Dodaj do ulubionych

Krakowskie Licea

29.04.05, 17:48
Czy ktoś z Was kiedyś chodził (chodzi) do IV, VIII albo XIII LO ? Co sądzicie
o tych szkołach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: taka jedna Re: Krakowskie Licea IP: *.chello.pl 29.04.05, 18:00
      Skonczylam IV i w sumie mam mieszane uczucia. Swietna kadra i denni ludzie. Oczywiscie wszedzie sa wyjatki, sa naparwde swietne klasy, ale te zbierajace ludzi z najnizszymi wynikami bywaja tragiczne. 10 zainteresowanych osob i 20 olewusow - trzeba sporej determinacji, zeby uczyc sie w tych warunkach. Nawet nauczyciele czasami wymiekali. Ale ogolnie jest spox - nauczyciele sa wymagalacy, ale ludzcy, pomagaja rozwijac zainetersowania, mozna z nimi pogadac na przerwie. Wszystko sie rozbija o to, kogo bedziesz mial w klasie, ale to nei zawsze zalezy od szkoly, bo olewusy beda wszedzie. Aha, najlepsze w tej szkole sa mat-infy, ten profil moge z najczystrzym sumieniem polecic :)

Absolwentka-niekujonka. zeby nie bylo ;)
    • Gość: krakus_ka Re: Krakowskie Licea IP: *.compower.pl 29.04.05, 18:00
      Ja wlasnie w tym roku skonczylam VIII LO. Zawsze znajda sie glosy na TAK i na
      NIE ... ale ja uwazam ze to naprawde dobra szkola ze wspaniala atmosfera i
      dlatego polecam. Problemem moza byc jedynie klopoty z dostaniem sie ... ale za
      to pozniej juz jest swietnie ...
    • k_madame Re: Krakowskie Licea 29.04.05, 18:00
      matthew_stevens napisał:

> Czy ktoś z Was kiedyś chodził (chodzi) do IV, VIII albo XIII LO ? Co sądzicie
      > o tych szkołach ?

ja kończyłam VIII LO na Grzegórzeckiej;) było b.fanie...
      • Gość: VIII Re: Krakowskie Licea IP: *.netcontrol.pl 04.05.05, 10:24
        czyżby spotkania ze sławną historyczką? :D :D

POLECAM VIII-kę, bez kitu i na bank :D Dobra szkołą, tego się nie zapomina, z
        donosicielstwem się nie spotkałam, no chyba że wypowiadający się kolega miał w
        szkole jakąś spec. funkcję na miarę Asystenta.
        • traszor Re: Krakowskie Licea 04.05.05, 11:02
          Gość portalu: VIII napisał(a):

> tego się nie zapomina

w to nie watpie..
    • swing a tak w ogóle... 29.04.05, 18:05
      do roboty - chcę Cię zobaczyć w finale!!!
      ;-)))
      • Gość: chanson_de_geste Re: a tak w ogóle... IP: *.kv.net.pl 29.04.05, 20:24
        A ja tam polecam LO III ;p
    • Gość: chanson_de_geste Re: Krakowskie Licea IP: *.kv.net.pl 29.04.05, 20:25
      A ja tam polecam LO III ;p
      • hildaa Re: Krakowskie Licea 01.05.05, 18:36
        a ja II :)
    • traszor Re: Krakowskie Licea 02.05.05, 00:14
      VIII L.O. ma to do siebie, ze dla uczących tam nauczycieli najwiuększym złem sa
      ambicje u ucznia. natomiast trzeba przyznać ze szkoła ta przuygotowuje do życia-
      kazdy kto zsynchronizuje sie z doskonale panujacym tam aparatem donosicielstwa
      nie powinien miec potem większych trudnosci z robieniem kariery zawodowej
      model: po trupach.
      A tak poza tym, w szkole cxzłowiek sie uczy. A wiedze zdobywa poza szkołą.
      Innymi słowy, wiedza nie jest adekwatna do poziomu szkoły, a do chęci i
      umiejętności tego, kto ta wiedze zdobywa.
    • Gość: 13 Re: Krakowskie Licea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:58
      hej. Polecam XIII LO, bo do niego chodziłem. ha ha. A tak poważnie to na prawdę
      dobra szkoła. Fajni ludzie, dużo młodych nauczycieli( a nie tak jak w
      większości szkołach - stare pryki, które uczą od 20 lat tak samo). Atmosfera
      jest super. Dużo wymian (ja jeździłem do Francji)Blisko jest basen gdzie w
      ramach wf-u sie uczeszcza.No uczyć wszędzie sie trzeba..eh.
      pozdrawiam
    • Gość: paszczaq VIII LO - syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 08:31
      Ja mam o VIII LO jak najrsze zdanie. Dyrektor i nauczyciele mają przerost
      ambicji. Regulamin nie pozwala ubierać się jak kto chce (fryzur też się to
      tyczy) więc wszelkie irokezy, dredy itp. odpadają :( Budynek jest mały przez co
      jest cholernie ciasno. Jeżeli chodzi o nauke to jest sporo - ale tylko tępego
      kucia. Nauka nie polega na nauczeniu się czegokolwiek tlyko wykuciu tego. Zdasz
      i mozesz zapomnieć. CO do donosicielstwa - nie spotkałem się. To chyba zależy
      od ludzi. A co do urzędu ASYSTENTA... eh, to juz legenda :) Ale z
      donosicielstwem nie mają oni nic wspólnego (sam jestem asystentem :] ). Szkoła
      ta ma jednak i plusy np. duże, trawiaste (aczkolwiek krzywe) boisko :) W klasach
      dziennikarskich są także fakultety dziennikarskie oraz kultura języka. Czasem są
      w szkole organizowane jakies imprezy (piknik, dni autystyczne ósemki itp. ).
      Kończąc już, 8LO nie polecam, chyba, że masz pewność, że znajdziesz fajnych
      ludzi w klasie (ale tego sie nigdy nie wie...)
      • traszor Re: VIII LO - syf 06.05.05, 11:21
        to jeszcze sprecyzuj co warte sa te warsztaty dziennikarskie- bo z tego co
        wioem to ich poziom jest porównywalny z jakoscia boiska szkolengo
        • Gość: paszczaq Re: VIII LO - syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:26
          Fakultety są dwa razy w miesiącu (podobnie jak kultura języka) i prowadzi je
          redaktor z Dziennika Polskiego (odbywają się w redakcji). Są one przeznaczone
          raczej dla ludzi którzy są zainteresowani dziennikarstwem - innych moga po
          prostu nudzić. Jest sporo pracy dziennikarskiej (pisanie, wywiady) którą później
          redaktor komentuje (pokazuje jakich błędów nalezy unikac itp.). Fakultety mogły
          by byc jeszcze lepsze, ale te i tak są niezłe. Drugie klasy mają zajęcia w
          radiu, o których słyszałem same dobre rzeczy.
          • misia237 Warsztaty Dziennikarskie 07.05.05, 15:02
            > Fakultety są dwa razy w miesiącu (podobnie jak kultura języka) i prowadzi je
            > redaktor z Dziennika Polskiego

Kto? Kto?
            Za moich czasów prowadził je redaktor Jacek Świder. Nadal się tym zajmuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka