Gość: Wojtek IP: *.chello.pl 10.05.05, 15:12 zapadla i smierdzaca dziura z porabanym managerem !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kucharka Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.crowley.pl 06.12.05, 17:49 niestety ale to prawda :/ znam ta knajpe od srodka nie wiem jak ludzie z nim wytrzymuja :[ !!! chory koles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.chello.pl 07.12.05, 15:48 pan Ludwik to faktycznie niezły porąbaniec, moja przyjaciółka tam pracowała, ale nie wytrzymała długo. Historie o tym co się działo w kuchni były przerażające... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpiarz Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:17 cicho!!!!!!! bo przyjdzie Zdzicho i strzeli w pycho!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gryglewska Re: Gospoda u Zdzicha 21.06.11, 15:03 Lokal tak jak pobliski lokal ARLEKIN nalezy do tej samej firmy tak samo hurtowani ktora miesci sie w podworku, FIRMA ZAKO a wlasciciel juz nie zyje Gość portalu: kpiarz napisał(a): > cicho!!!!!!! bo przyjdzie Zdzicho i strzeli w pycho!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ice_mc Re: Gospoda u Zdzicha 08.12.05, 13:53 bylem kilka razy. dlugo czekalem na posilek, dlugo na to, zeby zaplacic. jedzenie z zestawow typowo barowe. plusem jest to, ze nie bylo tloku. jakby moi pracownicy podawali zwykly obiad 20 minut to tez bylbym dla nich niemily - to na usprawiedliwienie pana Zdziska:) Odpowiedz Link Zgłoś
chp1955 Re: Gospoda u Zdzicha 09.12.05, 09:53 Byłam tam tylko raz. I wystarczyło. Niechlujne wnętrze. Obsługa makabryczna, powolna, miałam wrażenie, że przeszkadzam. Jedzenie rzeczywiście barowe. Nigdy więcej. PS. Pan Zdzichu chyba sam dobiera personel!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanzu Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 12:36 witam byłam kilka razy w tej gospodzie i jestem zaskoczona opiniami jedzenie było bardzo dobre szczególnie polecam pierogi -są jak domowe ,gospoda jest w klimacie góralskim i obsługa tez /ciupagami nie rzucają/ Odpowiedz Link Zgłoś
chp1955 Re: Gospoda u Zdzicha 15.01.06, 16:48 Nie, ciupagami nie rzucają, ale spojrzeniem mogą zabić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:01 Nie polecam tego miejsca!Jestem bylym pracownikiem i szczerze odradzam korzytstanie z uslug gastronomicznych w tym lokalu.Nagminnie przeterminowane produkty, przelewanie odstanego piwa to poczatek dlugiej listy.Kelnerzy z laski obsluguja klientow,ich motto to "klient twoj wrog!",samym wzrokiem zabijaja a jak bedziesz siedzial za dlugo to licz sie z wyproszeniem.Aroganci i chamy!Stosunki wsrod personelu beznadziejne - niby mili,symaptycznie a za plecami konfidenci,sami pod soba dolki kopia.A tak na marginesie to...nie lubie zniewieściałych facetow,krecacych dupami i kobiet z chaczykowatym nosem - sa falszywe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.crowley.pl 24.02.06, 22:35 Gość portalu: lena napisała: > Kelnerzy z laski obsluguja klientow To pół biedy. Dobrze, że nie robią laski klientom. Nie każdy lubi takie pedalskie sztuczki. P.S. Ciekawe czy jesteś byłym pracownikiem wyrzuconym za złodziejstwo czy konkurencją uczciwą inaczej. Nigdy nie byłem w tej knajpie ale po twoim poście pójdę tam na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Ludwik na emeryture!! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 06.04.06, 22:36 zgadzam sie z tobą tak sie składa ze pracuje nie daleko i wiem sporo o gospodzie. to ze menager jest starym tłuściochem wiedzą wszyscy w okolicy ale najgorsze jest to ze traktuje ludzi jak śmieci i życze mu zeby wszyscy jego pracownicy odeszli na raz, w tedy pokaze jaki jest dobry w prowadzeniu restauracji!!!! ps. pozdrowienia dla chłopaków z kiosku robia najlepsze hot dogi w okolicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Ludwik na emeryture!! IP: *.60.citypartner.pl 21.06.11, 15:07 Firma ZAKO tak samo funkcjonuje jak ich bar Gospoda u Zdzicha i Arlekin, wszedzie to samo, osatnio cala obsluga hurtowni odeszla, bo zarabiali marne grosze i zadnego szacunku pracodawca im nie okazywal, to co sie dziwic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Gospoda u Zdzicha IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.04.06, 12:31 Menager rzeczywiscie porąbany, drze sie na biednych pracownikow nawet przy pelnej sali, natomiast obsluga mila i uprzejma, choć ostatnio nie widzę chłopaków i mojej ulubionej rudej kelnerki, moze uciekli, nie zdziwie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablozwirz Re: gospoda IP: *.centertel.pl 21.04.06, 14:20 a gdzie to locum???musze odwiedzic, koniecznie!!!czytam te historie z wypiekami na twarzy.Wychodzi na to że pójde na obiad a naraże życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to my Gospoda u Zdzicha IP: *.ds2.agh.edu.pl 22.08.06, 08:22 a my uwazamy inaczej... Menager ten moze i krzyczy ... ale jest dobrym czlowiekiem ... nie ma zlych ludzi na swiecie ... a poza tym jak ktos jest leniwy to trzeba czasami dac mu w kosc zeby wzial sie za robote ... i jeszcze jedno ludzie sie zmieniaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Gospoda u Zdzicha IP: 83.71.6.* 29.11.06, 19:46 w wakacje 2006 mialam przyjemnosc goscic w tej restauracji zostalam tam wykleta przez kelneki i obrazona !!!!!!!!!dramat co za dno restauracyjne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonceirlandii Gospoda u Zdzicha IP: *.chello.pl 11.08.07, 11:45 Bylam wczoraj w tej pseudo restauracji i troche sie zdziwilam bo jedzienie bylo wyjatkowo dobre.Po rozmowie z kelnerka dowiedzialam sie ze wrocil dawny kucharz ktory tu pracowal kilka lat temu.On zeczywiscie trzymal poziom dobrego jedzenia i nie watpie ze po ostatniej wizycie nic sie nie zmienilo.Jedzenie jak najbardziej ok.Minus za poobijane taleze,oraz za bezmyslnosc prowadzacego "restauracje" za to ze jest klimatyzacja na sali a sa otwarte okna i drzwi.Kompletna bzdura i brak znajomosci prawa cyrku;acji powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joseph Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.chello.pl 21.02.09, 16:30 lokal skandalićzny.przejście przez zagracone podwórko graniczy z cudem,zato mozna posłuchać "łaciny?" w wykonaniu panów wózkarzy z poniżej umiejscowionej hurtowni.po przejściu juz do jedzenia,smak mdły wszystko na słodko zacżąwszy na barszczu czerwonego a skończywszy na surówkach serwowanych do 2 dania.jak na wielkości porcji to ceny rodem z wierzynka a le to nie ta klasa.więcej tam stołować się nie bęe ,jak i szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
irman10 Re: Gospoda u Zdzicha 22.02.09, 13:46 Zastanawiam się jakim cudem ten lokal trzyma się tyle lat przy zgodnych fatalnych opiniach od wszystkich którzy tam byli. Ja zresztą też się raz naciąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Gospoda u Zdzicha IP: *.is.net.pl 19.04.09, 13:13 A ja ciągle sobie obiecuję że się tam znów pojawię!! Tęsknię za tym miejscem. Do tych wszystkich którzy wypowiadali się o panu Ludwiku powiem że tak naprawdę to człowiek który sercu potrafi być bardzo ciepły i wrażliwy. Panie Ludwiku w Tarnowie jest ktoś kto zawsze czeka na telefon od pana. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Gospoda u Zdzicha IP: *.chello.pl 19.08.09, 19:42 najbezpieczniej tam jesc steki i poledwice wieprzowa...zurek bardzo dobry i swietne pierogi o gołabkach nie wspomne. jesli chodzi o obsluge to dawno mnie tam nie bylo wiec nie wiem ale mile wspominam:) duzy wybor dobrych win w dobrych cenach i kelnerzy znaja sie na tym...wiec czego chciec wiecej za taka cene?jak cie stac na wierzynka to idz!!! Pozdrawam Pana Ludwika:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Gryglewska Wstyd i chanba krakowskiego Rynku IP: 195.210.60.* 20.06.11, 16:38 W ub tygodniu bylam z grupa niemieckich turystow w knajpie "Gospoda u Zdzicha" w podworcu kaminicy przy Rynek 24. Nie chce tutaj nadmieniac ze jest to rynek i prestizowa lokalizacja. Kiedys bylam tam i bylam bardzo zadowlona z jedzenia i obslugi, ale to co obecnie jest tam i sie dzieje wola o pomste do nieba!!! Czy SANEPID w Krakowie wogole to sprawdza miejsce??? Wstyd mi bylo przed moimi goscmi z Niemiec, ktorzy chcieli cos zjesc w przystepnej cenie. 1) wejscie brudne, smierdzace i zakurzone, w poblizu smietnika i zaplecza innej restauracji, sciany oraz schody wejsciowe brudne, wszedzie pelno ptasich odchodow oraz transporterow po butelkach. 2) wnetrze, pelne starych wypchanych zwierzat, pelne kurzu i brudu, podloga brudna, stoly i obrusy poplamione, do tego niemilosierny zaduch, swat potu, spalenizny, oraz tluszczu do frytek, okna pootwierdzane na wejsciowy podworzec, skad caly ten smrod i kurz wlatuje na jedzenie. jedzenie jest podawane w starych widac ze zniszczonych, uszczerbanych talerzach i miskach, widelce tez widac ze sa stare, jak to mozliwe ze mozna komus podawac w ten sposob. samo jedzenie mocno zesmazone, warzywa i owoce swieze, ale jakosc zup i sosow daje wiele do zyczenia, anpoje sa cieple, bo "bo nie ma kostkarki do lodu" - jak stwierdzila mila i sympatyczna obslugujaca. gdy tam bylismy bylo na polu 30st goraca, a w tej knajpie 40st jak to mozliwe??? przeciez jedzenie ktore jest tam przygotowywane psuje sie szybko, zupy i flaki byly ewidetnie podkisniete... 3) toaleta, tylko 1 zniszczona, do tego brudna podloga, posadzka i sciany, w tym goracu to wszystkie bakterie sie szybko rozwijaja, do tego jakies robaki lazace wokol sedesu, wstyd wstyd!!!! Konczac, pomimo moich uwago do starego "smierdzacego" kierownika sali, zostalam niemile potraktowana i zbyta, czy ten czlowiek ktory tyle pracuje w gastronomi nie potrafi zadbac o siebie? oraz o lokal za ktory odpowiada?? czy tez SANEPID w Krakowie, ma jakis uklad z tym panem i pozwalal na cos takiego ze w srodku pieknego miejsca jakim jest krakowski rynek moze funkcjonowac takie miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.80-202-237.nextgentel.com 09.12.11, 18:17 ...no wlasnie czy cos wiadomo co z **Gospoda u Zdzicha **slychac?bo po smierci wlasciciela mam wrazenie lokal znaczaco podupadl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim a Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.80-202-238.nextgentel.com 18.02.12, 14:37 ... I stalo sie...,osoba przez was tak znienawidzona ze wypisywaliscie durne komentarze odnosnie osoby Pana Ludwika zmarla,ale nie wiem czy wszyscy wiedzeliscie ze **Gospoda u Zdzicha** to byl Jego autorski pomysl,mimo ze wlascicielem byl Pan Zdzislaw K.(ktory notabene tez zmarl w ubieglym roku).Nie bedac goloslownym podam ze pracowalem tam w sumie dobrych kilka lat ,z przerwami na inne zajecia.Wspominam Pana Ludwika jako nader sumiennego i oddanego calym sercem czlowieka.A to ze personel nader sie czesto zmienial i jedzenie tez nie do konca bylo swietne,to nie Jego byla wina!!!Taka polityka wewnetrzna firmy,ciecia maksymalnie kosztow,oszczednosci na wszystkim,to i tak cud ze udalo sie z tego amatorskiego miejsca zrobic restauracje.Zmarl wspanialy czlowiek,czesc jego pamieci.To miejsce juz nie jest i nie bedzie takie same." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norweg Re: Gospoda u Zdzicha IP: *.lmds.dialog.net.pl 18.02.12, 20:16 Ty wielbiciel Ludwika i gospody, jak ci w polsce nie wyszlo a teraz w norwegii siedzisz i nie znasz rzeczywistosci to glosu nie podnos, czemu nie byles przy twoim Ludwiku, by go do szpitala zawiesc, czy przekonac aby sie leczyl wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś