Gość: kordiana IP: *.netcontrol.pl 30.11.04, 15:27 Kto z Was będzie tam mieszkać? Jak postepy w budowie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lukrecja Re: Kordiana 62 IP: *.netcontrol.pl 30.11.04, 19:11 ja tam mam wykupiony tbs. ponoc termin oddania przesunął sie na sierpien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 24.01.05, 13:47 O ile chodzi tu o Krakow, to bylam na budowie 2 dni temu - ciagna w gore ostatnia kondygnacje, wiezba dachowa z jednej strony, wstawione okna od strony zachodniej - zatem postep prac widac. Ciagle zastanawiam sie nad kupnem i jestem zdziwiona slyszac o tbs, bo teraz te mieszkania sprzedaja jako wlasnosc hipoteczna! Czy to znaczy ze czesc bloku jest dla TBS, a reszta nie? Poza tym - co z kosztami chodnikow i drog dojazdowych?? - czy ma to ktos zagwarantowane w umowie, czy tez firma doliczy potem dodatkowe koszty nowym wlascicielom? Bede wdzieczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraker Re: Kordiana 62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:24 Jezu , jak można kupić mieszkanie w takim rejonie ? Jest tyle pięknych miejsc w Krakowie . Mieszkałem trzy lata przy Turniejowej i ledwo udało mi sie sprzedac to mieszkanie . Miałem tylko 2 włamania do samochodu i jedno do piwnicy.Niektórzy sąsiedzi mieli mniej szczęścia bo ginęły im samochody a dzieci były notorycznie okradane przez bandy wyrostków . Kurdwanów to jeden SLUMS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: *.prokom.pl 02.02.05, 14:26 dzieki za rady, nie znam tamtej okolicy i w ogole malo sam Krakow. jakie rejony polecasz? w miare spokojne i z jakims dojazdem do centrum pomijajac wlasne auto oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kordiana Re: Kordiana 62 IP: *.netcontrol.pl 24.01.05, 15:43 Ja mam wykupione mieszkanie własnościowe. Teraz mieszkam obok, więc codziennie tamtędy przechodzę i pilnuję robotników :) Praca wre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 24.01.05, 16:08 oki zgadzam sie ze widac postep prac sprawa wazniejsza - czy, kiedy i za ile uda sie zamieszkac i czy szef firmy pan Rupikowski nie bedzie pozniejszym zarzadca przez najblizsze 20 lat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 25.01.05, 10:39 mam pytanie - czy widziales/as wzor umowy ostatecznej (tej o przeniesieniu wlasnosci)? bo mnie nie chcieli jej pokazac. Poza tym co z drogami dojazdowymi i chodnikami - na czyj koszt to bedzie? bo w umowie wstepnej nie ma slowa. Dlaczego chca cala kase przed odbiorem mieszkania? moim zdaniem daja malo gwarancji na przyszlosc. Ale ciagle tez jeszcze sie zastanawiam nad kupnem na wlasnosc. Moze ktos kto juz zakupil przekona mnie rozsadnymi argumentami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kordiana 62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:25 na własne oczy widziałam w prasie, że wzywali ludzi którzy kupili tam TBS-y do stawienia się w ich firmie a na drugiej stronie tej samej gazety reklame mieszkań hipotecznych. Mnie to śmierdzi na odleglość. Pewnie nie mieli kasy na TBS i chcą zbudować mieszkana własnościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 25.01.05, 13:41 okolo polowa mieszkan tego bloku to TBS a reszta wlasnosciowe, moga byc potem klopoty z dogadaniem sie w ramach wspolnoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kordiana 62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=17710137 polecam lekturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Kordiana 62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:49 Ja zrezygnowalem i jestem bardzo szczesliwy a z tego co wiem i widzialem 2 tyg. temu to nie skonczyli jeszcze budowy przy Kalimacha!!! Choc pol roku temu mowili ze to juz koniec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kordiana Re: Kordiana 62 IP: *.netcontrol.pl 25.01.05, 14:09 Drogi, chodniki itp. są cześcią inwestycji, więc wykona je PTBS, bez kosztów dodatkowych. Byłam dziś tam, specjalnie po tę informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 25.01.05, 14:14 mnie tez tak zapewniali, lecz nie ma tego wpisu w zadna umowe, wiec moze byc bardzo roznie z takimi ustnymi gwarancjami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiech@op.pl Re: Kordiana 62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:12 Jeśli chodzi o blok TBS na ulicy Kordiana, to moj brat kupil tam mieszkanie... dal czesc pieniedzy, i wszystko bylo w porzadku (oprocz opozniajacej sie ciagle bydowY0 do niedawna, gdy dostalismy pismo, ze jego zarobki sa za niskie (czemu wczesniej to nie bylo problemem?). Pojechal tam by zalatwic sprawe bo w miedzyczasie i tak zaczal pracowac,i jego zarobki wzrosly) i okazalo sie ze prezes wymowil umowe najmu wielu osobom-BEZ ZADNYCH PODSTAW! niezaleznie od ich zarobkow, umowa zostala zerwana z najemcami i partycypantami (bez ich zgody!!!). Byl tam tlum ludzi i prezes smiejacy sie im w twarz... okazalo sie, ze to byla jakby pozyczka bezprocentowa dla prezesa, bo zerwal z ludzmi umowy (a przeciez trzymal ich pieniadze tak dlugi czas) i zwroci dopiero jak sprzeda mieszkanie komus innemu (prawdopodobnie na wolnym rynku). I nie pomaga pytanie o powody zerwania umowy, prezes mowi ze umawa jest zerwana i z nikim nie bedzie rozmawial. Uwazajcie, jak dostaniecie jakies pismo z TBS to dopiero Wam sie zwala na glowe takie klopoty jak nam:))) Odpowiedz Link Zgłoś