27.02.05, 14:31
za dwa miesiace matura i chyba czas najwyzszy wybrac studia... interesuja mnie glownie studia ekonomiczne. czy mozecie mi doradzic, ktora z tych uczelni bedzie najlepsza? nie tylko pod wzgledem kierunku, ale tez atmosfery i ogolnych warunkow. ktora jest najbardziej ceniona? czy jestescie zadowoleni syudiujac na ktorejs z nich? ktora jest najbardziej ceniona przez pracodawcow? gdze sa najlepsze warunki rozwoju(kursy,wyjazdy itp)?jaki jest poziom jezykow-tzn czy to wazny przedmiot, dobrzy wykladowcy, czy jezyki maja tylko marginalne znaczenie?
tak ogolnie, ktora z tych uczelni mozecie mi polecic?
Obserwuj wątek
    • scarlet_agta Re: UJ AE AGH 27.02.05, 18:31
      Nie będę Ci nic konkretnego doradzać, ani namawiać do studiowania na jednej z
      podanych uczelni, gdyż nie mogę być obiektywana. Sama studiuje na AE, dopiero na
      pierwszym roku, więc wszystkiego o tej uczelni na pewno nie wiem. Generalnie nie
      narzekam, nawet jestem zadowolona. Atmosfera całkiem przyjemna.
      ktora jest najbardziej ceniona przez pracodawcow?
      To chyba indywidualna sprawa poszczególnych pracodawców a moim zdaniem chyba
      bardziej liczy się doświadczenie, a może jeszcze bardziej znajomości niż to jaką
      uczelnie się ukończyło, zwłaszcza, jeżeli kierunek ten sam lub bardzo podobny.
      Jeżeli chodzi o języki to na AE nie jest najgorzej, choć wiele zależy od tego na
      jakiego lektora się trafi. Ale z tego co mi wiadomo to poziom lektoratów ogólnie
      na uczelniach wyższych nie jest zbyt wysoki. A na korzyść AE pod tym względem
      przemawia na pewno to że można się uczyć aż trzech języków, choć obowiązkowe są
      tylko dwa.
      Pozdrawiam,
      Agata
      • Gość: cracker11 Re: UJ AE AGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:00
        Jesli chodzi o jezyki to na uj mozna uczyc sie ich do woli - 2 obowiazkowo, a
        reszte jako wolny sluchacz za darmo oczywiscie. I nie ma ograniczenia - mozesz
        uczyc sie chuiinskiego, koreanskiego, szwedzkiego - zczego dusza zapragnie :)) A
        co do meritum to nie wiem jak sie studiuje sama ekonomie bo sam studiuje cos
        innego, ale mam paru znajomych i im sie podoba:) PS nie idz tylko na agh..
        • aaannn Re: UJ AE AGH 04.03.05, 19:07
          hmmm a dlaczego???
    • Gość: Ania Re: UJ AE AGH IP: *.aine.pl 27.02.05, 22:25
      AE - żadna uczelnia nie da ci lepszego wykształcenia ekonomicznego. Ma
      największe i najlepsze kadry, doświadczenie w nauczaniu, kontakty z
      zagranicznymi uczelniami ekonomicznymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka