Dodaj do ulubionych

Barbarzyństwo!

27.05.02, 19:24
Wyszedłem sobie z domu, myślę, że się gdzieś przejdę póki nie pada. Idę tak
już jakieś 5min i trafiłem na jakąś budkę, wlazłem do środka, patrzę, a w
środku takie fajne fotele. Myślę sobie - usiąde odpoczne. Usiadłem na tym
fotelu, patrzę, a tu takie wielkie lustro przede mną, a w lustrze
co?...tramwaje śmigają! Siedze i tak oglądam te tramwaje w lustrze, aż tu nagle
słyszę
-Dziękuję, proszę iść do kasy
Popatrzyłem się do lustra, tym razem na siebie...patrzę, a tu z tego co miałem
na głowie (z włosów) została raptem połowa!!! Chciałem usiąść i odpocząć, a tu
mnie obcięli! tOŻ TO bARABARARZYŃSTWO!!!

Z przykrością muszę stwierdzić, że jak będziemy się rozliczać w Trompetcie, to
coponiektórym osobom będę musiał się jeszcze raz przedstawić. Mam cichą
nadzieję, że to co utraciłem, odrośnie:-)
Obserwuj wątek
    • tomcrac To jeszcze nic! 27.05.02, 19:45
      Ja kiedys poszedlem do kolegi w dzien wagarowicza i jak mnie tam niedopadnie stado dziewczyn z mojej klasy i nie dobiora sie do moich loczkow... ehhh juz od roku prawie lysy po Krakowie chodze ;)
      • Gość: Ola owlosienie IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 27.05.02, 23:37
        ale niestety nie mielismy tej przyjemnosci podziwiania Twojego owlosienia bo
        nie pojawiles sie na majowce.....co sie stalo?:)
        • tomcrac Re: owlosienie 28.05.02, 00:16
          Nie byloby co podziwiac :) w niedziele po raz pierwszy od niepamietnych czasoof zgolilem swoj zarost ^_^ Teraz wiem, ze moge podawac wiek w przedzialach 16-22 lat =) Co do majoovki to niestety bylem poza Krakowem.. mialem cicha nadzieje, ze majoovka sie nie odbyla (wstydz sie! - glos z wnetrza ;), bo wtedy przelozylibyscie to na inny dzionek..
          • tomcrac Re: owlosienie 28.05.02, 00:19
            Czy mi sie tylko wydaje czy posiadlem zdolnosc pisania watkow na calej szerokosci ?? =)
    • Gość: kuba203 Re: Barbarzyństwo! IP: *.net / 192.168.1.* 27.05.02, 20:16
      Jezus, Maria! Yogy, Ty coś piłeś?! Albo przypalałeś?! Bo tak to właśnie
      wygląda :)))
    • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 20:32
      I nie zauważyłeś napisu Fryzjer? Siadłeś w pierwszej
      lepszej budce z fotelami? Piłeś! Kłania się Majówka!
      Albo musiałeś być nieźle rozkojarzony!
      • yogy Re: Barbarzyństwo! 28.05.02, 09:11
        no piłem, owszem. Nadrabiałem te 57 herbat, które ongiś miały się pojawić na
        majoovce... herbata napewno była z cukrem!...ale nie wiem, czy nie miała jakiś
        innych domieszek:-)
    • Gość: Joseph Re: Barbarzyństwo! IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 28.05.02, 11:47
      Równie chyba dziwna historia spotkała mnie w czasie ostatniej wizyty w
      tymczasowej stolicy. Przechodząc przez centrum miasta zauważyłem nagle, że w
      samym jego środku stoi ogromny, weselny tort, przybrany rozmaitymi figurkami.
      Zaintrygowany podszedłem bliżej i wtedy zauważyłem rząd prostokątnych otworów,
      przez który przechodziły grupy ludzi, znikając gdzieś we wnętrzu. Podążyłem za
      nimi i nagle znalazłem się w sercu rozgorączkowanego tłumu, przepychającego się
      i wykrzykującego w różnych językach. Przestraszony, schowałem się w małej,
      oświetlonej zimnym światłem wnęce. Jakież było moje przerażenie, gdy nagle
      zatrzasnęły się za mną stalowe drzwi bez klamek, a ja stwierdziłem, że jestem
      uwięziony w ciasnej klitce z obcym człowiekiem ubranym w nie znany mi mundur.
      Wyciągnął on palec w ostrzegawczym geście i w tym momencie nagle zaczęliśmy z
      ogromną prędkością wznosić się ku górze. Nie zdązyłem nawet ochłonąć, gdy po
      kilkunastu sekundach znalazłem się na dziwnej platformie kilkaset metrów nad
      ziemią, w dodatku za grubymi żelaznymi kratami. Od tej pory wiem jedno:
      weekendy należy spędzać w domu, za dobrze zaryglowanymi drzwiami.
      • tomcrac Re: Barbarzyństwo! 28.05.02, 11:56
        Jezeli yogy popijal to co robil Joseph???? ;)))
        • Gość: Joseph Re: Barbarzyństwo! IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 28.05.02, 12:00
          No cóż, w Warszawie królewskie rządzi ;-)
          • tomcrac Re: Barbarzyństwo! 28.05.02, 12:16
            U mnie rzadzi babiczka z Chrzanowa ^_^ a Krolewskie sie obaczy ;)
    • Gość: peteen Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 11:56
      a w latach 70 funkcjonowało powiedzenie: długie włosy, krótki rozum...
      :)))
      • tomcrac Re: Barbarzyństwo! 28.05.02, 11:57
        Z kronik dokumentalnych wiem, ze wtedy nie bylo osob z krotkimi wlosami! :)))

• krzychut Re: Barbarzyństwo! 28.05.02, 12:06
          Jak to nie było ! A pierwszy sekretarz kumitetu cyntralnego polski zjednoczony
          partji robotniczy, towarzysz Edward Gierek to co ?! Nie widziałeś jakiego miał
          jeżyka ?
          • Gość: peteen Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 12:15
            i ja teraz go właśnie naśladuję !
            :)))
            • krzychut Re: Barbarzyństwo! 28.05.02, 12:25
              Jak widać na modelu, fryzura ta jest ponadczasowa.
              • yogy Re: Barbarzyństwo! 28.05.02, 20:40
                Ludzie! Ja się w lusttrze nie poznaję! Choć z biegiem czasu rozszyfrowuję tę
                postać w lusztrze:-).
                • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 18:43
                  Aż tak źle?
                  • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 18:53
                    Gość portalu: mtq napisał(a):

> Aż tak źle?

dla mnie tak...bo ja wolę mieć jednak coinnego na głowie.
                    • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 19:52
                      a CO masz? irokeza ;-) ?
                      • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 19:54

> a CO masz? irokeza ;-) ?

Mam to co mam, z nadzieją, że odrośnie...
                        • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 20:06
                          przyznaj się!
                          • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 20:08

> przyznaj się!

hmm...,a oglądałeś tą reklamę fanty z tym dziadkiem
                            fryzjerem........... . . . . . .
                            • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 20:18
                              nie! :-PPP
                              • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 20:21

> nie! :-PPP

no to tak, czy nie, bo to: " :-PPP " wprowadza mnie w błąd.
                                • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 20:23
                                  Nie! :-PPP
                                  • kuba203 Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 20:50
                                    Yogy! Jesteś łysy?
                                    • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 20:51
                                      kuba203 napisał(a):

> Yogy! Jesteś łysy?

spokojnie, ja tylko tak żartowałem z tą reklamą.
                                      • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 20:59
                                        Siwy! (wspominales o dziadku :-)
                                        • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:02

> Siwy! (wspominales o dziadku :-)

dziadek był tylko fryzjerem...
                                          • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:03
                                            opowiesz czy musze sam ogladnac?
                                            • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:06

> opowiesz czy musze sam ogladnac?

ale o czym mam opowiadać? Wygląda na to, że o reklamie, ale przecież jest jeszcze
                                              wiele innych rzeczy...
                                              • kuba203 Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:08
                                                yogy napisał:

> ale o czym mam opowiadać? Wygląda na to, że o reklamie, ale przecież jest jeszc
                                                > ze
                                                > wiele innych rzeczy...

Jakich, na przykład? :)))
                                                • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:09
                                                  kuba203 napisał(a):

> yogy napisał:
                                                  >
                                                  >
                                                  > > ale o czym mam opowiadać? Wygląda na to, że o reklamie, ale przecież jest
                                                  > jeszc
                                                  > > ze
                                                  > > wiele innych rzeczy...
                                                  >
                                                  > Jakich, na przykład? :)))

Jest wiele innych rzeczy, o których mógłbym mówić. No pomyśl tylko, o czym ja
                                                  mogę mówić/rozmawiać najchętniej...
                                                  • kuba203 Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:13
                                                    Rozumiem. :)))
                                              • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:15
                                                O reklamie, Yogy, o reklamie!!!
                                                • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:21

> O reklamie, Yogy, o reklamie!!!

Wchodzi taki młody gość do fryzjera, zwala się na fotel. Fryzjer obwiązuje go
                                                  tymi fartuchami, bierze maszynkę i wprawia ją w ruch... Fryzjer jest starym
                                                  dziadkim z okularami=lornetkami. Gość (ten młody)(następne ujęcie) siedzi na
                                                  fotelu w Bundestagu, a na głowie ma takie kępki włosów, w ręku trzyma fantę. Aha,
                                                  obok niego wszyscy parlamentarzyści są tak samo "obcięci":-)

Nie wiem, czy czegoś nie pominąłem, ale wyobraź sobie takiego gościa z
                                                  chaotycznie porozrzucanymi kępkami włosów na głowie:-)
                                                  • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:23
                                                    i to Ci zrobili?
                                                  • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:24

> i to Ci zrobili?

naszczęście nie! uff...
                                                  • kuba203 Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:28
                                                    To o co chodziło w takim razie z porównianiem do tej reklamy?
                                                  • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:37
                                                    może ten młody podobnie jak Yogy nieświadomie usiadł na
                                                    fotelu fryzjerskim?
                                                  • kuba203 Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:40
                                                    Aah, to możliwe. A czy on też widział tramwaje w lustrze? :)))
                                                  • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:48
                                                    Nie sądzę. Mało jest takich jak Wy :-)
                                                  • kuba203 Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:52
                                                    Zapewniam Cię, że nie tylko tacy jak my widują czasem tramwaje :)))
                                                  • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:57
                                                    ale taki ja bym nie starcił głowy z powodu przejechania
                                                    tramwaju. Yogyego musiałe to nieźle wciągnąć skoro nie
                                                    poczuł jak mu koło łba robią :-)
                                                  • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 22:00
                                                    dużo czasu zajęło mi ustalenie, czy tramwaj jedzie do centrum, czy z centrum,
                                                    ze względu na niewielką iloś szczegułów (pod takim kątem siedziałem).
                                                  • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 22:01
                                                    szczegÓłów

:-))))))))))))))
                                                    i co w końcu ustaliłeś?
                                                  • yogy Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 22:05

> szczegÓłów
                                                    >
                                                    >
                                                    > :-))))))))))))))
                                                    > i co w końcu ustaliłeś?

Prawdę! Szczera prawda wyszła na jaw!
                                                  • Gość: mtq Re: Barbarzyństwo! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 22:08
                                                    co ty powiesz!
                                                  • kuba203 Re: Barbarzyństwo! 29.05.02, 21:24
                                                    Hmmm, nigdy tej reklamy nie widziałem. Ciekawe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka