Dodaj do ulubionych

Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Ruczaju

20.02.05, 16:00
Ludzie ktorzy zamieszkali niedawno w nowych blokach na Ruczaju biednych
maja za nic,
Protestowali przeciw osiedlu komunalnemu i rozproszeniu mieszkan komunalnych
zyskali poparcie czesci osiedla i odniesli sukces
miasto zgodzilo sie na to rozwiazanie, z ponad 2 tysiecy mieszkan powstanie
na ruczaju raptem 300 mieszkan
Ale okazuje sie ze garstce ludzi ktora terroryzuje juz osiedle dalej sie to
nie podoba, ludzie zaczynaja miec dosc takiego traktowania wspolmieszkancow
Nawet RMF juz sie tym zainteresowal
www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=78452&loc=1
"Bloki, które skłóciły miasto"
Jak zauwazaja nie mozna wychodzic ze biedny to od razu margines ludzie
Ciekawe do czego jeszcze posuna sie prorestujacY !!!

Opamietajcie sie !!!!

Obserwuj wątek
    • iinezja21 Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 20.02.05, 17:44
      www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=78452&loc=1
      podaje jeszcze raz linka do wywiadu RMFu bo we wczesnijszym nie wkleil sie jako
      lacze tylko jako zwykly tekst
    • ruczaj.x lecz się stary 20.02.05, 19:43
    • Gość: IINEZJA21 KŁAMIE Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza IP: 195.124.18.* 21.02.05, 10:01
      iinezja21 stasuje klasyczne metody komunistycznej propagandy:

1. zupełnie przez "przypadek" podszywa się pod forumowicza inezja21

2. kłamie
      "Protestowali przeciw osiedlu komunalnemu i rozproszeniu mieszkan komunalnych "

Gdyż protest dotyczy kumulacji budownictwa socjalnego i komunalnego

a WSPIERA koncepcje rozpraszania tego typu mieszkań.

Pomysl budowy osiedla z 300 tego typu mieszkaniami jak dotychczas byłby
      NAJWIĘKSZĄ tego typu inwestycją w Krakowie. (Największe i 'słynne' skupisko
      tego typu przy ul. Marczyńskiego to około 200 mieszkań)

www.ruczaj.org

• xrtdgene Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 21.02.05, 10:26
      kłamiesz , podszywasz sie pod inne osoby , przekręcasz fakty , mataczysz (jakie
      to modne słowo ostatnio i jakie to podobne do przedstawicieli jednej z partii
      ;-) )

1 Biedni to NIE przestępcy według mieszkańców Ruczaju .
      2. Bogaci budują domy poza miastem , na Ruczaju mieszkają normalni ludzie którzy
      wzieli kredyty na 20 lat
      3. IINEZJA21 skąd te gestapowskie skłonności do zamykania ludzi w gettach ?

www.ruczaj.org
      • Gość: w Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza IP: *.usr.onet.pl 21.02.05, 11:40
        jak ktos kupuje mieszkanie na ruczaju to raczej jest biedakiem a nie bogaczem.
        tyle w tym temacie.
        • kko2 Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 21.02.05, 11:43
          jeśli 3300zł za m2 to wg Ciebie jest bycie biedakiem, ok jesteśmy biedakami :)
          • szut Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 21.02.05, 13:52
            > jeśli 3300zł za m2 to wg Ciebie jest bycie biedakiem, ok jesteśmy biedakami :

chwalisz sie, czy zalisz?
            wczoraj w rmf powiedzieli, ze ruczaj jest w centrum miasta, hehe
            • kko2 Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 21.02.05, 13:59
              Ani nie chwale, bo nie ma czym, ani nie żale, bo nie ma o co.

> wczoraj w rmf powiedzieli, ze ruczaj jest w centrum miasta, hehe
              Mam z domu 5km do Wawelu, może nie centrum, ale zbyt daleko też nie jest.
              :D
          • iinezja21 Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 21.02.05, 14:20
            "Bogacze" napisalam z ironia bo nikt naprawde bogaty nie kupuje mieszkan na
            Ruczaju jak juz to domy, moim zdaniem sa to ludzie ktorzy nie dawno do krakowa
            zjechali nasluchali sie o Nowej Hucie w TVN-ie jak to tam jest niezbezpiecznie

Kupili mieszkania tam gdzie ich bylo stac i teraz przede wszystkim sobie chca
            wmowic jaki to dobry ruch zrobili beda Ci przeliczac wyliczac km od rynku :) a
            nie o to chodzi Ruczaj jak Ruczaj ma swoje plusy i minusy

A Ci nowi "bogacze" chca sie poczuc lepsi, choc pewnie nie jeden z nich
            pochodzi z biednej rodziny mieszkajacej gdzies w malej wiosce,
            Ale teraz to juz Oni wielcy Panstwo i ludziom pokroju ich rodzice rodzenstwo
            mowia nie tacy ludzie nie moga mieszkac kolo nas
            Ale pamietajcie protestujacy fortuna kolem sie toczy

I mysle ze jak mieliscie jeszcze jakie takei poparcie jak protestowaliscie
            przeciw wielkiemu osiedlu, to teraz gdy osiedla juz nei bedzie a Wy dalej
            protestujecie to zaczyna byc wrecz przykre ze macie wszystkich gdzies

• ruczaj.x jedyne co tu jest przykre to twoje prowokacyjne 21.02.05, 14:29
              wypowiedzi.

Jakie masz prawo nas oceniać, czy pochodzimy z małej wioski, czy może z Wrocławia, a może w większości jesteśmy krakusami... skąd to możesz wiedzieć??

Przestań w sposób cyniczny używać słowa "bogacze"... nie wiem skąd Ci się to wzięło, prowokacja jak za starych stalinowskich czasów, coś komuś wmówić, a później krytykować go za to.

PROSZĘ O ARGUMENTY ZA POWSTANIEM TEGO OSIEDLA

i przestań kłamać, że prezydent zmienił decyzje w sprawie osiedli... nic się nie zmieniło, wystarczyło posłuchać tego co miał do powiedzania w TVP3... beton, smutny, otoczony złymi doradcami beton.

CZEMU PREZYDENT CHCE ZAMYKAĆ LUDZI W GETTCIE BIEDY,
              kiedy równie dobrze może im wynająć lub kupić mieszkania na wolnym rynku na normalnych osiedlach?
    • xrtdgene Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 21.02.05, 18:25
      .....tak do skłonnosci gestapowskich IInezji21 - chce zamykac ludzi w gettach ,
      dochodzi kompleks wielkomiejski : wszyscy na ruczaju to napływowi z wiosek , a
      może w całym Krakowie z wyjątkiem Ciebie ?
      (pomyśl iinezja21, mogw i jeszcze kilka nicków skąd się biora takie kompleksy
      z przeszłości ? )

No więc traktujesz ludzi z góry , chcesz zamykac ich w gettach , kłamiesz i
      masz razem ze swoim eseldowskim szefem - władcą 4 toalet biedych gdzieś - kupno
      mieszkań na rynku wtórnym da mieszkania od ręki bez czekania 2 lat na
      wybudowanie .

www.ruczaj.org
      • iinezja21 Zanim cos napiszesz troche poczytaj 21.02.05, 22:03
        Czlowieku nie badz smieszny i zanim cos napiszesz poczytaj archiwum i napisz
        gdzie ktos chce jakiegos getta, jak nie umiesz szukac w archiwum to spytaj
        ruczaja.x on sie na tym zna :)

Nigdzie nie pisze ze chce getta pisze tylko ze ludzie maja prawo godnie zyc i
        nikt nie ma prawa odgradzac sie murem od problemow

Wiec nie pisz bzdur, dolaczyles dopiero do zabawy w protest i chcesz sie
        wykazac nie badz smieszny
        Co do mieszkan na rynku wtornym one tez beda kupowane i powinienes to wiedziec

Co do czekania 2 lata to jest nic w procesie decyzyjnym ale to bys wiedzial
        gdybys mial cokolwiek doczynienia z tego typu sprawami
        najlepiej juz nie pisz :)

pozdr
        • xrtdgene poczytałem , nie pomogło 21.02.05, 22:42
          1)"Czlowieku nie badz smieszny" i "najlepiej juz nie pisz " : iinezja21, walo74
          , mogw czy jak ci tam po to jest forum żeby wyrażac swoje opinie , chyba że
          sie mylę ?

2) "napisz gdzie ktos chce jakiegos getta"
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=19659002&a=19659002
          własnie twoja postawa to odgradzanie sie od problemów zbudować , zamknąć ludzi
          i nie dać im szansy .

3)"Co do czekania 2 lata to jest nic w procesie decyzyjnym ale to bys wiedzial
          gdybys mial cokolwiek doczynienia z tego typu sprawami " ,taaaaaa jeden podpis
          urzędasa wszystko zmieni :-) , fakt nie mam do czynienia z TEGO TYPU sprawami i
          brzydzę się NIMI.
          Czasami o nich głosno w telewizji........

4)protest to nie zabawa

ale jak śpiewa Kazik ".....Urzędnik zawsze wie lepiej......"

żegnam ozięble .......
          • iinezja21 Czy Ty umiesz czytac ? 21.02.05, 23:18
            Czy TY umiesz czytac,
            wiec pytam jeszcze raz gdzie pisze ze chce getta !(konkretnie daj przyklad) ja
            pisze tylko o prawie do zycia rowniez dla rodzin gorzej sytulowanych i o tym ze
            oni musza gdzies mieszkac

a nie dawaj linka do czegos co sie nijak ma do tego oco pytam
            a nie cytuj ruczaja ktory zadal sobie trud wyszukiwania wszystkich wypowiedzi
            osob majacych inne zdanie i dopisanie im znanej juz bajeczki ze wszyscy ktorzy
            nie zgadzaja sie z protestem to jedna osoba
            Wiec moze przeczytaj najpierw moje wypowiedzi zanim cos napiszesz masz juz link
            wiec mozesz zaczac :))

Nie badz smieszny gdyby ruczaj mial troche wiedzy informatycznej wiedzialby ze
            jest cos takiego jak auotmatyczny adres IP i wiele osob na osiedlach ma to
            samo IP chociaz przeciw takiemu zalatwianiu sprawy jest tyle osob ze nawet ten
            zmienny adres sie rozni

I moze zacznij szanowac prace innych a nie brzydzic sie nia bo to ze mieszkasz
            tam gdzie mieszkasz to tez zasluga wielu ludzi
            Wiec moze nie brzydz sie ludzmi tylko szanuj i daj im prawo zyc

pozdr
            • ruczaj.x nie bądź śmieszny, prosze 22.02.05, 09:29
              masz swoje zdanie, nie ma problemu, tylko podpisuj się jedynym nikiem, i może wreszcie przyznasz się nam łaskawie kogo reprezentujesz, tyle...
              [i przede wszystkim przestań kłamać, że masz tutaj mieszkanie]

jest tylko podobnieństw pomiędzy twoimi alterego, że dziecko by się domyśliło
    • xrtdgene Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 21.02.05, 23:49
      tak posiadam ta umiejętnośc , a czy ty umiesz słuchac ?

masz linki bo ciekawi mnie co tym razem wymyslisz ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=19091123&a=19098448
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=19091123&a=19099681
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=20147904&v=2&s=0
      protest NIE jest przeciwko rodziną gorzej sytuowanym i bardzo dobrze o tym
      wiesz, chcemy rozproszenia , NIE koncentracji .
      nie pisałem nic o adresie IP , skąd te fobie ??
      p.s. widze ze twoja wiedza jest mizerna o tych jak piszesz
      "automatyczno/zmiennych" adresach IP .

i prosze wytłumacz mi bo za cholerę nie załapałem

" moze zacznij szanowac prace innych a nie brzydzic sie nia bo to ze mieszkasz
      tam gdzie mieszkasz to tez zasluga wielu ludzi "

• iinezja21 Konkrety gdzie pisze o gettcie ??? 22.02.05, 09:06
        Oj cos widze zaczynasz sie mieszac w odpowiedzi,
        mowisz mi ze chce osiedla-getta biedy pytanie gdzie konkretnie o tym pisze !!! -
        czekam na odpowiedz !!!!
        A Ty mi dalej cytujesz moje wypowiedzi gdzie kazdy logicznie myslacy czlowiek
        musi sie z nimi zgodzic:)
        kilka blokow rozsianym krakowie oprocz tego mieszkania kupione z rynku
        wtornego to jest wlasnie ROZPROSZENIE ktorego chcieliscie a teraz jak to stalo
        sie faktem i kolo Was powstanie raptem kilka blokow to macie nagle ale do
        biednych
        Wiec nie pisz Pan bzdur bo rozproszenie jest juz faktem wiec nie podpieraj sie
        czyms co mialo sens przed 16 lutym

Ladnie to sobie wymysliliscie nie ma co najpierw przeciw osiedlom teraz przeciw
        blokom jak Wam ktos by powiedzial ze beda biedni rozrzuceni po 3 rodziny na
        klatke to zaraz bedzie ale ze za duzo,
        A biedni to najlepiej na Barycz jak jedna protestujacych napisala

Dales link Ruczaja ktory sugeruje ze wszyscy co pisza nie tak jak WY to jeden
        czlowiek Fantom o wielu nickach dzialajacy w calym krakowie
        Wiec Ci odpisalam ze to bzdury, dwa czesto w konfiguracjach sieci
        osiedlowych,firm czy urzedow jest tak ze jest przyznawane automatyczne IP i
        tyle, czyli twoje IP teraz nie rowna sie twojemu IP jutro

poczytaj najpierw stare watki zanim zaczniesz pisac to rada na przyszlosc

pozdr
        • ruczaj.x Re: Konkrety gdzie pisze o gettcie ??? 22.02.05, 09:57
          może ja odpowiem
          > Oj cos widze zaczynasz sie mieszac w odpowiedzi,
          > mowisz mi ze chce osiedla-getta biedy pytanie gdzie konkretnie o tym pisze !!!
          nie piszesz dosłownie, ale popierając idee budowy osiedli biedy, popierasz pomysł tworzenia getta, być może nie potrafisz tego zrozumieć.

Wiesz to jest tak jak z lewicą, przez 45 lat niszczyli Polskę swoimi pomysłami, żeby później znowu wprowadzać je w życie.
          Każdy wie, że to się nie może udać, każdy wie, że lepiej patrzeć na przykłady z zachodu (Irlandii czy USA), ale oni dalej swoje o 3 drodze, i 'gospodarce rynkowej z ludzką twarzą'.
          CZAS ZACZĄĆ WYCIĄGAĆ WNIOSKI Z DOŚWIADCZEŃ, samo chciejstwo władzy nie wystarczy!

> A Ty mi dalej cytujesz moje wypowiedzi gdzie kazdy logicznie myslacy czlowiek
          > musi sie z nimi zgodzic:)
          > kilka blokow rozsianym krakowie
          bloki???
          w Krakowie nie może powstać żaden blok dla komunalnych! to jest clue naszego protestu.... żadnych bloków czy osiedli komunalnych! czy naprawde nie rozumiesz, że zamykanie najbiedniejszych w takich jednostkach przyczyni się do powstanie patologii

> oprocz tego mieszkania kupione z rynku
          > wtornego to jest wlasnie ROZPROSZENIE ktorego chcieliscie a teraz jak to stalo
          > sie faktem i kolo Was powstanie raptem kilka blokow to macie nagle ale do
          > biednych
          nie mamy nic do biednych...
          twoje raptem kilka to jest 5 BLOKÓW dla 1000 najbiedniejszych... trzeba być debilem, żeby nie rozumieć jak to będzie wyglądało za 2-3 lata.

> Wiec nie pisz Pan bzdur bo rozproszenie jest juz faktem wiec nie podpieraj sie
          > czyms co mialo sens przed 16 lutym
          relatwizowanie sensu... coś nowego :)

> Ladnie to sobie wymysliliscie nie ma co najpierw przeciw osiedlom teraz przeciw
          > blokom jak Wam ktos by powiedzial ze beda biedni rozrzuceni po 3 rodziny na
          > klatke to zaraz bedzie ale ze za duzo,
          nie mój drogi - proporcje są zupełnie jasne, i zostały zawarte w uchwale: MAX 20% , więc mówienie o całych blokach to nieporozumienie

> A biedni to najlepiej na Barycz jak jedna protestujacych napisala
          daj spokój, mogę się podszyć pod urzędnika UMK i nadawać na biednych, a później to wykorzystywać w dyskusji - nonsens

> Dales link Ruczaja ktory sugeruje ze wszyscy co pisza nie tak jak WY to jeden
          > czlowiek Fantom o wielu nickach dzialajacy w calym krakowie
          > Wiec Ci odpisalam ze to bzdury, dwa czesto w konfiguracjach sieci
          > osiedlowych,firm czy urzedow jest tak ze jest przyznawane automatyczne IP i
          > tyle, czyli twoje IP teraz nie rowna sie twojemu IP jutro
          hehehe...
          nie chodzi tylko o twoje IP...
          chociaż na początku bardzo łatwo było Cie po nim poznać... masz niepowtarzalny styl :) za to bardzo często powtarzasz te same kwestie z różnych nicków.

Nie potrafisz uczciwie dyskutować?

Coś jak otocznie prez. inicjując ostatnio fałszujący prawde materiał na Interii, bo czym nagłe ożywienie z twojej strony... cóż za przypadek :)

Czytałeś? Protest się rozszerza... teraz Kliny
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24990&w=20835517
    • ruczaj.x rozprawa z prowokatorem 22.02.05, 09:24
      witajcie
      Wydaje mi się, że czas skończy z prowokacjami z Urzędu Miasta, rozumiem, że projekt szybkiego wyrzucenia najbiedniejszych z
      centrum Krakowa był dla nich bardzo ważny, ale posuwają się do metod, których akceptować nie można.
      Tym bardziej bolesne, że dzieje się to za nasze pieniądze.
      I mam tego dość!! Mam dość kłamstw tego człowieka!

W sumie mamy jedną i tą samą osobę i wszyscy piszą z IP: r8.ists.pl
      nicki: aaniar, walo74, mogw, Maria Waskowicz, iinezja21, i inne

Ciekawe, że wszyscy 'oni' zaczeli wypowiadać się w okolicach 20 grudnia (wtedy Prez. poczuł się zagrożony jak rozumiem).
      Wszystkie ich posty były prowokacjami, zakłamywaniem faktów czy próbą wywołania w nas poczucia winny..
      bardzo często zdarzały się też nawoływania do zaprzestania protestu.

mogw:
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=mogw&ile=10&orderby=data_od+desc&spojnik=and&tag=412&poz=0&tablicaSzukaj=forum_autor&zywe=2&x=23&y=5

iinezja21:
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=iinezja21&index=2004&tagSzukaj=autor&spojnik=and&ile=10&sort=data_desc&forum=412&ktory=2

walo74:
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=walo74&index=2004&tagSzukaj=autor&spojnik=and&ile=10&sort=data_desc&forum=412&ktory=2

maria waskowicz:
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=waskowicz&index=2004&tagSzukaj=autor&spojnik=and&ile=10&sort=data_desc&forum=412&ktory=2

i to jedynie najbardziej aktywne alterego tego pana.

Jakież było moje zdziwienie kiedy któregoś pięknego dnia otrzymałem od tego pana maila (na skrzynkę protestu):
      Received:
      from poczta.gazeta.pl (unverified [172.20.25.75])
      by (imail3.gazeta.pl) with ESMTP id 8109015
      for <ruczaj.x@gazeta.pl>; Tue, 21 Dec 2004 15:45:50 +0300
      Return-Path:<iinezja21@gazeta.p l>
      Received: from ew11 (unverified [172.20.26.241])
      by av.gazeta.pl (av.gazeta.pl) with ESMTP id 578515
      for <ruczaj.x@gazeta.pl>; Tue, 21 Dec 2004 15:43:29 +0100
      Return-Path: <iinezja21@gazeta.pl>
      Message-ID: <1103640350518.ew11.iinezja21@g azeta.pl>
      Date:Tue, 21 Dec 2004 15:45:50 +0100 (CET)
      From: <iinezja21@gazeta.pl>
      To:ruczaj.x@gazeta.pl
      Subject: Walka o kase
      Mime-Version: 1.0
      Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
      Content-Transfer-Encoding: 8bit
      X-mailer:(c)Agora mailer (v3.00)
      Organization:Portal Agory S.A.
      X-IP: r8.ists.pl, r8.ists.pl
      X-Complaints-To:abuse@gazeta.pl
      X-URL: www.gazeta.pl
      X-Rcpt-To: <ruczaj.x@gazeta.pl>
      X-SpamDetect: *: 1.338000 From: ends in numbers=1.0,From: does not include a real name=0.3
      X-IP-stats: Incoming Last 0, First 26, in=251705, out=0, spam=0
      X-External-IP: 172.20.25.75
      Status: RO
      X-UIDL: 1103640351.12077_898997.imail3

Panie RuczajX
      to jest walka o wielka kase i dobrze Pan o tym , Pan ma swoje
      interesy zapewne chce Pan wygrac w nastepnych wyborach a ja mam
      swoje interesy, sprzeczne z Pana

_______________________________ _

Co sądzicie o takich formach walki z mieszkańcami?
      Nie można dyskutować z człowiekiem, który sprzedaja swoje poglądy za kasę, a dodatkowo kłamie gdzie tylko jest to możliwe.
      Brak mi słów do ludzi takich jak on."

pozdrawiam serdecznie wszystkich normalnych
      • trineo Re: rozprawa z prowokatorem 23.02.05, 00:06
        jest także możliwość,że to nie urzędas tylko ktoś kto ma "stawiać" te
        majchrobudy?????
    • xrtdgene parówkowym skrytożercom mówimy NIE !!! 22.02.05, 09:54
      Doprawdy urzekła nie twoja historia :-))))))))))
      ciekawe co to za interesy , pewnie to owo "NIC" w procesie decyzyjnym z
      poprzednich postów . no cóż aby dalej było humorystycznie :

MIŚ / reż Stanisław Bareja

Scena 13: (w toalecie)
      [Dwie sprzątaczki rozmawiaja. Po pewnym czasie wchodzi stuwała i udaje sie w
      kierunku pisuaru]
      Sprzątaczka I: Jak to go cofnęli ?!
      Sprzątaczka II: A to jak to ! To Pani nie wie !? Na ministra ma iść ! Dzwonili
      wczoraj po meczu.
      Sprzątaczka I: A skąd Pani wie ?!!
      Sprzątaczka II: Bo sama odbierałam telefon ! Nikogo tu nie było ! I jego też nie
      było, bo widocznie tak go namawiali naszego ministra.
      Sprzątaczka I: Głupi by był, gdyby się dał wziąć na ministra. A, bo mu tu źle.
      Gdzie mu będzie lepiej. A za Marciniaka też wziął swoje !
      Sprzątaczka II: No tak, tak ale Marciniak proszę Pani się skarżył, że go orżnął.
      Stuwała: Nic nie orżnął ! Nic nie orżnął ! Bo takie są stawki. I Marciniak nie
      jest dziecko. Trzysta tysięcy i mieszkanie. I on jeszcze płacze. Nic mu się
      więcej nie należy. ... Mnie to prezes ma do zapłacenia pięćset złotych za te
      szafkę, co mu przewoziłem.
      Sprzątaczka I: O, o ! A nam to co ! Nie winien !?? Jak wtedy co szklankę stłukł !
      Sprzątaczka II: To ja mówię, że szklanka cztery złote kosztuje ! A on to ...
      “dobra, dobra” i nie zapłacił.
      Sprzątaczka I: Właśnie !! Miś !
      Stuwała: Miś ! Miś ! Świńska rura nie miś ! Pięćset złotych ! Pięćset złotych
      dla mnie nie ma, a sam forsą sra !!

• Gość: nauczycielka I z czego sie smiejesz jeden z drugim IP: *.crowley.pl 24.02.05, 16:31
        I z czego tu sie smiac, jak was matka wychowala ze tera plujecie na biednych i
        wielkie komitety zakladacie juz byl taki okres ze co nie ktorzy byli znakowani
        takich jak wy trzeba tepic w zarodku
        • xrtdgene Re: I z czego sie smiejesz jeden z drugim 24.02.05, 16:57
          Droga nauczycielko NIKT nie smieje sie z biednych ani na nich nie pluje (może
          oprócz misia-pierdoły) , a tak na marginesie , to czy
          Crowley Data Poland będzie przez kolejny rok dostarczał usługi szerokopasmowego
          dostępu do Internetu oraz łącza transmisji danych na rzecz Urzędu
          Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego. Zostaliśmy wybrani w drodze
          nieograniczonego przetargu publicznego. Zapewnimy tej instytucji łącza o
          gwarantowanej przepływności 4 Mbps. Współpraca CDP z Urzędem trwa już trzy lata,
          a umowa została przedłużona po raz kolejny.
          Urząd Marszałkowski ponownie zaufał proponowanym przez nas rozwiązaniom. Szybka
          komunikacja i sprawnie działająca sieć to także podstawa dobrego funkcjonowania
          urzędu, przez co instytucja staje się bardziej przyjazna interesantom?
        • ruczaj.x mogw'a z pracy wywalili.. teraz jest jakas inna :) 24.02.05, 20:03
          śmiszna jakaś taka :)

pozdrawiam serdecznie
          • kko2 może biedaczek się załamał i poszedł do Kobierzyna 24.02.05, 21:36
            to by była ironia losu:)
        • przemkowa.b Re: I z czego sie smiejesz jeden z drugim 24.02.05, 21:11
          Czego nauczycielką jesteś,jeśli nawet po polsku nie umiesz pisac?
          • chichocik Re: I z czego sie smiejesz jeden z drugim 25.02.05, 10:47
            Może WueFu? Pani magister od fikołków? ;-)))
            Bez urazy dla *prawdziwych* wuefistów. :)
        • kko2 buhahahaha 24.02.05, 21:35
          słyszałem, że śmiech to zdrowie

oj pani to tu chyba długo nie zabawi, coś tak czuje
    • Gość: debil Czeba zrobic najazd na Ruczaj IP: 213.17.239.* 25.02.05, 12:14
      Proponuje bejzbolami nauczyc rozumu bogatych
      • Gość: niedebil faktycznie jesteś debilem IP: *.autocom.pl 25.02.05, 19:38
        bez komentarza
    • lokatorka1 Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 25.02.05, 12:16
      Ty, "SPRAWIEDLIWA" masz mieszkanko? Własne? A może domek?
    • waldemar571 Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 06.03.05, 18:15
      W tej materii sprawy,konieczne staje się,by Pan Majchrowski w końcu przestał
      traktować osoby o biedniejszym statusie portfela i trktował tę warstwę
      społeczną jak normalnych obywateli.Polska nie jest prywatnym folwarkiem nowo-
      bogackich lub cwaniaków i lawirantów w przepisach i ustawach które pozwalają
      bogatszym robić co się chce.I tu traktują uczciwych obywateli Krakowa jako
      margines społeczny,a kto wie czy przypadkiem Ci nowo-bagaccy nie zaliczają się
      do klasy ludzi nie uczciwych.Warto to sprawdzić.
      • przemkowa.b Re: Biedni to przestepcy wedlug "bogaczy" z Rucza 06.03.05, 21:04
        Nowobogaccy z kredytami na 30lat?
        Buahahahahaha....
      • ruczaj.x zali to ty? 07.03.05, 11:31
        walo74 :)

ale co Ci się nie podoba, że sugerujemy zamiast budować osiedla nędzy, dawać mieszkania najbiedniejszym, ale rozproszone lokalizacyjnie?
        Przecież to będzie dla nich najlepsze... a prezydent i jego ekipa chcą dla biednych jak najlepiej.
        Więc o co chodzi?
        Ciekawe jaka jest przyczyna uporu prezydenta... warto to sprawdzić...
        • walo74 do Ruczaja.X 07.03.05, 12:08
          Ruczaj.X cos Ty sie tak uparl ze wszystkie osoby co pisza inaczej niz TY to
          zawsze jestem ja :) twoja sila sugestii jest taka ze nie ktore szare owieczki z
          twojego stada zeby tylko sie odezwac pod kazdym postem ktory jest nie po waszej
          mysli pisza ze to ja :) i jada wszystkich z gory na dol (i chcac nie chcac
          wychodzicie na bufonow widzacych tylko swoje racje) a TY akurat bardzo dobrze
          wiesz ze niestety az tak dobrze nie jest bo gdybys mial tylko jedna osobe o
          innych pogladach to nie bylo by tematu :)
          pozdr
          • walo74 Re: do Ruczaja.X 07.03.05, 12:11
            a jesli ta koncpecja zeby wszystkich waszych przeciwnikow sprowadzic do jednej
            osoby jest wasza strategia i jest to przemyslane od poczatku to trzeba z
            uznaniem przyznac ze to jest dobry pomysl
          • ruczaj.x nie musisz pisać w temacie, że piszesz do mnie... 07.03.05, 13:06
            domyślam się...

Walo, Walo, Walo... stary druchu 'ruczajowej zabawy'... :)
            • ruczaj.x Re: nie musisz pisać w temacie, że piszesz do mni 07.03.05, 13:07
              albo raczej druhu... sorki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka