Dodaj do ulubionych

Nowe Osiedle Eko Park Salwatora

24.04.05, 18:17
Ropzoczyna się budowa nowego osiedla Eko Park. Okolica mi pasuje i zaczyna
się poważnie nad tym zastanawiać. Ktoś wie coś więcej? Ktoś tez tam będzie
chciał zamieszkać?

Szczególy na:

www.salwator.com.pl/oferi10intr.htm
Pozdrawiam i czekam na opinie:)
Obserwuj wątek
    • hm_tak Reklama za frajer 25.04.05, 15:03
      Czy biuro promocji Grupy Kapitałowej Salwator tak marnie stoi, że musi się
      uciekać do krypciochy?
      Od tego - drogi Zbigniewie74, bez urazy - są strony z płatnymi ogłoszeniami.
      • zbigniew74 Drogi hm_tak (doktorze H.) 25.04.05, 16:08
        hm_tak napisała:

> Czy biuro promocji Grupy Kapitałowej Salwator tak marnie stoi, że musi się
        > uciekać do krypciochy?
        > Od tego - drogi Zbigniewie74, bez urazy - są strony z płatnymi ogłoszeniami.

Nie wiem czy mnie pamiętasz ze spotkań no ale nie musisz. To, że ktoś się
        interesuje kupnem mieszkania to chyba nie dziwne a ja właśnie się interesuję.

Interesuje mnie to osiedle bo mieszkam w pobliżu a to chyba jedyna nowa
        inwestycja w pobliżu.

Tak więc jeżeli coś wiesz to powiedz.
        • hm_tak Doktorem to był dr Jekyll 25.04.05, 17:14
          a pan H, to zapewne Pan Hyde. O ile oczywiście wiem o co chodzi. Ale - jak
          rozumiem, chodzi o projekt autorstwa Arch. inż. Marka D. "z kolegamy".

Na podstawie płatnej reklamy powieszonej u zarania projektu na pierwszej
          stronie dodatku "nieruchomościowego" GieWu, a szczególnie na podstawie tego, co
          letka renka ałtora napisała tam o pszeszczeni publicznej,
          zmuszony jestem uważać, że to kombinacja. To, co w życiu usłyszałem o
          przestrzeni publicznej jest głębokim i całkowitym zaprzeczeniem treści tego
          projektu. A jeśli ktoś od kombinacji rozpoczyna, to finał łatwo przewidzieć.
          O tym, kto to jest Grupa Kapitałowa Salwator to niestety tylko na privia, bo
          mecenasy tej to grupy także się czymś muszą wykazać.A wiem z dobrego źródła, że
          nie cofną się przed niczym.
          (Była sobie kiedyś taka firma, która zręcznie się zakrzątnęła dookoła
          Krakowskiej Fabryki Mebli przy ul. Zakopiańskiej. Firma nazywała się "Fur-
          cośtam". Nawet sprzątaczki w tej firmie pochodziły wyłącznie z szeregów
          przeczesywanego właśnie podówczas MSW. Była sobie też inna firma handlująca
          meblami , nazywała się "He-coś-tam", i urzędowałą w pasażu na Długiej, a
          poprzednio w domku towarkowym na Kozłówce)
          Czy to, że miasto kupuje mieszkania (komunalne)za gotówkę WŁAŚNIE od grupy
          Salwador mam uznać raczej za cud - czy raczej za zbieg okoliczności lub efekt
          sprawiedliwego przetargu? Wybierz sobie.
          Tytuł, któren udziela nam tak łaskawie gościny, także ma już za sobą próby
          ogłoszeniowego szantażu w związku ze stałą obecnością PEWNEJ FIRMY na całej
          niemal pierwszej stronie dodatku itakdalejitakdalej.O ile jestem dobrze
          poinformowany.
          Z wad, które mozna wymienić bez przygotowania: Adam Zyzman, autor tekstu
          p r z e p i s a n e g o z materiałów DDJM zapomniał dodać, że osiedle trzecim
          boczkiem będzie przylegać do linii kolejowej, na której założono własnie ( w
          linii Łokietka) nowiuśkie szlabany, co świadczyć może o rychłym jej uczynnieniu
          po wielu latach przwerwy.Przyjemnie będzie mieszkać obok linii kolejowej za
          ładnych-parę-złotych-od-metra. No i tak. Ach i plac sportowy też będzie...ale
          nikt nie napisał KIEDY, czyli w którym z etapów. I tak dalej. Osiedle ućkane
          jak ruskie koszary, a autory/reklamiory piszą, że zieleń będzie w linni ulic i
          alei, i nawet we włsnych ogródkach też będzie.
          Jak sobie zrobisz.
          Służyłem kiedyś w całkiem ładnych koszarach w Szczecinie.
          Były lepsze.
          Dużo.

PS: jestem CHORY kiedy widzę, że to forum zostaje zdominowane przez krypciochę
          deweloperską, do granicy drobnych ogłoszeń włącznie. A pomysleć, że kiedyś w
          wątku o Słupie na Kupa chciało się uczestnikom napisać ponad 200 postów w
          niespełna trzy dni.
          Oczywiście zarzut ten nie dotyczy Ciebie.Zajrzyj na ogólnopolską Architekturę w
          głównym portalu GieWu, tam posty dotyczą architektury znaaaaaacznie częściej.

HT
    • przemkowa.b Swoją drogą... 25.04.05, 15:24
      Ciekawa jestem czy już zaczeli budować,troszkę w tym siedziałam,bo byłam na
      kupnie mieszkania ale tknęło mnie coś i zdecydowałam się na inny rejon Kraku i
      innego dewelopera.
      Ale ponieważ teren budowy tejże wspomnianej w tytule wątku widze przez okno i
      jakby to powiedzieć Ich sehe keine Baumaschine, dlatego jestem ciekawa czy już
      zaczęli,bo mają ponad roczne opóźnienie:)
    • Gość: sąsiad Re: Nowe Osiedle Eko Park Salwatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 15:42
      Kochany Zbigniewie czy poinformujesz ile będzie w tym miejscu mieszkań
      komunalnych. Dotychczasowe doświadczenia z firmą Salwator pozwalają sądzić iż
      przyszli lokatorzy z wolnego rynku zostaną w przyszłości miło zaskoczeni
      sąsiedztwem. Polecam artykuły o ul. Marczyńskiego.
      • zbigniew74 Sąsiedzie 25.04.05, 16:11
        Właśnie siedzę w biurze Annco i patrzę na "budowane" osiedle. Na razie zaczynam
        się interesować osiedlem no chyba że wiesz gdzie coś ciekawego budują w
        okolicach ale nie Kuźnicy i z drugiej strony 29 tak trochę bliżej miasta:)
      • casual Re: Nowe Osiedle Eko Park Salwatora 25.04.05, 16:17
        Wlasnie ten argument odstrasza mnie od tej inwestycji.
        • hm_tak Czy Państwo się przypadkiem nie orientują 25.04.05, 17:20
          ...ile mieszkań przeznaczono na komunalne w "Salwador Rezidęs" przy ul Emałs?
          Bardzom ciekaw...(c:
          No i to samo pytanie do nadchodzącej "Salwador Tałer"...
    • boldhead zbigniewie drogi... 27.04.05, 09:29
      ...czyzbys zamierzal sie wymiksowac z naszego pieknego bloku? a tak na powaznie
      to ja tez sie tym interesowalem, lecz w zwiazku z modernizacja obwodnicy
      kolejowej przebiegajacej w poblizu i majacej dzwigac ruch towarowy,
      zainteresowanie mi przeszlo.
      • Gość: Zbigniew Nie jeszcze się nie wyprowadzam:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:56
        Ale mało miejsca zaczyna być:)
        • o13y Re: Nie jeszcze się nie wyprowadzam:) 27.04.05, 20:34
          wszelki duch :-)
          wróciłes na forum
          Domniemywam, że rodzina się powiększa, albo chłopaki nadmiernie ruchliwe sie
          zrobili
          Pluń na ten Salwator. Ma fatalną opinię
          • zbigniew74 Ja wiem czy wróciłęm:) 28.04.05, 10:24
            o13y napisała:

> wszelki duch :-)
            > wróciłes na forum
            > Domniemywam, że rodzina się powiększa, albo chłopaki nadmiernie ruchliwe sie
            > zrobili
            > Pluń na ten Salwator. Ma fatalną opinię

Jeszcze sie nie powiększa, ale w niedalekiej przyszłości to kto wie:)
            Dobra już dobra olewam Salwator, ale czy coś ciekawego budują na RED Prądnik?
            • casual Re: Ja wiem czy wróciłęm:) 28.04.05, 13:32
              Wlasnie nie bardzo, wybudowali na Sloneckiego, ale mieszkania ktore zostaly
              maja beznadziejne uklady. Beda budowac os Zielony Stok na Banacha, ale jak dla
              mnie za blisko do Marczynskiego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka