Gość: * IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.07.02, 19:04 A co powiecie o I LO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peteen Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 20:45 ja się boję, bo pisali, że tam portierzy biją rodziców... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: I LO 01.07.02, 21:33 Gość portalu: peteen napisał(a): > ja się boję, bo pisali, że tam portierzy biją rodziców... > ;c) ale tylko kobiety ! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: I LO 02.07.02, 18:10 niedzwiedziczka napisał(a): > Dla kujonów bez indywidualności. a co powiesz o piatce /nie prywatnej/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: I LO IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 02.07.02, 19:42 niedzwiedziczka napisał(a): > Dla kujonów bez indywidualności. czego też ty nie powiesz???? ciekawe, z której szkoły jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: I LO 06.07.02, 11:53 niedzwiedziczka napisał(a): > Dla kujonów bez indywidualności. A skąd taka opinia? Można wiedzieć? Nie czuję się kujonem bez indywidualności... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: I LO 06.07.02, 14:55 kuba203 napisał(a): > niedzwiedziczka napisał(a): > > > Dla kujonów bez indywidualności. > > A skąd taka opinia? z zazdrosci - i wszystko jasne... Można wiedzieć? Nie czuję się kujonem bez indywidualności.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indywiduum Re: I LO IP: *.net.autocom.pl 26.07.02, 21:45 Za wysokie progi na Twój chamski umysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed PRAWDA o ILO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 19:56 > A co powiecie o I LO? jestem tegorocznym absolwentem nowodworka... cóż moge powiedzieć.... zajebista szkoła... jesli chcesz miec luzy to masz luzy, jesli chcesz sie nauczyc to cie nauczą... chciałem umieć maice... no i umiem, miałem biolce i historie gdzies, prawie nic nie umiem choc mam 4-ki na swiadectwie maturalnym poza tym tu jest atmosfera, imprezowiczów pełno, z kumplami pilismy wodke 3 dni przed maturą pozatym wozny (xywa RUMUN) dobrze postąpił. skoro głupie babsko nie umiało przeczytac "nie ma przejscia" to musiał reagować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: PRAWDA o ILO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 10:56 ed, zaimponowałeś mi ! z twojego postu wynika jasno: młodzież w I chleje i ma w dupie maturę, belfrzy oszukują, bo stawiają czwórki komuś, kto nie ma pojęcia o przedmiocie, woźny ( o wdzięcznym nic nie mówiącym pseudo rumun )tłucze rodziców, bo sie pchają gdzie nie trzeba... taaak, koniecznie muszę przepisać tam dziecko, ależ się ukształtuje... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: PRAWDA o ILO 06.07.02, 11:52 Hehe, potwierdzam to, co napisał o 1LO mój przedmówca. No może z jednym wyjątkiem, ja również nie chciałem się uczyć historii, i 3 razy musiałem poprawiać zagrożenia, więc tak za darmo, to nie stawiają, choć zależy kto kogo uczy... A co do woźnego, to i tak jest lepszy od poprzedniego, który bywał w pracy "pod wpływem"... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: PRAWDA o ILO IP: *.net.autocom.pl 06.07.02, 15:14 A gdzie się się dostała Twoja córka i jak przeżyłeś rekrutację? Długo nie pisałeś, czyli pewnie było niezłe zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: PRAWDA o ILO IP: *.net.autocom.pl 06.07.02, 15:15 Gość portalu: Grazyna napisał(a): > A gdzie się się dostała Twoja córka i jak przeżyłeś rekrutację? > Długo nie pisałeś, czyli pewnie było niezłe zamieszanie. To jest pytanie oczywiście do PT peteena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: PRAWDA o ILO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 15:50 witaj, niezbyt dokładnie mnie szukałaś, bo jestem cały czas na głownym poziomie ( o czym świadczy już grubo ponad 2000 postów ) moja córka złożyła papiery do jednego (!) liceum ( dziesiątki ) i dostała się tam, gdzie chciała, czyli do klasy z wiodącymi polskim, histą, anglikiem, francuzem i łaciną, czyli sukces... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 licznik postow :( 06.07.02, 15:52 Gość portalu: peteen napisał(a): > witaj, niezbyt dokładnie mnie szukałaś, bo jestem cały czas na głownym poziomie > > ( o czym świadczy już grubo ponad 2000 postów ) wiesz ze teraz sie wyzeruje ?!!!! ja sie wkurzylem bo trace 6500! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Nowodworczyk Re: PRAWDA o ILO IP: *.net.autocom.pl 27.07.02, 14:16 Skąd u Ciebie taka awersja do I LO? Skończyłem Nowodworka 2 lata temu i powiem Ci szczerze, że jestem z tego DUMNY. Oczywiście jak wszędzie zdarzały się czarne owce (w negatywnym tego słowa znaczeniu), pojawiło się nawet 2,3 dresów, ale szkoła na prawdę jest świetna. Kończysz MAT-FIZ - Informatyka, AGH, UJ, PK - no problem. Kończysz BIOL-CHEM - medycyna - no problem. Prawo, filologie, ekonomia - no problem. I to nie na Uniwersytecie im. Koziołka Matołka w Pacanowie.Możesz skupić się na tym co lubisz i będziesz w tym dobry. nie jest cukierkowo-landrynkowo, zdarzają się mega-przekręty, ale to norma. Apropos Twojej Córki - daj znać na forum o egzaminach na studia za 3 lata - chyba bez głębszego sięgnięcia do kieszeni się nie obejdzie...Dziwię się popadaniu w taka przeciętność (X LO)... Ale obym się mylił.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal4 Re: PRAWDA o ILO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 17:28 Gość portalu: były Nowodworczyk napisał(a): Dziwię się > popadaniu w taka przeciętność (X LO)... Ale obym się mylił.Pozdrawiam Mam tam duzo znajomych, podobno trzeba sie tam mnostwo uczyć, ale daje to potem efekty. Zdecydowanie niedoceniana szkola. odwrotnie niz "piatka" Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: PRAWDA o ILO 06.07.02, 15:51 Gość portalu: Grazyna napisał(a): > A gdzie się się dostała Twoja córka i jak przeżyłeś rekrutację? > Długo nie pisałeś, czyli pewnie było niezłe zamieszanie. Peteen byl w rozjazdach, corka jego juz dawno... nie bede mu psul przyjemnosci pochwalenia sie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: PRAWDA o ILO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 15:20 Gość portalu: peteen napisał(a): > ed, zaimponowałeś mi ! dziękuje, dziękuje > z twojego postu wynika jasno: młodzież w I chleje i ma w dupie maturę, chlanie jest w kazdym liceum... mature zdaje 95% zdających w polsce... oczywiście że mieliśmy ją gdzieś.. po zatym pogoda w maju była super >belfrzy > oszukują, bo stawiają czwórki komuś, kto nie ma pojęcia o przedmiocie, nauczyciele nie oszukują, to uczniowie umiejętnie i sprytnie kombinują... i wcale nie chodzi o ściąganie, bo i bez tego się obejdzie >woźny > ( o wdzięcznym nic nie mówiącym pseudo rumun )tłucze rodziców, bo sie pchają > gdzie nie trzeba... Woźny wykonuje polecenia odgórne pani dyrektor... ta kobieta nie miała za grosz kultury i musiał reagować, gdyby do twojej pracy ktoś wtargnął, czy byś nie reagował? > taaak, koniecznie muszę przepisać tam dziecko, ależ się ukształtuje... > :c) OCZYWIŚCIE! Dostałem się dzięki ILO na studia gdzie było 9 kandydatów na 1 miejsce! Poza tym po ILO ludzie dostają się na jeszcze bardziej oblegane kierunki studiów. Prosze nie sądzić iż ta wiadomość jest palinodią mojej poprzedniej, podtrzymuje wszystko co mówiłem wcześniej!!!!!!!!!!!!!!!! Ed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: PRAWDA o ILO IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.07.02, 20:59 Założyłam ten wątek, żeby się dowiedzieć, co ludzie sądzą o mojej szkole. Nie do końca się zgadzam z Twoją opinią o tym, że o czwórki łatwo, chociaż zależy z kim się ma lekcje. (Kto Cię uczył historii???) A co do tych studiów, to fajnie, że się dostałeś, bo może ja też się dostanę tam, gdzie będę chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: PRAWDA o ILO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 22:43 > kim się ma lekcje. (Kto Cię uczył historii???) MaŁPa zwana też ŁużPawem... dno totalne, każda historia to była pigułka nasenna, niedało się wytrzymać nie siedząc w ostatniej ławce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: PRAWDA o ILO IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 23.07.02, 12:32 Gość portalu: ed napisał(a): > > kim się ma lekcje. (Kto Cię uczył historii???) > > MaŁPa zwana też ŁużPawem... > dno totalne, każda historia to była pigułka nasenna, niedało się wytrzymać nie > siedząc w ostatniej ławce skądś to znam... manie obecnie uczy, he he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 18:47 jak tam nowy rok w ILO? jest jescze Jastrzębski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: I LO IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 07.09.02, 21:39 Gość portalu: ed napisał(a): > jak tam nowy rok w ILO? a dziękuję, na razie w porządku ;) > jest jescze Jastrzębski? nie wiem, nie widziałam go jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 22:44 Gość portalu: ed napisał(a): > jest jescze Jastrzębski? A jakże, jest jak co roku. :-) beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: I LO IP: *.geod.agh.edu.pl 09.09.02, 18:40 Eh, Grisza, Grisza. Czy znacie ta Jego ksywe z pierwszych lat pracy w Nowodworku? Pozdrowienia dla wszystkich uczestnikow forum od starego i dumnego ze swej szkoly bylego absolwenta - z rocznika, na ktorym Grisza zaczynal swoja kariere.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 07:24 Gość portalu: x napisał(a): > Eh, Grisza, Grisza. Czy znacie ta Jego ksywe z pierwszych lat pracy w > Nowodworku? Oczywiście, że znamy. Grisza nic sie nie zmienił, ten sam, zamyslony, ciagle gdzieś pędzący :-) beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I LO IP: *.cache 02.12.02, 15:07 Grisza....stara, dobry ksywka. Uczył mojego Tate i wujka, tate uważał za najlepszefo ucznia...Poza tym ma facet niezłą pamięć- spotkała ostatnio Tatę na ulicy, Tata mu powiedział "dzień dobry Panie profesorze" a on go poznał. Powiedział, w którym roku tata zdawał maturę, z kim chodził do klasy, kto był wychowawcą, kto poszedł gdzie na studia i że jeden kumpel zginął w wypadku. Teraz się pytał Taty o córkę- czy się wybiera do I. Jastrzębskiego chciałabym poznać ;-) ale raczej nie uczyłby mnie histy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Rabenda Re: I LO IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 20:28 W sumie to ten wątek już się skończył i nie mam pojęcia, czy jeszcze ktokolwiek tu zajrzy. Miałem dwuletni romans z powyższą szkołą, chodziłem do pierwszej klasy dwujęzycznej, która była w Nowodworku organizowana. Specjalny nabór - dzieciaki z czerwonymi paskami, dodatkowy półroczny kurs i jeszcze dodatkowy egzamin, no długo by można tutaj o tym mówić. Ani to super świetna szkoła ani totalne dno, co jest najlepsze w tej szkole to myślę, że sami uczniowie. W związku z tym, że Nowodworek cieszy się opinią jednej z najlepszych szkół (nie wiem czemu wciąż..), to sporo osób nieszablonowych, a także kujonów chce się tu dostać i to jest w tym wszystkim najlepsze. Ja się w tej szkole po prostu źle czułem. Wszystkie wcześniejsze zapowiedzi pedagogów w czym nam to nie pomogą i jak nie zorganizują czasu spaliły na przysłowiowej panewce. Może zbyt poważnie podchodziłem do tego co się dzieje w tej szkole, ale nie chcę strasznie na nią najeżdżać, w końcu dalej utrzymuję kontakt z ludźmi, których tam spotkałem i uważam, że są to jedne z ciekawszych znajomości, które zawarłem w czasie liceum. Problemem są niestety nauczyciele, którzy mają w poważaniu wszelkie uwagi rodziców i w ostateczności niektórzy z nauczycieli są po prostu niereformowalni. W w sumie jak spotykam się z ludźmi, którzy kończyli tę szkołę, to oczywiście pierwsza rzecz o jakiej się dowiaduję, że są dumni itd. etc., ale potem w rozmowie rozpoczyna się tradycyjne najeżdżanie na nauczycieli i złe szkolne wspomnienia (w sumie w każdej szkole tak jest) Ja na przykład pamiętam jak zachowywali się uczniowie na zajęciach z matematyki, kobieta wprowadzała prawdziwy terror na lekcjach (wiem, że dyscyplina przede wszystkim, ale bez przesady...). Ludzie z nerwów trzęsli się przy tablicy, dostawali wysypki na plecach i jeszcze gorzej, a to wszystko z nerwów. W tej szkole się przede wszystkim nauczyłem, że oceny są gówno warte. Ile bym pracy nie wkładał to zawsze miałem tróję z polskiego czy matematyki (!!) I to był totalny absurd i też kosztowało mnie to dużo nerwów i nawet nieprzespanych nocy. Po zmianie szkoły wziąłem udzieł w konkursie matematycznym i zostałem jednym z laureatów (!!), przez co byłem zwolniony z egzaminów wstępnych z matematyki na studia. Absurd. I niereformowalna nauczycielka matematyki. Nie życzę nikomu takich stresów i nieuzasadnionych ocen, bo w wieku licealnym jest to cholernie niemiłe doświadczenie, dlatego zmieniłem szkołę. Druga szkoła to inny temat, bo była przesadzona w drugą stronę (prywatna szkoła) i uczniowie przeżywali straszne męki w 4 klasie, kiedy okazywało się, że przez trzy lata bezstresowo byli prowadzeni (co oznacza olewactwo). Ci co pilniejsi dostali się na studia, ale z oporem, niektórzy na wieczorowe, a inni jeszcze się szamocą z tym wszystkim i co mogę jeszcze dodać? Wiem, że ludzie po Nowodworku o wiele łatwiej dostają się na kierunki, które wybiorą i łatwiej im przystosować się do studiów. Muszę jednak zaznaczyć, że czasami (nie wiem jak teraz) nauczyciele Nowodworka przeginają pałę w dołowaniu uczniów i przed tym powinni się (uczniowie i rodzice) bronić rękami i nogami. Pozdrawiam Marek Rabenda Odpowiedz Link Zgłoś
aagniecha Re: I LO 20.09.02, 19:12 Gość portalu: Marek Rabenda napisał(a): > Ani to super świetna szkoła I tu się, mój drogi, mylisz. I to zasadniczo. Dlaczego, chyba nie muszę tłumaczyć. Wszyscy wiedzą, że to najlepsza szkoła w Krakowie ;) > Problemem są niestety nauczyciele, którzy mają > w poważaniu wszelkie uwagi rodziców i w ostateczności niektórzy > z nauczycieli są po prostu niereformowalni. Wszędzie zdarzają się jakieś "czarne owce". > Ja na przykład pamiętam jak zachowywali się uczniowie na zajęciach z matematyki, > kobieta wprowadzała prawdziwy terror na lekcjach (wiem, że dyscyplina przede > wszystkim, ale bez przesady...). Ludzie z nerwów trzęsli się przy > tablicy, dostawali wysypki na plecach i jeszcze gorzej, a to wszystko > z nerwów. Czyżby profesor T.M.? > Po zmianie szkoły wziąłem udzieł w konkursie matematycznym i zostałem > jednym z laureatów (!!), przez co byłem zwolniony z egzaminów wstępnych > z matematyki na studia. No, widzisz, teraz dopiero możesz podziwiać efekty. Taki system (jak zaprezentowany wyzej, tyle, że to jednak było lekkie przegięcie) nazywa się trzymaniem poziomu w szkole. Powiem tylko jeszcze, że jestem ze szkoły bardzo zadowolona. Mnie ona odpowiada w 100%, ja to po prostu lubię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 18:38 Nowodworek..... ja miałem 4-letni romans, ani razu się nie spociłem na lekcji (chyba, że WF-u :), nie stresowałem się ani miałem problemów, choć jeśli o pilność chodzi, to zazwyczaj byłem najmniej pilny w klasie... Owszem zdarzyło mi się zobaczyć płaczące osoby na korytarzu, ale bez przesady, nawet profesor TM, o której tu mowa, potrafiła podciągnąć oceny np co wychodzi z 3,3,3+,4... 4-ka bez pytań... to nie to co ponoć prof AP = 1,2,3,4 = 3+ lub 2,5,5= %5-.... ale masz racje oceny sie nie liczą... tylko to co sie w głowie... atu wiele ci wcisną Odpowiedz Link Zgłoś
aagniecha Re: I LO 26.09.02, 17:20 Gość portalu: smok napisał(a): > to nie to co ponoć prof AP = 1,2,3,4 = 3+ lub > 2,5,5= %5-.... ale masz racje oceny sie nie liczą... tylko to co sie w > głowie... atu wiele ci wcisną Tak, racja, wiele, nawet bardzo wiele. A co do prof. AP, to u niego trzeba bardzo z ocenami uważać. Przykład: I sem. : 3,+4,+3 -> 3 II sem. : 5,+4,6 (konkurs, nagroda I stopnia) -> 4 (bo 3 na I sem.) Ale i tak uważam, że on jest w porządku i bardzo go cenię, tylko nie wolno mu podpaść. I ta jego biurokracja... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed profAP IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 20:06 aagniecha napisała: > Ale i tak uważam, że on jest w porządku i bardzo go cenię, tylko nie wolno mu > podpaść. I ta jego biurokracja... ;-) prof AP... cóż, ja go mile wspominam... na jego lekcjach często dochodziło do kuriozalnych wręcz sytuacji.. np -dziewczyna czyta Alchemika na matmie, AP znajduje książke i pyta : "czemu czytasz Alchemika na matematyce?" uczennica: "przepraszam już chowam", AP odchodzi ale po chwili wraca i mówi : "a doczytałaś już do częsci o sprzedawcy diamentów?" -robimy zadanie o łodkach płynących rzeką... czy coś w tym stylu... a on zaczyna nam opowiadać, że "musimy ominąć wszelkie przeszkody: szuwary, niedzielni turyści, itp nie mają znaczenia wtym zadaniu" -AP odpytuje: Nierozumiem... uczeń: jak pan nie rozumie, przeciez to pan jest nauczycielem! -ostatni semestr 4-tej klasy, na maice chodzi ledwo 10 osób , siedzimy na przeciwległych końcach sali i strzelamy w siebienawzajem kulkami z papieru prowizorycznymi procami... 3 lekcje wytzrymał... na 4tej papierki trfiły w tablice... kontunuował wątek... w końcu trafiło w niego i on na to : "(imie ucznia) zostaw te zabawki, zabawki są zmęczone i muszą już iść spać" -AP przegina też czasem pałę zupełnie: wqrwiliśmy go na stołowce w pierwszej klasie za to że on nie musiał stac w kolejce i wpychał się na chama, powiedzieliśmy : "profesorze tak nie można, prosze do kolejki", a na lekcji wśkiecłość: 4 uwagi i 10 ndst za "brak 1-podpunktu" bądź błąd w definicji Ale my opracowaliśmy sposób na AP: podczas odpowiedzi po zapisaniu- gadać szybko i pewnie mimo że nie umiemy, po naszej uśmiechniętej minie załozy że jest dobrze choć były beznadziejne błędy, wiele razy dał 5-tki bo nie nadążył z rozumowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
aagniecha Re: profAP 26.09.02, 21:01 Tak, tak... Nie zmienia to jednak faktu, że prof. AP jest jednym z najlepszych nauczycieli, jacy mnie uczą i uczyli ;-) I jest młody duchem, a to się liczy. Tak jeszcze dodam, że znakomicie wypada na szopce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymek Re: I LO IP: 213.134.142.* 24.09.02, 15:49 walcie na www.lincoln.edu.pl niezła jazda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: I LO IP: *.wis.pk.edu.pl / *.wis.pk.edu.pl 30.09.02, 14:45 Te Tymek, ten lincoln to jest komercja a my tu o Nowodworku. zamknij za sobą. Viki Odpowiedz Link Zgłoś
aagniecha Re: I LO 15.11.02, 19:14 Trzeba było odświeżyć ten wątek ;-) Pozdrowienia dla wszystkich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLa Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 12:13 I LO jest super!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniecha Re: I LO 15.01.03, 13:40 Gość portalu: JOLa napisał(a): > I LO jest super!!!!!!! Gratuluję odkrycia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiatr Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 15:05 co powiecie o stódniówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiatr Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 15:05 co powiecie o stódniówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 20:40 studniowka byla calkiem fajna (mowie o 2002)... flaszki na stole a nauczyciele udaja ze nie widza... muza tez ok choc troche ciasno bylo w forum a wtym roku gdzie byliscie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik Re: I LO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 19:31 Co u was słychać jak nauka przed maturą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ask Mam zamiar tam iść.. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 13:36 mam zamiar tam iść.Co na to powiecie? To jest rzeczywiście tak elitarna szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mam zamiar tam iść.. IP: *.crowley.pl 07.05.03, 17:17 jesli chcesz isc - to idz. masz tam mnostwo mozliwosci do samorealizacji (chor, teatr itp.). ja bylem w chorze i chyba dzieki temu te 4 lata to byly jak do tej pory najlepsze lata mojego (krotkiego) zycia. powiem, ze CI zazdroszcze perspektywy spedzenia 3 lat w tej szkole. na pewno to lepsze niz studia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ask Jak czytam wasze wypowiedzi... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 13:12 Myślałam, że pójście do Nowodworka (notabene jak mówię, że tam idę, to wszyscy taaakie oczy robią)to jest coś niesamowitego...a wasze opinie trochę zmniejszyły mój entuzjazm. Już nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Jak czytam wasze wypowiedzi... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 15:04 No to moja rada jest taka: pojaw się w tej szkole, wejdź nie mówiąc nic nikomu, pochodź po korytarzu, poobserwuj jak odnoszą się do siebie uczniowie, jak nauczyciele odzywają się do uczniów i czy w ogóle z nimi rozmawiają. Szczególnie dobrze jest to widoczne na przerwach, zaczep nauczyciela i zapytaj o coś związanego ze szkołą, wejdź do sekretariatu i poproś o jakąś informację, zobaczysz co czeka Cię, gdy przyjdziesz tam jako uczeń. Każda szkoła boryka się z takimi samymi problemami, więc od jednych usłyszysz, że jest wspaniale , a od innych zupełnie co innego. Może to pomoze Ci w podjęciu decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygiel Re: I LO IP: *.chello.pl 21.05.03, 15:37 co prawda chodzilem do XIII LO i skonczylem je jakis czas temu to skomentuje nieco ten temat, czyli I LO w Krakowie, generalnie porownywalem nieco te dwie szkoly i faktycznie I LO ma to cos, tyle ze to cos nie kazdemu musi pasowac, wiem ze moja szkola czyli 13stka to takie tandetne przecietne masowe liceum, ale w nim bylo mi bardzo dobrze i zdezenie z tym co dzialo sie w I wywolywalo nieco usmiech irytacji na twarzy, na pewno Nowodworczycy maja nieco zawyzone mniemanie o sobie, tzn sa bardzo dumni z tego jaka szkole skonczyli, obnosza sie z tym swoim krzyzem gdzie tylko moga (troche ich znam, rocz. 1982 pozdrawiam), niech sobie beda dumni bo na pewno wiecej od nich wymagano niz od nas w 13, tyle ze dochodzi do sytuacji gdy wmawiaja sobie elitarnosc i niesamowitosc tej ich instytucji z rzeczy ktore sa calkowicie normalne w kazdym liceum i ktore sa normalne dla kazdego nastolatka i doprowadza to sluchajacego do pewnego rodzaju irytacji bo ten mlody czlowiek proboje Ci wmowic ze ta charakterystyczna dla poprostu mlodego zycia atmosfera to jest cos tylko i wylacznie zarezerwowanego dla I LO w Krakowie, pierwsz e moje zdezenia z absolwentami, moze mialem pecha, sprawialy wrazenie osob zarozumialych napinanie sie tym do jakiego liceum sie chodzi/lo to przejaw gowniarstwa bo wodke przed matura tez pilem, przedmioty niektore mialem super i historie pamietam do dzis, a fizyke olewalem nic nie umiem a mialem 4, to sa wszystko normalne rzeczy, wasza wyjatkowosc tkwii jedynie w ludziach (niektorych), w tych "szkolnych" imprezach jak szopki i architekturze budynku, ale i tak 13stki i tego czasu nie zamienilbym na nic innego :P Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: I LO 25.07.03, 16:43 Gość portalu: tygiel napisał(a): > obnosza > sie z tym swoim krzyzem gdzie tylko moga Wybacz, jednak większość osób (w tym ja) które znam chyba ani razu tego obciachowego krzyża nie nosiła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: I LO IP: *.zab.citynet.pl / 10.5.12.* 25.06.03, 16:43 Jak wam zleciał roczek w I bo mnie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: I LO IP: *.skawsoft.com.pl 27.06.03, 21:33 ja też tam się wybieram, a w sumie to wybrałam. Czy wie ktoś może kto bedzie wychowawcą kl 1 dwujęzycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosia Re: I LO IP: *.fema.pl / 192.168.2.* 27.06.03, 22:14 prof.Małgorzata Fedor-Kubas, uczy angielskiego i geografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: I LO IP: *.zab.citynet.pl / 10.5.12.* 28.06.03, 10:47 zacznij się już uczyć abyś wyrobiła w tewj klasie-Ig Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem coś o tym Re: I LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 15:12 jak jesteś dziewczyną i to w dodatku ładną to masz u niej przej.... przerąbane :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: I LO IP: *.skawsoft.com.pl 13.07.03, 22:10 Czy ta Fedorowa jest naprawdę taka zła?? Bo szczerze mówiąc zaczynam się bać, jak słyszę te bardzo wspierające na duchu wypowiedzi. I z tymi mundurkami to też pewne?? Chyba się załamię...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem coś o tym Re: I LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 00:23 Fedorowa może i jest zła (heh, "zła" to mało powiedziane) ale za to jest mnóstwo innych cudownych nauczycieli, jak chociażby prof. Górka czy prof. Jastrzębski, przy których aż miło przebywać :):):) ta szkoła ma naprawdę niezapomnianą atmosferę i wychowuje jak żadna inna, tego nie da się opisać na forum, słowami, tu po prostu trzeba uczęszczać.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brenda Re: I LO IP: 80.50.22.* 13.05.04, 21:29 Napiszcicie mi coś o klasie dwujęzycznej w nowodworku, please. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasiątko Re: I LO IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 09.07.04, 23:57 jakby sie ktoś wybierał do dwujęzycznej (1g) to chętnie pogadam. narazie na gg, od września w rzeczywistości ;-) (4387551) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: I LO IP: *.zab.citynet.pl / 10.5.12.* 10.07.03, 12:38 Będą mundurki.cieszę się bardzo. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask precz z mundurkami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.03, 21:06 jak można się cieszyć, że szkoła buduje sztuczną elitarność przez wprowadzenie czegoś tak durnego jak mundurki? po co? ja od września będę chodzić do ILO i wcale się nie cieszę,że,aby przekonać o wysokim poziomie szkoły, pani dyrektor stosuje takie metody.lepiej postarać się o wyższe miejsce w rankingach! trudniej,co? a poza tym to tak się wychowuje niezindywidualizowanych snobów Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: I LO 25.07.03, 16:41 Gość portalu: jola napisał(a): > Będą mundurki.cieszę się bardzo. Pa! Rany Boskie, szkoła zeszła na psy, w takim razie cieszę się, że już ją skończyłem, za moich czasów też były pomysły z mundurkami, na szczęście protestowaliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasiątko Re: I LO IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 09.07.04, 23:55 nie będzie mundurków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ask kl.pol-hist w ILO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.03, 20:58 tam właśnie się wybieram.może ktoś z was też? może ktoś z was chodził/chodzi do klasy o tym nachyleniu w nowodworku? napiszcie coś, bo nie wiem, czy dobrze wybrałam ( miałam też wstęp do VLO)a szkoła w ogóle NA RAZIE robi na mnie dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwal2 Re: kl.pol-hist w ILO IP: *.chello.pl 28.07.03, 16:58 zabawne, że Nowodworkiem ekscytują się wyłącznie osoby,które do niej chodzą i te,które do niej chodziły. Dla reszty społeczeństwa nazwa Nowodworek niewiele mówi.I racja, bo doprwady nie ma się czym tak podniecać. Do informacji oburzonych moją opinią Nowodworczyków:ja również chodziłam do tej szkoły. Szkoła jak każda inna. Wysoki poziom w rankingach jest zasługą samych uczniów,którzy ciężko pracują, bo profesorowie już ich niewiele mogą nauczyć (miałam w klasie 2 olimpijczyków), dużo "bananowej młodzieży" i zarozumialstwa. Ale też fajne imprezy,możliwość nieskończonego nabijania się z profesorów ("Najlepsza czapka na Big mróz, to fryzura pani Kluz"). Generalnie, jak w każdej szkole:Jak sobie ułożysz stosunki z otoczeniem, tak będzie przez 4 lata. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś