Dodaj do ulubionych

Panie Majchrowski, straciłem przez Pana 77 tys zł!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 12:03
Postanowiłem uciekać z Ruczaju. Wróciłem właśnie od pośrednika, gdzie
złożyłem ofertę sprzedaży mego mieszkania. Pośrednik orzekł, że teraz gdy
wszyscy dowiedzieli się o tym jak Majchrowski załatwił Ruczaj, to może mając
szczęście dostanę 2800 za metr, a jeszcze kilka dni temu od ręki mógłem
dostać 3900.
A więc Panie Majchrowski, licz Pan: 70 mkw z widokiem na Pana komunalne bloki
z menelstwem to 77 tys zł mojej straty. I pomyśleć, że głosowałem na Pana!
Oświadczam Panu, że ja i tysiące ludzi z Ruczaju, którzy zorientują się w
skali strat, pogonią Pana w najbliższych wyborach do diabła i niech się Panu
nie roi w głowie, że menelstwo, które sprowadzi Pan na Ruczaj pójdzie na
Pana głosować. Tacy nie chodzą na wybory bo mają wszystko w d.
Obserwuj wątek
    • Gość: biedak Re: Panie Majchrowski, straciłem przez Pana 77 ty IP: *.compower.pl 03.01.05, 12:19
      proponuje zalozyc getto bogatych w dzielnicach biedy. elektorat ruczaju to ok 2
      %, wiec mozesz glosowac na Korwina Mikkiego. Zdrowia zycze
      • Gość: Greg Re: Panie Majchrowski, straciłem przez Pana 77 ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 13:15
        Jasne jak ktoś uczciwie pracuje i jest biedny to odrazu menel . Nie wszyscy
        koleś okradają innych i stać ich na kupno mieszkania . Może jak popatrzysz
        sobie na nowych sąsiadów to zmądrzejesz .
      • Gość: franek budowlaniec Re: Panie Majchrowski, straciłem przez Pana 77 ty IP: w3cache.* / *.2-0.pl 06.01.05, 09:26
        Ośle nie menelstwo tylko biedni ludzie, tobie gnoju jak się powiodło to dzięki
        ojcu bolszewikowi teraz się ciesz że masz pieniądze sobku który myślisz tylko o
        sobie i nie ubliżaj ludziom, menelstwo to mieszka w barakach
      • Gość: mischa Re: Panie Majchrowski, straciłem przez Pana 77 ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:17
        a propos getta!
        Jesli ktos wie jak wygladaja getta w Europie zach. albo USA, nie wspomninajac
        juz Ameryki Poludniowej, to nie ma watpliwosci, ze getto to pieklo. I to przede
        wszystkim dla tych, ktorzy w nim mieszkaja. A dopiero potem tych na zew.
        Jesli zapakuje sie rodzinny potrzebujace pomocy socjalnej, a wsrod tych sa
        takze rodziny patologiczne, to wszyscy oni ukisza sie we wlasnym sosie! Co dla
        nich oznacza zero szans na przyszlosc! Niech to przede wszystkim Pan
        Majchrowski sobie uswiadomi. Niech spyta socjologow!
        mischa
    • ruczaj.x Podaj go do sądu... my zamierzamy to zrobić... 03.01.05, 13:12
      ktoś zapłaci za nasze szkody, tutaj masz uzasadnienie mojego prawnika:

Dotyczy odpowiedzialności jednostek sam. ter. a więc gmin za szkody wyrządzone.
      Odpowiedzialnośc oparta jest na zasadzie ryzyka, a więc nie trzeba wykazywać winy (przypomniałam sobie że jest specjalny przepis który dotyczy gmin i w którym sa pewne udogodnienia procesowe).
      Pozostałe przesłanki odpowedzialności to wykazanie szkody - a więc wartość mieszkań i utracone korzyści a więc spadek cen mieszkań w stosunku do tego co by było gdyby nie było tej enklawy. Ponadto wyrządzenie szkody przy wykonywaniu powierzonych czynności (zadania socjalne gminy) zapewnienie mieszkań komunalnych i bezprawność - z powoałniem sie bardziej na zasady współżycia społecznego (klauzla generalna więc można z nią szaleć). Co do szkody - to tutaj myśle że musielibyście bazować na utraconych korzyściach a więc za ile moglibyście sprzedać mieszkanie i jak poleciało na wartości.

Art. 4201 [Samorząd terytorialny] § 1. Jeżeli szkoda została wyrządzona przez funkcjonariusza jednostki samorządu terytorialnego przy wykonywaniu powierzonej mu czynności, odpowiedzialność za szkodę ponosi ta jednostka samorządu terytorialnego, w której imieniu czynność była wykonywana. Przepisy art. 418, 419 i 420 stosuje się odpowiednio.

§ 2. Funkcjonariuszami jednostek samorządu terytorialnego w rozumieniu niniejszego tytułu są pracownicy samorządowi, radni, wójtowie (burmistrzowie, prezydenci miast), członkowie zarządów powiatów i województw, a także inne osoby, do których stosuje się przepisy o pracownikach samorządowych. Za funkcjonariuszy jednostek samorządu terytorialnego uważa się także osoby działające na zlecenie organów jednostek samorządu terytorialnego oraz ich związków.

Jest on samodzielną podstawą odpowiedzialności jednostki samorządu terytorialnego za szkody wyrządzone przez jej funkcjonariusza przy wykonywaniu powierzonych mu czynności. Jest on wzorowany konstrukcyjnie - co podkreślano w uzasadnieniu do projektu - na przepisie art. 417 dotyczącym odpowiedzialności Skarbu Państwa za szkody wyrządzone przez funkcjonariuszy państwowych

Odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez funkcjonariuszy jednostek samorządu terytorialnego przy wykonywaniu powierzonych im czynności ponoszą te jednostki samorządu terytorialnego, w których imieniu czynności była wykonywana.
      Przepis art 4201 posługuje się pojęciem "jednostka samorządu terytorialnego", które zgodnie ze strukturą samorządu terytorialnego pozwala na stwierdzenie, że od strony podmiotowej odpowiedzialnymi są: gminy (art. 164 ust. 1 Konstytucji oraz art. 2 ustawy o samorządzie gminnym), wyposażone w osobowość prawną, tworzone przez gminy, związki międzygminne, określane także jako związki komunalne (art. 64-65 ustawy o samorządzie gminnym), powiaty (art. 2 ustawy o samorządzie powiatowym), związki powiatów (art. 65 i nast. ustawy o samorządzie powiatowym) oraz województwa (art. 6 ustawy o samorządzie województwa).

Dotyczy:
      1) pracowników samorządowych,
      2) radnych,
      3) wójtów (burmistrzów, prezydentów miast) Należy w tym miejscu wspomnieć, że nazwę tego organu reguluje art. 26 ustawy z dnia 8.03.1990 r. o samorządzie gminnym SamGminU (j.t. Dz. U. 2001 r. Nr 142, poz. 1591). Z Burmistrzem stykamy się w gminie, w której siedziba władz znajduje się w mieście położonym na terytorium tej gminy, natomiast w miastach powyżej 100 000 mieszkańców organ wykonawczy nosi nazwę - prezydent miasta.,
      4) członków zarządów powiatów i województw,
      5) inne osoby, do których stosuje się przepisy o pracownikach samorządowych (j.t. Dz. U. 2001 r., Nr 142, poz. 1593, ze zm.).
      Za funkcjonariuszy jednostek samorządu terytorialnego uważa się ponadto, osoby działające na zlecenie organów jednostek samorządu terytorialnego oraz ich związków.]

Zasady i przesłanki odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez funkcjonariusza samorządu terytorialnego

Tak więc odpowiedzialność ta oparta jest na zasadzie ryzyka, a przesłankami tej odpowiedzialności są:

- fakt wyrządzenia przez funkcjonariusza samorządowego szkody przy wykonaniu powierzonych mu czynności,
      - bezprawność zachowania się funkcjonariusza samorządowego w przypadku wykonywania czynności o charakterze władczym i wina funkcjonariusza w przypadku wykonywania czynności o charakterze niewładczym (gospodarczym) oraz
      - związek przyczynowy.

A. Wyrządzenie przez funkcjonariusza państwowego szkody przy wykonaniu powierzonych mu czynności
      Powierzenie to może dotyczyć tak funkcjonariusza bezpośrednio wyrządzającego szkodę, jak i funkcjonariusza wykonującego czynności nadzorcze nad funkcjonariuszem będącym bezpośrednim sprawcą szkody (por. wytyczne SN z 1971r., s. 19).
      Powierzenie wykonania czynności może nastąpić poprzez polecenia dokonania konkretnej czynności, jak również wynikać z charakteru pełnionej funkcji lub zajmowanego stanowiska. W tym też znaczeniu dla niektórych funkcjonariuszy (np. policjantów) podjęcie czynności poza czasem służby należy w pewnych sytuacjach do ich obowiązków, a tym samym działania te są realizowane w ramach powierzonych im czynności. Przyjmuje się, że polecenie to może być wyraźne lub dorozumiane, a w tym ostatnim przypadku wynikać nawet z tolerowania przez przełożonego pewnego typu zachowania się funkcjonariusza. Nie stoi natomiast na przeszkodzie dla przyjęcia odpowiedzialności fakt, że zachowanie się funkcjonariusza - wykonującego powierzone czynności - znacznie odbiega od udzielonej mu instrukcji lub ustalonych reguł postępowania, tak pod względem zakresu jak również sposobu działania, niezależnie zresztą od tego czy fakt ten jest wynikiem nieudolności funkcjonariusza, wynikiem nadużycia przez niego uprawnień, czy nawet popełnienia przestępstwa

B) Bezprawność zachowania się funkcjonariusza państwowego

Rozumiana jako niezgodność działania z prawem tj. normami prawnymi lub dobrymi obyczajami (zasadami współżycia społecznego)

C. Związek przyczynowy
      Z ogólnych zasad odpowiedzialności odszkodowawczej oraz normatywnego sformułowania, że pomiędzy szkodą a zachowaniem się funkcjonariusza państwowego musi istnieć normalny związek przyczynowy. Odsyłając w tym zakresie do wywodów zawartych w komentarzu do art. 361 k.c. (szkoda – a więc straty które poszkodowany poniósł, oraz korzyści które mógły osiągnąc, gdyby mu szkody nie wyrządzono).

za szkody wyrządzone przez funkcjonariuszy państwowych istotne znaczenie przypisać należy stanowisku, że na byt tej odpowiedzialności nie ma wpływu fakt, że poszkodowany przyczynił się do powstania szkody.

pozdrawiam
      • Gość: Greg Re: Podaj go do sądu... my zamierzamy to zrobić.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 13:20
        To już przychodzą i wam niszczą coś...
        • tomaszek193 Nigdy więcej Majchrowskiego! 03.01.05, 14:51
          Gość portalu: Greg napisał(a):

> To już przychodzą i wam niszczą coś...

Jakby to były Twoje pieniądze też byś był wściekły i nie zastanawiał się czy
          coś zniszczą czy nie jak Ci się tacy "biedni" wprowadzą w Twoją okolicę.
          Takie sąsiedztwo zawsze i wszędzie powoduje utratę wartości okolicznych
          nieruchomości. Są to realne pieniądze, a więc obiektywne i mówią same za siebie
          co się tam będzie dziać. Facet traci mnóstwo kasy, a takich ludzi jest tam
          kilkadziesiąt tysięcy. Majchrowski to bezmyślny populista i też nie będę na
          niego głosować, mimo, że już to niestety raz zrobiłem.
      • Gość: maria waskowicz Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: *.ists.pl / *.ists.pl 03.01.05, 14:46
        Ludzie cytujecie fragmenty nie majac pojecia gdzie one maja zastosowanie
        Czy jak sobie jeden z drugim kupil mieszkania a obok mieszka sasias ktory jest
        alkoholikiem to tez do sadu lecisz bo spadla Ci wartosc mieszkania !!!!
        przeciez tam maja wybudowac blok i tyle i co z tym polecicie do sadu :)))
        A kto tam bedzie mieszkal to juz inna sprawa
        • Gość: Anka Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: *.autocom.pl 03.01.05, 15:13
          inaczej byś pisała gdyby twoje mieszkanie stracilo na wartości. Kobieto,
          zastanów się co piszesz, bo to chyba Tobie się w głowie pomieszalo od tego
          Radia Maryja itp
          jak mozna pomagać jednym szkodząc tym samym drugim? Paranoja
          • Gość: Kinga Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: *.NET / 81.21.203.* 03.01.05, 16:17
            Wszyscy oczekuja że będziemy altruistami.
            Niestety są takie czasy ,że trzeba myśleć o swoich interesach.
            Skoro nikt nie liczy się ze mna to ja tez nie mam zamiaru liczyc sie z innymi.
            Oczywiście ,że większości ludzi chodzi o pieniądze na które ciężko pracują
            .
          • Gość: Greg Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:17
            Najlepiej to może by dla tych ludzi zamiast mieszkań komunalnych zbudować obóz
            koncentracyjny. Wtedy nowobogaccy byli by szczęśliwi a, tak to chyba z głodu
            poumierają.
            • Gość: Lea Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:19
              Ruczaj to zadupie idealnie nadające się na lokalizacje dla mieszkań
              komunalnych.
              • Gość: tomek Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: *.ey.com.pl 03.01.05, 16:23
                co, chciałoby się tam zamieszkać? :)
                • tomaszek193 Nigdy więcej Majchrowskiego! 03.01.05, 17:20
                  Gość portalu: tomek napisał(a):

> co, chciałoby się tam zamieszkać? :)

...pewnie za darmo, tzn. za kasę miasta, tzn. za kasę z naszych podatków, tzn.
                  także za moją kasę. I pewnie za kasę tego faceta co stracił 77 tys zł.

Tak to niestety wygląda.
                  Nigdy więcej Majchrowskiego!
                  • Gość: Z Pszczelnej Re: Nigdy więcej Majchrowskiego! IP: *.gw-rozdroze.lama.net.pl 03.01.05, 19:55
                    Mieszkam w niewielkim bloku w najblizszej okolicy planowanych slumsów
                    Majchrowskiego. Wszyscy moi sąsiedzi są załamani i wystraszeni tym co tu
                    będzie.
                    Znam kamienicę w Podgórzu, gdzie są dwie rodziny, które pewnie już szykują się
                    do przeprowadzki na Ruczaj, do tych komunałek. Nikomu nie życzę takiego
                    sąsiedztwa, nie ma na nich mocnych - ani właściciel kamienicy ani straż miejska
                    i policja nie mogą sobie z nimi poradzić. A jak wygladają ich mieszkania, każdy
                    może zajrzeć, bo dziury w drzwiach są takie (pamiątki po imprezach i
                    awanturach), że można wpaść do tych "ludzi" nie otwierając ich.
                • Gość: huk Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:10
                  zesrac by sie chciało
            • oryginal Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo 03.01.05, 20:02
              A cóż innego robi pan Majchrowski jak nie buduje obóz? Może nie koncentracyjny
              ale obóz. Taka liczba osób, które są w takiej, a nie innej sytuacji,
              umieszczona w jednym miejscu - to rodzi patologię.
              To tak jakby w jednej szkole przy 30 klasach utworzyli 1, w której będą tylko i
              wyłącznie dzieciaki z problemami wychowawczymi i edukacyjnymi. Zmienią się,
              nadgonią do pozostałych?
          • Gość: Waldi Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: *.chello.pl 04.01.05, 19:27
            No... a najlepej to ich wszystkich wyrżnąć w pień, znaczy sie tych "meneli"...
            O kurcze ... a gzie postawić krematorium co by ich po wyrżnieciu spalic ...
            • rwkrak Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo 06.01.05, 14:10
              Nie propozycje mówią o rozproszeniu a nie budowaniu getta
        • Gość: Gary Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo IP: 80.48.253.* 04.01.05, 19:10
          > Czy jak sobie jeden z drugim kupil mieszkania a obok mieszka sasias ktory jest
          > alkoholikiem to tez do sadu lecisz bo spadla Ci wartosc mieszkania !!!!

nie sąsiad, tylko całe osiedle...

> przeciez tam maja wybudowac blok i tyle i co z tym polecicie do sadu :)))

nie blok tylko tylko całe osiedle... celowo zmieniasz fakty (prowokacja) czy
          jestes naprawde niedoinformowana (...)
        • ruczajka Re: Cos Wam sie w glowach pomieszalo 04.01.05, 23:49
          Gość portalu: maria waskowicz napisał(a):

> Czy jak sobie jeden z drugim kupil mieszkania a obok mieszka sasias ktory
          jest
          > alkoholikiem to tez do sadu lecisz bo spadla Ci wartosc mieszkania !!!!
          KUPUJĄC MIESZKANIE SPRAWDZAŁĄM JAKICH BĘDĘ MIAŁAM SĄSIADÓW I ZA TO ZAPLACIŁAM
          (O TAK, CENY MIESZKAŃ W NIEKTÓRYCH CZĘSCIACH MIASTA TO 50% CENY MOJEGO-CZY TO
          DLA PNI JEST ARGUMENT?????
          > przeciez tam maja wybudowac blok
          NIE BLOK TYLKO KILKA JESZCZE RAZ KILKA OSIEDLI RAZEM NA 2500 MIESZKAŃ-PROSZE
          TO SOBIE PRZELICZYĆ NA ILOŚĆ "BLOKÓW" I MIESZKAŃCÓW.
          > A kto tam bedzie mieszkal to juz inna sprawa
          a SPRAWA BO TAM GDZIE SĄ KOMUNALNE JUŻ TERAZ SĄ PROBLEMY I TO TYLKO PROBLEMY.
          ŻYCZĘ ZNAJOMOŚCI FAKTÓW
      • Gość: pan janek Re: Podaj go do sądu... my zamierzamy to zrobić.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:09
        Ale ty głupi jesteś
        • Gość: Ruczajka ty za to jesteś "bardzo" mądry IP: *.autocom.pl 03.01.05, 21:34
          co możemy przeczytać w każdej twojej wypowiedzi
      • Gość: mischa Re: Podaj go do sądu... my zamierzamy to zrobić.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:11
        Prosze mi wyjasnic na jakiej podstawie wykazac mozna bezprawnosc wybudowania na
        Ruczaju mieszkan socjalnych? Sam fakt spadku cenny nieruchomosci nic nie znaczy.
    • jan.z.hektarami BUAHAHAHHA 03.01.05, 21:48
      jak sie ma kase to sie buduje chatę na 30 tysiącach metrów kwadratowych.
      Nikt wtedy nie przeszkadza.
      I można na koniu sobie pojeździc.
      I mieć swoje wiśnie, czereśnie, brzoskwinie, truskaweczki.
      I można sie smiac z "bogatych" dupków, którym mam nadzieję w niedługim
      czasie obrażani lokatorzy komunalnych bloków podpalą te "bogate" mieszkania.
      • ruczaj.x ooo jak miło Pan Janek ma nicka:) 03.01.05, 22:06
        kulturka ta sama :( niestety
        • jan.z.hektarami A masz coś naprzeciwko? 04.01.05, 01:01
          Co? Kulturka?
          • ruczaj.x Nie, wręcz przeciwnie.. 04.01.05, 10:00
            pozdr.
    • Gość: edi nic nie straciles a zyskales IP: *.byu.edu 04.01.05, 02:10
      Cena mieszkania to wartosc urojona. Jezeli chcesz je sprzedac to zanaczy ze tak
      naprawde nie potrzebujesz mieszkania. A Ci menele to tez ludzie, co prawda nie
      sadze zeby koncentrowanie ludzi o podobnych dochodach w jednym miejscu bylo dla
      nich zbawienne, ale prezydent nie chial zle. Moze zapoznalbys sie z nowymi
      sasiadami i pomogl im zamiast ich przekreslac. problemy biora sie z wykluczenia
      tych mniej szczesliwych przez arogantow i tych co zapomnieli jak sie zyje na
      "granicy".
      • Gość: jasne Re: nic nie straciles a zyskales IP: 62.121.129.* 04.01.05, 08:59
        hihihi
        "jesli chce sprzedac tzn ze nie potrzebuje"
        powinien odstapic to swoje mieszkanie menelom
        to skandal zeby mial mieszkanie ktore nie jest mu potrzebne kiedy pan Wacek
        nalogowy alkoholik bez pracy nie placacy alimentow na 4swoich dzieci z roznymi
        kobietami nie ma gdzie mieszkac!

edi -moze dasz mi te "urojone" 150 tys na mieszkanie? to dla ciebie pewno
        drobiazg a ja widzisz- dziwnie nie mam gdzie mieszkac mimo ze pracuje nie pije
        nie mam nalogow odprowadzam podatki -a mieszkanie na Ruczaju byloby dla mnie
        idealne. dlaczego mnie- produkujacemu ten DKB nie nalezy sie mieszkanie? jesli
        nie od ciebie to moze od Majchrowskiego? ;) Musze rzucic prace, pic i splodzic
        pare dzieci zeby je dostac? czy jak?? tak chyba szybciej dostane mieszkanie niz
        zarobie na nie uczciwie pracujac.
        • ku.klux.klaun Nic nie rozumiesz! Ale to można wyleczyć! 04.01.05, 09:04
          Nic nie rozumiesz! Ale to można wyleczyć!
          • Gość: jasne Re: Nic nie rozumiesz! Ale to można wyleczyć! IP: 62.121.129.* 04.01.05, 09:06
            Ładny masz nick,i taki w sam raz.;PPPPPP
        • Gość: kobieta pracujaca Re: nic nie straciles a zyskales IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 09:58
          Jak nie ma się nadwyżki finansowej i zarabia się mało to nie ma co marzyć o
          mieszkaniu za 150 tys...skąd w ogóle taka kwota??? dla mnie to zwykły snobizm,
          gdy nie majac wystarczajaco wysokich dochodów chce się mieszkać na 80m ,
          zamiast poszukac sobie choćby małego w innej często tańszej
          lokalizacji..pracuję od kilku ładnych lat i naprawdę z męzem sporo
          oszczędzaliśmy ,zeby kupić mieszkanie na rynku wtórnym , udało się kupić w
          ładnej i bezpiecznej okolicy 50m za 80tys z czego 1/2 to był nasz wkład własny,
          a reszta na kredyt, dlatego nie rozumiem ludzi , którzy kierując się zwykłym
          snobizmem maja wydumane mieszkaniowe wymagania , a potem kwiczą , ze nie mogą
          kredytu spłacić lub okolica niebezpieczna itp..no ale zechciało się mieć duze
          mieszkanie to trzeba teraz spłacać!trzeba mierzyc siły na zamiary, a nie
          chorowac potem z "urojenia", żałosny jestes i tyle .
          • ruczaj.x hahhahahaha rozumiem, że to jedna i ta sama osoba. 04.01.05, 10:05
            niezły oszołom z Ciebie..

80tys. za 50m2 z rynku wtórnego
            hahahhahahahah
            • Gość: kobieta pracująca Re: hahhahahaha rozumiem, że to jedna i ta sama o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:32
              Jestes zwykłym kmiotem jeśli uważasz ,ze tylko jedna osoba może myślec inaczej
              niż ty, spodziewałam sie ,ze trafie na osobe znajaca ceny na rynku wtórnym ,ale
              widze ,ze tylko ja i maż jeździliśmy po posrednikach szukając mieszkania i
              oczywiście nam sie udało kupis niedrogo i fajne, ale zawiśc i zazdrość zupełnie
              niczym nie uzasadniona tak cię zaślepiaja ,ze nawet nie chce ci sie podzwonić i
              choćby troche się zorientowac za ile ludzie sprzedaja teraz mieszkania, nie mam
              na myśli Śródmieścia ani droższych dzielnic, ogladalliśmy wcześniej
              miaszkania:na Azorach, os Tysiąclecia,os Oswiecenia, os Boh Września, ul
              Sołtysowska,ul Mickiewicaa, ul Płaszowska, Górka Narodowa i wiele innych
              arogancki niedowiarku,a propos niedawno znajomi kupili NOWE mieszkanie 40 m na
              ul Płaszowskiej za 100 tys i co ty na to panie niedoinformowany i zaślepiony
              złością i zawiscią???
              • Gość: jasne Re: hahhahahaha rozumiem, że to jedna i ta sama o IP: 62.121.129.* 04.01.05, 10:37
                ty chyba naprawde jaja sobie robisz :))
              • ruczaj.x ale powiedziales 80tys. za 50m2 04.01.05, 11:11
                a to nie to samo co 100tys. za 40... nie?

• Gość: jestem kobietą!!!! STALYNIK ODEZWIJ SIĘ - BIORA MNIE ZA CIEBIE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:12
                  jeszcze raz ktos mi powie "powiedziałes" zamiast powiedziałaś to mnie po prostu
                  skręci, a mieszkanie kupiłam za tyle bo było stare!!!tak powtarzam raz jeszcze
                  za 80tys 50m tyle ze wysoko w wieżowcu i do remontu ale i tak się opłacało:) a
                  brat ma NOWE MIESZKANIE!!! dwupokojowe!! na drugim pietrze z dwoma balkonami
                  itp ,a nowe do cholery jasnej musi być droższe zwłaszcza ,ze brat kupił je rok
                  póżniej jej niż ja,czyli nie zdażył jak ja przed boomem cenowym ,a "stalynica"
                  pozdrawaim ,bo bardzo go lubię:)))nistety nie piszę tak jak on, ale z tego co
                  wiem on nie śle maili z neostrady jak ja tylko z kablówki:))

PS Niestety ceny mieszkań na Mistrzejowicach mocno podskoczyły:( jestem obecnie
                  w ciży i niestety obaeaim się ,że te 50 m bedzie kiedys dla nas i dwójki
                  planowanych dzieci za małe:(oglądaliśmy z meżem jedyne jakie zostało tuż przy
                  pętli tramwajowej ale niestety 4 piętro bez windy choć aż 100 m z TARASEM NA
                  PARK i za 125 tys okazja była ale się zmyła , bo jakies małżeństwo kupiło to
                  mieszkanie:(
                  • ruczaj.x proszę się nie denerwować 04.01.05, 13:28
                    to może zaszkodzić dziecku.

Cena mieszkania w NH nie ma żadnego związku z ceną mieszkania na Salwatorze czy Zalesiu. Można równie dobrze podać ceny mieszkań w Jaworznie (1 tys. za m2) i co z tego? A nic!
                    Chcesz sobie mieszkać na starym blokowisku, twoja sprawa.

My chcemy mieszkać na bezpiecznym i zielonym os. Ruczaj-Zalesie... tyle.

[jasne, że nie mogę mieć pewności, ale na 99% to StalyNick :]
              • Gość: kasia Re: hahhahahaha rozumiem, że to jedna i ta sama o IP: *.compower.pl 05.01.05, 16:11
                Twoje mieszkanie rzeczywiście kupiłaś po wyjątkowo atrakcyjnej cenie.Ja swoje
                mieszkanie na Azorach sprzedałam w tamtym roku za 90 tyś 36m,ze ślepą kuchnią
                do tego,a jeśli chodzi o oś. Oświecenia, to tam są jedne z droższych mieszkań
                jeśli chodzi o Mistrzejowice.Wogóle Mistrzejowice w porównaniu ze starą Hutą są
                drogie, wiem coś o tym, bo w zeszłym roku kupiłam mieszkanie na oś Boh.
                Września właśnie, 70m za prawie 160tyś.
                • Gość: kobieta pracująca masz piękne mieszkanie:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:27
                  Mieszkasz niedaleko mnie:)domyslam się w którym miejscu i na pewno jesteś
                  zadowolona , bo miejsce naprawde jest fajne i okolica piękna:)ciesze się ,ze
                  spodobało Ci się to zielone i bezpieczne miejsce wierz mi nic nie stracisz na
                  wartości tego mieszkania , bo ceny juz podskoczyły, znajomi chcieli kupić
                  mieszkanie tez na Boh. Września trzypokojowe(chyba koło 56 m) i mimo ,ze było
                  ono na rynku wtórnym to nie mieli 125 tys, a chetny się znalazł i kupił to
                  mieszkanie,więc Twoje nowe i duze jest teraz warte duzo więcej niz za nie
                  zapłaciłaś i jego cena będzie rosła:) wiem cos o tym ,bo z planów
                  inwestycyjnych Mistrzejowice bedą niedługo jedną z przyjemniejszych dzielnic(bo
                  drozszą juz jest) mamy nowe ulice , nowe przystanki i chodniki, ogródki, a
                  planuje się jeszcze pare innych korzystnych dla mieszkańców rzeczy:D z czego
                  bardzo sie cieszę:D pozdrawiam serdecznie:D

PS ,masz racje okazyjnie kupiliśmy to mieszkanie ,ale to było w 2003 roku i
                  udało sie nam przed boomem cenowym:)
                  • Gość: kasia Re: masz piękne mieszkanie:D IP: *.compower.pl 05.01.05, 16:42
                    Pozdrawiam :):):)
            • Gość: Kobieta pracujaca najpierw oszołomie sam sie zorientuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:39
              za ile i gdzie mozna kupic mieszkanie, i zamiast siać histerię , ,ze niby jedna
              i ta sama osoba pisze popatrz,ze ja mam neostradę , a inni kablówkę, modemy
              itp twoje niedoinformowanie mówi mi ,ze w ogóle nie szukałes mieszkania , a
              teraz sięmiotasz i piekliszna wszystkich , bo się okazuje ,ze mieszkanie na
              Ruczaju, gdzie wrony zawracają sporo kosztuje.ps chyba jesteś młodcianym
              młokosem , bo dobrze zorientowany człowiek takich bredni ,by nie rozpisywał i
              dla twej informacji powtórzę TAK KUPIŁAM rok temu mieszkanie 50m za 80tys!!!!
              • Gość: kobireta pracując Re: najpierw oszołomie sam sie zorientuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:43
              • Gość: kobieta pracujaca i jeszcze dodam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:48
                ,ze mój brat po wielu poszukiwaniach kupił mieszkanie dwupokojowe 2 pietro z
                dwoma balkonami na os Boh Września(Mistrzejowice)za 110 tys, buduje to grupa
                Bryksy i w marcu zostanie blok oddany i co łyso?

PS mozesz sobie zadzwonić to ci powiedzą ile kosztował metr i ,ze wszystko
                sprzedali.Na łaszowską tez zsobie zadzwoncie dwupokojowe było w podobnej cenie
                i wszyscy je wykupili a takich mieszkań jest sporo w Krakowie wystarczy chodzić
                na giełde miaszkań co miesiąc w kazdy weekend i przeglądać "Nieruchomości"
                • ruczaj.x Stalynicku :) twój styl poznałbym wszedzie 04.01.05, 11:10
                  pozdrawiam
                • ruczaj.x ale co to ma do Ruczaju-Zalesia.. 04.01.05, 11:23
                  przecież oczywiste, że ceny w NH są o wiele niższe.
                  Na Ruczaju natomiast ceny wyglądają (albo raczej wyglądały) tak:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=17672954&a=17697625
                  za:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=17672954&a=17695493
                  Co tylko potwierdza, że miasto zamiast budować nowe mieszkania powinno dokonywać zakupów na wolnym rynku właśnie w najtańszych rejonach miasta.
                  To by było logiczne. Sprzedać 6 ha ziemii na Ruczaju-Zalesie 15mln zł. Dołożyć 80mln zł przewidziane na budowe tych mieszkań i zwyczajnie kupić używane najtańsze mieszkania (na parterach, "ślepe kuchnie" czy cokolwiek). Przecież Ci ludzie dostają mieszkanie za darmo GWARANTUJE CI, że nikt z nich nie będzie narzekał. Może ja mam problemy z myśleniem, ale czy zamiast fundować nowiutkie mieszkania, nie lepiej obdarować WIĘCEJ osób mieszkaniami używanymi.
      • ruczaj.x buhahahhaha... w tym samym tonie wypowiadał się 04.01.05, 10:03
        > Cena mieszkania to wartosc urojona. Jezeli chcesz je sprzedac to zanaczy ze tak
        > naprawde nie potrzebujesz mieszkania.

wiceprezydent, ręcę opdają poprostu

swoją drogą niezłe brednie, a jeśli dorobiłbym się trójki dzieci i musiałbym kupić większe, to brakujące pieniądze byłby już troszkę mniej iluzoryczne, nie?
      • Gość: Roxa Re: nic nie straciles a zyskales IP: *.aine.pl 04.01.05, 22:13
        Urojone co Ty masz coś w głowie. Ja nie płacę urojonych pieniędzy za swoje
        mieszkanie. Ty chyba nie umiesz liczyć!!!! A jeśli chodzi o prezydenta to on
        nie chce źle, o nie - tyle, że on nie chce źle dla siebie, bo ma w tym interes -
        następną kadencję. A ci ludzie? Oni tak naprawdę go nie obchodzą!!!!
      • ruczajka Re: nic nie straciles a zyskales 05.01.05, 00:08
        Gość portalu: edi napisał(a):

> Cena mieszkania to wartosc urojona. NIESTETY NIE MASZ RACJI, TO KONKRETNA
        SUMA Z AKTORA NABYWASZ PRAWO DO LOKALU. (MOGĄ W NIEJ BYĆ ZAWARTE NP. ODSETKI I
        PROWIZJE OD KREDYTU) WYSTARCZYŁO WEJŚCIE POLSKI DO UNII I WARTOŚĆ NASZEGO
        MIESZKANIA WZROSŁA WG INF. RYNKOWYCH O 1/3 CENY POCZĄTKOWEJ. Jezeli chcesz je
        sprzedac to zanaczy ze tak
        > naprawde nie potrzebujesz mieszkania. GDZIE TU LOGIKA???? cHCEMY Z AKILKA LAT
        KUPIĆ WIĘKSZE MIESZKANIE BO MAMY NADZIEJĘ, ŻE NASZA RODZINA BEDZIE SIĘ SKŁADAĆ
        Z 2 DZIECI.
        A Ci menele to tez ludzie, OWSZEM I WIELU ZNAM, A NAWT MIESZKALIŚMYZ WŚROD
        TAKICH SĄSIADÓW W CENTRUM , WSZYSTKO DOBRZE DOPÓKI NIE MA ŁĄMANI PRAWA, LEKU O
        DZIECI I SWOJĄ WŁASNOŚĆ co prawda nie
        > sadze zeby koncentrowanie ludzi o podobnych dochodach w jednym miejscu bylo
        dla
        > nich zbawienne, ale prezydent nie chial zle.JESTEM POD WRAŻENIEM, A DUŻO Z
        ATAKIE PISANIE PŁACĄ/???? Moze zapoznalbys sie z nowymi
        > sasiadami i pomogl im zamiast ich przekreslac. problemy biora sie z
        wykluczenia OD RAZU WIDAĆ ŻE OSOBA JEST PO RESOCJALIZACJI I CHCIAŁABY SIĘ
        ZAPOZNAĆ, MOJE DZIECI NIE MAJĄ WYCHOWYWAĆ SIĘ W TAKIM OTOCZENIU.
        > tych mniej szczesliwych przez arogantow i tych co zapomnieli jak sie zyje na
        > "granicy". O BOŻE! MY NADAL OSZCZEDZAMY, NIE ŻYJEMY PONAD STAN A TO CO MAMY
        NIE JEST PREZENTEM OD MIASTA TYLKO CIĘŻKO ZAPRACOWANE= OSZCZĘDNOŚCI +
        WYRZECZENIA. PROSZĘ NIE MYLIC LUDZI BIEDNYCH I LUDZI ZE ŚRODOWISK
        PATOLOGICZNYCH.
    • pilly Przepłaciliście za ruczajskie mieszkania, ot co. 04.01.05, 10:00
      Daliście się naciągnąć deweloperom, którzy omamili was wspaniałymi
      wizualizacjami, planowaną linią szybkiego trawaju i bliskością Wawelu. Gdy
      swego czasu sprzedawałem mieszkania dla jednego z nich, wydawało mi się, że
      moim głównym problemem będzie ukrycie brudnej rzeczywistości w postaci
      sąsiedztwa potężnego kompleksu odrapanych kloców z wielkiej płyty i ich
      mieszkańców. Nic z tych rzeczy, to był złoty czas. Czy wszyscy nowi ruczajowcy
      byli ślepi kupując swoje mieszkania? Menele byli tam na długo przed wami.

Pomysł podania do sądu polityka, na którego się głosowało i który po prostu
      realizuje swoje obietnice wyborcze jest kuriozalny. Otwórzcie oczy i
      przestańcie dawać się naciągać.
      • ruczaj.x tiiaaa 04.01.05, 10:06
      • Gość: maria waskowicz swiete slowa przeplacili a teraz strach w oczach IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.01.05, 10:18
        Swiete slowa przeplacili za mieszkania, developerzy na opowiadali bajek co to
        za lokalizacja, a tera oczy sie otwieraja i nagle sobie uswiadamiaja ja ze to
        normalna szara dzielnica
        I maja teraz pretensje do calego swiata ze miasto chce gdzies biednych ludzi
        umiescic, a jak sie ktos odezwie i powie co mysli to zaraz Pan Ruczaj.X ma
        teorie ze to jedna i ta sama osoba :)) a tak to wszyscy mysla tak jak On :))
        • ruczaj.x ale ty jesteś NUUUUUDDDDNNYYYY 04.01.05, 10:28
          • tomaszek193 ...wyłazi komuna 04.01.05, 11:22
            Tragiczna jest ta dyskusja. Ludzie nie mają podstawowego pojęcia o ekonomii,
            prawach popytu i podaży, - komuna wyłazi całą gębą. Wartość jakiegoś dobra jest
            mierzona wartością transakcji kupna sprzedaży. Każde biuro nieruchomości
            potwierdzi, że nowe bloki na Ruczaju (pomijam te z wielkiej płyty) "chodziły"
            dotąd za 3200-4000 w zależnosci od wielkości, piętra i lokalizacji. Gdyby
            wszystkim podobały się Mistrzejowice albo Płaszowska, ceny tam też byłyby
            wysokie, bo każdy deweloper chce zarobić jak najwięcej, także Bryksy. Podobnie
            jest z akcjami na giełdzie, jak jest jakiś smród wokół firmy akcje spadają a
            jak wszyscy chcą mieć w portfelu jakąś firmę to jej ceny rosną, bez względu czy
            się to komuś podoba czy nie. Najwyższy czas uświadomić sobie, że mieszkanie to
            też jest towar, a jego cena zależna od wielu czynników. I jeśli w tej materii
            majstruje taki oszołom jak Majchrowski, to faktycznie lepiej stamtąd uciekać,
            bo ratunku nie ma.
            • pilly Komuna wyłazi, ale z czyich butów? 04.01.05, 12:47
              Prawo podaży i popytu mówi o tym, że sprzedajesz za tyle, za ile ktoś chce
              kupić. Wasze obecne problemy wynikają właśnie z tego, że ono obowiązuje. Nie
              twierdzę, że nie kupowano mieszkań po podanych cenach. Twierdzę, że kupujący,
              patrząc na plusy (przyrodniczo ciekawa okolica, rozwojowa infrastruktura i
              bliskość centrum), zupełnie zamknęli oczy na oczywiste minusy - jak chociażby
              sąsiedztwo ogromnego blokowiska. Mam wrażenie, że dla was Ruczaj to jakaś
              mityczna kraina: część, w której zamordowano bestialsko pana Michała Łyska leży
              gdzieś w Nowej Hucie, a wasze fajne mieszkania na Woli Justowskiej. Tak
              oczywiście nie jest i dlatego uważam, że płacenie 4000/mkw w tej okolicy to
              przesada. Inwestycje to trudna gra, czasem kupuje się coś w szczycie
              koniunktury i traci. Nie słyszałem wielkich skarg od osób, które w czasie
              gorączki internetowej kupiły na NYSE akcje boo.com, ale cóż może ich myślenie
              było trochę mniej komunistyczne.

To wszystko nie zmienia faktu, że Majchrowski popełnia poważny błąd budując
              bloki i osiedla komunalne. Najrosądniejsza wypowiedź w tym wątku mówi o
              konieczności zmiany strategii miasta w tym zakresie, czyli o rynkowej sprzedaży
              gruntów miejskich i rynkowym kupowaniu mieszkań. Niestety to wywoła jeszcze
              większe protesty, bo zamiast sąsiada z bloku obok, będziecie mieli sąsiada
              piętro niżej.

Cała ta sytuacja ma niewątpliwy plus - masy głosujące najwyraźniej zaczynają
              rozumieć, że politycy jednak spełniają swoje groźby wyborcze. Natomiast jeśli
              liczycie, że "tysiące ludzi z Ruczaju pogoni Majchrowskiego w najbliższych
              wyborach do diabła" możecie się głęboko rozczarować. Został on prezydentem nie
              dzięki wam, bo u was wygrał Lassota, ale dzięki mieszkańcom głównie Nowej Huty
              i Prądnika. A ci, z racji wyraźnego dostrzegania ich problemów przez obecne
              władze Krakowa oraz ulokowania kolejnego osiedla komunalnego na Ruczaju zamiast
              w niby oczywistej lokalizacji w NH, raczej przedłużą kadencje radnym i
              prezydentowi. Tym bardziej, że kilka spraw jednak mu się udało.
              • ruczaj.x cóż takiego Majchrowski zrobił dla NH i Prądnika? 04.01.05, 13:12
                Obecna polityka miasta to jakieś szaleństwo... byle więcej, szybciej.. żeby tylko zdążyć z oddaniem przed wyborami. Bez planowania, bez przewidywania konsekwencji.
                Idealnym wręcz przykładem jest budowa dworca PKS.... kilkadzisiąd milionów.. i co - BRAK DOJAZDU.
                A takich inwestycji jest więcej...

Takw tym przypadku Majchrowski wyda prawie 100mln. zł, żeby upakować 2-3tys. najbiedniejszych... i co... i będzie getto... ale to dopiero później, jakoś to będzie. Najważniejsze jest przecięcie wstegi, wywiady, autografy.

Stosuje pan tutaj logikę giełdową...
                a co by pan powiedział gdyby kupiłby pan akcje jakiejś rewelacyjnej spółki, a tu nagle ktoś zaczyna W SPOSÓB JAWNY działać na jej szkode
                To chyba zakończyło by się w sądzie, nie?

Wiem Pan co do cen tak się składa, że ustalane są one przez większość, i to że panu nie podoba się jakaś lokalizacja jest ZUPEŁNIE nieistotne dla sprawy.

Tematem tej dyskusji jest jawne okradnie mieszkańców z ich oszczędności i gdyby to było chociaż w słusznej sprawie... a tutaj chodzi tylko i wyłącznie o grę polityczną.
                A ucierpia jak zwykle najbiedniejsi.
                • Gość: kobieta pracująca spróbuj mi znowu przypisac mi inną płeć:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:33
                  Pytasz co zrobił dla huty(na boku Mistrzejowice mylą ci sie z cześcią starej
                  huty)nie wiem co zrobił, ale mnie żyje się tu bezpiecznie , spokojnie, jest
                  swietna komunikacja, do rynku mam 20 /25 minut góra jazdy, mogę bez obaw w nocy
                  iść z psem na spacer, nie ma kradzieży, dzielnicowy jest bardzo miły i dobrze
                  pilnuje porzadku,klatki sa czysciutkie , zadbane , otynkowane i wyremontowane
                  bloki, mili sąsiedzi , nowa, cicha i bezbieczna winda, czysto i schludnie na
                  każdym piętrze,zadnych meneli, blokersów choc jak sie jakis przypałęta to mi
                  siatke poniesie,w ciaży jestem i korzystam z przywilejów:))mnóstwo zieleni z
                  jednej strony dwa parki z drugiej zalew i to czyni z Miastrzejowic odrębną,
                  przyjemną dzielnicę takze w sensie topograficznym( wystarczy popatrzeć na mapę
                  i pojechac zobaczyć gdzie leży "Huta", a gdzie Misterzejowice)rok w rok
                  wygrywamy w konkursach zieleń Krakowa, najwiącej tu ogródków i zadbanych
                  trawników, mieszkają tu emeryci lub ludzie młodzi z dziećmi , którzy albo
                  dostali mieszkanie po rodzichach, kupili po prostu nowe lub tak jak ja i maz
                  przeprowadziliśmy sie od rodziców z Krowodrzy i jesteśmy zadowoleni:)wolimy
                  mieszkać tutaj niż gnieżdzić się w droższym lecz ciaśniejszym mieszkaniu
                  w "lepszej" dzielnicy z rodzicami, a co do przyszłosci to mam nadzieje ,że w
                  końcu radni poczynia jakieś kroki by raz na zawsze wyplewić co poniektórym z
                  głow to stereotypowe i niesprawiedliwe czesto postarzeganie Mistrzejowic ,
                  które z huta maja niewiele wspólnego i mentalnie i topograficznie i
                  architektonicznie, pozdrawiam z mojego bezpiecznego i cichego kąta na ziemi i
                  kończę ,bo pies pragnie byc wyprowadzony:)

PS jestem kobietą, bez fałszywej skromnosci dodam ,ze atrakcyjna i w niczym
                  meżczyzny nie przypominam powtarzam po raz kolejny.
                  • Gość: lotton no to szkoda, ze IP: *.compower.pl 04.01.05, 14:45
                    nie ma takich klimatow na oswiecenia > wiezowce przypominaja jedna wielka
                    spelune, szyby porysowane i powybijane... ale nie ze wzgledu na sasiedztwo, ale
                    hordy kiboli cracovii, z ktorymi spoldzielnia nie ma pojecia co zrobic.
                    wystarczylby system kaer i po sprawie....
                    • Gość: Aston Vila Do ruczaj.x - Sprawdź swoją pocztę ,PILNE IP: *.um.krakow.pl 04.01.05, 15:42
                      • Gość: krakauer Do wszystkich kmiotow nowobogackich IP: *.g.pppool.de 04.01.05, 15:52
                        Ja mieszkam w Niemczech od 1988 roku.I jest to normalne ze ma osiedlu
                        mieszkaniowym sa bloki wlasnosciowe i komunalne.Nie wplywa to w zadnym
                        przypadku na obnizenie ceny wlasnosciowych mieszkan!
                        Przede wszystkim liczy sie lokalizacja !!!
                        Najgorzej jak sie z CHAMA pan zrobi....wtedy tylko bat moze pomodz...
                        • Gość: Gary Re: Do wszystkich kmiotow nowobogackich IP: 80.48.253.* 04.01.05, 19:20
                          > Ja mieszkam w Niemczech od 1988 roku.I jest to normalne ze ma osiedlu
                          > mieszkaniowym sa bloki wlasnosciowe i komunalne.Nie wplywa to w zadnym
                          > przypadku na obnizenie ceny wlasnosciowych mieszkan!

może przybliżysz wszystkim jakie są kryteria przydziału do takich mieszkań w
                          Niemczech? tak się składa, że spędziłem troszkę czasu w Niemczech i Holandii i w
                          porównaniu z moimi obserwacjami, to piszesz o zupełnie innych blokach, niż te
                          które mają powstać na Ruczaju.

> Przede wszystkim liczy sie lokalizacja !!!

święte słowa - dlatego dziwna jest budowa bloków komunalnych na działce, gdzie
                          1ha kosztuje ok. 2,5 mln pln...

> Najgorzej jak sie z CHAMA pan zrobi....wtedy tylko bat moze pomodz...

np. jak się z Niemiec do Polski przyjeżdza ;-)
                          • mogw Lokalizacja nie jest za specjalna 05.01.05, 20:31
                            Moim zdaniem lokalizacja Ruczaj, Kobierzyn, Huta, Kurdwanow jest jak
                            najbardziej odpowiednia na tego typu bloki nie sa to najlepsze dzielnice Krakowa
                            i kazdy logicznie myslacy czlowiek sie z tym zgodzi, nie robmy na sile z
                            Kobierzyna Srodmiescia czy Woli
                            Cena ziemi przyjmujac wartosc przez Pana podana to 25000 za ar jest cena jak na
                            warunki krakowskie do przyjecia jesli mamy porownywac to do ceny ziemi w
                            lepszych dzielnicach
                            Ale jesli do oszacowania wartosci ziemi w tamtej okolicy wezniemy ostatnie
                            transakcje kupna-sprzedazy to cenan ta jeszcze spada do ceny okolo 18-20 tys za
                            ar
                            • Gość: Gary Re: Lokalizacja nie jest za specjalna IP: 80.48.253.* 05.01.05, 22:17
                              > Moim zdaniem lokalizacja Ruczaj, Kobierzyn, Huta, Kurdwanow jest jak
                              > najbardziej odpowiednia na tego typu bloki

Żadna lokalizacja nie jest odpowiednia na takie typu bloki - powinno się kupować
                              mieszkania w RÓŻNYCH dzielnicach (ze względów ekonomicznych oczywiście nie w
                              najdroższych typu Śródmieście/Wola J.) za pieniądze pochodzące np. ze sprzedaży
                              tejże działki. Ruczaj nadaje się do tego by kupować takie mieszkania tak samo
                              jak wspomniane wyżej dzielnice + oczywiście wszystkie inne, gdzie cena za m2 nie
                              przekracza, załóżmy: 3,5tys. pln. Jeśli znajdzie się mieszkanie np. w
                              Bronowicach - to w Bronowicach, jeżeli w Krowodrzy to w Krowodrzy etc. dbając o
                              to ABY NIE TWORZYĆ JEDNOLITYCH SKUPISK BIEDY. i o to mi chodzi, a nie o to, że
                              akurat nie w okolicach Ruczaju (a po prawdzie Kobierzyna).

> nie sa to najlepsze dzielnice Krakow
                              > a
                              > i kazdy logicznie myslacy czlowiek sie z tym zgodzi,

hm... o atrakcyjności terenu/dzielnicy dla kupujących świadczy cena jaką skłonni
                              są zapłacić za mieszkanie (m2). działa tu wspomniana kilka razy zależność
                              podaż-popyt. jeżeli są chętni by kupić w Kobierzynie na rynku pierwotnym
                              mieszkanie za 3100pln+VAT /m2 - to znaczy, że jest to (w danym czasie) cena
                              równowagi - wg rynku tyle jest wart m2 mieszkania. w porównaniu do cen np. w
                              Kurdwanowie, w Hucie czy Azorach i - o ile pamiętam, a jeśli się mylę proszę o
                              korektę - na rynku pierwotnym na ul. ks. Meiera (ok. Krowodrzy) to jest to (a
                              raczej była) dość atrakcyjna lokalizacja. cały kłopot polega na tym, że plany p.
                              prezydenta zachwiały cenami... i:

> Cena ziemi przyjmujac wartosc przez Pana podana to 25000 za ar jest cena jak na
                              >
                              > warunki krakowskie do przyjecia jesli mamy porownywac to do ceny ziemi w
                              > lepszych dzielnicach
                              > Ale jesli do oszacowania wartosci ziemi w tamtej okolicy wezniemy ostatnie
                              > transakcje kupna-sprzedazy to cenan ta jeszcze spada do ceny okolo 18-20 tys

... w ten sam sposób spadła również cena działki KTÓREJ MIASTO JEST
                              WŁAŚCICIELEM. dlatego w odniesieniu do tamtejszych mieszkańców można mówić o
                              narażeniu ich na utratę majątku, a w odniesieniu do władz miasta można mówić o
                              niegospodarności. cena jest do przyjęcia, ale można w Krakowie znaleźć działki
                              tańsze.

Jeszcze jedno - atrakcyjność Kobierzyna może być mierzona albo subiektywnie
                              (mnie się podoba, bo prawie za miastem, poza tym ma wiele wad ale to na inny
                              wątek) albo ceną rynkową. Ale cały problem nie dotyczy TYLKO atrakcyjności.
                              Pomyśl proszę i doszukaj się wypowiedzi osób związanych z pomocą dla środowisk
                              biedoty/bezdomnych, a przekonasz się, że najgorszym rozwiązaniem jest tworzenie
                              takich właśnie skupisk. Najgorszym właśnie dla tych ludzi! Poza tym - za Twoim
                              przykładem odwołam się do logiki - lepiej dać wędkę niż rybkę, nieprawdaż?

Próba przeniesienia problemu socjologicznego na dyskusję o wyższości jednych
                              dzielnic nad innymi, nie jest na miejscu. Mieszkańcy Krakowa (nie tylko
                              Kobierzyna) dostają kiełbasę wyborczą, która jest bombą z bardzo skróconym
                              lontem...

• Gość: kobieta pracująca nie mieszkam tam na szczeście:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:55
                      Oświecenia to takie blokowisko ,gdzie sąsiad zagląda drugiemu z okna , bo
                      bloki sa na nieszczęscie ich mieszkańców jeden przy drugim wybudowane:(nie
                      mieszkam na Oświecenia choć ode mnie jest tam tylko 25 minut piechotą, ale fakt
                      słyszałam ,ze kibice daja tam ludziom w kość i blokersi też:( niestety
                      wykształcenie rodziców nie zawsze idzie w parze z kulturą ich potomstwa, czego
                      przykładem jest nie tylko Oświecenia ale i inne podobne osiedla w Krakowie,
                      mieszkam w wieżowcu ,ale nie przypomina on w niczym speluny choć powstał
                      wczesniej niż nowe wiezowce na Oświecenia, ale nie powinno sie tak
                      generalizować, bo częsć Oświecenia jest spokojniejsza, gorzej z tą wybudowaną
                      najpóźniej:(przy wyborze mieszkania jak szukaliśmy z męzem lokum największą
                      wagę przywiazywaliśmy do mieszkańców,otoczenia,słowem obserwowaliśmy co i jak ,
                      bo jak mawia moja znajoma, która mieszka na Żabicu "na nic piękny wychuchany
                      blok , cudne mieszkanie z wielkim tarasem jak wokół pełno złodzieji i
                      bandziorów , strach wyjsc na klatkę , samochód najlepiej trzymać w garażu, a
                      mieszkanie trzeba miec zamkniete na tysiac spustów i najlepiej z wściekłym psem
                      w środku dla ochrony:(
                      • ruczaj.x jak wrócisz do swojej pierwotnej osobowości.. 04.01.05, 16:08
                        to możesz się troszkę zdenerwować,
                        'Stalemunicku' takie pisanie o Oświecenia na pewno się nie spodoba

pozdr. :)
                      • Gość: maria waskowicz Kultura zalezy od nas nie od sasiadow IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.01.05, 17:49
                        Swieta slowa na zabincu srach przejsc w nocy zeby nie dostac bo wszedzie zgraja
                        mlodzierzy w kapturach to samo bedzie na Waszym osiedlu jak dorosna dzieci i
                        beda stac na klatkach: beda palic, pic i chlac wode i obmacywac kolezanki i nic
                        na to nie poradzicie bo nawet jak im zapewnicie na maksa czas to zawsze bedzie
                        ich ciagnac do kumpli a coreczki beda piszczec na widok goscia w kapturze :)) i
                        o tym pomyslcie a nie o biednych emerytkach z pieskami co sie wprowadza do
                        bloku komunalnego
                        A byl ktorys z Krzykaczy dzisiaj w kosciele? zreszta ksiadz po koledzie chodzi
                        i zaglowe sie lapie co Ci nowi-bogacze wymyslaja !!! przyjdzie i do Was ale
                        pewnie go nie wpuscicie
                        • Gość: Gary Re: Kultura zalezy od nas nie od sasiadow IP: 80.48.253.* 04.01.05, 19:31
                          > A byl ktorys z Krzykaczy dzisiaj w kosciele? zreszta ksiadz po koledzie chodzi
                          > i zaglowe sie lapie co Ci nowi-bogacze wymyslaja !!! przyjdzie i do Was ale
                          > pewnie go nie wpuscicie

bogacze... mam znajomych na szuwarowej, ale bogaczy to tam niewielu - wystarczy
                          spojrzeć na stojące tam samochody. coś Ci się chyba pomyliło.

a co ma ksiądz/Kościół do budowy mieszkań komunalnych? tyle, że - jak każdy
                          katolik - powinien dbać o biedniejszych. ale nie kosztem ich samych
                          (umieszczenie ich w TAKIEJ ILOŚCI w jednym miejscu) i nie kosztem innych
                          (gwałtowny spadek wartości mieszkań na sąsiednich osiedlach).

Twoja niewiedza/bezmyślność wskazują na głupotę... a nawet kretynizm, natomiast
                          forma wypowiedzi zmierza ku dewocji. w jednym i w drugim wypadku żaden
                          partner/partnerka do dyskusji.

żegnam.
                          • inezja21 Gary popieram. 04.01.05, 19:45
                            Świetnie to napisałes,zwłaszcza o tej dewocji.Pełne poparcie.
                            Proszę mnie nie mylić z iinezją 21.Jestem przeciwko komunałkom.
                          • Gość: maria waskowicz Ze Pan umie pisac juz wiemy a teraz papa IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.01.05, 10:15
                            Nie wnosisz panocku nic do dyskusji wiec do widzenia a z ludzmi "nikt" nie
                            rozmowiom
                  • m.in Re: spróbuj mi znowu przypisac mi inną płeć:P 05.01.05, 00:11
                    temat nie dla mnie, ale przeczytałem całośc
                    jedna uwaga do "kobiety pracującej"
                    napisałaś:
                    z mojego bezpiecznego i cichego kąta na ziemi

serdecznie gratukuję, niemniej wartałoby się zastanowić, co się stanie, jesli
                    ten niewątpliwie przecudnej urosy wieżowiec zostanie obudowany innymi, z
                    lokatorami niekoniecznie pracującymi tudzież emerytowanymi

koledzy z Ruczaju mniej więcej o tym piszą
                    zalecam pamiętać o tym, kiedy koparki wjadą na plac
                  • krakowiak75 Re: spróbuj mi znowu przypisac mi inną płeć:P 05.01.05, 15:57
                    Gość portalu: kobieta pracująca napisał(a):

> Pytasz co zrobił dla huty(na boku Mistrzejowice mylą ci sie z cześcią starej
                    > huty)nie wiem co zrobił, ale mnie żyje się tu bezpiecznie , spokojnie, jest
                    > swietna komunikacja, do rynku mam 20 /25 minut góra jazdy, mogę bez obaw w nocy
                    >
                    > iść z psem na spacer, nie ma kradzieży, dzielnicowy jest bardzo miły i dobrze
                    > pilnuje porzadku,klatki sa czysciutkie , zadbane , otynkowane i wyremontowane
                    > bloki, mili sąsiedzi , nowa, cicha i bezbieczna winda, czysto i schludnie na
                    > każdym piętrze,zadnych meneli, blokersów choc jak sie jakis przypałęta to mi
                    > siatke poniesie,w ciaży jestem i korzystam z przywilejów:))mnóstwo zieleni z
                    > jednej strony dwa parki z drugiej zalew i to czyni z Miastrzejowic odrębną,
                    > przyjemną dzielnicę takze w sensie topograficznym( wystarczy popatrzeć na mapę
                    > i pojechac zobaczyć gdzie leży "Huta", a gdzie Misterzejowice)rok w rok
                    > wygrywamy w konkursach zieleń Krakowa, najwiącej tu ogródków i zadbanych
                    > trawników, mieszkają tu emeryci lub ludzie młodzi z dziećmi , którzy albo
                    > dostali mieszkanie po rodzichach, kupili po prostu nowe lub tak jak ja i maz
                    > przeprowadziliśmy sie od rodziców z Krowodrzy i jesteśmy zadowoleni:)wolimy
                    > mieszkać tutaj niż gnieżdzić się w droższym lecz ciaśniejszym mieszkaniu
                    > w "lepszej" dzielnicy z rodzicami, a co do przyszłosci to mam nadzieje ,że w
                    > końcu radni poczynia jakieś kroki by raz na zawsze wyplewić co poniektórym z
                    > głow to stereotypowe i niesprawiedliwe czesto postarzeganie Mistrzejowic ,
                    > które z huta maja niewiele wspólnego i mentalnie i topograficznie i
                    > architektonicznie, pozdrawiam z mojego bezpiecznego i cichego kąta na ziemi i
                    > kończę ,bo pies pragnie byc wyprowadzony:)
                    >
                    > PS jestem kobietą, bez fałszywej skromnosci dodam ,ze atrakcyjna i w niczym
                    > meżczyzny nie przypominam powtarzam po raz kolejny.

Mieszkasz na pewno na os. Tysiaclecia/ Zlotego Wieku,
                    a nie Oswiecenia, a przeciez to ostatnie to tez Mistrzejowice.

• Gość: nie zainteresowany Re: spróbuj mi znowu przypisac mi inną płeć:P IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.01.05, 19:38
                      > Mieszkasz na pewno na os. Tysiaclecia/ Zlotego Wieku,
                      > a nie Oswiecenia, a przeciez to ostatnie to tez Mistrzejowice.

malo mnie obchodzi wasz konflikt, uscilam tylko informacje:
                      Dzielnica Mistrzejowice sklada sie z:
                      os Oswiecenia,os Złotego wieku,os Boh.Wrzesnia,os Piastow,os Mistrzejowice
                      + zapewne jakies ulice
                      Reasumujac, ta Pani moze mieszkac na ktorymkolwiek z tych osiedli, i ma ona
                      zdecydowanie racje mowiac ze nie słusznie jest ta dzielnica mylona z Nowa Huta
                      (zreszta tak jakby tam nie bylo równie cennych mieszkan jak na Ruczaju,smieszne)
                      • Gość: kobieta pracująca Re: spróbuj mi znowu przypisac mi inną płeć:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:31
                        dodam jeszcze os.Kombatantów, Mistrzejowice Nowe, sporo ulic, których nazw nie
                        sposób wszystkich wymienić(i wymienione wcześniej Os. Tysiąclecia i Os Złotego
                        Wieku) i oczywiscie najbogatsze "Eldorado" Miestrzejowic ,czyli osiedle domków
                        jednorodzinnych :) oczywiście zgadzam się z Tobą ,ze tu nie brak droższych i
                        czesto w lepszym standardzie mieszkań ,niz gdzie indziej, a ceny tez nie
                        odbiegają od Ruczaju, ha, obecnie mozna by rzec ,ze bardzo podskoczyła cena za
                        metr i ku uciesze mieszkańców Mistrzejowic ich mieszkania są warte jeszcze
                        więcej:D
                        Ps.Biorąc pod uwagą wciąż rosnącą liczbę mieszkańców całych Mistrzejowic już
                        dawno powinny być one odrębną dzielnicą niezależną od Huty , z która ma
                        niewiele wspólnego i myśle ,ze tak się niedługo stanie:) bo powierzchniowo już
                        dawno jest większa od innych krakowskich dzielnic.
                        • Gość: niezainteresowany Re: spróbuj mi znowu przypisac mi inną płeć:P IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.01.05, 14:33
                          > dodam jeszcze os.Kombatantów, Mistrzejowice Nowe, sporo ulic, których nazw nie
                          >
                          > sposób wszystkich wymienić(i wymienione wcześniej Os. Tysiąclecia i Os
                          Złotego
                          > Wieku) i oczywiscie najbogatsze "Eldorado" Miestrzejowic ,czyli osiedle
                          domków
                          > jednorodzinnych :)
                          Co do os Kombatantow to nie jestem pewien czy nie nalezy ono do dz Bienczyce
                          (tak jak pobliskie os Strusia i os Kalinowe), os Mistrzejowice Nowe obecnie
                          nazywa sie poprostu os Mistrzejowice (a takie wczesniej wymienilem),a
                          wspomniane przeze mnie uliczki obejmuja miedzy innymi "eldorado", a nieco
                          ubozsze ale niewiele "eldorado" znajduje sie rowniez w sasiedztwie os
                          Mistrzejowice :D
                          A co do drozszych mieszkan, to mialem na mysli np mieszkania nad skarpa w
                          czyzynach (watpie zeby byly tanie, ale glowy nie dam bo sie nie interesowalem),
                          ul Mistrzejowicka, kilka blokow wcale nie tanich, i pare innych przykladow tez
                          by sie znalazlo...
                          A co do dzielnicy, hmmm mieszka Pani niedlugo wiec mozna wybaczyc :D
                          oto link do strony internetowej NASZEJ DZIELNICY :D
                          www.mistrzejowice.info/pozdrawiam
                          • Gość: niezainteresowany Re: spróbuj mi znowu przypisac mi inną płeć:P IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.01.05, 14:35
                            www.mistrzejowice.info/
              • Gość: Gary Re: Komuna wyłazi, ale z czyich butów? IP: 80.48.253.* 04.01.05, 19:25
                prawo podaży i popytu właśnie w tym wypadku działa doskonale: kiedy ludzie nie
                wiedzieli, że powstaną mieszkania komunalne, popyt był duży (co implikowało dość
                wysoką cenę, ale wtedy rozsądną). jednak decyzja o budowie mieszkań komunalnych
                W TAKIEJ ILOŚCI powoduje oczywiste przesunięcie na krzywych - popyt spadnie,
                zatem cena spadnie (przy relatywnie niezmienionej podaży). i to jest problem -
                czynnik wywołujący ten ruch (budowa mieszkań) ewidentnie działa na niekorzyść
                ludzi, którzy tam posiadają mieszkanie. imho to się rzeczywiście nadaje do sądu
                (komunalne na drogiej działce - niegospodarność), zapisy o dobrym sąsiedztwie...
                ale to już robota dla prawników.
                • ruczaj.x prawnik już nad tym pracuje 04.01.05, 19:33
                  i nie tylko tym
                • Gość: krakauer Re: Komuna wyłazi, ale z czyich butów? IP: *.g.pppool.de 04.01.05, 22:15
                  Gość portalu: Gary napisał(a):
                  zapisy o dobrym sąsiedztwie

No wlasnie.Wspolczuje tym ktorzy cie maja za sasiada....
                  Nazjezdzalo sie chamstwa do Krakowa i zamiast sie probowac dostosowac do
                  rodowitych Krakowian przenosza tu swoje wiesniackie zwyczaje ...
                  Zapamietaj Burku ze fortuna sie kolem toczy...Troche wiecej pokory kmiotku!
                  • Gość: Gary Re: Komuna wyłazi, ale z czyich butów? IP: 80.48.253.* 04.01.05, 22:44
                    > Nazjezdzalo sie chamstwa do Krakowa i zamiast sie probowac dostosowac do
                    > rodowitych Krakowian przenosza tu swoje wiesniackie zwyczaje ...

mówisz o przodkach p. Majchrowskiego? to nie wieśniackie - to głupie. Twoja
                    diagnoza jest mylna.

> Zapamietaj Burku ze fortuna sie kolem toczy...Troche wiecej pokory kmiotku!

średni poziom dyskusji. wróć na merytoryki - koryguj błędy (np. moje), bo jeśli
                    masz w zanadrzu tylko żałosne pojękiwania, to chyba nie podyskutujemy. szkoda
                    czasu na plucie jadem.

• Gość: bialy Re: Komuna wyłazi, ale z czyich butów? IP: 81.210.120.* 05.01.05, 07:38
                    Krakauer - jak masz taki kreowac taki obraz rzekomych "prawdziwych" mieszkancow
                    Krakowa, to daruj sobie wypowiedzi na forum. Bardziej szkodzisz, niz pomagasz.
                    A dyskusja tego nie mozna nazwac. czyzbys byl zwyklym trollem?

bialy.
      • ruczajka Re: Przepłaciliście za ruczajskie mieszkania, ot 05.01.05, 00:17
        pilly napisał:

> Daliście się naciągnąć deweloperom, A NIE, BO WOLNY RYNEK
        którzy omamili was wspaniałymi
        > wizualizacjami, planowaną linią szybkiego trawaju i bliskością Wawelu. Gdy
        > swego czasu sprzedawałem mieszkania dla jednego z nich, wydawało mi się, że
        > moim głównym problemem będzie ukrycie brudnej rzeczywistości w postaci
        > sąsiedztwa potężnego kompleksu odrapanych kloców z wielkiej płyty i ich
        > mieszkańców. CIEKAWE A SPRZEDAWAŁEŚ W NOCY I KOMUŚ KTO BYŁ PIERWSZY RAZ W
        KRAKOWIE??????Nic z tych rzeczy, to był złoty czas. Czy wszyscy nowi ruczajowcy
        > byli ślepi kupując swoje mieszkania? Menele byli tam na długo przed wami. I
        DALEJ SĄ DLATEGO STARY RUCZAJ KOSZTUJE 2 TYS, A OKOLICE SZUWAROWEJ 3TYS.
        >
        > Pomysł podania do sądu polityka, na którego się głosowało i który po prostu
        > realizuje swoje obietnice wyborcze jest kuriozalny. Otwórzcie oczy i
        > przestańcie dawać się naciągać.
        NIE GLOSOWALAM /NIE PODAJEMY POLITYKA TYLKO JEGO DECYZJE./ p. MAJCHROWSKIEMU
        MOŻNA TYLKO WSPÓLCZUĆ W JAKIM STYLU PRÓBUJE ZDOBYĆ GŁOSY POPULISTÓW I
        DEMAGOGÓW.
    • ruczajka Z życzeniami dyskusji merytorycznej 04.01.05, 23:39
      Po lekturze wszystkich wątków zapraszam Szanowne Towarzystwo do zapoznania się
      z faktami na stronie www.protest.itour.pl Zaskakujące dla mnie jest,że udaje
      nam się tam zachować zimną krew i kulturę dyskusji. Czego i Państwu życzę. Żeby
      prowadzić dyskusję dobrze jest znać zasady logiki (tego narzędzia filozofów)
      lub chociaż kierować się zdrowym rozsądkiem w podejmowanych kwestiach.
      • iinezja21 Na Waszym forum jest cenzura !!!! 05.01.05, 10:31
        Sznowna Pani
        niech Pani niech Pani nie pisze tutaj bzdur na Waszej stronie odsylacie na
        forum "NASZ RUCZAJ" z tym tylko ze wszystkie posty ktore nie sa zgodne z
        Panstwa przekonaniami sa usuwane, CENZURA !!!!!
        Wiec niech Pani nie bedzie smieszna piszac ze zachowujecie kulture dyskusji
        to tak jak za czasow PRLu bylo wspaniale bo wszyscy sie zgadzali a jak ktos
        mowil inaczej to juz wiedziano co z nim zrobic
        To samo robia Panstwo na forum dodatkowo trzeba sie logowac, wnioskuje wiec
        ze boja sie Panstwo glosow przypadkowych glosow
        Moze czas zaczac porzadki od siebie
        • ruczajka Re: Na Waszym forum jest cenzura !!!! 05.01.05, 10:52
          Po pierwsze:odsyłałam do strony www, żeby każdy zapoznał się z faktami, a forum
          jest dla i tylko DLA uczestników protestu. Niemerytoryczne, denerwujące
          dyskusje prowadzimy w takich miejscach-)))))). A swoją drogą na naszym forum
          twierdziłą Pani(o ile w ogóle mam do czynienia z kobietą), że podpisała
          PODPISAŁA Pani protest, czyżby????/ Jakoś te zeznania niespójne. I złośliwie na
          koniec: tylko Pani młody wiek i może jeszcze chęć poklasku tłumaczy, że nie
          czyta Pani ze zrozumieniem tekstów, to program szkoły podstawowej, czyżby
          przerobiony poza szkołą. -))))))
          • inezja21 Ruczajka,nie myl TEGO KOGOŚ ze mną,prosze!!!! 05.01.05, 13:57
            iinezja21 to wariat,który po to założył nicka podobnego do mojego by wszystkich
            mylić i dezinformację wprowadzać.
            Nie daj się na to nabrać.
            • ruczajka Do inezja 21 PRZEPROSINY!!!! 05.01.05, 15:44
              O rany, najmocniej Cię przepraszam. Dotarło do mnie, że mnie też może spotkać
              taki atak schizofrenii ze strony jakiegoś ..... Chyba szkoda czasu na dyskusje
              z mackami matrix. Jeśli to jedna i ta sam osoba, to niech dalej rozmawia sama
              ze sobą. Jeszcze raz przeprosiny-))))).
              • inezja21 Re: Do inezja 21 PRZEPROSINY!!!! 05.01.05, 20:16
                napisałam ci coś na priva gazetowego:))))
                Pozdrawiam:)))
          • iinezja21 Nic nie podpisywalam :))) 05.01.05, 16:17
            cos Ci sie kolezanko pomieszalo
            Protest podpisywala moja slodka sympatyczna kolezanka inezja21 ktora ma
            podobnego nicka , ja jestem z forum NASZ RUCZAJ wykleta przez pana X i nie moge
            sie tam odzywac bo moje wypowiedzi sa niemerytrorycznei denerwujace bo mowie
            ze kazdy ma prawo do mieszkania i ze mysle ze troche przesadzacie
            Zobaczycie nie bedzie tak zle :))
            Czemu z gory zakladacie ze dotych blokow wprowadza sie sami kryminalisci ???
            pozdrowka
            • ruczaj.x przegrałeś... 06.01.05, 00:35
              szach i mat
        • ruczaj.x Jak zwykle nie ma pan racji... 06.01.05, 00:33
          Dostęp do forum został dla pana zablokowany z powodu rażącego naruszenia netykiety:
          - podszywanie się pod inną osobę [Inezja21]
          - spamowanie forum postami nie na temat
          np:
          • Ludzie dajmy spokoj z tym zawracaniem glowy (1) iinezja21 27.12.04, 17:45
          • Czas skonczyc z idiotycznym protestem (1) iinezja21 27.12.04, 17:55
          • Czas skonczyc protest (1) iinezja21 27.12.04, 18:13

no i zapewne przez tego maila: :D

Received: from poczta.gazeta.pl (unverified [172.20.25.75])
          by (imail3.gazeta.pl) with ESMTP id 8109015
          for <ruczaj.x@gazeta.pl>; Tue, 21 Dec 2004 15:45:50 +0300
          Return-Path: <iinezja21@gazeta.pl>
          Received: from ew11 (unverified [172.20.26.241])
          by av.gazeta.pl (av.gazeta.pl) with ESMTP id 578515
          for <ruczaj.x@gazeta.pl>; Tue, 21 Dec 2004 15:43:29 +0100
          Return-Path: <iinezja21@gazeta.pl>
          Message-ID: <1103640350518.ew11.iinezja21@gazeta.pl>
          Date:Tue, 21 Dec 2004 15:45:50 +0100 (CET)
          From:<iinezja21@gazeta.pl>
          To:ruczaj.x@gazeta.pl
          Subject:Walka o kase
          Mime-Version:1.0
          Content-Type:text/plain; charset=ISO-8859-2
          Content-Transfer-Encoding:8bit
          X-mailer:(c)Agora mailer (v3.00)
          Organization:Portal Agory S.A.
          X-IP:r8.ists.pl, r8.ists.pl
          X-Complaints-To:abuse@gazeta.pl
          X-URL:www.gazeta.pl
          X-Rcpt-To:<ruczaj.x@gazeta.pl>
          X-SpamDetect:*: 1.338000 From: ends in numbers=1.0,From: does not include a real name=0.3
          X-IP-stats:Incoming Last 0, First 26, in=251705, out=0, spam=0
          X-External-IP:172.20.25.75
          Status:RO
          X-UIDL:1103640351.12077_898997.imail3

"Panie RuczajX
          to jest walka o wielka kase i dobrze Pan o tym , Pan ma swoje
          interesy zapewne chce Pan wygrac w nastepnych wyborach a ja mam
          swoje interesy, sprzeczne z Pana"

cóż mogę więcej dodać...
          • iinezja21 Myslalam ze ma Pan wiecej klasy panie X 06.01.05, 10:53
            Co do podszywania juz nie jednokrotnie tlumacze ze nie podszywam sie pod
            sympatyczna mila inezje 21 i przy kazdej okazji to tlumacze nawet w tym watku
            co do spamowania to z Panem nikt nie moze sie rownac przeciez na okraglo mowi
            pan jedno i to samo cytuje te same artykuly zeby na wszystkich forach znano
            Pana poglady

No ale posuniecie z ujawnieniem prywatnego maila jest ponizej pasa Panie Ruczaj
            co tak Pana boli ze w kulturalny sposob staram sie przekonac do swoich racji i
            ze widzi Pan ze coraz wiecej osob ma zdania podobne do Naszego ze bloki
            komunalne moga i nikomu nie zaszkodzi ze beda tam mieszkac emeryci, wdowy i
            rodziny wielodzietne a to ze Pan sobie ubzdural ze beda tam zlodzieje i
            bandycie to juz pana problem

A co do listu dobrze wszyscy wiemy ze takie budowy to wielkie pieniadze i albo
            jest Pan dzieckiem albo kurcze doroslym facetem, pewnych rzeczy sie nie
            przeskoczy i trzeba problem rozwiazywac tak zeby go rozwiazac a nie tylko duzo
            gadac - takie sprawy powinnismy sobie wyjasniac droga mailowa a nie na forum bo
            poco go zasmiecac ale widze ze dla Pana cos takiego jak list prywatny nie
            istnieje .Dziecku tez Pan list otwiera ? czy moze bedzie otwieral ?
            • ruczaj.x KOGO PAN REPREZENTUJE?? 06.01.05, 11:36
              > Co do podszywania juz nie jednokrotnie tlumacze ze nie podszywam sie pod
              > sympatyczna mila inezje 21 i przy kazdej okazji to tlumacze nawet w tym watku
              proszę pana... jeśli używanie nick'a IInezja21
              to nie jest podszywanie się pod Inezje21...
              to chyba nie mamy o czym rozmawiać, prawda.

> No ale posuniecie z ujawnieniem prywatnego maila jest ponizej pasa Panie Ruczaj

To, że ujawniłem maila to jest naprawdę mało istotną drobnostka, mogę ujawnić dużo więcej, oczywiście tego nie zrobie.
              List jest do mnie (na konto mailowe protestu) i mogę sobie z nimi zrobić co mi się żywnie podoba.

> co tak Pana boli ze w kulturalny sposob staram sie przekonac do swoich racji
              To co pan robi od początku tego protestu jest ABSOLUTNIE PONIŻEJ WSZELKICH STANDARDÓW, wręcz niewyobrażalne... zero argumentów, kpina, wyszydzanie, obrażanie, podszywanie się... cała gama sztuczek (do tego w tak strasznie marnym wykonaniu).
              Pewnie ma pan jakiś drobny biznes w zniszczeniu życia tego osiedla. TO chyba OCZYWISTE, że trzeba TĘPIĆ postępowanie jakie pan reprezentuje. Chyba jest pan tego świadom?

> ze widzi Pan ze coraz wiecej osob ma zdania podobne do Naszego
              że niby kto? twoje alterego nr 53 ?

> komunalne moga i nikomu nie zaszkodzi ze beda tam mieszkac emeryci, wdowy i
              > rodziny wielodzietne a to ze Pan sobie ubzdural ze beda tam zlodzieje i
              > bandycie to juz pana problem
              proszę pana, ja sobie niczego nie ubzdurałem, moje wnioski wynikają z analizy dotyczasowych inwestycji w osiedla i bloki komunalne.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=19077132&a=19160595
              > A co do listu dobrze wszyscy wiemy ze takie budowy to wielkie pieniadze i albo
              > jest Pan dzieckiem albo kurcze doroslym facetem,
              ???? pan się powinien leczyć panie kolego.. lobbuje pan w swoim (czy swojego mocodawcy) interesie i śmie mnie pan nazywać dzieckiem
              TŁUMACZĘ PANU... TO OSIEDLE NIGDY TAM NIE POWSTANIE, WIĘCEJ MIASTO JUŻ NIGDY NIE WYBUDUJE TAKIEGO OSIEDLA.. proszę mi wierzyć wiem co mówie, proste?

> pewnych rzeczy sie nie
              > przeskoczy i trzeba problem rozwiazywac tak zeby go rozwiazac a nie tylko duzo
              > gadac - takie sprawy powinnismy sobie wyjasniac droga mailowa a nie na forum > bo poco go zasmiecac

Jeśli chce pan ze mna dyskutować na jakikolwiek temat proszę mi powiedzieć kim pan jest, jaki ma pan interes i przede wszystkim zacząć używać argumentów - to bardzo pomaga w konstruktywnej dyskusji.

> ale widze ze dla Pana cos takiego jak list prywatny nie
              > istnieje.Dziecku tez Pan list otwiera ? czy moze bedzie otwieral ?
              Proszę pana wysłał pan tego maila na skrzynkę protestu czego się pan spodziewał, jak chciał pan prywatności to proszę to zaznaczyć.
              TO BYŁ LIST DO MNIE, więc co do rzeczy ma otwieranie czejegoś listu??

Jeśli jest pan kimś z władz jestem, więcej niż otwarty na rzeczową dyskusję...
              staram się o nią od kilku tygodniu, tyle, że wszelkie moje listy są ignorowane.
              Inna sprawa, że po spotkaniu z Panem Prezydentem Majchrowski oraz wiceprezydentami straciłem wszelką nadzieje, że jakiekolwiek dyskusja z władzami ma sens.

pozdrawiam serdecznie
        • inezja21 Re: Na Waszym forum jest cenzura !!!! 13.01.05, 15:48
          Niedługo przestaniesz piszczec na forum...
    • Gość: Pianksi Re: Panie Jackowski Jacku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 07:41
      Gorąco popieram opinie. Właśnie (wedle mojej wiedzy) w normalnych krajach na
      tym polega decyzja wyborcy - demokracja. Pan stracił na tym i Pan nie
      zagłosuje. Słusznie.
      Czasami i 2 % może mieć znaczenie.
      W USA 2 % to potężny elektorat.
    • pilly Pytanie (trochę poza tematem) 05.01.05, 09:50
      W Krakowie jest ok. 30 tys. mieszkań komunalnych. Czy ktoś orientuje się ile
      jest takich mieszkań np. w Prokocimiu, a ile w Bronowicach? Ewentualnie gdzie
      mógłbym znaleźć te informacje?
      • Gość: baranek Pytanie też trochę poza tematem, ale dla kontekstu IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 05.01.05, 11:38
        Jak już poruszasz sprawę mieszkań komunalnych w całości, to też byłoby ciekawe
        dowiedzieć się ile od 1989 roku rozdano ("sprzedano" za ok. 10% wartości)
        mieszkań gminnych, ile za to uzyskano (np. średnio za m2) i dlaczego po takim
        rozdawnictwie nagle trzeba budować za pełną cenę kilkaset nowych mieszkań - na
        koszt podatników (to jest i mój) oczywiście...
        • annb dobre pytanie 05.01.05, 20:56
          też się nad tym zastanawiałam-ile mieszkań hojną ręką rozdano za psi pieniądz...
          i te kombinacje -czyli dać babci pieniądze bo komunalne jest na babcię a potem
          siłą do notariusza aby babcia,póki zdrowa na umyśle -darowała wnuczkowi
          miszkanie.
          bo wnuczek zgodnie z orzecznictwem nie mógl "dziedziczyć" mieszkania
          komunalnego...póki ono jest mieszkaniem komunalnym...
          czy są jakieś statystyki?
          • ruczaj.x kilkanaście tysięcy mieszkań... 06.01.05, 01:33
            przez pierwsze 7 miesięcy 2004 miasto sprzedało:
            1049 mieszkań uzyskano - 11 milionów złotych czyli średnio 10tys. zł za mieszkanie
            www.krakow.pl/art/archiwum/?id=2004092904
            tutaj masz dane za okres: 1999 - 2002
            www.krakow.pl/bip/bip/polityka/raport/mieszkalnictwo/?id=4&pt=Prywatyzacja%20zasobu%20mieszkaniowego
            A teraz ciekawostka, każdego roku miasto sprzedaje około 2000 lokali za 10% ich wartości (średnia cena około 10tys.), żeby następnie budować nowe osiedla komunalne, gdzie koszt mieszkania będzie wielokrotnie wyższy.
            O co w tym wszystkim chodzi??
            • annb Re: kilkanaście tysięcy mieszkań... 06.01.05, 07:52
              ruczaj.x przyznam się ze nei rozumiem
              ale ja wielu rzeczy nie rozumiem ...tak już mam...
              jest takie chińskie przekleństwo - obyś żył w ciekawych czasach....i chyba ktoś
              nas przeklął
              a wracając do sprawy....bogate to nasze miasto..nie powiem....
          • Gość: ruczaj.x Sprawa jest wygrana na Ruczaju tylko kilka blokow IP: *.crowley.pl 21.04.05, 16:18
            Ale nie ma co toczyc dyskusji sprawa jest wygrana na ruczaju powstanie kilka
            blokow a wiec tylko to czego nie mozna juz cofnac
            a reszta bedzie rozproszona po krakowie
        • pilly O, temat na kompletnie nową dyskusję 06.01.05, 09:01
          Przypuszczam, że wcześniej gdzieś tutaj poruszany.
          Zawsze zastanawiało mnie jedno: czemu komunalnych uwłaszcza się za bezcen, a
          spółdzielcy muszą płacić za to, za co już wcześniej zapłacili? Wg mnie to dwie
          strony tego samego zjawiska. Kasta urzędnicza siedząc wygodnie w fotelach
          zarządów spółdzielni, utrudnia uwłaszczenie lokatorów, bo jest to sprzeczne z
          jej interesami. Z drugiej strony przydziela mieszkania komunalne najbardziej
          potrzebującym, czyli sobie, a później się na nich uwłaszcza za 10% wartości.
          Szczególnie w atrakcyjnych lokalizacjach.
          Jeśli, powtarzam - jeśli, Ruczaj/Kobierzyn mają taką wartość jak myślicie - nie
          martwcie się o spadek cen. Żaden urzędnik nie będzie rzucał pereł przed
          wieprze. Wieprze zamieszkają gdzie indziej, a na Ruczaj wprowadzą się raczej
          krewni i znajomi królika. Uwzględniając dotychczasową dynamikę rozrostu
          administracji Majchrowskiego i RMK to się może stać. Dopiero w tym kontekście
          ta inwestycja nabiera przerażajych rozmiarów.
          • ruczaj.x nie można wykluczyć takiego rozwiązania... 06.01.05, 09:33
            Nie można wykluczyć, że urzędasy budują te mieszkania dla siebie,
            co tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że to osiedle budowane za nasze pieniadze NIE POWINNO POWSTAWAĆ!
      • ruczaj.x Nie mamy dokładnych danych... ale... 06.01.05, 01:03
        Mieszkania, które są własnościa miasta można rozdzielić na dwie grupy:
        - mieszkania rozsiane po całym Krakowie, nie jestem w stanie powiedzieć jaka jest dokładna ilość, co ciekawe miasto prowadzi politykę wyprzedaży tych zasobów za 10% wartości (tak dobrze zrozumieliście, można dostać mieszkanie np. w Krowodrzy za 14tys. zł). Rozsiane po dzielnicach mieszkania (poza małym procentem) nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa.
        - osiedla i bloki komunalne
        w tym przypadku w większości przypadków dochodzi do powstania BARDZO poważnych patologii społecznych (o czym wielokrotnie pisałem)
        mamy mnóstwo przykładów:
        ul. Marczyńskiego protest.itour.pl/artykulgk1.jpg
        ul. Komuny Paryskiej 3 (wypowiedz policjanta - "bloki cudów, sytuacja niedoopanowania")
        ul. Wąska 4-8
        ul. Boh. Września xx
        ul. Józefińska 24a
        ul. Rybitwy 133
        os. Górali 5
        os. Złotej Jesieni 11 A i B www.zyciekrakowa.pl/nowahuta/index.php?option=content&task=view&id=525&Itemid=
        os. Szkolne 13
        Kantorowice-Zesławice (jak to ujęła jedna pani: "odrażajace miejsce")
        Zastów

o wnioskach i sugestiach UMK dotyczacych budowy osiedli komunalnych można poczytać sobie tutaj:
        www.cyfronet.krakow.pl/mk/rmk/uchwaly/show_pdf.php?id=14946
        Polecam stronę 62 i dalej...

pozdrawiam
        • pilly Wnioski 06.01.05, 08:24
          Pobieżny rzut oka na listę pozwala stwierdzić, zgodnie z rozsądnym trendem
          rozpraszania skupisk lokali komunalnych, że nie ma już na nie miejsca przede
          wszystkim w Nowej Hucie. A przecież to najtańsze tereny i miejsce, gdzie
          protestujący chcieliby przenieść budowę tych bloków.
          Jednak z ostatecznymi wnioskami wstrzymam się do czasu, gdy dotrę do pełnych
          danych.
          • ruczaj.x Protestujemy przeciwko politycy miasta... 06.01.05, 09:44
            a nie konkretnej lokalizacji. Nie chcemy przerzucać tego problemu na innych. Domagamy się rozsądnej polityki!
            Wg nas, mieszkańcy innych dzielnic Krakowa powinni się dołączyć do tego protestu, żeby już nigdy nie powstał taki projekt.

Rozwiązaniem problemu wg nas powinny być przetargi na zakup pakietów mieszkań np. w zamian za ziemie (czy gotowke). W warunkach przetargu powinien znaleźć się warunek o rozproszeniu lokalizacyjnym mieszkań, takie rozwiązanie minimalizuje koszty. Do mieszkań takich przesiedlane byłyby rodziny ubogie i z przesiedleń (a więc niestanowiące zagrożenia dla życia społecznego), rodziny mocno patologiczne powinny być izolowane.
            [Sam słyszałem jak Majchrowski planował budowę "takich wzmocnionych baraków" na obrzeżach miasta, niestety są to tylko plany.]
            Uważamy, że kumulowanie rodzin biednych, wraz z pewną ilością mieszkań socjalnych z całą pewnością skończy się powstaniem patologicznego getta.

pozdrawiam
            • ruczaj.x polityce miasta... 06.01.05, 09:45
        • Gość: kasia091 Re: Nie mamy dokładnych danych... ale... IP: *.compower.pl 06.01.05, 14:07
          Co masz na myśli pisząc o oś Boh.Września,bo ja mieszkam i jakoś nie
          zauważyłam ,szczególnej tu patologii,przeciwnie czuję się tu bezpiecznie,a
          moimi sąsiadami są kulturalni ,wykształceni i dobrze sytuowani ludzie.Nie
          wymieniaj szablonowo osiedla,któremu nic konkretnego nie możesz zarzucić.
          Oczywiście piszę tylko w imieniu oś.Boh. Września.
          • Gość: kobieta pracująca popieram:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:47
            Zupełnie nie rozumiem co pan "ruczaj.x" miał na myśli wsadzając Bogu ducha
            winne spokojne osiedle:/ na Boh Września mam bardzo blisko i często bywam tam z
            racji fajnych sklepów i banku,pierwszy raz słyszę o jakiejś patologi, czy
            pan "ruczaj.x" za patologię rozumie starszą nieszkodliwą babcię , która coś do
            siebie mówi idac chodnikiem, czy moze małe dzieci wracające z przedszkola
            czasem bardzo spontanicznie wyrażjące radośc z powrotu do domu??? jeśli tak to
            życzyłabym sobie i innym tylko takich" patologii...przykro się robi
            człowiekowi , gdy ktoś nie mający bladego pojęcia o danej okolicy(wystarczyło
            by się przejechac i zobaczyć)rzuca na nie kalumnie i niesprawiedliwie ocenia,
            podczas ,gdy prawda jest całkiem inna, osiedle zamieszkują ludzie
            młodzi ,wykształceni , a w tzw starszej cześci osiedla większosć stanowią
            pracownicy umysłowi , ja nie spotkałam tu ani jednego menela, nikt nie boi się
            wracac w nocy i spacerować , sklepy są czynne czasem do 22 -giej i jeszcze jak
            żyję nie było włamania ani bójek i im podobnych...Nic nie wiem o jakimkoliek
            proteście mieszkańców na temat rzekomych "patologii" i zaręczam Panu,
            panie "ruczaj. x",ze nie ma tu miejsca na jakkolwiek mieszkania komunalne , bo
            to co było wolne już dawno jest zabudowane lub stanowi park , las i zalew.
            Proszę na przyszłość nie szkodzic innym i najpierw zasięgnąć informacji ,bo w
            przeciwieństwie do pana ja nie wypowiadam się na temat osiedli na których nie
            byłam i nie mam pojęcia jak się tam mieszka.Niech pan się pofatyguje tu
            przyjechac , zobaczy pan dobrze wychowanych ludzi ,zadbane osiedla,pod blokami
            dobrej klasy samochody, czyste klatki i śmietniki, ciszę i spokój, którego
            najwyrazniej panu brakuje.

PS.Takimi oszczerstwami tylko pan niepotrzebnie zraża osoby z innych
            spokojniejszych dzielnic , które rozumiejąc sytuację i zdesperowanie Ruczaju,
            podpisałyby się pod takim czy owym wnioskiem , ale czytając takie kłamstwa na
            temat miejsca swego zamieszkania czują po prostu niesmak...
            • pilly Zaraz, zaraz. 06.01.05, 17:02
              Jest tam napisane "os. Bohaterów Września xx", więc zapewne chodzi nie o całe
              osiedle, ale jeden blok, którego numeru się nie pamięta. Na pewno nie ma na tym
              osiedlu bloku lub mieszkań komunalnych?
              • ruczaj.x tak zgadza się tam jest jeden blok 06.01.05, 17:26
                komunalny. Nie potrafie powiedzieć czy słyszałem to od jakiegoś dzielnicowego czy radnego... ale też mają spory problem z mieszkańcami.

przepraszam, nie chciałem urazić całego osiedla
              • kasia091 Re: Zaraz, zaraz. 06.01.05, 17:33
                Mnie xx,kojarzy się z przypisaniem patologi całemu osiedlu,ale może się
                mylę,natomiast co do mieszkań komunalnych to pewnie troche sie znajdzie,ale są
                to pojedyncze mieszkania nie całe bloki i nie mieszka tam menelstwo ,lecz
                normalni kulturalni ludzie,przykładem tego są moi rodzice którzy też mieszkaja
                na tym osiedlu od 20 lat,są inteligentnymi ,wykształconymi ludżmi ,nie mam
                pojęcia czemu nie wykupili mieszkania to ich decyzja (wykupi je teraz mój
                brat).Mieszkanie komunalne nie zawsze równa się patologii i biedocie.Pozdrawiam.
                • ruczaj.x przepraszam... przypisanie całemu było by * :] 06.01.05, 17:48
                  pozdrawiam serdecznie

i jeszcze raz przepraszam za pomyłke
              • Gość: kobieta pracujaca nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:38
                Na osiedlu Boh. Września nie ma bloków ,ani zadnych budynków komunalnych,
                dzielnicowy mówiąc coś do pana "ruczaja.x" miał chyba na myśli jakis pojedynczy
                incydent, a nie fakt istnienia jakiegoś bloku, czy "spelunki", bo takiej nie
                ma, ani na tym osiedlu ani na sasiednim, tak więc mam nadzieję ,że wszelkie
                wątpliwości sie rozwiały i przeproszenie przyjete.Zdarzaja się oczywiście jak
                tu wczesniej Kasia wspomniała mieszkania spółdzielcze nie wykupione przez
                lokatorów ale jest to tylko formalnośc i kwestia czasu, a propos spółdzielnia
                nalezy do najbogatszych, bo czynsz prawie wszyscy płacą regularnie stąd nie
                brak pieniedzy na remonty tudziez utrzymanie porządku z czego sie cieszy i
                prezes i mieszkańcy :)

Ps Nasz dzielnicowy jest bardzo czujnym człowiekiem i czasem głośną zabawę w
                mieszkaniu kilku oblewających zdaną sesje studentów może uznac za incydent"
                patologiczny", ale chwała mu za to ,ze nic pod jego okiem nie umknie i dlatego
                zyję się tu spokojnie i bezpiecznie , czego życze i innym mieszkańcom
                pozostałych dzielnic.
    • fabian.skoda Moj Boze, toz to wiecej niz za Skode Fabie 05.01.05, 20:19
      nawet taka z owiefkami, spojlerem i skóro na siedzeniach !
      • Gość: znawcatematu Re: Moj Boze, toz to wiecej niz za Skode Fabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:42
        A ile by za to było cebuli ?!
        • fabian.skoda Re: Moj Boze, toz to wiecej niz za Skode Fabie 05.01.05, 22:50
          Bożesztymój, nie chcem nawet myśleć, toć to zapas na cały rok. Nawet w pojemnym bagażniku
          mojej Fabki Sedan 1.2htp by siem tyle nie zmieściło.
          • ruczaj.x a ile buraków!! 06.01.05, 01:44
            Moglibyście z bratem i wójem zasadzić nimi wszystko co macie... hen hen, aż po las. Tyleż buraków, to by był ciekawy rok.
            Możeby wam nawet i na jakaś Octavie powypatkową starczyło, stryjo by wyklepał, a taka Octavia to już coś, na wsi by się gapili, że wy pany jakie są.
            Pomarzyć można, nie chłopaki?

:)
    • Gość: Ewa Re: Panie Majchrowski, straciłem przez Pana 77 ty IP: 62.111.139.* 21.04.05, 12:28
      Majchrowski nie tworzy getta, ale tacy jak Ty swoim podejściem.
      Poza tym ktoś może kupić taniej mieszkanie, za 3900 to przesada,dobrze o tym
      wiemy,Nowy York dosłownie. Ktoś kogo stac na kupno mieszkania za 2800 za metr,
      70m2 to menel? Chciałabym być takim menelem.
      • Gość: ruczaj.x Powstanie tylko kilka blokow IP: *.crowley.pl 21.04.05, 16:25
        Bez przesady powstanie tylko kilka blokow czyli to co sie nie da cofnac, to
        zasluga naszego protestu, wiec dajcie spokoj z tym glupim gadaniem ze tyle
        strace
        Reszta blokow bedziie kupiona z rynku wtornego lub wybudowana w innym miejscu a
        jak sie komus to nie podoba to niech sie wyprowadzi
        Tylko narzekacie a calym protestem zajela sie tylko grupka ludzi a reszta tylko
        w internecie cwaniakue
        przyjdz jeden z drugim na spotkanie stowarzyszenia a nie tylko gadaj
        • ruczaj.x uprzejmie proszę o 21.04.05, 21:29
          niepodszywanie się...

poza tym jakieś strasznie głupoty piszesz

pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Jacek Majchrowski Re: Panie Majchrowski, straciłem przez Pana 77 ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:02
      kultury, synu...
    • Gość: marl do: Re: Panie Majchrowski, straciłem przez Pana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:07
      -może sam trepie jeden masz w d. to co nie twoje, wypraszam sobie menelstwo
      jeśli szanowne władze Krakowa stanowionym prawem generują masę wysiedleń po
      najmach administracyjnych z lokali niegminnych.. generując rym ponad kilka
      tysięcy wysiedleń rodzin.
      -Może Ci mamusia szanowna mieszkanko kupiła a teraz obnosisz się z nim jakby z
      wypracowanym przez siebie, zauważasz krzywdy własne ale wyłącznie własne.

-Ciesz się ze nie okazało się jeszcze nagle że teren na którym jest Twój domek
      wybudowany jest, należy się nagle jakiemuś pierwotnemu właścicielowi, a ty
      musisz się z chałupki wynosić, bo jesteś przecież na cudzym, a wtedy dopiero
      jakiś durny gamoń nazwie Cię menelstwem, bo przecież bez mieszkania na ulicy i
      na łasce pomocy socjalnej ew. Miasta jesteś.
      -jeśli kupujesz mieszkanie na ew. sprzedaż lub z takim wariantem, jakżesz
      możesz zakładać ze nagle nie powstanie obok Ciebie np. jakaś dzwonnica, plac
      zabaw, śmierdząca inwestycja lub cokolwiek innego co Ci się może nie spodobać.
      Chcesz mieś pewne, to kupuj w wypełnionej zabudowie, przy zakończonym
      zagospodarowaniu terenu a nie w szczerym polu jaki prawie jest Ruczaj, a nie o
      menelstwie opowiadaj. A te 3900 to też pewnie nie od razu i stale było.
      Niezależnie od powyższego, mam podobne wobec pana J.M. podobne zarzuty o
      roztrwonienie praw materialnych Lokatorów.
      Obawiam sie że tzw. odpowiedzialność polityczna poprzez brak aplauzu w kolejnych
      wyborach to cokolwiek za mało jak na skalę poczynionego indolencją szkodnictwa.
    • nnike Re: Panie Majchrowski, straciłem przez Pana 77 ty 22.04.05, 01:29
      Ciiicho...
      Ci co najwięcej pyskują, jeszcze niedawno byli w głębokiej żałobie...

Boże, co za hipokryzja w tym narodzie!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka