Dodaj do ulubionych

Gmina chce odzyskać Oleandry

IP: *.crowley.pl 30.07.05, 00:54
Wreszcie skończyć z tym oszustem Waksmundzkim! To nie są żadni legioniści,
muzeum jest fikcją! Robią biznesy w Domu Legionisty na tysiącach metrów
kwadratowych a organizacje kombatanckie tułają się po wynajętych klitkach i
norach. Dość tego oszustwa pod przykrywką Związku Legionistów.
Obserwuj wątek
    • jarumin Re: Gmina chce odzyskać Oleandry 30.07.05, 17:56
      Goscia portalu tutu prosze o kontakt.
      Tematem Legiony Polskie param sie od 25 lat. Na apel niechlubnej pamieci dra
      Waksmundzkiego odpowiedzialem, organizujac grupe 14 osob do pracy na Kopcu
      Marszalka w maju 1985 roku. Przeszedlem z plecakiem niemal wszystkie miejsca
      upamietnione pobytem "legunow" w kraju. Moja amatorska wystawa fotograficzna o
      L.P. 1914-1918 byla w kilku miastach Polski, ostatnio w listopadzie 2003 r w
      Roterdamie - Holandia. W tym roku w sierpniu, chce ja pokazać w Radomiu na
      Centalnym Zlocie Krajoznawcow PTTK. Wielokrotnie pisalem, ze media ani slowem
      nie wspomnialy o 90 rocznicy wybuchu I wojny swiatowej i udzialu w niej L.P.
      Glosno tylko o Powstaniu Warszawskim i dobrze, ale o innych, wazniejszych
      rocznicach tez trzeba pamietac. Ostatni zyjacy legionista w Polsce w 2003 r mial
      106 lat. Co reprezentuja obecne istniejace ZLP nie wiem. Chetnie nawiaze z nimi
      kontakt, bo do dzis zbieram na ten temat materialy. Kiedys odwiedzili mnie ze
      ZLP we Wroclawiu, obaj byli mlodsi ode mnie (ja jestem r. 1938, po obejrzeniu
      moich zbiorow powiedzieli, ze nigdy tak ciekawych nie widzieli, ale mimo moich
      prosb wiecej sie nie pokazali.
      Z powazaniem
      Andrzej Rumiński Wrocław

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka