Gość: zwykly ktos Re: Napad na lokal na krakowskim Kazimierzu IP: *.kobierzyn.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 15:11 a "za rogiem" jest komisariat policji na Szerokiej .... jakby chcieli to w 5 min na piechote by tam mogli byc !! ech .. nasza policja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi a potem beda marsze przeciwko przemocy... IP: *.pl / 62.148.81.* 06.12.04, 15:14 zgadzam sie ze od razu w leb kolesia trzeba bylo strzelac tak zeby juz nikt go nei musial ogladac. niestety potem by koledzy dresy lampki w tym miejscu zapalali, tata z mama sie wypowiedza, ze 'dobry chlopak byl i malo pil', dziennikarze sie beda zastanawiac nad brutalnoscia - w tym wypadku ochrony - ktos tam zorganizuje marsz przeciwko przemocy - a dresy sie beda smiac przez swoje szczerbate uzebienie. reasumujac prawo sie winno zmienic. koles wyciagajacy noz i nim machajacy powinien wiedziec ze mozna mu leb odstrzelic - bo po co temu krajowi taka wydmuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ___ Re: Napad na lokal na krakowskim Kazimierzu IP: *.multicon.pl 06.12.04, 15:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniezno stolica Re: Napad na lokal na krakowskim Kazimierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 15:37 Moze napadu dokonali policjanci jak kilka lat temu we wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniezno super Re: Napad na lokal na krakowskim Kazimierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 15:42 To byli policjanci przebierancy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Pownien byl mu strzelic w dupe, albo w kolano IP: *.crowley.pl 06.12.04, 15:57 ...oduczylby sie gowniaz i mial pamiatke na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x BRAWO OCHRONA-Nastepnym razem strzelac celnie! IP: *.crowley.pl 06.12.04, 16:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutt Ooo, kolejny zajazd na Litwie IP: *.240.243.172.Dial1.Phoenix1.Level3.net 06.12.04, 16:00 lysych pal. Jak zwykle,policja jest czna na papierze i wobec rowerzystow. Widac do bandytow ma wieksza tolerancje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirx Re: Napad na lokal na krakowskim Kazimierzu IP: *.dyn.optonline.net 06.12.04, 16:03 czy dobrze pamietam, ze przy ul. Szerokiej w Krakowie jest (byl?) Komisariat Policji? I co jechali na interwencje tyle czasu? Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Przywiazac gowniarza do pala i 25 na gola dupe!!! IP: *.crowley.pl 06.12.04, 16:05 +pol dnia z gola krwawiaca dupa przywiazany do pala na Malym Rynku-bedzie skutek!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Przywiazac gowniarza do pala i 25 na gola dup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 16:28 Jestem ZA!!! Publiczna kara chłosty i dyby na Rynku - to zdziała więcej niż prowo do noszenia broni palnej i strzelania, jak się komu podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: Przywiazac gowniarza do pala i 25 na gola dup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 16:29 Tak też nie dobrze, bo wtedy Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami zaczęło by szaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Przywiazac gowniarza do pala i 25 na gola dup IP: *.net-81-220-11.versailles.rev.numericable.fr 06.12.04, 17:34 popieram!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wracam szkoda mi to mówić, ale tu się ciężko żyje IP: 195.116.22.* 06.12.04, 16:34 wracam skąd przyjechałem 3 lata temu w nadziei, że teraz Polska jest normalnym krajem, a brak pracy, perspektyw i między innymi takie wydarzenia jak to na Kazimierzu przekonują mnie, że źle zrobiłem wracając na stare śmieci (dosłownie)- żegnam was rodacy, jadę do normalnego świata i chybą prędko tutaj nie wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zostaje Re: szkoda mi to mówić, ale tu się ciężko żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:01 goń sie frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: szkoda mi to mówić, ale tu się ciężko żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:13 Tak ci dobrze w tym syfie?, jesteś wśród swoich?, prymitywów bez mózgu i z wygolonymi łbami?. Masz tupet gnoju, żeby tak mówić do człowieka, który mówi to co widzi a ma możliwość żyć w normalnym świecie z daleka od chołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x pomieszka troche wsrod lysych holendrow lub niemco IP: *.crowley.pl 06.12.04, 17:15 ...to pozna roznice hle,hle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: szkoda mi to mówić, ale tu się ciężko żyje IP: 213.25.22.* 06.12.04, 20:54 > wracam skąd przyjechałem 3 lata temu w nadziei, że teraz Polska jest normalnym > krajem, a brak pracy, perspektyw i między innymi takie wydarzenia jak to na > Kazimierzu przekonują mnie, że źle zrobiłem wracając na stare śmieci > (dosłownie)- żegnam was rodacy, jadę do normalnego świata i chybą prędko tutaj > nie wrócę Filozofia szczura. Wyjeżdżaj, wyjeżdzaj - z takim podejściem i tak byś na wiele się Polsce nie przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid brawo malopolska policja IP: 192.5.109.* 06.12.04, 17:12 penwie znowu nikogo wolnego nie bylo. kto jest jest szefem policji w krakowie i czy widzi on dalej swoja przyszloc w sluzbie? kiedys jak napdli na studentow kolo wierzynka (100 m od komisariatu) to dzielnej polskiej policji tez nie bylo. a ci ochroniarze mogli celniej strzelac. ktos tu musi zrobic porzadek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bru Re: Napad na lokal na krakowskim Kazimierzu IP: *.comarch.pl 06.12.04, 17:14 prawo powinno stanowic, iz jesli jestes atakowany (jak w tym wypadku ochroniarz) w obronie wlasnej mozesz goscia zabic, a przynajmniej postrzelic. W naszym wypadku jakby goscia postrzelil to ochroniarz poszedlby siedziec, bo biedactwo by mialo kule w nodze/ramieniu, sedzia pewno by olal ochroniarza ktoremu siekiera by reke ucieli. Jesli nie chcesz siedziec to albo musisz uciekac albo dac sie zabic, suuper, dla mnie bomba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Napad na lokal na krakowskim Kazimierzu IP: *.238.82.76.adsl.inetia.pl 06.12.04, 17:25 Prędzej czy później dojdzie do przesilenia, społeczeństwo zacznie się samo bronić i... będzie normalnie, znikną pewne bariery, które to obecnie powstrzymują tzw. normalnych przed korzystaniem z praw, które im przysługują. Tak,w tej sytuacji ochrona mogła spokojnie odstrzelić łby tym głupkom- a potem dobry adwokat i byłoby ok, tylko ta przeklęta "przewlekłość postępowania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Trzeba zakladac ...Milicje Obywatelska!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 06.12.04, 17:17 ...czyli uzbrojone grupy obywateli pilnujace porzadku na naszych ulicach, bo policja po prostu nie daje sobie rady. Tak jest w niektorych stanach USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Należy dupkom wygolonym od razu w twarz strzelać ! IP: *.238.117.194.adsl.inetia.pl 06.12.04, 19:31 Takim dupkom trzeba od razu w twarz strzelać a reszta ze strachu od razu się posika, potem do pierdla na trzy noce z pedałami to im z dupy szafę zrobią, gó..arz zamiast fryzurki na głowie po tygodniu siwe włoski zobaczy i koledzy zobaczą czy w pierdlu taki z niego cwaniak !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Garbień Re: Należy dupkom wygolonym od razu w twarz strze IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.12.04, 20:30 Jestem dzielnicowym na krakowskim kazimierzu i osobiscie uwazam, ze nie ma co od razu do nich strzelac. mamy malo funduszy na aminicje a jesli o paliwo chodzi to wole sie nie wypowiadac. To jest teraz nasz glowny problem, a nie jakies awantury. Nie liczcie na pomoc z naszej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Należy dupkom wygolonym od razu w twarz strze IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.12.04, 21:15 Jezeli naprawde jest Pan dzielnicowym, to z przykroscia musze zapytac: co do cholery Pan tam robi? Pracuje Pan z powolania, czy po skonczeniu zawodowki nigdzie indziej nie chcieli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek byłem tam IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.12.04, 04:12 kilka godzin przed zajściem, karetka zabrała kogoś spod Drukarni, może to był odwet? Ta próba wjazdu do lokalu? Ale niezależnie co to było, nie powinno do tego dojść. Dodam że policja która sie pojawiła zdecydowanie za pózno spisała większośc gości klubu. Natomiast napadający dośc długo gromadzili się przed lokalem zanim zaatakowali, stali pod drzwiami naradzali się. Doskonale było wiadomo że będzie "wjazd". Ktoś starszy tym kierował, wyglądało to na zorganizowana akcję, przywódca bądż przywódcy ok 35 - 40 lat, wszytsko przed atakiem z chłopakami omawiali. nie wiem czy takie akcje się robi tylko dlatego, że kogoś nie wpuscili. Przy okazji wiele razy widziałem, w róznych knajpach jak bramkarze wpuszczają swoich kolegów, którzy masakrowali kogoś z konkurencyjnego gangu, albo polowali na dilera, który działał nie na swoim terenie. Na kazimierzu takie rzeczy raczej sie nie zdarzały. Kiedyś na kazimierzu było kilka samochodów z firm ochroniarskich, ale widocznie właściciele postanowili trochę zaoszczędzić i już tych firm nie ma. Plac Nowy chyba bardzo szybko opustoszeje, jeśli to się nie zmieni. Przy okazji na nowo odżył temat bezpieczeństwa na naszych ulicach. I jak zawsze każdy szafuje mądrymi radami, ktoś inny sie popisuje ktos komus ubliża. jak zawsze na forum internetowym , gdzie każdy czuje się bezpiecznie za swoim komputerem. Narzekacie jak stare baby i czekacie aż ktos za was coś zrobi z tym. nikt nie zrobi tego za was, sami musicie coś z tym zorbić i to coś o wiele więcej niż wyżalanie się na forum. Policja nie zrobi nic. Najwyżej jakieś pokazówki. rząd tez ma w dupie bo mieszkają wszyscy w swoich chronionych enklawach.jest mnustwo przykladów ze świata, które pokazują że bardzo łatwo sobie z takim problemem poradzić. Czasem mam wrażenie że ludzie u steru władzy to specjalnie robią. Wiążą ręce policji prawem które nie pozwala jej na nic. Ludzmi zastraszonymi łatwiej rządzić. tylko czy wy dacie się tak idiotycznie zastraszyć? ktos mądrze napisał, że ludzie wezmą sprawy w swoje ręce. Tak tylko jeszcze musi dojśc do kilku tragedii. Pamiętajcie że nastepna ofiarą podpitych wyrostków może być każdy z nas, np dziś na przystanku, jutro na parkingu za tydzień wracając z kina, możemy tak dla czyjejś zabawy zostać zabici. To nasze miasto, nasz kraj, nie możemy się dać tu terroryzowac, nie możemy się bać chodzić po naszym mieście, my nasi rodzice dziadkowie to zrobiliśmy dla nas, nie dla jakichś debili co naćpani biegają z siekierami. Jak policja i rząd nic nie zorobi to sami będziemy musieli coś z tym zrobić, albo chyłkiem przemykać lekliwie oglądając się za siebie już do końca zycia. Cudów po prawie nie ma co oczekiwać, wystarczy żeby było niuchronne. To właśnie nieuchronnośc kary odstrasza, bardziej niż jej wysokość. Policja nam łaski nie robi bo jest z naszych podatków. My opłacamy tych gości właśnie po to żeby pilnowali porządku i bezpieczeństwa. Nie jakiś rząd ale my. I nad tym pomyślcie co sami możecie zrobić a nie biadolcie że ktoś coś powinien z tym zrobić. Bo jedno jest pewne za nas samych nikt tego nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peen Re: byłem tam IP: *.autocom.pl 07.12.04, 06:44 A masz pomysł co my mamy zrobić? Ja już od dawna wiem że najprościej najtanieniej i co niejednemu obywatelowi np. korei północnej nigdy nie przyjdzie do głowy bo go zastrzelą- to iść do wyborów. Yu jest pole do popisu, a nie sedzenie i biadolenie. Może ty założysz jakiś ruch czy partie przeciw wygolonym, a na wybory pójdzie pięc osób... Dlatego uważam, że żyjemy w porąbanym kraju ( przepraszam jeśli kogoś uraziłem) i trzeba stąd spadać. Ja czekam tylko na okazję i już mnie nie ma. już się nie łudzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek Re: byłem tam IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.12.04, 13:39 U nas zawsze było bicie w modzie czy to wsie ze sobą sie lały czy osiedla. Jakaś znieczulica na to zapadła. Czy to obciach zadzownić na policję? Kogo się tu kryje, kogo broni? Tu już nie ma ZOMO ani jakichś pachołków rosji. To policja która ma nam służyć. Od tego jest. Czasem przyjedzie za póżno, czasem może komuś życie uratować. Oni mają obowiązek nawet przyjechać jak jakaś banda drze gęby w nocy pod waszym blokiem, czy jak ktoś sika pod waszą klatką, albo was zaczepia. GDy zbiera się jakaś ekipa na wjazd na osiedla czy jakąś akcję. Długo wcześniej sie drą, piją. To widać że coś się szukuje. Jak przyjedzie policja i spisze to przestaną się oni czuć anonimowi i po zabawie, każdy pójdzie grzecznie do domu. Gdy policja nie reaguje, można oficera podac do sądu. W policji nie są potrzebne osoby, którym się nie chce dupy ruszać ze stołków. A druga sprawa, trzeba bronić się samemu. Ja z kolegami postanowilismy się zorganizować min przez kupno broni. Teraz sądy już się opamiętały, nawet za zastrzelenie kogoś w obronie własnej się nie idzie siedzieć. Fakt że trochę chodzenia po sądach, ale lepiej chodzić trochę po sądach niż wąchać kwiatki od spodu, prawda? Jest tez sprawa totalnego zlodziejstwa radiów samochodowych. Przestańcie kupowac cyfry na giełdzie i od paserów, to przestaną te cyfry kraść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta De Re: byłem tam/ ja tez tam bylam IP: *.autocom.pl 10.12.04, 22:40 a kilka godzin wczesniej kumpla zabrala karetka a ten anlot wcale nie byl za to odwetem. po prostu przypadek. a policji wystarczy tylko pogratulowac!!! widzialam jak tamtedy przejezdzali ale to chyba nie ten patrol mial sie tym zajac. a w tym czasie ci lysi juz daleko zwiali, po ok. 40 minutach przyjechala policja i popatrzyla na dziure w oknie. mnie nie spiali, co za bzdury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i tu i tam Re: byłem tam IP: *.autocom.pl 10.12.04, 22:55 Zupelnie nie moge zrozumiec tych wszystkich narzekajacych na nasz "porabany" kraj i pisza peany na wszystko ci nie obce. Daleka jestem od stwierdzenie, ze lysy dresiarz jest zjawiskiem normalnym ale poza granicami kraju tez sie takie jednostki zdarzaja. A im bardziej na zachod tym wiecej wariatow. Nic nie ujmujac prawym obywatelom pewnych nacji mialam przyjemosc mieszkac rok czasu w miejscie o jednym z najwiekszych skupisk Bezowych. Tam jest dopiero strach po nocy chodzic. Szczegolnie kobietom. Nie wiem zatem co gorsze, nie broniac w zaden sposob rodzimych dresiarzy. Co do samego wydarzenia to jak do tej pory Plac Nowy uwazalam za jedno z bezpieczniejszych miejsc w Krakowie. Czy zatem zalezy sie zaczac bac??? A moze na lokal patrzyc przez pryzmat ilosci zatrudnianej tam ochrony??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Należy dupkom wygolonym od razu w twarz strze IP: *.sport.ox.ac.uk 09.12.04, 21:28 dres11 - cos o Tobie - zyczenia swiateczne Odpowiedz Link Zgłoś