Dodaj do ulubionych

ranking newsweeka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 12:21
jak zobaczylem ze w pierwszej piatce w kategoriach 'knajpy/puby/dyskoteki' jest ck browar i
lubudubu to padlem ze smiechu. i jak traktowac taki ranking powaznie? pozniej
poprzyjezdzaja ludzie spoza krakowa i sie tylko "zdziwia", co im sie proponuje ...
Obserwuj wątek
    • istna Re: ranking newsweeka 18.09.05, 13:52
      Czy mógłbyś podać link do tego rankingu? Jakos nie udało mi się znaleźć... PLS!
      • seven Re: ranking newsweeka 18.09.05, 16:53
        widzialem tylko w wersji papierowej (jeszcze powinno byc np w empiku), nie wiem czy jest w
        necie. jak znajde to rzuce linke
    • m_q To jeszcze nic... 18.09.05, 18:02
      ... w którejś z poprzednich edycji polecali knajpy ponad rok po ich zamknięciu
      (m.in. "Krew i róża")
    • Gość: irka Re: ranking newsweeka IP: *.chello.pl 19.09.05, 00:29
      najzabawniejsze jest, ze w tym rankingu Makłowicz poleca dwie restauracje:
      1/ Monarchię - tylko zapomina dodać, ze właścicielka jest przypadkiem jego
      siostra...:-)
      2/ La Fontaine - tu z kolei zapomina dodać, ze po zatruciu grupy obcokrajowców
      salmonellą sanepid ją zamknął...!
      Podsumowując - trudno mówić o obiektywiźmie tego rankingu....
    • sumire Re: ranking newsweeka 19.09.05, 12:34
      I Sphinx, który obniżył loty ostatnio :))

I Jama Michalika jako najlepsza kawiarnia - nie przeczę, tylko kto w niej bywa
      poza turystami?...
      • Gość: iza-za Re: ranking newsweeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 16:14
        a najlepsza kuchnia w Ipanemie? to może i miła knajpka, ale bez przesady...
        z tą Jamą Michalika i CK Braowarem to rzeczywiście niezły kawał.
        Może ten ranking w Pcimiu robili? Nie ujmując Pcimiowi oczywiście ;)
    • Gość: seven Re: ranking newsweeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:10
      he he a najlepszy wystroj w 'grocie solnej' - to na kosciuszki, przejde sie tam w tym tygodniu, z
      czystej ciekawosci i opisze wrazenia
      • sumire Re: ranking newsweeka 20.09.05, 14:50
        Koniecznie :)
        Swoją drogą, z tą wysoką lokatą kawiarni Bankowej też mi coś nie pasi -
        przecież tam siedzą same cudzoziemskie turysty. Nie znam tubylca, który by się
        tam wybrał na kawkę. Ale może się nie znamy ;)
        • Gość: iza-za Re: ranking newsweeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:46
          no tak "najlepsza obsługa w Bankowej" nie ma zwyczaju wydawania reszty w ogródku
          • Gość: midas kiepski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 17:56
            Ranking kiepski. Chyba najlepsza rzecz, jaka mogli zrobic w tym rankingu to
            informacje o godziniach otwarcia i mniejscach dla niepalacych :) To mi baaardzo
            pomoglo w wyborze lokalu na wieczor :)
    • Gość: Pies Re: ranking newsweeka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:01
      A ja uważam, ze przewodnią ideą tego rankingu była ochrona miejsc klimatycznych
      przed zalewem warszawki i cudzoziemskiej hołoty i stąd te typy:)
      • Gość: ilona Re: ranking newsweeka IP: 62.121.132.* 27.09.05, 15:34
        zgadzam się, niech dalej chronią te miejsca przed turystami :-)
    • Gość: seven Re: ranking newsweeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:18
      bylem w tej oslawionej grocie solnej, ale zapomnialem opisac od razu jakie byly moje wrazenia.
      knajpa, jak knajpa, duzy telewizor, gdzie leca mecze, wystroj troche kiczowaty, ale trzeba
      przyznac, ze oryginalny (naprawde czulem sie troche jak w wieliczce ;) ), ale przede wszystkim -
      NIE WOLNO TAM PALIC!!! dla mnie mistrzostwo swiata, chyba jedyny taki lokal w centrum :D do
      tego podobno fajny ogrodek, ale to wiem tylko z opowiesci, sam nie widzialem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka