Gość: zefir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 02:02 i bardzo dobrze, ze napisali skargę, czymś się zajęli pożytecznym, bo niektóre baki przeszły siebie w nic nie robieniu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Boreasz Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 09:29 co za podłóta w tej piątce, tak źle uczą, takie mają słabe wyniki... aż sie rodzice poskarzyli ministrowi... proponujemy sie przenieść do innej szkoły, tam sa lepsze wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bare Re: Licea - ranking 2005 IP: *.eu.org / *.eu.org 20.04.05, 18:21 Treść artykułu sugeruje, że rodzice poskarżyli się ministrowi, że w V LO źle uczą. TO PRZEKRĘCENIE ZNACZENIA LISTU. Rodzice napisali coś w rodzaju protestu na źle ułożony zestaw zadań i złe, krzywdzące uczniów kryteria. To jasne, że skoro wśród najzdolniejszej młodzieży zdaje 50%, to wśród przeciętniaków zda może 25%. I o to rodzicom chodziło, o kryteria, nie o sposób nauczania w V LO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boreasz Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:05 soruńki! Skarbie, ja drwię i ironizuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasiak Re: Licea - ranking 2005 IP: *.kracen.hor.net.pl 25.04.05, 17:42 VLO - hahahahaha!!! ale sie usmialem chyba na pierwszym miejscu, ale od konca! tam wcale nie ma wyskokiego poziomu, a wiekszosc uczniów chodzi, ze tak powiem "nasppedowanych" (takich co biora amfetamine:]) to jest niestety bardzo przykre, ale prawdziwe wiem bo znam tam naprawde bardzoo wielu ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Licea - ranking 2005 IP: *.76.classcom.pl 30.04.05, 19:47 Ja chodze do piatki i moge powiedziec, ze liceum jak kazde inne, nikt nie chodzi "naspeedowany", co najwyzej podchmielony :p ludzie sa inteligentni i to oni ciagna poziom do gory. Wole chodzic do Lo pelnego inteligentnych ludzi umiejacych sie bawic, niz do Lo gdzie z ta inteligencja uczniow juz gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chirurg Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:46 zazdroscisz im amfetaminy, czy co? wybacz, ale ukonczylam ta szkole i ani razu nie zetkenlam sie z dragami :) masz pecha, kolego ;) widac, jednak dobra szkola wzbudza zazdrosc ;)) hehehe, i tu mamy nad Toba przewage :) a skoro znasz tak wielu z tej budy, to powiem Ci , ze nie znasz na pewno tylu co ja, skoro sama niedawno ja ukocczylam :) a poza tym, sam chyab musisz byc z marginseu skoro narkotyki wysuwasz jako glowny argument przeciwko tej fantastycznej szkole! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Tak się bawi, tak się bawi V LO! IP: *.bie.lama.net.pl 14.12.05, 01:45 Zazdrościsz? :-] Bo jako absolwent tej szkoły przekonałem się, że poziom w niej jest naprawdę bardzo wysoki. Przynajmniej za moich czasów uczęszczali do niej ludzie bardzo inteligentni, którzy wiedzieli, czego oczekują od życia, co chcą w życiu robić, co osiągnąć, a szkoła ta pozwalała im się realizować w wybranych dziedzinach. W szkole tej naucza sporo bardzo dobrych pedagogów, są też nauczyciele akademiccy, tak więc ogólnie poziom prowadzenia zajęć jest bardzo wysoki i nierzadko ludzie później na pierwszym roku studiów wręcz się nudzą, bo nie dowiadują się niczego nowego ;-) Osobiście zauważyłem wręcz, że w porównaniu z moją klasą w liceum moi koledzy z grupy ćwiczeniowej na studiach prezentują o wiele niższy średni poziom intelektualny... A co do narkotyków? Jestem zwolennikiem tezy, że NARKOTYKI SĄ DLA LUDZI INTELIGENTNYCH. Jeśli ktoś zna ryzyko, zna zagrożenia, wie, jak dana substancja działa i wie, czego się wystrzegać, to jest w stanie od czasu do czasu z niej skorzystać w celach relaksacyjno-rozrywkowych, jednocześnie skutecznie unikając uzależnienia czy innych problemów z nią związanych. Przyjmowanie narkotyków nie oznacza od razu narkomanii, tak samo jak cotygodniowe wypady na piwo ze znajomymi nie oznaczają wcale alkoholizmu (nawiasem: alkohol czy nikotyna również są narkotykami). Nie będę ukrywał, że w V LO są ludzie korzystający z narkotyków, podobnie jak w każdej innej szkole (bo wmawianie sobie, że to się przytrafia w innych szkołach a nie w_mojej_własnej / tej_do_której_moje_dziecko_chodzi to zwyczajne okłamywanie się), ale narkomanów (a więc osób uzależnionych) jest naprawdę bardzo niewiele. Twierdzenie, że V LO chodzi naspidowane jest po prostu zwyczajnym oszczerstwem (no, gdyby ktoś powiedział, że chodzi nabombione, to już bym tak nie protestował - pamiętam ciekawe akcje ze znikającym czystym etanolem przeznaczonym do eksperymentu, tajemniczymi termosami krążącymi po klasie podczas lekcji, czy legendarne już przyozdabianie pomnika patrona szkoły lub gzymsu nad wejściem butelkami po piwie/winie). Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
qqlio Re: Licea - ranking 2005 20.04.05, 12:57 KSW Libiaz na 3. m-cu ;-)))) Malo uczniow i 2 olimpijczykow - to daje dobry procent... A wiecie z jakich olimpiad? "Teologii katolickiej " i "Losy Polakow na wschodzie po 17 wrzesnia 1939 roku". Ten ranking to jakas porazka... Dawno sie tak nie ubawilem ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:47 LO KSW w Libiążu jest w czołówce rankingu po raz trzeci z rzędu, bo w poprzednich latach miało finalistę olimpiady matematycznej. A "Losy Polaków na Wschodzie po 17 września 1939r." to hasło tematyczne olimpiady historycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
qqlio Re: Licea - ranking 2005 21.04.05, 13:06 1) To dlaczego na miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2663307.html wystepuje osobna lista na olimpiade historyczna? 2) Tak... Jedna osoba byla olimpijczykiem z matematyki... Zaiste, to mnie przekonuje. A nastepny olimpijczyk z matematyki za 120 lat? 3) Skonczmy z jakimis rankingami , w ktorych mikroszkola moze byc niezwykle wysoko z przyczyn statystycznych a nie edukacyjnych. Olimpiada teologiczna? Jakas zupelna nisza historyczna? Przepraszam, ale olimpiade ekologiczna lub z "Jak zrobic deseczke do miesa" tez mamy traktowac powaznie? No bez przesady. Za chwile bedzie wygrywala szkola, ktora bedzie miala 10 zwyciezcow jakichs konkursow recytatorskich.I 11 uczniow w sumie. To dopiero bedzie osiagniecie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos prawdy Re: Licea - ranking 2005 IP: *.V-LO.krakow.pl 20.04.05, 13:39 V LO różni się od innych szkół tym, że w V LO matura próbna została PRZEPROWADZONA, a nie jak w innych szkołach arkusze zostały rozdane uczniom do domu... Nieważne jakie kryterium oceniania zostanie przyjęte, V LO i tak będzie najlepsze! Pomimo wrodzonej skromności nie mogliśmy się powstrzymać przed wypowiedzeniem na głos słów oczywistej prawdy... PS. Ludzie, nie czytajcie tych oszczerstw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepsze LO w Krk Re: Licea - ranking 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:17 Dzięki Ci Boże ze nie poszłam do piątki !!!! W przyszłym roku MY zajmujemy pozycje nr I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:09 chyba od końca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejd Re: Licea - ranking 2005 IP: *.netcontrol.pl 18.03.06, 19:57 Alleluja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Key Re: Licea - ranking 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 22:57 Jak moge się domyslac jestes uczniem, badz auczycielem V LO. I to mnie troche dziwi ze tak slabo cenisz swoja szkole. Ja mam takie sobie zdanie na temat tej szkoly, ale jedno jest pewne jej wyjatkowosc nie polega na tym ze tam się przeprowadza matury próbne. Bo takie rzeczy robi sie wielu szkołach. Jej wyjatkowosc polega na tym ze ucza sie w niej dobrzy uczniowie. Renoma szkoły przyciaga takich ludzi w jej mury. Jezeli to liceum nie bedzie najlepsze w nowym rankingu to oznacza ze cos jest nie tak z nowa matura. Key Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:40 problem w tym, że V-tka uczy myślenia kreatywnego, nomen-omen ważnej umiejętności, ale nu-matura jest zrobiona tak by zdać mogły ją tempaki z nu- huty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Licea - ranking 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:21 Tu się całkowicie zgadzam. Piątka jest fantastyczną szkołą, a nowa matura, w której trzeba mieć sporo szczęścia, żeby trafić w klucz, to jedna wielka pomyłka. I niezależnie od przyszłorocznych rankingów VLO będzie utrzymywać poziom - ze względu na stawianie na kreatywność i myślenie, a nie powielanie schematów (na czym polega nowa matura). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biotechnolog Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:55 dokladnie, w piatce ucza myslec..a to jest nasza przewaga nad innymi liceami z ktorych wychodza wykute dzieci...na studiach medycznych to az raza kolesie , ktorzy nei potrafia powiedziec niczego, co wyczytaja wlasnymi slowami, o zgrono.... bron boze od takich lekarzy... z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 01:01 Rany rany! Przeczytałam z zainteresowaniem wszystkie komentarze i muszę powiedzieć, że jestem rozczarowana. Dlaczego? Szybciutko odpowiadam. Mianowicie, dla mnie tworzenie jakichkolwiek rankingów jest megabzdurą, bo każdy decyduje do jakiego LO pójdzie NIE NA PODSTAWIE RANKINGÓW i nie okłamujmy się, 70% uczniów stwierdzi że ich "instytucja" nie ma sobie równych. Ja osobiście uczęszczam do VI lo Krakow i jakos nie narzekam na wymiany, wyklady, tym bardziej pracownie czy nie daj Boze atmosfere! Klimat, nauczyciele i ludzie sa fantastyczni, przede wszystkim dlatego, ze pozwalają decydowac o sobie, zachęcając, a nie zmuszajac do nauki; bo bez klamstewek, jesli ktos nie chce to i tak sie uczyl nie bedzie. Ponadto jakos dziwnie to wlasnie szkola pod patronatem Adasia Mickiewicza narodowego wieszcza naszego byla jedna z 3 szkol w Krakowie gdzie ludzie 100% zdali nowa mature jako króle doświadczalne, a dla mnie to jednak jest jakiś ładny, jasny, czysty i przejrzysty obraz sytuacji (zwlaszcza ponad 90% z wsio jezyków obcych - w koncu nie na darmo szkola ma miano naj jezykowki w stolicy Malopolski.) Podsumowujac pokusze sie o stwierdzenie, ze wkladanie do jednego woreczka szkol prywatnych, no dobrze, niepublicznych i panstwowych, i rankingi wzgledem pracowni i tego typow rzeczy to idiotyzm, bo nie kazdy uczen placi za nauke jak u O.Pijarow 390zl i nie na kazdej stronie oficjalnej szkoly jest podany nr konta (ale i tak huge respect dla tej szkoly, bo sa "warci swojej ceny: ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Licea - ranking 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 21:12 A Ty jestes tempakiem z ...? Jezeli dzieli się ludzi na tych z Krakowa i Nowej Huty to oznacza ze samemu jest się tempakiem. Aska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Licea - ranking 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:49 Do piątki 1/4 dostaje się po znajomości, 1/4 dzięki olimpiadom (np. z raligii) 1/4 na amfie, a reszta jest mądra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Nie macie normalnych dziennikarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:26 Olga Szpunar to dziennikarka na miarę SuperExpressu albo Faktu czy Faktów i Mitów, a nie Gazety Wyborczej. Edukacja - tu dziennikarstwo ma być merytorycznym! Życzę redaktorowi Blumsztajnowi mądrzejszego doboru dziennikarzy. A warsztat dziennikarski artykułu już od pierwszych jego zdań pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doctor Re: Nie macie normalnych dziennikarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:50 swiete slowa, Pani Olga ma widocznie kompleks niedoedukowanego dzienniekarza, poza tym...wystarczy spojrzec na opinie krytycznie oceniajace jej "profesjonalizm", a w zasadzie jego brak... Pani Olgo, moze czas cofnac sie do szkoly sredniej? serdecznie polcamy wiec Piatke ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabot Re: Licea - ranking 2005 IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 20.04.05, 15:46 Czapki z głow ... Nowodworek i Witkowski graja pierwsze skrzypce, niezaleznie od kryteriow zawsze beda na "pudle", szkoda Sobieskiego , gdy konczylem bylo lepiej, obecny ranking jest troche krzywdzacy, ale za rok spodziewam sie w czolowce ogolniakow z Pcimia i Chocholowa, a ranking bedziemy czytac od konca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowohucianin Re: Licea - ranking 2005 IP: *.blast.pl / *.devs.futuro.pl 22.04.05, 09:47 te tempaki z nowej huty jak napisałeś zajmuja bardzo wysokie oceny na studiach,ucza sie na uczelniach zagranicznych i pisza prace dyplomowe za granicą.To włąsnie młodzi ludzie z N.H zwyjatkami których nie brakuje również w śródmiesciu są grupą bardzo kreatywną,zdolna i do tego bardzo ładna .Zobacz jakie Ty masz korzenie i wtedy przekonasz sie czy tempak z Nowej Huty nie jest wiecej warty niż TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA_XVI_LO [...] IP: *.citynet.pl 22.04.05, 18:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Licea - ranking 2005 23.04.05, 11:45 Ranking oparty wyłącznie na olimpijczykaj jest w oczywisty sposób bezwartościowy metodologicznie, ale oparcie się wyłącznie na wynikach nowej matury to przegięcie w przeciwnym kierunku. Owszem, przygotowanie uczniów do matury (i - pośrednio - do studiów) to pierwszoplanowe zadanie liceum, ale nie jedyne. Prawidłowy ranking powinien uwzględniac różne czynniki, łącznie z trudno mierzalnymi typu ogólna atmosfera. Warunki nauki (budynek, pomoce, pracownie) też są nie od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotany Re: Licea - ranking 2005 IP: *.oswirus.krakow.pl 29.04.05, 09:16 Pierwszoplanowym zadaniem liceum nie jest ani przygotowanie na studia, ani przygotowanie olimpijczyków, ani nawet przygotowanie do matury. Pierwszoplanowym zadaniem liceum jest danie uczniom wykształcenia - najczęściej ogólnego, chociaż tu teoria z praktyką rozmija się wyjątkowo... I dopóki się tego nie zrozumie, dopóty nasze społeczeństwo pełne będzie wtórnych analfabetów, którzy będąc olimpijczykami z przedmiotów ścisłych nie potrafią sklecić dwóch zdań po polsku, a będąc olimpijczykami z przedmiotów humanistycznych nie potrafią dodawać do dziesięciu. Że nie wspomnę o całej reszcie, która olimpijską nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Licea - ranking 2005 IP: *.bie.lama.net.pl 14.12.05, 01:32 Nie zgadzam się z Twoją opinią. W dzisiejszym świecie wiedza jest tak mocno rozbudowana, że absolutnie niemożliwym jest zostanie "człowiekiem renesansu" - IMHO absolutne podstawy potrzebne w życiu powinien człowiek nabywać już w szkole podstawowej, zaś w liceum należałoby pogłębić profilowanie klas, tak aby człowiek nie był zmuszony do nauki duperełów, które go zupełnie nie interesują i które i tak w związku z brakiem zainteresowania zapomni w dwa-trzy dni po sprawdzianie. Można sobie darować szpikowanie przyszłego fizyka informacjami o tym, kim był Karol Młot i kiedy wyruszyła krucjata dziecięca, zaś przyszłemu historykowi można oszczędzić różniczkowania czy cyklu Krebsa... tak jak mówiłem, nawet jeśli wmusi się tę wiedzę, to, jako absolutnie zbędna i rozmijająca się z zainteresowaniami ucznia i tak zostanie zapomniana w czasie kilku dni od sprawdzianu... Właśnie dlatego bardzo cenię sobie V LO (którego jestem absolwentem) - bo tam kładziono nacisk na przedmioty kierunkowe (no i rzecz jasna maturalne - a więc język polski i język obcy zadeklarowany na maturze), zaś z przedmiotów rozmijających się z profilem klasy dawano bardzo duże luzy. Ta szkoła naprawdę pozwalała człowiekowi w pełni rozwinąć swoje zainteresowania, pozwalała się specjalizować w dziedzinie, która go interesuje, a wręcz to promowała i dzięki temu licealista nie miał wrażenia, że chodzi z przymusu, ale odczuwał satysfakcję ze swojej pracy, bo wiedział, że w zasadzie pracuje już na całe swoje dalsze życie. Osobiście jestem bardzo przywiązany do V LO i gdy tylko znajduję wolny czas, staram się je odwiedzać... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator rankingi IP: *.76.classcom.pl 24.04.05, 21:34 Tworzenie, listy rankingowej tylko i wylacznie na bazie 'olimpijczykow i wielkich osiagniec szkoly' jest statystyka ekstremalna, ktora wcale nie musi odzwierciedlac tego co sie dzieje w sredniej. Z kolei wyniki nowych matur, mowia cos o sredniej, ale nie koniecznie mowia o tym jakie mozliwosci w danej szkole maja najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Licea - ranking 2005 IP: *.interserv.net.pl / 62.233.214.* 11.05.05, 17:32 I tak najlepszą i najbardziej zakręconą szkoła jest ZSE nr.1 w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MudCow Re: Licea - ranking 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:11 Prog do 8ki w krakowie do mat-inf-fiza to 180:/ Tylko to mnie martwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doctor Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:41 Droga Olgo, chyba skonczylas jakies marne LO... nieustannie poskreslasz , ze to juz ostatni taki ranking...ze Piatka nie obroni swej pozycji...wiesz, mysle, ze jesli nawet okaze sie, ze nie bedzie na pierwszym miejscu-to i tak wyda na swiat inteligentnych, obytych z kultura ludzi, podobnie zreszta Nowodworek...to sia da czuc...jestem lekarzem i ludzie z innych LO niekoniecznie maja tak szerokie horyzonty, jak ci z renomowanych szkol...prestiowe licea, oprocz dobrze zdanej matury oferuja ich absolwentom niesamowite obycie i mozliwosci rozwijania swoich umiejetnosci...nawet jesli ktos nie zdobedzie samych piatek, czy max il pktow na maturze, moze okazac sie byc niesamowitym geniuszem w informatyce, matematyce, astronomii, czy tez medycynie...WIERZ MI, DOBRE LICEUM, TO MOCNY PKT W ZYCIORYSIE POPARTY LICZNYMI DOWODAMI... tu nie chodzi o sama renome, ale takze o to, co wynieslismy z tych szkol i ile nam one pomogly w rozwijaniu swych zainteresowan ;) te szkoly ucza patrzenie w przyszlosc :) DO DZIELA PIATKO, DO DZIELA NOWODWROKU !!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQuba Re: Licea - ranking 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:11 Dlaczego nie umieszczacie też Techników ?? Przecierz jest wiele szkół technicznych któe maja dużo wyższy poziom nauczania od wielu liceów !!! niezapominajmy o tym bezsensownie waląc do byle jakiego liceum z myślą że jest gwarancją studiów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer46 Re: Licea - ranking 2005 IP: 80.51.226.* 15.02.06, 15:23 liczba olimpijczyków czy nawet wyniki matur to niestety nie są kryteria jakości pracy szkoły (a napewno nie więcej niż w 50%). Po pierwsze rzeczywistym kryterium jest przyrost wiedzy uczniów a nie jej bezwględna wysokość. System rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych powoduje, że licea, które mają "dobrą prasę" i renomę, na którą najczęściej zasłużyły bardzo dawno temu, mają możliwość spijania samej śmietanki i pozyskiwania uczniów najzdolniejszych i najbardziej pracowitych i tu naprawdę nie trzeba zbyt wiele wysiłku żeby osiągneli oni wysokie wyniki. Jeżeli do klasy przyjęto 50% uczniów, którzy byli laureatami konkursów przedmiotowych w gimnazjum to chyba nie trzeba zbyt wielkiej filozofii aby taka szkoła wypadła na maturach lepiej niż liceum, do którego trafili uczniowie o średniej około 60 punktów z egzaminu gimnazjalnego i ta druga może mieć świetnych nauczycieli i zapracować się "na śmierć". Ponadto jestem nauczycielem takiego niezłego, renomowanego liceum i mam dzieci, które są w innym jeszcze bardziej renomowanym i jedno mogę odpowiedzialnie stwierdzić - kilkadziesiąt procent uczniów takich szkół uczęszcza na korepetycje i to nie tylko z jednego przedmiotu. Normą jest również to, że zdecydowana większość uczy się języków obcych poza szkołą. Z tego też względu nie popadam w specjalną pychę jeżeli mam czasami olimpijczyków chociaż napewno mnie to cieszy. Wiem jedno, bawią mnie i jednocześnie złoszczą tego typu rankingi ponieważ świadczą one albo o elementarnym braku umiejętności rzetelnej analizy istniejącej sytuacji albo o zarozumialstwie, pysze i braku pokory przez tych, którzy chcą z tego typu sukcesów zrobić jedyne kryterium oceny ich pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniezka Re: Licea - ranking 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:26 ktos zrobil ciekawa stronke jednego z krakowskich liceow, ma ono numer 9 www.ixlol.69.pl szkoda ze takich stronek jest tak malo:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika:P Re: Licea - ranking 2005 IP: *.chello.pl 14.05.06, 11:31 HEj:) Własnie koncze gimnazjum.Mieszkam na podkarpaciu i nie znam krakowa ani liceów z tego miasta a chciałabym się tutaj przeprowadzić. Zastanawiałam sie pomiędzy V lo a II lo i nie wiem nic o tych szkołach. czy ktos mółby mi powiedziec cos o nich? Bardzo proszę. Jakich tam uczniów przyjmują? i czy bardzo duuzo trzeba sie w nich uczyć? zastanawiam się też czy wogole się dostanę.. JEstem w miare dobra uczennicą na swiadectwie w tym roku bede miec czwórki i piątki ale test gimnazjalny nie poszedł mi chyba zbyt dobrze... tak jakoś czuje. proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam papa;) :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika:P Proszę pomóżcie!! IP: *.chello.pl 14.05.06, 11:32 -------------------------------------------------------------------------------- HEj:) Własnie koncze gimnazjum.Mieszkam na podkarpaciu i nie znam krakowa ani liceów z tego miasta a chciałabym się tutaj przeprowadzić. Zastanawiałam sie pomiędzy V lo a II lo i nie wiem nic o tych szkołach. czy ktos mółby mi powiedziec cos o nich? Bardzo proszę. Jakich tam uczniów przyjmują? i czy bardzo duuzo trzeba sie w nich uczyć? zastanawiam się też czy wogole się dostanę.. JEstem w miare dobra uczennicą na swiadectwie w tym roku bede miec czwórki i piątki ale test gimnazjalny nie poszedł mi chyba zbyt dobrze... tak jakoś czuje. proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam papa;) :* Odpowiedz Link Zgłoś