Dodaj do ulubionych

Test 600 m

08.04.26, 09:07
Dzień dobry.

"Test służy przede wszystkim do obiektywnej oceny wydolności fizycznej, tolerancji wysiłku oraz sprawności krążeniowo-oddechowej. Jest to proste, bezpieczne i niedrogie badanie funkcjonalne, które pokazuje, jak organizm radzi sobie z codziennym wysiłkiem."

Czy znacie gdzieś w Krakowie jakieś miejsce w którym oznaczony jest taki odcinek na prostej płaskiej trasie spacerowej. W osiedlu Kazimierzowskim, od ul Jerzego Szajnowicza-Iwanowa alejką do ul Broniewskiego, jest około 650 m. Ale pomiar nie jest całkowicie wiarygodny bo alejka prawie cały czas idzie lekko w górę.
Obserwuj wątek
    • krakkrakusek1au Re: Test 600 m 09.04.26, 05:12
      Najlepiej sprawdzisz się na bieżni na jednym ze stadionów. Wystarczy przebiec półtora okráżenia. Najbliższy stadion to chyba Krakusa na Szkolnym. Możesz także odmierzyć 600 m np na Al 3 Maja wzdłuż Błoń. Polecam także wziáć udział w 5 kilometrowym cosobotnim park runie wokół Błoń. Jeżeli jesteś poniżej 50-tki i ukończysz bieg w poniżej 20 minut to jesteś sprawny i nie potrzebujesz żadnych testów. Po ukończeniu biegu otrzymasz także "współczynnik wieku" czyli informację jak daleko jesteś od rekordu świata w swoim wieku.Jeżeli zaś nie jesteś w stanie osiágnáć satysfakcjonujácego wyniku to weź się za trening i zdrowy tryb życia. Powodzenia. Ps. Kiedyś to na obecnym oś Kościuszkowskim a wcześniej Na Lotnisku przemianowanym potem na Zachodnie był jeszcze pas startowy na którym biegało się super.
    • krakkrakusek1au Re: Test 600 m 09.04.26, 05:26
      I jeszcze się pochwalę. W 2010 roku w wieku 56 lat w krakowskim biegu na Uniwersytecie Ekonomicznym na dystansie 8 km uzyskałem wynik poniżej 32 minut i 16 miejsce ogólnie. W 2019 roku w wieku 65 lat w Kraków Park Run uzyskałem wynik poniżej 23 minuty co było wtedy 5 najlepszym wynikiem w historii tego biegu w mojej kategorii. Jestem 162 cm kurduplem. Pozdrawiam biegaczy ze słonecznego Sydney w Australii.
      • krakkrakusek1au Re: Test 600 m 09.04.26, 05:29
        Przepraszam. Miało być: Wszystkich biegaczy pozdrawiam ze słonecznego Sydney w Australii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka