Dodaj do ulubionych

Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman

IP: *.ze.tarnow.pl 30.05.05, 11:25
Czesc :)

Mma pytanie, jak wyglądają egzaminy z prawa administracyjnego u prof.
Zimmenrmana..podobno robi opisowki, trudno jets je zdac??? Bardzo kosi?? na
co zwrocic najwieksza uwage??

a u dr Smagi zdawal ktos "z dzialalnosci publicznej administracji"??? test
byl trudny??

z gory dzieki za odpowiedz

Magda
Obserwuj wątek
    • aniya Re: Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman 30.05.05, 13:32
      egzamin z administracyjnego jest ciężki, trzeba byc bardzo dobrze przygotowanym
      - z wykladow i z podrecznika; ma forme opisowa: jest 10 krotkich pytan, na ktore
      odpowiada sie 2-3 zdaniami (za te pytania jest osobna ocena) oraz 2 duzych,
      opisowych pytan, na ktore trzeba odpowiedziec bardzo wyczerpujaco (za nie tez
      jest osobna ocena) - te średnia z tych dwóch ocen to ocena końcowa (jeżeli nie
      zdasz jednej z tych cześci, to oblewasz)

na pocieszenie, egzamin jest do zdania, tylko wymaga solidnej wiedzy
      pozdrawiam i życze powodzenia!!! :)
      • Gość: student Re: Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman IP: *.autocom.pl 30.05.05, 16:04
        takie zasady były rok temu, teraz jest tak że są dwa pytania opisowe ale
        wybierasz tylko jedno, teraz nie ma 10 pytan szczegółowych tylko jest ich 5, ale
        co do wymagań się nie zmieniło trzeba byc bardzo dobrze przygotowanym z
        podrecznika najlepiej autorstwa prof. zimmermanna :-) wykład też warto
        przeczytac jak nie chodziłaś, życze powodzzenia
        • aniya Re: Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman 30.05.05, 19:29
          zapomnialam dodac powyzej, ze zdawalam rok temu... przepraszam za zamieszanie i
          wprowadzenie w blad :)
          • Gość: student Re: Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman IP: *.autocom.pl 31.05.05, 07:24
            ależ nic sie nie dzieje ja tez rok temu zdawałe ale mam znajomych rok nizej od
            ktroch to i owo sie dowiedziałem, ciekawe czy zmaian zasad wynika z tej ilosci
            komisów z adm we wrzesniu
            • mn7 Re: Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman 31.05.05, 08:37
              Gość portalu: student napisał(a):

> ależ nic sie nie dzieje ja tez rok temu zdawałe ale mam znajomych rok nizej od
              > ktroch to i owo sie dowiedziałem, ciekawe czy zmaian zasad wynika z tej ilosci
              > komisów z adm we wrzesniu

Nie siedzę w temacie, ale z tego co piszecie można się domyślać, że raczej z
              tego, że było za dużo "sprawdzania" (zbyt obszerny egzamin).

• Gość: student Re: Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman IP: *.autocom.pl 30.05.05, 16:00
      Zimmermann a nie Zimmerman - prof. nie lubi jak sie zle wpisze jego nazwisko w
      indeks
      • Gość: kasia Re: Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman IP: *.bib.uni / *.bib.uni-mannheim.de 31.05.05, 16:16
        To wy w polsce piszecie egzaminy opisowe???
        Studiuje na 3 roku w niemczech i pazdzierniku jade w ramach wymiany na rok do
        krakowa. Zapewne bede musiala cos tam zdac wiec mnie to ciekawi.
        My od drugiego roku dastajemy z kazdego dzialu prawa, w ramach egzaminu, sprawe
        Sadowa (fikcyjne) ktora musimy rozstrzygnac w ciagu 2,5 godzin. ( jakies 20
        Stron A4)
        • Gość: student Re: Prawo Administracyjne - prof. Zimmerman IP: *.autocom.pl 31.05.05, 17:59
          akurat z prawa administracyjnego jest egzamin w takiej formie, nie ma kazusow(
          stan faktyczny do rozstrzygniecia), ale juz z procedury administracyjnej jest
          test w ktorym sa mini kazusy, z innych przedmiotow jest tylko test albo opisowki
          i kazus albo test i opisowki,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka