Dodaj do ulubionych

Moja Majowka

IP: *.client.attbi.com 25.05.02, 02:28
Chyba sie przylacze do was ale bardzo daleko od was.
Pogoda nam sie zapowiada wspaniale, ciepelko i slonce.
Zrobie grilla z gazu (innego nie nada na balkonie) i Zywczyk schlodzony.
Nie wszystkich lubie ale serducho mam wielkie dla Krakowa.
Bawcie sie i wychylajac kolejne pywko pamietajcie ze Prokocim jeszcze spi.
Obserwuj wątek
    • Gość: mtq Re: Moja Majowka IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 12:43
      Macie tam Żywczyka w USA?
      • kuba203 Re: Moja Majowka 25.05.02, 14:51
        Chyba, że z importu "prywatnego"...
      • Gość: magazyn Re: Moja Majowka IP: *.rasserver.net 25.05.02, 14:56
        Kochany, my tu mamy takie polskie piwa o ktorych na Wolnicy i w Krakowie
        nawet nie podejrzewaja,ze sa!
        Ja preferuje od dawien dawna Okocim(circa 35 lat),od czasu do czasu wychyle
        Urgella,cos wspanialego!Na czas Mistrzostw Swiata w pileczce zaopatrzylem sie
        w "Sapporo" to bardzo dobre japonskie biru-o.
        Pozdrawiam,
        • kuba203 Re: Moja Majowka 25.05.02, 15:27
          Alde skąd macie polskie piwa? Normalnie imprtują, czy tylko tyle, co sobie ktoś
          przywiezie? Innymi słowami, można normalnie w sklepie kupić?
        • Gość: peteen Re: Moja Majowka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 15:44
          sapporo drogie jak fix, polecam czeskiego budvara, albo duńskiego carlsberga,
          bo okocim się skiepścił
          żywiec, żywiec ponad wszystko !!!
          i bądź z nami na zakrzówku bez względu na okoliczności
          :)))
    • mikolaj7 Re: Moja Majowka 25.05.02, 16:17
      Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):

> Chyba sie przylacze do was ale bardzo daleko od was.
      > Pogoda nam sie zapowiada wspaniale, ciepelko i slonce.
      > Zrobie grilla z gazu (innego nie nada na balkonie) i Zywczyk schlodzony.
      > Nie wszystkich lubie ale serducho mam wielkie dla Krakowa.

ciebie tez nie wszyscy lubia, znaczy lubili hehehe ;-)

> Bawcie sie i wychylajac kolejne pywko pamietajcie ze Prokocim jeszcze spi.

taa... ja pomysle jeszcze o trwoim basenie ! :)))

zreszta za trzy lata to jak my bedziemy na majowce u
      ciebie etz bedzie srodek dnia w warszawie :)))
      • Gość: Magazyn Re: Moja Majowka IP: *.rasserver.net 25.05.02, 16:31
        Proksio, o jakim spaniu Ty nawijasz? 14 na Zakrzowku to 7 w Szikagowie a
        8-sma w N.J. Kto o tej godzinie spi? Chyba ino kontraktorzy po sobotniej
        "rozrywce"?!
        Do Kuby:Jasne,ze piwa sa sprowadzane przez importerow.Jak znajde kiedys chwilke
        tajmu to Ci wypisze wszystkie polskie piwa z jednego sklepu monopolowego.
        Zakretka gdzies nam znikla!Pa!
        M7 zagladnij na Wolnice!
        • kuba203 Re: Moja Majowka 25.05.02, 16:42
          Gość portalu: Magazyn napisał(a):

> Do Kuby:Jasne,ze piwa sa sprowadzane przez importerow.Jak znajde kiedys chwilke
          >
          > tajmu to Ci wypisze wszystkie polskie piwa z jednego sklepu monopolowego.

Czekam :)))
          Naprawdę w każdym sklepie są, czy to może jakiś np prowadzony przez Polaka?
          • Gość: Magazyn Re: Moja Majowka IP: *.rasserver.net 25.05.02, 16:51
            Zalatwimy to w mondej, mam wolne,gdzies kolo godziny 22-giej.Gra?
            • kuba203 Re: Moja Majowka 25.05.02, 17:30
              Ok.
          • Gość: PROKOCIM Re: Moja Majowka IP: *.client.attbi.com 25.05.02, 18:44
            Chyba wszytkie polskie piwa tu sa. W wiekszosci amerykanskich monopolach jest
            Okocim i Zywiec, i Wyborowa. Natomiast w polskich sklepach do wyboru, do koloru.
            Od piw az zawrot glowy sie robi, wodeczki jakie kto chce i miod pitny tez sie
            kupi. Widzialem duzy wybor na Belmont i Laramie.
            W Chicago najwiekszym importerem naszych trunkow jest chyba Stanley Stawski.
            Sprowadza tez od bylych pepikow i sowietow.
            • Gość: Magazyn Re: Moja Majowka IP: *.rasserver.net 25.05.02, 21:23
              Czyli Ty,Proksiu,jezdes tu!A jazem podejrzewal,ze Ty gdzies spod ruin WTC
              nawijosz.W "Bristolu" rzeczywiscie wybor jest.Zagladnij czasem do "Konrada"
              na Belmont,niedaleko Oak Park ave.(na wschod od Oak).
              Do Peteena:Sapporo wcale nie takie drogie,ma wieksze puszki i stad cena wieksza.
              Urguell zloty jest drogi-2.90 z podatkiem,o.57l.Kupujac pojedynczo.
              6-tka kosztuje prawie 8 z podatkiem.
              Dla przykladu:amerykanski Miller albo Michelob kosztuje 5!Zza 6-tke.A taki
              np.Busch czy Millwaukee kosztuje 3!!Ale piwo jak szczyny mojego Bombla
              albo nawet gorsze, bo bez procentow!
              • Gość: PROKOCIM Re: Moja Majowka IP: *.client.attbi.com 25.05.02, 21:41
                Bristol, teraz mi sie przypomnialo. Dwoch braci prowadzi i maja dobra kielbache
                swojka. Jest chyba jeszcze jeden taki sklepik na Milwaukee ale to chyba ich
                ojca. Mieszkalem niedaleko na Addison/Long kilka lat temu. Teraz ciupagowo
                odwiedzam okazjonalnie.
                Piwo amerkanskie lub raczej "piwo" robia chyba z jeczmienia a nie z chmielu i
                chyba dlatego takie cienkie.
                Importowane piwka sa duzo drozsze ze wzgledu na clo.
                A Sapporo mi nie podchodzi.
                • Gość: Magazyn Re: Moja Majowka IP: *.rasserver.net 25.05.02, 22:07
                  Milkowscy sie nazywaja.Ojciec pare lat temu zmarl.
                  Na Milwalkach tez jest ten sklep,czynny do 2:oo.
                  A gdzie sie to teraz obracowujesz?
                  • Gość: PROKOCIM Re: Moja Majowka IP: *.client.attbi.com 25.05.02, 22:13
                    Gość portalu: Magazyn napisał(a):

> Milkowscy sie nazywaja.Ojciec pare lat temu zmarl.
                    > Na Milwalkach tez jest ten sklep,czynny do 2:oo.
                    > A gdzie sie to teraz obracowujesz?

Ale nazwa Bristol chyba jest. Pamietam, ze kiedys ktos wygral tam milion w totka.
                    Mieli duza "sajne" na szybie. Bylem tam tylko raz, po polnocy. Z wiadomego celu.
                    Wogole jak przyjechalem to mieszkalem przy Belmont/Cicero.
                    Teraz na wsi. Tak sie to nazywa.
                    • magazyn1 Re: Moja Majowka 25.05.02, 22:58
                      Na Village'u mieszkasz, nie na wsi.Czyzbi to bylo Barrington lub inny Oak
                      Park(najwiecej zarejestowanych mafiosow tu mieszka)a moze Park Ridge.No tu
                      to nie, bo Park Ridge to tzw."dry area".Nie ma tutaj zadnych sklepow
                      monopolowych czy piwiarni w restauracjach tylko cienkie winka podaja i jeszcze
                      ciensze piwka.I w tym niepojetym dla prawdziwego Polaka miejscu mieszka 38ooo
                      ludzi,nawet Naszych.(pewnie nie do konca prawdziwi,znam kilku ale zadnygo z
                      Kazmirza czy Krakowa).A podatki najwieksze w Illinois i nie mniej drogie hausy.
                      Czesto bywasz w MIESCIE,wiesniaku? Zapraszam do siebie na jakiegos browara.
                      Pozdrawiam.Zaraz Boston z New Jersey.
                      • Gość: PROKOCIM Re: Moja Majowka IP: *.client.attbi.com 25.05.02, 23:14
                        magazyn1 napisał(a):

> Na Village'u mieszkasz, nie na wsi.Czyzbi to bylo Barrington lub inny Oak
                        > Park(najwiecej zarejestowanych mafiosow tu mieszka)a moze Park Ridge.No tu
                        > to nie, bo Park Ridge to tzw."dry area".Nie ma tutaj zadnych sklepow
                        > monopolowych czy piwiarni w restauracjach tylko cienkie winka podaja i jeszcze
                        > ciensze piwka.I w tym niepojetym dla prawdziwego Polaka miejscu mieszka 38ooo
                        > ludzi,nawet Naszych.(pewnie nie do konca prawdziwi,znam kilku ale zadnygo z
                        > Kazmirza czy Krakowa).A podatki najwieksze w Illinois i nie mniej drogie hausy.
                        > Czesto bywasz w MIESCIE,wiesniaku? Zapraszam do siebie na jakiegos browara.
                        > Pozdrawiam.Zaraz Boston z New Jersey.
                        >

Village to wies po polskiemu. Jednak w mojej wiosce mieszka 75,000 "wiesniakow".
                        Park Ridge to nie, z tamtad mozna splunac do Chicago.
                        Skojarz sobie z Woodfield Mall. I wszystko jasne.
                        Domy drogie ale podatki mniejsze niz w ciupagowie. Za windshield sticker place 17
                        a w ciupago to chyba ok.60.
                        W miescie bywam przewaznie dwa-trzy razy na miesiac. Mam tu wszystko co
                        potrzebuje. Nawet polski sklep jest. Nigdy tam nie bylem.
                        A Ty gdzie sie poniewierasz?
                        • Gość: peteen Re: Moja Majowka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 00:51
                          ja mieszkałem w ny, cały czas w borough parku, wśród ortodoksyjnych żydów...
                          ale, sapporo kosztowało wtedy 2,5 baksa, a upały były niezłe, więc ( jako
                          prawdziwy krakus-centuś )kupowałem tanie piwo = coors draft w 1,5 litrowych
                          butelkach...
                          i do dziś za nim jakoś tam tęsknię...,
                          • Gość: PROKOCIM Re: Moja Majowka IP: *.client.attbi.com 26.05.02, 01:00
                            Gość portalu: peteen napisał(a):

> ja mieszkałem w ny, cały czas w borough parku, wśród ortodoksyjnych żydów...
                            > ale, sapporo kosztowało wtedy 2,5 baksa, a upały były niezłe, więc ( jako
                            > prawdziwy krakus-centuś )kupowałem tanie piwo = coors draft w 1,5 litrowych
                            > butelkach...
                            > i do dziś za nim jakoś tam tęsknię...,

Takie ""piwa"" to chyba tylko boomy kupuja. Raczej malt niz piwo.
                            Zreszta jak suszy w gardle to wsycko dobre co zimne i alkoholu ma namiastke.
                            • Gość: peteen Re: Moja Majowka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 01:06
                              no więc ja, jako bum, więcej wiem co jest dobre... niż ty - burżuju
                              • Gość: PROKOCIM Re: Moja Majowka IP: *.client.attbi.com 26.05.02, 02:24
                                Gość portalu: peteen napisał(a):

> no więc ja, jako bum, więcej wiem co jest dobre... niż ty - burżuju

Zgadzam sie bez komentarzu. Nie ma z kim i nie ma o czym. hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka