IP: *.kompania.net 08.04.05, 00:00
Wracałem teraz przez Hutę do Krakowa i to co zobaczyłem na tej trasie
zdumiało mnie mocno. Było cudownie i wspaniale, nie mówiąc już, że ślicznie.
Po obu stronach jezdni a także i na trawnikach wywijasy z palących się
swieczek i zachwyconych tym młodych ludzi robiących zdjęcia i jakieś dziwne
ruchy epileptyczne, chyba z radości nad swoim dziełem. Wieś, poprostu wieś,
czy ludzie już poszaleli?. To jakaś choroba, to trzeba leczyć .
Obserwuj wątek
    • miska_malcova Re: Żenada. 08.04.05, 00:01
      ta choroba to głupota niestety...
    • Gość: dżej dżej Re: Żenada. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:12
      tak, ludzie poszaleli, zaczyna sie robić ze wszystkiego istny jarmark...
      • Gość: zaniepokojony Re: Żenada. IP: *.kompania.net 08.04.05, 00:33
        Niestety to co wyprawiają to nie jest godne uszanowanie pamięci wspaniałego
        człowieka, to jakiś amok, szaleństwo, prymitywizm i głupota ośmieszająca to
        społeczeństwo w oczach całej Europy. Zachowują się jak na jakimś jarmarku po
        secie gorzały, lub na festynie ludowym. Nie ma tu niestety powagi, godności,
        rozsądku i umiejętności dostosowania się do takiej chwili. Co chwilę wymyślają
        coraz to głupsze czynności, które z czczeniem pamięci Jana Pawła II niewiele
        mają wspólnego.
        • traszor Re: Żenada. 08.04.05, 00:40
          nie 'jak po secie' a poprostu po secie.. picie 'za papieza' ma wielu zwolenników
        • Gość: dżej dżej Re: Żenada. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:44
          dokładnie, a sprzedawcy robią jeden wielki biznes na biednym Papieżu....Od kiedy
          to kwiaciarki na rynku krakowskim sprzedają znicze...czy nie można (jeśli już
          ktoś bardzo chce) np. wpisać się do księgi kondolencyjnej...myślę, że ze
          wszystkich (oprocz modlitwy oczywiscie) sposobów okazywania szacunku tem jest
          najbardziej kulturalny i cywilizacyjny... Ludzie! Przestancie robic te dziwne
          akcje, "przyjdzie, zeby nas bylo jak najwiecej"...to nie o to chodzi, bo to
          wszystko jest na pokaz, a najlepiej zeby jeszcze byla telewizja i duzo szumu
          wokol...
          • Gość: zdumiony Re: Żenada. IP: *.kompania.net 09.04.05, 00:35
            Dzisiaj widziałem, że jest jeszcze jaśniej i więcej ognia, już nie tylko na
            poboczu drogi ale i w parku i na trawnikach. Ogień ten jest w różnych
            konfiguracjach i uzależniony od inwencji twórczej "artystów", których
            pomysłowość trwać może bez końca. Wygląda na to,że już "przeskoczyliśmy" Iran.
            Naprawdę nie wiem co te wygłupy mają wspólnego z powagą chwili i prawdziwą
            refleksją nad faktem odejścia Jana Pawła II. Zdumiało mnie też, że na całej
            trasie stoją po dwóch, trzech policjanci, jakby pilnowali, żeby nikt nie kradł
            palących się świeczek. Widocznie takie mają informacje operacyjne, no ale gdyby
            nawet, to już ważniejszych czynności dla policji w Krakowie nie ma niż
            pilnowanie świeczek?.
            • traszor Re: Żenada. 09.04.05, 00:39
              krakowskie służby mundurowe wogóle mają dośc dziwne priorytety..
              • Gość: podatnik Re: Żenada. IP: *.kompania.net 09.04.05, 10:58
                Niewykluczone, że przesyłane są pocztą dyplomatycną.
                • traszor Re: Żenada. 09.04.05, 10:59
                  raczej za pobraniem
                  • sarawi Żenada. 09.04.05, 11:05
                    ... a mnie najbardziej podobal sie wczoraj widok otwartego calodobowego
                    sklepu z alkoholami kilkaset metrow od Franciszkanskiej, podobnie jak stado
                    siedzacych na pomniku Mickiewicza gowniarzy trzymajacych w jednej rece szaliki,
                    a w drugiej puszki od piwa i wydzierajacych sie poznym wieczorem na caly rynek,
                    wykrzykujac jakies idiotyczne rymowanki o Papiezu - zenada ...
                    • Gość: Krakowianin Re: Żenada. IP: *.kompania.net 09.04.05, 14:00
                      Niestety do tego już doszło, że przy każdych uroczystościach, żałobnych czy
                      wesołych bydło prym wiedzie, bo czuje się bezkarne. W Państwie, w którym prawo
                      działa wybiórczo i selektywnie taki stan jest normalnością. Niedługo wybory,
                      jest możliwość wykazać, czy chce się jakiejś zmiany, czy ma tak być dalej.
                      • traszor Re: Żenada. 09.04.05, 14:02
                        oo.. nie mogłem sie doczekac agitacji politycznych.. czyli w wyborach mamy
                        głosowac na lige przeciwników rozumu lub dwóch takich co ukradli ksieżyc?
                        • Gość: Krakowianin Re: Żenada. IP: *.kompania.net 09.04.05, 14:24
                          To nie są agitacje polityczne, to troska o przyszłość Narodu. Faktycznie jest
                          problem, nie bardzo wiadomo na kogo głosować, ale napewno ci co byli dali
                          przyzwolenie bezwładowi prawnemu, co skutkowało rozwojem bezprawia i bandytyzmu
                          i ja na nich głosować nie będę. Ci z książki Makuszyńskiego też nie wróżą nic
                          dobrego poza hasełkami, zważywszy, że jeden z nich już miał kij w rękach. Inni
                          głośni i "wspaniali" to oszołomy. Tragedia, jak szybko nie znajdzie się
                          jakiś "mąż opatrznościowy" to widzę ciemność, ciemność widzę, jak mawiał nasz
                          wspaniały Krakus.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka