Dodaj do ulubionych

TBS- Budostal3

IP: 194.150.99.* 09.07.05, 17:19
Mam zamiar kupić mieszkanie na os. Piastów od firmy Budostal-3. Co sądzicie o
tym rejonie i firmie? Jeszcze jedno pytanko. Wpłacałam pieniądze na
książeczkę mieszkaniową czy mogę przeznaczyć uzbierane środki finansowe na
TBS ??
Obserwuj wątek
    • Gość: marco Re: TBS- Budostal3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:48
      Będzie to osiedle peryferyjne ,ale pod względem komunikacji miejskiej jest OK.Co
      do bezpieczeństwa to tak jak wszędzie .Sam jestem mieszkancem Piastów i
      interesuje się tamtejszym TBS-em.
      • krysia_laska Re: TBS- Budostal3 10.07.05, 16:20
        Czy jeszcze ma sens kupowanie mieszkania w TBS? Wg mnie lepiej jest kupić
        mieszkanie własnościowe na kredyt. TBS miały rację bytu, gdy hipoteczne kredyty
        złotówkowe były oprocentowane ok. 25% (kilka lat temu).
        • Gość: Dorotka Re: TBS- Budostal3 IP: 194.150.99.* 11.07.05, 18:13
          Też bym chciała mieszkanie własnościowe ale problem w zdolności kredytowej.
          Niestety w dalszym ciągu kredyty są dla ludzi którzy zarabiają więcej niż
          trochę. Ja z wynagrodzenia 1200 na rękę mam zdolność 30 tys. to co sobie za to
          kupię. jedynie samochód.
    • Gość: Nell Re: TBS- Budostal3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:30
      Mieszkam w bloku wybudowanym przez ww. firmę. Jestem bardzo zadowolona. Bardzo
      staranne wykończenie mieszkań . Co prawda blok oddano z....rocznym poślizgiem,
      ale warto było czekać.!
    • Gość: ar Re: TBS- Budostal3 IP: *.chello.pl 12.07.05, 13:54
      Według informacji ze strony TBS Budostal-3 wynika, że ten budynek będzie miał
      524 mieszkania! Niestety brakuje mapek, ale taki kolos może się zmieścić w tej
      okolicy właściwie tylko w jednym miejscu. Prawdopodobnie jego mieszkańcy będą
      mieli blisko do parku i Urzędu Skarbowego oraz bardzo blisko do planowanej
      północnej obwodnicy Krakowa.
      Podsumowując inwestycja ma trzy poważne minusy: formę własności, rozmiar i
      lokalizację.
      • Gość: rafka3 Re: TBS- Budostal3 IP: 82.139.22.* 17.01.06, 15:08
        Na innym forum przeczytałem ze podobno jest planowana północna obwodnica
        Krakowa w tym rejonie. Słyszał ktoś coś na ten temat?
        • Gość: rafał Re: TBS- Budostal3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:59
          Właśnie podpisałem umowę z tbs-budostal .Są to mieszkania własnościowe , metr
          kwadratowy mieszkania kosztuje 3100 brutto --nigdzie taniej nie ma , i jeszcze
          raz powtarzam są to mieszkania własnościowe!!!!! a nie tbs, więc chyba warto
          się zainteresować ofertą, bo mają budować drugi etap ,-pierwszy etap budowy się
          rozpoczą.
          • Gość: manfred Re: TBS- Budostal3 IP: *.usr.onet.pl 28.04.06, 16:49
            3100 ??????? na pewno ?? - czyzby juz podniesli ja kupowalem po 2990
            • Gość: Ala Re: TBS- Budostal3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:36
              Zainteresuj się wątkiem " TBS Budostal- 3 Piasta-Kołodzieja" to ci zapał minie.
          • Gość: Ala Re: TBS- Budostal3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:40
            Przepraszam, ale mam pytanie : Gdzie się rozpoczął I etap? Dopiero podpisują
            umowy z wykonawcami, a dziura w ziemi, którą wykopali po 9 miesiacach od
            podpisania umowy z pierwszymi chętnymi to chyba za mało na to określenie?
            • Gość: mmm Re: TBS- Budostal3 IP: 62.29.136.* 02.05.06, 22:33
              popieram prezesik kręci i mota napewno otrzymacie swoje mieszkania ale z kilku
              miesięcznym poślizgiem idę o zakład
              • Gość: Rob Re: TBS- Budostal3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 09:58
                Tak, ta dziura w ziemii o niczym nie swiadczy a wykop bardziej przypomina
                sadzenie drzewek niz przygotowanie pod fundamenty. Postepowanie firmy mimo
                biegu czasu niewiele sie poprawiło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka