Dodaj do ulubionych

Józef Lassota

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 18:57
Jest kandydatem na prezydenta Krakowa.
Co o nim sądzicie? Za swojej kadencji zo dobrego zrobił a co złego?
Moja pamięć jest zawodna, ale coś mi się widzi, że może właśnie na niego
zagłosuję:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: mtq Re: Józef Lassota IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 19:03
      Nie głosujesz na Peteena?
      • Gość: Zbigniew Re: Józef Lassota IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 19:06
        Gość portalu: mtq napisał(a):

> Nie głosujesz na Peteena?

A startuje?:))
        • Gość: mtq Re: Józef Lassota IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 19:14
          A jakże!
    • Gość: Andrzej Re: Józef Lassota IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 21:10
      Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Jest kandydatem na prezydenta Krakowa.
      > Co o nim sądzicie? Za swojej kadencji zo dobrego zrobił a co złego?
      > Moja pamięć jest zawodna, ale coś mi się widzi, że może właśnie na niego
      > zagłosuję:)))

Bardzo pozadny czlowiek o wysokich wartosciach moralnych. Staral sie zeby Krakow
      sie rozwijal. Wiekszosc inwestycji obecnie realizowanych przez obecny zarzad
      bylo przez niego przygotowanych.

Andrzej

• Gość: rita Re: Józef Lassota IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 21:13
        Nowy człowiek byłby najlepszy peteen.
      • kuba203 Re: Józef Lassota 10.06.02, 21:33
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Bardzo pozadny czlowiek o wysokich wartosciach moralnych. Staral sie zeby Krak
        > ow
        > sie rozwijal. Wiekszosc inwestycji obecnie realizowanych przez obecny zarzad
        > bylo przez niego przygotowanych.

No i nie kompromitował Krakowa pomysłami "olimpijskimi", ani bojkotowaniem 600-
        lecia UJ tylko dlatego, że był tam obecny Kwaśniewski, który ma odmienne poglądy
        polityczne.
        • Gość: rita Re: Józef Lassota IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 21:36
          Pytam się, kto wziął nieudowodnione łapówki za lokalizacje hipermarketów.
          • kuba203 Re: Józef Lassota 10.06.02, 21:41
            A bo to za Gołasia nie lokalizowano hipermarketów?
            • Gość: rita Re: Józef Lassota IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 22:44
              Pytam się też o sprzedaż kamienic krakowskich i lokalach i sprawach które
              jeszcze nie wypłyneły, bo wcześniej nie patrzyło się na ręce jak teraz.
              • Gość: PROKOCIM Re: Józef Lassota IP: *.client.attbi.com 10.06.02, 23:51
                A pamietacie pierwszy hipermarket w Krakowie lub raczej supermarket?
                Raffa na Teligi?
              • Gość: Dr Hiszp Re: Józef Lassota IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 18:03
                Serwus Rita. Nie wolałabyśzapytać wtedy, kiedy już WYPŁYNĄ? Bo na razie
                zadajesz pytania o byty wirtualne. I czy rzeczywiście sądzisz, że jakieśafery z
                czasów prez Lassoty nie wypłynęłyby, skoro obecny zarząd przez dwa pierwsze
                lata nic innego nie robił, tylko psuł opinię poprzedniego zarządu a
                jednocześnie realizował jego projekty i pomysły. Sądzisz, że nie znalezionoby
                wszystkiego, co było do znalezienia? Szukasz w złym kierunku: łapówki płacą
                przede wszystkim ARCHITEKCI, bo mają w tym interes.Powtarzam:ARCHITEKCI.Członek
                Zarządu SARP w Krakowie, niejaki Kazimierz Butelski, prowadzi swojąp racownię
                projektową w budzie, która jest samowolą budowlaną. Dostał na nią nakaz
                rozbiórki. Prawomocny. I co? I nic.Mało tego. Projektuje w niej zlecenia
                publiczne:komisariat policji na Prądniku, inwentaryzacje bloków przy ul. Lea.I
                co? I nic.
            • m.in Re: Józef Lassota 11.06.02, 09:54
              kuba203 napisał(a):
              > A bo to za Gołasia nie lokalizowano hipermarketów?

wątek jest o Lassocie a ty od razu z Gołasiem :PPP.
              z Lassotą mam kosę, ale nie piszę o tym przy dowolnej okazji
              do rzeczy: Karmelicka jest ohydna, ściezki rowerowe sa bez sensu, inwestycje
              może i były przygotowane, ale niezrealizowane, a pewnych rzeczach lepiej nie
              pisać bo "brak dowodów".
              poza tym JL pewnie się wycofa
              • Gość: wyborca Re: Józef Lassota IP: *.sp / 192.168.5.* 11.06.02, 10:06
                I to jest kandydat sensowny.
                Prawdą jest że nie bardzo mogę nie odnieść się do obecnego Prezydenta, co może
                nie jest nieodzowne jeśli chodzi o wykazanie przewagi kandydata Lassoty, jednak
                to przecież pewnie z tym aktualnym też przyszloby się zmagać. Porównywanie to
                technika w reklamie niedopuszczalna, ale tu mniej znaczy reklama a więcej
                rozsądek. Nierozsądnym zas optować za Gołasiem. To marny Prezydent, człowiek
                bufonowaty i menager żaden. Bladego pojęcia o rozsądku i ekonomii nie posiada.
                Jest kumplorepublikański, nepotyczny, despotyczny i prawdziwie bufonowaty. Mało
                reprezentacyjny i skory do ulegania nalogowi alkoholowemu.
                Tego nie ma Pan Lassota i chociaz jego prezydentura miniona też nie była wolna
                od pomyłek i błędów to jest kandyfdatem , któremu przyklasnę. To poza wszystkim
                normalny facet i taki "chłop z jajami".
                Lassota może być Prezydentem Krakowa, a Gołaś nie. Wszystko przez kwalifikacje
                i ogólny obraz postaci.
                To jest opinia moja jako wyborcy , a nie agitatora. Gołaś napewno skrzyknie
                paru agitujacych za jego kandydaturą.
                " Mydło nie jest rzeziebnym marmurem!...
                Dobre na bańki, nie na ideały...!!!"
                wyborca
              • Gość: Zbigniew Re: Józef Lassota IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 10:14
                m.in napisał(a):

> wątek jest o Lassocie a ty od razu z Gołasiem :PPP.
                > z Lassotą mam kosę, ale nie piszę o tym przy dowolnej okazji
                > do rzeczy: Karmelicka jest ohydna, ściezki rowerowe sa bez sensu, inwestycje
                > może i były przygotowane, ale niezrealizowane, a pewnych rzeczach lepiej nie
                > pisać bo "brak dowodów".
                > poza tym JL pewnie się wycofa

Ale moim zdaniem lepszego na razie kandydata nie ma:(
                Z Rokity, Ziobro ( :))))))))))))))), i Majchrowskiego Lassota chyba najlepszy.

A jak Ty uważasz?
                • Gość: m.in Re: Józef Lassota IP: *.mpk.krakow.pl / 192.168.11.* 11.06.02, 10:32
                  drogi Zbigniewie! przykry to temat dla mnie, bo nie umiem jasno i
                  przekonywująco odpowiedzieć. Majchrowski jest sympatyczny i zawsze miał
                  poukładane w głowie, ale eseldowcy zrobią rzeź w Magistracie piątym garniturem
                  i na tym skończą działalność, Rokita jest zgrany i powiązany więc żadna to nowa
                  jakość w krakowskiej polityce, Lassota jest medialny i zrobi wszystko dla
                  popularności - dziekuję. Ziobro jest całkowicie nieprzewidywalny - juz mnie
                  telepie ze strachu. Od Gołasia mamy wielu innych specjalistów na Forum... :)
                  więc co mam zrobić? "Pomyślę o tym jutro" - Scarlet O'Hara
                  • Gość: Zbigniew Re: Józef Lassota IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 11:03
                    Gość portalu: m.in napisał(a):

> drogi Zbigniewie! przykry to temat dla mnie, bo nie umiem jasno i
                    > przekonywująco odpowiedzieć. Majchrowski jest sympatyczny i zawsze miał
                    > poukładane w głowie, ale eseldowcy zrobią rzeź w Magistracie piątym garniturem
                    > i na tym skończą działalność, Rokita jest zgrany i powiązany więc żadna to nowa
                    >
                    > jakość w krakowskiej polityce, Lassota jest medialny i zrobi wszystko dla
                    > popularności - dziekuję. Ziobro jest całkowicie nieprzewidywalny - juz mnie
                    > telepie ze strachu. Od Gołasia mamy wielu innych specjalistów na Forum... :)
                    > więc co mam zrobić? "Pomyślę o tym jutro" - Scarlet O'Hara

Z innej beczki coś Ci się w adresie IP pojawiło co ucieszy naszych specjalistów
                    od tramwajów i autobusów. Czyżbyś był związany z tym biznesem?:))
                    • m.in Re: Józef Lassota 11.06.02, 11:19
                      peteen "pisze" z bielska... jak zwykle schodzimy z tematu:
                      więc jak: dlaczego Lassota? albo inaczej: jeżeli ma się coś zmienić to co?
                      i jak to zagwarantować?
                      • Gość: Retman Re: Józef Lassota IP: *.bci.net.pl 13.06.02, 10:37
                        m.in napisał(a):

> peteen "pisze" z bielska... jak zwykle schodzimy z tematu:
                        > więc jak: dlaczego Lassota? albo inaczej: jeżeli ma się coś zmienić to co?
                        > i jak to zagwarantować?

Dlaczego Lassota?
                        Gołąś wybudował mosty,ale trzeba je spłacić.On sam nie bardzo wie jak.
                        Układ polityczno-personalny wokół Gołąsia /patrz wczorajszy artykuł w Gazecie
                        Wyborczej i artykuł w ostatniej polityce/ świadczy,że facetowi skończyły się
                        możliwości i otacza się szumowinami.
                        Lassota - to spokój,dogadywanie się i ,chyba,nowe inwestycje.To Lassota ściągnął
                        do Krakowa Tishmana,Motorolę,Festiwal Kraków 2000.Jak odszedł to Gołaś wyrzycił
                        jego urzędników ,którzy przeszli od razu na ważniejsze stanowiska.To znaczy -
                        facet ma zaplecze merytoryczne.Mam nadzieję,żę mu się uda !
                        Retman
                        • m.in Re: Józef Lassota 13.06.02, 10:49
                          Gość portalu: Retman napisał:
                          ściągnął do Krakowa Tishmana,Motorolę,Festiwal Kraków 2000.

nie przedceniałbym tego, ale to długa dyskusja. krótko: Motorola zdechła w pół
                          drogi a z tym Kraków2000 to chyba żartujesz?

od razu na ważniejsze stanowiska

- Goerlich do Tishmana - nie ma się czym chwalić. :(

Lassota się wycofa...

• Gość: Dr Hiszp Re: Józef Lassota IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 18:15
                            Z tym Krakowem 2000 to nikt nie żartuje: wymyśliła to Danka Glondys z
                            Goerlichem (Glondys , dyr, Wydz. Kultury u Lasoty - przyp.red)a Panasonik
                            zrobił z tego tubę Gołasia i Pendereckiej.Ale nie wszyscy mają amnezję. Ja nie.
                        • Gość: Dr Hiszp Re: Józef Lassota IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 18:12
                          Ruszyłeś ważny wątek i mało popularny, i kompletnie nie-medialny. Ale Lassota
                          ma własną ekipę speców. Nazywająsami siebie "Odpady Komunalne" ale sąw istocie
                          dobrymi specjalistami do rządzenia miastem za jego własne pieniądze, a nie
                          tak , jak Gołas i Gierek - za pożyczone. Następna gwiazda to Szczypiński.
                          Wywalony z Unii Wolności. Dwa lata nic innego nie robił, tylko szkodził
                          Tishmanowi - takie miał zadanie w magistracie. To właśnie jemu i Gołasiowi
                          zawdzięczamy, że Tishman jest dziś tam, gdzie jest, a nie tam, gdzie mógłby
                          być - i Kraków razem z nim
            • Gość: Dr Hiszp Re: Józef Lassota IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 17:56
              CośCi zdradzę. Jest pewna różnica między tymi facetami, a mianowicie Gołasia
              nikt poważnie nie traktuje.
          • Gość: Dr Hiszp Re: Józef Lassota IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 17:55
            Odpowiadam - nieudowodnione łapówki nie są łapówkami, tylko pomówieniem. A
            jeśli łapówkami nazywasz milionowe nakłady na przebudowę układu drogowego przy
            każdym większym sklepie to łapówkę wzięliśmy my - kierowcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka