Gość: Cracovia_czek IP: *.nfb.pl 26.09.05, 22:44 A Kasiunia Matusik? Grzegorz Lipiec z tatusiem zapiją się na śmierć... ahahahahhahahahahaahhahaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciekawy Nowi posłowie z Krakowa IP: *.orange.pl 26.09.05, 22:49 A skąd są te wyniki? Szukałem na www.pkw.gov.pl i nic nie znalazłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 27.09.05, 09:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:01 Szkoda że się nie dostała był by ktos młody w Sejmie z Krakowa a nie stare wyjadacze a Raś z PO to szkoda komentować. Kiedyś PIS dziś PO jutro.... SLD?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:14 młoda ale pazerna i głupia, huraaa,że sie nie dostała -przywraca mi to wiarę w ludzi... ale i tak wejdzie do samorządu za rok -niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:19 Ty to jest na pewno inteligent od razu kobietę od głupich wyzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:21 ja ją po prostu znam -niestety- i uwierz-jestem bardzo delikatna w stwierdzeniach w stosunku do opisywanej i jej "walorów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Katarzyna Matusik-Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:24 Ja prawdę mówiąc też ją znam i prwadę mówiąc nie zgadzam się z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Katarzyna Matusik-Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:34 o gustach sie nie dyskutuje, ja znam ją od lat, widziałam w rożnych sytuacjach i na tej podstawie wyrobiłam sobie zdanie...wybór męża też nie świadczy o niej najlepiej: obibok, pijak, rozwodnik .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makary Re: Katarzyna Matusik-Lipiec IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.05, 08:39 Widać szczera z niej dziewucha, a nie żadna karierowiczka, skoro przytuliła takiego łapserdaka do serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Katarzyna Matusik-Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 08:44 raczej myśli,ze cel uswięca środki -mężuś ja wykreował wczesniej była tylko głupa, teraz jest także pazerna i cwana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Katarzyna Matusik-Lipiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:18 też ją znam, ale widać z lepszej strony, całkiem miła, inteligentna i ma szacunek wśród ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __________________ Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 27.09.05, 09:10 krakowowi grtaulujemy senatora legutki, który na ćwiczeniach z historii idei na uj uprawiał koszmarną indoktrynację, a na egzaminach wymagał znajomości na pamięć swoich ideologicznych wypocin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:16 Z wtykami w kurii?! Nawet nie pisz takich rzeczy bo cię zjedzą.:):):) hahahaha Kuriozalny wybór?!?! hahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyLipiec Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:11 no i co trzeba teraz kredyciki splacać. jak mi przykro grzesiu,naprawdę. a tak już wysoko nosek nosiliśmy i k..pa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:15 Kopać to się leżącego umie i jeszcze jakieś tam swoje brudy i spory, których nikt z ludzi postronnych nie rozumie, na forum publicznym czyścicie i wy sie potem dziwicie czemu Platforma nie wygrała tych wyborów, maluczcy jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:23 też sie cieszę, że Lipcowi minka zrzednie -widać ma więcej fanów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Still Bar team Długi Panie Lipiec dłuuuugi spłacać teraz... IP: *.nfb.pl 26.09.05, 23:53 Nie ma żonki sejmie... trzeba znów nową znaleść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Długi Panie Lipiec dłuuuugi spłacać teraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 08:45 co za problem, tyle lasek w pubach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Długi Panie Lipiec dłuuuugi spłacać teraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:21 Żenujący jeseście jakieś swoje urazy i brudy na forum czyścicie, długi Lipca to sprawa Lipca a nie forum Gazety Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.citynet.pl 27.09.05, 08:31 W swojej ulotce K.Matusik-Lipiec napisała, że uzyskała prawie 6 tys. głosów w wyborach do PE. To ulotkowe kłamstwo bezlitośnie zweryfikowali wyborcy. A tak swoją drogą to ciekawe jak się dziś miewają rzesze radnych (byłych i obecnych) popierających KM-L? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mućka Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.veranet.pl 27.09.05, 08:42 NO WŁAŚNIE, GDZIE TA KRZYCZĄCA BANDA OD KASI ? TYLE ZAWSZE MIELI DO POWIEDZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 08:46 weszli pod stół -albo popierają zwyięzców -przecież muszą się załapać na posadki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariats Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:51 ja nikomu się nie podlizuje, trudno przegrałem, no cóż życie dalej sie toczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:03 Ja też się nikomu nie podlizuję, poparłem Kasię, przegrałem a życie płynie dalej, czas teraz spokojnie skończyć doktorat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 08:51 akurat to prawda, miała 5700 głosów, co nie zmienia faktu o jej beznadziejności -tacy wyborcy jak kandydatka... mnie zastanawia z ulotki zdjęcie z dziećmi -czy to wszytko nieślubne dzieci Grzesia ???-to się chłopak uwinął, tylko żadne nie z kasią -biedaczek on w paubach topił smutki,dzieci innym robił, a zona karierę (prawie) zrobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:22 zaraz dobijecie do dna, macie choć trochę dobrego wychowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:53 uwierz- i tak jesteśmy bardzo delikatni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:15 Drodzy koledzy z PO nie pogrążajcie naszej partii do końca na tym forum. Nasze spory to nasze sprawy a tu jest publiczne forum nie zaśmiecajcie go rzeczami które i tak nikogo oprócz was nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.veranet.pl 27.09.05, 13:33 Matusik miała 6 tys. głosów, jednak w wyborach do PE jej okręgiem był obszar znacznie większy niż w tych wyborach. W Krakowie zdobyła około 2,5 tys. Ciekawy jestem skąd tyle zawiści? Co ona wam zrobiła. Tymi wypowiedziami niektóre osoby dowodzą, że są jeszcze gorsze, niż według nich jest Kaśka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:07 Osobiście tylko raz bardzo mnie skrzywdziła i wykorzystała - to dla niej bardzo typowe zachowanie. Dążyć po trupach do celu. Morale - żadne, brak kręgosłupa moralnego... Wiedza -umiarkowana, wyższe wykształcenie nie jest gwarancją wiedzy , mądrości i inteligencji Gdyby trafiła na innego czlowieka niż Grzesiu -moze byliby z niej ludzie, bo jako młoda dziewczyna była barzdo plastyczna, dałoby się ją urobić. Wybrała Grzesia -ale widać są siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: 80.48.38.* 27.09.05, 14:10 a coz Ci takiego bidulku zrobiła??-że swoje żale przenosisz na to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:36 bidulkiem nie jestem... jak ktoś jest cwany i bezwzględny tak jak K M-L to potrafi uczciwego człowieka wykorzystać i tak zamanipulowac sytuacją, by to on poniosł konsekwencje przekretów prawdziwego sprawcy -więcje powiedzić nie mogę, bo GL będzie wiedział o co chodzi, a ja boję sie jego 190cm i szemranych kolegów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: 80.48.38.* 27.09.05, 15:10 No powiedz cos bom ciekawy!No co Ci takiego zrobiła... Czy moze to kolejny zażut z zawiści?? A Lipiec??Przeciez on tylko tak groźnie wyglada, a jego szemrani koledzy??-nie znam i pierwsze słysze?? Więc po co zaczynasz temat ... z zawiści,zazdrości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyczłonek PO Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:24 Masz rację. Zazdroszczę jej inteligencji, pracowitosci i ślicznych dzieci, bo rozumiem,że to jej gromadka na ulotce. Śliczne maleństwa. Jemu zaś ogłady i wysokiej kultury osobistej. Moja wina. Bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: 80.48.38.* 27.09.05, 15:35 aleś cfaniak... Lezacego to sie łatwo kopie... Poza tym widze ze mało wiesz. Więc skończ waśc wstydu oszczędź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:41 wiem więcej niż Ci się wydaje, GL i KML znam od wielu, wielu lat i obserwuję jak ich cwaniactwo, pazerność, zadufanie w sobie, poczucie własnej wyjątkowości, brak szacunku dla innych, pogarda dla słabszych rozkwita moje próby powiedzenie stop nie przyniosły rezultatu dlatego bo nasze społeczeństwo lubi pozoranctwo i cwanictwo , to jest cool! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyczłonek PO Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:40 A ja jestem ciekawy czym kierowali się ci, którzy ja poparli na ulotce? Taki Klich na przykład? A co sądzicie o Klichu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: 80.48.38.* 27.09.05, 15:15 ByłyczłonkuPO!! Pewnie teraz jestes ObecnymczłonkiemPISu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:26 teraz jestem członkiem klubu zawistnych zazdrośników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudi Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:06 a ze jestes zawistnikiem i frustratem to widac i bez ostaniego wpisu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec 27.09.05, 17:19 Klich tym popieraniem wszystkich się ośmieszył. Podobnie jak i Sonik. Ale Klich swojemu asystentowi, a w wyborach do PE szefowi sztabu wyborczego, zapewnił jeszcze miejsce na liście wyborczej do sejmu. Więc coś mi tu zatrąca o prywatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek PO Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:31 Ten jego członek sztabu, to jeden z najlepszych młodych ludzi w PO. I miejce na lisćie mu sie należało za to co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:54 i to właśnie Ty nim jesteś...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Kandydat Klicha - 785 głosów IP: *.citynet.pl 28.09.05, 07:12 ten chwalony "prawie młody geniusz" uzyskał rewelacyjny -jak na niego-wynik 785 głosów. I wstyd nie dla niego, tylko do patrona posła do PE B.Klicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Weryfikacja ulotki Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:53 A co sadzisz o Klichu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.chello.pl 26.09.05, 23:14 Gratuluję Pani Moniko!!!!!!!!!!! walczmy o bezpieczeństwo naszych dzieci-stawiają na Panią Matki Polki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Liczy sie kazdy glos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:22 W tych wynikach cieszy, ze nie o wszystkim decydowalo miejsce na liscie, ze sa poslowie ktorych wybralismy my, a nie tylko zostali wybrani przez partie. Mozna takie stwierdzenie zaryzykowac niemal co do kazdego z nich. Oprocz Bosaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Liczy sie kazdy glos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:23 Bosak ma jedną zaletę zna się na medycynie, lekarz w Sejmie się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Liczy sie kazdy glos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:27 Przyda sie, pod warunkiem, ze bedzie tam siedzial, a nie wychodzil zaraz po sprawdzeniu obecnosci, jak robil do tej pory w RMK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Liczy sie kazdy glos IP: *.77.classcom.pl 27.09.05, 21:54 hahahaha i oprócz wiecznie żywego jak idea Lenina - Kazia Ch. - hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piswomen Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:55 Pelowskiemu juz dziekujemy. Chlopie napisz choc raz o kims dobrze, nie liczac szanownej Bobuli lat 42! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.netcontrol.pl 05.10.05, 00:35 pisałam kiedyś z ważną dla mnie sprawą, do biura p. Bobuli i nikt nie pofatygował się ,żeby odpisać.A teraz , to już pewnie nawet napisać nie będzie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:59 Dla Pan Doktora Boguslawa Bosaka serdeczne gratulacje i zycze wszystkiego co najlepsze! Panie Doktorze - chwala zwyciezonym, a smierc frustratom! A pan , panie Pelowski niech przestanie obrazac ludzi, bo to chwaly dziennikarskiej nie przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:20 Ja też gratuluję Panu Bosakowi bo to pożądna chłopina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gervee Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: 81.21.194.* 27.09.05, 08:42 I po co nam takie nieszczęście jak Gołaś??? Jak to leciało "tanie mięso psi jedzą"? A uczyli, że trzeba oddać to co pożyczone (pieniądze)? Głupi tekst "o rozmachu inwestycyjnym" ... rozmach ten nie był dziełem Gołasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:24 no tak, Lassoty i Bachmińskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:19 Pewnie jak coś dobrego się stało w mieście to tylko Lassota a jak złego to Gołaś. Nie przepadam za Gołasniem ale doceniam to co zrobił dla naszego miasta. Doceniam to coraz bardziej zwłaszcza gdy widzę szaleńczy samorządowy taniec Jacka Majchrowskiego, człowieka - samorządową pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gervee Re: Nowi posłowie z Krakowa 27.09.05, 11:05 Co do Majchrowskiego to masz rację ...pomyłka. "Ja wiedziałem, że tak będzie ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek A co z Mietkiem Gilem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:31 nie wiecie ile miał głosów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makary Re: A co z Mietkiem Gilem? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.05, 10:27 Szkoda Mietka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: A co z Mietkiem Gilem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:29 E tam szkoda jego czas już się skończył, to sympatyczny Pan ale chyba juz nie do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: A co z Mietkiem Gilem? 27.09.05, 11:04 Mietek wyjątkowo nadaje się do polityki. Ma tylko jedną wadę. Zawsze wybiera niewłaściwą partię. Aktualnie związał się z Partią Centrum, która jest tak denna, że nie potrafiła nawet zarejestrować listy do sejmu w Krakowie!!! Mietek jest np. o niebo lepszy od Boronia, Gołasia i innych, ale niestety nie miał żadnych szans. W tych wyborach gdyby krowie na czole namalować znaczek PiS lub PO, to też weszłaby do senatu!!! Zwróćcie uwagę, że w wyborach do senatu głosowano na partie!!!!, a PiS i PO dodatkowo umówiły się, że nie będą sobie wchodziły w drogę i wystawią po dwóch kandydatów (a mogły po 4-ch). To sie nazywa DEMOKRACJA STEROWANA! Stąd do senatu dostała się "w cuglach" taka miernota jak Piotr Boroń!!! To co może imponować, to niewiarygodny wynik Ziobry. Niczym specjalnym sie nie wyróżnia a wyborcy obdarzają go niewiarygodnym zaufaniem! Dzięki niemu takie niestety miernoty jak Bubula, Bosak i inni, ze śmiesznym wprost poparciem dostają się so Sejmu! Z taka ilością głosów byłoby trudno dostać się nawet do rady miasta krakowa, a tutaj aż sejm stoi otworem! - niesamowite. Bubula w sejmie to prawdziwe nieszczęście!!! Trzeba oddać sprawiedliwość braciom Kaczyńskim oraz Ziobrze. W tym musi chyba być jakaś idea (nie mówiąc już o niesamowitej charyzmie tych ludzi!) Ten cały Religa, Steinhoff i inni patentowani nieudacznicy powinni sobie strzelić w łeb. Żeby Partia Centrum dostała w skali kraju 0,1% poparcia, to mówi samo za siebie. To nie jest nawet spruchniała noga od kanapy a co dopiero "partia". Jak ten durny Religa chciał być prezydentem RP jeżeli nie potrafił nawet stworzyć nędznej partii, która dostałaby chociaż nędzne 3% poparcia. Wtedy dostałaby dofinansowanie z budżetu i byłaby zapraszana do debat telewizyjnych i radiowych (tak jak dotychczas dawna UW). Obecnie takie możliwości będzie miała SDLP, pomimo, że nie będzie jej w sejmie! A tak to jest koniec Partii Centrum, Religi, Stewinhoffa i niestety ... Mietka Gila! Szkoda mi Mietka Gila, że on zaangażował się w tą koszmarną Partię Centrum, gdyż jest to fanatyk chrześcijańskiej demokracji. Nie zdawał sobie niestety sprawy, że jedyną chrześcijańską demokracją w Polsce jest właśnie PiS i startowanie z jakiegokolwiek miejsca z listy tej partii dawało mu pewny mandat sejmowy!!!!! Szkoda, że nie dogadał się z Kaczyńskimi. Ale z drugiej strony patrząc na film Jacka Kurskiego "Nocna zmiana" i obserwując rolę Mietka Gila w obaleniu prze Wałęsę rządu Jana Olszewskiego w roku 1992, dogadanie się z Kaczyńskimi chyba było niemożliwe. Niestety sympatyczny Mietek Gil jest kojarzony z "okrągłym stołem" i Michnikiem, a to wystarczy, by traktować go z rezerwą a nawet niechętnie. Pocieszeniem może być to, że nie wszedł do senatu Wojciech, Jan Grzeszek. Przegrał "o włas" w Tarnowie. to jedyna pociecha. Niestety będzie dalej szkodził w Sejmiku małopolskim! Jest towyjątkowa solidarnościowa kanalia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Pani Kasiu niech się Pani nie przejmuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:13 Drodzy internauci te wszystkie komentarze o Pani Matusik są pisane przez różnych dzwine inwidua, założe się że w większości są to członkowie PO, którzy popierali innych kandydatów, którym także się nie udało dostać do Sejmu. Ich złość z powodu przegranej musi przecież gdzieś być wyładowana. Porażkę trzeba umieć przyjąć, ja umiem, mimo początkowych zastrzeżeń poparłem Panią Matusik i nieżałuję tego, może dlatego że niczego się nie spodziewałem po jej zwycięstwie dla siebie, a państwo którzy tu szczekacie pewnie mieliście już obiecane posadki prawda?? Załeżało mi aby w Sejmie był z Krakowa był jakiś INTELIGENTNY reprezentant młodego pokolenia, RAŚ na pewno nim nie jest, bo on tylko siebie reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Pani Kasiu niech się Pani nie przejmuje IP: 80.48.38.* 27.09.05, 10:35 Zgadzam się z Tobą Dominik!!! Prawda jest taka PSY szczekaja a karawana jedzie dalej!! PS.Rydel i Opałka: powiedzcie to Grzesiowi prosto w twarz a nie ukrywajcie się za ekranem kompa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Pani Kasiu niech się Pani przejmuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:13 To naprawdę żenujące ta cała Kasia i te głosy poparcia i potępienia. Dobrze że nie weszła bo by nas tylko kompromitowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Pani Kasiu niech się Pani nie przejmuje IP: 80.48.38.* 27.09.05, 10:35 Zgadzam się z Tobą Dominik!!! Prawda jest taka PSY szczekaja a karawana jedzie dalej!! PS.Rydel i Opałka: powiedzcie to Grzesiowi prosto w twarz a nie ukrywajcie się za ekranem kompa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Pani Kasiu niech się Pani nie przejmuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:15 A co z faworytem Kicińskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Pani Kasiu niech się Pani nie przejmuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:57 Nie jestem indywiduum, nie należę do PO ani żadnej innej partii. Panią Kasię znam od lat i moje zdanie o niej wyrobiłem sobie już ładnych kilka lat temu -jako o "koleżance", studentce, pracownicy, działaczu samorządowym szkoleniowcu... Ogromny wpływa na jej ukształtowanie miał mąż (również wcześniej jako konkubent) Gdyby trafiła ona na uczciwego człowieka, byc może stałaby się uczciwa, trafiła na cwaniaka-stała się supercwana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja1 Re: Pani Kasiu niech się Pani nie przejmuje IP: *.orange.pl 27.09.05, 12:40 To ta Pani nie mawłasnej osobowości? i moralności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlonek PO Prawda o wyniku PO w krakowie IP: *.mofnet.gov.pl 27.09.05, 13:12 Pani kasia ma sie czym przejmowac bo pamietam jak z jej sztabu chodzili po krakowie i straszyli swoim zwyciestwem, byli aroganccy zwlaszcza lipiec. Natomiast dr kicinski przegral bo mial w sztabie alkoholika Opalke i sepleniacego grubasa Rydla czyli dwoch niezdolnych do ciezkiej pracy i logicznego myslenia idiotow. Zal mi kicinskiego bo to porzadny facet i nie byl tak plastkiowy jak matusik. Rycze natomiast ze smiechu nad wegrzynem i bulanowska. " Nowe wyzwania nowi liderzy " pusty smiech czlowieka ogarnia bedzie wegrzyn liderem ale chyba w swoim domu. Szacunek dla krupy, fedorowicza i skazanego na porazke rasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Prawda o wyniku PO w krakowie IP: 80.48.38.* 27.09.05, 13:42 ...a ja rycze ze smiechu bo: 1.dr Kicinski mial tez "super specjaliste od rzeczy wszelakich" Marcina K. który jak zwykle sie poklucił o pieniazki 2 Tenze MK wymyslil super ulotke z haslem przewodnim: "zbierałem jabłka z sadu dziadka..." buuuuhahahahahah 3. a co do dwoch nieudacznikow zgadzam się- Opałce dr Kicinski powinien wszyc esperal w czoło, natomiast rydlowi zafundowac kuracje odchudzajaca to moze wtedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe-owiec Re: Prawda o wyniku PO w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:08 Pewnie mieli by wiecej czasu na pracę gdyby nie musieli niańczyć głupiego gó..arza Gądora, który nie wie co to praca zespołowa, a póżniej puszczają mu nerwy i torpeduje wszelkie działania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Gądor Re: Prawda o wyniku PO w krakowie IP: *.autocom.pl 27.09.05, 15:56 Czytalem sobie to forum nie wiem dlaczego nagle okazalo sie ze ktos probuje sobie wytrzec moja twarza swoja indolencje, humory i brak kompetencji. Ty ktory wyslales tego maila podpisz sie pod nastepnym. Wiem tylko tyle, ze nikt mnie nie nianczyl w zadnym sztabie bo odszedlem z grupy, ktora go formowala dwa tygodnie przed rozpoczeciem kampanii czyli dokladnie 21 sierpnia 2005. A przed moim odejsciem trzeba bylo nianczyc Rydla i jego slynnego Radziomesa ( Radkowy odpowiednik zespolu napiecia przedmiesiaczkowego). Nie zycze sobie zrzucania odppowiedzialnosci za nieudolna kampanie na mnie. Moze pora uderzyc sie w piersi i powiedziec,ze nie mozna trakotowac ludzi jak szmaty, rozdzielac stanowisk przed wyborami i walczyc ze wszystkimi wokol. Naprawde nie zazdroszcze dr Kicinskiemu wspolpracownikow bo sam jako czlowiek jest porzadnym, uczciwym i kompetentnym czlowiekiem. Szkoda, ze nie bedzie poslem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty_FIJAK LIST DO FIJAKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:51 Dziekuję Panu, Panie Fijak za "sprawne" prowadzenie PO w Krakowie, za wpuszczenie na listy wyborcze osób wyrzuconych z PISU za zrobienie z nich Posłów. Dziękuję Panu za torpedowanie JEDYNYCH merytorycznych inicjatyw Sularza, Klimowicza i Jantos. Dziękuję Panu za niedowład organizacyjny Naszej Partii w Krakowie, dziękuję Panu za to że dzięki Panu na liście wyborczej do Sejmu znalazło sie nowe imię Jana Rokity Władysław to było genialne posunięcie aby Rokita zdobył jak najmniejszą liczbę głosów. MAM NADZIEJE ŻE KONGRES PO W LISTOPADZIE PANA WYNIESIE Z TEJ PARTII NA TACZKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Re: LIST DO FIJAKA 27.09.05, 18:10 A ja się nie zgadzan z tym obciążaniem Fijaka. Jest to uczciwy facet, mający szczere chęci do pozytywnych działań. Ale w krakowskiej PO nie działo się dobrze. Czy się zmieniło? Nie, a w tej sytuacji "wynoszeniem na taczkach" Panie Anty-Fijak nikogo nie strascie. Może już, z dwojga złego, do tych taczek założyć koło i nimi pojeździć. Albo samemu na nie wsiąść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.chello.pl 27.09.05, 11:12 "...Po pobiciu syna wraz z mężem zebrała 110 tysięcy podpisów", wg przydalby sie przecinek gdzies w srodku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:49 Gość portalu: pp napisał(a): > "...Po pobiciu syna wraz z mężem zebrała 110 tysięcy podpisów", wg przydalby si > e > przecinek gdzies w srodku :-) No właśnie, bo nie bardzo rozumiem, czy razem z mężem pobili syna, czy też sama –dzielna kobieta –spuściła lanie obu mężczyznom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.compower.pl 27.09.05, 14:20 Gość portalu: jasiek napisał(a): > Gość portalu: pp napisał(a): > > > "...Po pobiciu syna wraz z mężem zebrała 110 tysięcy podpisów", wg przyda > lby > si > > e > > przecinek gdzies w srodku :-) > > No właśnie, bo nie bardzo rozumiem, czy razem z mężem pobili syna, czy też > sama –dzielna kobieta –spuściła lanie obu mężczyznom? ale kariere ladna na tym zrobila to chyba 2 musiala pobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.77.classcom.pl 27.09.05, 11:22 Mietek Gil dostał do senatu 40651 głosów (6,62%). Gdyby startował do sejmu z listy PiS (a jako chadek powinien!!!) to "w cuglach" zostałby posłem. Wielka szkoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 Re: Nowi posłowie z Krakowa 27.09.05, 13:18 Kilka inteligentnych osob się znalazło, takze ze środowiska akademickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raśpla Czy nazwisko Raś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:55 I jego wynik ma związek z Rasiem który pracuje w kurii na nieniskim stołeczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydwan Re: Czy nazwisko Raś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:05 To bracia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadowski wór.... polskie piekło!!!! IP: *.boreknet.com 27.09.05, 15:44 jak teraz to tak wygląda, to jak będzie dalej....-kłótnie, napie..nie jeden na drugiego, z tego co czytam to jakieś chamy z wyższym wykształceniem robią POLSKIE PIEKŁO, weżcie se na wstrzymanie, za jakieś dwa lata dzisiejszych triumfatorów zaczniemy wieszać!!!!![chyba iż przestaną kraść!!!!!] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: polskie piekło!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:47 a przestaną? Jak myślisz, po co pchaja się do sejmu, żeby pracowac dla Polski, realizowac ideały, pomagać biednym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: polskie piekło!!!! IP: 80.48.38.* 27.09.05, 15:51 Myslę że Ty pracujesz dla Polski,realizujesz ideały(swoje)i z pewnoscia pomagadsz biednym... Tylko dlaczego przed wyborami siedziałes cicho?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: polskie piekło!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:55 Nie siedziałem. Pytałem tych, którzy poparlik KML dlaczego to robią. Wzruszali ramionami albo mówili "ale to miła dziewczyna przecież i nie brzydka" albo "a kogo mamy poprzeć?" albo "ale wiesz ja z profesorem... to sie tak dobrze znamy a oan to wiesz..." Pracuje uczciwie dla Polski, działam społecznie, płace podatki, nie rzucam paierków na ulicy, nie wyjechałem z Polski chociaż mogłem -lata temu, kiedy inni nie mogli i boli mnie to,że NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: polskie piekło!!!! IP: 80.48.38.* 27.09.05, 16:02 I dlatego upatrzyłeś Sobie KML oraz GL i jeździsz po nich jak po (powiem szczerze) "burej suce"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: polskie piekło!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:06 Nie, nie dlatego. Oni niestey nie są jedyni, ich po prostu znam i dzielę się swoim zdanim z tymi, którzy żałowali ze KML nie dostała sie do Sejmu. Ale masz rację, szkoda czasu i szkoda nerwów. Pozdrawiam mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszkańska 3 Re: Czy nazwisko Raś IP: *.nfb.pl 28.09.05, 10:47 Tez z Kurii to ojciec Irka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Re: Czy nazwisko Raś IP: *.77.classcom.pl 28.09.05, 11:03 To brat Ireneusza Rasia. Ksiądz doktor "komunikacji społecznej", czyli specjalista od tego jak robić ludziom "wodę z mózgu". Nazwisko Raś staje się zwyczajnie zagrożeniem dla Krakowa. Ten ksiądz Raś z kurii "miesza" jeszcze dodatkowo w radiu Plus. Oto do czego prowadzi nieostrożność w układaniu list wyborzcych i w nominacjach urzędników kościelnych! - do nepotyzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:06 Naprawdę dno, pierzcie publicznie brudy naszej Platformy dalej. Bravo Bravo Bravo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:09 Może Twojej platformy. JA nigdy w niej nie byłąm i nie zamierzam być. A Login -jak kazdy inny może być byłyczłonekPO, może być pasożyd, może byc franek... A że w PO same brudy to juz inna sprawa... Ale przecież idzie o Polskę, o interes społeczny -nieprawdaż?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Jesteście żenujący IP: 80.48.38.* 27.09.05, 16:17 były!a już Cie prawie polubiłem...heh a Ty tu takie żenuła odstawiasz... Nie rozumiem po co zabierasz glos w temacie PO??Mi np LPR sie nie podoba ale nie wchodze z buciorami i nie komentuje ich poczynan... Wiec moze zachowaj Swoje kometarze dla Siebie HOWG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Jesteście żenujący IP: 80.48.38.* 27.09.05, 16:19 I paso_zydem se tyłka nie wycieraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:23 Ja też Cię polubiłem. Nie chodzi o PO, LPR, PIS -chodzi o ludzi.Znam akurat tych - więc pisze o nich. Kasie K-L znalem jeszcze zanim powstała PO, niemal od pieluchy. Podobnie GL. To nie jest temat PO. To jest temat moich i Twoich reprezentantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romario Re: Jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:58 Jeżeli masz jakiś problem, to powiedz to osobiscie osobom o których mówisz, a nie wyżalaj się na liście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:24 Nie wiem czy Pan/Pani był członkiem PO ale z tego co Pan/Pani pisze to ma Pan/Pani niezłą orientację w sprawach tej partii, więc pewnie coś Pan/Pani miał/miała z tą partią wspólnego. Ja myślę że w każdej partii podobnie jak w każdej zbiorowości ludzkiej są różni osobnicy nie można generalizować. Uważam że rozwiązanie problemów krakowskiej PO jest ważne także z punktu widzenia naszego miasta, nie tylko z punktu widzenia samej Platformy. W końcu krakowska PO współpodejmuje decyzje odnośnie nas wszystkich mieszkańców Krakowa. Dlatego martwi mnie to i niepodoba mi się to ze członkowie PO w sposób publiczny czyszczą swoje brudy na publicznym forum Gazety Wyborczej. Obżucają się obelgami i itd, niepodoba mi się to i daje temu wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:28 Zgadzam się z Panem. Ale to świadczy o ich poziomie. Ja jestem tylko wyborcą, obserwatorem i mogę ubolewać, cieszyc się i krytykować. Członkowie PO, PiS, LPR swoje brudy powinni prać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:31 Tak ma Pan/Pani rację moja wypowiedź była skierowana do członków PO a nie do Pana/Pani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paso_zyd Re: Jesteście żenujący IP: 80.48.38.* 27.09.05, 16:31 Każdy tak moze napisać: "ja jestem tylko wyborcą..." heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:36 Niestety tylko wyborcą -nie dlatego,że chciałbym kandydować (gdybym chciał to bym mógł, gdybym się bardzo postarał) Niestety tylko wyborcą bo nie ma z kogo wybierać, więc co to za wybór. Mniejszego zła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik_wielki Dla Was Profesor Legutko IP: *.kt.agh.edu.pl 27.09.05, 16:54 a poza tym ma na imie Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lothar_m Re: Dla Was Profesor Legutko IP: *.umk / *.um.krakow.pl 27.09.05, 17:03 a ja cieszę się niezmiernie, że PiS wygrał - również w Krakowie. Rokita już raz 'po dupie' dostał kiedy startował na Prezydenta Miasta. Teraz dostał lanie po raz drugi. I bardzo dobrze!! Wyborcy utarli nosa tym populistom i zadufańcom z PO pokroju Rokity i Fijaka. Choć w życiu na PiS nie głosowałem i pemnie nie zagłosuje cieszę się, że również Pani Lipiec się nie dostała do Sejmu. Podzielam zdanie moich przedmówców i dodam, iż jest osobą bezczelną - ale może wynika to po prostu z braków...aaaa jeszcze jedno - czyż to nie wspaniałe, że takie znamienitości w Radzie Miasta jak Raś czy Bubula poszli w posły ?! - cudownie!!! wreszcie Rada zacznie normalnie funkcjonować wolna od pożałowania godnych interpelacji Pani Bubuli i wystąpień Pana Rasia. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydwan Re: Dla Was Profesor Legutko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:11 Drogi lotharze - wiem , że urzędasom takim jak ty ludzie pokroju Rokity czy Fijaka się nie podobają, W końcu gdyby oni rządzili pierdzeni w stołek, które teraz odwalacie nie wystarczałoby do brania co miesięcznej pensyjki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK RASIA Re: Dla Was Profesor Legutko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:16 WYSTĄPIENIA RASIA, W WIĘKSZOŚCI BYŁY DOŚC TRAFNE (IGNORANCIE) NIEWIELE MOŻNA TEMU FACETOWI TAK NAPRAWDE ZARZUCIĆ (DROBNE POTKNIĘCIA MOGĄ PRZYTRAFIĆ SIE CZŁOWIEKOWI TO FAKT) ALE RAŚ JEST GENERALNIE CZŁOWIEKIEM CZYSTYM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lothar_m Re: Dla Was Profesor Legutko IP: *.umk / *.um.krakow.pl 27.09.05, 17:34 Rydwan - tak mówią ludzie, którzy o pracy urzędników nie mają zielonego pojęcia. Prawda, w każdym stadzie znajdzie się czarna owca ale proszę nie generalizować i nie powtarzać oklepanych stereotypów. Fanatyk - drobne potknięcia?!, dość trafne wystąpienia?!, generalnie dość czysty?! - a czy jest coś co można o nim powiedzieć, że z całą pewnością tak jest...zapraszam na posiedzenia RMK - proszę posłuchać co wygaduje. Jeśli oczywiście właśnie jest na Sali...różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydwan Re: Dla Was Profesor Legutko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:04 Akurat z pracą urzędników mam do czynienia, czasami mój los od nich zależy. Odnosząc się do twojej zasady generalizowania powiedziałbym raczej, że czasami trafi się przyzwoity, ale to rzadkośc w tym cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Dezintegracja PO w Krakowie. 27.09.05, 20:56 W porządnej partii jest tak, że na pierwszych pięciu miejscach listy wyborczej są pewniacy. Czyli tacy ludzie, którzy stanowią dla partii wartość samą w sobie i tylko kataklizm może pozbawić ich miejsca w Sejmie, jeżeli partia uzyska poparcie społeczne! Nie może być tak, że na 10-tym miejscu umieszcza się cwaniaka, który mając forsę z podwójnej diety radnego robi sobie taką kampanię wyborczą, jak gdyby startował z pierwszego miejsca!!! i wygrywa mandat! Rokita zrobił wielką krzywdę panom Węgrzynowi i Jajszczykowi oraz pani Bulanowskiej!!! Jeżeli ma liście umieszcza się starostę krakowskiego (który ma forsy jak lodu - 16 lat życia z samorządu i bardzo wysokiej pensji!!!) oraz radnego z podwójną dietą, to jest jasne, że mają oni tyle kasy i tyle czasu, że wykoszą wszystkich uczciwych i mądrych ludzi! To co zrobił Rokita z listą krakowską doprowadzi do podziałów i frustracji w keakowskiej PO. Przypuszczalnie senator (niestety) Gołaś i poseł (niestety) Raś, zechcą teraz po prostu przejąć kontrolę nad krakowską PO (posłowie i senatorowie zawsze odgrywają w paeriach znaczącą rolę). W ten sposób Rokita "podziękował" za prace dla niego: Bulanowskiej, Węgrzyna, Jajszczyka i innych. Sądzę, że nie będzie to dla niego korzystne. Gołaś, to taki typ człowieka, który pomaga tyko samemu sobie (z Gołasiem i Rasiem nie idź do lasu na grzyby, bo nie tylko, że grzybów nie przyniesiesz, ale i koszyk stracisz!). Jasiu Rokita liczył na to, że gdy pokaże się w Chimerze z Gołasiem, to od razu PO wygra w Krakowie a on zostanie premierem, a tymczasem wielki klops, chowanie się po kątach i odgrywanie "zbitego psa". A to wypowiadanie się poprzez żonę, jest kuriozalne i po prostu niemęskie! W taki sposób absolutnie nie można zostać marszałkiem sejmu. Przepraszam wszystkich, którym Raś, Krupa i inni "państwowcy-samorządowqcy" uniemożliwili zasłużony wybór do sejmu i zrobili kpinę z kolejności na liście wyborczej PO w Krakowie. Na liście tej nigdy nie powinni się oni znaleźć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Kto za to odpowiada?. IP: *.citynet.pl 27.09.05, 23:42 Słuszność wpisu jm19 jest wątpliwa. Jest fragment pod którym się podpisuję, ale są fragmenty, które budzą moje duże wątpliwości. Zgadzam się z jednym, że jest źle, a nawet bardzo źle. Tylko jm19 wini za to Rokitę, a ja akurat wszystkich innych a nie jego. Nie zgadzam się bowiem z podstawowym zarzutem, że to Rokita był konstruktorem listy kandydatów. Podtrzymuję tezę, że za listę odpowiedzialni są: Grad, Szczypiński, Klich i Sonik. Odpowiedzialność Rokity i Tuska określiłbym jako odpowiedzialność polityczną, bowiem- ufając swoim w/w ludziom -podpisali to co im podsunięto do akceptacji. Teraz chciałbym tych "decydentów" zapytać kto odpowiada za takie rewelacyjne wyniki wyborcze kandydatów PO do sejmu jak: Krzyżański -125 głosów, Pawlicki-215, Hawranek -323, Pawłowski-353, Then -444, Dąsal-452, Sieja i Bobrowski - po 644, Kosch -785, Janus-794, Gołebiowska- Śmiałek -878, Czekaj - 973. Połowa ludzi na liście nie uzyskała nawet jednego tysiąca głosów. Ja nie mam do nich pretensji; może im kazali, może nie umieli się wymówić,może nie wiedzieli o co chodzi, a może chcieli się sprawdzić? Ale tych co ich wpisali kazałbym systemem z Henryka Sienkiewicza "końmi po majdanie włóczyć". Może decydenci zechcą, nawet na tym forum, coś na ten temat napisać. Artykuł w Przeglądzie nr 37 o kombinacjach z listami zdaje się, że dotykał tylko szczytu góry lodowej. Lista z połową planktonu jest pospolitym politycznym przestępstwem. Nie sądzę aby panowie Grad, Szczypiński, Klich i Sonik uniknęli publicznych wyjaśnień. Choć kto wie? W końcu przez najbliższe cztery lata mają spokój z wyborami. ALE MY TEJ POLITYCZNEJ ŚLEPOTY NIE ZAPOMNIMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK RASIA Re: Dezintegracja PO w Krakowie. IP: *.veranet.pl 28.09.05, 00:46 DE- MO - KRA- CJA ! wiesz co to jest ??? TO JEST DOSKONAŁY WYNALAZEK, KTÓRY WSZYSTKO WERYFIKUJE miejsce na liście , kasa wydana na kampanię ( JEDNa Z osób, WYDAŁA 2X TYLE CO RAŚ NA KAMPANIĘ - i ma mizerny efekt...) kontakty , układy , poparcie w prasie ( tu akurat raś do tej pory nie liczył na zbyt duże poparcie mediów) ,te wszystkie rzeczy to poprostu narzędzia. Takie same narzędzia, którymi posługiwała sie konkurencja. I jakoś w trakcie kampanii takie argumenty były wogóle nieistotne. p.s. RAS jest i był pewniakiem od początku ! i chyba trzeba sobie powiedzieć otwarcie - większośc głosów to głosy na rasia , mniej na platformę...miejsce na liscie ma marginalne znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Dezintegracja PO w Krakowie. 28.09.05, 08:25 Zobacz na listę PiS w Krakowie. Tam wszystko potoczyło się tak, jak życzył sobie Ziobro i partia. To co piszesz to żadna demokracja, to anarchia i niekontrolowana rządza władzy. lepiej by było gdyby te głosy Rasia dostał Jan Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amadeusz M. posrało Cię? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:56 Panie demokracja....!!!! przeciez nie chodzi o to zeby wstawiac pewniakow ktorzy pokazali juz co robia, tylko swiezych ludzi.... a co do jak to ich nazywasz "cwaniakow", prosze Cię.... pomodl sie o wiecej takich cwaniakow a w Polsce bedzie zylo sie lepiej... skoro maja poparcie ludzi i mozna sledzic ich losy na biezaco, skoro robia bardzo duzo dla dzielnic i krakowa to uwierz mi nagle szajba im nie odbije na wiejskiej, a ciesze sie ze weszli tacy ktorzy maja duzo kasy bo nie beda kradli państwowych pieniedzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Re: posrało Cię? IP: *.77.classcom.pl 28.09.05, 10:57 amadeuszM. Najpierw naucz się porządnego, kulturalnego języka polskiego, potem myślenia a na końcu zapytaj rodziców, czy możesz w ogóle wypowiadać się na Forum! W sprawie kandydowania niejakiego Rasia z listy Platformy Gołaś chodził do Janka wielokrotnie. Wreszcie "wychodził" zgodę zarządu Platformy. Jak wiadomo Janek nie wyraził zgody na kandydowanie z listy Platformy Kazimierza Barczyka(!) a wyraził zgodę na kandydowanie takiej elokwentnej miernoty jak - Ireneusz Raś? Widocznie wpływ Gołasia na Janka jest bardzo duży (byle tylko Jankowi wpływ ten nie "wyszedł bokiem"?!) Chodziło o to by Raś był tylko na liście. Resztę załatwił spryt tego cwaniaka. Przecież od pani Bulanowskiej oraz od panów Węgrzyna i Jajszczyka, prymitywa Rasia dzielą intelektualnie lata świetlne! Było to widać wczoraj w telewizji (płaskie, prymitywne wypowiedzi!). Tamci są kompetentni o on "państwowiec-samorzadowiec". Zawodowe zero. Jest mi przykro że w Platformie zdobywa przewagę frakcja klerykalnych bezideowców, podpierających się obłudnie etyką chrześcijańską! Robi mi się niedobrze! Raś, jak twierdzi jeden z samorządowych bosów w Krakowie, to taka "klerykalna, samorzadowa gnida", która robi wszystko dla pieniędzy i dla niepohamowanej rządzy rządzy władzy. Faktem jest, że dzięki sprytnej socjotechnice, zdołał otumanić (głównie w Nowej Hucie) prawie 7 tysięcy ludzi w Krakowie! Świadczy to tym bardziej o tym, że należy się mocno zastanawiać, kogo bierze się na listy wyborcze. Przez taką "gnidę" pan Węgrzyn nie został posłem. To bardzo smutne! Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Dowiaduję się nowych rzeczy! 28.09.05, 13:26 Dziękuje jm 19za informacje. To ciekawe w jaki sposób Raś dostał się na listę PO. Relacje Rokity z Gołasiem są malo czytelne, ale szkodliwym jest wpływ Gołasia na Rokitę. Parę miesięcy temu to Gołaś był przyjmowany do PO i "załatwiano" mu miejsce na liście kandydatów, tylko po to aby zaraz przyprowadził swoją"samorządową gnidę" z otwartą gębą. To wszystko jednak nie w pełni rozjaśnia mechanizm tworzenia ostatecznej listy kandydatów do sejmu. Coś mi się wydaje, że szybciej się dowiemy gdzie znajduje się "Bursztynowa Komnata" aniżeli ktoś się odważy publicznie przedstawić historię tworzenia listy wyborczej. Do podanych przez lewego kibica nazwisk: Grad, Szczypiński, Klich, Sonik doszedł Rokita i ...Gołaś. Kto zna więcej szczegółów? A Węgrzyna mi autentycznie szkoda, podobnie jak Bulanowskiej i Jajszczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK RASIA Re: posrało Cię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:50 powiedz jak to zawodowe zero, cwaniak i prymityw namówił prawie 7 tysięcy ludzi żeby na niego zgłosowały ? JAK TO MOŻLIWE ? I TO Z 10 MIEJSCA ? OPOWIEDZ TEŻ COŚ O TEJ "SPRYTNEJ SOCJOTECHNICE" ? BO TO MOŻE BYĆ CIEKAWE ;-) CZEGO ZABRAKŁO POZOSTAŁYM KANDYDATOM ? NIE TRZYMA SIE KUPY TO CO WYPISUJESZ I CHYBA ZŻERA CIĘ ZWYKŁA ZAZDROŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Nic mnie nie zżera! IP: *.77.classcom.pl 29.09.05, 07:11 Raś reprezentuje najgorsze cechy, jakie może mieć człowiek i w związku z tym nigdy nie powinien zajmować się sprawami publicznymi! To, że w Polsce jest tak jak jest, zawdzięczamy właśnie takim cwaniakom jak Raś. To, że poważni kandydaci nie dostali sie dzięki Rasiowi do sejmu, to świadectwo na to, że źle ułożono listy i skrzywdzono wielu przyzwoitych ludzi! Raś po proswtu na liście PO nigdy nie powinien się znaleźć!!! Jak jest taki znakomity, to niech startuje jako chrześcijański państwowiec- samorządowiec, albo założy Partię Kurialno-Klerykalną (PKK)! i zobaczymy, ile ta partia dostanie glosów?! Ale to wina partii (osobiście Jasia z Marysią Rokity). Nie jest to mój problem. Nie jestem członkiem ani sympatykiem PO. Występuję tylko w obronie zasad zwykłej przyzwoitości! Po co w ogóle partie polityczne i żmudnie układane listy partyjne, skoro "człowiek z desantu" może "załatwić sobie" miejsce na liście i "wykosić" przyzwoitych kandydatów!? Trzeba nie myśleć, żeby nie zauważać bezczelności i miałkości intelektualnej Rasia. Jest to dla mnie tylko i wyłącznie "elokwentny cwaniak" i takim zawsze pozostanie. Przypuszczalnie będzie się w sejmie umizgiwał do Kaczorów. A może nawet zmieni barwy klubowe? On przecież został samorządowcem dzięki młodzieżówce PC braci Kaczyńskich!!! Zapytajcie go, jak i za czyje pieniądze zrobił sobie z wielkim rozmachem kampanię samorzadoą w Krakowie we wrześniu 1998 roku??? Wasze wiernopoddańcze teksty dowodzą tylko, że liczycie na jakieś "ochłapy z pańskiego stołu" (może jest "etat" sprzątaczki lub struża w biurze poselksim Rasia a może chcecie załatwić coś w Kurii krakowskiej a może w radiu PLUS???). Jest mi was szczerze żal! Tak bezinteresownie włazić Rasiowi za przeproszeniem w cztery litery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnmn Re: Nic mnie nie zżera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 22:23 Może napiszemy jeszcze coś o jego braciach??:))) POWAGA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIRO Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.77.classcom.pl 27.09.05, 22:06 O!!!!!!!!!!!! Kazio jest!?! "Nowy i młody" parlamentarzysta z "betonowym" rodowodem. Były szef propagandy w śródmieściu!!!!!!!!!!! Ten to ma farta................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aparat Nagroda dla fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:47 Szanowna redakcjo, chciałem serdecznie pogratulować fotografa! Zdjęcia są pierwsza klasa, a p. Bosak wygląda tutaj jakby malował sobie usta codziennie rano... nie wiem jak On ale ja bym Was od strzała zaskarżył, nie mowiąc o reszci... wszyscy wyglądają jakby ich z jakiego zakładu dla "specjalnych" wyciągnęli... no raz jeszcze gratulacje... proponuje wszystkie te zdjęcia wysłać do konkursu newsweeka, dział "niewypały" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aparat gratuluje fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:52 No pieknie! wyszła nam na tych zdjeciach elita polskiego życia politycznego... brawo! Szanowna Gazeto! o co chodzi przecież p. Bosak wygląda jakby miał pomalowane usta, proszę napiszcie mi że robicie sobie jaja z tych ludzi, bo nie uwierze że Gazeta Michnika nie ma lepszych fotek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.zse-2.krakow.pl 28.09.05, 10:22 Ha ha Łyżwiński mówił że jest pewien ze Samoobrona w krakowie dostanie 3, 4 mandaty. chyba sie przeliczył . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.bci.net.pl / *.kkibci.pl 28.09.05, 10:24 4 lata temu wybieralismy 14, a nie 13 poslow. Wystarczy sobie policzyc na stronie www.sejm.gov.pl/poslowie/mapa4/p6.htm. Pozdrowienia dla redaktora prowadzacego, ktory takie rzeczy powinien wiedziec, a przynajmniej sprawdzic... Odpowiedz Link Zgłoś
lothar_m Re: Drodzy Autorzy Tekstu 28.09.05, 14:36 tak sobie czytam i czytam Państwa wypowiedzi na łamachego forum i z jednym się mogę na pewno zgodzić. Pan Raś Poseł elekt jest totalnie niekompetentną osobą z manią wielkości i wielkim parciem do władzy. Bardzo trafne to było podsumowanie. Poparcie jakie uzyskał to rzeczywiście fenomen na skalę Krakowa-Nowej Huty. Co do Pana Gołasia - cóż, jego krakowianie już mogli oglądać w akcji. Dzięki niemu Gmina jest na skraju załamania finansów publicznych z kilkoma tysiącami oczekujących na mieszkanie. Ale zawsze to mogą zamieszkać pod mostami, które wystawił Pan G. czytam wypowiedzi Wasze i.....cieszę się, że w końcu społeczeństwo zobaczy jacy płytcy ludzie są w PO. Jak pod płaszczykiem elokwencji i wielkich haseł rozdrapują stołki - skomląc o okruchy ze stołu PiS'u. Jak wielki program uzdrowienia Państwa przesłaniają partykularne interesy i interesiki partyjniaków. Wreszcie jak ludzie pokroju Fijaka manipulują informacjami IPN, które nigdy nie powinny być im udostępnione. Choć jak twierdzi wspomniany Pan Fijak jest pokrzywdzony przez komunizm - ciekawe czy w alkoholizm też go wpędziła komuna?! ...i zgadzam się z przedmówcą - DE MO KRA CJA!!! ...to przecież wcale nie musi trwać 4 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.media / *.media-press.tv 28.09.05, 15:07 Rasia tez nie znosze, ale zastanawia mnie fakt, ze mieszka w 2-pokojowym mieszkaniu i jezdzi skoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mućka Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:40 ale co w tym zastanawiającego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typowy Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.veranet.pl 28.09.05, 20:23 bardziej nienawidzisz go za to 2 pokojowe mieszkanie , czy za to że jeździ skodą ? (braaawo, to nasze typowo polskie podejście do człowieka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolla Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:54 jak to co z tym nietypowego? kto dal Rasiowi prawo jazdy? proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.77.classcom.pl 29.09.05, 07:29 Są w Krakowie też tacy ludzie (o niebo mądrzejsi i pracowitsi od Rasia), którzy nie mają dwupokojowego mieszkania ani skody, pomimo, że pracują bardzo wydajnie i w odróżnieniu od Rasia tworzą PKB a nie żyją tylko z jego nieudolnego podziału!!! Raś w całym swoim życiu nie wytworzył ani złotówki PKB. Ciągle "żyje na gapę". Ciągle z diet radnego! Jeżeli bezrobotny w Krakowie od 100 złotych zasiłku musi zapłacić 19% zaliczki na podatek dochodowy!!! To Raś od swoje diety (ponad 2500 złotych nie płaci nic, bo dieta nie jest traktowana jako dochód!!!!!). Jest kuriozum w skali europejskiej!!! jak Wam wiadomo Raś pobierał ostatnio dwie diety (drugą nielegalnie, na podstawie mętnych przepisów samorzadowych!). Za samą drugą nie przysługującą mu dietę mógł sobie kupić mieszkanie (przez trzy lata ponad 90000 zł). Więc nie opowiadajcie bzdur o "skromnie żyjącym Rasiu", bo się ośmieszacie!!! Nie wiem ile w Krakowie jest ludzi, którzy tak dobrze żyją nic nie robiąc tylko chodząc na zebrania, manipulując ludźmi i ciągle gadając bzdury lub atakując bezpardonowo prezydenta Majchrowskiego!? Dlaczego tak nie szanujecie uczciwej ludzkiej pracy a popieracie darmozjada i wodolejcę??? Odpowiedz Link Zgłoś
lothar_m Re: Drodzy Autorzy Tekstu 29.09.05, 07:46 jm19 - racja, racja, święta racja... dlatego pocieszającym jest to, że Radę Miasta osoba Pana Rasia już opuści. Choć wczoraj dał popis swej wątpliwej elokwencji krzycząc z mównicy...się mu już zupełnie w dupie poprzewracało. Teraz niestety Polacy zobaczą kto przycszedł do Sejmu RP z Krakowa i to jest smutne. Choć może nie....przecież on jest z Nowej Huty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śledczy Bańbuła Prostuje kłamstwo IP: *.nfb.pl 29.09.05, 10:34 Radny Raś i inni radni ktorzy mają wysoką dietę, normalnie odprowadzają od niej podatek. Diedy radnych są nieopodatkowane ale do kwoty ok 2000zł miesięcznie. Raś zarabia dużo więcej więc przekracza wspomniany próg. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Prostuje kłamstwo 29.09.05, 11:45 Od 2400 zł i to jest kolego ta czarna dziura. Pomnóż sobie te 2400 zł razy dwanaście miesięcy, to wyjdzie ci kwota blisko 30 tysięcy rocznie! - kompletnie nieopodatkowane i nigdzie nie ewidencjonowane. Tego dochodu po prostu nie ma! Pokaż mi kogokolwiek w tym kraju, który rocznie może "zarobić" taką kwotę i nie płacic od tego żadnego podatku??? Raś wcale nie "zarabia dużo więcej", gdyż on po prostu w ogóle NIE PRACUJE!!! Jest w sensie prawa pracy - urlopowany z Urzędu Miasta Krakowa! Ma urlop bezpłaty!!! Podatek płaci tylko do sumy diet ponad kwotę 2400 zł. Pokaż mi drugą osobe w Krakowie, która: a) nie pracuje, a zachowuje stosunek pracy! b) nie pracuje a pobiera dwie diety, co jest naruszeniem norm zwykłej przyzwoitości i naciąganiem prawa! c) twierdzi dodatkowo, że kieruje się w życiu wartościami chrześcijańskimi, a de facto okrada obywateli Krakowa(!) - druga dieta na pewno się nie należy! Jeżeli chcesz cokolwiek prostować, to prostuj uczciwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.media / *.media-press.tv 29.09.05, 08:50 Chyba mnie zle zrozumieliscie!!! Skoro jest taki zachlanny, to dlaczego ma TYLKO 2-pokojowe mieszkanie, i jezdzi TYLKO Skoda!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.media / *.media-press.tv 29.09.05, 08:52 Nie znosze go za to co robi, a mieszkanie mam kilka razy wieksze od niego, i nie jezdze Skoda, ale nie powiem czym, bo zaraz powiesz ze kradne. To sa wlasnie polacy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lothar_m Re: Drodzy Autorzy Tekstu 30.09.05, 13:31 jedno jest pewne - teraz Pan Raś będzie dalej nic nie robił i mamił ludzi z trybuny sejmowej za pieniądze z naszych podatków. Nic się nie zmienia?! zmienia, zmienia - bo to będę dużo większe pieniądze za dużo więcej naszych podatków. jakie to romantyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ero Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:02 zgłoś do prokuratury : - mami ludzi - nic nie robi - żyje za państwowe pieniądze - ma brata w kurii - jest w posiadaniu skody i 2 pokojowego mieszkania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.benefikus Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.77.classcom.pl 01.10.05, 16:50 Zapomniałeś dodać, że wszystko to ma na koszt obywateli Krakowa. Nie orze, nie sieje, nie płaci alimentów, a żyje z podwójnych diet za chodzenie na zebrania. Cudowny facet! Skodę oraz mieszkanie, też nie ma zpracy rąk tylko z podwójnych diet radnego! Tak to można w Krakowie dorobić się z "pracy społecznej" - szczyt demoralizacji! Znowu ściemniasz mówiąc: ma brata w kurii! To nie jest taki zwykły brat, tylko pierwszy matacz w kurii krakowskiej oraz krakowskim radiu PLUS, mający niestety zgubny wpływ na to, co się dzieje w Krakowie i nie tylko. Nie jest to "brat w kurii" a niebezpieczny funkcjonariusz koscielny w kurii! Nie na darmo przcież zrobił na PAT (przepraszam za wyrażenie) doktorat na temat KOMUNIKACJI SPOŁECZNEJ, czyli mówiąc po ludzku, ze sztuki społecznego matactwa, manipulowania ludźmi i robienia ludziom "wody z mózgu" z punktu widzenia interesów Kościoła! To bardzo groźna społecznie dziedzina manipulacji! Takich ludzi po prostu należy się bać. Połączenie koloru niebieskiego (poseł PO) i czarnego (kuria), to niebezpieczna dyktatura nie tylko w naszym życiu publicznym, ale także duchowym! OBYWATELE WSZYSTKICH KRAJÓW - BROŃCIE SIĘ, PRZED NIEBIESKO-CZARNĄ DYKTATURĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.10.05, 07:52 Alimentow, jakich alimentow? Tylko nie mow, ze obecna zona to jego druga zona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.benefikus Re: Drodzy Autorzy Tekstu IP: *.77.classcom.pl 02.10.05, 09:35 Nie czytasz kolego dobrej literatury! Zawsze lepiej być OCZYTANYM niż OPISANYM! Jeżeli ktoś się obija całe życie, a tak jest niestety z RASIEM, to mówi się wtedy: nie orze, nie sieje, nie płaci alimentów. Autorem tego (chyba już aforyzmu) był w roku 1968 czeski hippis Janos Burek! Faktem jest, że klerykalno-neoliberalny towarzysz Raś nie orze i nie sieje a żyje! Dotychczas taki sposób życia był właściwwy ptakom i innym zwirzątkom, które nie mają rączek, którymi mogłyby "pracować" (np. zasiać coś w polu)! Okazuje się, że mogą tak funkcjonować również ludzie (nie pracują pomimo, że mają dwie ręce i dwie nogi!), żyjąc i to całkiem nieźle np. z dwóch diet radnego na raz (naruszenie prawa i zasad zwykłej przyzwoitości!!!!!), które teraz zamienią na diety i i inne apanaże posła - w sumie miesięcznie ponad 25 tysięcy (nie licząc obligatoryjnych "służbowych " wycieczek zagranicznych i innych gadżetów!). Na tym polega KLERYKALNO-NEOLIBERALNY POSTMODERNISTYCZNY kapitalistyczny KOMUNIZM!!! który wyznaje i stosuje w życiu towarzysz Raś. Tego nie wymyśliłby nawet klasyk Marks! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO PUSTEJ PAŁY Re: Nowi posłowie z Krakowa IP: *.veranet.pl 30.09.05, 17:14 o ludzie ludzie, co za sfrustrowani jestescie ,dla którego z kandydatów pracowałes lotharze(notabene to frankońskie imie cesarskie nie jest ciebie godne) cieżko sie pogodzić z porażką kto ci obiecał posadke pan W. czy K-M-L? Oni to milionerzy którzy by cię po wyborach olalii szaraczku i.....szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś