Dodaj do ulubionych

W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:08
Brawo p. dyrektorze, tak trzymać - tak samo nieporzumieniem są kamery... i co
z tego, ze się nagra pijaną nastolatkę na komersie w jednym ze słynnijeszych
gimnazjów, jak dyrekcja nic nie robi dalej.

to ludzie sa ważni, a nie monitoringi i kable, dobry woźny, czujnośc i
stanowcza reakcja.

Martwię się jednak, że tzw. mamuśki zaraz Pana oskraża o wyzysk i upodlenie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 28.07.05, 22:44
      Ehh... a u nas w V LO (im. A. Witkowskiego) układy były jasne - w szkole się nie
      dymi, tylko chodzi się na Plac Sikorskiego - że szatni nie było, nie było też
      problemów i w zimie - ubierało się kurtkę i się szło (czasami zostawiając rzeczy
      u portiera, który nie robił z tym żadnych problemów, podobnie jak zdecydowana
      większość grona pedagogicznego)... za to w sraczach się nie paliło i koniec!
      Niestety z tego, co zauważyłem w klasie maturalnej, gdy już opuszczałem szkołę,
      młode pokolenie, tzw. koty, nie nauczyło się zwyczajów V LO i zaczęło smrodzić w
      kiblach, przenosząc zwyczaje przyniesione z nowego wynalazku polskiej edukacji -
      gimnazjów... szczerze mówiąc mnie, a także innych "starych wyjadaczy" V LO,
      którzy czy mróz czy deszcz konsekwentnie biegali na placyk strasznie to
      denerwowało...

Pzdr.
      LOKI
      • Gość: dobra_uczennica przemoc i narkotyki zwyciezaja, zwalczamy palenie IP: *.ri.ri.cox.net 29.07.05, 13:50
        Palenie tytoniu - problem nr.3 - bedzie troche utrudnione
        za to przemoc i narkotyki pozostaja, bo i tak sobie nie poradzimy
        Moi starzy mowia ze za komuny narkotykow i przemocy w szkolach
        praktycznie nie bylo, a i z paleniem nie bylo problemu
        Ci co chcieli to palili, co nie chcieli- nie palili
        • Gość: tege Re: przemoc i narkotyki zwyciezaja, zwalczamy pal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 14:54
          no i ZOMO katowalo ludzi na ulicach...
        • Gość: wsx Re: przemoc i narkotyki zwyciezaja, zwalczamy pal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 00:54
          W moim LO glownym zrodlem przemocy wsrod uczniow byl "klub", czyli banda palaczy
          majaca swoja siedzibe w WC. Gdyby ktos rozgonil te nieformalne grupy, to i
          przemoc bylaby mniejsza. I bylo to w PRLu, o ktorym Twoi starzy mowia tak, jakby
          sami jednak palili i nie uwazali tego za problem.
      • Gość: poznaniak Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 14:42
        Jeśli chodzi o Gimnazja to pomysł jest całkiem sensowny jeśli chodzi o licea to
        kompletnie ten pomysł mija się z celem. Otóż w obecnych trzyletnich liceach
        przeważają ludzie dorośli, resztę stanowią osoby którym brakuje od kilku do
        kilkunastu miesięcy. Więc kontrolowanie dorosłych ludzi jest absurdalne a wręcz
        śmnieszne.
    • Gość: Gość Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.07.05, 02:50
      a jeśli Kowalska z I a skoczy na fajkę do kibla to już się nic nie zaświeci?
    • praptak Czujki szmujki 29.07.05, 09:12
      Od dawna wiadomo że Polak w samolotowej toalecie zatyka czujkę skarpetami,
      plastikowymi torebkami, czy czym tam akurat ma pod ręką. Wszystko po to żeby
      sobie w spokoju zapalić. W wielu firmach widziałem w toaletach czujki dymu -
      około 30% było na stałe opatulone jakimiś szmatami.
      Ciekaw jestem czy licealiści też na to wpadną.
    • Gość: kubapowiatowy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 09:37
      „Oni palili za szkołą przy garażach. Miał ich fotografować z okien swojego
      mieszkania mój znajomy, ale się wyprowadził - ubolewa dyrektor XXXI LO”.

Ja bardzo przepraszam, ale rzeczywiście, tam się teraz wprowadziła taka jedna
      ruda, i ona chyba nie pójdzie na współpracę, bo to strasznie nieużyte babsko
      jest.
    • Gość: bΞLLiCoکΞ Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.crowley.pl 29.07.05, 09:51
      Oczywiście, zamiast edukować i uświadamiać, zabawa w leczenie objawów. Czemu Ci
      wszyscy "mądrzy" i "pomysłowi" pedagodzy z artukułu, zamiast bawić się w
      instalowanie pierdół w kiblach i grabienie liści, nie zabiorą po prosty całej
      klasy do kliniki onkologicznej? Niech pokażą wychowankom jak przez 3 miesiące
      wykręca sie pacjent z rakiem drobnokomórkowym płuca. Napisy "Palenie szkodzi" na
      paczce fajek to za mało.
    • Gość: Aska ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:47
      "Igar-Makowski jest znany ze swojej walki z palącymi uczniami. Kiedyś na
      korytarzach chciał wywieszać fotografię przyłapanych na paleniu, tak by mogli
      je oglądnąć rodzice przychodzący na wywiadówki. (...) Miał ich fotografować z
      okien swojego mieszkania mój znajomy, ale się wyprowadził - ubolewa dyrektor
      XXXI LO." ???
      A ja myślałam, że w dzisiejszych czasach juz sie takich rzeczy nie robi.
      Aska
    • Gość: dzemski Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: 212.182.32.* 29.07.05, 11:00
      u mnie (Radom IILO im. M. Konoplnickiej) w pierwszych 2 latach sie nie palilo
      Stachu (nauczyciel j. angielskiego - swietej pamieci) juz o to dobrze dbal.
      Potem w 3 i 4 klasie, kiedy mielismy juz po 18 lat, mielismy uklad, my palimy,
      bo jestesmy dorosli, ale nie pozwalamy palic mlodziakom. Proste zasady i bylo OK
      (Emil - matura 93)
    • Gość: Łysenko nogi, nogi! IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.05, 12:15
      Poważnym problemem jest niesystematyczne mycie nóg przez młodzież. W związku z
      tym postuluję zamontowanie czujników, reagujących wyciem na woń spotniałych
      skarpetek.
      • Gość: nauczycielka Re: nogi, nogi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:27
        Brawo! Oraz, tak przy okazji, już bez ironii, przydałoby się zamontować
        prysznice, żeby się dzieciaki wykąpały po w-f-ie, przed kolejnymi lekcjami?
        Czasami trudno wytrzymać... Ale czujniki na przepocone stopy... to jest to...
        • Gość: kubapowiatowy Re: nogi, nogi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:27
          Ja bardzo przepraszam, ale czy chcesz przez to powiedzieć, że prysznicy nie ma,
          i że po porannym wf-ie oni lecą prosto do klas?! Jeżeli tak, to dajcie im
          przynajmniej spokojnie się sztachnąć.
    • Gość: Ksawery 31 Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:18
      Sam chodzilem do 31 LO i szlugi palilo sie na spokojnie w kiblu na samej gorze.
      czasami wpadl ksiadz i postraszyl, ale nigdy problemow wiekszychh nie bylo...
      na dlugiej przerwie nigdy tam nie palilismy bo - wiadomo - vicedyrektorka
      czasami wpadala... raz z kolgea za kare musielismy malowac toalete (pozdrawiam
      Michala)... milo wpominam czas spedzony w 31 LO mimo wszystko... A pan Makowski
      jest naprawde dobrym dyrektorem.
    • Gość: Antychryst Józek Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: 82.139.27.* 29.07.05, 14:28
      I dobrze. Niech nie palą. Taki gimnazjalista wygląda na 30 pare lat. A jeszcze
      te palące różowe, wytapetwoane małpy, wygladaja na ponad 50 lat.
    • Gość: uważny poroniony pomysł.......... IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 14:30
      piękny interes dla producentów i monterów ww czujników... i nic poza tym!!!
      Zanim zamontowane będą czujniki młodzież już wie jak je "obejść". I będzie
      palić tuż obok czujników a dyrekcja kolejny raz wyjdzie na idiotów /i słusznie,
      ponieważ najpierw się myśli ........./
      • przypadek Re: poroniony pomysł.......... 29.07.05, 15:15
        test <b>bolda</b>
    • Gość: nauczycielka Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:24
      Jakie wyrzucenie ze szkoły? Przecież nauka w gimnazjach jest obowiązkowa. Żeby
      karnie przenieśc ucznia do innej szkoły, potrzebna jest zgoda dyrektora tej
      drugiej placówki... Gdyby za palenie miało się przenosić uczniow, to co z tymi
      agresywnymi? Ależ by była rotacja.. Fiu fiu... Tyle lat uczą, a tacy naiwni.
    • Gość: nauczycielka Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:29
      A czy nie warto by było pokazać, ze można bez papierosów żyć? To o samych
      pedagogach, którzy mają swoją palarnię... Czy oni tez będą wyrzucani do innych
      szkół?
      • Gość: Hubertus Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.wirtualny.dzierzoniow.pl 29.07.05, 18:34
        skoro sa czujniki dymu to niech beda tez zraszacze :)
        bedzie od razu wiadomo kto był w kiblu :)na fajce
    • Gość: hat smieszne, znajdzie sie talent i czujnik "padnie" IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 18:32
      ile czasu minie zanim ktos z uczniow ze smykalka do demolki lub elektroniki
      "rozbroi" ten czujnik? tydzien?
      12k wywalone w bloto.
      • Gość: wuuj dawanie z buta, albo piachy wymaga talentu? IP: *.npsp.com 29.07.05, 22:05
        jebac Big Brothera i jego pie..ne kamery i czujniki.
    • Gość: stary zgred Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:49
      Jejciu, a może jeszcze alkomaty? Nie chodziłem do gimnazjum, nawet podstawówki
      ośmioklasowej nie kończyłem - nie ten rocznik - ale w drugiej klasie średniej
      paliłem co odpowiada trzeciej gimnazjum i co prawda ciężko było to palenie
      potem rzucić, ale się udało /po czterdziestu latach/. Stąd wniosek, że każdy
      musi do tego dojść własną ścieżką, a takie metody powodują odwrotny skutek - na
      złość ojcu odmrożę sobie uszy. Może jednak zamiast pajacowania lepiej tych
      ludzi potraktować jak dorosłych?
    • Gość: marek Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 01:38
      te czujniki mogą sobie schować do szaf bo i tak coś wymyślą będą specjalnie
      robić dym aby się włączały aż sami je zdemontują albo co gorsza ulegną
      zniszczeniu
    • Gość: sposób Re: W krakowskich gimnazjach będą czujniki dymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 09:47
      pacany jedne wywalacie grube pieniadze na durnoty a nie wiecie, ze taki czujnik mozna unieszkodliwic glupim lakierem do wlosow?
      napsikac tam i nic nie bedzie "wyczuwal"
      ni emacie na co pieniedzy wydawac, do podam wam konto, to sobie przelejecie...
    • Gość: AIGEL Ta dziennikarka tp analfabetka?? Wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:51
      Powinno być napisane "obejrzeć", a nie "oglądnąć". Jak wykształcona osoba może
      tak w ogóle napisać. Ale Kompromitacja Pani Szpunar!!! Proponuję się przenieść
      do "Faktu".
    • Gość: były uczeń Wszyscy równi IP: w3cache.* / *.2-0.pl 31.07.05, 18:33
      to nie jest sprawiedliwe zachowanie. jeśli uczniowi zakazuje się palenia na
      terenie szkoły to ten zakaz powinien obowiązywać wszystkich łącznie z szanownym
      ciałem pedagogicznym.
      • Gość: ja No i klasufki powinni fszyscy pisać IP: 213.25.22.* 31.07.05, 23:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka