scislo7 06.04.05, 17:55 Za to o Frontonie nasłuchałam i naczytalam sie samych słodyczy.. Prawda to? Czy podchodzić jak do jeża? Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Fronton IP: *.autocom.pl 09.04.05, 16:59 Ja kupilem mieszkanie na Czerwonych Makach, ma byc gotowe na końcu wakacji - mam nadzieje. Dotychczas wszysko raczej OK. Panie na Kamiennej obsłużyły mnie bardzo miło podczas zakupu :-). Przy zalatwianiu zmian w mieszkaniu Pani za to odpowiedzialna wykazala sie znajomoscia problemu i ewentualna radą. Zastrzeżenia mam co do pana który jest na budowie kimś w rodzaju mistrza- czy coś w tym rodzaju (nie mówie o kierowniku) na pewno każdy kto kupi mieszkanie na Czerwonych Makach sie z nim zetknie bo to on oprowadza po przeszlych mieszkaniach. Nie moglem sie z nim dogadac w zaden sposob, podawal jakies przyklady z kosmosu - majace na celu odpowiedziec na stawiane przeze mnie pytania. Czulem sie jak na "Alternatywach". Chyba przespał ostatnie 15 lat i nie zauważył że jednak cos sie zmienilo. Wiem juz ze jego nalezy unikac, ewntualnie sie nim nie przejmowac i jesli jest jakikolwiek problem isc od razu do kierownika budowy. Przy okazji prosze o jakies opinie mieszkancow z oddanego juz bloku. Na co nalezy zwrocic uwage i ogolnie o odczucia po przejsciu juz wszystkich formalnosci i pierwszych miesiacach w nowych mieszkaniach. Jednoczesnie proponuje wpisywac jakies adresy kontaktowe, dzieki ktorym moglibysmy sie szybko porozumiewac i zalatwiac rozne sprawy. Nawet moge zalozyc jakas grupe dyskusyjna dla mieszkancow osiedla. Moj mail: mortyn@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zm Re: Fronton IP: *.newark-04rh15-16rt.nj.dial-access.att.net 12.05.05, 14:56 Takze kupilam. Bardzo ucieszyla mnie Twoja propoozycja zalozenia grupy dyskusyjnej dla mieszkancow przy Czerwonych Makach. Chcialabym uslyszec opinie wlascicieli mieszkan ktorzy zostali uszczesliwieni balkonami tworzacymi swoista drabine. Jaki macie pomysl na utrudnienia wejscia na nasze balkony. Montowane kraty jakos zle mi sie kojarza. Ciekawa jestem jakie beda koszty ogrzewania i cieplej wody. Ktos w przeszlosci powiedzial na Forum ze Fronton niezle sobie liczy. Niepokoi mnie takze zabezpieczenie klatek schodowych. Drzwi wejsciowe sa czesto niezamkniete i poprzez jedne drzwi ma sie dostep praktycznie do wszystkich klatek schodowych. A juz zdarzaly sie kradzieze. Praktyczna uwaga: bywaj na budowie i sprawdzaj co sie dzieje w Twoim mieszkaniu. Wszystko w trakcie mozna poprawic. Wszystkie przerobki wczesniej uzgadniaj na Kamiennej i na budowie. Mieszkania sa ladnie i starannie wykonczone. Nie narzekam narazie na jakosc. Ale trzeba przypilnowac. Mozesz do mnie napisac to napisze co wiem do tej pory : zmuli@interia.pl Powodzenia . Pozdrawiam. ZM Odpowiedz Link Zgłoś
mortyn Re: Fronton 15.05.05, 00:28 Ja jestem za forum ale takim w pełni prywatnym z hasłami dostepu, aby niepowolane osoby nie mialy na nie wgladu a jedynie mieszkancy osiedle. Co do kradziezy i takich tam- jest to niedopuszczalne i na naszym osiedlu musi byc bezpiecznie! Co myslicie o monitoringu osiedla (to nie kosztuje tak wiele a mamy gwarancje bezpieczenstwa). Przylaczam sie do pytania o oplaty za mieszkanie, czynsz i media. Czy moglby ktos powiedziec z mieszkancow bloku D jakie sumy wchodza w gre w przypadku 58 metrowego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Fronton IP: 212.244.186.* 16.05.05, 10:05 Jestem za. Monitoring jak najbardziej. Szykuje się spotkanie lokatorów bloku D i na pewno trzeba będzie tą sprawę poruszyć. Co do kosztów związanych z czynszem, to za mieszkanie 53 m wychodzi ok 160 zł miesiecznie. Przy czym z pierwszego rozliczenia mediów za 4 miesiace wyszło mi do dopłaty prawie 800 zł (w przeważającej większości za c.o.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vias Re: Fronton IP: 212.244.186.* 14.04.05, 09:40 Witam, właśnie zauważyłem, że na forum zaczął się pojawiać temat osiedla "Czerwone Maki" a tak się składa, że ja tam juz mieszkam. Generalnie moja opinia o firmie Fronton jest pozytywna. Blok został oddany terminowo i raczej sprawia solidne wrazenie, nie miałem też jakichś większych usterek, a jeśli nawet jakąś wyłapałem to w miarę sprawnie była usuwana. Nie było też żadnych problemów z wprowadzeniem ewentualnych zmian w mieszkaniu i to czasami w ostatniej chwili. Fakt, że trochę trzeba było potem sprawę przypilnować, ale ogólnie obsługa faktycznie bardzo miła i kompetentna. Majster na budowie to rzeczywiście taki gaduła, który często zbacza z właściwego tematu, ale nie należy sie tym przejmować tylko twardo obstawać przy swoim. Mieszkam już na osiedlu dwa miesiące i w sumie nie narzekam, może nieco na akustykę mieszkań bo np. muzykę niesie po wszystkich piętrach z góry na dół, ale kładę to na karb pustych jeszcze pomieszczeń. Też na pewno sprawy bezpieczeństwa należy poprawić, bo zdarzają się kradzieże w piwnicach, ale to pewnie ogólnie przypadłość m.in. nowych osiedli, gdzie jeszcze wszystko jest w proszku, kręcą sie jacyś pseudorobotnicy i lokatorzy za bardzo się nie znają - pewnie z czasem będzie lepiej. Pomysł forum osiedlowego w Internecie uważam za bardzo dobry, na wzór np. Osiedla Europejskiego, które to osiedle mamy tuz za miedzą. Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych współmieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Fronton IP: *.mat.univie.ac.at 01.05.05, 18:18 Ja nie z Krakowa, ale doszly mnie az tutaj sluchy, ze z ta firma nalezy bardzo uwaznie czytac umowe i zwracac szczegolna uwage na to czy wszystko co obeicane sie w niej znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś