Dodaj do ulubionych

Klasy DSD II

IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.02.05, 19:54
Do którego lo najlepiej isc? Ktore polecacie? I, II, VI, VIII czy XVI?
Obserwuj wątek
    • Gość: Germanik Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 20:16
      byle nie 2
      • Gość: studentka Re: Klasy DSD II IP: *.ramtel.com.pl 21.02.05, 15:04
        2 Lo :-)))
      • Gość: studentka Re: Klasy DSD II IP: *.ramtel.com.pl 21.02.05, 15:05
        2 Lo :-)))
    • Gość: kinga Re: Klasy DSD II IP: *.chello.pl 21.02.05, 16:02
      XVI jest okey- poziom się bardzo poprawił, kończyłam je 4 lata temu i uważam ze
      był to dobry wybór
    • k_madame Re: Klasy DSD II 24.02.05, 09:59
      polecam 8-kończyłam klasę Wir in europa i naprawdę znam niemiecki:) a poza tym
      szkoła jest w porządku:)
      • Gość: mirka Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:45
        Ale ortografia niemiecka to u Ciebie kuleje !
        Jesteś po tym 8 LO w "europie " ?
        Po 2 LO byłabyś w Europie.

• Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 16.04.05, 13:22
          Jaki mialo cel zwrocenie uwagi na taki szczegol?
    • Gość: m. Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:32
      I albo VIII. Nie wiem jak z VI. Odradzam II i XVI, to juz raczej krakowska 3.
      albo 4. liga.
      • Gość: mirka Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:36
        Sobieszczacy i co Wy na to ?
        Czy naprawdę jesteśmy 3 i 4 ligą z niemieckiego ?
        • aaagus Re: Klasy DSD II 20.05.05, 22:10
          a ja mam to gdzieś czy to 1 czy 5 liga, ale wiem że mature napisałam tak, ze
          sie na studia dostane - a chyba to jest najważniejsze. co do dsd to ja nie
          zdawałam ale koleżanka z klasy tak i chyba była dobrze przygotowana (duuużo
          godzin niemieckiego)aha no ja akurat miałam rozszerzony nie niemiecki a
          angielski wiec osobistych doświadczen mieć nie moge
        • Gość: m. Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:31
          Khem khem, ja mialem na mysli ogolny poziom nauczania, waszego nauczyciela
          niemieckiego - Herr Grzebienia - mialem okazje poznac, przypadl mi do gustu,
          rowniez moja obecna nauczycielka niem. w gimnazjum ma o nim dobre zdanie :)
          • Gość: spinka Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:19
            fakt.
            po 3 latach ja dalej pamiętam, jak jest "rzeżucha" po niemiecku.
            Grzebień bardzo wymagający i wiele osób najadło się przez niego stresu, ale
            można się przy nim nauczyć niemieckiego.
    • Gość: Kasiula Re: Klasy DSD II IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 22:45
      Hej,
      w zeszłym roku zdawałam DSDII w I LO i szczerze polecam klasę z poszerzonym
      niemieckim. w porównaniu z innymi szkołami przeprowadzającymi ten egzamin, u nas
      było najwięcej osób z pozytywnym wynikiem :) 30 z 30 zdało !! sam egzamin dość
      sympatyczny.
      pozdrawiam ;)
    • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 13.06.05, 18:15
      heja
      w tym roku skonczylam klase niem w I LO i jestem zadowolona
      dsd II zdalam, za tydzien rozdanie dyplomow :)
      ale duzo zalezy, na jakiego trafisz nauczyciela - tegorocznych pierwszakow
      dostanie moja (byla) wychowawczyni, u ktorej jest sie obrytym z gramatyki i
      slownictwa, i ogolnie dobrze sie mowi po niem :))
      jesli chcesz sie wiecej dowiedziec, pisz na miala
      pozdr
      • quille Re: Klasy DSD II 13.06.05, 18:33
        tzn Majda czy Majcher? :P
        • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 14.06.05, 18:29
          a co ja tu bede nazwiskami rzucac...
          nie wiem, czy sie tu nie czai ktos podejrzany... :>
          jesli niedawno skonczylas/es nowodworek, to przypomnij sobie, kto mial jakie
          klasy w ostatnich latach i odpowiedz gotowa:P
          a Ty kiedy chodzilas/es do jedynki??? i do jakiej klasy??
          pozdroofki
          • Gość: kamyczek Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:54
            znane są już wyniki DSD II i kto jest najlepszy?
            SOBIESZCZACY!!!!!!!!!!!!!!!
            zdali wszyscy, mamy najwyższą średnią punktów, a i najlepszy wynik (99 punktów
            na 100) należy do nas!
            ...a w "jedynce" dwie osoby nie zdały (u nas ostatnio nie zdał ktoś ładne parę
            lat temu)
            oprócz tego mamy świetnych germanistów, więc moja odpowiedź brzmi: TYLKO
            SOBIESKI!!!

semper fidelis
            Sobieszczak
            • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 16.06.05, 17:10
              nie ma to jak skromnosc :P
              co do dwojki ludzi, ktorzy nie zdali w I LO, jak nie wiesz, jaka była
              sytauacja, nie pisz...
              pzdr
              • Gość: kamyczek Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:06
                masz dość wypaczone pojęcie na temat skromności
                to są suche fakty, z których Sobieszczacy mogą się cieszyć
                masz coś do dodania, to pisz, a nie bulwersuj się
                i gratuluję DSD :D

semper fidelis
                Sobieszczak
                • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 16:23
                  > masz dość wypaczone pojęcie na temat skromności
                  spoko, nie musisz mnie obrazac, po prostu nie znasz sie na zartach :P
                  owszem, mam cos do dodania-> te dwie osoby podeszly do egzaminu na wlasna reke,
                  bo nie zdaly egzaminu dopuszczajacego
                  rozumiem, ze cieszysz sie z sukcesow swojej szkoly (ktorych gratuluje), ale nie
                  musisz wytykac innym potkniec :)
                  dziekuje i nawzajem
                  a przy okazji powiedz mi prosze, o ktorej jest rozdanie dyplomow, bo mam rozne
                  inf na ten temat
                  pozdr
                  • Gość: kamyczek Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:18
                    rozdanie dyplomów jest o godzinie 10.00 w auli
                    • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 17:23
                      dzieki :)
            • Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 16.06.05, 17:31
              No tak - Tylko ze w II zdawalo troche duzo mniej osob niz w VIII - a w VIII tez
              wszyscy zdali ...
              • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 16.06.05, 17:42
                a ile osob zdawalo w VIII??? i jakie jest Twoje zdanie o Frau G.??? :P ciekawi
                mnie, bo tez mialam z nia zajecia
                jesli nie chcesz pisac na forum, wyslij mi maila :)
                pozdroofki
                • Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 16.06.05, 21:03
                  27 osob zdawalo - 27 osob zdalo ... Frau G ... bardzo mila kobieta ... choc tak
                  naprawde do DSD przygotowywala nas w duzej mierze Wychowawczyni ...
                  • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 09:10
                    no to swietnie sobie poradziliscie :)
                    nas przygotowala troche Frau G, ale reszte (przewazajaca), jak komus zalezalo,
                    robil sam...
                    teraz zastanawiam sie, do czego mi sie wlasciwie przyda ten papier i czy
                    faktycznie niem uczelnie go respektuja :P
                    a przy okazji, wy macie rozdanie dyplomow w II LO czy u siebie?
                    pozdr
                    • Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 17.06.05, 09:17
                      oczywiscie ze w II ... ale najwieksze jajka sa takie ... ze dalej nie znamy
                      dokladnych wynikow % ...
                      • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 10:53
                        no fakt, ale to w sumie nie jest takie wazne :)
                        G. nam chciala powiedziec, ale potem stwierdzila, ze najpierw musi pokazac
                        nauczycielom :/
                        powiedz mi jeszcze, prosze, to rozdanie jest o 10 czy 10.30? bo mam duzo spraw
                        na glowie i zapomnialam :P
                        pozdr
                        • Gość: krakus_ka Re: Klasy DSD II IP: *.compower.pl 17.06.05, 13:01
                          hmmm ... n amoim zaproszeniu pisze ze o 10 :))
                          • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 13:12
                            aha... no to w takim razie do zobaczenia :)
              • Gość: kamyczek Re: Klasy DSD II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:16
                masz rację!
                ale też u nas w szkole bardzo mało osób jest na rozszerzonym niemieckim (cała
                tegoroczna grupa z sześciogodzinnym niemieckim = 10 osób zdawała DSD, dwie
                pozostałe osoby były chyba "doczepione" z siódemki - pozdrowionka:)), więc
                skuteczność jest równa 100%, wiem na pewno, bo w tym gronie jest moja siostra
                w drugich klasach jest trochę więcej - ok. 30, z czego zdawać chce jakaś połowa
                dopiero pierwszoklasistów jest przyzwoita liczba (chyba jakieś 50 osób)

semper fidelis
                Sobieszczak
                • czekolada6891 Re: Klasy DSD II 17.06.05, 16:33
                  ano, nas tez nie bylo duzo -jakies 15 osob
                  w obecnych drugich klasach w ogole nie ma klasy z rozszerzonym niem, dopiero w
                  pierwszych jest jedna...
                  trzeba przyznac, ze miedzyoddzialowy system nauczania jez. w II LO jest
                  zacny :)) troche zaluje, za u nas takiego nie bylo, jak zaczynalam...
                  pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka