Dodaj do ulubionych

"Brawa" dla prywatnych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:01
Piątkowa prasa podała:

BUS NA GAZIE. W trakcie rutynowej kontroli policjanci zatrzymali wczoraj na
ul. Kocmyrzowskieh kierowcę busa, który miał w wydychanym powietrzu 2,08
prom. alkoholu. Pojazd był pełny, ale nikt z pasażerów "niczego niepokojącego
wcześniej nie zauważył". (made)
Obserwuj wątek
    • Gość: sdh Re: "Brawa" dla prywatnych IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 04.12.04, 20:48
      A MPK i PKS ktos kontroluje? Wyniki moglyby byc ciekawe
      • Gość: BOBO Re: "Brawa" dla prywatnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 17:43
        W MPK mamy wewnętrzne kontrole. Np. na Płaszowie po "Andrzejkach" dyspozytor
        sprawdził wszystkich wyjeżdżających rano na linie. Z tego co wiem to wpadki nie
        było. Sprzęt do dmuchania jest nowy - dający wydruk i zostawiający w "pamięci"
        gwynik. W pozostałe dni takie kontrole są wyrywkowe. Sprzwdzani jesteśmy przy
        wyjazdach i podczas pracy na mieście. Policja nas kontroluje przy kolizjach
        wykroczeniach itp.
        • Gość: KR Re: Pijanym jest się zawsze na własny rachunek IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:31
          Brawo dla MPK- ale nawet "złapany " kierowca byłby nietrzeżwy "prywatnie ".
          • Gość: BOBO Re: Pijanym jest się zawsze na własny rachunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:34
            Fakt, że pijany czy po spożyciu jest na własnym rozrachunku. Z takim
            delikwentem MPK sie żegna. (część z nich znalazła prace właśnie za kierownicą
            busów)
            • ruczaj.x Re: Pijanym jest się zawsze na własny rachunek 06.12.04, 14:24
              masz racje, trzeba zakazać wszystkiego co prywatne, bo a nusz ktoś pijany będzie, a już na pewno zrezygnować z jazdy samochodem, bo tylu 'prywatnych' właścicieli samochodów, nigdy nie wiadomo czy aby pili. :>

Wiadomo, że wszędzie się zdarzają kretynii, ale może nie przesadzajmy.
              Wiesz swoją drogą, jeśli MPK zapewniło by obsługę miasta na odpowiednim poziomie, nie było by prywatych, a tym czasem jest ich coraz więcej :D

pozdrawiam serdecznie
              • Gość: sdh Re: Pijanym jest się zawsze na własny rachunek IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.12.04, 07:33
                Ale przeciez prywatne (auto)busy zapewniaja obsluge POZA MIASTEM a nie na
                terenie miasta.
                Mimo to MPK przeszkadzaja :-)
                • Gość: BOBO Re: Pijanym jest się zawsze na własny rachunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:31
                  "....Ale przeciez prywatne (auto)busy zapewniaja obsluge POZA MIASTEM a nie na
                  terenie miasta.
                  Mimo to MPK przeszkadzaja :-)..."

Ciężko jest tutaj coś wytłumaczyć.
                  Busiarze nie przeszkadzają MPK. Przeszkadza ich sposób zachowania się.
                  Osobiście uważam, że niech sobie wożą (na terenie miasta) tylko niech zachowują
                  się w sposób cywilizowany.

Przykład;
                  linia 173 jadę w kierunku Jubilata, na Grunwaldzkim prawym pasem wyprzedza mnie
                  busiarz (co dopiero ruszyłem ze świateł, on miał start lotny) i co robi?
                  zatrzymuje się prawie na przejściu dla pieszych, a ja zostaję na środku i
                  skutecznie blokuję skrzyżowanie. To samo jest na przystankach.

Czy MPK może być lepsze? (więcęj wozów) itp.?

Może, tylko ktoś za to musi zapłacić.
                  Busiarzowi też nie spadnie z nieba.
                • ruczaj.x Re: Pijanym jest się zawsze na własny rachunek 07.12.04, 22:46
                  no akurat u mnie z okolic ul.Obozowej/Szuwarowej to jedyny sensowny środek komunikacji do centrum (busik co 15min. ze Skawiny)
                  Poza tym mamy jakieś śmieszne autobusiki miejskie do Łagiewnik.
                  • Gość: sdh Re: Pijanym jest się zawsze na własny rachunek IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21.12.04, 05:07
                    ruczaj.x napisał:

> no akurat u mnie z okolic ul.Obozowej/Szuwarowej to jedyny sensowny środek
                    komu
                    > nikacji do centrum (busik co 15min. ze Skawiny)
                    > Poza tym mamy jakieś śmieszne autobusiki miejskie do Łagiewnik.

podobno jakis profesor wykryl, ze im wiecej przesiadek tym lepiej dla pasazera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka