Dodaj do ulubionych

Wianki-az wstayd !!!!!

26.06.05, 15:39
Witam wszystkich, bylam na Wiankach bardzo ladnie ,slicznie no wiadomo jak to
swieto, malo bylo widac i slychac. Ale to swieto wiec nie jest wazne ,
najwazniejsze jest aby sie rozerwac cos zobaczyc , i ci ktorzy siedza w domu
i bardzo malo wychodza okazja zeby cos zobaczyli innego.A tu ja osobiscie nie
spotkalam na co liczylam, bardzo szybciutko opadly mi receja w tlumach
widzialam siedziece rodzice z malutkimi dziecmi i to swinskie
piwoooo,malolali z piwem , kobiety mezczyzni , mlodziez , to nie wygladalo na
Wianki ale na swieto piwa.Cos okropnego jak te dziewczyny sie bawily jak ich
chlopaki z lacina ciagle w wypowiedziach i tu sie wstydzilam za Polskie
Kobiety jak potrafia isc na rowno z facetami w jezyku lacinskim i w piciu
piwa. Wlasnie sie zastanawialam ze jak umarl Papiez to takie to wszystko bylo
pobozne, i nie widzialam nic co moglo by byc z jakas mila zabawa a nie w
takim stabnie jakie widzialam,ja jestem nie pijaca i potrafie sie tez zabiwic
po trzezwemu , dlaczego Polska nie potrafi jakos przywzglednic sie do
normaklnego zycia, czy potrafia tylko za opiciem robic imprezy?To naprawde
wstyd, a co na to turysci? Niby Polska jest krajem co moze i che zarobic na
turystyce, no piekny przyklad. Bardzo mi jest przykro.Tyle co wczoraj
widzialam pijakow od dzieci do kobiet po mezczyzn ja mieszkajac 25 lat nigdy
cos takiego nie widzialam co w 1 wieczor w Krakowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: LOBOman Re: Wianki-az wstayd !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 17:44
      coz- imprezy plenerowe maja to do siebie. Zwlaszcz gdy sa darmowe. Widze, ze
      zadko bywasz na takich widowiskach- a takie pijanstwo to standard. Ale nie mi
      oceniac czy dobry czy zly.
      Polacy maja to do siebie ze lubia przesadzac. Przynajmniej nie bylo zadnych
      bijatyk na bulwarach.
      Wstyd? Nie! To ze w pewnych okolicznosciach, krakowianie potrafili zachowac
      powage i wyrzekli sie paru imprez (stracilem naprawde pare ciekawych koncerow),
      nie oznaczalo ze tak zostanie.
      • Gość: Foxy No i od razu papiez??? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:35
        Po co od razu wyciagac papieza z grobu co on ma do wiankow?Moze popracuj nad
        skladnia, gramatyka to bedzie mozna jasniej Twoje zdanie zrozumiec. A jak sie
        zachowuja turtysci angielscy lub niemiecy to mysle ze nie mamy sie czego
        wstydzic, uwazam ze patnicze nastroje ktore proponujesz nie sciagna ich wiecej
        niz wlasnie tanie piwo!
        • Gość: Lolka61 Re: No i od razu papiez??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 21:42
          poniewaz mam problemy z gramatyka bo mowie 5 jezykami i od 25 lat bylam malo w
          kraju,i niest to powiadziene ze kazdy moze sie opijac i pokazywac kim jest.
          A jezeli to robi tysiace osob to wlasnie daje mi do zrozumienia ze problem
          alkocholikowy muszi byc zaczety leczeniem juz od mlodosci, to nie znaczy ze to
          ma robic tylko Polak ale kazdy z innych panstw, aby przebywac w milym gronie i
          powawic sie to nie znaczy opijac sie w taki sposob, robiac tylko zle dla samego
          siebie i czesto to sa skutki ze ktos placi za jakiegos glupka.
          To co moge powiedziec na ten temat.
      • gniewko_syn_ryba Re: Wianki-az wstayd !!!!! 27.06.05, 23:08
        Parę lat temu będąc na Słowacji przypadkiem trafiłem wieczorem na plenerową
        imprezę w niedużym miasteczku koło Koszyc. Na rynku tłumy ludzi (w tym matki z
        małymi dziećmi), alkohol sprzedawany na straganach (!!!) i to nie piwo ale dużo
        mocniejsze trunki, i... ani jednego słaniającego się na nogach pijaka !!! Za to
        atmosfera naprawdę rodzinna - chóralne śpiewy (ale nie pijackie wrzaski jak u
        nas), wesołe pogaduchy itp. Tak więc nie zawsze i nie wszędzie imprezy plenerowe
        (nawet darmowe) muszą kojarzyć się z pijaństwem, brudem, smrodem i ubóstwem...
    • lolka61 Re: Wianki-az wstayd !!!!! 27.06.05, 10:51
      no widze ze nie ma komentarzy,chyba komus wstyd.
      • Gość: Minna von Barnhelm Re: Wianki-az wstayd !!!!! IP: *.babinski.pl / *.babinski.pl 28.06.05, 14:50
        Ci, co by mieli powody do wstydu, tu nie zaglądają. Byłam na Wiankach, nie
        chlałam, nie rzucałam k...mi. Nie organizowąłam Wianków. To nie moja wina, że
        na jednego bawiącego się przypadało dwóch gliniarzy, a i tak był burdel. Wiesz
        co? Napisz skargę do Urzędu Miasta. Możesz w jednym z pięciu języków jakie
        znasz, będzie brzmiała poważniej (to nie ironia, te d... na hasło "zagranica"
        reagują jakby szybciej).
    • swing litości... 28.06.05, 15:17
      zarzuty, że kiepska organizacja, słabe nagłośnienie i nieciekawy program -
      rozumiem, ale że piwo pili? przy dzieciach!? ja osobiście nie rozumiem, po co
      na taką imprezę mamusie zaberają maluchy - nie tylko kilkuletnie, ale też
      kilkumiesięcze - w przypadku imprezy masowej trzeba się liczyć z zagrożeniami
      poważniejszymi niż nietrzeźwi i ich przekleństwa oraz huk fajerwerków...

swoją drogą, trudno zapomnieć, że "wianki" odwołują się do tradycji nocy
      świętojańskiej, która w kulturze ludowej była nocą (delikatnie mówiąc)
      przekraczania granic obyczajowych...

;-)
      • mrug Re: litości... 28.06.05, 15:20
        "swoją drogą, trudno zapomnieć, że "wianki" odwołują się do tradycji nocy
        > świętojańskiej, która w kulturze ludowej była nocą (delikatnie mówiąc)
        > przekraczania granic obyczajowych... "

A Budka Suflera idealnie komponuje się z tą tezą. Też przekracza granice
        obyczajności. I to wielokrotnie...
        • swing z tym, że... 28.06.05, 15:28
          to zupełnie nie_te_granice budka przekracza
          ;-)
          • mrug Re: z tym, że... 28.06.05, 15:32
            No...Jakby się jeszcze Cugowski rozebrał...oj oj.
            • swing eeee... 28.06.05, 15:33
              niech już lepiej udaje, że śpiewa nową piosenkę...
              • mrug Re: eeee... 28.06.05, 15:39
                Jeszcze by Greenpeace pomyślał, że to jakiś wyrzucony na brzeg waleń...
              • Gość: krk Inne nacje IP: *.net.autocom.pl 28.06.05, 15:39
                Rzeczywiście, inne nacje bawią się na podobnych imprezach jakoś ładnie.Np.:
                Węgrzy , Litwini, Niemcy...
                Chamami jesteśmy i tyle...
                • mrug Re: Inne nacje 28.06.05, 15:41
                  Zobaczyłbyś Anglików w Pradze...
        • czy.ja.wiem Granice 28.06.05, 20:10
          Mysle ze Budka przekroczyla napewno granice geriatrii a moze nwet i smierci -
          kolejny ich przeboj ponoc ma byc "Pamietasz ten dzien Wszystkich Swietych?"
    • Gość: franio Re: Wianki-az wstayd !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:12
      Byłem. Okropne. Już tam na tej imprezie moja noga nie stanie. Fatalna
      organizacja. Piwo - łysole grubokarczyści - z nimi półinteligentne dziewczyny
      (oczywiście nie chcę urazić kogoś bo byli też "normalni" ludzie) Makabra. A ci
      zamiast puszczać te sztuczne ognie (bo większość tylko na to przyszła) tp
      czekali do 23.40. Bezsens. Wstyd mi że takie coś miało miejsce w Krakowie.
      Wstyd!!! Myślę że za rok wielu już na Wianki nie przyjdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka