Dodaj do ulubionych

Nowe inwestycje na lotnisku w Balicach opóźnią się

IP: *.chello.pl 24.06.05, 21:59
czemu mnie to nie dziwi...
Obserwuj wątek
    • Gość: kocham was Gazeto w was nadzieja IP: *.server.ntli.net 24.06.05, 22:38
      Dopilnujcie tego!!!
    • Gość: daniel i jak tu rywalizować z Warszawką, no jak??? IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:32
      Kraków juz na zawsze pozostanie prowincją,
    • Gość: west Połączenie kolejowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 05:54
      Pomyślcie już teraz czym będziecie wozić pasażerów po zbudowanej (kiedy?) nowej
      linii kolejowej.
      Żebyście nie obudzili się zbyt późno, tłumacząc brak koordynacji kolejnym
      niedopatrzeniem urzędników.
      Jest to obecnie priorytetowe zadanie komunikacyjne Krakowa.
      • Gość: beton Re: Połączenie kolejowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 06:21
        A to Polska właśnie! A nie jakiś west! W prowizorce to my jesteśmy dobrzy (patrz
        "tymczasowy dworzec autobusowy"). Na przykład proponuję następujący skład:
        lokomotywa SM-42 + kilka wagonów, i co nie dojedzie? W zimie SP-42, bo trzeba
        będzie podgrzać wagony, a ten model ma do tego kociołek do wytwarzania pary. A
        jaki zachwyt wzbudzimy u zagranicznych turystów! Może specjalnie dla tego
        pociągu będą tu przylatywać wycieczki miłośników kolei.
        • Gość: eeeee Re: Połączenie kolejowe IP: *.gw.ip.pl 25.06.05, 07:33
          postawic tymczasowy port lotniczy i po klopocie;
        • Gość: Rob Roy Re: Połączenie kolejowe IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 25.06.05, 10:06
          To nie jest takie wcale takie głupie zewnątrz staroć a wewnatrz nowoczesność
          albo idealnie odrestaurowane. BARDZO DOBRY POMYSŁ NAPRAWDĘ
        • Gość: krk678 Re: Połączenie kolejowe IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.06.05, 16:16
          ale przecież już obecnie województwo ma jeden lub nawet 2 szynobusy. Małe i tłok
          w nich będzie, ale dojadą dużo szybciej niż 192. W razie zepsucia: SP42 +
          "wagony bezprzedziałowe" ;)

Ewentualnie oferta specjalna, skład retro + parowozik Balice-Główny-Wieliczka.
          Japończycy by przylatywali, żeby tylko taką kolejką się przejechać :)))
          • Gość: ja gazeto!!!!!!!!!!!!! IP: *.server.ntli.net 25.06.05, 17:10
            Mozeby tak przeprowadzic porzadny wywiad z wladzuchnami miasta i Balic i spytac
            jakie sa wlasciwie konkretne plany co do Balic!!! Jakie terminy realizacji i
            jak to wszystko wyglada i potem trzymac ich za morde zeby dopilnowali terminow.
            Port w najblizszym czasie powinien byc przygotowany do obslugi 4mln pasazerow a
            nie takie dolepianie jak dzis. WSTYD. Chyba ze wszyscy czekaja az ten lysawy
            Pan wygra wybory i zuci kaska na regionalne lotniska zamias na zbedny port Wawa-
            Lodz
      • Gość: ja Re: Połączenie kolejowe IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.06.05, 22:01
        krakow to wiocha zabita dechami, grubymi bardzo, zwlaszcza w osobistosci tego
        gburowatego """"prezydenta""" miasta gnoja dorobkiewicza i calego gowna z tym
        zwiazanego.... ludzie!!!!!!! oswietlmy sie wreszcie.....dla naszego wlasnego
        dobra... i zrobmy, cokolwiek
    • Gość: pasażer chłopy róbta... IP: *.zabierzow.sdi.tpnet.pl 25.06.05, 09:25
      ja wiem ,że poprzednicy "wielcy Prezesi" to byli nieudacznicy do kwadratu,ale
      jeśli miasto,UM WM czy wreszcie samo Lotnisko nie zacznie juz dziś wielkiej
      pracy z inwestycjami ,dowozem pasażerów ,likwidacją tzw. giełdy samochodowej
      to będzie istny Meksyk juz za chwilę na lotnisku.A czy jest coś ważniejszego
      w Małopolsce,Krakowie niż przywiezienie milionów turystów .Przecież zarobimy na
      tym WSZYSCY .Do ROBOTY CHŁOPY DO ROBOTY ! Na dyskusje mieliście ,aż nadto
      czasu...
    • Gość: Banderas I znowu zabrzmiała stara śpiewka:/// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:12
      Pieniądze są ale nie ma planu, samorząd nie jest przygotowany itd itp blabla
      bla Skąd my to znamy, bo urzędasy siedzą i poza tym że biorą pieniądze (nasze
      pieniądze) to co najwyżej zaparzą kawe i na tym sie kończą ich obowiązki bo
      przecież synek (córka, siostrzeniec czy bratanek) sie stara dlatego nie może
      zostać wyrzucony a że czasem coś mu niewychodzi np plany inwestycyjne są
      przenoszone w nieskończoność to już nie jego (jej)wina. Nie słyszałem jeszcze
      żeby jakiś urzędnik przez którego niekompetencję opóżniona została jakaś
      inwestycja, poniósł odpowiedzialność finansową czy dyscyplinarną, może sie mylę
      a jesli tak to prosze mnie poprawić (ale po godzinach pracy prosze wpisywać -
      to do urzędasów)
      • Gość: urzedasss Re: I znowu zabrzmiała stara śpiewka:/// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:46
        ciekawe kim jesteś, kołku. jestem urzednikiem i dobrze wykonuje swoja prace. a
        głosy nierobów krzykaczy mam w dupie. skad sioe tacy poje..i kretyni biorą?
        • Gość: GB Re: I znowu zabrzmiała stara śpiewka:/// IP: *.lns1.mel3.internode.on.net 26.06.05, 13:38
          Ci "poje..i kretyni" sa podatnikami, czyli Twoimi pracodawcami, kolku. Placa i
          wymagaja.

GB
        • Gość: Banderas Do urzedasssa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:26
          To może mi napiszesz kto jest odpowiedzialny za opóźnienia w przygotowaniu
          inwestycji w Balicach, według ciebie to może są te "kołki" które nie wiadomo po
          co latają samolotami. Ale tu nie chodzi tylko o balice jeżeli czytam o jakiejś
          inwestycji w krakowie to tematem który ciągle przewija się są przeszkody
          administracyjne jakie napotykają one na każdym kroku. Weźmy na przykład taka
          inwestycje jak budowa nowego miasta, nie wierze że firma Tischman nie
          przygotowała inwestycji w taki sposób żeby mieć do niej zastrzenia blokujące
          termin rozpoczecia budowy, a który został skutecznie przez samorząd wstrzymany
          na kilka lat. Pamiętam plakat nowego miasta który całkowicie wypłowiał. Tak
          rzeczywiscie jesteś urzędnikiem świadczy o tym język jakim sie posługujesz tak
          własnie sie czuje jak ide do urzędu żeby jakąś sprawę załatwić, brak
          poszanowania i niekompetencja to jest to co mnie w nich razi. A cał struktura
          organizacyjna przypomina koszmar żywcem przniesionym z opowiadania
          Kafki "proces". A co do tego kim jestem: no to juz odpisuje jestem studenetem
          bez przyszłości w tym kraju bo bez protekcji(nie zabiegam o nią), rodzice
          zasuwają od ponad 30 lat żeby godnie przeżyć, płacą złodziejskie podatki które
          pochłaniane są w lwiej części przez rozbudowana machinę administracyjną, więc
          mi tu nie pisz że masz kogoś w "dupie" bo nie tylko ty pracujesz a jeśli ja
          chce sobie cos kupić to musze zasuwać bo moich rodziców nie stać, tak juz było
          od dzie. Życze ci owocnej pracy i żebyś pomyślał kiedyś podczas podejmowania
          jakiejś decyzji nie tylko o sobie ale i o tych którzy na ciebie łożą.
    • Gość: leon Re: Nowe inwestycje na lotnisku w Balicach opóźni IP: *.ghnet.pl 25.06.05, 13:04
      Wkrótce okaże się ,że to iż Andrew Gołota przegrał ostatnią walkę w 53 sek. to
      też sprawka poprzedniego zarządu spółki MPL. ale przecież od 2,5 mies. jest
      już pręzny, doskonale dobrany personalnie nowy, profesjonalny zarząd MPL z
      młodym prezesem( 63lata !) z Warszawy na czele.I co? nowy zarząd powtarza za
      tymi poprzednimi ,że są jakieś trudności? To przeciez nie tak miało być?? Ale
      wszystkiemu zaradzi Grażyna Leja i zbuduje nowe lotnisko w Pasterniku za pomocą
      Sp.z o.o.Krakowski Port Lotniczy. tak jak obiecywała już dawno temu w mediach.
      I zrobi to ! jak tylko przestanie pleść trzy po trzy.To skandal, że z Balic nie
      lata jeszcze Ryanair,miał latać już w kwietniu??,to jest priorytet ,a nie
      jakieś przeszkody lotnicze wokół tego lotniska o których do znudzenia gadał
      poprzedni zarzad MPL.
    • cbacba Czy ktos ma zdjecia z rozbudowy obecnego terminala 25.06.05, 14:26
    • Gość: Michał Za niskie loty!!! IP: *.76.classcom.pl 25.06.05, 14:56
      Wszytko super... Tylko dlaczego ostatnio samoloty rejsowe latają nad moim domem
      tak nisko, że mogę policzyć okienka i rozróżnić pojedyncze kółka??? Dziś np.
      przeleciał taki jeden na wysokości najwyżej 150m. Dodam, że mieszkam w
      okolicach Ronda Mogilskiego, a więc prawie w centrum... Jeżeli ktoś inny ma
      takie obserwacje dorzućcie swoje trzy grosze.
      • Gość: krk easyjest nad Wielicką IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.06.05, 16:22
        może nieco wyżej niż 150 m ;) bo by o Kopiec Krakusa mógł zahaczyć, ale fakt, że
        nisko. Raczej popytaj na usenecie fachowców od dróg podejścia do Balic, czemu
        teraz nadlatują nad miastem.
        Może to w ramach promocji dla przyjezdnych, by centrum miasta "z lotu ptaka"
        pokazać, a nie jakieś Zielonki i skrawek Azorów?

Btw - w Poznaniu nisko lecące samoloty nad centrum to normalka, bo całe centrum
        jest równo na drodze podejścia na tamtejsze lotnisko.
        • Gość: MIchał Re: easyjest nad Wielicką IP: *.76.classcom.pl 26.06.05, 11:34
          Hmmmm.... Wersja z lotami krajoznawczymi jest wielce prawdopodobna :) Tyle
          tylko, że ten samolot leciał z Balic do Huty... No cóż poczekamy zobaczymy...
    • Gość: prezesik Re: Plan IP: 62.29.136.* 25.06.05, 20:21
      Jednostke wojskowa mozna sie pozbyc przez wyslanie calej do Iraku. Sukcesy
      Agencji pod przewodnictwem prezesa wplyna na postep robot na lotnisku, tak jak
      rondo, Pawia, tunel...
    • Gość: francjosef Re: Nowe inwestycje na lotnisku w Balicach opóźni IP: *.autocom.pl 26.06.05, 07:06
      Najgorsze w tym to, że tych wszystkich wypowiedzi napewno nie czyta nikt z
      odpowiednich urzędów a już nie napewno niejaki prezydent Krakowa... On woli
      otwierać tzw wianki, nie byłem tam ( choć mam 200m) ale że go nie wygwizdali...
    • Gość: krakus Re: Nowe inwestycje na lotnisku w Balicach opóźni IP: *.ghnet.pl 26.06.05, 10:33
      To przecież Grazyna Leja obiecywała wielokrotnie na łamach tej gazety budowę
      termnala dla tanich przewożników w czasie zaledwie 3 mies.Wojsko udostępniło
      teren, (10 ha), był inwestor gotowy wyłożyć kilkadziesiąt mln. euro (Morrison ?)
      no i Krakowski Port Lotniczy Sp z o.o.,który realizował inwestycję.I co Grażyno
      Leja , nie ma jeszcze tego Terminala ??. To rzeczywiście skandal!!!Nieładnie
      teraz zwalać winę za swoje własne obiecanki na innych,zwłaszcza zarząd,którego
      już nie ma ,szczególnie jeśli chcę się kandydować do Sejmu. Cóż to, sukces
      przeradza się w kompromitację??? Czekamy na terminal, jeszcze przed wyborami!!!
      • Gość: kargul to faktycznie jakieś jaja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:51
        to co mówi obecny zarząd MPL/ o poprzednim szkoda nawet mówić /.To krew się
        burzy!
        Panowie nie mistyfikacja i usmiechy do mediów ,ale decyzje i praca .Rayan czy
        tego chcecie czy nie i tak Balic nie odpuści i przywiezie w przyszłym roku
        ponad milion nie tylko piwoszy z wysp.A wy co nadal będziecie "pieprzyć " o
        trudnościach i problemach ! To juz dziś zrezygnujcie Panowie za te marne 15
        tys.miesięcznie + premie i nagrody roczne,nielimitowane komóry,bonusowe
        przeloty znajdę wam w godzinę kilkadziesiąt chętnych do pracy na rzecz rozwoju
        lotniska ,a nie mistyfikatorów i trwaczy przy "kasie" .Do roboty Jastrzebie
        wróble i GAWRONY .Bo jak nie to karta czyli media odwrócą się od was tak jak i
        my MIESZKAŃCY chcący rozwoju Krakowa ,a nie stagnaci i gadki ,bo sie nie da...
    • Gość: GB Balice = cyrk na kolkach!!! IP: *.lns1.mel3.internode.on.net 26.06.05, 13:05
      Pieniadze sa, ale nie wiedza jak je wydac? Kompletna kompromitacja - publicznie
      przyznaja sie do braku swoich kompetencji. Po co te matoly wogole wychodza rano
      z lozka? Proponuje zarzadowi lotniska podac sie do dymisji i zwolnic swoje
      posady specjalistom.

Turystyka w Krakowie jest niesamowita zyla zlota z ktorej wszyscy Krakowianie
      powinni czerpac krocie. Bylem w zeszlym miesiacu w Polsce - lotnisko w Krakowie
      jest jednym wielkim nieporozumieniem, kompletna kompromitacja. Po wyladowaniu w
      Balicach w Niedziele rano ma sie wrazenie ze sie jest na jakims pchlim targu w
      Indonezji a nie w cywilizowanej Europie.

Co by sie stalo z pracownikiem prywatnej firmy gdyby powiedzial "Szefie, mamy
      plan i pieniadze, nie wiem co mam z nimi zrobic"?

GB
      • Gość: AK Re: Balice = chaos IP: 62.29.136.* 26.06.05, 18:53
        Balice nie przetrwaja obecnego chaosu. Podstawowa przyczyna chaosu jest
        traktowanie portu jako miejsca pracy obslugi a nie miejsca obslugi pasazerow.
        Juz dojazd do Balic zadziwia. Na skrzyzowaniach stoja policjanci i probuja
        regulowac ruch bo co chwila z gieldy (a raczej placu smietnika) wyjezdzaja
        stare rzechy na przyjaznych tablicach. Przed terminalem nie ma gdzie stanac.
        Stoi czterech policjantow natychmiast kazacych opuscic miejsce przed budynkiem.
        Na parkingu rowniez nie ma miejsca. Jedziemy okolo 500m i stajemy na poboczu
        tuz przy super tajnej jednostce wojskowej ktora jakims cudem nie zostala
        jeszcze wyslana do Iraku. Idziemy z walizami do terminalu. Ogladam samochody
        stojace przed budynkiem, same wazne osobistosci bo na samochodach za szyba
        widnieja jakies zezwolenia "Ministerstwo Spraw Wewnetrznych" i jakies innych
        agencji. Na sali tlum, nie wiadomo kto odlatuje kto przylatuje. Stojac w
        kolejce po boarding cards mysle ze nalezy natychmiast wydluzyc minimalny czas
        przyjazdu na teminal do 4 godzin przed odlotem krajowym, 5 godzin przed odlotem
        do EU i 6 godzin do USA. Nalezy rowniez zlikwidowac monitory LCD wiszace przed
        stanowiskami urzednikow. Monitory sluza do wyswietlania tresci generowanych
        spontanicznie np. przez 3 minuty monitor wyswietla "do Zurichu dla business
        class" nastepnie ta wiadomosc pojawia sie na monitorze przed inna odlegla
        bramka a na naszym monitorze ukazuje sie "do Pragi Economy class" aby juz za
        chwile podac ze tylko business class ale do Frankfurtu. Pozostale monitory
        przed bramkami gdzie panie z obslugi poszly na papierosa pokazuja "Tu port
        lotniczy im Jana Pawla". A tlum ludzi w kolejce na 150m uwaznie obserwuje na
        ktorym monitorze pojawi sie kolejna wazna wiadomosc. Ta zabawa z monitorami
        przypomina mi dawne czasy z kolejek po mieso: Pani tu nie stala, Czy Pani wie
        kim ja jestem, Pani z taka waliza chce leciec? Po odstaniu 2 godzin i 10 minut
        w kolejce na lot do Zurichu czeka nas niezwykla przygoda z Panem oficerem ktory
        wstukuje obce paszporty do swojego komputera. Szczegolnym zainteresowaniem
        ciesza sie paszporty amerykanskie i kanadyjskie bo podrozujacy zdradzaja swoja
        mowa ze paszporty nabyli niedawno i moga pozorowac obywateli obcych krajow. A
        tu zachodzi obawa ze maja podwojne obywatelstwo a co gorsza nie przyznaja sie
        do polskiego. Oficer patrzy na takich z wyuczonym zgorszeniem. Tym czasem
        jakies dziecko czekajace w kolejce z rodzicami przechodzi na tyl budki Pana
        oficera i mowi "Daddy, the monitor is dead" co nie przeszkadza kontynuowac Panu
        oficerowi wpisywania numerkow do keyboardu. Juz po przejsciu wszystkim bramek
        slysze z ulga od starszych panstwa "Czegos takiego nigdzie nie widzielismy".
        Wdaje sie w rozmowe; leca do Seattle. Doradzam ze to jeszcze nie koniec bo
        mozna wsiasc do zlego autobusu ktory wyprowadzi paszerow do samolotu do
        Frankfurtu zamiast do Zurichu. Wreszcie slychac przez glosnik ( a raczej
        kolchoznik) oznajmienie ze samolot nalezacy do Star Alliance ... reszty nie
        slychac bo halas setek ludzi jest wiekszy. Czy my lecimy Star Alliance - pytaja
        starsi panstwo. To zalezy: taki na przyklad samolot do Zurichu linii Styrian
        Spirit na linii do Zurichu nie nalezy do Star Alliance ale juz z Zurichu do
        Frankfurtu nalezy. To trzeba wiedziec inaczej na furmanke a nie na samolot. W
        autobusie podnosza sie glosy "czy to jest autobus na samolot do Zurichu"
        Oczywiscie ze nie - 3 osoby wysiadaja i wsiadaja do sasiedniego autobusu. Nie
        ma zadnej obslugi, kierowca poszedl sobie. Jedno jest pewne - Chaos zwieksza
        sie co tydzien o 100%. Wkrotce osignie wzrost inflacji z czasow wczesnego
        Balcerowicza. A moze to nie chaos - to demokracja i foklor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka