Dodaj do ulubionych

Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwisza

• Gość: wisia Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 27.08.05, 15:30
      Nie potrafie zrozumiec jednej rzeczy. Dlaczego niektorzy ludzie odwrócili sie
      od Jezusa Chrystusa Pana Naszego i Zbawiciela i Matki Jego Maryji Zawsze
      Dziewicy, przeciez to Jemu, Jezusowi zawdzięczamy mozliwość życia wiecznego. On
      za nas umarł, za nasze grzeczy cierpial strasznie na krzyżu, i co go teraz
      spotyka? Wstyd mi za was.

Dlaczego tak bardzo krzyczycie na Kościół Katolicki? Przeciez tyle mu
      zawdzięczamy, a żeby nie sięgać daleko to przciez dzięki Kościolowi właśnie i
      ludziom takim jak np ks. Jerzy Popiełuszko zawdzięczamy wolność. Gdyby nie
      Koścół to pewnie nie mielibyście mozliwości wylewnia swoich frustracji za
      pomocą internetu.

Apeluje do was. Wracajcie do Kościołow, razem zmierzajmy do Królestwa
      Niebieskiego.
      • Gość: patriota Re: ROTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:50
        Nie porzucim poglądów , w tym nasz bój
        Nie damy zniszczyć głowy
        polski my naród, polski ród
        Racjonalny szczep antyklechowy
        Nie damy by nas zniszczył kler

Tak na dopomuż Voltaire!

[...]

Nie będzie purpurat pluł nam w twarz,
        Ni dzieci nam tumanił
        Powstańmy, niech klechy pójdą precz
        Hejmy i Paetze pójdą za nim
        Nie damy by nas zniszczył kler

Tak nam dopomóż Voltaire!
        Tak nam dopomuż Voltaire!
        • 1normalnyczlowiek Re: ROTA 27.08.05, 17:01
          Gość portalu: patriota napisał(a):

> Nie porzucim poglądów , w tym nasz bój
          > Nie damy zniszczyć głowy
          > polski my naród, polski ród
          > Racjonalny szczep antyklechowy
          > Nie damy by nas zniszczył kler
          >
          > Tak na dopomuż Voltaire!
          >
          > [...]
          >
          > Nie będzie purpurat pluł nam w twarz,
          > Ni dzieci nam tumanił
          > Powstańmy, niech klechy pójdą precz
          > Hejmy i Paetze pójdą za nim
          > Nie damy by nas zniszczył kler
          >
          > Tak nam dopomóż Voltaire!
          > Tak nam dopomuż Voltaire!

>>>>>1ncz :
          "Nie jestem zagorzałym katolikiem, zwolennikiem Radia M., które tępię. Ot po
          prostu jestem zwykłym Polakiem, który stara się żyć w zgodzie z naszą tradycją,
          kulturą i historią, w zgodzie ze sztandarami, pod którymi ginęli nasi ojcowie,
          dziadowie i pradziadowie, a na których było napisane " Bóg - Honor - Ojczyzna "
          właśnie w tej kolejności a nie odwrotnie."<<<<<
        • Gość: pink! Re: ROTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:36
          i to z voltaire'a ta nienawisc ktora ziejecie? jesli tak to wezcie sobie
          przeczytajcie cokolwiek jeszcze kilka razy, moze zrozumiecie. z racjonalizmem to
          ma niewiele wspolnego, co na tym forum widze.
      • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 16:07
        Gość portalu: wisia napisał(a):

> Nie potrafie zrozumiec jednej rzeczy. Dlaczego niektorzy ludzie odwrócili sie
        > od Jezusa Chrystusa Pana Naszego i Zbawiciela i Matki Jego Maryji Zawsze
        > Dziewicy, przeciez to Jemu, Jezusowi zawdzięczamy mozliwość życia wiecznego.
        On
        >
        > za nas umarł, za nasze grzeczy cierpial strasznie na krzyżu, i co go teraz
        > spotyka? Wstyd mi za was.
        >
        > Dlaczego tak bardzo krzyczycie na Kościół Katolicki? Przeciez tyle mu
        > zawdzięczamy, a żeby nie sięgać daleko to przciez dzięki Kościolowi właśnie i
        > ludziom takim jak np ks. Jerzy Popiełuszko zawdzięczamy wolność. Gdyby nie
        > Koścół to pewnie nie mielibyście mozliwości wylewnia swoich frustracji za
        > pomocą internetu.
        >
        > Apeluje do was. Wracajcie do Kościołow, razem zmierzajmy do Królestwa
        > Niebieskiego.

O Jezus Ma Ryja!!!! Taki wysiłek??????????
      • ar.co Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 16:25
        Wisiu, pomyliłaś portale. To nie jest portal Księdza-Rydzyka-i-Maryi-Zawsze-
        Dziewicy, tylko tej okropnej GW! Wiesz, że będziesz musiała się wyspowiadać?
        • 1normalnyczlowiek wisia = sclavus,ar.co 27.08.05, 17:06
          ar.co napisała:

> Wisiu, pomyliłaś portale. To nie jest portal Księdza-Rydzyka-i-Maryi-Zawsze-
          > Dziewicy, tylko tej okropnej GW! Wiesz, że będziesz musiała się wyspowiadać?

>>>>>1ncz : Znowu obaj najpierw piszecie a potem krytykujecie ???<<<<<
          • ar.co Re: wisia = sclavus,ar.co 27.08.05, 17:32
            Rozumiem, że taka Wisia boli nawet ciebie - ale trudno, skoro głośno krzyczysz
            o swoim przywiązaniu do KK (co prawda głównie używając Ctrl+V; jak rozumiem,
            wymyślenie czegoś nowego przekracza twoje możliwości intelektualne), to musisz
            przyjąć go z całym dobrodziejstwem inwentarza - również z takimi Wisiami, które
            zresztą są w naszym społeczeństwie bardzo popularne - ale na szczęście
            zazwyczaj nie potrafią włączyć komputera. Nie wiem jak sclavus, ale ja bym na
            takie teksty a la Wisia jednak nie wpadł (chyba, że to cytat z gazetki
            parafialnej?).
    • domk1 ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 16:25
      Kiedy ten naród zmądrzeje?
      • sclavus Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 16:29
        domk1 napisał:

> Kiedy ten naród zmądrzeje?

Myślę, że tylko wtedy, kiedy zrozumie, że religia jest prywatnym, wewnętrznym
        przeżyciem....
        W przeciwnym wypadku - patrz wyżej...
        • antoni_kv Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 17:44
          Sclavus:
          Piszesz że religia jest indywidualnym przeżyciem i masz racje. Ale skoro tak, to
          dlaczego wchodzisz na to forum i wdajesz sie w dyskusje, ktore w/g Ciebie nie
          powinny Cię za bardzo obchodzić? Naród zmądrzeje dopiero wtedy jak tacy
          pieniacze jak Ty nauczą się trochę kultury i opanowania, bo jak na razie
          wystarczy że gdziekolwiek znajdzie się news dotyczący KK, i zaraz mamy tłumy
          frustratów lecące jak muchy na lep i usiłujące wyrzygać swoje kompleksy, niechęć
          i agresję.
          • sclavus Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 17:55
            antoni_kv napisał:

> Sclavus:
            > Piszesz że religia jest indywidualnym przeżyciem i masz racje. Ale skoro tak,
            t
            > o
            > dlaczego wchodzisz na to forum i wdajesz sie w dyskusje, ktore w/g Ciebie nie
            > powinny Cię za bardzo obchodzić? Naród zmądrzeje dopiero wtedy jak tacy
            > pieniacze jak Ty nauczą się trochę kultury i opanowania, bo jak na razie
            > wystarczy że gdziekolwiek znajdzie się news dotyczący KK, i zaraz mamy tłumy
            > frustratów lecące jak muchy na lep i usiłujące wyrzygać swoje kompleksy,
            niechę
            > ć
            > i agresję.

Ależ na mnie nakrzyczałeś....
            A ja tylko uwypuklam tumaństwo... to też czasem pomaga...
            Nawet zrozumieć...
            • antoni_kv Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 18:54
              Ja krzyczałem? Twoja osoba nie wzbudza u mnie większych emocji, wierz mi. A
              jeśli do zrozumienia potrzeba Ci tyle postów, to załóż sobie osobny wątek, i tam
              je pisz, bo tu tylko głowę zawracasz. Pozdrawiam.
              • sclavus Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 19:15
                antoni_kv napisał:

> Ja krzyczałem? Twoja osoba nie wzbudza u mnie większych emocji, wierz mi. A
                > jeśli do zrozumienia potrzeba Ci tyle postów, to załóż sobie osobny wątek, i
                ta
                > m
                > je pisz, bo tu tylko głowę zawracasz. Pozdrawiam.

Widzę, że masz jakieś pretensje ... intelektualne(?), moralizatorskie(?),
                diabli wiedzą jakie(?)...
                Wróciłem zarówno do moich jak i do twoich postów... Coś cię gryzie, zupełnie
                jakbyś się samookreślił ale niekoniecznie chciał to powiedzieć wszem i wobec...
                Jak ci moja obecność na forum o KK zawadza - nie otwieraj postów sclavusa -
                jest to najprostsze wyjście z sytuacji...
                Będziesz otwierał - zawsze się natkniesz na wyszydzenie głupoty, ciemnoty,
                nietolerancji i wszystkiego podobnego...
                Jak ci się to nie podoba - wal śmiało na forum Naszego Dziennika, Niedzieli,
                itp... Tam mnie nie spotkasz napewno...
                Też pozdrawiam, choć jakoś tak, bez seca....
                • Gość: kamikadze Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:33
                  tak s...czka u takich kreatur jak sklawus, innym nie chcę reklamy czynić, ale
                  wiedzą sami do kogo się zwracam. Prawie zawsze gdy mowa o KK to cały chlew stoi
                  w kolejce aby swoim smrodem się podzielić. Najciekawsze jes to, że nie potrzeba
                  się logować, a cenzor wycina nie agresywne i imbecylne wypociny antykatolickie,
                  ale najczęściej żwawo reaguje na posty ludzi obrażanych. Wniosek wyplywa jeden-
                  to forum opłacane jest z naszych pieniędzy i przeznaczone do wyszydzania,
                  lżenia i obrażania Kościoła. Musimy się modlić, w pierwszej kolejności za
                  tyakich jak sklawus
                  • sclavus Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 22:00
                    Gość portalu: kamikadze napisał(a):

> tak s...czka u takich kreatur jak sklawus, innym nie chcę reklamy czynić, ale
                    > wiedzą sami do kogo się zwracam. Prawie zawsze gdy mowa o KK to cały chlew
                    stoi
                    >
                    > w kolejce aby swoim smrodem się podzielić. Najciekawsze jes to, że nie
                    potrzeba
                    >
                    > się logować, a cenzor wycina nie agresywne i imbecylne wypociny
                    antykatolickie,
                    >
                    > ale najczęściej żwawo reaguje na posty ludzi obrażanych. Wniosek wyplywa
                    jeden-
                    >
                    > to forum opłacane jest z naszych pieniędzy i przeznaczone do wyszydzania,
                    > lżenia i obrażania Kościoła. Musimy się modlić, w pierwszej kolejności za
                    > tyakich jak sklawus

No i amen... oczywiście z całą miłością bliźniego i katolicką pokorą...
                    Czy już jutro się wyspowiadasz z tych bluzgów dzisiejszych??? Jwżeli zrobisz to
                    rano, zdążysz odwalić pokutę w południe a pod wieczór już ciskać nowe bluzgi
                    będziesz mógł... nie zapominając przy tym chwalić pana...
                    Takie jest właśnie życie przeciętnego katolika...
      • 1normalnyczlowiek Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 17:08
        domk1 napisał:

> Kiedy ten naród zmądrzeje?

>>>>>1ncz : Jak widzisz zmądrzał już dawno, ale tego nie zauważyłeś.<<<<<
        • sclavus Re: ZNOWU RELIGIJNA S...CZKA W POLSCE. 27.08.05, 17:56
          1normalnyczlowiek napisał:

> domk1 napisał:
          >
          > > Kiedy ten naród zmądrzeje?
          >
          > >>>>>1ncz : Jak widzisz zmądrzał już dawno, ale tego nie za
          > uważyłeś.<<<<<

No, żeby aż na takie bzdury sobie pozwalać...

Eh Kaczńce, złote Kaczeńce...
    • lpr_rasta Nie trawię kleru 27.08.05, 16:37
      jak dla mnie ci ludzie lecą na kase i władzę.
      • 1normalnyczlowiek Re: Nie trawię kleru 27.08.05, 17:10
        lpr_rasta napisał:

> jak dla mnie ci ludzie lecą na kase i władzę.

>>>>>1ncz : Może zmieniłbyś jadłospis ? Należy uczyć się na błędach.<<<<<
        • Gość: kjuska Re: Nie trawię kleru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:39
          sclavus: przy twoim poziomie intelektualnym nawet klikanie ctrl+v wydaje sie
          godne nagrody nobla...
          • sclavus Re: Nie trawię kleru 27.08.05, 18:01
            Gość portalu: kjuska napisał(a):

> sclavus: przy twoim poziomie intelektualnym nawet klikanie ctrl+v wydaje sie
            > godne nagrody nobla...

Szaleju się nachlałeś????
            Gdzie mnie tam do Nobla... Znam godniejszych i to legion cały...
            A ty kjuska uszanuj faceta jak należy i pisz Nobla...
            O mnie - jak sobie chcesz... psy szczekają karawana idzie dalej...

• Gość: Filosemita Uwaga! Wazne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:52
      Przywodcami powinni byc Zydzi. To ich wlasnie dobrotliwa Opatrznosc podarowala
      Europie. Zydzi to nowa rasa - rasa szlachecka z laski Ducha Swietego. Wyzszosc
      ich ducha, predestynuje Zydow do zajmowania najwyzszych stanowisk, do
      przywodczej roli nie tylko w Pan-Europie, ale na calym swiecie.
      • Gość: dziad aaaaaaaaaa trzymajcie mnie!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:10
        TO ZYDZI ZABILI NASZEGO PANA JEZUSA!!! CO TY DO MNIE MOWISZ CZLOWIEKU???? CO TY
        DO MNIE MOWISZ...????
    • panbuk1 Jak Bóg jest takim samym przebierańcem jak ci na 27.08.05, 18:08
      rynku Krakowskim??
      To w niebie jest niezły ubaw.
      Niech będzie pochylony.
    • Gość: kotek Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 27.08.05, 18:15
      Jean-Michela Jarre > Stanislaw Dziwisz
      100 tys. 80 tys.

• sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 18:18
        Gość portalu: kotek napisał(a):

> Jean-Michela Jarre > Stanislaw Dziwisz
        > 100 tys. 80 tys.
        >
        Ja > moja żona
        1 > 1
      • Gość: jakiśtam Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:19
        Na forum dotyczącym KK jak zwykle giganci intelektu,kozaczek3,domk1,sclavus,panbuk1
        ha ha ha ha
        • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 18:41
          Gość portalu: jakiśtam napisał(a):

> Na forum dotyczącym KK jak zwykle giganci
          intelektu,kozaczek3,domk1,sclavus,pan
          > buk1
          > ha ha ha ha

Właśnie!!! A nie "jakiś tam" ... półdupek... półgłówek... diabli wiedzą...
          A teraz, to może nawet i Dziwisz... Dziwisz się???
          • Gość: jakiśtam Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:47
            A własnie jakiśtam nie rzucający inwektywami i błotem nie to co genialny intelektualisto,często używający takich mocnych argumentów...ha ha ha ha ha
            • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 19:22

> A własnie jakiśtam nie rzucający inwektywami i błotem nie to co genialny
              intele
              > ktualisto,często używający takich mocnych argumentów...ha ha ha ha ha

Ty za to pokrywasz swoje braki takimi ... półuśmieszkami...
              No cóż, skoro na poparcie własnych przekonań ma się zaledwie kilka półkłamstw,
              kilka półprawd i kilka półuśmieszków.... Najszczersze wyrazy serdecznego
              wspólczucia...
              PS: Mylisz się pisząc, że nie rzucasz inwektyw... RZUCASZ!!!
              Ja zaś, tylko w odpowiedzi na twoje ... subtelne inwektywy, rzuciłem ci kilka
              słów prawdy...
              Prawda boli???
              • Gość: jakiśtam Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:30
                O! zauważyłeś że niekoniecznie trzeba posługiwać się cepami..dobre i to
                • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 19:32

> O! zauważyłeś że niekoniecznie trzeba posługiwać się cepami..dobre i to

Masz coś ciekawszego na podorędziu????
                  Chcesz coś wiedzieć??? - Pytaj - nie będziesz błądził...
                  • Gość: jakiśtam Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:38
                    Przeczytaj ponownie swoje posty o papuciowym i sam się oceń.
                    W miarę obiektywnie, i zastanów się, jak nawet średnio rozgarnięty internauta
                    ocenia gostka który je powtarza z uporem maniola.
                    Miłej lektury życzę
                    • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 20:14

> Przeczytaj ponownie swoje posty o papuciowym i sam się oceń.
                      > W miarę obiektywnie, i zastanów się, jak nawet średnio rozgarnięty internauta
                      > ocenia gostka który je powtarza z uporem maniola.
                      > Miłej lektury życzę

Jak mi ktoś zasuwa, że go niebo zesłało, że on największym darem niebios... i
                      cyrk z tym ingresem na cały świat...
                      Kiedy jednocześnie ci sami, wyzywają Cimoszewicza od swołoczy, złodziei,
                      morderców i co tylko jeszcze gorsze...
                      Kiedy ci sami, z bożą pomocą, odsądzają głowę państwa od czci i wiary....
                      Wybacz, proszę, ale właśnie papuciowy Dziwisz nie będzie mi pluł w twarz...
                      Dziwisz się jeszcze????
                      • Gość: jakiśtam Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:57
                        Póki co to pan W.C nie jest głową państwa a abp.Dziwisz odniósł się dzisiaj do niego
                        z całym szacunkiem i z podziękowaniem a A.K zasłużył sobie na ocenę za 10 lat
                        panowania przez całe społeczeństwo bez wzgłędu na wyznanie,i ma taką na jaką zasługuje to o co ci chodzi?
                        Twoja retoryka i zacietrzewienie jest tozsama z tym co bredził oprawca G.Piotrowski
                        na procesiu w Toruniu..toczka w toczkę
                        Kto wie możeś jego koleś z "firmy"lub radakcji "FiM"
                        Podsumowując do niczego nie potrafisz ustosunkować sie merytorycznie obrzucasz adwersarzy inwektywami,ludzi których nie masz szans poznać również
                        Podobni tobie zmieniali Polaków przez 45 lat...
                        Efekty ich "pracy"są zadziwiające,a jakie ty masz możliwości żuczku?
                        zapluć się z nienawiści....opluć kogoś..bo manicure'u nikomu nie zrobisz..
                        jak słynni inżynierowie dusz..z tatą pana W.C włącznie
                        Na szczęście jesteś mniej niż marginesem..i jest to budujące..
                        Dobranoc..poprawiaczu świata wg Nietschego,Kanta czy też jakiegoś K.Marksa
                        • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 21:56

> Póki co to pan W.C nie jest głową państwa a abp.Dziwisz odniósł się dzisiaj
                          do
                          > niego
                          > z całym szacunkiem i z podziękowaniem a A.K zasłużył sobie na ocenę za 10 lat
                          > panowania przez całe społeczeństwo bez wzgłędu na wyznanie,i ma taką na jaką
                          za
                          > sługuje to o co ci chodzi?
                          > Twoja retoryka i zacietrzewienie jest tozsama z tym co bredził oprawca
                          G.Piotro
                          > wski
                          > na procesiu w Toruniu..toczka w toczkę
                          > Kto wie możeś jego koleś z "firmy"lub radakcji "FiM"
                          > Podsumowując do niczego nie potrafisz ustosunkować sie merytorycznie
                          obrzucasz
                          > adwersarzy inwektywami,ludzi których nie masz szans poznać również
                          > Podobni tobie zmieniali Polaków przez 45 lat...
                          > Efekty ich "pracy"są zadziwiające,a jakie ty masz możliwości żuczku?
                          > zapluć się z nienawiści....opluć kogoś..bo manicure'u nikomu nie zrobisz..
                          > jak słynni inżynierowie dusz..z tatą pana W.C włącznie
                          > Na szczęście jesteś mniej niż marginesem..i jest to budujące..
                          > Dobranoc..poprawiaczu świata wg Nietschego,Kanta czy też jakiegoś K.Marksa

Dziękuję!!! To mi wystarcza, żeby z przekonaniem uznać cię za półdupka -
                          półgłówka....
                          Stójże sobie przed twoją amboną i niech bóg nie zapomni ci błogosławić... albo
                          vice versa...
                          • Gość: jakiśtam Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:18
                            Ja tam jeatem przekonany że jesteś opatrznościowym mędrcem pana W.C
                            i wisi mi to jak kilo kitu...
    • Gość: abp Dziwisz Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:48
      Majchrowski ty komuchu stary. Cos sie tak dziadu rozczulil? Won lewicowa
      zakalo!!!!
      • Gość: klecha Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:51
        Klechy wszystkich krajow laczcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciekawe ile ta impreza
        kosztowala budzet mista?
        • antoni_kv Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 18:56
          Kolejny tropiciel afer finansowych się ujawnił:)
          • antoni_kv Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 19:03
            Ponad godzinę temu napisałeś:
            "Nie mam czasu na skakanie po całości mediów: na 100 onet.pl, gazeta.pl i
            rzeczypospolita.pl.."

Sclavusie, co Ty jeszcze robisz na tym forum! Siedzisz tu od trzech godzin! Nie
            sądzisz że należałoby się pouczyć troszkę? Rozpoczęcie roku szkolnego już niedługo!
            Jeśli nie chcesz oderwać się od komputera, wiedz że podstawowa chociaż wiedza
            bardzo przydałaby Ci się w przyszłych dyskusjach!
            A co do linków, też znam różne adresy:
            alpinisme.camptocamp.com
            flickr.com
            i wiele innych!
            Tylko co to wnosi do dyskusji?
            Nie ładnie kłamać, oj, nieładnie, panie Tropicielu Kłamstw Kleru i Katoli.
            Szkoda że z taką samą skrupulatnością nie pilnujesz sam siebie.
            Pozdrawiam!
            • antoni_kv Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 19:05
              Sprostowanie:
              Napisałeś to o 16:10! Stary, minęły trzy godziny, a ty o 18:41 wciąż siedziałeś
              na forum!
              • sclavus antoś_kv 27.08.05, 20:24
                Ale jajcarz z ciebie....
                Ty mnie za "klechę" wziąłeś....
                Niespotykaną inteligencją się popisałeś... Chyba, że tak siedżąc na tym forum
                od 14.02, pociągałeś po łyczku z flaszki... no i nie dziwota, że ci się
                pokręciło...
                To mnie jednak przymusza do omijania ciebie na przyszłość...
                Daj ci bóg zdrowie...
            • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 19:31
              antoni_kv napisał:

> Ponad godzinę temu napisałeś:
              > "Nie mam czasu na skakanie po całości mediów: na 100 onet.pl, gazeta.pl i
              > rzeczypospolita.pl.."
              >
              > Sclavusie, co Ty jeszcze robisz na tym forum! Siedzisz tu od trzech godzin!
              Nie
              > sądzisz że należałoby się pouczyć troszkę? Rozpoczęcie roku szkolnego już
              niedł
              > ugo!
              > Jeśli nie chcesz oderwać się od komputera, wiedz że podstawowa chociaż wiedza
              > bardzo przydałaby Ci się w przyszłych dyskusjach!
              > A co do linków, też znam różne adresy:
              > alpinisme.camptocamp.com
              > flickr.com
              > i wiele innych!
              > Tylko co to wnosi do dyskusji?
              > Nie ładnie kłamać, oj, nieładnie, panie Tropicielu Kłamstw Kleru i Katoli.
              > Szkoda że z taką samą skrupulatnością nie pilnujesz sam siebie.
              > Pozdrawiam!

Zdrowo ci musiało odbić!!!
              Post który przytaczasz, był odpowiedzią dla "aldony"...
              Twoj zaś, pierwszy post na tym forum jest z godz. 14.02 - to już ponad pięć
              godzin jak ci się pieprzy...
              Zejdź zatem ze mnie - Masz Dziwisza i całą sforę na kolanach przed nim, to
              sobie pociumciaj z nimi (był nawet jeden co go już za ojca świętego zrobił...)
              Nie zmuszaj mnie do wyciągania wniosków zbyt pochopnie...
              No i - to przykre - ale poducz się czytać... Takie strzelanie jak kulą płot,
              honoru nie przydaje a może... to sam bóg efekty twego strzelania nosi????
              • pamin1 Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 19:34
                sclavus napisał:

> antoni_kv napisał:
                >
                > > Ponad godzinę temu napisałeś:
                > > "Nie mam czasu na skakanie po całości mediów: na 100 onet.pl, gazeta.pl i
                > > rzeczypospolita.pl.."
                > >
                > > Sclavusie, co Ty jeszcze robisz na tym forum! Siedzisz tu od trzech godzi
                > n!
                > Nie
                > > sądzisz że należałoby się pouczyć troszkę? Rozpoczęcie roku szkolnego już
                >
                > niedł
                > > ugo!
                > > Jeśli nie chcesz oderwać się od komputera, wiedz że podstawowa chociaż wi
                > edza
                > > bardzo przydałaby Ci się w przyszłych dyskusjach!
                > > A co do linków, też znam różne adresy:
                > > alpinisme.camptocamp.com
                > > flickr.com
                > > i wiele innych!
                > > Tylko co to wnosi do dyskusji?
                > > Nie ładnie kłamać, oj, nieładnie, panie Tropicielu Kłamstw Kleru i Katoli
                > .
                > > Szkoda że z taką samą skrupulatnością nie pilnujesz sam siebie.
                > > Pozdrawiam!
                >
                > Zdrowo ci musiało odbić!!!
                > Post który przytaczasz, był odpowiedzią dla "aldony"...
                > Twoj zaś, pierwszy post na tym forum jest z godz. 14.02 - to już ponad pięć
                > godzin jak ci się pieprzy...
                > Zejdź zatem ze mnie - Masz Dziwisza i całą sforę na kolanach przed nim, to
                > sobie pociumciaj z nimi (był nawet jeden co go już za ojca świętego zrobił...)
                > Nie zmuszaj mnie do wyciągania wniosków zbyt pochopnie...
                > No i - to przykre - ale poducz się czytać... Takie strzelanie jak kulą płot,
                > honoru nie przydaje a może... to sam bóg efekty twego strzelania nosi????

I to sa "rzeczowe argumenty" wg. sklavusa...W tym kontekscie uwazam Twoje
                prawienie moralow za przynajmniej niesmaczne. Tak jak mowilem....spojrz w
                lustro.
                • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 20:09
                  Ty pamin, jesteś jak ta cała czarna strona kraju... Nie wiesz co jest grane,
                  wyciągniesz coś z kontekstu i ... hulaj dusza...
                  Tylko tam, gdzie ci wyjaśniam parę spraw "jak na dłoni", to cię nie było -
                  nawet nie wiem czy ci się przydarzyło otworzyć tego posta, chyba... chyba,że
                  antoni8kv i pamin to jedno....
                  Ale mnie to lata...
                  Jak ktoś się doprasza, to ja mu wyjaśniam... najczęściej w zbliżonej formie...
                  tak, jak się doprasza...
                  A ogólniej, chcę podpowiedzieć niektórym, że ekshibicjomizm jest niezdrowy i
                  może prowadzić do paranoi.... i już... i poco rozdzierać szatki????
                  • antoni_kv Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 20:45
                    Sclavus, Ty coś wyjaśniasz komukolwiek?
                    Jak na razie tylko obrażasz Dziwisza, KK, katolików i sporą część forumowiczów.
                    Jakie ty sprawy wyjaśniasz? Czytam to forum, jak sam bardzo bystro zauważyłeś od
                    około 14, i jeszcze ani razu nie widziałem żebyś cokolwiek wyjaśniał, podawał
                    jakiekolwiek sensowne argumenty poza chamskimi sloganami. Cała twoja aktywność
                    tutaj to prowokowanie słownych utarczek w których próbujesz przegadać innych,
                    czepiając się słów. Ja się rzeczowo zapytałem, czemu wciąż jesteś na forum, mimo
                    że blisko dwie godziny wcześniej nie chciałeś podać linków na które się
                    powoływałeś, tłumacząc sie brakiem czasu. Sam sobie przeczysz, a usiłujesz grać
                    tutaj jakiś autorytet. Szanuje to że nie jesteś katolikiem, toje poglądy, ale
                    twoje metody "dyskutowania" są nie do przyjęcia.
                    • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 20:49
                      antoni_kv napisał:

> Sclavus, Ty coś wyjaśniasz komukolwiek?
                      > Jak na razie tylko obrażasz Dziwisza, KK, katolików i sporą część
                      forumowiczów.
                      > Jakie ty sprawy wyjaśniasz? Czytam to forum, jak sam bardzo bystro zauważyłeś
                      o
                      > d
                      > około 14, i jeszcze ani razu nie widziałem żebyś cokolwiek wyjaśniał, podawał
                      > jakiekolwiek sensowne argumenty poza chamskimi sloganami. Cała twoja aktywność
                      > tutaj to prowokowanie słownych utarczek w których próbujesz przegadać innych,
                      > czepiając się słów. Ja się rzeczowo zapytałem, czemu wciąż jesteś na forum,
                      mim
                      > o
                      > że blisko dwie godziny wcześniej nie chciałeś podać linków na które się
                      > powoływałeś, tłumacząc sie brakiem czasu. Sam sobie przeczysz, a usiłujesz
                      grać
                      > tutaj jakiś autorytet. Szanuje to że nie jesteś katolikiem, toje poglądy, ale
                      > twoje metody "dyskutowania" są nie do przyjęcia.

A jednak dobrze ci poradziłem: naucz się czytać!!!!
                      PZDR.
                      • antoni_kv Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 21:11
                        No napisałeś onet.pl rzeczpospolita.pl i gazeta.pl, ale tam chciano od Ciebie
                        linka do konkretnego artykułu. Tego nie podałeś, wykręcając się brakiem czasu.
                    • sclavus Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 20:52
                      Ostatni raz:
                      Przeczytaj sobie z 16.34....
    • formozus1 CzyDziwisz wierzy w Boga?Diabli go wiedzą!! 27.08.05, 19:20
      Na pewno wierzy w powiedzenie.
      Daj mi duszę, reszte przyniesiesz mi sam.
      Niech będzie pochylony.
    • ja-polak Brat naszego Boga... 27.08.05, 20:08
      Wielu odbierze ten wybór jako podziekowanie za posluge JPIIW - lecz ja jestem
      sklonny przychylic sie do opinii tych, ktorzy wierza, ze Bóg dokonuje spraw
      wielkich poprzez to co w oczach ludzkich jest slabe i niedoskonale...

Bóg Ci zaplac Stasiu, za posluge Papiezowi i wszystkiego najlepszego na
      Krakowskiej Drodze Zycia.
    • kozaczek3 Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach!!! 27.08.05, 20:20
      Przesłanie Pana Cogito - Zbigniew Herbert
      Amen.
    • Gość: dziku Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.autocom.pl 27.08.05, 20:39
      a w Krakowie mamy AEGEE www.aegee.krakow.pl
    • Gość: Atos Benedykt elegancko pozbył się Pana Ekcelencji IP: *.icpnet.pl 27.08.05, 21:13
      Dziękujemy Panu Dziwiszowi za posługę w Watykanie i życzymy mu wielu lat
      posługi w blichtrze, złocie i dostatku Krakowa.
      • Gość: balanga Re: Benedykt elegancko pozbył się Pana Ekcelencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:29
        masz rację sam nagrabił przez tysiąc lat i odda dzieciom...co ty wiesz o powstawaniu
        cywilzacji i kultur...żałosna indolencja
      • kozaczek3 Od kiedy nowy Papież dzieli się konfiturami ze słu 27.08.05, 21:41
        żbą poprzednika.
        Sati, w łagodniejszej formie.
        Umarł król wraz z nim jego służba.
        Niech żyje nowy król i jego nowa służba.
        Amen.
        • Gość: myszka Re: Od kiedy nowy Papież dzieli się konfiturami z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:56
          Aleś sie obchlał,nawet Amen nie wyklikasz
    • Gość: ROZSĄDNY Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: 81.210.75.* 27.08.05, 21:32
      ludzie co się dzieje szpitale nie mają za co chorych leczyć ludzie po
      śmietnikach jedzenia szukają a tu takie ceremonie się uprawia to jest czysta
      pycha próżność przemawia przez tych panów w czerwonych sukienkach czy wy
      panowie purpuraci żeście chociaż raz pomyśleli ile dziś dzieci pójdzie głodnych
      spać nie bo wy macie pełne brzuchy i dla tego przemawia przez was próżność
      pycha nawet by niejeden macharadżdża nie powstydził by się wędrować w takim
      płaszczu
      z siedemset pięćdziesięcioma perłami na grzbiecie.Panowie purpuraci czy już
      naprawdę przemawia przez was taka próżność przecież w biblii wyraznie pisze że
      Jezus chodził w łachmanach i na boso po pustyni i dzielił się chlebem i wodą a
      może biblia jest czystą fikcją bo coś tu nie rozumiem to znaczy że kościół
      oszukuje i wprowadza ludzi wbłąd.żeby dziś Jezus z martwych wstał i popatrzał
      by na to wszystko na tą próżność pychę bałwochwalstwo to by kazał te kościelne
      pałace zburzyć a was bałwochwalcy wysłać do piekła żebyście po wsze czasy w
      smole się smażli.......
      • Gość: chochoł Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:51
        KK nikomu nic nie ukradł,a to że gromadzi i udostępnia skarby kultury to straszna
        przewina...
      • marc1951 Re: Ostatnie przygotowania do ingresu abp. Dziwis 27.08.05, 22:08
        Czlowiek ,nawoluje do produkcji drugiego czlowieka,sam natomiast jest zlym
        przykladem,poniewaz i ma w dupie odpowiedzialnosc za dzieci ,umierajace z
        glodu, Afryka nie ma prawa i nie moze byc moralnym przykladem.
    • Gość: silesius W obronie Arcybiskupa Dziwisza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.05, 21:53
      Nie pozwole na to, zeby to lewacko-faszystowskie nasienie opluwalo Ks.
      Arcybiskupa Dziwisza. Co on takiego zrobil, ze go - zwyczajne chamy
      (przypomnijcie sobie Wyspianskiego, czerwone kundle: "miales chamie zloty rog,
      miales..") obrazacie i mieszacie z blotem? Ma jakies lewe akcje Orlenu (jak
      wasz "bohater" cimoszenko)? Kontaktowal sie z sowiecko-rosyjskim szpiegiem
      alganowem (jak wasz idol, obecny prezio), albo tez z nim biesadowal
      (jak "olin")? Kto po wojnie kogo przesladowal? Kosciol, kardynal Wyszynski,
      kardynal Wojtyla, Kominek, Dziwisz ta lewacka swolocz spod znaku komunistyczno-
      faszystowskiej pzrp (platni zdrajcy pacholki rosji), czy tez partia gnebila,
      przesladowala Kosciol, i okradala go z jego dobr? Wiec jakim prawem czepiacie
      sie czerwono-brunatne chlystki Dziwisza? Bo wam sie ziemia pali pod nogami? Bo
      narod ma wreszcie szanse przerwac ten korowod waszym szalbierstw, rozbojow,
      zlodziejstwa, i obrazania uczuc i patriotyzmu Polakow? Bo juz nie macie szansy,
      zeby nowy stan wojenny wprowadzic, czerwone bandziory? Jestescie juz na
      smietniku historii, i obyscie tam juz na zawsze pozostali! Lapy precz od
      arcybiskupa Dziwisza. Do piet mu chlystki nie dorastacie! A co robili na
      ingresie ten durny kwach i namaszczony przez niego cimoszenko? przeciez nie
      wierza w Boga, z Kosciolem nie maja nic wspolnego? Oczywiscie probowali znow
      zbijac punkty polityczne (jak ten chlystek kwach, deklarujacy sie jako
      agnostyk, ale do Rzymu na narodowa pielgrzymke Polakow w 2000 to swoje d...sko
      powiozl). Spadajcie do waszego rynsztoka, za waszymi kwachami. cimoszkami,
      olinami, naleczami i reszta czerwonej holoty. Nic tu po was. Idzcie budowac
      lepiej komunizm pod okiem putina. rosja i zwiazek soweicki to wasza ojczyzna.
      jeden lewacki totalitaryzm padl (hitlerowski; przypominam skrot nsdap: narodowo-
      SOCJALISTYCZNA partia niemiec); teraz w koncu kolej na to, zeby te druga
      zaraze - komunizm, raz na zawsze z glow ludzi przegonic. ale racje miala Hannah
      Arendt: to bedzie dlugotrwala walka, i szybko jej nie wygramy. Tym niemniej nie
      pozwole na to, zeby spadkobiercy czerwono-brunatnych idei atakowali tak chamsko
      Kosciol, w czasach komunizmu jedynej instytucji, ktora skutecznie walczyla o
      zachowanie choc resztek wolnego myslenia, i promowala prawdziwa, nie zniewolona
      kulture. Won mi stad czerwono-brunatne szakale!!!
      • sclavus Re: W obronie Arcybiskupa Dziwisza 27.08.05, 22:04
        Gość portalu: silesius napisał(a):

> Nie pozwole na to, zeby to lewacko-faszystowskie nasienie opluwalo Ks.
        > Arcybiskupa Dziwisza. Co on takiego zrobil, ze go - zwyczajne chamy
        > (przypomnijcie sobie Wyspianskiego, czerwone kundle: "miales chamie zloty
        rog,
        > miales..") obrazacie i mieszacie z blotem? Ma jakies lewe akcje Orlenu (jak
        > wasz "bohater" cimoszenko)? Kontaktowal sie z sowiecko-rosyjskim szpiegiem
        > alganowem (jak wasz idol, obecny prezio), albo tez z nim biesadowal
        > (jak "olin")? Kto po wojnie kogo przesladowal? Kosciol, kardynal Wyszynski,
        > kardynal Wojtyla, Kominek, Dziwisz ta lewacka swolocz spod znaku
        komunistyczno-
        > faszystowskiej pzrp (platni zdrajcy pacholki rosji), czy tez partia gnebila,
        > przesladowala Kosciol, i okradala go z jego dobr? Wiec jakim prawem czepiacie
        > sie czerwono-brunatne chlystki Dziwisza? Bo wam sie ziemia pali pod nogami?
        Bo
        > narod ma wreszcie szanse przerwac ten korowod waszym szalbierstw, rozbojow,
        > zlodziejstwa, i obrazania uczuc i patriotyzmu Polakow? Bo juz nie macie
        szansy,
        >
        > zeby nowy stan wojenny wprowadzic, czerwone bandziory? Jestescie juz na
        > smietniku historii, i obyscie tam juz na zawsze pozostali! Lapy precz od
        > arcybiskupa Dziwisza. Do piet mu chlystki nie dorastacie! A co robili na
        > ingresie ten durny kwach i namaszczony przez niego cimoszenko? przeciez nie
        > wierza w Boga, z Kosciolem nie maja nic wspolnego? Oczywiscie probowali znow
        > zbijac punkty polityczne (jak ten chlystek kwach, deklarujacy sie jako
        > agnostyk, ale do Rzymu na narodowa pielgrzymke Polakow w 2000 to swoje
        d...sko
        > powiozl). Spadajcie do waszego rynsztoka, za waszymi kwachami. cimoszkami,
        > olinami, naleczami i reszta czerwonej holoty. Nic tu po was. Idzcie budowac
        > lepiej komunizm pod okiem putina. rosja i zwiazek soweicki to wasza ojczyzna.
        > jeden lewacki totalitaryzm padl (hitlerowski; przypominam skrot nsdap:
        narodowo
        > -
        > SOCJALISTYCZNA partia niemiec); teraz w koncu kolej na to, zeby te druga
        > zaraze - komunizm, raz na zawsze z glow ludzi przegonic. ale racje miala
        Hannah
        >
        > Arendt: to bedzie dlugotrwala walka, i szybko jej nie wygramy. Tym niemniej
        nie
        >
        > pozwole na to, zeby spadkobiercy czerwono-brunatnych idei atakowali tak
        chamsko
        >
        > Kosciol, w czasach komunizmu jedynej instytucji, ktora skutecznie walczyla o
        > zachowanie choc resztek wolnego myslenia, i promowala prawdziwa, nie
        zniewolona
        >
        > kulture. Won mi stad czerwono-brunatne szakale!!!

AMEN, AMEN, amen....
        • Gość: bor Re: scalvus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:10
          Człowieku podnieca cię odszczekiwanie się każdemu kto myśli inaczej niż ty.Może
          czerpiesz z tego jakąś przyjemność.Siedzisz na tym forum już parę
          godzin.Telewizjęsobie pooglądaj albo żoną się zajmij.Chłopie rób coś.
          • Gość: kamikadze Re: scalvus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:36
            właśnie w ten sposób wielu zarabia pieniądze!
            Jest jakaś firma, która płaci za obelgi nie tylko ludzi wierzących, ale
            wszystkiego, co może dać dobro!
            Proszę popatrześ ilu takich sclavusów tu pracuje...

Odpowiadając w-w to sz panie odwracasz kota ogonem i swoje bluzgi imputujesz
            innym. Tak już zatraciłeś rzeczywistość iż nie rozróżniasz zapewne, czy to do
            Ciebie, czy też od Ciebie. Należy współczuć...
        • Gość: jakiśtam Re: W obronie Arcybiskupa Dziwisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:27
          Gratuluję ,jesteś geniusz..dostaniesz go z Szyszkowską na spółkę
      • Gość: muku- kuku W specjalnej trosce o silesiusa...+++ IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 22:10
        Silesius, jak myślisz, czy Bóg cię jeszcze kocha, czy też pogniewał się
        na ciebie?
        • Gość: muku- kuku Re: W specjalnej trosce o silesiusa...+++ IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 22:12
          Właśnie, pooglądaj sobie na odmianę telewizję!
          • silesius.monachijski Re: W specjalnej trosce o silesiusa...+++ 27.08.05, 22:30
            Gość portalu: muku- kuku napisał(a):

> Właśnie, pooglądaj sobie na odmianę telewizję!
            .
            Myslisz, ze sie zdobyles na wielki wysilek intelektualny? moze chcialbys, ale
            ci nie wychodzi. prawda jest taka - i to wiem i Gazeta Polska (sprawa Morela),
            o tym wie i Kolakowski i Besancon i wielu, wielu innych (takze i autor "Czarnej
            ksiegi komuzmu: Courtois), ze czerwonych zbrodniarzy jeszcze nikt na powaznie
            nie osadzil (w przeciwienstwie do ich socjalistycznych/narodowo kuzynow
            faszytsow). To nie Kosciol niszczyl ludzi i kulture w XX wieku: to ludzie
            pokroju kwachow, cimoszkow (ojcowie obydwu byli ubeckimi zbrodniarzami)
            pastwili sie fizycznie i mentalnie nad ludzmi, ktorzy zadnej broni nie mieli
            poza wiara i Kosciolem. Dlatego raz jeszcze powtarzam: spadajcie komuchy na
            smietnik historii: to jedyne miejsce, ktore wam przystoi! A czy Bog te moja
            zlosc i ten moj gniew zrozumie? mysle, ze tak: jestem w koncu - jako Istota
            Najwyzsza - rozumny, i rozumie, ze kazdemu czlowiekowi przystoja emocje - nawet
            te negatywne -, wtedy, gdy depcze sie prawde, wolnosc i godnosc drugiego
            czlowieka. Mam prawo do takich osadow komun izmu i jego epigonow, bo sam
            jego "zbaczej misji" jestem ofiara. a co robie w niemczech? dziekuje temu
            panstwu, ze zechcialo mnie przyjac, kiedy prl, ludowe panstwo,
            panstwo "robotnikow i chlopow", panstwo kwachow i cimoszkow chcialo mnie
            brutalnie zgnoic i - dzieki Bogu - w ostaniej chwili udalo mi sie uciec. bylem
            juz wtedy na tyle madry, ze wiedzialem, ze o mnie zadne zachodnie media sie
            upomna: w koncu nie mieszkalem w warszawie, a tylko w gliwicach, i nie bylem
            michnikiemm bratem stalinowskiego zbrodniarza stefana, zawsze jakos tam lepiej
            tam traktowanego, niz "bydlo" na prowincji. tylko Kosciol mi pomogl, i tylko
            Kosciol ma prawo sie o tych czasach w sposob prawdziwy wypowiadac, a nie ktos,
            kto zatrudnia w redakcji takiego lajdaka jak maleszka, kto pije "brudzia" z
            urbanem i kiszczaka nazywa "czlowiekiem honoru" (a ponadto jezdzi do paryza
            reklamowac ksiazki jaruzela, i popija w paryskich knajpach z tym janczarem
            moskwy)
      • Gość: werter-6 Co ty robisz w Niemczech??? IP: *.aster.pl 27.08.05, 22:12
    • Gość: kuku- muku Igrzyska są potrzebne, szczególnie w weekend ! IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 22:16
      Czyż nie?
      • Gość: Leszek Kuku na muniu? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.08.05, 22:43
    • kozaczek3 Kapliczki i krzyż gwarantem naszej niepodległości! 27.08.05, 22:35
      Czarny liszaj nie zabija swej ofiary, tylko ssie, jest genetycznie inteligentny
      przez dwa tysiące lat udoskonalał się.
      Osiągnął swoje apogeum.
      Przez następne dwa lata u nas w Polsce będzie żarł, żarł, aż się usra.
      Prawica da mu wszystko.
      Za dwa lata 0,5% wzrostu gospodarczego.
      Bieda powszechna obudzi zmysły i relatywizm moralny.
      Masowa emigracja Katolików Polskich do kołchozowej Unii Europejskiej obudzi rozum tych, co wierzyli w upiory.
      Zacznie się dziać normalne logiczne i pozywistyczne myślenie.
      Amen
      • Gość: Leszek Nie pocieszaj sie kozaczku IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.08.05, 22:42
        Ty zgnijesz w ziemi, a Kosciol bedzie istnial. Na szczescie
        • kozaczek3 Nie zrozumiałeś mej wypowiedzi,to troska o Polskę! 27.08.05, 22:51
          Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Ty zgnijesz w ziemi, a Kosciol bedzie istnial. Na szczescie.
          Kościół tak, będzie jeszcze długo istniał w przeciwieństwie do Polskiego narodu wybranego przez Boga do cierpienia i zagłady.
          Amen
      • silesius.monachijski Re: Kapliczki i krzyż gwarantem naszej niepodległ 27.08.05, 22:45
        kozaczek3 napisał:

> Czarny liszaj nie zabija swej ofiary, tylko ssie, jest genetycznie
        inteligentny
        > przez dwa tysiące lat udoskonalał się.
        > Osiągnął swoje apogeum.
        > Przez następne dwa lata u nas w Polsce będzie żarł, żarł, aż się usra.
        > Prawica da mu wszystko.
        > Za dwa lata 0,5% wzrostu gospodarczego.
        > Bieda powszechna obudzi zmysły i relatywizm moralny.
        > Masowa emigracja Katolików Polskich do kołchozowej Unii Europejskiej obudzi
        roz
        > um tych, co wierzyli w upiory.
        > Zacznie się dziać normalne logiczne i pozywistyczne myślenie.
        > Amen
        .
        nie wierze, zeby bylp jeszcze co "zezrec". sekta czlowieka, chorego na "golen"
        juz wszytsko zdazyla "zezrec". Katolicy Polscy juz od dawna musieli emigroweac,
        bo czerwona sekta nie dawala im zyc. polec sobie do Toronto, pojedz do
        Missisaugi - na przyklad -, tam ue wzgledu na rzady czerwonej sekty doszlo do
        tego, ze polska parafia pod wezwaniem sw. Maksymiliana Kolbego ma
        zarejestrowanych 40 tys. czlonkow.
        • olanzapina Re: Kapliczki i krzyż gwarantem naszej niepodległ 27.08.05, 22:59
          do tych wszystkich wojujacych antykatolików - frustratów, dla ktorych kosciól
          katolicki i Papież sa źródlem wszelkiego zła na swiecie, a zwlaszcza ich
          osobistych porażek: pustego porfela, cieknacego sufitu i braku erekcji:

jak wam sie jakas tragedia w życiu przytrafi (czego nie życze) to w podskokach
          przylecicie do kosciola, prosic Boga o ratunek
          • kozaczek3 W dolnym zwieraczu mam wszystkich Bogów!!!!!!!!! 27.08.05, 23:13
            olanzapina napisała:

> do tych wszystkich wojujacych antykatolików - frustratów, dla ktorych kosciól
            > katolicki i Papież sa źródlem wszelkiego zła na swiecie, a zwlaszcza ich
            > osobistych porażek: pustego porfela, cieknacego sufitu i braku erekcji:
            >
            > jak wam sie jakas tragedia w życiu przytrafi (czego nie życze) to w podskokach
            > przylecicie do kosciola, prosic Boga o ratunek
            Do Kościoła nie polecę!!!!!!!!!
            Niby w czym miałby mi pomóc czarownik, po tragedii.
            Jak mi się zacznie chałupa palić, to chyba w niej pozostanę.
            Gadu gadu kij do zadu.
            Może wyskocze?
            Amen
            • Gość: silesius Re: W dolnym zwieraczu mam wszystkich Bogów!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.05, 23:38
              jak w tej plonacej chalupie zostaniesz, to pewnie jakis wierzacy katolik -
              strazak -cie uratuje. juz taka mamy nature: pomagamy i bladzacym; tylko nie
              godzimy sie na chamskie ataki (niczym nie zasluzone) pod adresem Kosciola. i
              nie ludz sie: jesli nie jestes "szycha", to zadna czerwona partia cie z odnia
              nie uratuje; to nie ich interes; im, jak zawsze: "wsio rawno"; tak nauczyli ich
              bolszewiccy glosiciele komunistycznej "dobrej nowiny". no chyba, ze
              jestes "ustawiony komuch"; wtedy jakas szansa na przezycia jest; ale gdybys
              podpadl, jak Papala, to na "cuda" nie licz
              • kozaczek3 Re: W dolnym zwieraczu mam wszystkich Bogów!!!!!! 28.08.05, 00:05
                Gość portalu: silesius napisał(a):

> jak w tej plonacej chalupie zostaniesz, to pewnie jakis wierzacy katolik -
                > strazak -cie uratuje. juz taka mamy nature: pomagamy i bladzacym; tylko nie
                > godzimy sie na chamskie ataki (niczym nie zasluzone) pod adresem Kosciola. i
                > nie ludz sie: jesli nie jestes "szycha", to zadna czerwona partia cie z odnia
                > nie uratuje; to nie ich interes; im, jak zawsze: "wsio rawno"; tak nauczyli ich
                >
                > bolszewiccy glosiciele komunistycznej "dobrej nowiny". no chyba, ze
                > jestes "ustawiony komuch"; wtedy jakas szansa na przezycia jest; ale gdybys
                > podpadl, jak Papala, to na "cuda" nie licz
                W dolnym zwieraczu mam wszystkich polityków.
                A zwłaszcza głośicieli wszelakich radosnych nowin.
                Jestem szczęśliwym ateistą. Więcej grzechów nie pamiętam.
                Amen.
        • kozaczek3 Konkordat wam zapewnia,że nażarta jest całaChlewni 27.08.05, 23:05
          silesius.monachijski napisał:

> kozaczek3 napisał:
          >
          > > Czarny liszaj nie zabija swej ofiary, tylko ssie, jest genetycznie
          > inteligentny
          > > przez dwa tysiące lat udoskonalał się.
          > > Osiągnął swoje apogeum.
          > > Przez następne dwa lata u nas w Polsce będzie żarł, żarł, aż się usra.
          > > Prawica da mu wszystko.
          > > Za dwa lata 0,5% wzrostu gospodarczego.
          > > Bieda powszechna obudzi zmysły i relatywizm moralny.
          > > Masowa emigracja Katolików Polskich do kołchozowej Unii Europejskiej obud
          > zi
          > roz
          > > um tych, co wierzyli w upiory.
          > > Zacznie się dziać normalne logiczne i pozywistyczne myślenie.
          > > Amen
          > .
          > nie wierze, zeby bylp jeszcze co "zezrec". sekta czlowieka, chorego na "golen"
          > juz wszytsko zdazyla "zezrec". Katolicy Polscy juz od dawna musieli emigroweac,
          >
          > bo czerwona sekta nie dawala im zyc. polec sobie do Toronto, pojedz do
          > Missisaugi - na przyklad -, tam ue wzgledu na rzady czerwonej sekty doszlo do
          > tego, ze polska parafia pod wezwaniem sw. Maksymiliana Kolbego ma
          > zarejestrowanych 40 tys. czlonkow.
          Tych 40 tysięcy to porażka czy sukces?.
          Mógł się do tego przyczynić!!
          Konkordat.
          Amen.

• Gość: spinoza W ND Rydzyka ani slowa o ingresie Dziwisza? IP: *.rmo.bellsouth.net 27.08.05, 23:01
      • Gość: kuku-muku Lękacie się wyrażnie... IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 23:12
        Nie spierajcie się. A jeśli Boga nie ma, to co?
        I dlaczego nigdy nie da jakiegoś znaku? Np. kto ma rację?
        • Gość: pablo Re: Lękacie się wyrażnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:24
          Bóg daje znaki tylko ty ich nie potrafisz odczytac.Poczytaj św.Tomasza z Akwinu
          a szczególnie jego dowody na istnienie Boga
          • Gość: kuku-ryku,muku Lękacie się wyrażnie.Dlaczego?Chodzi o piekło? IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 23:34
            Czytanie mi nie dziwne, papier jest cierpliwy a znaku jak nie było tak nie ma...
            Piekło to podobno już tylko stan świadomości!? Znaczy smoły się już nie gotuje?
            • Gość: pablo Re: Lękacie się wyrażnie.Dlaczego?Chodzi o piekł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:43
              Popierwsze jeżeli chce się odczytywać znaki od Boga to najpierw trzeba mieć
              wiarę i to bez znaczenia czy jest się katolikiem,protestantem czy prawosławnym.A
              twoja retoryka zalatuje komunizmem:Gagarin w kosmosie był i Boga nie widział
            • Gość: silesius Re: Lękacie się wyrażnie.Dlaczego?Chodzi o piekł IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.05, 23:44
              na ciebie to i smoly szkoda. lepiej zmieszac ja z asfaltem, to w Polsce
              przynajmniej lepsze drogi beda
          • Gość: silesius Re: Lękacie się wyrażnie... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.05, 23:43
            Pablo, czy Ty wierzysz, ze oni wiedza, kto to Tomasz z Akwinu? przeciez oni -
            poza bluzgami i inwektywami pod adresem Kosciola - nic w tej ich resztce
            szarych komorek nie maja. nie zrozumieja Cie, bo to wykracza poza ich horyzont
            poznawczy. oni czytali tylko lenina, stalina i przemowienia jaruzela i kwacha.
            to ich caly horyzont poznawczy
          • kozaczek3 Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!!!!!!! 27.08.05, 23:43
            Gość portalu: pablo napisał(a):

> Bóg daje znaki tylko ty ich nie potrafisz odczytac.Poczytaj św.Tomasza z Akwinu
            > a szczególnie jego dowody na istnienie Boga.

"Ciało męskie jest odbiciem duszy; kobiece-szatana."
            św. Augustyn (354-4300)
            D Kościoła.
            Amen.

• Gość: pablo Re: Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:44
              A może napiszesz co pisal Lenin
              • Gość: muniu-kuku Re: Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 23:49
                A Franciszek z Asyżu to podobno masochista, rzucał się na kolce różane
                i został świętym. Czy sadyści tez mają jakieś szanse?
                • Gość: miki- liki Lenin i św. Tomasz IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 23:53
                  Lenin bardzo przejmował się elektrycznością a Tomasz z Akwinu?
                • Gość: pablo Re: Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:53
                  Nie dosłuchałeś na religii.Kiedy św.Franciszek wszedł w te róże one w sposób
                  cudowny straciły kolce
                • Gość: silesius Re: Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.05, 23:53
                  tak, masz szanse, ze dobry psychiatra cie wyleczy
              • Gość: silesius Re: Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.05, 23:49
                oj kozaczek, ales glupi! nawet - co madrzejsi wspolczesni psycholodzy -
                powoluja die na "Wyznania" sw. Augustyna. Ty wyrwales jeden watek z kontekstu i
                chcesz triumfowab. biedny jestes. "dlaczegos biedny? bos glupi";
                • kozaczek3 Re: Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!! 27.08.05, 23:54
                  Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych.
                  Św. Tomasz z Akwinu (1225-1274)
                  D Kościoła rzymskokatolickiego
                  Amen.
                  • Gość: pablo Re: Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:58
                    Facet swoim stwierdzeniem że wszystkich Bogów masz w dolnym zwieraczu
                    eliminujesz z jakiej kolwiek dyskusji
                    • kozaczek3 Re: Święte myśli świętego Tomasza z Akwinu!!!!!!! 28.08.05, 00:09
                      Gość portalu: pablo napisał(a):

> Facet swoim stwierdzeniem że wszystkich Bogów masz w dolnym zwieraczu
                      > eliminujesz z jakiej kolwiek dyskusji
                      Uzasadnij!!
                      Albo przekonaj!!!
                      Niech będzie pochylony.
                      Lubię cię!!
                      Amen.
                • Gość: kuku Oh Pablo, Oh Silesius - znaku dalej nie ma... IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 23:57
                  Czy Anioły mają płeć i jaką?
                  • Gość: pablo Re: Oh Pablo, Oh Silesius - znaku dalej nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:59
                    Nudzisz facet.
                    • Gość: miku Re: Oh Pablo, Oh Silesius - znaku dalej nie ma... IP: *.net.autocom.pl 28.08.05, 00:06
                      Amen?
                      • Gość: pablo Re: Oh Pablo, Oh Silesius - znaku dalej nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:13
                        Ty jesteś znakiem chociazby to że zyjesz
                        • Gość: silesius Re: Oh Pablo, Oh Silesius - znaku dalej nie ma... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.08.05, 00:28
                          Jak to slusznie powiedziano w ewangelicznej przypowiesci o bogaczu i lazarzu:
                          kiedy bogacz prosi o poslanie prorokow i swiadkow do swoim krewnych, aby i oni
                          nie byli zatraceni, jak on, otrzymuje - bardzo wedlug mnie sluszna - odpowiedz:
                          im i prorocy nie pomoga. taka jest wasza dola, wszyscy obroncy kwachowo-
                          cimoszkowatego ladu; wam juz nic nie pomoze; nawet te wasze wulgarne i chamskie
                          ataki na Kosciol i ks. arcybiskupa Dziwisza; przypomnijcie sobie los Judasza (a
                          moze i wasz wlasny) z filmu Gibsona o Jezusie; zadnej innej przyszlosci dla was
                          nie widze.
    • kozaczek3 Jeszcze jedna święta i świtna myśl świętego Krk 28.08.05, 00:23
      Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80.
      Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów.
      Św. Tomasz z Akwinu
      D Kościoła rzymskokatolickiego.
      Amen
      • Gość: silesius Re: Jeszcze jedna święta i świtna myśl świętego K IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.08.05, 00:35
        podaj dokladny cytat po lacinie, ze wszystkimi odnosnikami do zrodla (ktora
        summa Tomaszowa, ktory rozdzial, itd.); dopiero wtedy bedzie mialo sens z toba
        rozmawiac; bez cytatu lacinskiego (sw.Tomasz pisal po lacinie, a nie
        wulgarnym "nowopolskim"), i bez dokladnych odniesien do zrodel, traktuje twoje
        wypowiedzi, jak zwyczajny paszkwil "faktow i mitow", albo i innych
        urbanowskich "nie"; podaj mi, w ktorym miejscu, i jak po lacienie Tomasz to
        ujal; inaczej to jestes dla mnie nie kozak, nie kozaczek, ale bardzo cienki
        bolek; argumentujesz podobnie, jak to czynila helena michnikowa, matka
        milosciwie nam panujacego naczelnego gw
      • 1normalnyczlowiek Re: Jeszcze jedna święta i świtna myśl świętego K 28.08.05, 00:56
        kozaczek3 napisał:

> Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80.
        > Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych w
        > iatrów.
        >
        > Św. Tomasz z Akwinu
        >
        > D Kościoła rzymskokatolickiego.
        > Amen
        @@@Głupota w najczystszej postaci drzemie w tej osóbce. Nie wyplenisz jej, bo
        stanowi istotę tej osobowości, jeśli usuniesz głupotę nie zostanie już nic@@@

>>>>>1ncz : Zasłużyłeś na bajeczkę na dobranoc. Poprzednio ją przeczytałeś, ale
        zbyt krótko pamiętałeś.<<<<<
        • kozaczek3 Re: Jeszcze jedna święta i świtna myśl świętego K 28.08.05, 01:00
          Przepraszam, nie jest to moja myśl.
          Tylko świętego Tomasza z Akwinu.
          Do niego należy kierować złośliwe uwagi.
          Amen
    • kozaczek3 Ratujcie dusze upadłą,podajcie dłoń ateiście szczę 28.08.05, 00:34
      liwemu. usciśnijcie tę dłoń.
      Dziękuję za wyrazy poparcia.
      Przepraszam że, mimo Boga jestem człowiekiem spełnionym i szczęśliwym.
      Amen
      • 1normalnyczlowiek Re: Ratujcie dusze upadłą,podajcie dłoń ateiście 28.08.05, 01:04
        kozaczek3 napisał:

> liwemu. usciśnijcie tę dłoń.
        > Dziękuję za wyrazy poparcia.
        > Przepraszam że, mimo Boga jestem człowiekiem spełnionym i szczęśliwym.
        > Amen

>>>>>1ncz : Mimo Boga, mimo Mamy, mimo Taty. Jesteś potrójną sierotką. Wydaje Ci
        się, że jesteś szczęśliwy. Ale nie trać nadziei.<<<<<
        • kozaczek3 Świr co naKrzyżu wisiał nie będzie mnie pouczał!!! 28.08.05, 01:24

> kozaczek3 napisał:
          >
          > > liwemu. usciśnijcie tę dłoń.
          > > Dziękuję za wyrazy poparcia.
          > > Przepraszam że, mimo Boga jestem człowiekiem spełnionym i szczęśliwym.
          > > Amen
          >
          > >>>>>1ncz : Mimo Boga, mimo Mamy, mimo Taty. Jesteś potrójn
          > ą sierotką. Wydaje Ci
          > się, że jesteś szczęśliwy. Ale nie trać nadziei.<<<<<
          Ty wiesz,że to moje złudzenia!!
          Mame kocham ponad wszystko.
          Ojca również.
          To oni swoją miłością wydali mnie na świat.
          A jakiś świr co na krzyżu wisiał, nie będzie mnie pouczał
          Amen.
          • silesius.monachijski Re: Świr co naKrzyżu wisiał nie będzie mnie poucz 28.08.05, 01:30
            kozaczek3 napisał:

> 1normalnyczlowiek napisał:
            >
            > > kozaczek3 napisał:
            > >
            > > > liwemu. usciśnijcie tę dłoń.
            > > > Dziękuję za wyrazy poparcia.
            > > > Przepraszam że, mimo Boga jestem człowiekiem spełnionym i szczęśliw
            > ym.
            > > > Amen
            > >
            > > >>>>>1ncz : Mimo Boga, mimo Mamy, mimo Taty. Jesteś p
            > otrójn
            > > ą sierotką. Wydaje Ci
            > > się, że jesteś szczęśliwy. Ale nie trać nadziei.<<<<<
            >
            > Ty wiesz,że to moje złudzenia!!
            > Mame kocham ponad wszystko.
            > Ojca również.
            > To oni swoją miłością wydali mnie na świat.
            > A jakiś świr co na krzyżu wisiał, nie będzie mnie pouczał
            > Amen.
            .
            wiesz kozaczek, poloz sie spac, i naciesz sie mama i tata; zal mi cie; do tej
            pory nie odpowiedziales na moje zapytania o cytaty po lacinie i zrodla; "swir
            na krzyzu"? obys ty zadnego krzyza w zyciu niesc nie musial; naprawde;
            najwiekszemu wrogowi tego nie zycze; prawda: moze wtedy bys cos zrozumial; ale
            nie widze zadnego promyka nadziei, zebys ty cokolwiek byl w stanie zrozumiec;
            zabraklo szarych komorek (albo zabil je alkohol); i tak sie pewnie za ciebie
            pomodle; szkoda mi cie; uwierz czlowieku: juz przegrales swoje zycie, a bedzie
            tylko jeszcze gorzej
            • kozaczek3 Re: Świr co naKrzyżu wisiał nie będzie mnie poucz 28.08.05, 01:48

> kozaczek3 napisał:
              >
              > > 1normalnyczlowiek napisał:
              > >
              > > > kozaczek3 napisał:
              > > >
              > > > > liwemu. usciśnijcie tę dłoń.
              > > > > Dziękuję za wyrazy poparcia.
              > > > > Przepraszam że, mimo Boga jestem człowiekiem spełnionym i szc
              > zęśliw
              > > ym.
              > > > > Amen
              > > >
              > > > >>>>>1ncz : Mimo Boga, mimo Mamy, mimo Taty. Je
              > steś p
              > > otrójn
              > > > ą sierotką. Wydaje Ci
              > > > się, że jesteś szczęśliwy. Ale nie trać nadziei.<<<<
              > ;<
              > >
              > > Ty wiesz,że to moje złudzenia!!
              > > Mame kocham ponad wszystko.
              > > Ojca również.
              > > To oni swoją miłością wydali mnie na świat.
              > > A jakiś świr co na krzyżu wisiał, nie będzie mnie pouczał
              > > Amen.
              > .
              > wiesz kozaczek, poloz sie spac, i naciesz sie mama i tata; zal mi cie; do tej
              > pory nie odpowiedziales na moje zapytania o cytaty po lacinie i zrodla; "swir
              > na krzyzu"? obys ty zadnego krzyza w zyciu niesc nie musial; naprawde;
              > najwiekszemu wrogowi tego nie zycze; prawda: moze wtedy bys cos zrozumial; ale
              > nie widze zadnego promyka nadziei, zebys ty cokolwiek byl w stanie zrozumiec;
              > zabraklo szarych komorek (albo zabil je alkohol); i tak sie pewnie za ciebie
              > pomodle; szkoda mi cie; uwierz czlowieku: juz przegrales swoje zycie, a bedzie
              > tylko jeszcze gorzej
              "uwierz czlowieku: juz przegrales swoje zycie, a bedzie "
              Co ty mi walisz takie farmazony.
              Ja mam 60 lat i ty mi mówisz że przegrałem swoje życie.
              Ja jestem człowiekiem szczęśliwym i przede wszystkim dlatego że kochałem kobietę z krwi i kości, wiem że ona też mnie kochała.
              Jakiś palant na krzyżu mnie interesuje tylko formalnie.
              Amen
              • silesius.monachijski Re: Świr co naKrzyżu wisiał nie będzie mnie poucz 28.08.05, 01:53
                kozaczek3 napisał:

> silesius.monachijski napisał:
                >
                > > kozaczek3 napisał:
                > >
                > > > 1normalnyczlowiek napisał:
                > > >
                > > > > kozaczek3 napisał:
                > > > >
                > > > > > liwemu. usciśnijcie tę dłoń.
                > > > > > Dziękuję za wyrazy poparcia.
                > > > > > Przepraszam że, mimo Boga jestem człowiekiem spełnionym
                > i szc
                > > zęśliw
                > > > ym.
                > > > > > Amen
                > > > >
                > > > > >>>>>1ncz : Mimo Boga, mimo Mamy, mimo Ta
                > ty. Je
                > > steś p
                > > > otrójn
                > > > > ą sierotką. Wydaje Ci
                > > > > się, że jesteś szczęśliwy. Ale nie trać nadziei.<<
                > 0;<
                > > ;<
                > > >
                > > > Ty wiesz,że to moje złudzenia!!
                > > > Mame kocham ponad wszystko.
                > > > Ojca również.
                > > > To oni swoją miłością wydali mnie na świat.
                > > > A jakiś świr co na krzyżu wisiał, nie będzie mnie pouczał
                > > > Amen.
                > > .
                > > wiesz kozaczek, poloz sie spac, i naciesz sie mama i tata; zal mi cie; do
                > tej
                > > pory nie odpowiedziales na moje zapytania o cytaty po lacinie i zrodla; "
                > swir
                > > na krzyzu"? obys ty zadnego krzyza w zyciu niesc nie musial; naprawde;
                > > najwiekszemu wrogowi tego nie zycze; prawda: moze wtedy bys cos zrozumial
                > ; ale
                > > nie widze zadnego promyka nadziei, zebys ty cokolwiek byl w stanie zrozum
                > iec;
                > > zabraklo szarych komorek (albo zabil je alkohol); i tak sie pewnie za cie
                > bie
                > > pomodle; szkoda mi cie; uwierz czlowieku: juz przegrales swoje zycie, a b
                > edzie
                > > tylko jeszcze gorzej
                > "uwierz czlowieku: juz przegrales swoje zycie, a bedzie "
                > Co ty mi walisz takie farmazony.
                > Ja mam 60 lat i ty mi mówisz że przegrałem swoje życie.
                > Ja jestem człowiekiem szczęśliwym i przede wszystkim dlatego że kochałem
                kobiet
                > ę z krwi i kości, wiem że ona też mnie kochała.
                > Jakiś palant na krzyżu mnie interesuje tylko formalnie.
                > Amen
                .
                a cytaty kozaczek? 60 lat nie uprawnia do falsyfikowania wypowiedzi sw.
                Augustyna z Hippony i u sw. Tomasza z Akwinu; skoro "stuknela" ci 60-tka, to
                pojrzewam, ze nauczyles sie tego na WUML-u ("wyzszy uniwersytet marksizmu
                leninizmu"); ta atmosfera, i taka ideologia "pachna" mi twoje "wywody";
                • kozaczek3 Świr co naKrzyżu wisiał nie będzie mnie pouczał 28.08.05, 02:02
                  W ogóle nie interesuje mnie twoje mniemanie.
                  Jeszcze raz powtarzam na cały świat.
                  Jestem szczęśliwym ateistą.
                  więcej grzechów nie pamiętam.
                  Amen.
    • silesius.monachijski do kozaczka 28.08.05, 01:01
      jak sie spodziewalem, cala "wiedza" kozaczka sprowasza sie do cytowania
      zwulgaryzowanych w polskiej "nowomowie" "tlumaczen" (pewnie z "mitow i
      argumentow" czy tez "nie"); a przeciez ani sw. Augustyn z Hippony, anie sw.
      Tomasz z Akwinu w takim pzpr-owskim jezyku nie pisali.
      Glupota kozaczka et cohortes nie zna granic
      c.b.d.u. (co bylo do udowodnienia)
    • silesius.monachijski kozaczku! cytaty - po lacinie - i zrodla 28.08.05, 01:03
      inaczej: cienias jestes, i tyle
      • Gość: wata Re: kozaczku! cytaty - po lacinie - i zrodla IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.08.05, 01:43
        silesius, jaki ty glupi jesteś o matko kochana
        niech bozia ma cię w swojej opiece

mam do ciebie pytanie, co sprawilo że jesteś katolikiem? jego historia?
        • silesius.monachijski Re: kozaczku! cytaty - po lacinie - i zrodla 28.08.05, 01:47
          Gość portalu: wata napisał(a):

> silesius, jaki ty glupi jesteś o matko kochana
          > niech bozia ma cię w swojej opiece
          >
          > mam do ciebie pytanie, co sprawilo że jesteś katolikiem? jego historia?
          .
          cytaty!! a reszte twojej - pozal sie Boze - "wypowiedzi" niech okryje
          milczenie; idz lepiej spac
        • 1normalnyczlowiek Re: kozaczku! cytaty - po lacinie - i zrodla 28.08.05, 02:04
          Gość portalu: wata napisał(a):

> silesius, jaki ty glupi jesteś o matko kochana
          > niech bozia ma cię w swojej opiece
          >
          > mam do ciebie pytanie, co sprawilo że jesteś katolikiem? jego historia?
          @@@Głupota w najczystszej postaci drzemie w tej osóbce. Nie wyplenisz jej, bo
          stanowi istotę tej osobowości, jeśli usuniesz głupotę nie zostanie już nic@@@
    • kozaczek3 Św Tomasz z Akwinu Doktorem Kościoła Katolickiego 28.08.05, 01:54
      Kobiety są błędem natury; z tym ich nadmiarem wilgoci, temperaturą ciała świadczącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu są rodzajem kalekiego, chybionego, nieudanego mężczyzny.
      św. Tomasz z Akwinu (1225-1274)
      D Kościoła rzymskokatolickiego
      Niech żyje pedalstwo w Krk.
      Amen.
      • silesius.monachijski Re: Św Tomasz z Akwinu Doktorem Kościoła Katolick 28.08.05, 02:09
        kozaczek3 napisał:

> Kobiety są błędem natury; z tym ich nadmiarem wilgoci, temperaturą ciała
        świadc
        > zącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu są rodzajem kalekiego, chybionego,
        nie
        > udanego mężczyzny.
        >
        ś
        > w. Tomasz z Akwinu (1225-1274)
        >

> D Kościoła rzymskokatolickiego
        > Niech żyje pedalstwo w Krk.
        > Amen.
        .
        znow cytujesz starcze swoje przypomnienia z wykladow na wuml-u ("wyzszy
        uniwersytet marksizmu-leninizmu"); znow nie podajesz zrodel lacinskich; w
        ktorej summie sw.Tomasz to napisal? (czytalem ostanio tekst francuskiej
        dominikanki - z podaniem oryginalnych wypowiedzi sw. Tomasza po lacinie, jak
        bardzo cenil kobiety); Podaj w koncu - i to bardzo doladnie czesc Summy
        (teologicznej czy filozoficznej?); nie podajesz rozdzialu, ani tez konkretnej
        kwestii; sw. Tomasz byl bardzo racjonalny - stosowal logike Arystotelesa - i
        wszytsko w jego pismach jest uporzadkowane; a ty? 60-letni,
        komunizmem "zmiekczony" starcze"? tylko insynuacje; nedzny jestes; to juz od
        dawna wiedzialem; teraz sam to potwierdziles; powiem ci kozaczku w jezyku
        polskiej mlodziezowej nowowmowy: cienias jestes!!!
      • 1normalnyczlowiek Re: Św Tomasz z Akwinu Doktorem Kościoła Katolick 28.08.05, 02:09
        kozaczek3 napisał:

> Kobiety są błędem natury; z tym ich nadmiarem wilgoci, temperaturą ciała świadc
        > zącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu są rodzajem kalekiego, chybionego, nie
        > udanego mężczyzny.
        > ś
        > w. Tomasz z Akwinu (1225-1274)
        >
        > D Kościoła rzymskokatolickiego
        > Niech żyje pedalstwo w Krk.
        > Amen.

>>>>>1ncz : To nie było o kobiecie i mężczyźnie. Tomasz z Akwinu przewidział, że
        Ty się kiedyś pojawisz.<<<<<
        • kozaczek3 Doktor Kościoła Katolickiego popiera Gejów!!!!! 28.08.05, 02:23

> kozaczek3 napisał:
          >
          > > Kobiety są błędem natury; z tym ich nadmiarem wilgoci, temperaturą ciała
          > świadc
          > > zącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu są rodzajem kalekiego, chybioneg
          > o, nie
          > > udanego mężczyzny.
          > >
          > ś
          > > w. Tomasz z Akwinu (1225-1274)
          > >
          >
          > > D Kościoła rzymskokatolickiego
          > > Niech żyje pedalstwo w Krk.
          > > Amen.
          >
          > >>>>>1ncz : To nie było o kobiecie i mężczyźnie. Tomasz z A
          > kwinu przewidział, że
          > Ty się kiedyś pojawisz.<<<<<
          I zobacz miał rację.
          Pojawiłem się.
          Ale nie zgadzam się z jego wypowiedziami o kobietach.
          Kobiety dały mi szczęscie!!!!!!!!!!!!!!
          Bóg nie !!!!!!!!!!!!
          Leje na każdego Boga ciepłym moczem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Amen.
    • kozaczek3 Plemnik kapłana jest święty nawet w kiszce stolcow 28.08.05, 02:27
      Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80.
      Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów.
      Św. Tomasz z Akwinu
      D Kościoła rzymskokatolickiego.
      Amen
      • silesius.monachijski Re: Plemnik kapłana jest święty nawet w kiszce st 28.08.05, 02:34
        kozaczek3 napisał:

> Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80.
        > Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych
        w
        > iatrów.
        >

> Św. Tomasz z Akwinu
        >

> D Kościoła rzymskokatolickiego.
        > Amen
        .
        im wiecej kozaczek chleje, tym wieksze glupoty wypisuje; a cytatow brak; prosze
        o rezerwacje lozka na psychiatrii w Kobierzynie pod krakowem; tam moze cos na
        starcza "uwiedlosc umyslu" poradza; te "ocyganione cytaty" ze sw. Tomasza, to
        kolejny dowod na uwiad starczy umyslowy kozaczka; zadnych konkretnych odniesien
        zrodlowych, tylko "bluzgi", stara komunistyczna dobra szkola; niech lenin ze
        stalinem cie kozaczku prowadza; az do koncowgo zatracenia; upadniesz, tak jak
        komunizm upadl, i jego tworcy;
        .
        pust wsiegda budiet sonce!!!
        • kozaczek3 Silesiusiku nie zamierzam dać ci kawe na ławe 28.08.05, 02:43
          Twoja sprawa komu wierzysz.
          "Świety" "świety" Bóg nadęty.
          Chyba pojmiesz tę myśl.
          Amen.
          • silesius.monachijski Re: Silesiusiku nie zamierzam dać ci kawe na ławe 28.08.05, 02:51
            kozaczek3 napisał:

> Twoja sprawa komu wierzysz.
            > "Świety" "świety" Bóg nadęty.
            > Chyba pojmiesz tę myśl.
            > Amen.
            .
            A gdzie oryginalne cytaty ze sw. Augustyna i sw. Tomasza, starczy klamco?
            .
            pust wsiegda budiet sonce
    • kozaczek3 Księża też bywaja madrzy i odważni!!!!!!!!! 28.08.05, 02:36
      "Winniśmy wdzięczni być wielkim umysłom
      niweczącym przesądy. (...) rzadkimi są
      ludzie nie ulegający urojeniom panującym
      współcześnie i mający odwagę spojrzeć w
      oblicze prawdy, przed którą korzy się hołota"
      Anatol France, Poglądy księdza H. Coignarda
      Amen.
      • silesius.monachijski Re: Księża też bywaja madrzy i odważni!!!!!!!!! 28.08.05, 02:49
        kozaczek3 napisał:

> "Winniśmy wdzięczni być wielkim umysłom
        > niweczącym przesądy. (...) rzadkimi są
        > ludzie nie ulegający urojeniom panującym
        > współcześnie i mający odwagę spojrzeć w
        > oblicze prawdy, przed którą korzy się hołota"
        > Anatol France, Poglądy księdza H. Coignarda
        > Amen.
        .
        pan anatol france (pseudonim) korzacy sie przed pogladami paryskich burdelmam
        konca XIX wieku.
        .
        pust wsiegda budiet sonce!!
        • kozaczek3 Ten ksiądz ci nie pasuje?Odpowiedz!!! 28.08.05, 02:53

> kozaczek3 napisał:
          >
          > > "Winniśmy wdzięczni być wielkim umysłom
          > > niweczącym przesądy. (...) rzadkimi są
          > > ludzie nie ulegający urojeniom panującym
          > > współcześnie i mający odwagę spojrzeć w
          > > oblicze prawdy, przed którą korzy się hołota"
          > > Anatol France, Poglądy księdza H. Coignarda
          > > Amen.
          > .
          > pan anatol france (pseudonim) korzacy sie przed pogladami paryskich burdelmam
          > konca XIX wieku.
          > .
          > pust wsiegda budiet sonce!!
          • silesius.monachijski Re: Ten ksiądz ci nie pasuje?Odpowiedz!!! 28.08.05, 03:05
            kozaczek3 napisał:

> silesius.monachijski napisał:
            >
            > > kozaczek3 napisał:
            > >
            > > > "Winniśmy wdzięczni być wielkim umysłom
            > > > niweczącym przesądy. (...) rzadkimi są
            > > > ludzie nie ulegający urojeniom panującym
            > > > współcześnie i mający odwagę spojrzeć w
            > > > oblicze prawdy, przed którą korzy się hołota"
            > > > Anatol France, Poglądy księdza H. Coignarda
            > > > Amen.
            > > .
            > > pan anatol france (pseudonim) korzacy sie przed pogladami paryskich burde
            > lmam
            > > konca XIX wieku.
            > > .
            > > pust wsiegda budiet sonce!!
            .
            nic ci nie odpowiem; szkoda z toba dyskusji, mierny interlokutorze; najpierw ty
            podasz mi oryginalne cytaty ze sw. Augustyna i ze sw. Tomasza; znam obydwu
            autorow, ktorych czytalem po lacinie; jestes naprawde "cienias" starcze, i czas
            odejsc w "kraine wiecznych lowow lenina, stalina i brezniewa", a nie tutaj gebe
            drzec; od poczatku podejrzewalem, ze grasz nieczystymi kartami; ale: zeby az
            tak sie upodlic; no coz: tylko tworki, albo kobierzyn ci pozostaly, biedny
            cieniasie; jak to my mlodzi spiewalismy kiedys (za waszyh dobrych "komuszych"
            czasow): "wpadla mi do sedesu legita zms-u, wpadla mi do rosolu, legita
            komsomolu"); ty jestes niemuzykalny, to i do konca swoich dni pozostaniesz
            leninowi wierny
            .
            PS: a co do goscia, ktory - pewnie tez komunista - pytal, co robie w
            niemczech? np ostatnio pomoglem w zalatwieniu powaznej operacji dziewczynie po
            wypadku samochodowym w Polsce, ktorej grozila bezwladnosc konczycn gornych i
            dolnych; dzieki Bogu (a nie leninowi, ani kwachowi) wszystko sie udalo; i to
            mnie naprawde baaaardzo cieszy!!
    • kozaczek3 Myśli Giordano Bruno! 28.08.05, 03:00
      Kto chce w prawidłowy sposób rozumować powinien umieć się odzwyczaić od przyjmowania czegokolwiek na wiarę.
      Przyzwyczajenie się do wierzenia jest największą przeszkodą poznania
      Amen.
      • silesius.monachijski Re: Myśli Giordano Bruno! 28.08.05, 03:20
        kozaczek3 napisał:

> Kto chce w prawidłowy sposób rozumować powinien umieć się odzwyczaić od
        przyjmo
        > wania czegokolwiek na wiarę.
        > Przyzwyczajenie się do wierzenia jest największą przeszkodą poznania
        > Amen.
        .
        to dlaczego slepo wierzysz komuchom? giordano bruno? ilu ludzi zniszczyla
        inkwizycja, a ilu twoja - starcze - wyrocznia pzpr? a cytaty? ciagle sie
        slinisz, stary biedaczku, a juz nic nowego z siebie wypluc nie jestes w stanie?
        moze ty rakowski jestes? albo passent? albo i sam urban? (nie, ten to chyba
        troche starszy klamczuch jest; dluzej w zawodzie goebbelsa)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka