Dodaj do ulubionych

Pożegnanie na Błoniach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:31
A czy w piątek też będzie można usłyszeć Dzwon Zygmunta...Jadę do Was z
Gdańska, nie mogę być w Rzymie, ale choć w ten sposób się do Niego zbliżę...
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:16
      przyjeżdżaj, Zygmunta napewno usłyszysz! ma bić codzinnie przez okres całej
      żałoby, a juz na pewno w dzień pogrzebu Ojca Świętego. Wspaniale że każdy chce
      być jak najbliżej Jana Pawła II. Serce rośnie!!!
      • Gość: grzaniec Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.chello.pl 05.04.05, 23:22
        co oni w tej gazecie chrzania, wszyscy o bialym marszu mowia ze w czwartek o 17
        a tutaj pisza ze jutro, skoro dzis wtorek to wychodzi ze marsz w srode :/
        Czy moze ja czegos nie zauwazylem-wyjasni mi to ktos?
        • Gość: Bart Drogi grzańcu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 01:36
          Czytasz środowe wydanie GW:) Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia jutro!
    • Gość: M. kiedy biały marsz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 08:04
      biały marsz wdzięczności jest w czwartek? o 17:00 a potem o 19:00 msza swięta?
      dobrze zrozumiałam daty?

a czy w piątek o 8:00 przed transmisją odbędzie się msza?

odpowiedzcie proszę
      • Gość: Maciek Re: kiedy biały marsz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 08:49
        Biały Marsz Wdzięczności za pontyfikat Jana Pawła II - wyruszy w czwartek, o g.
        17, sprzed Bazyliki Mariackiej. O godz. 19 na krakowskich Błoniach będzie msza
        święta. O godz. 21 rozpocznie się Apel Jasnogórski.
    • Gość: Maniek Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:37
      Też jade na Błonie, chodz przyznam że chciałem być w Rzymie ale cóż, dobre i
      takie pożegnanie. Mam tylko małe pytanko, to czuwanie z Maryją ma być całą noc
      na tych polach, czy ta msza z Apele jest tym czuwaniem, jak wiecie to prosze
      napiszcie bo niechce pojechać jak nic ba Błoniach w nocy nie będzie, a na
      Transmisje to przyjade na 100!
    • Gość: Ela z Opola Re: Pożegnanie na Błoniach IP: 213.216.70.* 06.04.05, 10:49
      Krakowianie, proszę o pomoc! Jak najłatwiej dotrzeć z dworca PKP na Błonia w
      piątek? Czy oprócz transmisji z pogrzebu będzie jeszcze celebrowana tam Msza
      Święta?? To miasto bardzo bliskie ojcu Świętemu, a że nie mogę być w Rzymie,
      chciałabym w piątek oddać mu cześć w Krakowie.
      • Gość: gość Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:18
        Wydaje mi sie ze bedzie tyle ludzi ze nie bedzie sie dalo tam dojechac...
        polecam spacer przez rynek.To tylko sie wydaje daleko, a przy okazji mozesz
        przejsc franciszkanską pod oknem kurii. Pozdrawiam
      • Gość: Kraków Dojazd IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 06.04.05, 21:30
        Z Dworca PKP na Błonia najłatwiej dojechać tramwajem nr 15 ( należy wysiąść na
        przystanku Oleandry) i nr 18 (jeżeli - tak jak dzisiaj - będzie obowiązywać
        zmiana w ruchu ulicznym). Pozdrawiam
    • Gość: Madzia.j Re: Pożegnanie na Błoniach - sektory? IP: *.crowley.pl 06.04.05, 10:51
      Czesc,
      wlasnie przeczytalam, ze na Bloniach w piatek na transmisji pogrzebu beda
      sektory.
      Czy, podobnie jak na pielgrzymkach Jana Pawla II, beda jakies wejsciowki do
      tych sektorow, ktore trzeba gdzies zdobyc wczesniej?
      Jedziemy z Poznania, by choc w ten sposob byc blizej Papieza, prosze o
      informacje.

Magda
      • cube007 Re: Pożegnanie na Błoniach - sektory? 06.04.05, 12:20
        Witam

Nie ma zadnych wejsciowek - sektory sa po to aby cala uroczystosc jakos zorganizowac i np. zapewnic pogotowiu mozliwosc przejazdu (oby nie bylo takiej koniecznosci...).
    • Gość: funio Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.pliva.pl 06.04.05, 13:44
      Czy będzie można przyjąć Komunię Sw. na błoniach w dniu pogrzebu ?
    • Gość: Jino Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.leon.com.pl 06.04.05, 21:06
      Tez chcialbym byc w Krakowie na pożegnaniu Ojca świętego. Czy mogłby mi ktoś
      podać jakieś odnośniki do jakies mapki jak moge tam dojechac samochodem ? i
      ewentualnie gdzie zaparkować. Z góry Wielkie dzięki za pomoc.
    • Gość: G7 Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.04.05, 22:01
      Przestańcie zachwycać się li tylko Krakowem!!!! Spójrzcie w inne miasta i
      wioski. Zobaczcie ile tysięcy, milionów ludzi wyszło pożegnać Ojca Świętego!
      Polska to nie tylko Kraków!!!
      • Gość: oli Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.crowley.pl 06.04.05, 22:06
        z dworca można też dojechać autobusami 124,152, ale faktycznie z dworca na
        Błonia nie jest daleko i myślę że to dobre rozwiązanie - iść za tłumem..
    • Gość: ja Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.ghnet.pl 06.04.05, 22:42
      Witajcie, mam pomysl, aby juz po uroczystosciach wszyscy wypuscili w niebo
      biale baloniki, na ktorych wczesniej umieszczono kilka slow dla Ojca Swietego

• Gość: ja białe balony do nieba IP: *.ghnet.pl 06.04.05, 22:42
      Witajcie, mam pomysl, aby juz po uroczystosciach wszyscy wypuscili w niebo
      biale baloniki, na ktorych wczesniej umieszczono kilka slow dla Ojca Swietego

• Gość: Fiona Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:49
      Od śmierci Papieża Dzwon Zygmunta bije codziennie rano - nie wiem w jakich
      godzinach bije(ja go słyszę jak jadę do pracy tzn. ok. 7:45). W piątek również
      będzie bił.
    • Gość: Bracia Szkolni Msza Święta w piątek??? IP: *.net.sfc.pl 07.04.05, 09:55
      mamy pytanie!!!!!!!!!Czy w piątek na Błoniach będzie odprawiana Msza Święta.
      Prosimy niech nam ktoś odpowie...
      • Gość: d Re: Msza Święta w piątek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:31
        w Krakowie Msza Święta będzie dzisiaj o godz. 19.00 na Błoniach. Poprzedzi ją
        Biały Marsz z Rynku Głównego.
    • Gość: sylwia Pomóżcie! Jak dojechać z Katowic na Błonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:19
      krakowskie? Gdzie leży ta dzielnica?
      • Gość: Marek Re: Pomóżcie! Jak dojechać z Katowic na Błonie IP: 62.233.213.* 07.04.05, 12:03
        Zaufaj, i po prostu przyjedz do Krakowa. TRAFISZ NA BŁONIA.
      • Gość: gość Re: Pomóżcie! Jak dojechać z Katowic na Błonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:43
        To taki spory kawał "placu" miedzy ulicami: 3Maja i Ferdinanda Focha. Ale
        trafic tam nie bedzie zadnego problemu, gorzej z zaparkowaniem auta:/
        Pozdrawiam
    • Gość: Luc List otwarty - proszę przeczytać i rozesłac IP: *.intertel.net.pl / *.intertel.net.pl 07.04.05, 12:27
      Zrodził się pomysł, aby co roku organizować Marsz Krakowskiej Młodzieży na
      Błonia (taki jak był w poniedziałek 4 IV) lub taki Biały Marsz jaki będzie
      dzisiaj (7 IV). Oczywiście bardzo dobrze, jakby te marsze odbywały się w tym
      samy czasie w innych miastach Polski. Dziękowalibyśmy Janowi Pawłowi II
      Wielkiemu za Jego pontyfikat co roku, przez co przez długie lata będziemy o Nim
      oraz o Jego przesłaniu pamiętać. Marsz z niesionymi zapalonymi świecami mógłby
      odbywać się 2 kwietnia, a kończyłby się mszą świętą, Apelem Jasnogórskim oraz
      czuwaniem do godziny 21:37. Marsz mógłby poprzedzać czytanie przesłań Naszego
      Rodaka. Liczymy na zaangażowanie się lokalnych władz samorządowych w
      zorganizowywaniu owego Marszu.

Równocześnie mam nadzieję, że wśród młodego pokolenia, które wychował Jan Paweł
      II, wyłoni się duchowy przywódca, który będzie kontynuował zbliżanie młodzieży
      do Boga. Liczę, że powstaną jakieś nowe organizacje młodych, lub te, które
      teraz istnieją powiekszą swoje szeregi.

Nie pozwólmy zapomnieć o naszym Ojcu, tak jak On nie zapominał nigdy o nas.
      Niech to uniesienie duchowe jakie teraz przeżywamy nie będzie tylko kilkudniową
      zmianą, ale niech się stanie głęboką przemianą.

Proszę o rozesłanie, tego listu.
    • Gość: Aliss Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.bydgoska.krakow.pl 07.04.05, 22:34
      Mam pytanie, o której godzonie dokładnie dzwoni Dzwon Zygmunta? Słyszałam, że z
      rana, ale dokładnie o której? Słyszałam też że o 21.37, ale dziś nie dzwonił...
      • Gość: Bożena Re: Pożegnanie na Błoniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 23:15
        czy zna ktoś jakieś linki, gdzie można znaleźć zdjęcia z Białego Marszu,
        pożegnania na Błoniach, piątkowego Apelu Jasnogórskiego itd.?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka