miko145 20.01.05, 17:28 Witam wszystkich sąsiadów z Londynu. Czy dziala otoczenie sieciowe? Jesli tak, to prosze o pomoc w konfiguracji. Mam łącze za pośrednictwem Zax.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
granatowy_kolnierzyk Re: otoczenie sieciowe 02.02.05, 22:36 Zależy, o co ci chodzi. Samo otoczenie może powstać dopiero wtedy, jak ktoś zacznie coś udostępniać. A jeżeli chodzi ci o granie w multiplayera, to każdy ma własne IP, więc nie powinno być z tym problemów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miko145 Re: otoczenie sieciowe 04.02.05, 21:46 Witaj, chodzi mi o sieć wewnętrzną, w której transfer jest dużo większy.... Zapraszam Londyńczyków do udostępniania danych, wszelakich. Ja sam wciąż nie wiem jak skonfigurować komputer do kożystania z sieci wewn. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gentoo30 Re: otoczenie sieciowe 04.02.05, 22:28 A co niby mamy Wszystkim udostępniać? Własne pliki, a może również info o nas? Nie wydaje mi się, żeby dobrym pomysłem było tworzenie modelu sieci z dostępem do udostępnianych plików dla osób, których się praktycznie nie zna. Oprócz tego jest jeszcze kwestia zabezpieczeń przez wirusami, spyware oraz innymi takimi przyjemnościami roznoszonymi przez właśnie taki dostęp. Jestem zdecydowanie na nie jeśli chodzi o dostęp do moich plików, a plików innych osób też nie chcę ani widzieć ani słyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś