Gość: Zbigniew IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 15:27 obok wiaduktu na Grzegórzeckiej. Czytam sobie Zjeść Kraków i strasznie je tam chwalą, że niby super i wyjątkowe. Ktoś jadł i może się pochwalić wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joseph Re: Kiełbaski pod Halą Targową IP: *.interkom.pl 20.06.02, 15:31 Przechwalone. Ani się umywają do tych, które bywały np. w śp. starej piwiarni na Cichym Kąciku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKUS Re: Kiełbaski pod Halą Targową IP: *.bci.net.pl 20.06.02, 15:38 sa znakomite - polecam, ale jedno sprostowanko na Grzegorzeckiej kolo Blichu to nie wiadukt tylko most, wybudowany jeszcze nad starym korytem Wisly, dla kolei cesarskiej. Jest to chyba jedyny most w Polsce,ktory pelni role wiaduktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Zawracanie głowy... IP: *.sp / 192.168.5.* 21.06.02, 08:58 Nie masz to jak kawał schabu, karku albo i indora sam trochę podmarynujesz, przyprawisz i popołudniem późnym na ruszcik w ogrodzie położysz... Do tego to i ja piwa się napić mogę. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.forum Re: Kiełbaski pod Halą Targową 20.06.02, 15:49 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > obok wiaduktu na Grzegórzeckiej. > Czytam sobie Zjeść Kraków i strasznie je tam chwalą, że niby super i wyjątkowe. Zbigniew! Właśnie czytam tę książkę, jestem w tym samym momencie i miałem się o to samo zapytać! Poważnie! Dziwny zbieg okoliczności! A książkę polecam wszystkim. Krakowa jest w niej najwięcej :) Pozdrawiam, Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Kiełbaski pod Halą Targową IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 16:01 kriss.forum napisał(a): > Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > > > obok wiaduktu na Grzegórzeckiej. > > Czytam sobie Zjeść Kraków i strasznie je tam chwalą, że niby super i wyjąt > kowe. > > Zbigniew! Właśnie czytam tę książkę, jestem w tym samym momencie i miałem się o > > to samo zapytać! Poważnie! Dziwny zbieg okoliczności! A książkę polecam > wszystkim. Krakowa jest w niej najwięcej :) > > Pozdrawiam, > Kriss. Ja już prawie kończę :)) Niezły rozdział był z przestępczością. Ten chłopaczek z Technikum na Loretańskiej. Zgroza !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Kiełbaski pod Halą Targową IP: *.client.attbi.com 20.06.02, 16:38 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > kriss.forum napisał(a): > > > Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > > > > > obok wiaduktu na Grzegórzeckiej. > > > Czytam sobie Zjeść Kraków i strasznie je tam chwalą, że niby super i > wyjąt > > kowe. > > > > Zbigniew! Właśnie czytam tę książkę, jestem w tym samym momencie i miałem > się o > > > > to samo zapytać! Poważnie! Dziwny zbieg okoliczności! A książkę polecam > > wszystkim. Krakowa jest w niej najwięcej :) > > > > Pozdrawiam, > > Kriss. > > Ja już prawie kończę :)) > Niezły rozdział był z przestępczością. Ten chłopaczek z Technikum na > Loretańskiej. Zgroza !!! > > Pozdrawiam Co tam bylo? Ja chodzilem do tej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew PROKOCIM IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 17:36 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Co tam bylo? Ja chodzilem do tej szkoly. otóż według tej książki w latach sześćdziesiątych XX w. (nieźle brzmi, bo mamy XXI:) uczył tam się niejaki Karol Kot, który był wampirem-psychopatą i zabił parę osób a w jednym barze zatruł maggi i ocet. Skazano go na karę śmierci i wyrok wykonano 16 maja 1968 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 20.06.02, 20:33 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Co tam bylo? Ja chodzilem do tej szkoly. > > otóż według tej książki w latach sześćdziesiątych XX w. (nieźle brzmi, bo mamy > XXI:) uczył tam się niejaki Karol Kot, który był wampirem-psychopatą i zabił pa > rę > osób a w jednym barze zatruł maggi i ocet. > Skazano go na karę śmierci i wyrok wykonano 16 maja 1968 roku. eee to mnie jeszcze na swiecie nie bylo. Czy wiesz ze w tym samym budynku byl ekonomik przed wojna? Moja babcia sie tam uczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andr Re: Kiełbaski pod Halą Targową IP: *.lubliniec.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 16:53 Rzeczywiscie, ksiazka bardzo zabawna i ciekawa. Pelno anegdot o Krakowie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek 2 Re: Kiełbaski pod Halą Targową IP: *.abo.wanadoo.fr 20.06.02, 17:45 Gość portalu: andr napisał(a): > Rzeczywiscie, ksiazka bardzo zabawna i ciekawa. Pelno anegdot o Krakowie :-))) No tak ale co z tymi kielbaskami ? Sa rzeczywiscie tak dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Kiełbaski pod Halą Targową 20.06.02, 18:31 Wg mnie sedno pyszności tych kiełbasek tkwi w tym, że jak się wraca z knajpy z centrum gdzieś koło północy i jest się głodnym że nawet konia z kopytami możnabyłoby zjeść....To te kiełbaski przy Hali Targowej są wyśmienite. A wiem to bo mieszkałem rok na Dąbiu i często wracałem głodny jak wilk z knajpy, racząc się po drodze owymi kiełbaskami....A poza tym o 12 w nocy jest tam dodatkowo magicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy38 Dalej nie wiem IP: *.chello.pl / *.chello.pl 20.06.02, 18:42 ... gdzie sprzedają te kiełbaski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thinka Re: Dalej nie wiem IP: *.chello.pl / *.chello.pl 21.06.02, 08:35 Gość portalu: kathy38 napisał(a): > ... gdzie sprzedają te kiełbaski? Koło Hali Targowej, ale stoją dopiero póżnym wieczorem. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Dalej nie wiem 21.06.02, 09:39 A właśnie, czy może mi ktoś wyjaśnić, czy te kiełbaski rzeczywiście są przeznaczone tylko dla powracających nocą z knajpy, oraz różnych meneli, że stoją tylko w nocy, a w dzień nigdy? Podobne stoisko z kiełbaskami widziałem też przy Placu Bohaterów Getta, tylko po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Dalej nie wiem 21.06.02, 09:56 podobne sie nie liczą. kiełbaski "spod hali" rulez! panowie stoją od około 21 do ok 4 rano od poniedziłku do soboty. i są przepyszne, najlepsze oczywiście po nocnych, knajpianych peregrynacjach :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Dalej nie wiem 21.06.02, 09:58 Hehe, jakoś mi po knajpianych wycieczkach nie po drodze pod Halę :))) Ale skoro "starzy wyjadacze kiełbasek" mówią, że tamtejsze najlepsze, to tylko mi pozostaje uznać tą opinię, i zeżreć tam kiedyś nocną kiełbaskę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Dalej nie wiem 21.06.02, 10:07 masz dwa wyjscia: po "zeżarciu" udac sie na starowislną na 607 przeprowadzić się np na Łagiewniki (vel Misrzejowice), a spod hali bedziesz miał 612 aha i musisz dostać sie na studia, zeby miec przejazd na karte :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Dalej nie wiem 21.06.02, 10:09 m.in napisał(a): > masz dwa wyjscia: po "zeżarciu" udac sie na starowislną na 607 > przeprowadzić się np na Łagiewniki (vel Misrzejowice), a spod hali bedziesz > miał 612 > aha i musisz dostać sie na studia, zeby miec przejazd na karte :) Jeszcze zapomniałeś o 609 :))) Wtedy musiałbym się przerowadzić na Wzgórza lub Borek Fałęcki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Dalej nie wiem 21.06.02, 10:11 wcale nie, nie wymieniłem tej linii, zebys nie miał daleko, po co się przeprowadzać, skoro i tak bys musiał isć na starowislną albo pod poczte :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: Kiełbaski pod Halą Targową IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 11:01 Peteen i co Ty na to? :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Kiełbaski pod Halą Targową IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 15:26 Jestem wiernym smakoszem kiełbasek spod hali. Podobno jest to tradycyjna lisiecka kiełbasa. Ostatnio byłem tam o północy w środę, stałem ponad 20 minut w długiej kolejce. Zawsze jak ktoś do mnie przyjedzie z Polski, to późnym wieczorkiem tam jadziemy i zawsze robi to na moich gościach wielkie wrażenie. Nie tylko smak, ale właśnie ten "koloryt" wspólnej konsumpcji z taksówkarzami, policjantami, pracownikami MPO, studentami, szeroką inteligencją, a także lokalnymi menelami i dresiarzami - pełna demokracja! Poza tym, kiełbaska ta smakuje wyjątkowo po ciężkiej grze w tenisa! Uzupełnia kalorie w sposób fantastyczny. Moim zdaniem podróbki z innych miejsc to kicha!!! Odpowiedz Link Zgłoś