Dodaj do ulubionych

Plany luksusowego Zabłocia

IP: *.ghnet.pl / 83.175.177.* 10.01.05, 22:04
oczywiście ,że mało konkretów ,tak jak w przypadku dworca PKP tzw nowego
miasta
dużo szumu ,zeby wzbudzić zainteresowanie i podbić cenę gruntów wykupionych
ongiś za psie pieniadze
a nad tym wszystkim jak gwiazda swiecić będzie szkoła wyższa ( plotkują na
mieście ,że należy w części do obecnie panujacego )z wydziałem prawa ,a
jakże może lekarskim lub handlu zagranicznego i nie wiedziec czemu nie
nazywa sie jeszcze uniwesytetem
Obserwuj wątek
    • Gość: koko Plany luksusowego Zabłocia IP: *.ghnet.pl / 83.175.177.* 10.01.05, 22:08
      i jeszcze więcej oklasków dla firmy doradczej , z czego tu się cieszyć
      to juz w Krakowie nie ma fachowców
      co za gospodarz , któremu obcy mówia co ma robić
      na śląsk ruina ekologiczna a oni w krakowie sie doktoryzują
      • Gość: blee... KSW , pan Maciag etc IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.01.05, 23:39
        no tak, Pan Maciag zawsze spadnie na 4 lapki.
        KSW jako prywatna uczelnia dostanie jeszcze wiecej dofinansowania z Unii i
        cichego dofinansowania miasta.
        A moze by tak za pieniadze z Unii drogi budowac albo cos dla wszytskich a
        nie tylko swoj majatek namnarzac. Zygac mi sie chce jak widze krakowskie
        ukladziki.
      • Gość: malex Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.crowley.pl 11.01.05, 16:03
        czy ktoś wie ile gmina włożyła w "rewitalizację Zabłocia" po wykupie terenów
        przez szkołę miłościwie nam panującego i jak wzrosła cena działek
        • Gość: KF Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 13.01.05, 10:31
          Kraków jest czesto kojarzony z kanajpaki i bardzo imprezowa atmosferą.
          A jak moze byc inaczej jak nam tutaj zyjcym nie pozostaje nic innego jak tylko
          picie za błedy .Dlatego tak doskonle sie bawimy .urzednicy i reszta nam tutaj
          rzekomo panujacych od wieków gwarantuja mieszkancom grodu przednie powody do
          picia .To jedyna dobra sprawa dzieki ktorej to miasto jeszcze moze sie czyms
          pochwalic.Wiec Panie i Panowie kolejny raz wzniesmy kielich i ze spiewem na
          ustach zaspiewajmy kolejny i nie ostatni juz raz :"Wypijmy za błedy,za błedy na
          górze...."
          pozdrawiam
    • Gość: koko Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.ghnet.pl / 83.175.177.* 10.01.05, 22:09
      niektórzy sie spóźnili to im Zabłocie zostało i chwalą
    • Gość: koko Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.ghnet.pl / 83.175.177.* 10.01.05, 22:16
      kogo z nas będzie stać na luksusowe Zabłocie
      dla kogo te bajki o inkubatorze przedsiebiorczości
      ktoś zapomina ,że w biurowcach klasy a i b nikt sie nie uczy zarabiać pieniędzy
      tylko już wie jak to sie robi , bo poczatkujacych nie stać na takie luksusowe
      miejsca
      przyjadą ze świata goście z kasą a do sprzatania zatrudnią no zgadnijcie kogo
      i komu te bajki
      ciekawa kto i ile zapłaci za takie opracowanie , a raczej reklamę dla
      posiadaczy gruntów i budynków na Zabłociu
      ciekawe , panie dziennikarzu , kto

• Gość: eeeee Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.server.ntli.net 10.01.05, 22:35
        Zablocie jest jeszcze gorsze niz Huta - to chyba najobrzydliwsza czesc Krakowa;
        cecha charakterystyczna Zablocia jest doskonaly widok na kominy Łęgu z kazdego
        miejsca;

---
        a w Nowej Hucie napady 24h/dobe z przerwami na posilki

• Gość: voland Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.sawan.com.pl 11.01.05, 12:37
          ale za to dwa kroki do centrum
          • Gość: eeeee Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.server.ntli.net 15.01.05, 02:10
            teraz widze, czytajac o fabryce Schindlera, ze mi sie Zablocie chyba z
            Rybitwami pomylilo; Kominy Łęgu widac oczywiscie doskonale z Rybitw nie z
            Zablocia;
            • pakeha Re: Plany luksusowego Zabłocia 15.01.05, 14:04
              brawo!!!!czyli nawet nie wiesz o czym piszesz...dramat..
    • Gość: kibic Wisly Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.chello.pl 10.01.05, 23:48
      DYR.PIATKOWSKA radzilbym podejsc do tematu bardziej powaznie,w przeciwnym razie
      moze pania spotkac los Marcinskiej, Kuliga-o to zadba prez.Majchrowski.Prosze
      zwrocic uwage ,ze na Zablociu jest Wyzsza Szkola
      Majchrowskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!! a projektowaniem zajmuje sie kol.Dunikowski.
      • Gość: Cracovia Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.podkowa.krakow.pl 14.01.05, 10:42
        Kibice wisły nie powinni się wypowiadać na forum. Bo jak zwykle mają mało mądrych rzeczy do powiedzenia. Nie wińmy nigogo za to. DŹIĘKUJĘ CI TATO ŻE JESTEM PASIAKIEM. Odwalcie sie od prezydenta Majchrowskiego bo Lassoty jeszce nikt nie rozliczył za jego przekręty i nie zapominajmy o o tym, i sprawie motelu Krak. CRACOVIA ONLY
    • Gość: Henryk Plany luksusowego Zabłocia dla spadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 07:10
      Kolejny kant !!!
      Kiedy przeczytałem ten artykuł to o mało siku nie zrobiłem z wrażenia. Od
      urodzenia przez ponad 22 lata mieszkałem w narożnym budynku d. ul. Lipowej 23
      a okna były na ul. Wałową. Był tam piękny na podwórku park lipowy a teraz ruina
      powstała po 1989 r. Natomiast ten fragment ulicy zamieniono na jakiegoś
      nieznanego człeka. Prace zaczynałem w Miraculum.
      Ja rozumie, że kadencja obecnych władz Miasta Krakowa oraz Rady Miasta idzie
      ku schyłkowi. Konieczne jest zabezpieczenie sobie tyłów i kosztem podatników
      tak jak pisali poprzednicy spaść na cztery łapy. Muszą być Purysowe osiągnięcia.
      Wygrana z Motelem Krak dzięki znajomością i układom rodzinno - koleżeńskim w
      sądach krakowski.
      Wybitny prawnik magistracki dostał za to nagrodę. A wybitna sędzina psiara etat
      dla swojej pociechy w promocji miasta. Tym samym Pani sędzina będzie mogła mieć
      dostęp do informacji osobowych i innych. Ciekawe co dostała żona prawnika
      magistrackiego ( che... che... che..), która na etacie Przewodniczącej jednego
      z Wydziałów Sądu Okręgowego jest w stanie wszystko załatwić. Już nie mówiąc o
      sztabie absolwentów tego wybitnego prawnika b. prof. UJ).
      Teraz sprawa Zabłocia. To fajny tani kęs za psie pieniądze. Gdyby tam powstały
      centra jak po b. jednostce wojskowej Prywatna Uczelnia - wiadomo nieoficjalnie,
      które osoby są z magistratu i wyżej tam udziałowcami czy doradcami.
      Ale zaczymam się na boisku „Podgórzanki” Jako mały chłopak tam ganiałem i
      widziałem jego przeobrażenia. Natomiast był okres gdzie przylegały tzw. działki
      pracownicze a ich cz. jest w obrębie teraz boiska. No cóż w Radzie Miasta w
      dodatku na kierowniczym stanowisku jest radny b. wybitny funkcjonariusz
      bezpieczeństwa, który już spadł z areny innego boiska i szuka... A pisze o tym
      fragmencie bo jako mężczyzna zasadziłem 40 lat temu dwa kasztanowce. Jednego
      już ostatnio nie widziałem.
      A co z rejonem koło dworca PKP Kraków – Płaszów – brud, smród już nie mówiąc
      sam obiekt dworca
      Pełna meneli. To najlepsza wizytówka Promocyjna Miasta Krakowa.
      • Gość: Paweł Re: Plany luksusowego Zabłocia dla spadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:44
        Wszystko prawda, z tym, ze czesc dawnej ulicy Lipowej, to nie nosi imienia
        nieznanego gościa tylko Romana Kiełkowskiego, autora książki Historie spod
        Kopca Krakusa, przez długi czas jedynej, a do dziś najobszerniejszej ksiązki,
        jaka wyszła na temat Podgórza.
    • Gość: Paweł Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:55
      Najmnieje to wierzę w te luksusowe apartamenty. Pomysłow już było sporo. Co np.
      z koncepcją Expo Centre przy ul. Romanowicza, a co wykorzystaniem potencjału
      miejsca, jakim jest Fabryka Schindlera, co z pomysłem połaczenia ul.
      Ślusarskiej z Lipową i budową tramwaju przez Most Kotlarski. Poki co wycieto
      wszystkie wiekowe drzewa przy ul. Romanowicza, to pewno pierwszy etap
      tworzenia 'parku miejskiego', a którym wspomina projekt. Zapraszam do dyskusji
      na forum www.podgorze.pl
    • Gość: Cracovia Re: Plany luksusowego Zabłocia IP: *.podkowa.krakow.pl 14.01.05, 10:36
      Zabłocie robi się coraz ładniejsze . Chwała temu kto to zapoczątkował. Pamiętajmy jednak że za panowania miłościwego nam prezydenta Lassoty nic się nie działo. Oczywiście była afera z motolem Krak. Dzięęki Chcemy więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka