13.01.05, 22:44
dorzucam sciezki rowerowe,
jakby byl "dom kultury" - miejsce na przedszkole, szkole, uslugi, to chetnie
poprowadze nieodplatnie jakies zajecia z angielskiego dla pociech, moge takze
raz na jakis czas udzileac darmowych porad lekarskich dla mieszkancow,
moze znajdzie sie jakis trener kosza albo tenisa ktory nieodplatnie raz w
miesiacu podszkoli nasze przyszle dzieciaki albo nas samych, moze jest ktos
kto
moglby poprowadzic amatorskie kolko teatralne dla dzieciakow itp itd
wszystko zalezy od nas jak ulozymy sobie nasze nastepne kilka kilkanascie lat
zycia tutaj
Obserwuj wątek
    • lil_100 Re: RAZEM!!! 13.01.05, 22:55
      Klopidogrelu, jeszcze trochę się rozmarzysz i napiszesz nową "Utopię"!!
      • klopidogrel Re: RAZEM!!! 13.01.05, 23:03
        jestem za
        gdyby byla chec od innych osob poswiecenia godziny-dwoch w miesiacu to jestem
        takze gotow popracowac spolecznie
        ;-)
        • prosci Re: RAZEM!!! 13.01.05, 23:05
          Tez moge pouczyć angielskiego. Piszę się też na organizację klubu rowerowego.
          • lil_100 Re: RAZEM!!! 13.01.05, 23:13
            No no no moi drodzy, wzięliście sobie do serca wnioski radnych o misji
            organizacji pozarządowych na pozbawionych infrastruktury osiedlach. Jestem pod
            wrażeniem!! Wnioskuję o powstanie komitetu, który umożliwiałby mieszkańcom
            Ruczaju wejście na basen przy Szuwarowej po g. 17 ;-)
            • klopidogrel Re: RAZEM!!! 13.01.05, 23:15
              a nie da sie?
              pierwsze slysze??
              ze drogo to fakt a i basen nie najwiekszy!
          • pinkdotr Re: RAZEM!!! 14.01.05, 02:05
            prosci napisał:

> Tez moge pouczyć angielskiego. Piszę się też na organizację klubu rowerowego.

Super! Zaraz zapiszę się do tego klubu rowerowego. Chyba musimy podziękować
            Majchrowskiemu za jego szalony pomysł, bo doskonale nas zjednoczył i wywołał
            zapał do obywatelskiego działania. Doskonale, że udało się nam powołać
            stowarzyszenie, bo to umożliwi chętnym skuteczne działanie dla wspólnego dobra.

Wracając do tematów rowerowych. Sam jeżdżę przez cały rok do pracy i nie tylko.
            Jakoś radzę sobie na Kobierzyńskiej czy Bobrzyńskiego ale widzę, że wiele osób
            boi się jechać jezdnią i wybiera chodniki (co nie jest zgodne z PoRD i powoduje
            złą opinię o rowerzystach wśród pieszych). Tak więc wzdłuż Bobrzyńskiego
            ścieżka rowerowa byłaby bardzo potrzebna. Wzdłuż Kobierzyńskiej raczej się nie
            zmieści. Jako osobie traktującej rower użytkowo (świadomie nie chcę mieć
            samochodu) brakuje mi najbardziej lokalnych połączeń między różnymi częściami
            naszej dzielnicy - dojazdy na pocztę, do różnych sklepów, do kościoła, itp.
            Również moja codzienna droga do pracy prowadzi strasznymi zawijasami i po
            błocie. Takie połączenia powinny zapewnić lokalne uliczki osiedlowe a tam,
            gdzie się ich nie planuje - ścieżki pieszo-rowerowe.

I na koniec dla zachęty do częstszego korzystania z roweru: Czy wiecie, że z
            Chmieleńca na płytę Rynku przez Zakrzówek jest tylko 6.5 km? Przy spokojnej
            jeździe 20 km/h to jakieś 20 min. MPK się chowa a i samochód przy dużym ruchu
            ulicznym też czasem nie osiągnie takiego wyniku. No i można zaparkować na samym
            Rynku :-) Większość drogi przebiega gotową ścieżką rowerową (jedną z lepszych w
            Krakowie) i jedzie się bardzo przyjemnie. Polecam wszystkim dla zdrowia.

pozdrowionka

pinkdotR
            • ruczaj.x Re: RAZEM!!! 14.01.05, 07:20
              dojazd rowerkiem do pracy to jest to!

czekamy tylko, aż się troszkę ociepli ;)

a co do ścieżek, racja... Pracuje na Podwalu i pomijając odcinek na Kobierzyńskiej.. reszta to chyba najlepszy szlak rowerowy w Krakowie! (zresztą to jeden z powodów dla których wybrałem to miejsce :)
            • m_i_k Rower to jest to:) 14.01.05, 09:53
              Klub może nie jest niezbędny, bo zebrać ludziska na wycieczki weekendowe można i
              bez tego:))

W każdym razie my się piszemy:)

Do pracy jeżdżę ale latem... bo kolana źle wilgoć z zimnem znoszą :(

-------
              M. i K.
    • inezja21 Re: RAZEM!!! 14.01.05, 14:51
      Popieram ścieżki-w Krakowie ogólnie wszedzie za mało sciezek rowerowych...
      Ja też mogę pouczyć niemieckiego i angielskiego,poza tym piszę się na kółko
      muzyczne-jako prowadząca...:)
      Pozdr.
      • oxyt Re: RAZEM!!! 14.01.05, 15:00
        Ja mogę poprowadzić plastyczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka