Dodaj do ulubionych

22 krakowskich lekarzy nie rozpoznało zawału

• Gość: Deimosek Bledna diagnoza. IP: *.itam.zabrze.pl 15.09.05, 11:32
      Ja prawie rok biegalem po specjalistach roznych i nikt nie stwierdzil u mnie
      tzw. kolegenozy. Internista wyslal mnie do psychiatry z nerwica. A potem
      trafilem do super reumatolog i ona postawila diagnoze i mnie leczy i dzieki niej
      zyje. A ze 20 "specjalistow" myslalo ze to "zmeczenie" i moze depresja. Kpina.
      • borrus Polscy lekarze to mistrzowie swiata 15.09.05, 11:46
        Po ciężarze i szeleście banknotów bezbłędnie rozpoznają kwotę jaka sie
        znajduje w zamkniętej kopercie. Czapki z głowy, amatorzy. Co zdrowi byście
        chcieli być? a kto ma sie zrzucać na basen z podgrzewaną wodą dla szlachetnego
        pieska pana ordynatora?
      • mrug Re: Bledna diagnoza. 15.09.05, 11:50
        Tzw. kolagenozy...
        Małe pytanie, a kto Cię skierował do tej pani reumatolog?
        A kolagenozy trudno rozpoznać...
    • Gość: LEO Ach CI lekarze IP: *.elmak.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:52
      Jeśli komuś coś dolega nie można opierać się na diagnozie jednego lekarza,
      ponieważ może być to zgubne dla pacjęta :-( . Znam to z własnego doświadczenia.
      Moje dziecko po lekkim przeziębieniu trafiło do szpitala z zapaleniem płuc.Po
      przeziębieniu był trzy razy kontroli u lekarza rodzinnego a później u jeszcze
      innego. Dopiero trzeci lekarz strzerdził, że dziecko zostało niedoleczone i
      wymaga opieki szpitalnej. Poprzedni lekarze trzerdzili jednoznacznie, że dziecko
      zdrowe i kaszelek SAM mu przejdzie (co za idioci!!).
    • Gość: lekarz I kontaktu Typowo polska sytuacja -lecazenie u latwo dostepne IP: 131.165.141.* 15.09.05, 11:53
      Bardzxo latwy dostep do specjalisty. A specjalizacja jest bardzo waska
      • Gość: gosc Re: Typowo polska sytuacja -lecazenie u latwo dos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:11
        szkoda ze nie wiecie jakie kwalifikacje maja polscy psychiatrzy i ile powaznych
        b ledow lekarskich jest popelnianych leczcie jakiekolwiek schorzenie u dziecka
    • Gość: wieniec na droge 22 do zwolnienia ALBO niech jada zagranice 'leczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:02
      za dollary lub euro, wspolczuje tym gosciom z Europy ((( dostan polskiego
      lekarza to cie wykonczy
    • Gość: znajoma rozpoznanie zawału IP: *.mofnet.gov.pl 15.09.05, 12:08
      Jest to możliwe,że nie rozpozna sie zawału. Moja znajoma, sama bedąc lekarzem ,
      podczas bólu spowodowanego zawałem wmawiała innym lekarzom, że to kamienie w
      pęcherzyku żołciowym, az przyszedł inny lekarz, którego nie zdążyła zasugerować
      co Jej jest i karetką z jednego szpitala pojechała do drugirgo na koronografię,
      która uratowała Jej życie. EKG zrobione przeddzień zawału niczego nie
      wskazywało, a bóle były nietypowe. Onkolog i ortopeda skupia sie na swojej
      specjalizacji i wyklucza choroby danej specjalizacji. Organizm ludzki jest
      bardzo skomplikowany, a pelna diagnostyka jest bardzo kosztowna.
      W Warszawie, np. na koronografię czeka sie do 10-ciu miesięcy
    • grenzik idę do lekarza... 15.09.05, 12:13
      ciekawe, bo też miewam takie dośc dziwne bóle w górnych częściach ciała
    • Gość: Imbecyl Oddział IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.05, 12:23
      Jeśli ten pacjent leżał na oddziale onkologicznym, to prowadził go jeden lub
      może 3 lekarzy plus jeden ordynator. Cała reszta to lekarze, którzy pszyszli tam
      na konsultacje: ortopedzi, neurolodzy itd, po to by wykluczyć objawy ze swojego
      obszaru specjalizacji. Nie można więc mówić , że 22 lekarzy upierało się ,że to
      rak, pewnie 15 z nich widziło pacjenta 5 min. i zleciło jakieś dodatkowe
      badania, lub w swoim zakresie nie mogło nic stwierdzić i taką dało odpowiedź.
    • at_work Szkoda słów 15.09.05, 12:36
      Nawet już psów nie będę na nich wieszał, bo szkoda zwierzaków...

_
      Pies, czyli kto?
    • Gość: magdzik Nie tylko Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:36
      Ja leczyłam się w Warszawie. Może nie 22, ale co najmniej 10 lekarzy
      stwierdziło u mnie nowotwór (oczywiście po wykonaniu wszelkich badań typu
      rezonans magnetyczny, tomografia komputerowa, itd), który podczas biopsji
      okazał się ropnym zapaleniem. Od pierwszych bóli do ostatniej operacji upłynął
      rok. Ten pan i tak miał szczęście, że trwało to "tylko" 3 tygodnie.
      • Gość: jinx Re: Nie tylko Kraków IP: *.dial.tiscali.nl 15.09.05, 12:43
        Zgadzam sie z tym.Najrzadziej myla sie patolodzy podczas sekcji zwlok-choc tez
        im sie to zdarza.
      • Gość: ja Re: Nie tylko Kraków IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.05, 13:34
        Po kilku latach bycia lekarzem i zadawania się z takimi ludźmi i tymi wszystkimi
        absurdami to się człowiekowi odechciewa wszystkiego....
    • Gość: warszawianka konowały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:39
      Mój mąż 9 lat temu z bólem w klatce zgłosił się o godz.10.00 do profesora
      kardiologa ( w jednej z warszawskich spółdzielni) który to profesor przez
      godzinę wypytywał go o wysypki z dzieciństwa ( robiąc tzw. wywiad lekarski),
      zalecił schudnięcie, skierował na badanie ekg i wyznaczył wizytę za
      tydzień.Zawał rozpoznała pielęgniarka robiąc badanie ekg o 17.00. Gdy mąż
      został przewieziony do szpitala okazało sie, że ma rozległy zawał, na skutek
      którego 1/3 serca bezpowrotnie jest martwa. Na szczęście nie była mu pisana
      śmierć.
      • Gość: hmm Re: konowały IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.05, 20:21
        niezle te pielegniarki w naszej stolicy.
    • Gość: weksel Tych 22 to napewno imią rozróżnić 50 od 100zł., gr IP: *.crowley.pl 15.09.05, 12:43
      grubą kopertę od chudej no w końcu ma się to wyczucie w paluszkach ;)
    • kleofas13 Psychiatra przyjechał do zawału 15.09.05, 12:49
      Psychiatra przyjechał do moejgo męża, kiedy wezwałam w nocy pogotowie
      podejrzewająć zawał. Przyjechał i kazał zapłacić za nieuzasadnione wezwanie
      karetki 100 zł (to było 5 lat temu). Rano zawiozłam męża do szpitala, gdzie
      dostał kolejnego (w nocy był pierwszy) zawału, ponieważ leczenie było
      utrudnione z powodu zbyt późnego zgłoszenia się do lekarza. Nic dodać nic ująć.
    • Gość: xxl jak zwykle zjechać lekarzy... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.09.05, 12:49
      Nie bronię nikogo, ale po pierwsze były to objawy nietypowe, a po drugie
      pacjent chorował wcześniej na raka prostaty, a podstawowym miejscem wprzerzutów
      w raku stercza są kości a więc charakterustyczne bóle kostne. Także ostrożnie z
      tymi zarzutami...
      • Gość: Przerzuty ta...a jak by miał przerzuty... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.05, 13:20
        to by powiedzieli ,że 23 lekarzy leczyło wieńcówkę a facet miał dawno
        przerzuty...ah lepiej się zająć mechaniką samochodową...
      • Gość: egon krenz Re: jak zwykle zjechać lekarzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:20
        no wlasnie czemu 22 skoro jak byl na konsultacji u takiego czy innego np
        ortopedy to ortopeda nie ma rozpoznac zawalu tylko starac sie wykluczyc
        przyczyny ortopedyczne,czyz nie? tym bardziej ze jak napisali zmian w ekg nie
        bylo! wiec co ortopeda sam mial zrobic ta koronarografie? pewnie powiedzial ze
        zmian w kosciach nie widzi i czesc wiec czemu jest on i inni wliczeni w to
        rozpoznanie.bez sensu.mam takie wrazenie ze artykul jest napisany i tym
        bardziej zatyulowany tak aby zrobic sensacje.
    • Gość: argin studenci medycyny nierzako lepsi od dyplomowanych IP: *.kempton.payplan / *.in-addr.btopenworld.com 15.09.05, 13:02
      czy nie wydaje sie wam ze studenci medycyny czasem lepiej wiedza co czlowiekowi
      dolego niz lekarze z dlugoletnim stazem?
      moze dlatego ze kuja nocami i sa na biezaco z wiedza medyczna zas "starzy
      doktorzy" mysla ze wiecej juz nie mozna sie nauczyc i ich wiedza jest
      wystarczajaca!
      przepraszam za bledy
      pozdrawiam
    • Gość: ja 23 dni, 23 lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:10
      jak lekarz ma go wyleczyć jeśli facet żąda cudu - "natychmiastowego wyzdrowienia"?
      wiele chorób wymaga długiego rozpoznania lub badań
      ale facet wolał codziennie chodzić do kogoś innego, zamiast wrócić do lekarza i powiedzieć mu doktorze chyba to nie to: szukaj pan innej przyczyny
      dobrze, że gość przeżył - niektórzy takie codziennne zmiany lekarza przypłacili życiem
    • Gość: lekarz Widać jak pismaki potrafią manipulować tytułami IP: *.crowley.pl 15.09.05, 13:31
      Uprzejmie informuję ze pacjent nie chorował na ZAWAŁ tylko na dławice
      piersiową, 23 lekarz tez nie rozpoznał zawału , ani lekarze na UJ nie
      rozpoznali zawału bo po prostu chory nie miał tego zawału.
      Autor artykułu znowu wykorzystuje temat lekarzy jako pożywkę dla mas zeby
      zarobic za wierszuweczkę. Wiele chorób ze wzgledu na mało specyficzną
      symptomatologię jest dłużej diagnozowana, a z doświadczenia, rozmów z kolagami
      wiem ze chorzy co innego zgłaszają różnym lekarzom i to w tym samym dniu co
      może radykalnie zmienić tor diagnostyczny. RADA: jak idzie się do lekarza
      powinno się mówić o wszytkich swoich dolegliwościach, szczególnie tych nowych
      i okolicznościach ich pojawiania się.
    • Gość: mm lekarze IP: 217.96.96.* 15.09.05, 13:39
      Jeden z moich niestety niezyjących juz profesorów raczył mawiac " W kinie i w
      medycynie wszystko jest mozliwe tam nigdy 2x2 nie równa sie 4 czesto jest 6 a
      nawet 8" tym stwierdzeniem chciałbym powiedziec, ze nie zawsze udaje sie
      rozpoznac to co w danej chwili dolega pacjentowi i dla tego nalezy zawsze
      wspomagac sie opinia swojego starszego kolegi.
      • Gość: Anna Oskarzam Was polscy lekarze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 19:32
        Jeszcze jestem w zalobie i samej sobie przyrzeklam , ze w tym okresie bedzie
        spokojnie.
        Niedlugo cala Polska dowie sie co zrobiliscie z moja matka!
        Absolwentka Layola University
    • Gość: Robert Nie rozpoznali zawału? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:28
      Zawału nie było, więc tytuł jest - jak to bardzo częste w prasie - naduzyciem.
      Zasugerował sam pacjent, nastepnych 2-3 lekarzy dało się zasugerować, i sami
      zasugerowali innych- wszak nie po to wolano ortopedę i onkologa, aby ten szukał
      u pacjenta choroby wieńcowej- nie zawału, powtarzam. Wszystko skończylo sie
      dobrze, choć przebiegło dość mało inteligentnie, ale faktem jest też, że
      poprawę przyniosło wyjście pacjenta z kręgu osób zasugerowanych. Trudno mi to
      skomentować, bo dobrą praktyką jest, że zawsze przy bólach w klatce piersiowej
      wykonuje się EKG- watpię, aby u tego pacjenta tego zaniechano, najwidoczniej
      było ono niecharakterystyczne, sam poczatek choroby z pojawieniem sie bólu w
      spoczynku też nie za bardzo za chorobą wieńcową przemawiał, a i sam pacjent ,
      jak powiada- skręcał się z bólu/ cały czas?/- to tez nie jest specyficzne dla
      choroby wieńcowej- myslę tedy, że niecierpliwość pacjenta i będący reakcją na
      nią gorączkowy pośpiech medyków, zrobił to co zrobił, ale proszę nie pisać, że
      22 lekarzy nie rozpoznało zawału, bo to ewidentna nieprawda.
      Pozdrawiam, zyczę duzo zdrowia i spokoju.
    • Gość: zuzanka Polaku IP: *.energopomiar.com.pl 16.09.05, 08:20
      znajomość prawa posiadłeś ??? no to teraz bierz się za medycynę,ucz się
      dokształcaj się! nie bądż leniem!!!
    • Gość: tomek a ja IP: *.streamcn.pl 16.09.05, 08:28
      aja sadze ze on dopiero w 23 dniudostal tego zawalu serca
    • Gość: maciej Zawał IP: *.chello.pl 17.09.05, 17:38
      nIc nowego .U mojej teściowej lekarz z pogotowia nie rozpoznał zawału przy
      pierwszej wizycie i zostawił jej radę aby zadzwoniła po karetkę na przewóz do
      szpitala. Przy drugiej wizycie po 4 godz. zmarła w karetce a informację jaką
      dał lekarz to , ze nie wie na co zmarła teściowa.Opisałem innym lekarzom objawy
      złego samopoczucia teściowej, którzy stwierdzili ,że był to ciężki zawał.!!!!
      • Gość: goniec Re: Zawał IP: 194.150.99.* 19.09.05, 23:15
        a jak się nazywał ten lekarz który wystawił zlecenie na przewóz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka