Dodaj do ulubionych

Kordiana 62

IP: *.netcontrol.pl 30.11.04, 15:27
Kto z Was będzie tam mieszkać? Jak postepy w budowie? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: lukrecja Re: Kordiana 62 IP: *.netcontrol.pl 30.11.04, 19:11
      ja tam mam wykupiony tbs. ponoc termin oddania przesunął sie na sierpien.
      • Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 24.01.05, 13:47
        O ile chodzi tu o Krakow, to bylam na budowie 2 dni temu - ciagna w gore
        ostatnia kondygnacje, wiezba dachowa z jednej strony, wstawione okna od strony
        zachodniej - zatem postep prac widac. Ciagle zastanawiam sie nad kupnem i
        jestem zdziwiona slyszac o tbs, bo teraz te mieszkania sprzedaja jako wlasnosc
        hipoteczna! Czy to znaczy ze czesc bloku jest dla TBS, a reszta nie? Poza tym -
        co z kosztami chodnikow i drog dojazdowych?? - czy ma to ktos zagwarantowane w
        umowie, czy tez firma doliczy potem dodatkowe koszty nowym wlascicielom? Bede
        wdzieczna za odpowiedzi.
      • Gość: Kraker Re: Kordiana 62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:24
        Jezu , jak można kupić mieszkanie w takim rejonie ? Jest tyle pięknych miejsc w
        Krakowie .
        Mieszkałem trzy lata przy Turniejowej i ledwo udało mi sie sprzedac to
        mieszkanie . Miałem tylko 2 włamania do samochodu i jedno do piwnicy.Niektórzy
        sąsiedzi mieli mniej szczęścia bo ginęły im samochody a dzieci były
        notorycznie okradane przez bandy wyrostków . Kurdwanów to jeden SLUMS
        • Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: *.prokom.pl 02.02.05, 14:26
          dzieki za rady, nie znam tamtej okolicy i w ogole malo sam Krakow.
          jakie rejony polecasz? w miare spokojne i z jakims dojazdem do centrum
          pomijajac wlasne auto oczywiscie
    • Gość: kordiana Re: Kordiana 62 IP: *.netcontrol.pl 24.01.05, 15:43
      Ja mam wykupione mieszkanie własnościowe. Teraz mieszkam obok, więc codziennie
      tamtędy przechodzę i pilnuję robotników :) Praca wre!
      • Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 24.01.05, 16:08
        oki zgadzam sie ze widac postep prac
        sprawa wazniejsza - czy, kiedy i za ile uda sie zamieszkac i czy szef firmy pan
        Rupikowski nie bedzie pozniejszym zarzadca przez najblizsze 20 lat???
      • Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 25.01.05, 10:39
        mam pytanie - czy widziales/as wzor umowy ostatecznej (tej o przeniesieniu
        wlasnosci)? bo mnie nie chcieli jej pokazac.
        Poza tym co z drogami dojazdowymi i chodnikami - na czyj koszt to bedzie? bo w
        umowie wstepnej nie ma slowa.
        Dlaczego chca cala kase przed odbiorem mieszkania? moim zdaniem daja malo
        gwarancji na przyszlosc.
        Ale ciagle tez jeszcze sie zastanawiam nad kupnem na wlasnosc. Moze ktos kto
        juz zakupil przekona mnie rozsadnymi argumentami?
    • Gość: Marta Re: Kordiana 62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:25
      na własne oczy widziałam w prasie, że wzywali ludzi którzy kupili tam TBS-y do
      stawienia się w ich firmie a na drugiej stronie tej samej gazety reklame
      mieszkań hipotecznych. Mnie to śmierdzi na odleglość. Pewnie nie mieli kasy na
      TBS i chcą zbudować mieszkana własnościowe.
      • Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 25.01.05, 13:41
        okolo polowa mieszkan tego bloku to TBS a reszta wlasnosciowe, moga byc potem
        klopoty z dogadaniem sie w ramach wspolnoty
        • Gość: Marta Re: Kordiana 62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:51
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=17710137 polecam lekturę
        • Gość: waldi Re: Kordiana 62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:49
          Ja zrezygnowalem i jestem bardzo szczesliwy a z tego co wiem i widzialem 2 tyg.
          temu to nie skonczyli jeszcze budowy przy Kalimacha!!! Choc pol roku temu
          mowili ze to juz koniec!!!
    • Gość: kordiana Re: Kordiana 62 IP: *.netcontrol.pl 25.01.05, 14:09
      Drogi, chodniki itp. są cześcią inwestycji, więc wykona je PTBS, bez kosztów
      dodatkowych. Byłam dziś tam, specjalnie po tę informację.
      • Gość: abc Re: Kordiana 62 IP: 212.160.172.* 25.01.05, 14:14
        mnie tez tak zapewniali, lecz nie ma tego wpisu w zadna umowe, wiec moze byc
        bardzo roznie z takimi ustnymi gwarancjami...
        • Gość: swiech@op.pl Re: Kordiana 62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:12
          Jeśli chodzi o blok TBS na ulicy Kordiana, to moj brat kupil tam mieszkanie...
          dal czesc pieniedzy, i wszystko bylo w porzadku (oprocz opozniajacej sie ciagle
          bydowY0 do niedawna, gdy dostalismy pismo, ze jego zarobki sa za niskie (czemu
          wczesniej to nie bylo problemem?). Pojechal tam by zalatwic sprawe bo w
          miedzyczasie i tak zaczal pracowac,i jego zarobki wzrosly) i okazalo sie ze
          prezes wymowil umowe najmu wielu osobom-BEZ ZADNYCH PODSTAW! niezaleznie od ich
          zarobkow, umowa zostala zerwana z najemcami i partycypantami (bez ich
          zgody!!!). Byl tam tlum ludzi i prezes smiejacy sie im w twarz... okazalo sie,
          ze to byla jakby pozyczka bezprocentowa dla prezesa, bo zerwal z ludzmi umowy
          (a przeciez trzymal ich pieniadze tak dlugi czas) i zwroci dopiero jak sprzeda
          mieszkanie komus innemu (prawdopodobnie na wolnym rynku). I nie pomaga pytanie
          o powody zerwania umowy, prezes mowi ze umawa jest zerwana i z nikim nie bedzie
          rozmawial. Uwazajcie, jak dostaniecie jakies pismo z TBS to dopiero Wam sie
          zwala na glowe takie klopoty jak nam:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka