Dodaj do ulubionych

CO NA RYBIKI!!!

27.04.05, 13:26
POMÓŻCIE JAK MA ZWALCZYĆ TE ROBALE???
Obserwuj wątek
    • Gość: łojezu Re: CO NA RYBIKI!!! IP: 62.121.129.* 27.04.05, 13:29
      A w imię czego mordować stworzenia? Czy to szkodniki jakieś?
      Nie lepiej się zaprzyjaźnić?
      • 19802302a Re: CO NA RYBIKI!!! 27.04.05, 13:35
        DZIĘKI!!! MOŻE PARĘ Ci podrzucić skoro tak lubisz zwierzaczki????
        • Gość: łojezu Re: CO NA RYBIKI!!! IP: 62.121.129.* 27.04.05, 14:01
          Dziękuję.
          Mam własną hodowlę szlachetnego szczepu i muszę pilnować czystości rasy.
          Ale pozdrowienia od moich chłopaków dla Twoich bidulków załączam (chociaż nie
          wiem czy to wypada, skoro zamierzasz im urządzić szoah).
    • kremoofka Re: CO NA RYBIKI!!! 27.04.05, 13:36
      a co to za robaki?
      szczególnie biegła w etymologii nie jestem
      • 19802302a Re: CO NA RYBIKI!!! 27.04.05, 13:40
        to nieduże robaczki - w kształcie przypominają rybkę!! tak do 8 mm- chyba. lata
        to jak zwariowane tak ze trudno zakatrupić, wychodzi jak jest ciemno czyli
        wieczorem i w nocy, mam to w łazience i w jednym pokoju - gdzie spacerują mi po
        scianach!!! POMOCY!!!!!
        • kremoofka Re: CO NA RYBIKI!!! 27.04.05, 13:41
          aaa to już wiem.
          One chyba lubią wilgoć - może tu leży problem?
          • 19802302a Re: CO NA RYBIKI!!! 27.04.05, 13:44
            LUBIĄ LUBIĄ.- ale staram się aby jej nie było!!1 latam wycieram czyszcze!!!! no
            dobra w łazience ale w pokoju?????
            • kremoofka Re: CO NA RYBIKI!!! 27.04.05, 13:53
              to nie wiem
              może im w łazience ciasno? ))
      • Gość: slowdown entomologia - nie etymologia (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:25
    • Gość: Kate Re: CO NA RYBIKI!!! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 27.04.05, 14:51
      A spróbuj - ABC Płynny preparat na mrówki. "Wygrzebałam" to tydzień temu, bo
      znów odwiedziły mnie mrówki. Lecz pisze, że zwalcza również rybiki. Pamiętam te
      paskudne stworzenia jeszcze z czasów, gdy mieszkałam w bloku; u mnie urzędowały
      w łazience.
      • 19802302a Re: CO NA RYBIKI!!! 27.04.05, 15:01
        GDZIE TO MOGĘ KUPIĆ??? w tesko??? albo w leclerku czy taczej w jakichś
        chemicznych???
        • Gość: Kate Re: CO NA RYBIKI!!! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 27.04.05, 15:15
          Pytaj w chemicznych, lub ogrodniczych.
          • trudny2002 A może na rybiki 27.04.05, 16:49
            małe wędkarzyki?
            Albo cos co je żre...
            Może mrówkojad?
            Albo jakiś ptaszek...?
            trudny
            • 19802302a Re: A może na rybiki 27.04.05, 17:03
              Baarrrdzo zabawne!
              • trudny2002 To całkiem serio 27.04.05, 17:15
                ale jak wolisz rybiki, to po co szukasz czegoś na rybiki właśnie?
                trudny
                Naturalne metody wywoływania równowagi w przyrodzie nie są zabawą i nie są moim
                pomysłem, więc bardzo przepraszam...jedynie to tyle, ze nie wiem co te rybiki
                zżera...
                Zapewne było Ci dane słyszec że w dom z myszami wprowdza się kota...ale Ty
                wolisz szydzić z dobrej rady...
    • Gość: Y_Sam Re: CO NA RYBIKI!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 17:32
      Też to mam w domu, mimo że mieszkam w nowiutkim budownictwie i w łazience
      czyściutko aż strach.
      Polecam jedyny znany mi i niezawodny jak na razie środek:
      Kapeć.
      • 19802302a do Trudny 27.04.05, 20:41
        NIE SZYDZE Z RADY! Ale jak myslisz mam sprowadzic kury do mieszkania???? czy le
        piej polecieć do Australii po mrówkojada???
        • trudny2002 Australia to pomysł dobry zwłaszcza jeśli idzie o 27.04.05, 20:46
          wakacje...tyle, ze ja nie wiem czy mrówkojad lubi te rybiki.
          Co do kur mam mieszane uczucia, bo klopotliwe to ptaki i do tego grzebiące...
          ale czemu nie poszukac poważnie naturalnego wroga?
          Wszelkie chemiczne zapaskudzanie domostwa to też nie fajne...a i lubi mieć
          niemiłyzapach nie wspominajac ze można i sobie podać ( lub dzieciom) gotowego
          przytruwacza...
          Ale może jestcoś co lubi rybiki , a jest sympatyczne i nieuciązliwe...
          trudny
          • 19802302a Re: Australia to pomysł dobry zwłaszcza jeśli id 27.04.05, 20:57
            niestety tez nie znam naturalnego wroga rybików!!! ale wystarczy ze mam jeden
            rodzaj "paskudztwa" i raczej nie będę zastępować go innym - może równie
            obrzydliwym (?)
      • 19802302a Re: CO NA RYBIKI!!! 27.04.05, 20:43
        no właśnie - ja tez mieszkam w nowym mieszkaniu- może za wcześnie było oddane
        do użytku i ta wilgoc poprostu jest w ścianach- nie wiem już nie znam się
    • Gość: Beata NA RYBIKI!!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 27.04.05, 21:04
      Na rybiki moja znajoma wykładała w łazience na noc kartkę pokrytą gęstym ale nie
      zcukrzonym miodem, rybiki się przyklejały i rano można było je wynieść do kubła
      razem z kartką. Po pewnym czasie przerwany został cykl rozwojowy - jakby nie
      było - paskudztw i znikały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka