Dodaj do ulubionych

Nowe trasy rowerowe w Krakowie

IP: *.autocom.pl 19.04.05, 21:39
Paryż - Praga - Odessa
...megalomanii tu nie brakuje. A na Rondzie Grunwaldzkim pewnie postawią
drodowskazy.
Wystarczy, że będzie do Tyńca, w weekend ją przetestuję :)
Obserwuj wątek
    • Gość: f poprosze mapke IP: *.blich.krakow.pl 19.04.05, 23:39
      trasy
    • Gość: Rowerek Nowe trasy rowerowe w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 06:21
      A co z trasami rowerowymi nie rekreacyjnymi? Tylko takimi, żeby cało i zdrowo
      poruszać się po mieście?
      No i kolejna sprawa, niewątpliwie właściciele aut cieszą się już na nowych
      kilka kilometrów pięknie położonych parkingów, bo wszak na ścieżce rowerowej
      najlepiej zostawić samochód podczas wycieczki z rodziną za miasto...
      • Gość: jasiol Re: Nowe trasy rowerowe w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.05, 09:35
        Ech... po tej ścieżce można było jeździć już na jesieni.
        > niewątpliwie właściciele aut cieszą się już na nowych
        > kilka kilometrów pięknie położonych parkingów, bo wszak na ścieżce rowerowej
        > najlepiej zostawić samochód podczas wycieczki z rodziną za miasto...

Ona leci głównie koroną wału - tam się nie da zaparkować.
    • Gość: Spoko kolarz Re: Nowe trasy rowerowe w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:20
      Hm... Od jesieni jeżdziłem tą trasą kilkakrotnie. Nie wiedziałem, że jest
      jeszcze wirtualna.
      • Gość: rowerzysta brakuje połączenia odcinkow w Pychowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:22
        pierwszy krótki odcinek "Cyklostrady tynieckiej" za skałkami Twardowskiego, w rejonie mostu wiszącego, kończy się po chwili na ulicy Tynieckiej.

Kolejny odcinek zaczyna za grupą domów, niestety nie ma między nimi łatwego przejazdu - rozjeżdżoną drogę poniżej wału, któredy wyznakowano tabliczkami przejazd, trzeba by przynajmniej utwardzić żwirem.

Poza tym to OK, jak na razie to najlepsza zbudowana "od zera" droga rowerowa. I już teraz cieszy się dużym zainteresowaniem.
    • Gość: amelia_m ja też poproszę mapkę IP: *.autocom.pl 20.04.05, 15:05
      Chciałabym to zobaczyć.Bardzo dużo jeżdżę na rowerze i niektóre odcinki dróg
      rowerowych mnie rozbrajają. Wjeżdża się na chodnik z płyt i tylko znak świadczy
      że to droga rowerowa, albo są dziury że mozna zęby wybić (choć jak samochodem
      jeżdżę to też nie lepiej) albo nawet drzewa korzeniami rozwaliły drogę ale kogo
      to obchodzi... Robi się coś tam ale w sumie na pokaz i na metry ale jak i ile
      się po tym jedzie to juz inna sprawa. Polecam wszystki Wiedeń- tam to SĄ DROGI
      ROWEROWE
      • jazcur a może zdjęcia 20.04.05, 15:31
        rowery.org.pl/tyniecka2004/index.htm
        • Gość: gosc Po co ten asfalt? IP: 195.150.18.* 20.04.05, 16:14
          Że trasa powstała to fajnie tylko czy koniuecznie należało ja wylać asfaltem?
          Z okolicznych wzgórz wygląda to fatalnie , jak autostrada
          • Gość: br Re: Po co ten asfalt? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.04.05, 19:06
            np dla rolkarzy ktorzy tez chca gdziesc pojezdzic
          • totem2 Re: Po co ten asfalt? 21.04.05, 16:02
            Owszem, należało. Nie wszyscy rowerzyści jeżdżą na "góralach" z terenowymi
            oponami. Dla rowerów szosowych żwir to katorga. Kostka jest pracochłonna więc
            kosztowna i wcale się po niej dobrze nie jeździ. Nawiasem mówiąc nie wiem skąd
            ten upór, żeby ścieżki rowerowe koniecznie wykładać kostką. Szczytem wszystkiego
            jest nagminnie spotykany układ: asfaltowy chodnik i ścieżka z kostki. Efekt jest
            taki, że piesi chodzą po ścieżce bo zdecydowanie bardziej przypomina chodnik.
            • Gość: Bart Re: Po co ten asfalt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 17:29
              asfal, asfalt! Ze względów estetycznych ja życzyłbym sobie tylko żeby były
              ceglasto - czerwonawe.
    • Gość: kubek Re: Nowe trasy rowerowe w Krakowie IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 22.04.05, 12:46
      Hej! pisza, ze w 2005 oddano miedzy innymi tunel pod KCK, czy to oznacza, ze
      mozna nim juz jezdzic? wie ktos?
      • Gość: gargi Re: Nowe trasy rowerowe w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 02:11
        taa tunel pod KCK hehehehehe!!! jeśli dalej Kraków będzie miał takie tempo
        rozwoju komunikacyjnego jak obecnie (...przebudowa ronda mogilskiego, szybki
        tramwaj itd...) to może za jakieś 100 lat powstaną te "kilometry" ścieżek
        rowerowych :) a nie nowe hipermarkety!!!
    • sqwind Re: Nowe trasy rowerowe w Krakowie 23.04.05, 10:27
      Bardzo mi się podoba ta nowa,60metrowa trasa.Zawsze to 60 metrów zaoszczędzimy
      na drodze do Odessy,no bo można ten dystans rowerkiem.Ale mimo wszystko cieszę
      się i uważam,że pod względem sensowności rozwiązań ścieżek i klimatu rowerowego
      Warszawa nie dorasta Krakowowi nawet do pięt(malkontentom z Krakowa proponuję
      wziąć bike`a na kilka dni i poszwendać się po stolicy-tam to projektanci i
      mieszkańcy mają dopiero fantazję!).Zdumiewa mnie również fakt,że
      stolica,mimo,że nie przeskoczyła poprzeczki pt.ścieżka rowerowa chce się zabrać
      za budowę autostrady-obwodnicy.Skóra cierpnie.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka