Dodaj do ulubionych

zakichane MPK!! wrrr

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 12:29
wianki wianki...miało być tyle autobusow i tramwaji a tu nic;>> jeden
tramwaj, 2 wagony i ludzi multum...jak sardynki w puszce;// jeszcze 609 nie
jechał w ogole o 3;30 (chociaz bylo tak normalnie napisane w rozkladzie)
tylko trzebabylo godzine czekać na następny :> juz nie wspomne o tych malych
autobusach..gdzie ludzie musze sie gnieść;/ to ja się kur..pytam za co my
płacimy tyle pieniędzy temu zlodziejskiemu Mpk:>
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: zakichane MPK!! wrrr IP: *.chello.pl 26.06.05, 12:38
      Ciekaw jestem czy chociaz bilet odbiłaś.
      • Gość: krakowianka Re: zakichane MPK!! wrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 12:42
        mam karte autobusowa.
        • Gość: x krakowiance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 16:19
          Z tego co wiem to wredne MPK dało w nocy dodatkowo 70 autobusów (z tego część
          była solidnie zażygana po przewozie uczestników imprezy).

Widocznie za dużo wypiłaś i w twojej głowie już nie mogła się zmieścić
          informacja, że NA TYLE OPIEWAŁO ZAMÓWIENIE Z MIASTA.

Gdyby było zapotrzebowanie na 90 byłoby 90
    • Gość: Prokom Re: zakichane MPK!! wrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:42
      Wianki zakończyły się o 23.40 - a nie o 3.30 - głupia babo.
    • Gość: krakowianka Re: prokom i gość x IP: 81.21.196.* 27.06.05, 08:46
      widze ze prostactwo rownież jest na forum...takie jak bylo na wiankach! ;//
      tak dla sprostowania...nie wypilam za duzo..bo jestem abstynentką! mpk wiele
      obiecywało...a tylko część planow byla zrealizowana. dodatkowe kursy moze i
      byly, ale tylko w niektore częśći krakowa np. w kierunku NH. to moze mi jeszcze
      ktos wytlumaczy podroz na wianki?...bo z zborku fałęckiego nie jechal zaden
      tramwaj przez pol godziny...a kiedy w końcu przyjechal to byly tylko 2
      wagony...i ludzi tłum :>>
      a nocne autobusy jeżdżą jak chcą!:>
      Prokom i gość x !!!! kto dał wam prawo mnie obrażać?:> buractwo i tyle ;//
      • Gość: x Re: prokom i gość x IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:53
        ... gość x !!!! kto dał wam prawo mnie obrażać?:> buractwo i tyle ;//

Niby gdzie cię obraziłem?
        Czy pytanie o ilość wypitego alkoholu jest obraźliwe?.

Od strony merytorycznej, jak sobie wyobrażałaś komunikację po imprezie?
        Autobusy z częstotliwością co 10 minut?

Sama się obrażasz, bo nie rozumiesz co się do ciebie pisze.

Powtarzam.

MPK realizuje konkretne zamówienie.
        Jeżeli zapotrzebowanie miasta było takie, a nie inne (bo ktoś tam nie
        przewidział, że może przyjść tylu Krakowian) to ja teraz ciebie nie rozumiem. Co
        wg ciebie miało zrobić MPK? w cudowny sposób potroić ilość taboru na mieście?

Jeżeli jesteś tak dobrym strategiem to zaproponuj Prezesowi MPK swoje usługi
        (doradztwo) może skorzysta z twoich usług? Jednak obawiam się, że poza krytyką
        (skierowaną pod złym adresem) nic nie potrafisz.

<BURAK - X>
        • Gość: krakowianka Re: prokom i gość x IP: 81.21.196.* 27.06.05, 16:08
          hehe..ja nic nie potrafie? zdziwyłbyś się. przeczytaj dokladniej to co
          napisalam...to moze w koncu zaczniesz rozumiec o co mi chodzi! wiem o tym ze
          mpk realizuje tylko "zamowienie" miasta....ale zauwaz ze ja mam pretensje o
          nocny autobus..taki co normalnie jeździ..ma rozkład ..a nie specjalne jego
          kursy z okazji wiankow!! a po za tym czemu tak bardzo bronisz mpk? bo dla mnie
          tak czy inaczej cale mpk to nieporozumienie.
          ach....musze sobie chyba samochod kupic :D
          pozdrawiam.
          • Gość: Prokom Re: prokom i gość x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:46
            Gdyby głupota była lżejsza od powietrza ...
            • Gość: x Re: prokom i gość x IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:18
              Właśnie przeczytałem

....miało być tyle autobusow i tramwaji a tu nic;>> jeden
              tramwaj, 2 wagony i ludzi multum...jak sardynki w puszce;..../

A ten zarzut czego dotyczy. O nocnym piszesz dopiero w drugiej części, chyba, że
              ja widzę i czytam inny tekst niż ty.

Nocne były cholernie opóźnione i na ten temat nic ci nie odpowiadałem (bo mozna
              by było dyskutować czy ma jechać choćby po trupach byleby zadowolić takich jak
              ty, czy objazdami, które nie były przewidziane przez organizatorów, a były
              wielka improwizacją tworzoną na poczekaniu przez policjantów zmuszonych sytuacją
              na mieście).

Ja jeżeli idę na imprezę to wcześniej przewiduję problemy i do końca nie liczę
              na komunikację miejską

• Gość: x Re: prokom i gość x IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:25
                Dlaczego bronię MPK.
                Proste - pamiętam jakie było za mojej młodości (lata 70) i widzę jaki zrobiono
                olbrzymi krok do przodu.
                Poza tym jestem za krytyką konstruktywną, a ty tylko płaczesz i na wszystko
                narzekasz, a nie potrafisz dostrzec trudu i pracy włozonej (nie tylko przez
                pracowników MPK, ale policji, służb medycznych itp).
                Dlaczego nie zaproponujesz czegoś rozsądnego?

Ździwiłbym się gdybym zobaczył co potrafisz?
                Obawiam się, że z wrażenia szczena by mi opadła,- bo chyba poza narzekaniem nic
                nie potrafisz.
                • Gość: krakowianka Re: zakichane MPK IP: 81.21.196.* 28.06.05, 09:02
                  placze i narzekam? hym...ciekawe. pisalam to gdy bylam strasznie wściekła na
                  mpk...wiec troche ponarzekałam..ale skad wiesz ze tylko to potrafie? pomysłów
                  mam wiele, ale nie bede tutaj pisac o nich..bo to i tak nic nie zmieni. zauwaze
                  tylko ze gdyby wszyscy w koncu zaczeli dbać o dobro ogółu a nie tylko swoje
                  byloby o niebo lepiej, rowniez w mpk.
                  Tak się składa że wiem sporo o mpk i wiem jakie tutaj mają miejsce "przekręty"
                  Od lat 70 napewno sporo sie zmienilo...ale i tak nie jest tak jak powinno byc!
                  Porównując nasza komunikacje miejska z innymi krajami...to jesteśmy naprawde w
                  tyle. Po za tym ja nie wymagam cudów.
                  Doceniam trud wszystkich ktorzy "pomagali" przy wiankach. Powinni oni nawet
                  wszyscy dostać specjalne i spore wynagrodzenia za tak ciężką i nie wdzięczną
                  prace,zwłaszcza policja. Nie mam pretensji do kierowcow mpk, ale do dyrekcji!
                  Bo to co oni robią z naszymi pieniędzmi przechodzi ludzkie pojęcie.
                  Przepraszam ze tak pisze w wielkim uogólnieniu, ale jak bede miala wiecej czasu
                  to napisze dokładniejsze informacje
                  • sylvia_b Re: zakichane MPK 28.06.05, 09:30
                    A jakie to mianowicie przekręty maja miejsce w MPK, jeśli można wiedzieć?
                    • Gość: Jaś wędrowniczek Re: zakichane MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:26
                      ....Porównując nasza komunikacje miejska z innymi krajami...to jesteśmy naprawde w
                      tyle. Po za tym ja nie wymagam cudów....

Może przykłady.
                      Ja jeżdże dużo z racji zawodu i mogę ci powiedzieć, że są na zachodzie miejsca
                      gdzie komunikacja miejska nie dorasta do pięt krakowskiej.
                      Natomiast na plus zachodniej można zaliczyć lepsze ciągi komunikacyjne, większe
                      nakłady miasta - co wpływa na lepszy wizerunek, ale to nie jest akurat zależne
                      od MPK.

Poza tym tak na marginesie bilet podstawowy na zachodzie (ten co u nas kosztuje
                      2.50) jest przeważnie porównywalny do ceny .... 1 litra benzyny. Myślę, że nie
                      wszystko jest złoto co się świeci.

Co do komunikacji lat 70 ja ją również pamiętam. Właśnie to porównując widzę
                      zalety naszego MPK.

Jeszcze jedna sprawa.

Od 1 lipca rusza nowa linia 278. Wiesz dlaczego? bo ludziom znudzili się inni
                      przewoxnicy i wybrali pewnego - czyli MPK.
                  • Gość: rsaper Re: zakichane MPK IP: 195.150.92.* 29.06.05, 15:38
                    Jakimi naszymi pieniędzmi ? Zainwestowałaś może jakieś swoje pieniądze w MPK ?
                    To jest normalna firma, która musi przynieść zysk, a nie prowadząca działalność
                    charytatywną. Czy piekarzowi też mówisz, że piecze chleb za Twoje pieniądze ?
                    • kuba203 Re: zakichane MPK 30.06.05, 15:09
                      Gość portalu: rsaper napisał(a):

> To jest normalna firma, która musi przynieść zysk, a nie prowadząca
                      działalność
                      > charytatywną.

Bzdura, MPK pełni służbę publiczną i wcale nie musi przynosić zysku. Dostaje
                      dokapitalizowanie z budżetu miasta, a więc pieniądze podatników.
                      • aburida Re: zakichane MPK 05.07.05, 10:33
                        kuba203 napisał:

> Bzdura, MPK pełni służbę publiczną i wcale nie musi przynosić zysku. Dostaje
                        > dokapitalizowanie z budżetu miasta, a więc pieniądze podatników.

No to bardzo mnie interesuje co można zrobić za to dokapitalizowanie z budżetu
                        miasta. Przypomne, że pokrywa zaledwie 10 proc. budżetu MPK i wynosi 45 mln
                        ROCZNIE.
                  • Gość: Prokom Re: zakichane MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:53
                    Głupia babo - gdybyś w mateczniku siedziała
                    Nigdy by się o Tobie publika nie dowiedziała ...
                    • Gość: kowal Re: zakichane MPK IP: 81.21.196.* 30.06.05, 10:13
                      MPK faktycznie często jeździ opóźnione, lub wcale. Wtedy po wiankach też
                      czekałem na ten autobus i sie nie doczekałem. Co do wiankow to organizacja MPK
                      była nie najlepsza. Może i było więcej kursów,ale nie we wszystkie strony
                      Krakowa. Wiem ze to nie jest wina Mpk, ale jeśli już to powinni chociaż
                      podstawić duże autobusy i więcej wagonów tramwajowych.
                      • Gość: mariano Re: zakichane MPK IP: *.blich.krakow.pl 30.06.05, 19:05
                        W nocy po wiankach na szczęście nie byłem zmuszony korzystać z MPK ale pamiętam
                        jakoś w maju (chyba 20, bo wtedy był jakiś koncert Kultu) czekałem na 601 ponad
                        40 minut. Co gorsza miałem jechać z przesiadką, a skoro nie doczekałem się na
                        601 to uciekł mi też 609 w kierunku Borku i z tego powodu droga z Meissnera na
                        Ruczaj zajęła mi... 3 godziny !! ale byłem wkurzony !! Podobno autobus nie mógł
                        odjechac z przystanku, bo dużo ludzi, bo coś tam... To ja się pytam dlaczego
                        kierowca nie dał znać do centrali że ma tak duże opóżnienie i nie wysłali
                        dodatkowego autobusu? no bo w końcu co znaczy dwójka zziębniętych pasażerów
                        stojących na przystanku Wieczysta o 2.10 w nocy. Płacąc te 47 zł na bilet
                        miesięczny mam chyba prawo wymagać żeby autobusy jeździły w miarę puktualnie (40
                        minut to chyba troche za dużo, sami przyznacie). Problem polega na tym że
                        praktycznie nie ma konkurencji , bo przecież nie pojade taksówką za 25 zł.
                        Jeżeli usługa w jakimś sklepie mi nie odpowiada to idę do innego, w przypadku
                        komunikacji miejskiej nie mam wyboru...
                        • Gość: Pan TOLEK Re: zakichane MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:21
                          Jesteście durne matoły zwłaszcza krakowianka
                        • Gość: xyz Re: zakichane MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:54
                          A co Ty myslisz, że w nocy to jakieś extra rezerwy są utrzymywane ?
                          Za takie zachowanie tej chołoty uważam że nocki/odwozy powinny wogóle nie
                          jeździć przy okazji takich imprez. Zażygane wnetrza, pourywane elementy
                          wyposażenia, rozbite szyby, kierowcy którzy słyszą pod swoim adresem same
                          wyzwiska, blokowanie ulic i jeszcze taki jeden z drugim bedzie narzekał na
                          organizacje; podobnie było po pamiętnej Inwazji Mocy w Pobiedniku. Na wiankach
                          jeszcze tylko nikt nie skakał po dachach autobusów. Zapieprzać na piechote i
                          trzeźwieć po drodze !!! Pan Tolek to ma na takie chamstwo prostą odpowiedź.
                          • kuba203 Re: zakichane MPK 30.06.05, 22:38
                            Gość portalu: xyz napisał(a):

> A co Ty myslisz, że w nocy to jakieś extra rezerwy są utrzymywane ?

Są. Znaczy gwoli ścisłości jest jedna, widocznie wtedy już była zajęta na innej
                            linii.
                            A na piechotę to sam sobie zapieprzaj i trzeźwiej, ja płacę za bilet i nie
                            rzygam po autobusach, więc chcę jechać w normalnych warunkach i punktualnie.
                            • Gość: xyz Re: zakichane MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:55

Dlatego pisze o extra rezerwach. W ogóle to mój tekst odnosi się do imprez
                              plenerowych np. wianków gdzie jak wiesz MPK zapewniło własnie extra tabor na
                              rozwiezienie uczestników plus sciagano pojazdy kończące prace na liniach.

Po drugie nie wiem dlaczego tak ostro reagujesz na tekst o zapieprzaniu i
                              trzeźwieniu jak Ciebie to nie dotyczy. Ja również płacę za bilet i co z tego.
                              Mogę sobie żądać normalnych warunków przejazdu ale niestety albo muszę
                              wysłuchiwać bluzgów, oglądać zapite mordy i osiurane spodnie korzystając z
                              nocek albo jadę kulturalnie taryfą. Społeczeństwo jest takie a nie inne i nie
                              widzę w tym winy akurat MPK. Niestety nie wszyscy chcą to dostrzec.
                              • kuba203 Re: zakichane MPK 01.07.05, 22:12
                                Gość portalu: xyz napisał(a):

> Dlatego pisze o extra rezerwach. W ogóle to mój tekst odnosi się do imprez
                                > plenerowych np. wianków gdzie jak wiesz MPK zapewniło własnie extra tabor na
                                > rozwiezienie uczestników plus sciagano pojazdy kończące prace na liniach.

No tak, ale przytoczona sytuacja nie dotyczy wianków, a innej nocy, gdy
                                odbywała się impreza masowa, a ktoś chciał skorzystać z nocnego autobusu w
                                zupełnie innej relacji niż odwóz z imprezy. I autobus przyjechał mooooocno
                                opóźniony, o co można mieć uzasadnione pretensje.

> Po drugie nie wiem dlaczego tak ostro reagujesz na tekst o zapieprzaniu i
                                > trzeźwieniu jak Ciebie to nie dotyczy.

Dotyczy, bo postulujesz, żeby w dniach imprez masowych komunikacja nie
                                kursowała. A jak ja też będę chciał wrócić z tej imprezy albo zupełnie
                                przypadkiem skorzystać tej nocy z autobusu w zupełnie innej relacji, to co, też
                                mam iść na piechotę? To, że niektórzy pasażerowie nie umieją się kulturalnie
                                zachować nie może być podstawą karania całej normalnej reszty.
                • m_i_k Re: prokom i gość x 05.07.05, 19:19
                  > Poza tym jestem za krytyką konstruktywną,

Jeśli płaci za bilet, to jej krytyka nie musi być konstruktywna. Aczkolwiek,
                  człowiek zwykle ma wybór - jeśli nie MPK, to przecież pozostaje jeszcze samochód...

> Proste - pamiętam jakie było za mojej młodości (lata 70) i widzę jaki zrobiono
                  > olbrzymi krok do przodu.

... i jak wiele jeszcze zostało do zrobienia - wystarczy porównać inne miasta.
                  Jedyne, w czym krakowskie MPK przewyższa inne tego typu przedsiębiorstwa - to
                  tabor. Czestotliwość oraz dopasowanie autobusów w punktach przesiadkowych... to
                  powód, dla którego wybrałem samochód.

> Dlaczego nie zaproponujesz czegoś rozsądnego?

Bo nie musi - jest klientem: zapłaciła i wyraziła niezadowolenie z zakupionej
                  usługi. Można też złożyć reklamacje, ale czy warto...? Można też zrezygnować z
                  usługi (notabene usługi jednej z droższych w kraju: dla porównania: Warszawa to
                  koszt. ok 60pln, Katowice - AFAIR ok. 70 pln - piszę o bilecie miesięcznym), ale
                  zakup samochodu to wyższe koszty, korki...

Dopóki mieszkałem w Krakowie, to też mi się wydawało, że MPK jest fantastycznie
                  zorganizowane (młody byłem, mieszkałem blisko centrum i podobał mi się niebieski
                  kolor), ale po odwiedzinach w innych miastach to mi tylko sentyment do koloru
                  pozostał.
                  • kuba203 Re: prokom i gość x 06.07.05, 08:40
                    m_i_k napisał:

> Bo nie musi - jest klientem: zapłaciła i wyraziła niezadowolenie z zakupionej
                    > usługi.

Tego wymaga kultura osobista - pewnie, że nie ma obowiązku bycia kulturalnym...
                    Pamiętaj, że krytykujesz cudzą pracę, która wcale nie jest łatwa ani przyjemna.
                    • Gość: m_i_k Re: prokom i gość x IP: *.ghnet.pl 07.07.05, 17:37
                      > Tego wymaga kultura osobista - pewnie, że nie ma obowiązku bycia kulturalnym...

NIGDY nie jest sie zwolnionym z bycia kulturalnym. Wybacz, ale kultura przy
                      krytyce lub wyrazaniu niezadowolenia z zakupionej uslugi to taka sama kultura
                      jaka nas obowiazuje w innych sytuacjach - nie ma nic wspolnego z konstruktywnoscia.

Jesli jestes niezadowolony np. z usługi naprawy telewizora, to też
                      konstruktywnie krytykujesz pracownika serwisu? Konstruktywnie w tym momencie
                      oznaczało by radzenie temuż pracownikowi czy ma wymienić kondensator czy
                      rezystor, ewentualnie jakie parametry ma miec wymieniony uklad scalony.

m i k.

• Gość: xyz Re: prokom i gość x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:56

Daj przykłady tych innych miast bo jak na razie to same ogólniki zapodajesz ...

A na samochód się przesiadłeś bo Ci tak wygodniej, masz kase na paliwo no i na
                    samochód oczywiście :-)
                    • m_i_k Re: prokom i gość x 07.07.05, 20:13
                      ceny dla dwu miast podane w tekscie - czytaj ze zrozumieniem. jesli chcesz
                      sprawdzic dokladne ceny - polecam google. Ogolniki dot. organizacji komunikacji
                      odnosza sie do tych samych miast. Jedyne w czym MPK krakowskie jest lepsze to
                      tabor (zarowno warszawski jak i slaski nie umywa sie do krakowskiego).
                    • m_i_k Re: prokom i gość x 07.07.05, 20:17
                      > A na samochód się przesiadłeś bo Ci tak wygodniej, masz kase na paliwo no i na
                      > samochód oczywiście :-)

Jaki to ma zwiazek z tematem dyskusji? Kwestie samochodu podnioslem tylko po to,
                      by unaocznic, ze teoretycznie masz wybor - fakt, ze samochod jest drozszy i
                      czasami mniej wygodny (jak mieszkasz np. w warszawie przy linii metra i
                      pracujesz rowniez przy linni metra, to samochod IMHO jest zbedny) i nie kazdego
                      stac. Ale czas, ktory zyskuje jadac (zamiast stac na przystanku celem przesiadki
                      - bo to mam glownie do zarzucenia MPK) zaczyna byc cenniejszy niz pieniadz...
                      • Gość: xyz Re: prokom i gość x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:50

No to masz pole do popisu jeżeli chodzi o synchronizacje: 193 pociągi
                        tramwajowe i ponad 430 autobusów na 23 liniach tramwajowych i ponad 100
                        autobusowych ... zobaczymy jakie bedziesz miał efekty.

BTW jeżeli chodzi o koordynacje rozkładów to nie jest ona taka tragiczna.
                        Przykład - Cementownia Pleszów.
                        • Gość: m_i_k Re: prokom i gość x IP: *.ghnet.pl 08.07.05, 22:00
                          Domyslam sie, ze nie jest latwo, bo gdyby bylo, to napewno nie byloby teraz
                          narzekan. Nigdy nie posadzalem MPK o zla wole, a tylko pisze, ze MPK ma jeszcze
                          duzo do zrobienia.

A pole do popisu maja akurat pracownicy MPK, nie ja:) Ja jestem zwyklym
                          uslugobiorca. Wprawdzie potencjalnym, ale jak sie poprawi synchronizacja,
                          napewno sie przesiade na autobus/tramwaj.
    • Gość: z krk xyz sam chodź na piechote!!!!!!!!!!! IP: 81.21.196.* 01.07.05, 09:09
      nie jestem małolatą! nie żygam po autobusach, zachowuje sie kulturalnie i płace
      za bilety! wiec jesli chcesz to sam chodź na piechote! to komunikacja miejska
      jest dla nas a nie my dla nich! i oni zarabiaja na nas, wiec nie mow komuś ze
      ma chodzic na piechote.jezdza opoznione, rozklady jazdy sa sporzadzone nie
      logicznie, no chyba ze to jest specjalny myk aby utrudnic nam komunikacje. po
      za tym mpk nie umie dysponowac pieniedzmi, zamykaja oddzilaly nie patrzac na
      uslugobiorcow. kupuja male autobusy i podstawiaja je na liniach gdzie jeździ
      duzo osob, a tam gdzie jezdzi malo osob to jest wielki jelcz. no czy to jest
      logiczne?
      aha jak ktos nie korzysta z mpk to po co sie tu wypowiada?
      • Gość: TOLEK Do krk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 11:34
        Czy wiesz durna babo dlaczego jeżdżę busem, a nie dużym autobusem - bo mnie na
        kupno autobusu nie stać.

MPK (którergo nawiasem mówiąc nie lubię) też nie ma odpowiedniej kasy.
        No ale niepomoże głową tłuc kto był b... będzie b... (i nie zrozumie)
      • Gość: xyz Re: xyz sam chodź na piechote!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:12

1. Ale inni zygają i wszczynają burdy. Wybór należy do Ciebie. MPK jest również
        utrzymywane z Twoich podatków.
        2. Póki co MPK nie zarabia - otrzymuje z "kasy miasta" dofinansowanie.
        3. Tak, wszystko co MPK robi jest oczywista złośliwością dla pasażerów -
        zastanów sie co piszesz. Co do rozkładów widać, że nie masz zielonego pojęcia.
        W ruchu jest ponad 400 autobusów obsługujących 100 linii, 190 pociągów
        tramwajowych obsługujących 23 linie. Zastanów się teraz jak to wszystko ze sobą
        zsynchronizować ?
        4. A po za tym to dajesz same ogólniki - zero konkretów.
        5. Korzystam codziennie z usług MPK.
        • m_i_k Re: xyz sam chodź na piechote!!!!!!!!!!! 07.07.05, 20:26
          > 4. A po za tym to dajesz same ogólniki - zero konkretów.

Hihi, widze xyz, ze nie tylko moje posty czytasz bez zrozumienia: oto konkrety
          podane w pierwszym poscie:

>jeden
          >tramwaj, 2 wagony i ludzi multum...jak sardynki w puszce;// jeszcze 609 nie
          >jechał w ogole o 3;30 (chociaz bylo tak normalnie napisane w rozkladzie)
          >tylko trzebabylo godzine czekać na następny :> juz nie wspomne o tych malych
          >autobusach..gdzie ludzie musze sie gnieść;

Tak apropos konkretu dot. malych autobusow: fajnie maja ludzie mieszkajacy na
          tzw. nowym Ruczaju (czy tam Kobierzynie jakkolwiek to osiedla nazwac) - jezdza
          tam 4 linie (z czestotliwoscia juz ostatnio nie jest tak zle) 106, 116, 166 i
          206. Natomiast sa to zawsze krotkie autobusy - a w godzinach szczytu sa tak
          zapchane, ze to naprawde uraga wszelkim standardom. Coraz wiecej osob przesiada
          sie na busy (2 pln do centrum w ciagu 15-20 min - od przystanku Torfowa). Jadac
          autobusami MPK w tloku, nie dosc, ze musza sie przesiadac, to dodatkowo dotarcie
          zajmuje minimum 10 min wiecej.
    • Gość: ktosik tolek!!!!!!!1 IP: 81.21.196.* 01.07.05, 16:05
      Ty durny chłopie!! tutaj pisza o autobusach MPK a nie busach!!!do busów
      osobiscie nic nie mam, przynajmniej jezdza czesto i sa ok. a to jest temat
      dotyczacy mpk, wiec nie rozumiem po co sie w ogole wypowiadasz
      • Gość: TOLEK Do : ktosika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:32
        Przede wszystkim to PAN TOLEK, bo jak ja kopulowałem to tyś nawet ojcu po
        jajkach nie skakał.

Poza tym durnoto czytaj i staraj się zrozumieć!!!!

Post jest o małej ilości autobusów. Więc daję przykład -dlatego mam busa, bo
        mnie nie stać na autobus.
        Takim tumanom jak ty kładę kawę na ławę.

MPK też nie ma więcej bo ich nie stać tzn nie ma MPK pieniędzy.
        Jeśli do tej pory nie zrozumiałeś to już się nie sil, bo stracony twoj czsas.

Żal mi tylko twoich szanownych rodziców, że mają tak udanego potomka.
        Wyglądasz mi na ofiarę pękniętego komdoma.
    • Gość: kubek Re: zakichane MPK!! wrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:32
      Dajcie juz spokoj tej gadaninie o MPK, to nie ma sensu. Idzicie sobie do roboty,
      pokupujcie samochody i bawcie sie dobrze!
      • Gość: TOLEK m_i_k -owi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:15
        "Dopóki mieszkałem w Krakowie, to też mi się wydawało, że MPK jest fantastycznie
        zorganizowane (młody byłem, mieszkałem blisko centrum i podobał mi się niebieski
        kolor), ale po odwiedzinach w innych miastach to mi tylko sentyment do koloru
        pozostał"

A teraz mieszkam w Warszawie i jestem starym b.... . (tak chciełeś napisać?)

Czy wiesz gdzie leży Warszawa? (tak zapytano pewnego krakowskiego aktora)

Warszawa???, acha już wiem to ta miejscowość na północ od Słomnik - odpowiedział.
        • m_i_k Re: m_i_k -owi 07.07.05, 20:33
          > A teraz mieszkam w Warszawie i jestem starym b.... . (tak chciełeś napisać?)

Mieszkam w Warszawie, ale nie wiem co masz na mysli ze "starym b...."? I mimo
          tego, ze dla wielu mieszkancow Krakowa to zdrada, powtorze jeszcze raz - mozna
          kochac Krakow, ale to nie znaczy, ze mam slepo chwalic wszystko co krakowskie -
          zwlaszcza jesli funkcjonuje nie tak jak bysmy sobie tego zyczyli.

> Czy wiesz gdzie leży Warszawa? (tak zapytano pewnego krakowskiego aktora)
          >
          > Warszawa???, acha już wiem to ta miejscowość na północ od Słomnik - odpowiedzia
          > ł.

No i co? To jest pewnie dowod, ze MPK krakowskie jest "lepsze" niz odpowiednik
          warszawski, tak? Wylecz sie z kompleksow : ja z prawdziwa przyjemnoscia wracam
          do Krakowa na weekend, ale z rownie duza przyjemnoscia wyjezdzam w poniedzialek
          do Warszawy - to sa rozne miasta i nie da sie ich porownac, i nawet nie
          zamierzam ani porownywac, ani polemizowac co lepsze.
          • Gość: TOLEK Re: m_i_k -owi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:04
            "ale nie wiem co masz na mysli ze "starym b...."? "

To co pisze - dosłownie bez przenośni.

"Wylecz sie z kompleksow"

Ciekawe, że każdy debil, któremu brakuje argumentów używa zwrotu "masz kompleksy
            = lecz się"

Jesteś żałosną małą kreaturą

• Gość: obserwatorka Re: TOLKOWI IP: 81.21.196.* 08.07.05, 08:32
              Tolek to Ty jestes żałosna kreatura!! nie potrafisz powiedziec nic mądrego,
              tylko ubliżasz i obrażasz innych! wiesz ze to świadczy o Twoim prymitywiźmie i
              braku kultury.

M_I_K zgadzam sie z Tobą i popieram! pozdrawiam Cie serdecznie
              • Gość: TOLEK Re: obserwatorce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:23
                M_I_K zgadzam sie z Tobą i popieram! pozdrawiam Cie serdecznie

I daj mu jeszcze d....
                • Gość: obserwatorka Re: TOLKOWI IP: 81.21.196.* 08.07.05, 12:26
                  no widzisz jaki Ty prymitywny jestes! nie rozumiem tylko po co zajmujesz
                  miejsce na forum tymi swoimi głupimi wywodami? i po co sie wypowiadasz skoro
                  nie masz nic mądrego do powiedzenia?
                  • Gość: m_i_k Re: TOLKOWI IP: *.ghnet.pl 08.07.05, 21:56
                    obserwatorko - nie karm trolla. szkoda bylo pisac, bo widzisz, ze nie ma z kim
                    dyskutowac.
                    pozdrawiam
                    • Gość: TOLEK Re: obserwatorce i m_k-owi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:28
                      Tak jestem chamski w obejściu i nie żałuję, że z tego powodu musiełem w 84 roku
                      zrezygnować na 4 roku z AGH. Dzisiaj jestem panem sam dla siebie.

Nie dziwię się, że młodzi ludzie mają problem z pracą, bo takich tumanów jak wy
                      to nie trzymałbym u siebie nawet pół dnia.

Ja nie rozumiem, jak takie durnoty jeszcze egzystują na tym świecie. Różni
                      obrońcy MPK (do których ja nie należę) w kółko piszą, że 95% nie jest zależne od
                      MPK, ale do takich tumanów,jak wy to nie dociera.
                      • Gość: m_i_k Re: obserwatorce i m_k-owi IP: *.ghnet.pl 10.07.05, 12:46
                        > Tak jestem chamski w obejściu i nie żałuję, że z tego powodu musiełem w 84 roku
                        > zrezygnować na 4 roku z AGH. Dzisiaj jestem panem sam dla siebie.

Tolek, chcesz podać swiatu swoje CV - zaloz bloga, bo ten watek akurat dotyczy
                        mpk, a nie historii Twojego zycia - dla wiekszosci czytajacych to akurat nudne.
                        Ten watek dotyczy mpk.

> Nie dziwię się, że młodzi ludzie mają problem z pracą, bo takich tumanów jak wy
                        > to nie trzymałbym u siebie nawet pół dnia.
                        >
                        > Ja nie rozumiem, jak takie durnoty jeszcze egzystują na tym świecie. Różni
                        > obrońcy MPK (do których ja nie należę) w kółko piszą, że 95% nie jest zależne o
                        > d
                        > MPK, ale do takich tumanów,jak wy to nie dociera.

eee, Tolek, chyba sobie schlebiasz z tych chamstwem:))) twoje posty to tylko
                        bezsilnosc i brak argumentow. Popiskuj dalej na forum, ja akurat juz koncze ten
                        topic - daj znac jak zaczniesz gryzc - moze sie odezwe, bo samo popiskiwanie to
                        mnie nudzi.
                      • Gość: TOLEK Re: obserwatorce i m_k-owi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:27
                        Dla ciebie tumanie to PAN TOLEK zapamiętaj, bo na jednym gó..e się z tobą
                        miernoto nie ślizgałem.

Psy szczekają, a karawana rżnie dalej (moje busy też)
    • Gość: hym Re: zakichane MPK!! wrrr IP: 81.21.196.* 27.07.05, 16:12
      a wiecie ze te pieniadze ktore mialy byc przeznaczone na nowe autobusy
      to "rozkladli" kierownicy mpk. przyznali sobie mega premie! ceny biletow rosna
      i rosna....a komfort jazdy wcale sie nie poprawia. w wakacje autobusow jest
      kilka( rozumiem ze kierowcy tez chca miec wakacje, ale to mpk powinno zatrudnic
      wiecej ludzi).no cóz....witaj nasza "kochana" polska rzeczywistosc;/
      • Gość: Prokom Re: zakichane MPK!! wrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 17:47
        Z prostakiem nie wolno dyskutować !
    • Gość: BOBO Pytanie do hymna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:44
      "a wiecie ze te pieniadze ktore mialy byc przeznaczone na nowe autobusy
      to "rozkladli" kierownicy mpk. przyznali sobie mega premie!"

Czy możesz coś bliżej na tem temat.
      O jakich premiach - zwłaszcza mega mówisz?
      Czy ma to podnieść temperaturę na forum?

Odpowiem ci krótko - KŁAMIESZ!!!!

"ceny biletow rosna
      i rosna....a komfort jazdy wcale sie nie poprawia. w wakacje autobusow jest
      kilka( rozumiem ze kierowcy tez chca miec wakacje, ale to mpk powinno zatrudnic
      wiecej ludzi)"

Gdyby rosły w tempie paliwa to można powiedzieć, że rosną i rosną - pomyliłeś
      pojęcia.

Już było tutaj wyjaśnione, że na urlopy wysyła się czasami na siłę ponieważ nie
      ma co z kierowcami robić. To ZAPOTRZEBOWANIE MIASTA NA AUTOBUSY GENERUJE LICZBĘ
      URLOPÓW, A NIE ODWROTNIE.

Teraz jest gorąco to może wlejesz sobie szklankę zimnej wody z lodem w slipy, a
      przejdzir ci ochota na wypisywanie bzdur bez pokrycia.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka