Gość: gim IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.02.05, 19:54 Do którego lo najlepiej isc? Ktore polecacie? I, II, VI, VIII czy XVI? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Germanik Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 20:16 byle nie 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Klasy DSD II IP: *.chello.pl 21.02.05, 16:02 XVI jest okey- poziom się bardzo poprawił, kończyłam je 4 lata temu i uważam ze był to dobry wybór Odpowiedz Link Zgłoś
k_madame Re: Klasy DSD II 24.02.05, 09:59 polecam 8-kończyłam klasę Wir in europa i naprawdę znam niemiecki:) a poza tym szkoła jest w porządku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:45 Ale ortografia niemiecka to u Ciebie kuleje ! Jesteś po tym 8 LO w "europie " ? Po 2 LO byłabyś w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 16.04.05, 13:22 Jaki mialo cel zwrocenie uwagi na taki szczegol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:32 I albo VIII. Nie wiem jak z VI. Odradzam II i XVI, to juz raczej krakowska 3. albo 4. liga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:36 Sobieszczacy i co Wy na to ? Czy naprawdę jesteśmy 3 i 4 ligą z niemieckiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaagus Re: Klasy DSD II 20.05.05, 22:10 a ja mam to gdzieś czy to 1 czy 5 liga, ale wiem że mature napisałam tak, ze sie na studia dostane - a chyba to jest najważniejsze. co do dsd to ja nie zdawałam ale koleżanka z klasy tak i chyba była dobrze przygotowana (duuużo godzin niemieckiego)aha no ja akurat miałam rozszerzony nie niemiecki a angielski wiec osobistych doświadczen mieć nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:31 Khem khem, ja mialem na mysli ogolny poziom nauczania, waszego nauczyciela niemieckiego - Herr Grzebienia - mialem okazje poznac, przypadl mi do gustu, rowniez moja obecna nauczycielka niem. w gimnazjum ma o nim dobre zdanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:19 fakt. po 3 latach ja dalej pamiętam, jak jest "rzeżucha" po niemiecku. Grzebień bardzo wymagający i wiele osób najadło się przez niego stresu, ale można się przy nim nauczyć niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiula Re: Klasy DSD II IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 22:45 Hej, w zeszłym roku zdawałam DSDII w I LO i szczerze polecam klasę z poszerzonym niemieckim. w porównaniu z innymi szkołami przeprowadzającymi ten egzamin, u nas było najwięcej osób z pozytywnym wynikiem :) 30 z 30 zdało !! sam egzamin dość sympatyczny. pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 13.06.05, 18:15 heja w tym roku skonczylam klase niem w I LO i jestem zadowolona dsd II zdalam, za tydzien rozdanie dyplomow :) ale duzo zalezy, na jakiego trafisz nauczyciela - tegorocznych pierwszakow dostanie moja (byla) wychowawczyni, u ktorej jest sie obrytym z gramatyki i slownictwa, i ogolnie dobrze sie mowi po niem :)) jesli chcesz sie wiecej dowiedziec, pisz na miala pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 14.06.05, 18:29 a co ja tu bede nazwiskami rzucac... nie wiem, czy sie tu nie czai ktos podejrzany... :> jesli niedawno skonczylas/es nowodworek, to przypomnij sobie, kto mial jakie klasy w ostatnich latach i odpowiedz gotowa:P a Ty kiedy chodzilas/es do jedynki??? i do jakiej klasy?? pozdroofki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyczek Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:54 znane są już wyniki DSD II i kto jest najlepszy? SOBIESZCZACY!!!!!!!!!!!!!!! zdali wszyscy, mamy najwyższą średnią punktów, a i najlepszy wynik (99 punktów na 100) należy do nas! ...a w "jedynce" dwie osoby nie zdały (u nas ostatnio nie zdał ktoś ładne parę lat temu) oprócz tego mamy świetnych germanistów, więc moja odpowiedź brzmi: TYLKO SOBIESKI!!! semper fidelis Sobieszczak Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 16.06.05, 17:10 nie ma to jak skromnosc :P co do dwojki ludzi, ktorzy nie zdali w I LO, jak nie wiesz, jaka była sytauacja, nie pisz... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyczek Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:06 masz dość wypaczone pojęcie na temat skromności to są suche fakty, z których Sobieszczacy mogą się cieszyć masz coś do dodania, to pisz, a nie bulwersuj się i gratuluję DSD :D semper fidelis Sobieszczak Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 16:23 > masz dość wypaczone pojęcie na temat skromności spoko, nie musisz mnie obrazac, po prostu nie znasz sie na zartach :P owszem, mam cos do dodania-> te dwie osoby podeszly do egzaminu na wlasna reke, bo nie zdaly egzaminu dopuszczajacego rozumiem, ze cieszysz sie z sukcesow swojej szkoly (ktorych gratuluje), ale nie musisz wytykac innym potkniec :) dziekuje i nawzajem a przy okazji powiedz mi prosze, o ktorej jest rozdanie dyplomow, bo mam rozne inf na ten temat pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyczek Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:18 rozdanie dyplomów jest o godzinie 10.00 w auli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 16.06.05, 17:31 No tak - Tylko ze w II zdawalo troche duzo mniej osob niz w VIII - a w VIII tez wszyscy zdali ... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 16.06.05, 17:42 a ile osob zdawalo w VIII??? i jakie jest Twoje zdanie o Frau G.??? :P ciekawi mnie, bo tez mialam z nia zajecia jesli nie chcesz pisac na forum, wyslij mi maila :) pozdroofki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 16.06.05, 21:03 27 osob zdawalo - 27 osob zdalo ... Frau G ... bardzo mila kobieta ... choc tak naprawde do DSD przygotowywala nas w duzej mierze Wychowawczyni ... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 09:10 no to swietnie sobie poradziliscie :) nas przygotowala troche Frau G, ale reszte (przewazajaca), jak komus zalezalo, robil sam... teraz zastanawiam sie, do czego mi sie wlasciwie przyda ten papier i czy faktycznie niem uczelnie go respektuja :P a przy okazji, wy macie rozdanie dyplomow w II LO czy u siebie? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 17.06.05, 09:17 oczywiscie ze w II ... ale najwieksze jajka sa takie ... ze dalej nie znamy dokladnych wynikow % ... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 10:53 no fakt, ale to w sumie nie jest takie wazne :) G. nam chciala powiedziec, ale potem stwierdzila, ze najpierw musi pokazac nauczycielom :/ powiedz mi jeszcze, prosze, to rozdanie jest o 10 czy 10.30? bo mam duzo spraw na glowie i zapomnialam :P pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 17.06.05, 13:01 hmmm ... n amoim zaproszeniu pisze ze o 10 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 13:12 aha... no to w takim razie do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyczek Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:16 masz rację! ale też u nas w szkole bardzo mało osób jest na rozszerzonym niemieckim (cała tegoroczna grupa z sześciogodzinnym niemieckim = 10 osób zdawała DSD, dwie pozostałe osoby były chyba "doczepione" z siódemki - pozdrowionka:)), więc skuteczność jest równa 100%, wiem na pewno, bo w tym gronie jest moja siostra w drugich klasach jest trochę więcej - ok. 30, z czego zdawać chce jakaś połowa dopiero pierwszoklasistów jest przyzwoita liczba (chyba jakieś 50 osób) semper fidelis Sobieszczak Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 16:33 ano, nas tez nie bylo duzo -jakies 15 osob w obecnych drugich klasach w ogole nie ma klasy z rozszerzonym niem, dopiero w pierwszych jest jedna... trzeba przyznac, ze miedzyoddzialowy system nauczania jez. w II LO jest zacny :)) troche zaluje, za u nas takiego nie bylo, jak zaczynalam... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś