Dodaj do ulubionych

Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwana...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:12
Ładna "miprezka" gdy do mieszkania w bloku schodzi się 30 osób...
No tak - inteligencja musi się zabawić a prostakom z policji nic do tego.
Pewnie same aniołki trzeźwe i dobrze wychowane bawiły się po cichutku aż źli
sąsiedzi zadzwonili po policję.
Gdy przyjechały pały wszyscy grzecznie pełni skruchy wychodzili...
BIEDACTWA !!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kafar Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.05, 01:01
      To miasto żyje głównie ze studentów i turystów, bo przemysłu już niewiele zostało. I to trzeba docenić, nawet jak piją, to wydają tu, w Krakowie pieniądze przywiezione z całej Polski.
      • Gość: tutu Pacyfikować hołotę! IP: *.crowley.pl 01.07.05, 01:08
        Gość portalu: Kafar napisał:

> To miasto żyje głównie ze studentów i turystów

Z konsumpcji gorzały przez studentów? Gdzieżeś to wyczytał Kafarze? :-)))

> I to trzeba docenić, nawet jak piją, to wydają tu, w Krakowie pieniądze prz
        > ywiezione z całej Polski.

Niech je wydają wyjąc po nocach nad Twoją głową. Ja sobie nie życzę!
        • Gość: ktos hołota! IP: 62.233.151.* 01.07.05, 07:29
          sam jestem studentem i sam organizowałem imprezę, na której interweniowała
          policja -> jeszcze nie widziałem, żeby policja była bez powodu agresywna. A
          moim zdaniem policja w Polsce ma za małą władzę. Powinni lać pałami bez
          ostrzeżenia. I prosze dać sobie spokój z argumentami o ZOMO. Popatrzcie jak
          działa policjant w USA, kiedy ktoś nie wykona polecenia, które jest mu wydane.

• Gość: trol Re: hołota! IP: *.crowley.pl 01.07.05, 10:46
            Gó..arze zgrywają niewiniątka a dziennikarze z krakowskiej GW jak na łosi
            przystało łykają wypuchę bo oczywiście sprawdzić dokładniej sprawy się nie
            chciało. Policja ma być działać ostro często agresywnie bo nas gó..arze i
            dresiarze zjedzą w tym kraju.
            • Gość: ex-student Re: hołota! IP: 194.150.99.* 02.07.05, 00:43
              ...spacyfikowac grupe studentow,no, no medale sie naleza... przed dresiarzami
              to policja ucieka...Zreszta wiekszosc z nich jest na podobnym poziomie
          • dembitzer Re: hołota! 01.07.05, 12:34
            POPIERAM !!! Jak ich rodzice nie nauczyli zachowania to niech ich pała
            policyjna nauczy!!!
            • Gość: mariano Re: hołota! IP: *.blich.krakow.pl 01.07.05, 20:15
              Idzcie sie leczyc! W policji to dopiero pracuje hołota! bić dziewczynę bo
              twarzy? przecież nawet dresy są bardziej honorowe! Byłem na wielu meczach (także
              wyjazdowych) to wiem, że policja potrafi dokuczyć, najcześciej tym zwykłym
              niewinnym ludziom a nie garstce chuliganów
          • Gość: Proteus Re: hołota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:59
            Gość portalu: ktos napisał(a):
            > moim zdaniem policja w Polsce ma za małą władzę. Powinni lać pałami bez
            > ostrzeżenia.

Tak, a w pierwszej kolejności powinni zacząć od autora powyższej wypowiedzi.
            Może otrzeźwieje.
            „Co?, Za co? Ja niewinny, porządny, spokojny, stateczny obywatel”. Jeśli pan
            poczuje się pokrzywdzony, zawsze może złożyć stosowną skargę. Na pewno
            rozpatrzą.
        • Gość: krako Re: Pacyfikować hołotę! IP: *.chello.pl 02.07.05, 21:13
          Masz całkowitą rację!!!!!!!!
        • Gość: lucjan Re: Pacyfikować hołotę! IP: *.pmrcorporate.com 04.07.05, 10:00
          Tego nie trzeba nigdzie czytać, choć Kafar nieco to uprościł. Żałuję, że jest
          tak dużo ludzi o podobnemu Tobie podejściu... bo studenci to woda na młyn dla
          usług i małej przedsiębiorczości. Oczywiście zgadzam się z Tobą, że nie można
          pozwolić sobie wejśc na głowę, ale z drugiej strony mamy w Krakowie prawie 150
          tys studentów, w wiekszości urodzonych poza Krakowem. Ci ludzie jedzą, piją,
          muszą gdzieś mieszkać, kupują ksiażki itd. są więc źródłem dochodu dla wielu
          firm, których właściciele z kolei dają pracę i wydają zarobione pieniądze... i
          tak koło gospodarki zaczyna się szybciej kręcić. Gdyby w Krakowie nie było
          studentów, to by się dopiero okazało ile wydają w mieście pieniędzy, więc
          odpuść sobie takie komentarze.
      • Gość: zasadniczy Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:02
        no i co z tego że wydają. zasady obowiązują tak czy inaczej
        • Gość: zasadniczy Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:46
          A czy zasady nie obowiązują studentów ?
      • Gość: Krak Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.comnet.krakow.pl 01.07.05, 11:32
        Miasto nie żyje ze studentów tylko TURYSTÓW. Aby siętego przekonać zapraszam na
        pierwszą lepszą imprezę. Po "nawet krótkiej obserwacji" moża zauważyć że
        studenci podczas całej nicy wypijają 2-4 piwa a resztę alkoholu piją spod
        stolika. Z kogo Kraków się utrzymuje????
        • Gość: struna Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:29
          a ten alkohol spod stolika, to niby gdzie kupili?? w niwelandi...?? studenci
          sprawiają że wiele sklepów może sie utrzymać, nie chodzi tylko o alkohol ale
          także o artykuły codziennego użytku np. chleb, paste do zebów czy papier
          kancelaryjny. Jak by nie było to stanowią oni kilkadziesiąt tysięcy osób, które
          żyja i przemieszczają się w Krakowie. Wielu z nich zostaje tu na zawsze i
          działa z pożytkiem dla Krakowa.
      • Gość: jacek Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.chello.pl 02.07.05, 21:11
        Przecież podobno są tacy biedni.Tak wydają kase ale chyba tylko w
        monopolowym.Przestań bredzić i bzdety pisać.
      • Gość: Doda_Elektroda Re: Studencka impreza - ja tam byłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 09:07
        Było tak jak napisano w artykule!! Byliśmy głośno ale to jeszcze nie powód by
        tak pobić ludzi! I nie krzyczeliśmy z balkonu, bo sama na nim byłam. No chyba,
        że o czymś nie wiem ... A poza tym to nie było tam ludzi z filologii :p
        • Gość: G. Re: Studencka impreza - ja tam byłam IP: *.kompania.net 03.07.05, 10:14
          Powód, powód, "gdyby kózka nie skakała to by nóźki nie złamała". Możecie to
          teraz obrócić w ruch patriotyczny, np zawiązać ponownie ruch oazowy pod
          przywództwem jakiegoś księdza np. przeciw "bestialstwu policji i
          komunistycznych metod tłumienia wolności". Możecie urządzić zbiorowe marsze
          protestacyjne, paralizując ruch w mieście krzycząć "PRECZ Z KOMUNĄ, PRECZ Z
          KOMUNĄ lub GESTAPO,GESTAPO!" a nawet, wiem, że was stać na to, doprowadzić do
          masowych protestów społecznych na zasadzie "ROBOTNICY ZE STUDENTAMI PRZECIW
          KOMUNISTYCZNYM SIEPACZOM". Nie zapomnijcie tylko wziąć z sobą gorzły, bo nic
          tak "biednemu" studentowi do życia nie jest potrzebne ( jak historia pokazuje)
          jak ten płyn cenny i ożywiający zdegenerowane komórki.
    • Gość: hajd Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.07.05, 07:41
      Znam już podobną sprawę potem będzie sąd a studenci w ramach tego że policjanci ich nie oskarża o czynny opór wycofają się z zarzutów :) i jaki w tym sens heh :P skoro prawdy i tak nikt już nie pozna.
    • Gość: tom Re: Kiedy Gwybiórcza przestanie promować chamstwo IP: *.zax.pl / *.zax.pl 01.07.05, 08:46
      jest to juz drugi artykuł pod rząd w ostatnim czasie kiedy wybircza w krakowie
      wstawia sie za przestępcami...
      • Gość: al Re: Kiedy Gwybiórcza przestanie promować chamstwo IP: *.pliva.pl 01.07.05, 08:55
        Mam podobne zdanie - GW wydała ostatnio kilka artykułów, w których "biedni"
        pijacy i chamy są "szkalowani" przez okrutną policję - panowie redaktorzy,
        wolność ma pewne granice, na straży tej wolności stoi właśnie policja, i
        podważanie jej kompetencji i działań tylko osłabia nasze bezpieczeństwo
        Ja osobiście jestem w 100% zadowolony, kiedy czytam, że łobuzy i
        pseudointeligenci (sam mam wyższe wykształcenie więc nie mam osobistych
        porachunkó ze studentami) są pacyfikowani pzrez policję
        Oby tak dalej - w Kraków będzie bezpieczniejszy
        • Gość: xyz Re: chamstwo IP: *.ghnet.pl 01.07.05, 09:26
          Jeśli trzeba pałą przywalić - to jak najbardziej słuszne, ale po buzi kobietę
          bić - to już chyba lekka przesada, nawet jak na polskie standardy.
          No i w końcu jak to było: studenciaki stawiały bierny opór (słowa p. rzecznik),
          czy też dopuśli się czynnej napaści na funkcjonariuszy (notatka służbowa)? Oj,
          będą miały studenciaki sprawę karną.
          A swoją drogą, to hałaśliwych młodych pijaczków u nas zdecydowanie za dużo.
          • Gość: Max Re: chamstwo IP: *.bci.net.pl / *.kkibci.pl 01.07.05, 10:30
            To się policja chwacko sprawiła. Czekam jednak na inne sukcesy - szybkie i
            skuteczne interwencje w przypadkach, gdy kłopot mieszkańcom sprawiają nie
            studenci, tylko prawdziwi bandyci.
      • Gość: Normalny Re: Kiedy Gwybiórcza przestanie promować chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 15:17
        Słuszne pytanie szczególnie do redaktorka , który popełnił te wypociny, Zero
        profesjonalizmu. A może też był na tej imprezie ?
        • qoobaq Re: Kiedy Gwybiórcza przestanie promować chamstwo 03.07.05, 15:45
          Taaa, plicja ma zawsze slusznosc, a jak nie to patrz punkt pierwszy - i coz za
          skutecznosc - mysle, ze jeszce wieksze osiagi mmoze miec wymiar sprawiedliwosci
          przy pacyfikowaniu przedszkolakow, ktore krzycza w ogrodku. Ale wyraznie
          pamietam, ze kiedys lali mnie skini na rynku a patrol anilow strozow gluchy byl
          i wzrok odwracal. Ze slabszymi to sa mocni.
    • Gość: jaro Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:19
      jakie sliczne zdjecie moze maja jakies z imprezki opublikujcieje je. a na izbe
      przyjmuja z ponad promilem a nie po paru piwkach.
      • Gość: brudny_zdzich Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:42
        Na izbę przyjmują od 0,25 promila
    • Gość: M Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.olimp.unis.pl / *.crowley.pl 01.07.05, 09:58
      Nie chodzi o to, że za dużo wypili, bo to normalne na 30-osobowych imprezach! I
      nie wplątuj tutaj sąsiadów, bo zrobili to, co powinni zrobić. W tej sprawie
      chodzi o pobicie młodych osób. Czy uważasz, że młody chłopak mówiąc do
      policjanta - nawet obraźliwe rzeczy - zasłużył na pałę, ale szpica w d..ę? Jeśli
      tak, to widać, że tęsknisz za peerelowskimi metodami załatwiania spraw.
    • Gość: krakusoff Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:11
      tak się szczęśliwie składa, że znam kolegę Wawrzyńca (chłopaka na zdjęciu) i
      jest pyskatym, rozwydrzonym, rozkapryszonym chłopięciem, któremu jak widać
      policja weszła do piaskownicy i całą zabawę popsuła(i do tatusia "szychy" nie
      pozwolili zadzwonić!!!). a tekst, że kolega załatwi sobie obdukcję jest jak
      najbardziej w jego stylu. dlatego nie zdziwiłoby mnie to, iż zachowywali się
      agresywnie. też wiem, jak zachowuje się policja i oni bez powodu nie używają
      siły, szczególnie na tego tupu interwencjach.niech chłopaczek grzecznie
      pozbiera zabawki i wraca do swojej piaskownicy.może kolejnym razem się uda...;)
      a wyborczej radzę nie bronić byle chołoty.
    • Gość: Pepperoni Brawo Policja! IP: 149.156.184.* 01.07.05, 11:57
      Brawo i gratulacje. Tak trzymać. Dość teroryzowania spokojnych ludzi przez
      chamstwo. Czekam na następne interwencje!!!
      • Gość: Smok Wawelski Re: Brawo Policja! IP: *.kompania.net 01.07.05, 12:21
        Tylko takimi zdecydowanymi i skutecznymi akcjami policja może zmienić swój
        wizerunek "zachlapany" po przemianach, kiedy to stała się "święta i pełna
        miłości bliżniego", zgodnie z duchem czasu. W każdym radiowozie dyndał na
        lusterku medalik a w niedzielę w kościołach stało się niebiesko. W kościołach
        było niebiesko a na ulicach jakoś szaro i nie można było, mimo szczerych chęci
        zobaczyć umundurowanych funkcjonariuszy i ich działań. To trochę "zrozumiałe",
        bo jakżesz mogli interweniować i ograniczać prawa "bohaterom" tuż po
        przemianach ( a z takich głównie składał się pierwszy szereg), którzy "tylko
        trochę i chwilowo" zeszli z drogi prawa i należy IM się chwila radości. Teraz
        już jest EUROPA i należy prawo jak w każdym cywilizowanym Państwie stosować
        przykładnie i restrykcyjnie, dla zapewnienia ładu i spokoju
        społecznego.
        • Gość: mieszkaniec zabinc Re: Brawo Policja! IP: *.net.autocom.pl 01.07.05, 14:23
          JA mieszkam na Żabińcu i szczerze mówiąc to Policja zajeła by się nie studentami
          a złodziejami!!!!! Mi już 3 razy ukradziono radio , 2 razy włamano do
          mieszkania !!!! CO wy w ogole mówicie niech oni się wezmą za łapanie
          kryminalistów a nie lanie studentów !!! Ja sam byłem studentem i też mieszkałem
          na żabińcu i nikt do mnie do domu policji nie wzywał wystarczyło upomnienie
          sąsiadów i robił sie spokój , a mieszkałem z 3 kolegami i wczoraj to nie było
          głośno na tej imprezie - my mieliśmy głośniki 2 * 200 hehe
          • Gość: też swój Re: Brawo Policja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:29
            Wystarczyło upomnienie? O czym ty człowieku piszesz jak wogóle mogłeś
            doprowadzać do sytuacji,że ktoś musiał Ci przeszkadzać ? A skąd wiesz,że nikt
            im uwagi nie zwracał ?
    • Gość: zdziwiony Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.streamcn.pl 01.07.05, 12:10
      to jakie to mieszkanie w którym mieści się 30 osób ??
      może studenci chińczykami byli ??
      a tak poważnie - to lać tą chołotę ile wlezie, bo im się w dupskach
      przewróciło !!
      teraz to biedni i opkorni a w dodatku pokrzywdzeni !!
      Po paru piwkach zakwealifikowali się na izbę wytrzeźwień - może o drodze było
      jeszcze parę flaszek !!
      Jak to ma być przyszła inteligencja to ja się wcale nie dziwię dresiarzom,
      skoro student wykazuje się chamstwem.

Dawniej takie chwasty wyrywało się i szybko kończyli swoją pseudoedukację,
      której głównymi elementami są alkohol, narkotyki i hulanki.
      • dembitzer Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa 01.07.05, 12:44
        Na Żabińcu są spore mieszkania więc jakby napisali 50 osób to też bym się nie
        zdziwił. W akademikach CMUJ w Prokociumiu na niecałych 16 metrach po 20 osób
        się mieściło :)
        • Gość: byłem tam Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.net.autocom.pl 06.07.05, 20:26
          70 m2... spokojnie pomieściło by się tam 60 osób. Jeden pokój był cały czas
          wolny bo spała tam dziewczyna a w drugim może były 3 osoby...
    • Gość: jurek Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.ghnet.pl 01.07.05, 12:35
      Sam mieszkam przy ulicy gdzie studenci wynajmuja kwatery w kamienicach i
      doskonale wiem co potrafia.Libacje ,wrzaski ,chamskie zachowanie.Imprezy
      trwajace do bialego rana.Sam dzisiaj mialem ochote wezwac Policje.Mysle ,ze
      w takiej sytuacji nalezaloby interweniowac razem z Panem Rektorem danej uczelni
      Moze grozba wyrzucenia z uczelni uzdrowilaby sytuacje .
    • Gość: Jerry Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.bphpbk.pl 01.07.05, 12:36
      Ja niestety tez mam podobnych "studencikow" za sciana. Calonocne chlanie wody,
      zwierzece ryki do bialego rana, palenie szmat na korytarzu, oglupiajaca myzyka
      puszczana na full, ...KOSZMAR! Byly juz 3 interwencje policji. Studenciki
      oczywiscie przestaly sie odklaniac, a na dodatek za dnia robia sobie taka
      dyskoteke, ze we wlasnym mieszkaniu nie mozemy z zona wytrzymac. Na zwrocona
      uwage odpowiedzieli, ze nie ma jeszcze 22. Powiem wprost: STUDENCKIE BYDLO!

Brawa dla policjantow! Tak trzymac!

A Gazeta powinna zamiescic post scriptum do tego tendencyjnego artykulu.
      Powinna takze przeposic policje!
    • Gość: Krzysztof K. Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 01.07.05, 13:57
      Nocne libacje - to zmora Krakowa i nie tylko. Przypuszczam, że "obrazenia"
      powstały w czasie wzajemnych magulanek "studentów". Proponuję wpis nagany do
      indeksów.
      • Gość: lokator Re: Koniec z chamskimi "imprezami" !!!. IP: *.kompania.net 01.07.05, 14:08
        Uważam, że w każdym przypadku głośnych i chamskich zachowań, dudniącej muzyki
        zakłócającej ludziom spokój, niezależnie od tego czy jest czy nie po 22 należy
        dzwonić po policję i przy jej pomocy likwidować takie zachowania. Brak reakcji
        powoduje tylko przekonanie o bezkarności i przez to chamstwo zaczyna dominować
        wszędzie. Dość tego, do działań!.
    • Gość: mieszkaniec żabi Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:25
      Mieszkam na tym osiedlu kilka lat. Bardzo się cieszę,że ktoś chce zakończyć to
      imprezowanie. Biedactwa śpią do popołudnia, a ja musze wstać codziennie o 6.
      Zero szacunku, dla sąsiadów, dla małych dzieci, które nie śpią i płaczą, aż
      "kulturalni" filolodzy nie skończą libacji. W pełni popieram działania policji.
      Ciekawe ile promili mieli w niewinnych ciałkach - a może zła policja ich upoiła
      alkoholem ?
      A Pan redaktor goniący za sensacją niech się zajmie innymi sprawami, a przed
      wydrukowaniem niechaj pofatyguje się i może porozmawia z mieszkańcami,
      administracją czy policją, która na osiedle musi przyjeżdżać do studencików co
      rusz. Dość hołoty. Jest to problem na tyle duży, że należy nim się zająć.
      Ciekawe czy ojciec z matką dający kasę na "studiowanie" byliby zadowoleni ze
      swoich pociech. Myślę,że wyrażam pogląd większości mieszkańców osiedla - mamy
      dość takich lokatorów. Mamy dość petów na balkonach i pod oknami, mamy dość
      "zarzyganych" i poplutych klatek schodowych, mamy dość rzucania butelkami i
      puszkami z okien i balkonów, mamy dość uszkodzonych domofonów i drzwi
      wejściowych. Mamy dość widoku wychodzących z imprez studentów oddających mocz na
      trwanikach. Popieram policję, popieram wszystkich którzy sprzeciwiają się
      imprezowiczom. Policja powinna mieć jeszcze większe uprawnienia w takich
      sytuacjach. A ja chętnie zorganizuję imprezkę pseudo studencką nad mieszkaniem
      rodziców pokrzywdzonych biedactw. Żeby nie za często to tak raz w tygodniu
      oczywiście w środku tygodnia. Bo na sobotę pojadę podobnie jak oni do domku,
      odpocząć i przywieźć kasiorkę na następną imprezkę. To tyle. I pamiętajcie
      mieszkańcy tego i innych osiedli - nie można być obojętnym.
    • Gość: LOL Re: W policij to normalne IP: *.chello.pl 01.07.05, 14:32
      nie maja sie na czym wyzyc to musza kogos dla sportu pobic
      ale kiedys trafi kosa na kamien , kazdy wie ze nawet za niewlasciwe siedzenie
      na ławce przd blokiem mozna dostac pałą taka wlasnie jest policja nasza
      polska !!!!!!!!
      • Gość: eeee Re: W policij to normalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:45
        Powiedział co wiedział ? Jeszcze napisz ,że była to plityczna prowokacja
        skierowana przeciwko zdrowej tkance społecznej
    • Gość: były student Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:37
      Brawo POLICJA dość certolenia się z chamstwem, pijaństwem i bałaganiarstwem.
      Kameralna imprezka na 30 osób w mieszakniu w normalnym bloku !!!! Zajady mi się
      zrobiły ja przeczytałem wypociny Pana redaktora i opis zdarzeń młodej
      pokrzywdzonej biednej hołoty. Pewnie nie wszyscy są tacy , ale niestety tacy
      robią opinię całości

• Gość: Lehoo Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.devs.futuro.pl 01.07.05, 14:58
      Według oświadczenia kija, do obicia dupy nie doszło.
      • Gość: Juriusz Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:09
        Ciekaw jestem ile z osób wpisujących się tutaj było kiedyś studentami, coś mi
        się zdaje, że nie za wiele, bo taka nienawiść do studentów bije, że aż boli.
        Ktoś mówi, że studenci kasy w mieście nie zostawiają - zostawiają, caly rok, czy
        kupują chleb czy papierosy czy wódkę. Do tego wynajmują mieszkania i to nie za
        darmo. Nie wiem ile jest obecnie studentów, ale jednak trochę jest i nie do
        końca można ich traktować jako rozwydrzonych małolatów, którym trzeba walnąć
        pałą i niech się zamkną. Sesja się skończyła i jest taka zależność, że wtedy się
        robi imprezę. Jeżeli jest za głośno - dzwonić po policję, super, że przyjechali
        i zainterweniowali, tylko czemu od razu z pobiciem? To jeszcze jakoś mogę
        zrozumieć (zakładając, że naprawdę stawiali opór), ale czemu z braniem na izbę
        wytrzeźwień ? Nie można być sobie pijanym we własnym mieszkaniu, czy też
        mieszkaniu kolegi? Jak jest za głośno to chyba można podjąć inne środki, np.
        spisać i sprawę skierować do sądu grodzkiego o zakłócanie ciszy nocnej, czy
        mandat dać jakiś, nie wiem co jeszcze, ale chyba są jakieś środki inne niż
        bicie? Najbardziej mi się podoba jednak fragment wypowiedzi p. Bober - mogą
        złożyć skargę. W domyśle - a my ją wyrzucimy do kosza.
        • Gość: remi Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.ae.krakow.pl 06.07.05, 12:55
          do inteligentnej braci studenckiej dociera tylko pala
    • Gość: xyz Re: chamstwo IP: *.ghnet.pl 01.07.05, 15:39
      Było się studentem, chlało się umór - także w małych mieszkankach.
      Pałą też się dostało, ale bynajmniej nie z powodu interwencji nie mogących spać
      sąsiadów.
    • Gość: Ne0 Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.interia.pl 01.07.05, 16:48
      Ta impreza byla w bloku, ktory sasiaduje z tym, w ktorym mieszkam... Dramat.
      Tak glosnej imprezy dawno nie slyszalem, dziwilem sie, ze tak dlugo wytrzymali
      mieszkancy okolicznych mieszkan. Szczerze mowiac tylko czekalem na przyjazd
      policji - echo ich 'imprezki' nioslo sie tak, ze musialem zamknac okna z tamtej
      strony mieszkania. Moze teraz sie naucza, ze jakies zasady sa - wiekszosc ludzi
      nastepnego dnia wstaje do pracy, trzeba to uszanowac, albo zebrac w morde od
      policji (szczegolnie jezeli sie jest upierdliwym pijanym wredniakiem).
      Ogolnie: Policja rzadza, dobrze sie stalo.
      'Lagodna' policja nic by tam nie zdzialala.
      • Gość: Juz-nie-student Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.netcontrol.pl 01.07.05, 17:09
        Taka sytuacje jak na zabincu sam kilka lat temu przezylem. W "akademikach" na
        Zlotej Jesieni. Byla weekendowa imprezka. jedna z wielu w akademiku. Nie
        wiedziec czemu nagle wpadli goscie we fleyerach z policyjnymi palami. Przy ich
        pomocy ustawili nas na korytarzu pod sciana. Jakim slownictwem operowali przez
        grzecznosc nie wspomne. Wtedy pojawili sie dopiero dwaj panowie w mundurach.
        Oczywiscie nikt sie nie wylegitymowal "blacha". Osoby niezameldowane potrzymali
        w klatce na komisariacie, a potem zawiezli nas na izbe. Tam okazalo sie, ze
        jestem trzezwy jak swinia i nie nadaje sie na goscia tego przybytku. Odwiezli
        mnie wiec do najblizszego wiekszego skrzyzowania. Bynajmniej nie
        uslyszalem "przepraszam" za pomylke, a nerki od policyjnej palki jeszcze kilka
        dni dawaly znac o sobie.
        Tak wiec sobie mysle, ze to co GW opisala jest calkiem prawdziwe.....
        • lou_to Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa 06.07.05, 10:38
          a ja myślę, że konfabulujesz. byłem na wielu imprezach, na które z odwiedzinami
          wpadała policja i wiem, że niesprowokowani nie stosują przemocy.
          nie pokazali blachy ... a może to przebierańcy byli????
          • Gość: kamil Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.net.autocom.pl 06.07.05, 20:39
            Każdy obywatel nieco się interesujący światem powinien dobrze wiedzieć, że
            policja ma w swych szeregach "policjantów" którzy nie mają nawet broni a
            jedynie pałke i jak nie trudno się domyślić oni tylko "pałują". Ci dwaj panowie
            którzy ustwili ich pod ścianą w "Złotej jesieni" idealnie pasują do tego opisu.
            Zwłaszcza że to nowa huta.
    • Gość: jaro Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:56
      ci szkoleni w SB sa teraz wysokiej rangi oficerami i nie musza uzerac sie z
      malolatami za tysiac pln.co do klatek itp.
    • Gość: Proteus Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:11
      Jak widać po powyższych wypowiedziach wciąż znaczny procent polskiego
      społeczeństwa (choć mam nadzieje, że głosy w tej dyskusji nie są zbyt
      reprezentatywne i wypowiadają się tu gó..e różnej maści psychopaci i
      frustraci) tkwi mentalnie głęboko w średniowieczu –osoby te najchętniej gdyby
      im tylko nieopacznie oddać władze przywróciły by kary cielesne, a być może
      jeszcze publiczne egzekucji. W swoim fanatyzmie nie potrafią dostrzec różnicy
      między działanie zdecydowanym a brutalnym, między skuteczną sprawną
      interwencją policji a biciem i poniżaniem ludzi niewinnych, lub takich którzy
      dopuścili się drobnych wykroczeń. Otóż wbijcie to sobie w swoje zakute,
      faszystowskie łby, że w demokratycznym państwie prawa policjant może użyć
      środków przymusu bezpośredniego tylko w celu obezwładnienia osoby podejrzanej,
      czy dopuszczającej się przestępstwa bądź wykroczenia , i to tylko w momencie
      kiedy ta stawia opór. W żadnym przypadku policji nie wolno wyrzucać kogokolwiek
      z samochodu, spuszczać mu „ostrego manta”, a już w szczególności bić
      kogokolwiek na posterunku policji. I to niezależnie czy ten ktoś jest
      tylko „bezczelnym gó..arzem”, nielegalnym demonstrantem, czy też aż groźnym
      przestępcom.
      Tak na marginesie, to czy w Krakowie musi dojść do jakiejś tragedii, aby ktoś w
      końcu wziął się „ostro i zdecydowanie” za funkcjonariuszy tutejszej policji, To
      już nie pierwsza tego typu brutalna, zupełnie nieadekwatna do sytuacji
      interwencja krakowskich „stróżów prawa” (choćby w lutym tego roku pobicie
      uczestników demonstracji przeciwko wizycie w Oświęcimiu prezydenta Putina). Czy
      naprawdę praca w policji to odpowiednie miejsce dla osób, które zdają się
      wykazywać wyraźne cechy zaburzeń osobowości.
      • Gość: czyżby frustrat ? Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:44
        Jak Pańskim zdaniem należy interweniowac w takich sytuacjach ?
        Jak normalna rodzina powinna zareagować na to co się dzieje ? A zwracanie uwagi
        nie daje skutków ? Zawiadamia policją i marzy tylko o tym aby wreszcie się
        skończyła udręka. Jak ma pan inny prawnie skuteczny sposób na chamków to proszę
        go ujawnić.
        • Gość: Proteus Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:49
          Jestem przekonany, że policja może działać sprawnie, skutecznie oraz
          zdecydowanie NIE BIJĄC, (tj,. stosując wobec obywateli przemoc jedynie w
          stopniu niezbędnym dla ich obezwładnienia i zaaresztowania) a nawet, wydaje
          mi się, że na tym właśnie polega profesjonalizm. Oczywiście są wśród nas tacy,
          którzy uważają, iż dorosłych obywateli w państwie należy „wychowywać” stosując
          kary cielesne. Reprezentują oni jednak inną, alternatywną, wobec tradycji
          liberalno-demokratycznej, formację cywilizacyjną.
          • Gość: Amadeus Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.kompania.net 01.07.05, 23:33
            Tematu cywilizacji nie powinien poruszać ktoś, kto nie wie co to jest
            cywilizacja. Nie ucywilizowani , niezależnie od wieku muszą być cywilizowani a
            w wieku pożniejszym już tylko pała pozostaje. Po koleżeńsku podpowiem co to
            jest cywilizacja, - m. innymi nie zakłócanie spokoju innym ludziom.
            • Gość: Hektar Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.kompania.net 01.07.05, 23:42
              Biedni studenci ważący 60 kg i " dziewczynka pobita" niech wracają na wieś, bo
              miasto im nie służy i nie wiedzą nawet teraz o co chodzi. Chodzi tylko o to, że
              powinni mordy trzymać na kłódkę (szczególnie w nocy) i nie zachowywać się jakby
              byli na pastwisku i to w dodatku sami. Nawet tam jak będą za głośno to wyjdzie
              chłop i spuści im omłoty, przywołując do porządku. Myślą, że jak wyrwali się z
              pod opieki rodziców to cały świat do nich należy. Nie należy, istnieje prawo i
              przepisy, których trzeba się nauczyć i przestrzegać, są też inni ludzie których
              należy szanować i nie zakłócać Im spokoju.
              • Gość: dembitzer Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.net.autocom.pl 04.07.05, 12:42
                Popieram !!!
    • Gość: pkol Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:08
      Krakowska policja agresywna ha ha .a byc moze nie males do czynienia z inna.
      kiedy we wloszech przez przypadek zaparkowalem kolo koszar k po 2 min. zjawili
      sie carabinieri i wysiedli z pistoletami wycelowanymi w moim kierunku-
      psychopaci?!nie po prostu profi ,a super policjanci
      czescy,niemieccy,austriaccy!!??uwierzcie nasi niebiescy to nie aniolki ale na
      tamtych bym ich nie zamienil!!
      • Gość: Proteus Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:32
        Gość portalu: pkol napisał(a):

> Krakowska policja agresywna ha ha .a byc moze nie males do czynienia z inna.
        > kiedy we wloszech przez przypadek zaparkowalem kolo koszar k po 2 min.
        zjawili
        > sie carabinieri i wysiedli z pistoletami wycelowanymi w moim kierunku-
        > psychopaci?!nie po prostu profi ,a super policjanci
        > czescy,niemieccy,austriaccy!!??uwierzcie nasi niebiescy to nie aniolki ale na
        > tamtych bym ich nie zamienil!!

Wycelowali, ale nie pobili i o tym właśnie pisałem.
        • Gość: Misiek Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:24
          Nasi policjanci też mogli zabić bo studenciaki nie posłuchały ich poleceń - a
          nie zabili !!
          • Gość: Proteus Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:36
            Mogliby zabić za zakłócanie ciszy nocnej, a jednak coś ich powstrzymało.
            Wycofuje się, krakowska policja nie jest taka zła.
    • Gość: Chemik Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:21
      Lidzie podyskutujcie o przyczynach tej interwencji, a potem o tym jak je
      zlikwidować. Bez przyczyny nie ma reakcji. Więc ....
    • Gość: beret Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:06
      popieram swoją Policję !!!
    • Gość: Misiek Re: do wszytskich homontów - obrońców policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:38
      Jeśli byłeś faktycznie na tej imprezie - to twoja wypowiedź tylko potwierdza
      opinię większości wypowiadających się krytycznie o studenckiej braci.
      Poziom reprezentujesz wyśmienity - na której uczelni chodują takie bydło ??
      • Gość: wxqc11h Re: do wszytskich homontów - obrońców policji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:57
        głupie pytanie... na AGH...
        • Gość: wxkth 1324 Re: do wszytskich homontów - obrońców policji IP: *.kompania.net 05.07.05, 10:49
          Oczywiście, ale na UJ też chamstwa nie brakuje, biorąc pod uwagę ,że chołota
          tam się pcha chcąc zabłysceć. Nie biorą też niestety pod uwagę takiego prostego
          faktu, że poza otoczak nie wyjdą. Diamentu z nich nawet UJ nie zrobi.
    • Gość: kebi Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.autocom.pl 02.07.05, 01:10
      Oj, widze ze wiekszosc komentujacych ma spore sklonnosci do przesady i
      stronniczosci (jak i autor artykulu zreszta...). Prawda jest taka, ze wiekszosc
      studentow jak i chyba calego naszego spoleczenstwa lubi sobie czasami
      pobalowac. Imprezy bywaja mniej lub bardziej glosne, co nie zmienia faktu, ze
      kazda ze stron ma swoje prawa. Sama wczorajszej nocy zostalam obudzona przez
      mieszkajacych dwa pietra wyzej studentow. Nie byl to jednak powod aby od razu
      dzwonic na policje. Wystarczyla zwykla prosba o sciszenie tonow. Nawet nie
      upomnienie ale przypomnienie o swoim istnieniu i koniecznosci zycia w jednym
      bloku. Lubie sie wyspac ale wiem, ze studia konczy sie tylko raz w roku. Moze
      bylam troche nieprzytomna dzisiaj w pracy ale bywalo gorzej - np. gdy plakalo
      (a w zasadzie WYLO) przez cala noc dziecko sasiadow z dolu!!! Czy tez mialam
      wtedy dzwonic po policje? A przeszkadzalo mi to znacznie bardziej. Moze
      postarajmy sie stosowac do zasady - zyj i pozwol zyc innym. Oczywiscie nie
      bronie studentow robiacych glosne popijawy codziennie - z tymi faktycznie
      trzeba walczyc. Rozroznijmy jednak sporadyczna impreze od regularnych popijaw.
      Co do policji, to jestem zdania, ze przesadzili. Moze studenci, faktycznie sie
      stawiali ale jesli byli tacy pijani ze spacyfikowaniem nie powinno byc raczej
      problemow. Skad zatem takie pozostalosci na ciele??? Policja ma byc strozem
      prawa a to chyba dopuszcza uzycie sily w uzasadnionych przypadkach. Nie widze
      przelozenia zaklocania ciszy nocnej na obrazenia ciala.
      Bardzo podoba mi zwyczaj obowiazujacy we Francji. Jesli planuje sie wieksza
      impreze, na klatce schodowej wywiesza sie ogloszenie o "zwiekszonej" ilosci
      osob w mieszkaniu i spozyciu mocniejszych trunkow. Sasiedzi sila sie wtedy na
      wyrozumialosc i interweniuja jesli faktycznie przekracza sie granice
      przewojtosci.
      • Gość: wykładowca Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa IP: *.kompania.net 02.07.05, 10:36
        Studentów od "małego", jak psa należy uczyć, żeby nie sikał w mieszkaniu, bo
        potem, jak będzie "duży" to zaleje wszystko i wszędzie nie wiedząc, że żle
        czyni. Już teraz czytając wypociny kretynów, broniących chamskie zachowania tej
        dziczy "studenckiej" widać, że ich rodzice też puścili samopas i ulica ich
        wychowywała. Przez to właśnie wnoszą w życie taką postawę i lekceważenie prawa,
        przepisów porządkowych i szacunku dla praw innych. Nie rozumieją, że agresja,
        jakiej dopuszczają się "studenci" musi być każdym, dowolnym, byle skutecznym
        sposobem zahamowana. Każdym sposobem należy się przeciwstawić temu i
        przykładnie ich ukarać. STUDENCI !!!- przygłupy, żyjcie tak, żeby ludzie nie
        musieli wzywać policji a policja nie musiała interweniować, wtedy wasze
        delikatne i cherlawe ciałka nie będą obtarte i posiniaczone.
        • Gość: gosc Studencka impreza na Żabińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:06
          Z wielkim trudem udalo mi sie dobrnac do ostatniego komentarza bez odplywu krwi
          z palcow i naplywu krwi do mozgu. Mysle, ze dobrym pomyslem byloby uogolnic
          troche sytuacje zeby wiadomosc mogla dotrzec do wszystkich, a nie tylko do
          bardziej przenikliwych. Zamiast brac pod uwage studentow, wezmy pod lupe
          zwyklego, szarego czlowieka wracajacego do domu w stanie nietrzezwym. Policja
          dostaje na niego skarge od kogos, komu nie podoba sie, ze pod jego blokiem
          przechodzi pijany mezczyzna i przyjezdza na interwencje. Jezeli osoba jest pod
          wplywem alkoholu, jej zeznania automatycznie traca na wartosci - nie koniecznie
          dlatego, ze nie jest prawdomowny, ale dlatego, ze nie jest trzezwy. Z drugiej
          strony mamy policjantow, ktorzy nie tylko reprezentuja prawo, ale rowniez bedac
          trzezwymi sa wiarygodnymi swiadkami. Jezeli w ich zylach zamiast prawosci
          plynie wysokostezona mieszanka zakompleksienia i testosteronu, sytuacja nie
          obraca sie na ich niekorzysc - bo nie moga przejsc stosownego badania na sklad
          krwi, nietrzezwy natomiast moze. Czy w sytuacji, kiedy policja dysponuje
          jedynie skarga na danego obywatela, a on nie jest wiarygodnym swiadkiem,
          funkcjonariusz powinien korzystac z chwilowego immunitetu, zatrzymac
          podejrzanego (nawet jesli ten nie stawia zadnego oporu, nie jest agresywny ani
          w pozycji ofensywnej) i wbic mu pala rozum do glowy - jak przystalo na
          troglodyte? W panstwie totalitarnym tak sytuacja bylaby prawnie uzasadniona i
          na porzadku dziennym - problem w tym, ze demokracja bardziej od totalitaryzmu
          koncentruje sie na jednostce i jej prawach i skoro decydujemy sie na zycie w
          takim ustroju politycznym, to powinnismy sie stosowac do pewnych jego zalozen.
          W mysl zasad wyzszej kultury, nie wolno sie w zadnej formie atakowac innych
          obywateli (a jezeli kogos sie atakuje to znaczy, ze dana osoba jest bierna co
          najmniej do momentu, w ktorym ja zaatakowalismy), czy jest sie matka, ojcem,
          studentem, profesorem a nawet policjantem.
          Jezeli chodzi o zdarzenie, ktore mialo miejsce na Zabincu - przebiegalo ono
          dokladnie w sposob opisany powyzej. Moj brat, Wawrzyniec, przypadkowo pierwszy
          wpadl pod rece nabuzowanych funkcjonariuszy, ktorzy w zamysle majac chronic
          prawa, sami schronil sie za murem prawa - mieli okazje wyzyc sie na bezkarnie
          na parze studentow (jako ze ci byli nietrzezwi) i skwapliwie z tej okazji
          skorzystali. Z ciezkim sercem czytam, ze uzycie sily na pierwszej lepszej
          znajdujacej sie na miejscu osobie bylo uzasadnione - nie wspominajac juz nawet
          o fakcie, ze moj brat nie byl organizatorem calego przedsiewziecia i byl na
          imprezie jako jedna z 30 osob - na chlopski rozum, jezeli skarga dotyczyla za
          glosnej muzyki, policja powinna wymoc na organizatorze jej wylaczenie - i tez
          nie koniecznie sila.
          Na koniec chcialbym przypomniec, ze wyrzucanie papierkow na ulicy,
          przeklenstwa, palenie papierosow w niedozwolonym miejscu (chociazby na Rynku
          Glownym), picie alkoholu na ulicy (nawet jest to jedno, pol, cwierc piwa) tez
          jest zakloceniem porzadku publicznego - wedle logiki niektorych wypowiadajacych
          sie tutaj, osoby dopuszczajace sie takich wykroczen rowniez powinno sie
          palowac. W strone takiej logiki rzucam pytanie - czy w normalnym
          spoleczenstwie, w panstwie prawa, kara nie powinna byc adekwatna do
          przewinienia? Czy trojpodzial wladzy nie oznacza, ze kazdy z organow ma swoje
          scisle okreslone obowiazki, ktore nie moga byc poszerzone o obowiazki innego
          organu? I wreszcie - ile jest osob w tym kraju, ktore nigdy nie znalazly sie w
          sytuacji, w ktorej moze dojsc do przekroczenia uprawnien policji - nie wypilo
          ani grama alkoholu, nie wyrzucilo ani jednego papierka nie do kosza, nie
          zapalilo jednego papierosa, nie podnosilo glosu? Do doprowadzenia do sytuacji,
          w ktorej funkcjonariusz przekracza granice prawa i dobrego smaku nie trzeba,
          ani krzty agresji, kropli opryskliwosci, nutki chamstwa ze strony zatrzymanego -
          wystarczy ktorakolwiek z tych cech u policjanta. Jesli przezyles cale swoje
          doczesne zycie w nieskazitelnej czystosci, rzuc kamien, jezeli nie, pamietaj,
          ze to mogles byc Ty.
          • Gość: wykładowca Re: Studencka dzicz na Żabińcu IP: *.kompania.net 02.07.05, 16:49
            Rozwadniasz i temat i problem społeczny, jakim jest wszechobecne chamstwo. Jak
            pijesz to pij w granicach zdrowego rozsądku, ale wtedy nie staraj się pokazywać
            wszystkim i że wszystkich masz głęboko, tylko w spokoju wracaj do domu. Nie
            wyrzucaj papierków na ulicę, nie podnoś głosu i nie urządzaj pijackich imprez w
            miejscach do tego nie przystosowanych. Wtedy nie będziesz musiał swoim
            wnikliwym umysłem analizować i zastanawiać się, czy funkcjonariusz przekroczył,
            czy nie przekroczyl uprawnień, bo nie będziesz z Nim miał kontaktu. Wiadomo, że
            podpity i legitymowany zawsze uzna to za naruszenie swobód obywatelskich
            i "szykanowanie przez chama policjanta". Przestrzegaj prawa i przepisów
            porządkowych, szanuj prawa innych ludzi do spokoju w swoich mieszkaniach a
            wtedy nie będzie ci "odpływać krew z palców i napływać do mózgu". To tylko
            tyle, po prostu zachowuj się jak człowiek i obywatel a nie jak bydle, które
            nigdy nie wie o co chodzi i za przywołanie do porządku ma pretensję do
            wsyzystkich.
            • Gość: gosc Re: Studencka dzicz na Żabińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:04
              Nie rozwadniam tematu ani problemu, tylko staram sie ukierunkowac uwage
              niektorych na inne aspekty tego zajscia, bo sa tacy co ich wogole nie
              dostrzegli. Jezeli chodzi o chamstwo to prawda jest, ze pewne zachowania nie
              powinny miec miejsca i powinno sie wzgledem osob dopuszczajacych sie tych
              zachowan wyciagac konsekwencje - ale musza one byc adekwatne to danej sytuacji.
              • Gość: gość II Re: Studencka dzicz na Żabińcu IP: *.kompania.net 02.07.05, 17:20
                Dla osób nie mogących spać przez całą noc przez rozwydrzoną dzicz, każde
                działanie jest jeszcze zbyt łagodne. Jest to problem społeczny wszędzie i tylko
                zdecydowanie działania a jeszcze bardziej zdecydowane w stosunku do zdziwionych
                i pyskatych mogą przynieść oczekiwane efekty . Inni "studenci" dzięki temu
                przykładowi przemyślą ewentualne organizowanie balang w podobny sposób i
                miejscach do tego nie przystosowanych a o to przecież chodzi. Jeżeli
                wspomniałeś o adekwatności działań to chciałem zauważyć, że rozmowy z takimi
                ludżmi są nieporozumieniem, bo o czym tu rozmawiać z dorosłymi i podpitymi
                przygłupami, którzy sami , albo nie zdają sobie sprawy z tego co robią, albo
                robią to świadomie. Zarówno jeden jak i drugi przypadek uzasadnia bezsens
                rozmów i działania stosowane w związku z tym były jak najbardziej adekwatne.
            • Gość: Doda Re: Studencka dzicz na Żabińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 09:11
              Problem społeczny?! Czyżby to był pan G.??
      • dembitzer Re: Studencka impreza na osiedlu Żabiniec przerwa 04.07.05, 13:11
        No nie mogę... Płaczące czy też WYJĄCE dziecko porównywać do nawalonego
        Wawrzyńca... Nie mam dzieci ale jakoś nie mam problemu z tym tematem. Jak
        dziecko które nie mówi ma powiedzieć, że jest głodne, że je coś boli, że ma
        mokro...? Tylko poprzez płacz! Inną sytuacją jest WYJĄCE dziecko a inną WYJĄCY
        Wawrzyniec! Co się z tym narodem dzieje...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka