Dodaj do ulubionych

co zrobić żeby nie być nieśmałym?

IP: *.chello.pl 18.02.05, 13:35
kto mi poradzi co robić żeby stać się bardziej odważną? przez swoja
nieśmiałość wszystko tracę, mam probemy z nawiązywaniem nowych znajomości
szczególnie jeśli chodzi o kontakty z facetami..głównie opiera się to na tym
że bardzo mało mówię,,jak pokonać ten stan??
Obserwuj wątek
    • Gość: poziomka Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:41
      uważaj na facetów to straszne świnie,
      myślą tylko o jednym !

lepiej poznaj fajne dziewczyny !
      • Gość: truskawka Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.chello.pl 18.02.05, 14:01
        wiem,,poznałam już się na nich ale co zrobić, trzeba ich zaakceptować takimi
        jakimi są
        • metiowiec Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 18.02.05, 14:58
          Dwie Setki Na Rozgrzewkę Pomogą !
          • Gość: jen Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.udn.pl 18.02.05, 17:19
            badz soba,nie probuj nikogo udawac,zawsze mow co myslisz i zaczynaj rozmawiac o
            neutralnych sprawach,usmiechaj sie a fajni faceci pewnie sami cie w koncu
            znajda! ja juz prawie pokonalam niesmialosc i nie jestem juz sama:) powodzenia!
            • zielonki Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 18.02.05, 17:21
              Toż wasze wypowiedzi tchną łapanką!
              • Gość: jen Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.udn.pl 18.02.05, 17:22
                mozesz po polsku? co masz do naszych wypowiedzi?
                • zielonki Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 18.02.05, 17:24
                  Jedynie mogę staropolskim. Jako żem z gmin.
                  • Gość: jen Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.udn.pl 18.02.05, 17:31
                    to godoj jakoż umiesz!
                    • zielonki Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 18.02.05, 17:45
                      Myślę, że póki co musisz znaleźć takiego co to lubi. Znałem taką parę.
                      Potrafili nie gadać ze sąbą godzinami. Dodam, że na randce. Oni sobie razem
                      spacerowali. Są tacy i pewnie to lubią.
                      Pociesz się tylko, że to co uważasz za swoją wadę, może być w innych oczaCH
                      niezwykłą i cenną zaletą! Takich jest więcej!
                  • Gość: Dziobak Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:24
                    A mozes z pospolstwa?
                    • zielonki Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 18.02.05, 18:32
                      Pospólstwo kojarzy mi się bardziej z mieszczaństwem. Szczególnie takim
                      bezobcesowym.
      • Gość: Filip Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.219-96-207.hull.mt.videotron.ca 19.02.05, 03:06
        uważaj na facetów to straszne świnie,
        myślą tylko o jednym !

............Ooooooooooooooooooo czym ?

• Gość: clint eastwood Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:29
      a ja mysle ze metiowiec najlepiej ci doradzil- w razie czego podwoic dawke lub
      nawet potric- nie ma bata- musi zadzialac;)
      • Gość: jen Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.udn.pl 18.02.05, 19:17
        tylko potem wez gume do zucia;)
    • Gość: anna_z_toboso Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.multi / 62.233.163.* 18.02.05, 20:00
      Kiedys tez bylam chorobliwie niesmiala. Teraz nie do uwierzenia. Pomogly mi
      dwie rzeczy: usmiech i poczucie humoru. Bierz zycie za fraki! Nie daj sie!
      • Gość: truskawka Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.chello.pl 18.02.05, 20:13
        mam poczucie humoru i prawie zawsze jestem uśmiechnięta,,no a alkohol
        rzeczywiście pomaga ale ile można..??
        • pinkpanther Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 18.02.05, 20:26
          a ja mam odwrotny problem - strasznie dużo gadam i aż nazbyt szybko nawiązuję
          znajomości z mężczyznami...
          • Gość: truskawka Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.chello.pl 18.02.05, 22:12
            pinkpanther powiedz mi o czym TY tak z nimi gadasz?
            • Gość: Filip Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.219-96-207.hull.mt.videotron.ca 19.02.05, 03:29
              A ja zaciekawiony twoja niesmialoscia. ....naprawde to moje szczere wyznanie.

Czy nie uwazasz ze z ta swoja niesmialoscia jestes osoba bardziej przykuwajaca
              uwage kolegow niz dziewczyny rozrzutne i tanie latwe do zdobycia.
              Jestem facetem i nigdy mnie tanie dziewczyny, nawet ladne nie interesowaly,
              byly poprostu tanie jak tani towar w supermarkecie.

No jasne - jesli szukasz taniego faceta to rzeczywiscie musisz sie tanio
              zachowywac.
              Ale powiedz czy warto dzialac wbrew wlasnej naturze ?
              To tak jakby pieknej wazy urwac ozdobne ucho , moze ktos zauwazy braki a liczac
              na powazna obnizke ceny , waza szybciej sie sprzeda.

O nie to nie dla mnie - wole milczec.
              Jest taki moment w utworze muzycznym zwany palza - kompletna cisza.
              ....ta cisza, to najglosniejsza czesc utworu.

pozdrawiam z toronto, - glowa do gory !
              • Gość: truskawka Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.chello.pl 19.02.05, 13:50
                czyli mam się nie zmieniać? to ciekawe bo prawie wszystkie moje znajomości z
                chłopakami urywały się własnie z tego powodu że jestem małomówna i zamknięta w
                sobie..może to oni nie byli mnie warci?(zaraz zrobię się zbyt pewna siebie;)a
                co to jest pauza dobrze wiem,,chodze do szkoły muzycznej:)
                • Gość: Filip Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.219-96-207.hull.mt.videotron.ca 20.02.05, 01:31
                  a
                  co to jest pauza dobrze wiem,,chodze do szkoły muzycznej:)

_______________________________________________________________________________

.....tylko nie pomyl z monopalza.
            • pinkpanther Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 20.02.05, 10:03
              móię głównie o sobie - to mój ulubiony temat ;))
        • Gość: Filip Re: notes !...tylko notes ! IP: *.219-96-207.hull.mt.videotron.ca 20.02.05, 01:59
          mam poczucie humoru i prawie zawsze jestem uśmiechnięta,,no a alkohol
          rzeczywiście pomaga ale ile można..??
          _______________________________________________________________________________

Oj cos mi sie wydaje ze lekko przegielas - ze to jest milczenie poalkoholowe.
          W poczatkowej fazie alkoholizmu nazywane popularnie kacem z czasem
          przeradzajace sie w stala depresje.
          Ja blyskawicznie rozpoznaje czlowieka ukrywajacego taki wlasnie swoj stan
          depresyjny- poalkocholowy, po zamienieniun z nim kilku zdan.

Mysle tez ze pomylilas temat wyjsciowy. Powienien on brzmiec "DLACZEGO JESTEM
          ZBYT ROZMOWNA PO ZAZYCIU ALKOHOLU...?
          Twoj stan poalkoholowy ze stanem normalnym tak kontrastuja ze soba iz wydaje ci
          sie ze nieprzerwanie milczysz. A tak nie jest.
          Byc moze nawet tracisz pamiec i nie pamietasz co powiedzialas i czy wogole cos
          mowilas dziesiec, pietnascie minut temu.
          Radze wziasc notes olowek i zapisaywac w nim co i kiedy mowilas z podaniem
          dokladnego czasu. To powinno pomoc wlasnym oczom nie uwierzysz ze jestes
          straszna gadula.....no chyba ze w zawartosc notesu tez nie uwierzysz,...... o
          kochana to juz jest stan zaawansowany bardziej niz mozna sie bylo tego
          spodziewac.
          Zastanow sie bo byc moze i poprzedni tytul juz tu nam sie mocno
          zdezaktualizowal i czas na nowa wersje tematu wyjsciowego ; " DLACZEGO NIC NIE
          PAMIETAM"

...pozdrawiam z toronto - a czy juz krokusy, w gorach , czy przebisniegi...?

...a co ze starym rynkiem, czy juz ulozono ?
          • Gość: truskawka Re: notes !...tylko notes ! IP: *.chello.pl 20.02.05, 11:45
            oj Filip teraz to widzę że Ty mnie masz za jakąś alkoholiczkę..więc muszę
            powiedzieć że prawie wcale nie piję,,raz w zyciu się upiłam i wiem że nie ma w
            tym nic fajnego, nigdy więcej tego nie zrobię, poprostu chciałam zobaczyć jak
            to jest i naprawdę nie rozumiem ludzi którzy spotykają się na imprezach głównie
            po to, żeby sobie wypić a potem chwalą się ile wypili i co robili...dlatego
            szukam ludzi wartościowych którzy mają jakieś zasady i kierują się nimi w
            życiu,,a w Krakowie zima, w górach tez, rynek jak zwykle piękny, zresztą
            przyjedź i sam zobacz:)
            • Gość: Filip Re: notes !...tylko notes ! IP: *.195-96-207.hull.mt.videotron.ca 28.02.05, 06:43
              Ach tak ?...no teraz rozumiem, mowisz do rzeczy i nawet bardzo pieknie
              opowiadasz o sobie.
              Napewno jestes piekna i wartosiowa dziewczyna.
              Kiedys w TV ogladalem wywiady z dziewczynami ktore robily zawrotne karjery jako
              modelki. To co mowily o sobie bylo niewiarygodne, choc mowily prawde.
              Wiec, w sumie te dziewczyny sa i czuja sie bardzo samotne. Slawa i pozycja
              spoleczna nie pozwala im zejsc do baru i spedzic wieczor w nieznanym
              towarzystwie.,,,bo natychmiast wybuchl by prasowy skandal opisany w brukowcach.
              Moga liczyc jedynie na dobra wole spedzenia wolnego czasu swych najblizszych.
              A wiec uzaleznienie jest bardzo powazne.
              Choc podoba im sie wielu mlodych przebojowych gentelmenow nie maja szans ich
              spotkania. Samotnosc kazdego z nas zyjacych ludzi, czasem bardzo doskwiera.
              Kiedys opowiadano mi o jednym z najbogatsztch ludzi Kanady (jako ze ja zyje w
              Toronto) - nikt go nieznal. Nikt nie pamietal by kiedykolwiek udzielal
              wywiadow. Przez cale zycie mial tylko kilku znajomych. To straszne powiecie !
              Umarl trzy lata temu o czym raczyla poinformowac nas prasa.

Oprocz poslugiwania sie werbalnie uzywamy jeszcze kilka innych jezykow
              komunikowania sie z naszym otoczeniem. My homo poslugujemy sie dodatkowo "body
              launguage" ( jezyk ciala). Tym jezykiem mozna wyrazic wszystko. Ludzie kultury
              zachodniej przywiazuja do niego bardzo duza wage. Poniewaz czlowiek w kulturze
              zachodniej nigdy nie byl tak zdewastowany jak mialo to miejsce w Polsce.
              Do zobaczenia juz letnia pora na lodach, gdzies na SM.
              • Gość: truskawka Re: notes !...tylko notes ! IP: *.chello.pl 01.03.05, 15:36
                ciekawe jest to co piszesz ale jaki to ma związek ze mną??..to do zobaczenia:)
    • Gość: Domin Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 20:55
      nieśmiała kobieta to aż nie taki wielki "problem" jak nieśmiały facet
      wiem to z autopsji, niestety
      • Gość: Justyna szczel piwko IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 22.02.05, 16:41
        Ja nie ejstem nieśmiała ale bardzo otwarta i też mam czasem problemy z
        poznawanie m facetów(oni już tacy sa)nie przejmuj sie ...........staraj
        się.........czasem byc gaduła to nie jest tez Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
        na serioooo uwierz ze jestes wyjatkowa ....a jak ci nie wychodzi szczel sobie 2
        piwka i juz bedzie lepiej:D
    • Gość: ikaria Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:03
      zorientuj sie w najbliższych meczach naszej reprezentacji w piłce nożnej.
      Rzuć od niechcenia pytaniem: ciekawe, jak sobie nasi poradzą z Irlandią /
      łotwą, Brazylią/ i myślę że powinno pomóc, pod warunkiem, że trafisz na fana
      piłki n. Ale jest to bardzo prawdopodobne. Później jakoś poleci. pozdrawiam -
      odwagi - uszy do góry
      • migally Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 25.02.05, 09:11
        Aby nie być nieśmiałym trzeba uwierzyć w siebie. W sumie nie wiele do tego
        trzeba. Wystarczy jakieś jedno przełomowe zdarzenie i potem już jest z górki,
        uwierz. Wiem, że trudno stwierdzić i wskazać co takiego musi się stać, żeby do
        tego doszło, ale szkoda czasu, szkoda życia. Nie warto dusić się w sobie,
        lepiej walić wszystko prosto z mostu. Oszczędza się przez to nerwów, człowiek
        jest spokojniejszy, wie na czym stoi.
        Fan piłki? Ja jestem fanem piłki, i co, mam z Tobą rozmawiać o piłce tylko
        dlatego, że się nią ja interesuję, a Ty - teoretycznie - nie masz o niej
        zielonego pojęcia? Tu chodzi o to, że trzeba się przełamać, odkryć, zaufać
        drugiej osobie. Wiem, że wiele kobiet uważa nas facetów za świnie, chamów i
        buraków, ale może dlatego, że miały pecha i trafiały właśnie na takich. Ale z
        drugiej strony bycie zbyt grzecznym i ułożonym też nie pomaga, wiem coś o tym.
        Moja rada jest taka - nie przejmuj się, że jesteś małomówna i nieśmiała, może z
        resztą tak Ci się tylko wydaje, a inni odbierają Cię inaczej. Spróbuj się
        przełamać, przecież na pewno masz sporo do powiedzenia. Zawsze jest szansa, że
        znajdzie się wspólny temat do rozmowy, a potem już jakoś pójdzie. Trzeba
        próbować, trzeba być elastycznym, nawet wbrew naturze. Jak to mówią, trening
        czyni mistrza. Pozdrawiam
        • Gość: truskawka Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.chello.pl 25.02.05, 13:36
          dzięki migally:)
          • Gość: niesmialy :) Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:28
            Truskaweczko!!!

Może wspólnie przelamiemy lody!!!

Pozdrawiam
          • migally Re: co zrobić żeby nie być nieśmałym? 25.02.05, 15:14
            Hej Truskawko!
            Sam miałem podobne problemy do Twoich (jeśli to są w ogóle problemy). Aż dziwne
            jak niewiele trzeba by się z tym uporać. Potem to się człowiek z tego śmieje.
            Szkoda po prostu czasu, trzeba działać zdecydowanie, odważnie, inaczej nic się
            nie wskura. Musisz się przełamać, patrzeć ludziom prosto w oczy. Zobaczysz
            będzie dobrze. Pozdrawiam
    • Gość: norek zapisz się do PPŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:42
      tj. Polskiej Partii Śmiałych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka