonasz.
                3. 3200-3600 to średnia cena - więc musisz przyznać, że 3800 za apartamentowiec to niezbyt wygorowana cena. Wiadomo, że lepiej gdyby stał w okolicach Błoni.. tyle, że wtedy ceny zaczynały by się od 8tys.
                4. Czy jest bezpieczny... nie mam zwyczaju chodzić przez osiedle to fakt, chodzę ulicą Lipińskiego od przystanek koło hotelu Panorama do bloku obok Miłkowskiego. W życiu nie widziałem żadnego dresa. Czy jakiekolwiek niebezpieczeństwa, ale to może urok skraju osiedla:)
                5. Musisz ustalić SWOJĄ PŁEĆ... raz wypowiadasz się jako facet, a raz jako kobieta zgubić się można. Jestem prawie pewny, że większość postów w tym wątku jest twojego autorstwa. Nie bardzo rozumiem jaki masz cel.
                6. Komunikacja w tym rejonie w niedługim czasie bardzo się zmienii...
                w przyszłym roku ma rozpocząć się budowa ulicy Nowoobozowej, która dalej poleci ulicą Lipińskiego (ot niespodzianka:) jak się domyślasz jest też duża szansa na autobus.

pozdrawiam
                • Gość: toya Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 00:10
                  Nigdy nie wypowiadałem się jako kobieta, a nick mam dwuznaczny to fakt :)
                  Wiesz jeśli idzie o komunikację to do przystanki 114 czy 124 jest troszke dalej
                  z okolicy miłkowskiego niż z porównywanych bloków startu.
                  Myślisz że prasa opisuje każde pocięcie nożem kogoś na ruczaju? czy
                  jakimkolwiek innym osiedlu? kumpel został ugodzony w udo i pośladek, nic mu się
                  na szczęści nie stało, kilka szwów i po sprawie. Kolesie prawdopodobnie szli z
                  tej knajpki w białym pawiloniku niemalże na przeciw omawianej inwestycji.
                  Hmm, 3650zł(to jest cena od, więc zapewne dotyczy metrażowo największych
                  mieszkań) netto przy wpłacie 50% na starcie to naprawdę wysoka cena, daje to
                  blisko 4000 brutto i należy jeszcze pamiętać o konieczności wykończenia.
                  Z nowoobozową żadna niespodzianka, wiem o tym już od kilku lat, ma ona docelowo
                  połączyc kapelanke z zawiłą, dlatego między innymi bloki startu są tak mocno
                  cofnięte, aby mogła zmieścić się jeszcze jedna jezdnia.
                  Najgorsze w tym wszystkim jeśli idzie o Ruczaj jest to że planowane są tu duże
                  skupiska mieszkań komunalnych (ostatnio słyszałem o planach budowy takowego
                  kompleksu przy ul.Liściastej). Niestety z faktu zlokalizowania w jednym miejscu
                  dużej ilości takowych mieszkań wpłynie bardzo negatywnie na całą okolice.
                  Nie wiem co byś nie robił i tak mnie nie przekonasz do tej lokalizacji i będę
                  się dziwił ludziom, którzy ją wybrali, ale absolutnie nie mam zamiaru im
                  odradzać czy też wskazywać inną firmę, poprostu prezentuje swoje zdanie.
                  • ruczaj.x Re: KONSTELACJA :-) 29.11.04, 11:19
                    MIESZKANIA NA KONDYGNACJI 2 - 6
                    KLATKI 3 klatki schodowe połączone hollem na parterze i wspólnym wejściem do budynku
                    WINDA windy panoramiczne, przeszklone
                    GARAŻE 22 garaże
                    OGRODZENIE tak
                    OCHRONA tak
                    STANDARD WYKOŃCZENIA
                    OKNA PCV, ponadstandardowe z funcją mikrouchyłu
                    FUTRYNY, DRZWI WEWN. opaskowe, regulowane drzwi drewniane
                    DRZWI WEJŚCIOWE wzmacniane
                    KUCHNIA elektryczna
                    OPOMIAROWANIE indywidualne, elektroniczny odczyt danych
                    WYKOŃCZENIE POD KLUCZ 3 pakiety wykończenia do wyboru - "wysoki standard", "dla wymagających" "all inclusive"
                    DODATKOWO centrum rekreacyjne, recepcja, ochrona, internet
                    INSTALACJE
                    BIAŁY MONTAŻ tak (zawieszony na systemach podtynkowych "Geberit")
                    C.O. MPEC
                    TELEFON tak
                    TELEWIZJA KABLOWA tak
                    DOMOFON wideodomofony

TECHNOLOGIA
                    ŚCIANY ZEWNĘTRZNE ceramiczne (Porotherm)
                    ŚCIANY DZIAŁOWE ceramiczne (Porotherm)
                    ŚCIANY I SUFITY WEWNĘTRZNE tynki gipsowe, malowane
                    PODŁOGA wylewka cementowa
                    ELEWACJA wełna, tynk mineralny
                    DRZWI KLATEK aluminium p.poż.
                    PARAPETY metalowe, powlekane
                    PODJAZDY DO BUDYNKU kostka

Co ty mówisz, przecież mieszkania są już wykończone "pod klucz".
                    Co do samego miejsca, okolica jest bardzo ciekawa: Zakrzowek, Borek nie daleko do Skałek Twardowskiego.

Temat mieszkań komunalnych.
                    To jest coś co przyprawia mnie o palpitacje serca. Z ta wielką głupotą w życiu się nie spotkałem. Zbyt dużo już o tym napisałem... ktoś w celu nabicia sobie kilku dodatkowych punktów chce zdewastować całe osiedle (polska polityka to niezłe bagno). Szkoda tylko okolicznych osiedli na Borku, Polany Zywieckiej czy Nowego Ruczaju... bardzo szkoda.
                    • Gość: PamięćAbsolutna zapomniałeś o czymś jeszcze..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:04
                      Ta lista jest niepełna. Brakuje na niej informacji o bublach prawnych jakimi
                      jest dotkniety zakup mieszkania u tego inwestora.
                      Oby nie okazało się, że "J&J DEVEL-OPERA" to "Mydlana Opera".

• Gość: toya Re: KONSTELACJA :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 23:13
                      Szanowny panie,czytanie ze zrozumieniem proponuję poćwiczyć. Opcje wykończenia
                      trza sobie dopłacić odpowiednio w zależności od standartu. Za cirka about 4 tys
                      to wolę kameralny budynek przy Mieszczańskiej (Przecznica z Monte Cassino, 15
                      minut spacerkiem od Wawelu) niż moloch w środu Ruczaju.
                      PS. Borek zostanie zabudowany blokami wszędzie gdzie się da, to tak aprpos :)
                      • ruczaj.x I już wiemy o co Ci chodzi... 13.12.04, 17:52
                        można było się od razu domyślić...

Co do zabudowania.. żebyś się nie zdziwił, jedna inwestycja na Obozowej już została zablokowana przez radnych, następne niezgodne ze studium również podzielą jej los.
                        To miejsce zmienia się bardzo szybko, to co udałoby się 2 lata temu dzisiaj już nie przejdzie.

Co do Mieszczańskiej, do Wawelu faktycznie niedaleko, ale czy każdy marzy o tym, żeby mieć za oknem potwornie ruchliwą i śmierdzącą spalinami Monte Cassino, ja sto razy wolałbym zielony i cichy Ruczaj. Oczywiście to kwestia gustu.

pozdrowienia
    • Gość: Adam&Ewa Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:23
      Czy ktoś wie co jest w księgach wieczystych tej nieruchomości? Proponuję
      sprawdzić przed sprzedażą.
      • Gość: ooo DAJ SOBIE JUZ SPOKOJ - ZALOSNE TO JEST!! IP: *.autocom.pl 30.11.04, 18:40
        ...
        o co Ci 'biega'??
    • Gość: NESTE Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:47
      :-) nie chce mi się o tym gadać. Ale współczuję tym którzy się niedługo o tym
      dowiedzą.

Dla innych zainteresowanych: sugeruję śledzić prasę, jeszcze przed świętami. po
      za dodatkiem świątecznym może znajdzie się coś jeszcze.

• Gość: oooo ośmieszasz się słoneczko IP: *.autocom.pl 30.11.04, 20:20
    • Gość: Zainteresowany.70 Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:49
      A czy będą o tym mówić na najbliższych targach mieszkaniowych?
    • Gość: ale o co chodzi Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:52
      ale o co w tym wszystkicm chodzi? kto za tym stoi?
    • Gość: nic nie wiem Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:54
      ale ja nic o tym wszystkim nie wiem!
      • Gość: oooo tego mozna było sie domyslić od razu IP: *.autocom.pl 30.11.04, 20:24
        musisz tylko przestac chrzanic... i napisac o co ci chodzi
    • Gość: kto2000 kto znowu chce sprawdzać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:55
      • Gość: oooo ale o co chodzi z tym system ekwadorskim..? IP: *.autocom.pl 30.11.04, 20:27
        znaczy sie argentynskim:)
      • Gość: oooo NAJBARDZIEJ PORABANY WATEK JAKI WIDZIALEM.. IP: *.autocom.pl 30.11.04, 23:15
        kiedykolwiek

• Gość: pik Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:15
      Wypada jedynie poczekać na rozwój sytuacji
    • effew Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? 10.12.04, 19:23
      Termin oddania chyba się troche przesunął bo mieli odddawać w grudniu, a do
      końca jeszcze troche. Hipotekę musisz koniecznie sama sprawdzić w sądzie, bo
      oni to kupili od upadłej firmy i nie wiadomo jakie byly obciążenia na hipotece
      i czy zostały uregulowane. A z tymi mieszkaniami dla niezapłaconych firm to też
      o tym słyszałem więc pewnie prawda. Pozdrawiam
      • Gość: ooo często rozmawiasz sam ze sobą... IP: *.autocom.pl 11.12.04, 20:21
        może powinieneś się leczyć...
        • effew Re: często rozmawiasz sam ze sobą... 13.12.04, 10:27
          Hmmm pomyślmy - nie wydaje mi się żebym musiał, ale jeśli się upierasz to
          możemy skoczyć razem do psychoanalityka. Co prawda zabolała?? Zobaczymy co
          jeszcze wylezie, w końcu inni forumowicze zapowiadali jakieś przygody jeszcze
          przed świętami.
          • ruczaj.x Re: często rozmawiasz sam ze sobą... 13.12.04, 10:49
            jacy inni? :))

Przecież cały czas pisze jedna osoba, teraz nawet dorobiła się logina.

żałosne, poprostu
            • effew Re: często rozmawiasz sam ze sobą... 13.12.04, 11:24
              Jak narazie nie zaobserwowałem u siebie schizofrenii ale obawiam się o jakiś
              ciężki przypadek choroby u ciebie. Mam nadzieje że nie jesteś właścicielem ani
              pracownikiem tej firmy bo to poważnie grozi jej przyszłości. Dla twojej
              informacji, to jest pierwszy mój komentarz w tej sprawie, ale ponieważ widzę,
              że ciekawie się zapowiada więc chyba nie ostatni.
              • ruczaj.x Re: często rozmawiasz sam ze sobą... 13.12.04, 14:56
                oj misku, misku..

doczekamy się wreszcie jakiejś sensownej wypowiedzi, coś w stylu kim jesteś (mieszkasz obok, czy kupiłeś mieszkanie), co konkretnie masz do zarzucenia tej firmie, jakie masz na to dowody, albo źródło informacji, a nie jakis bezsensowny bełkot

pozdr.
              • Gość: koleś pożyjemy zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:24
                • ruczaj.x Re: pożyjemy zobaczymy 19.12.04, 19:26
                  no czekam i czekam.. miało być przed świętami i co i nic?
                  a tu drzewka posadzone, ludzie niedługo zaczną się wprowadząć

pozdrawiam
      • zielonki Re: KONSTELACJA - prawie gotowa !!! 21.12.04, 20:20
        1. Terminsię przesunął ale do przodu. Planowanie oddanie maj 2005.
        2. Obciążenia hipoteczne zostały przeniesione na mieszkania dla wierzycieli.
        Notarialnie. Sprawy są formalnie wyprostowane.
        3. Nie mieszkań dla niezapłaconych firm. Wykonawcy odbierają wynagrodzenie w
        postaci mieszkań. Taka konstrukcja umowy. Potem J&J je sprzedaje i jest zapłata
        dla wykonawcy. Czyli budowa trochę na spółkę, zabezpieczona notarialnie.
    • Gość: piotrek Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.crowley.pl 13.12.04, 16:02
      Ludzie powiedzcie coś konkretnego co się dzieje w tej firmie, bo moja znajoma
      kupiła tam mieszkanie i teraz wyrywa sobie włosy z głowy bo jeszcze nie
      odebrała mieszkania ani nie podpisała aktu notarialnego. Czy ma się wycofać z
      kupna u nich mieszkania?? Oni już chyba powoli kończą?? Co z tymi jakimiś
      obciążeniami i mieszkaniami dla firm?? Czy to prawda??
      • ruczaj.x Piotrze - litości 13.12.04, 17:43
        Litości nie potrafisz rozpoznać nędznej prowokacji od faktów.

Czy w poprzednich wypowiedziach tego kolesia można znaleźć chociaż jeden fakt...
        chociaż jedną sensowną wypowiedz?
        Dalej zerknij sobie na IP i godziny nadawania postów koleś coś tam pisze, później sam sobie odpowiada. Firma jest absolutnie OK, inwestycja jest już praktycznie gotowa [jeśli coś miało by być nie tak to chyba troszkę wcześniej, nieprawdaż?], niedługo będzie możliwość bezpośredniego kupna mieszkania, o ile znam rynek deweloperów, a bardzo się interesuje tym tematem NIE MA ŻADNYCH PROBLEMÓW, a koleś albo dostał zlecenie, albo robi to z czystej głupoty (stawiałbym na to drugie z racji nieudolności z jaką to czyni)

pozdrawiam serdecznie
        M.
    • Gość: abc Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:06
      jeśli masz czas to się zastanów. Na Ruczaju niedlugo zamiesza ok. 2500 rodzin z
      przydziału socjalnego i komunalnego. Całkiem blisko - Zlesie, Magonlii.
      Już teraz nie jst to bezpieczna okolica, a co bedzie potem?
      • ruczaj.x Re: KONSTELACJA :-) System argentyński???? 22.12.04, 13:13
        doczytaj sobie DOKŁADNIE...
        na Magnolii ma być 760 mieszkań...
        poza tym to jakies 2,5 km, więc tak go to dotyczy, że hej...

Inna sprawa, że tutaj nikt się nie pytał o kupno mieszkania, jakiś szczeniak jedzie równo z prowokacyjnymi postami.
        • Gość: ruda Re: KONSTELACJA :-) IP: 62.148.86.* 12.01.05, 10:40
          kupilam mieszkanie w konstelacji i musze przyznac, ze po czesci zgadzam sie z
          pewnymi faktami np. blok typu hotel w srodku blokowiska, z drugiej strony
          mialam mieszkanie na Gorce Narodowej w jednym z pierwszych nowych blokow (5 lat
          temu), sprzedalam je 2 m-ce temu, wydawalo mi sie, ze okolica byla super, ale
          niestety zrobilo sie wielkie blokowisko, dojazd byl kiepski. W konstelacji
          jedno mam z glowy, wiem, ze otoczenie mnie nie zaskoczy, moze na lepsze, bo
          licze na to, ze te paskudne bloki z plyty wreszcie zostana otynkowane. Co do
          sugerowanych machlojek, to nawet nie straszcie, ale wiem, ze kwestia wlasnosci
          jest wyprostowana, czesc firmy podwykonawczych faktycznie jest wyplacana
          mieszkaniami (uwazam to za dobry pomysl, po co placic odsetki od kredytu w
          banku); poza tym bylam tam wczoraj, blok z zewnatrz jest wykonczony, w srodku
          trwaja ostatnie prace, odbior mam za kilka tygodni, a maj o ktorym ktos pisal
          jest zgodny z prawda, bo umowa gwarantuje odbior najpozniej do 31 maja. Plany
          byly na wczesniejszy odbior, ale i tak nie jest zle. Standard wykonczenia jest
          wyzszy niz w innych firmach, materialy sa bardzo dobre, a co do czynszu, to
          niestety za luksus sie placi. Komunikacja jest dobra, a bloki startu niby
          kilkaset metrow dalej, ale to tylko minus, bo ruch wiekszy, tu jest ciszej.
          • ruczaj.x dokładnie... 12.01.05, 10:50
            Machlojami się nie przejmuj, jakiś szczeniak robił sobie jaja... budynek jest już praktycznie gotowy.

Co do bloczków Startu i hałasu.. nawet nie wiesz ile masz racji. Za rok (maksymalnie 2-3) wybudowana zostanie ulica Nowoobozowa biegnąca od ul. Zawiłej pomiędzy Ruczajem-Zalesie, a Polaną Żywiecką... aż do połączenia z ulicą Lipińskiego, więc w przyszłości można się tam spodziewać bardzo dużego ruchu.
            Przypuszczam, że dlatego właśnie ktoś zdecydował sie na budowe biurowca przy Miłkowskiego.

Sam budynek Konstelacji jest świetny, prawdziwy apartamentowiec... bałbym się tylko o wysokość miesięcznych opłat.

pozdrawiam serdecznie
            • poviss1 Odpowiedzialność karna za kłamstwa 10.04.05, 13:11
              Moje drogie dzieci!

Wiem że internet jest fajny i że wydawać by się mogło,że każdy jest tu nie do
              rozpoznania, lecz zważcie, że przypisywanie niektórym o.prawnym/fizycznym
              nieprawdziwych faktów lub charakterystyk może skutkować wytoczeniem tejże
              osobie powództwa zarówno cywilnego (o odszkodowanie) jak i karnego - o zniewagę.
              Pierwszy przykład - mój kolega przegrał w sądzie cywilnym sprawę o naruszenie
              dóbr osobistych i wyrok brzmial 10.000-zł do zapłaty. Oskarżył przedsiębiorce
              o pomocnictwo w pzrestępstwie na swoją szkodę, lecz zapomniał zameldowac o tym
              POLICJI.......dodam że sprawa karna o zniewagę przeciwko niemu w
              toku....Niestety, był bardzo zdesperowany i tak sie stało ...wyjdzie z tego
              lecz na jego korzyść przemawia kasa jak i dobry adwokat ( w II instancji).
              Na forum widze jednak ludzi którzy bezmyślnie pardon "mielą ozorem" bez żadnych
              konkretów, tylko by zabić wolny czas....Ostrzegam, że te kłapanie może dla
              niektórych już niedługo żle się skończyć, gdyż jak sami drodzy forumowicze sie
              orientują, jest to (forum) żródło opiniotwórcze i nikt nie lubi by się o nim
              źle pisało.....komentując dalej tą sytuację, ubolewam tylko nad jednym - tak
              wiele ludzi chce sprawiedliwości, jednakże nigdy jej nie uzyskają, gdyż sami
              nie zachowują reguł gry (po pierwsze prawda i zgoda z prawem) a po
              drugie .....przykro to mówić ale bezmiar niewiedzy na temat pewnych zjawisk
              poraża....forumowicze, zerknijcie czasem czym się róźnią pewne konstrukcje
              prawne od innych (dodam że zakazanych już przez przepisy prawa)...niestety nasz
              naród cechuje jedna rzecz - niechęć do przyswajania nowjej wiedzy....A czym to
              skutkuje ......Zanm jeden przypadek na tym forum....pewna osoba ma zamiar
              zwrócić się o wydanie przez GAZETĘ numerów IP forumowiczów, którzy wypisywali
              pewne złe i nie do końca zgodne z prawda rzeczy.
              Pamiętajcie o skazaniach za treści obraźliwe w intwernecie..
              I pamietajcie o słowach papieża ....prawda was wyzwoli...
              Pamiętajcie o slowach mojego taty - mowa jest srebrem ale milczenie złotem
              (żart)
              Aha - i po prostu normalnie trzeba umowy negocjować - cena gwarantowana, jeśli
              hipoteka kiedy umowa przenoszaca własność, zakaz zmian w konstrukcji, zakaz
              dopłat po wybudowaniu , zastrzec maksymalny poziom opłat na zrecz wspólnoty itp
              itd..A jak nie pomoże to zawsze pomoże dobry adwokat ....
              Hmm, trzeb atemu zawodowi oddać sprawiedliwość.....
              miłej niedzieli
              K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka