Dodaj do ulubionych

14 - magistralna

IP: *.regis.com.pl / 192.168.1.* 09.09.02, 09:19
Podobno 14 zyskała na popularności. Sama to widzę, bo z niej korzystam. Co
raz więcej osób nią jeździ. Może w związku mogłaby jeździć co 10 minut. Tak
zrobiono z "5" (też wzrosła jej popularność). Bez sensu natomiast,
że "połowa" 5 jedzie już do zajezdni o 15. Przecież szczyt trwa do 17-18.
Ludzie przecież dotąd pracują. "14" co dziesięć minut !!! - tak brzmi mój
postulat. Przecież ma być ona dla ludzi.
Obserwuj wątek
    • malopolanin Re: 14 - magistralna 09.09.02, 14:50
      Szkoda, że za każdym razem zmieniasz nicka, ale akurat na propozycja jest warta
      poparcia.

Zgadzam się, że "14" powinna zostać linią magistralną, gdyż jest to jedyne
      połącznie większości al. Pokoju z Dworcem, Basztową i Bagatelą. Tym bardziej,
      że sporo osób korzysta z niej przy dojeździe do M1 i Plazy. Alternatywnym
      rozwiązaniem ( w związku z tym, że dzięki kursom "5" co 10 minut al. Jana Pawła
      II zyskała po 3 kursy na godzinę) jest przywrócenie "15" przez al. Pokoju.
      Wówczas byłoby zapewnione połącznie tej ulicy z Dworcem co 10 minut (
      przeplatane kursy "14" i "15"), przy czym MPK nie musiałoby wystawiać
      dodatkowych składów. Oczywiście, jak wspomniałem już w wielu wątkach, należy
      puścić linie "115", "125" i "425" przez Most Kotlarski ( po wybudowaniu trasy
      dojazdowej do niego), by na odcinku Dąbie - R. Mogilskie - Dworzec autobus nie
      dublował się z dwoma liniami tramwajowymi, a jednocześnie mieszkańcy osiedla
      Lipska szybciej dojeżdżali do tych dwóch ostatnich węzłów przesiadkowych ( a
      nie jak obecnie okrężną drogą przez Dąbie).
      • Gość: KILKA OSOBOWOŚCI Re: 14 - magistralna IP: *.regis.com.pl / 192.168.1.* 09.09.02, 16:28
        A co sie tak na nas uwzieliscie z tymi nickami oraz osobowosciami. Jest nas
        czworka do jednego kompa i co mamy zrobic. Zachcialo nam sie powymieniac
        pomyslami i zasugerowac cos dla innych (i tez dla siebie). Pomysly chyba sa
        dobre, wiec to jest tu najwazniejsze.
        Pozdrawiamy. MARIOLA, JOANNA, WOJTEK, ANDRZEJ - a więc różne osobowości
        • Gość: ADAŚ Re: 14 - magistralna IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 21:01
          Pewnie, co tam osobowości, może być ich tysiące. Przecież to nie czat
          erotyczny. 14 co dziesiec minut, nie korzystam czesto, tak samo jak z 7, ale
          popieram. Wiem jednak, ze MPK nie pojdzie na to. To tak jak bym postulował, aby
          na moją "11" dali dwa wagony (choć nie rzadko bywa w niej ścisk). Nie zrobią
          tego, bo o 18-19 z/do Cmentarza może jedzie 5 osób.
          • kuba203 Re: 14 - magistralna 10.09.02, 15:53
            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> 14 co dziesiec minut, nie korzystam czesto, tak samo jak z 7, ale
            > popieram. Wiem jednak, ze MPK nie pojdzie na to.

Na to raczej nie, ale warto się rzeczywiście zastanowić nad 15 przez Al. Pokoju.

> To tak jak bym postulował, aby
            >
            > na moją "11" dali dwa wagony (choć nie rzadko bywa w niej ścisk). Nie zrobią
            > tego, bo o 18-19 z/do Cmentarza może jedzie 5 osób.

A także dlatego, że mają zwyczajnie za mało wagonów. :((( W 11 ścisku nigdy nie
            widziałem, no może czasami gdy przy ładnej pogodzie emeryci jadą na cmentarz,
            ale tego nie da się przewidzieć z takim wyprzedzeniem, żeby były możliwe
            korekty w obsadzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka